TeamHondaTurkey.Com
HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: punishment - Temmuz 06, 2011, 12:12:39 ÖÖ
-
slm arkadaşlar 7 aydır 2004 vtec kullanıcısıyım aracı aldıgımda üstünde gaz vardı ve motor arıza ışıgı yakmıştı bende ustama gösterdim hondalarda genetik gazda arıza ışıgı yakıyo dedi makinaya baglayıp söndürdük ama sonra tekrar yandı ve hala yanıyo bu durum hakkında bilgisi tecrübesi olan karşılaşan varsa yardım ve bilgilerini bekliyorum bunun bi çare ve çözümü varmıdır yoksa gerçekten genetik midir...
-
Sanırım benzer bir konu vardı ??? bence bir arıza varki lamba yakıyor arıza tespiti lpg beynindenmi yoksa araç ecusundanmı baktırdınız eğer lpg de bir sorun yani hata gözükmüyorsa aracın arıza tespitini yaptırın mutlaka lamba yakmasının sebebi cihazda çıkacaktır orda çııkan sonuca göre hareket ediniz
-
bende yenı lpg taktırdım 2 haftalık brc. takar takmaz uzun yol yaptım ve 2 depo shellden 1 depoda mılangazdan aldım. 2 sındede arıza ısıgı yoktu. yanlız tam evın orda lpg bıttı 10 lıralık totalden aldım arıza ısıgı yaktı.
sonra sıgortanın ordan arıza ısıgnınkını cıkarttım taktım. lpg yı bıtırdım shellden bıdaha fullledım 250 km oldu arıza ısıgı yok. yani demek istedğim gazı nerden aldıgnız onemlı
tabi birde lpg kitiniz nedir?
ve bende lpg taktırmadan önce çok araştırdım genelde arıza ışığı yakıyormus ama dedıgm yontemle sondurenlerde var.
gözlemlerime dayanarak söyleyebılrım ki
bence ılk yapacagınız sey ısıgı sondurup farklı bı ıstasyondan lpg almanız :)
-
devamlı shell den alırım gazımıda benzinimi de istasyonumbile aynıdır ara sıra kendi kendi sönüp yandıgı oldu ama kısa süreler
ozaman öncelikle bi gazcıya gidip makinaya baglatmakta yarar var ona göre bi yol çizeriz ne yapmamız gerektigine
-
evet normal bı lpg takan yer ( benım taktırdıgım yetkılı servıs gibi değilse , ilgileniyorsa yani) onu pc ye bağlayıp ayar yapıyor .
yanlız lpg kıtınız nedır?
-
Sanırım ışık söndürmek için resetlemeden bahsediyorsunuz :D bildiğim kadarı ile atikerde sınırsız reset brc de bir sefer zavolide 3 sefer diye hatırlıyorum reset dediğim benzinde sıkıntı olduğu zaman sıralı sistemlerde direk lpg de çalıştırmak anahtarın düğmesine basılı tutup direk marş yapıyorsunuz beklemeden ve araç lpg de direk çalışıyor aklınızda olsun :) ama siz neyin sigortasını çıkarıp söndürüyosunuz anlamadım :D eğer arıza yoksa ve gaz diplere indiğinde yani bittiğinde lamba yakıyorsa aracın ihtiyacı olann yakıtı lpg karşılamıyor demek buda arıza lambası yakmasına sebep olur normalde lpg nin böyle durumlarda otomatik benzine geçmesi lazım ama geçmiyorsa tekrardan programlanabilir ama bence en güzel netice önce lpg servisine gidip cihaza bağlatıp sorunun ne olduğunu öğrenmek oan lamba yakmasa bile ecu geçmiş hataları bile verir genelde arıza ismi vermese bile elektrik hatası der buda tekrardan adaptasyonla düzelir >=ok
-
evet normal bı lpg takan yer ( benım taktırdıgım yetkılı servıs gibi değilse , ilgileniyorsa yani) onu pc ye bağlayıp ayar yapıyor .
