TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Motor, Modifiye & Do it yourself - Teknik bilgiler => Konuyu başlatan: yserkanp - Kasım 22, 2011, 04:45:36 ÖS

Başlık: ek civic hb ledli stop beyin arızası yardım!
Gönderen: yserkanp - Kasım 22, 2011, 04:45:36 ÖS
arkadaşlar ledli kullanılmış stop aldım.   stopları taktım sol stop parkta yanmıyordu frene basınca ise önce yanıp sonra sönüyor kendiliğinden arada göz kırpıyor frene bas cek bas cek yapınca arada yanıyor ama voltaj düşüp geliyormuş gibi oluyor.

şağ taraf ise parklar yanıyordu frene basınca yanmıyordu üst kısım. yanan sağ taraf beyine giden kablolardan sökülmüş paralel (direk) yapılmış. araçtan gelen elektrik direk ledlere gidiyor beyine girmeden.

yanmayan sol stopta hiç bi işlem yok. tüm kablolar beyine girip ordan cıkıp ledlere gidiyor ama ne frene basınca bi tepki var nede park açıkken.

orjinal stoplarda sorun yok .. açıkladım kısaca tesisat sağlam.

bunun dışında şimdi amacım bu stop u ayağa kaldırmak.

bu stopların içindeki beyinlerden bulabilirmiyiz ?

bulamazsakta bu beyinlerin tam işlevi nedir ? mesela utkuselamoglu arkadaşımız 1 tanesini direk bağlamış parkları açınca yanıyor dediğim gibi sağ taraf. madem bu şekilde yanıyor neden beyine verip ordan cıkan kabloyu ledlere baglıyolar ? ben şimdi tüm beyine giden kabloları çıkarıp direk yapsam kabloları sorun olurmu yada..

bahsettiğim sorunları çözmenin bi yolu varmıdır ?

kısaca aradan beyni iptal edip direk bağlasam bir sıkıntı yaratırmı stoplarda.. yada yinede araya bi diyot direnç tarzı bişey koymak gerekirmi ?