TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: kareser - Temmuz 01, 2011, 08:24:17 ÖS

Başlık: Tamirci ne derse hangi anlama gelir
Gönderen: kareser - Temmuz 01, 2011, 08:24:17 ÖS
Araba sahipleri, eger arabadan fazla anlamiyorlarsa, oto tamircilerinin refah kaynagi durumuna geliyorlar. Arabanizda bir sorun ciktiginda gittiginiz tamircilerin agzindan cikan cumlelerin aslinda ne anlama geldigini bilmeniz bu acidan cok yararli olacaktir.
Aslinda bu örnekleri diger tamirci esnafi icin de kullanmak mümkün. Buzdolabi, TV, bilgisayar, vs.
Çok eskiden Ankara'da Ahiler varmis, hergün ise baslamadan önce topluca dua ederlermis,”Allahim, kursagimdan haram lokma gecirme, beni aleme mahcup etme”diyerekten. Herhalde simdi mezarlarinda kemikleri catir catir sizliyordur gariplerin. Tabi isini dogru dürüst yapan tamircileri tenzih ediyorum.

ABI, HOSGELDIN.
Bu ilk uyaridir. Yasiniz ondan küçük oldugu halde”abi”diyorsa, sizi kaziklamaya hazirlaniyor demektir. Kacarcasina uzaklasin.

BU ARABA COK GUZEL ABI.
“Eh, her güzel seye sahip olmanin bir bedeli vardir ve sen bu bedeli çok agir ödeyeceksin.”anlamina gelir.

NEYSE, O.
Arabanizi tamamen uydurma olarak, hiçbir orjinal parça kullanmadan ve saglam olan parçalari da eskileriyle ve bozuk olanlarla degistirerek yapacak anlamindadir. Literatüre geçmis en tehlikeli laftir.

ABI, BIZIM FIYATIMIZ BELLIDIR.
Istemesi gereken fiyatin 5 katini isteyecektir. Yemeyin sakin, pazarlik yapin.

ABI, ARABA ÇOK GÜZEL OLDU.
Böyle bisey duyarsaniz hemen benzin döküp arabanizi yakin. Kullanmaniz emniyet açisindan son derece tehlikeli oldugu gibi, arabayi düzgün bir hale getirmek yenisini almaktan çok daha pahaliya çikacaktir.

ABI, BU ARABALARDA BOYLE OLUYOR.
Yanlis birsey yaptiginin farkindadir, yapilan is külliyen yanlistir, yedirmeye calismaktadir. Arabayi bu sekilde kullanmaya tesebbüs dahi etmeyin.

ABI SEN BU ARABAYI SATMA, ÇOK GÜZEL BI ARABA.
Sizden çok memnun kalmistir, ayni memnuniyeti tekrar tekrar yasamak istemektedir. Cok fazla kaziklandiginiz anlamina gelir. Gecmis olsun.

ABI ÇOK UGRASTIM SENIN ARABAYLA.
Daha önce anlastiginiz fiyatin cok üzerinde bir fiyat isteyecektir.

ABI, NE YAPTIN BU ARABAYA, ÇOK KÖTÜ OLMUS.
Arabaniz sapasaglamdir. Hemen oradan uzaklasin.

ORJINAL PARÇADAN SASMA ABI.
Temenni babinda edilmis bir laftir. Ustanin arabanizi tamir etmeye çalisirken asla orjinal parça kullanmadigi anlamindadir.

ABI, MERAK ETME SEN. BIZ ÇOK YAPTIK BU ARABALARDAN.
Ustanin hayatinda boyle bir arabayi birakin tamir etmeyi; görmedigini belirten bir cümledir.

ABI SEN BEKLEME, BITINCE ARARIZ, GELIR ALIRSIN.
Eski tamir ettigi arabalardan söktügü parcalari sizin arabaya monte edip”orjinal yedek parca”ücreti alacagini; arabanizi 13 yasindaki cocuklara emanet edecegini; bu cocuklarin arabanizla Sanayide tur atip konfeksiyon atelyesindeki kizlara hava atacagini; yine bu cocuklarin arabanizla kaza yaptiktan sonra ortadan kaybolacagini ve sizin de Asliye Hukuk Mahkemesi'ne abone olacaginizi belirten en tehlikeli cümledir.

ABI, BIRAZ KULLAN BAKALIM, BIR SORUN OLURSA GETIR, BAKARIZ.
Tamir edemedigi arabayi, (parasini alip) size kakaliyor anlamina gelir. Sorun olsa bile, gittiginizde yine para alacaktir.

ABI, HAFTAYA BI DAHA UGRA, BI DE VITESE BAKALIM.
Sizi deniyor demektir. Herseye ragmen haftaya yine gelirseniz artik hertürlü kaziga müstahaksinizdir; bundan sonra artik hic cekinmeyecektir. Mevsimsel silecek suyu yerine musluk suyu koyacak, tekerinize hava basmaya bile para isteyecek, vs. Kendinizi kaz yerine koydurmayin. Günde 10 saat essek gibi calisarak kazaniyorsunuz o paralari.