yanlız lpg kıtınız nedır?
milanoydu sanırım ? hatırladıgım kadar... arkadaşımın dükkanı var dönüşüm yapıyo makinayada baglıyodu bildik biyere gitmek en iyisi
-
Sanırım ışık söndürmek için resetlemeden bahsediyorsunuz :D bildiğim kadarı ile atikerde sınırsız reset brc de bir sefer zavolide 3 sefer diye hatırlıyorum reset dediğim benzinde sıkıntı olduğu zaman sıralı sistemlerde direk lpg de çalıştırmak anahtarın düğmesine basılı tutup direk marş yapıyorsunuz beklemeden ve araç lpg de direk çalışıyor aklınızda olsun :) ama siz neyin sigortasını çıkarıp söndürüyosunuz anlamadım :D eğer arıza yoksa ve gaz diplere indiğinde yani bittiğinde lamba yakıyorsa aracın ihtiyacı olann yakıtı lpg karşılamıyor demek buda arıza lambası yakmasına sebep olur normalde lpg nin böyle durumlarda otomatik benzine geçmesi lazım ama geçmiyorsa tekrardan programlanabilir ama bence en güzel netice önce lpg servisine gidip cihaza bağlatıp sorunun ne olduğunu öğrenmek oan lamba yakmasa bile ecu geçmiş hataları bile verir genelde arıza ismi vermese bile elektrik hatası der buda tekrardan adaptasyonla düzelir >=ok
kesinlikle. ben sadece kendım uyguladıgım ve sonuç verdiği için arıza lambasının sigortasını sök tak dedım arkadasa :)
-
ışık 7/24 yanıyo söndügü yok bittiginde de otomatik benzine geçmesinde sorun yok... yarın bi reset olayını deneyeyim... gaz gösterge dügmesine basılı tutarakmı çalıştırıyoruz reset atmak için
-
ışık 7/24 yanıyo söndügü yok bittiginde de otomatik benzine geçmesinde sorun yok... yarın bi reset olayını deneyeyim... gaz gösterge dügmesine basılı tutarakmı çalıştırıyoruz reset atmak için
gaz gösterge düğmesine basılı tutarak beklemeden kontağı çeviriyorsunuz mar konumuna getirmeden direk marş yapın olaki benzinde sıkıntı olur yolda kalmayın >=ok ama her lpg kitinde farklı dediğim gibi atiker sınırsız brc 1 zavoli 3 hakkı var bunların sıfırlanması ancak tekrar programla oluyor >=ok
-
hayır hocam kaputu ac akunun uzerınde bı sıyah kutucuk var. onunda kapagını ac o kapagın altında kucuk kucuk sımgeler var ve neyi temsil ediyosa sigorta o küçük resimlerde tam olarak sigortanın üzerine gelyor. yanılmıyorsam mavı bıseydı.onu cıkartın yerınden 2 sn bekleyın sonra gerı takın . ben aynen söyledgım gıbı yaptım :)
-
hayır hocam kaputu ac akunun uzerınde bı sıyah kutucuk var. onunda kapagını ac o kapagın altında kucuk kucuk sımgeler var ve neyi temsil ediyosa sigorta o küçük resimlerde tam olarak sigortanın üzerine gelyor. yanılmıyorsam mavı bıseydı.onu cıkartın yerınden 2 sn bekleyın sonra gerı takın . ben aynen söyledgım gıbı yaptım :)
Bunu yaparak sadece beyindeki arızaları anlık siliyorsun aslında reset falan atıldığı yok :D arıza giderilip tekrardan program atılmadan arıza yine devam edecek
-
Bunu yaparak sadece beyindeki arızaları anlık siliyorsun aslında reset falan atıldığı yok :D arıza giderilip tekrardan program atılmadan arıza yine devam edecek
evet aynen öle ama bu benım ısıme daha cok yarıyodu cunku ben aracımı bılıyodum ve farklı yerden lpg aldıgım ıcın yakmıstı arıza ısıgını :)
ama forumda bıkac arkadas önermıstı bana bunu 50 60 km ıdare edıyomus onları :)
-
