TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: galantus - Ağustos 19, 2011, 11:08:47 ÖS
-
arkadaşlar aracım 2005 vtec2. Mahallede bir arkadaşın aküsü bitmiş bana rica etti benim araçtan takviye yaptık çalıştırdık. Benimde çarşıda işim vardı 2 3 km ilerledikten sonra arıza ışığım yandı. Daha önce babamın aracada takviye yapmıştım bişey olmamıştı. Sizce önemli bir sorun olabilirmi. Acaba kutup başlarını söküp resetlesemmi yoksa bilgisayaramı bağlatsam.
-
abi beyne giden elektrıgı kes(arıza ışığı sigortasını)
eğer arabayı çalıştırdıktan sonra hemen yıne yanarsa arıza ışığın aracın mekanıgınde bır sorun vardır...
yok değilse lpg den...
-
eğer arabayı çalıştırdıktan sonra hemen yıne yanarsa arıza ışığın aracın mekanıgınde bır sorun vardır...
yok değilse lpg den... onu bende biliyorum hasan zaten belirttim öylemi yapsam acaba diye. Benim merak ettiğim böyle bişey başına gelen varmı acaba. Yani takviye yapmak zararlımı
-
yok değilse lpg den... onu bende biliyorum hasan zaten belirttim öylemi yapsam acaba diye. Benim merak ettiğim böyle bişey başına gelen varmı acaba. Yani takviye yapmak zararlımı
pardon abi orayı görmemeişim . geçenlerde benım aküde bittiydi ama arıza ışığı yakmamıştı.
ama bence en pratık çözüm sizn de dediğiniz gibi o sigortayı çıkartmak
-
akü bağlantılarını söküp takarsan düzelir. teyp kodun varmı ?
-
akü bağlantılarını söküp takarsan düzelir. teyp kodun varmı ?
Arakadas hakli. Teyp code unuzun oldugundan emin olun. Degilseniz bile teknik servisten vin numaraniz ile alabilirsiniz. Eger ariza gercekten gecici olarak electron sekmesi nedeni ve enerji paylasimindan dogan ve beyine iletilen enerji akim gucu sayisinda azalma olursa araciniz kendi kendine gecici ariza kodu yaratir ve onu sistemde tutar. siz bisey yapmasanizda belli bir sure sonra kendiside sonebilir. Fakat eger ariza dedigimiz gibi gecici ise ve aku kutup baslarini cikartip takarsaniz ve yeniden yanmaz ise zaten beyin kendi kendine yenilme islemini tamamlar. Kolay gelsin...
-
akü kutup başını sökmeye gerek yok. motorun yanındaki sigorta kutusu içindeki motor arıza ışığı sigortasını (mavi renkli 15 A) (kutunun kapağının içinde hangi sigorta nereye ait şeması var) yine kutu içindeki cımbız yardımıyla sök 10 saniye bekle geri tak ışığı söndür tekrar yanarsa problem var servise git yanmazsa devam et.