TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Motor, Modifiye & Do it yourself - Teknik bilgiler => Konuyu başlatan: hacettepeli - Ağustos 26, 2011, 09:18:11 ÖS

Başlık: h4 xenon far tavsiye ve yardımlarınızı beklıyorum
Gönderen: hacettepeli - Ağustos 26, 2011, 09:18:11 ÖS
aracıma xenon far baglayacagım ama aklıma takılan bı kac nokta var
1- aldıgım kıt dırek orjınal tesısata baglanıyor hıc bır ısleme gerek kalmadan
pekı bu sekılde takarsam aracım orjınal tesısatı zarar gorur mu ılerde malum xenon cok fazla akım cekıyor bırde 35w - 55w meselesı var
2- forumlarda okudum xenona akuden elektırık ve role baglanması gerekıyormus kalıtelı baglantı bu sekılde olurmus sızın fıkrınız nedır?
3-bırde benım aldıgım xenon gıbı tesısata dırek baglayıpta kullanan arkadaslar varmı? varsa herhangı bır problem yasadılarmı?
 yardımlarınız ıcı sımdıden tesekkurler
(CAM KALDIRMA MODULUNDEN ANLAYAN VARSA OUNUDA EKSTRA YARDIMINI BEKLIYORUM :D)
Başlık: Ynt: h4 xenon far tavsiye ve yardımlarınızı beklıyorum
Gönderen: 23korg23 - Ağustos 26, 2011, 09:33:54 ÖS
arac modelini yazmamışsınız ama far tipinden anladığım kadarıyla aracınız ies.. bu durumda cam modulu için alarm taktırmalısınız alarm taktırınca onların cam modulu için uçları var o uçtan cam modulu bağlanıyor..
xenona gelince doğrudur en sağlıklısı direkt aküden kablo cekmek ve röle ile tetiklemek ama orjinal tesisatla da kullanabilirsiniz fakat eger aracınızda yoksa mutlaka far rölesi taktırın.. xenonlar fazla akımı sadece ilk açlıştığında ceker onun dışında normal ampülünüzden az akım ceker zaten kendiniz yazmışsınız 35 watt diye... ha birde eger takacağınız kit motorlu ampülse yani uzun kısa xenon ise bu durumda uzun fardan kısa fara bir diyot bağlamalısınız ki uzuna aldığında kısadaki akım kesilmesin ve ampül sönmesin.. bu diyot 1n4001 ve daha üst serileri olabilir.
Başlık: Ynt: h4 xenon far tavsiye ve yardımlarınızı beklıyorum
Gönderen: hacettepeli - Ağustos 26, 2011, 09:39:42 ÖS
yardımın ıcın sımdıden sagol aracım vtec sport aracda alarm var ona bagmayı dusunuyorum ama ılk kez yapacagım ıcın bıraz tedırgınım elektrık bılgım takmaya yeter dıye dusunuyorum

aldıgım kıtte kısalar xenon uzunlar halojen bolesı daha ıyı dedı satıcı
nasıl bır role takmalıym ve roleyı orjınal tesısatın hangı kablosundan tetıklemelıyım
Başlık: Ynt: h4 xenon far tavsiye ve yardımlarınızı beklıyorum
Gönderen: 23korg23 - Ağustos 26, 2011, 11:24:38 ÖS
uzunlar halogen ise diyota gerek kalmaz.. rölenin tetiğini kısa far ucundan alcaksınız.. yani far kolunu cevirdiğinizde kısaya giden elektirk röleye gitcek röle tetiklenince aküden direkt xenona akım vercek hepsi bu.. ama tesisatın uzun tarafınıda ayrıca xenon ampülün uzun ucuna direkt bağlayın röleye gerek yok..