Konuyu kısaca toparlayacak olursak ordaki arıza lambasının yanmasının mutlaka bir sebebi var yok öyle kronikmiş şuymuş buymuş değil bağlarsın ecuyu makinaya hataları verir programsalsa her kitin birden fazla parametre programı var başka program denenir aracın sisteminin herhangi bir yerinde sorun varsa o giderilir yani bu çocuk boşuna ağlamaz :D:D
-
Konuyu kısaca toparlayacak olursak ordaki arıza lambasının yanmasının mutlaka bir sebebi var yok öyle kronikmiş şuymuş buymuş değil bağlarsın ecuyu makinaya hataları verir programsalsa her kitin birden fazla parametre programı var başka program denenir aracın sisteminin herhangi bir yerinde sorun varsa o giderilir yani bu çocuk boşuna ağlamaz :D:D
aynen öle konuyu pert ettik ama söyledıgın en kısa ve öz olanı :)
-
en iyisi bunu gazcıya gittigimde orda bakmak sonra başımıza iş acmayalım orda dener bakarız tüm yolları... ama sönüyo bu ışık bi şekilde dimi
-
en iyisi bunu gazcıya gittigimde orda bakmak sonra başımıza iş acmayalım orda dener bakarız tüm yolları... ama sönüyo bu ışık bi şekilde dimi
Söner tabi söndürecek olan kişi uzman olmalı
-
kardeşim aynı araç bendede var yanıyo yanı ışık ( çok şükür )
-
arkadaş ışık yandığı zaman arıza tespit cihazı olan bir ustaya yada servise götür.50 tl karşılığında tespit cihazını aracına bağlayıp sana sorunu söylerler.her lpg kiti arıza ışığını yakmaz iyi montaj olan araçlarda ışık yanmaz sana hondalar yakar diye söyleyen usta sallamış.eğer sana fakir yada zengin karışımdan ötürü ışık yanmış derlerse bu lpg ile ilgilidir.lpg'De arıza ışığı yanması seni araçtan soğutmasın öyle aman aman korkulacak bir durum değildir.ışığı lpg ecu ayarları ile geçici bir süre söndürebilirsin yada diğer arkadaşım dediği gibi sigortadan resetlersin ancak bunlar geçici çözümlerdir.karışım olayı dışında en çok katalizör arızası nedeni ile işik yanar.bunların dışında daha önemli başka bir arıza var ise ozaman işler değişir.
-
ne yaparsanız yapın o ışık yanacaktır ;D
sebebını yazarım ama çok bilmişlik yapıo derler ;D
-
arkadaşım bendede aynı sorun var..
nedeni:
1:gaz enjektörünün biri zayıf çalışıyodur
2:gaz ayarın çok kısıktır arabaya yetmiyodur ışık yakar.
3:lpg filtre bakımlarını falan ne zaman yaptırdın?
-
neymiş sebebi bilelmde bari bizde yanmasın :D
-
neymiş sebebi bilelmde bari bizde yanmasın :D
iyi söyleyeyim o zaman ;D
şimdi siz aracınıza lpg den dolayı harici bir ecu takıyosunuz (lpg beyni)
bu beyin sizin aracınızdakı map sensörüne bağlı (emme manıfoldu basınç sensörü)
sizin aracınızın orjinal ecusu 10mhz(sanıyede 10.000)işlem yapıyor ancak lpg nın beynı sanıyede 2000 işlem yapma kapasıtesine sahip, aracı lpy aldıgınızda ıkıncı oksıjen sensörünüz hava yakıt karışımını orjinal beynınıze sınyal vererek ıletıyor ve orjınal beyın bu işlemi daha hızlı yapıyor ama lpg nın beynı aynı hızda işlem yapmadıgı için arıza lambasını anlık olarak yakıyor ve aracınızı obd soketınden arıza tespıt cıhazına bagladıgınızda kayıtlı bır arıza cıkmıyor ama arıza lambası anlık olarak yandıgı için bır daha sönmüyor , sızın onu sonradan söndürmenız lazım ama ne kadar söndürürsenız söndürün o arıza lambası tekrar yanacak , özellıkle 2005 ve 2006 vtec2 lerde çünkü beyınlerın işlemci hızı 2004 modellerden farklı , diğer bazı marka araclarda arıza ışıgı yakmamasının sebebı ecu işlemci hızının yavaş olması ve lpg beynıyle yaklaşık aynı hızlarda çalışmasıdır
-
iyide bende yanımıyor ?
