TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: 06BU0328 - Temmuz 26, 2011, 10:00:01 ÖÖ
-
zift temizliği artık daha kolay daha ucuz.zift olan kısma margarin yağı sürün ve erimesini bekleyim 15 dk içinde zift çözülüyor.temiz bez ile silin.
-
şu aracaın altına yapışan davlumbazlara felan sıçramış zifttenmi bahsediyosun???
-
walla kıyakmış... >=ok
-
bir bilgi de benden olsun
eğerki aracınız boyadan çıktı ve camları vernik ve boya parçacıklarıyla dolu ..yapmanız gereken önce canı mazot ile güzelce silin 10 dk bekleyin ve üstüpü üzerine cif dökerek temizleyin anında çıkaracaktır ;)
-
zift temizliği artık daha kolay daha ucuz.zift olan kısma margarin yağı sürün ve erimesini bekleyim 15 dk içinde zift çözülüyor.temiz bez ile silin.
iyiymiş :D sevdim bu işi marka önemlimi? margarin patlaması yaşanır yollara baksana köşeye çekmiş herkes otoyolda gözlemeye sürer gibi margarin sürüyor deneyecem.
-
gazyağını camsil şisesi ile ziftli bölgeye sık güneşe cek aracı kendisi cözülecektir artı aracın parlar vernik üzerindeki kalıntılarıda temizliyor boyaya ve vernige herhanbir zararı yok.
-
gazyağını camsil şisesi ile ziftli bölgeye sık güneşe cek aracı kendisi cözülecektir artı aracın parlar vernik üzerindeki kalıntılarıda temizliyor boyaya ve vernige herhanbir zararı yok.
bence en ideali herkesin bildiği yöntem gazyağı:)
-
gazyağı en kolay nerede bulunabilir?
-
walla kıyakmış... >=ok
ewet
-
ben ucuz yolunu söylemiştim sen istersen ucak benzini ile temizle
-
Bende gaz yağı diye biliyorum ama margarin yağı ilk kez duydum ama olursa ilk işim denemek olucak gerçekten bilgilen için teşekkürler =)
-
margarinde çıkarır doğru ancak sonra margarinin bırakığı lekeyi yine gazla çıkarıyorsun.aynı kapıya çıkıyor.ancak şuna dikkat sıcak havalarda gazyağı da boyaya zarar verirdiye biliyorum.serinde yapmak ve hemen durulamak gerekir.
-
margarin yeniyor bide
-
havalarda sıcak margarin erimişken üstüne bir de yumurta :D
-
ıftarda ne yenır ..:D
-
arkadaslar peki bally-derby türü yapıştırıcılar nasıl cıkar? benim kapı ftillerinin klipsleri salıyodu yapıştırdım şimdi çıkaramıyorum cıkarabilsem yeni klips buldum onlarla değiştircem ama fitili kaldırınca altında yapıştırıcı izi var:(
-
sentetik tinerle bir bez parçasıyla hafiçe çok bastımadan silerek çıkar,
sonra bir cila yardımıyla tekradan parlatırsın >=ok >=ok >=ok
-
tiner işe yaramadı yada ben beceremedim :(
-
iyiymiş :D sevdim bu işi marka önemlimi? margarin patlaması yaşanır yollara baksana köşeye çekmiş herkes otoyolda gözlemeye sürer gibi margarin sürüyor deneyecem.
>%6rol
harbi ya . . . hiç düşünmedim . . . onca yıl gazyağı ile temizle, deterjanla parlat... >%Sakin
-
tiner çıkarır kardeşim ama uğraşman lazım baya, yanlış anlama ben boyacıyım ondan net konuşuyorum...
-
tiner çıkarır kardeşim ama uğraşman lazım baya, yanlış anlama ben boyacıyım ondan net konuşuyorum...
yok yanlış anlamıyorum. zaten cok ovmadım ama daha pratik ve uğraştırmayacak bir yolu var mı :((
-
yok yanlış anlamıyorum. zaten cok ovmadım ama daha pratik ve uğraştırmayacak bir yolu var mı :((
üslübü yardımıyla yapabilirsin başka bir iyi yolu yok
-
Gülebilirsiniz ama biz margariin olayını 2 sene önce denedik.H100 ile marmaris'e gittiğimizde zift oldu.Çubucak çadır kampına gittik.Kampın tam karşısında pazar yerine çektik.Güneşe doğru çevirdik arabayı.Sürdük margarini yaklaşık 1 saat kaldı.! saat sonunda silmeye başladık.Arabada zift izi lekesi kalmadı.Ama bunun için iyi bir bilek,bol bez ve zaman gerekiyor.
-
alırsın benzini silersin benzinle yağla mağla uğraşmayın....
-
folyoyu kaldırdıktan sonra altındaki yapışkanlı bölüm kaportanın üzerinde kaldı .. gazyağı bunu da çıkarır mı arkadaşlar? bu arada karapilot arkadaş ..samandıradan mısın?
-
Ben tinerle çıkardım, İstanbul yolunda asfalt öncesi zift dökmüşler, trafiğe de kapatmamışlar, üzerinden geçtim bir güzel.. ertesi haftaya kadar durdu, sonra tinerle çıkardım ve çok da zorlanmadım hocam.. bir bezi tinere dokundurdum, sonra yavaş yavaş ziftli bölgeye sürdüm..
-
jet yakıtıyla hallettim ben de bugün :)))
-
Arkadaşlar,
margarin gerçekten işe yarıyor,
geçen hafta köye gidip gelmiştim,
bugün arabayı yıkattım, araç yıkandıktan sonra çamurlukta aşağı yukarı 5-6 cm uzunluğunda yer yer 3-4 mm kalınlığında zift olduğunu fark ettim hemen aklıma forumdaki margarin konusu geldi.
gittim en ucuzundan 1 tane margarin aldım sürdüm ziftin üstüne zaten sıcaktan hemen eriyor,
aşağı yukarı 40-45 dk yol geldim, bi baktım zift çözülmelik olmuş,
hafifçe bastırarak 3-4 sefer sildim, ziftten eser kalmadı,
paylaşımı yapan arkadaşa teşekkür ederim böyle pratik bir bilgiyi paylaştığı için.
saygılar,