TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: VWci - Eylül 27, 2006, 09:08:53 ÖS
-
Merak ettim honda severler olarak siz araciniz da hangi motoru gormek isterdiniz ? F20C, K20A dan ustun bir makine midir?
-
K20A çok daha fazla potansiyelli bir motor. f20c zaten limitlerde. Type-r 'ın JDM versiyonu 260beygirdir.
-
+1
i-vtec ;)
-
K20A çok daha fazla potansiyelli bir motor. f20c zaten limitlerde. Type-r 'ın JDM versiyonu 260beygirdir.
JDM EP3 Type R 260hp mi?ben 215 diye biliyordum.
-
jdm ctr 215 ps
-
ya motor içine girmeden f20c den j's, amuse gibi markalar 300hp alıolar, bence pek limitlerde gibi değil \:D/
-
Özür dilerim 215miş . http://www.j-garage.com/honda/civic/01spec.htm
-
K20a biraz daha ba$arılı ve teknik açıdanda avantajları var. Aslında çok çok ciddi yüklenmi$ bir K20 göremedim $imdiye kadar . Mesela boosted B18c ler gibi .. Yine de atmosferik yüklemede oldukça keyifli sonuçlar alınan bir makina ..
-
HAN geliyor bomba gibi :)
-
nasıl bir bomba? biraz detay verirsen sevinirim.
-
Araba bitince zaten sahibide forum üyelerimizden , kendisi detayları verecektir.
-
K20a biraz daha ba$arılı ve teknik açıdanda avantajları var. Aslında çok çok ciddi yüklenmi$ bir K20 göremedim $imdiye kadar . Mesela boosted B18c ler gibi .. Yine de atmosferik yüklemede oldukça keyifli sonuçlar alınan bir makina ..
Ya işte Yüreğir'in Turbo Type-R var, Cemal abinin 2.4 litre Type-R var (gerçi o K20 olmuyor ama :) ) bunların dışında HAN, FB gibi atmosferikler de vardı, Kaan'ın dediğine göre HAN yeni bir şeyler yapmış heralde, onu da bekleyip göreceğiz artık :)
-
Ya işte Yüreğir'in Turbo Type-R var, Cemal abinin 2.4 litre Type-R var (gerçi o K20 olmuyor ama :) ) bunların dışında HAN, FB gibi atmosferikler de vardı, Kaan'ın dediğine göre HAN yeni bir şeyler yapmış heralde, onu da bekleyip göreceğiz artık :)
kast ettiğim güçler 600 lü 700lü rakamlar ..
-
tamam işte benim makinadan bahsediyorsun :D anladım hemen
-
600 -700hp için k20 de 15bin $ dan aşağısı hayal gibi :lol: ama ndn 500 hp olmasın :twisted:
-
Cevap epey geç gelmiş ama olsun :)
Bahsettiğiniz rakamlar dünyada yok.. Bir tane var sözde, resmini koyarım ama ülkemizde bu işlerden fazlasıyla anlayan kişilere göre tamamen şişirme..
(http://img176.imageshack.us/img176/2702/700whpctrql8.jpg)
Türkiye'den Turbo Type-R sahibi Yüreğir'in bu konudaki fikir ve görüşlerini yazıyorum:
750cc enjektörle o gücü alması imkansız, bana inandırıcı gelmedi..
Ya yanlış yazmışlar, yada o güçte değil, o 35psi basmak için 1200-1600cc arası enjektörler gerekir, ben 13 psi basıyorum 750cc ile duty cycle %85..
Ayrıca aynı şeyden yurt dışı Civic Type-R forumlarında da bahsediliyor...
Benim araştırmalarım sonucunda en yüksek beygire sahip Type-R 500-550 civarında, yani bu civarda birkaç tane var..
Bu da Yüreğir'in aracın dyno verileri; 391 @ 13 psi
(http://www.project01.net/dyno_/typer1.jpg)
(http://www.project01.net/dyno_/typer2.jpg)
Yani aşağı yukarı 400'lü beygirlere ulaşılmış, üzerine çıkılır mı bilemem...
-
Ha bir de şunu söyleyebilirim, Cemal Bey'in 2400cc Type-R'ı atmosferik kralı olarak adlandırılıyor yani Civic Type-R'a atmosferik olarak ne yapılabiliyorsa hepsi yapılmış durumda.. Bu araca turbo uygulaması yapılırsa canı yanacak araçların listesi sayfalar dolusu olur :) Ama öyle bir düşünce yok buarada bunu da belirteyim...
-
ayiptir sormasi kac hp bu 2.4 typer ???
-
Tam olarak bilinmemekle beraber 340 civarı olduğu söyleniyor...
-
tehlikeliiiiii :twisted:
-
Ha bir de şunu söyleyebilirim, Cemal Bey'in 2400cc Type-R'ı atmosferik kralı olarak adlandırılıyor yani Civic Type-R'a atmosferik olarak ne yapılabiliyorsa hepsi yapılmış durumda.. Bu araca turbo uygulaması yapılırsa canı yanacak araçların listesi sayfalar dolusu olur :) Ama öyle bir düşünce yok buarada bunu da belirteyim...
cemal abi çok sevdiğim çok saygı duyduğum bir abimdir. Arabasınıda ilk halinden son haline hep yakından görmü$lüğüm ve sürmü$lüğüm var ..
Tam olarak bitmemi$ bir proje. Bir iki ciddi ayrıntısı daha var. Onlar tamamlandığında o zaman dü$ündüğünüz güçlere eri$mi$ olacak araç.
Evet o araç tamıtamına bir $i$irmece. Benim kast ettiğim güçler b serisi bloklardan çıkıyor. Bunu K serisinde görmek nasip olmadı henüz onu demek istemi$tim ...
-
F20C de K20A da başarılı motorlar.Her ne kadar f20c nin sınırLarı olduğu söylensede paranın yapamadığı şey yok gibi bence :).Diğer tarafta K20A çok dayanıklı bi motor.Gönder JUN a yapsın makinayı örnekleri var ;)
-
F20c sınırda diyorlarda J's Spoon gibi firmalar 2.0 Na makinayla 300 lü rakamlara eri$ebiliyorlar 8)
-
eminmisin bi yanlışlık yok değilmi ? 340 hp 2.4 atmosferik bi araba için çok zor .. ama yapılmışsa helal olsun .
-
eminmisin bi yanlışlık yok değilmi ? 340 hp 2.4 atmosferik bi araba için çok zor .. ama yapılmışsa helal olsun .
benzin tune olayı war onlarda farklı bezinle çok farklı güçler alabiliolar yüklü arabalardan ki vtı aymosferik 300 hp gibi rakamlarında örnekleri war dünyada type r danda çıksın bi 340 beya ;D
-
Ya 340 olmasın da 320 olsun.. 2.4 litre, 320-330 hp, 330 nm tork olarak biliyorum ben...
-
Ya 340 olmasın da 320 olsun.. 2.4 litre, 320-330 hp, 330 nm tork olarak biliyorum ben...
300 olsun bizim olsun kankam ya :)
-
300 olsun bizim olsun kankam ya :)
Aynen öyle kanka ama zaten o kadar düşük değil yani :) Fazlası var ve aracın eksikleri de var, tamamlandığında fenaaa...