-
lpg nın markasına göre değişiyor ve bırazda kullanım tarzıyla alakalı bişey ama merak etme yanar ;D
-
lpg nın markasına göre değişiyor ve bırazda kullanım tarzıyla alakalı bişey ama merak etme yanar ;D
walla geçen totalden alınca yandı gttim gazcıyla tartıstım söndür diye . sonr aarıza lambası sigortasını cıkarttım sonra gıttım shell den aldım 300 km dır yanmıyo :D
-
walla geçen totalden alınca yandı gttim gazcıyla tartıstım söndür diye . sonr aarıza lambası sigortasını cıkarttım sonra gıttım shell den aldım 300 km dır yanmıyo :D
yıne yanacak ;D
-
yıne yanacak ;D
yaktırtmam :D
-
yıne yanacak ;D
yaktırtmam :D
iyi görüşürüz yanarsa benı suçlama şom agzını actıda yandı dıye hausuahsuuhas ;D
-
hem yansa ne olur benımkı sürekli yanıyo hemde aracımda lpg yok , hiiç sıkıntı değil benım için gaza bastıgımda öyle bır hızlanıyokı kadrandakı butun ışıklar yansa umrumda değil ;D
-
walla bugun ölçtüm o-100 11 sn :D lpg de ama tek avuntum rampa yukarı olmasıydı :D
-
walla bugun ölçtüm o-100 11 sn :D lpg de ama tek avuntum rampa yukarı olmasıydı :D
ahahaha one beee 11 sanıye 8 sanıyeden yukarı kabulum değil benım arabada ;D
-
ahahaha one beee 11 sanıye 8 sanıyeden yukarı kabulum değil benım arabada ;D
ustacım şimdi ezmeye gerek yok :d
-
sen ezilmişin ezileceğin kadar 11 sanıye de şahinler cıkıyo 100 km ye ben napayım ahahah ;D
-
sen ezilmişin ezileceğin kadar 11 sanıye de şahinler cıkıyo 100 km ye ben napayım ahahah ;D
bak gaza getırıyosun alcam headersı egzantırıgı :D
-
ya o değilde bu performans hç hoşuma gitmedi benımde...
-
ya o değilde bu performans hç hoşuma gitmedi benımde...
lpg en az %5 performans kaybettirir, zaten aracın 110 hp %5 i düş kaç yapar takriben 7 hp , biz 7 hp kazanabılmek için yapmadıgımız kalmıyo, hem az yakacak hem çok gidecek diye bişey sadece galericiler araba satarken vardır reel hayatta ööle bişi yoktur ;D
-
haa durun daha lpg li honda kullanan arkadaşların başına gelecekleri şöyle sıralayayım termostatları bozulcak hararet yükselcek conta yakacaklar silindir kapagı sökülüp taşlanacak (bunların maliyeti işçiliklerle birlikte en az 700-1000 tl arası) 1500 civarı da lpg ye verdin yok kit+muayene+sızdırmazlık falan filan ettimi sana 2500 tl 2500 tl yı kaç km yapıp amorti edecekler ben yazayım onuda bır depo benzin 200 tl 2500/200=12.5 depo bir depo 700 km falan yapar 10.750 km de sadece lpg kiti ve çıkaracagı arızalar amorti olacak eeeeeee bu lpg hiç bişi yakmıyomu ? yanı lpg nın bır adama getırısı olması için en az 20000 km beklemesı lazım ;D
-
haa durun daha lpg li honda kullanan arkadaşların başına gelecekleri şöyle sıralayayım termostatları bozulcak hararet yükselcek conta yakacaklar silindir kapagı sökülüp taşlanacak (bunların maliyeti işçiliklerle birlikte en az 700-1000 tl arası) 1500 civarı da lpg ye verdin yok kit+muayene+sızdırmazlık falan filan ettimi sana 2500 tl 2500 tl yı kaç km yapıp amorti edecekler ben yazayım onuda bır depo benzin 200 tl 2500/200=12.5 depo bir depo 700 km falan yapar 10.750 km de sadece lpg kiti ve çıkaracagı arızalar amorti olacak eeeeeee bu lpg hiç bişi yakmıyomu ? yanı lpg nın bır adama getırısı olması için en az 20000 km beklemesı lazım ;D
termostatı bozulan gider termostastı değiştirir. illa conta yakana kadar kullanacakmı kullanıyorsa zaten o adama haktır.. ayrıca sırf lpg kullandığı için conta yakan varmı merak ettim doğrusu.
-
10.5 sıkıştırmalı motorda lpg kullanırsan çok rahat yakarsın zaten
-
lpg nin termostat bozduğunu,conta yaktığını ilk defa duydum.5 farklı arabam oldu ve hepsi lpgliydi,hiç öyle birşey başıma gelmedi.sebebini açıklarsanız sevinirim.
-
lpg nin termostat bozduğunu,conta yaktığını ilk defa duydum.5 farklı arabam oldu ve hepsi lpgliydi,hiç öyle birşey başıma gelmedi.sebebini açıklarsanız sevinirim.
arkadasım sap ile samanı birbirine karıştımamak lazım yani lpg ile lpg ayarını karıştırmamak lazım.. contanın yanması için lpg kalibrasyonunun fakirde kalması ve sizinde aracı sıkıştırıp hararet yaptırmanız gerek e zaten hararet yaptıran adam bunu benzinde de yapsa conta yanabilir kısacası olay yakıttan değil ayardan kaynaklanıyor süpab ayarını bozma falan hep bunlarla ilgili dolayısıyla lpg de arıza ışığı yanan arac başka yollara başvurmamalı ve mutlaka iyi bir lpg ayarı ile yani yolda yüklü ayar ile bu ışığı söndürmesi lazım ki ileride bu tür risklerle karşılaşmamış olsun.. sizin daha önce kullandığınız araçlarda olmamış olabilir zaten her araçta olsaydı kimse lpg taktırmazdı.. siz binin aracınıza keyifle herşeyi kafanıza takmayın.. kazasız belasız tasarruflu günler......
-
genetik diye birşey yoktur bazı ustalar ugraşmak ıstemıyor. lpg beynını bılgısayara bagladımı ekranın sag alt köşesinde zayıf-orta-yüksek degeri vardır. lpg'den tasaruf olsun dıye zayıfa yakın yapıyorlar o da fakır karısımdan arıza ısıgı yakıyor. o ayarı normale aldırın bakın arıza ısıgı kalıyormu. benım normalde duruyor 100km/8 litre yakıyorum. arıza ısıgımda birgün bile yanmadı gazı köklememe ragmen bir kere bile benzine gecme olayı yaşamadım tamamen kalibrasyonla alakalı izmirdeysen sana bır usta tavsıye edeyım git derdine derman olsun.
-
aynen, arıza ışığının yanmasının tek sebebi tasarruf olsun diye lpg enjeksiyon süresini kısa tutuyorlar.Bunu biraz artırdığımızda motorda yanma olayı normale dönücektir.Arıza ışığın yanması çok ciddi değildir ama sinir bozar. Çözümü dediğim gibi iyi ayar,lpg nin ısıl verimi benzine göre düşük olduğundan lpg beyni araç ecusundan aldığı benzin enjeksiyon süresinin üstüne %20 falan koyarak lpg püskürtür. Olay bundan ibaret.
-
Benim arabamda 4. depoda motor arıza ışığı yaktı yeni lpg kit takıldı (brc) 2-3 depo sonra gel ayarlarına bakalım demişlerdi 3 depo sonra gittim bu arada 80 bin bakımıda yapıldı arabamın (2 depo şehirler arası yaktım) şehir içide 1 depoda kullandıktan sonra ayar için gittim ( otomatik vites aracım 1 depo 40 lt gazla 100tl 360 km yaptım) aslında ayardan memnundum ama yeni takıldığında ayarını açık bırakıyoruz dedi servis müdürü herhalde neyse usta biraz kıstım ayarını dedi ayrıldım servisten sabah çalıştırdığımda benzinden lpg ye geçince hareket ettiğimde stop etti daha önce böle bişey yoktu ayar kısılınca yaptı tahmin bunu ve sonra motor arıza ışığı yandı şuan yanıyor denon un dediği gibi beyinle alakalı bi ara gidip ayarını biraz yükseltiricem ve ışığı söndürtürücem yanara gel söndürürüz demişlerdi çünkü...
-
bi yıl kullandım yanıyordu bi yıldan sonra kesti 20 bin yaptı .daha da yanmadı :)
-
bi yıl kullandım yanıyordu bi yıldan sonra kesti 20 bin yaptı .daha da yanmadı :)
:) kendindenmi söndü yoksa servismi söndürdü?
-
genetik diye birşey yoktur bazı ustalar ugraşmak ıstemıyor. lpg beynını bılgısayara bagladımı ekranın sag alt köşesinde zayıf-orta-yüksek degeri vardır. lpg'den tasaruf olsun dıye zayıfa yakın yapıyorlar o da fakır karısımdan arıza ısıgı yakıyor. o ayarı normale aldırın bakın arıza ısıgı kalıyormu. benım normalde duruyor 100km/8 litre yakıyorum. arıza ısıgımda birgün bile yanmadı gazı köklememe ragmen bir kere bile benzine gecme olayı yaşamadım tamamen kalibrasyonla alakalı izmirdeysen sana bır usta tavsıye edeyım git derdine derman olsun.
Ustanın adresini verebilir misiniz?
-
Teşekkür ederim İzmirde değilim İstanbuldayım dediğin gibi tasaruf olsun diye kısmıştı biraz ondan sonra ilk çalıştırmamda benzinden lpg ye geçtiğinde bi kaç kez stop etti ve sonrada motor arıza ışığı yaktı dediğin gibi zayıf oldu ayarı onu orta yaptırıcam gidince saol...
-
2 yıldır brc kullanıyorum ve daha 1 kere bile lpg den kaynaklı yani bu zengin fakir karışım olayıyla ilgili arıza lambam yanmadı. Hemen hemen bütün lpg markalarından lpg aldım aracı cok zorladığım zamanlarda oldu ama allaha şükür maşşallah diyeyim hiç yanmadı. Ustama bu durumu sorduğumda lpg kalibrasyon ayarı ve en önemliside sibop ayarının benzine göre değil lpg ye göre yapılması gerektiğini söylüyor. Dediğine göre sibop ayarınının normale göre biraz daha rahat ayarlanması gerekiyormuş tam içeriğini bilmiyorum zaten söylemiyorda :) kaç yapıyorsun dediğimde meslek sırrı diyor:) 2 yıl lpg de kahrımı cekti en fazla 1 yıl daha biner değiştirirm. Ömür boyu binecek değilimya. şu ana kadar da lpg den kaynaklı sadece oksijen sensörü değiştirdim oda 180 tl hepsi bu 3 yıl benzinde değilde lpg bindiğim için ne kadar kar ettiğimi siz hesaplayın artık lpg ye karşı olanlar:) hondalar lpg den arıza lambası yakar diyen ustalarda işlerine gelmediği uğraşmak istemedikleri yada tam olarak bu işten anlamadıkları için yalan söylüyorlar. Gidin lpg takan bu işlerden gerçekten iyi anlayan ustalara sorun bakalım lpg ye en iyi uyum sağlayan araçlar hangileridir diye. En iyi uyum sağlayan araçlar honda ve toyotadır yani japon araçlarıdır. en sorunlusu ise wolsvogenlerdir.
-
Arıza ışığı yakmıştı 2 gün sonra (hiç birşey yapmadım) kendiliğinden söndü ustama gitmeye gerek kalmadı bakalım tekrar yakacakmı galantus dediğin gibi ben lpg taktırınca bakımda yaptırdım zamanı geldiği için o sırada sibop ayarıda yapıldı ama dediğim gibi en son gittiğimde kontrole usta az yaksın diye biraz daha kıstı sabah çalıştırdığımda motor soğukken tekleme yaptı lpg ye geçince ve stop etti ondan sonra yaktı herhalde kafası karıştı :)
-
2010 Temmuzda aracımı aldıktan sonra Milano LPG taktırdım. Yaklaşık 3 ayda bir gider gaz ayarı yaptırırım. Arıza ışığı sürekli olarak devrede. Ara ara sönüp tekrar yanıyor. Her ayar yaptırmaya gittiğimde arıza ışığını söndürtüyorum ama sonuç gene aynı.
-
Milano lpg nedir ya, ilk defa duydum. Bu tarz bilinmedik markaları taktırmaya nasıl cesaret ediyorsunuz, anlamıyorum. Şaşırmamak elde değil. Arıza ışığı sürekli devredeyse yaptıkları montajda bir sakatlık olduğu alenen ortada, neden sönmesi için mücadele etmiyorsunuz, 3 ayda bir gaz ayarına gidilir mi hiç? Nasıl LPG montajcıları var ya, bu gibi kişiler yüzünden millet LPG'yi öcü olarak görüyor. Bu gibiler yüzünden kapalı otoparklara giremiyoruz.
Not: Siz üzerinize alınmayın. Tamamen ustalar ile alakalı bir serzeniş.
-
Özellikle izmir lpg ustası konusunda biraz sıkıntılı galiba!Türkiye'ye lpg sistemi dağıtan izmir in en büyük firmasına aracım için hangi lpg sistemlerinin uygun olduğunu ve fiyatını sordum.2 kez aracımın 2010 civic olduğunu söyledim adam ne dese beğenirsiniz?Aracınız fsi veya tsi değil dimi!!! >%6rol ondan sonra gel lpg taktır.... siteden tavsiye edilen servislere gittim ikisininde kapısından döndüm içerisi Allah sizi inandırsın leş gibi yazık ya adamların işlerine iş yerlerine saygısı yok ki size arabanıza olsun....
-
Milano lpg nedir ya, ilk defa duydum. Bu tarz bilinmedik markaları taktırmaya nasıl cesaret ediyorsunuz, anlamıyorum. Şaşırmamak elde değil. Arıza ışığı sürekli devredeyse yaptıkları montajda bir sakatlık olduğu alenen ortada, neden sönmesi için mücadele etmiyorsunuz, 3 ayda bir gaz ayarına gidilir mi hiç? Nasıl LPG montajcıları var ya, bu gibi kişiler yüzünden millet LPG'yi öcü olarak görüyor. Bu gibiler yüzünden kapalı otoparklara giremiyoruz.
Not: Siz üzerinize alınmayın. Tamamen ustalar ile alakalı bir serzeniş.
Milano italyan markası bir lpg sistemi. Arıza ışığı dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Ayrıca tüketim olarak şehir içi 0,20 TL yakıyor aracım. 80 TL gaz ile 390-400 Km arası yol yapıyorum şehir içi. Yaşadığım yer Erzurum ve Arıza ışığını söndürecek doğru dürüst servis yok.Denemediğim servis kalmadı. Dediğim gibi yapacak bir şey yok sonuç hep aynı değişmiyor.