TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: 0mer - Mayıs 04, 2011, 03:25:19 ÖS
-
arkadaşlar gecenlerde arabam park halindeyken iş yerimde tamponuma sürttü bi arkadaş tutanak tuttuk bi kaporta ustasına gidip evrakları verdik usta işlemleri halletti expertiz arabaya baktı arabaya bakarkende expertizin yanında ben yoktum sigorta bana bi tampon boyama parasından yaklaşık iki kat bi mebla yatırdı aklıma takılan ustanın aracımda başka bir yeri göstererk expertizden fazla para alması örneğin sağ ön çamurlugumda benim hafif dışa doğru patlaklık ve çizikler var bunlar o kazadan olmadı ama bunlarıda göstermiş olabilir arkadaşlar başından böyle bi olay gecen varsa lütfen bi yardımcı olursanız acil 1-2 güne götürcem aracı
-
evet aran iyise ustanla fazla yazdırmış olabilir..araçının diğer kaporta eksiklerini yapmak için..
-
yok kardeş adamı tanımam etmem rastgele gittik
-
aynen öyle fazla fazla yazdırıp 2-3 katı para alıyorlar ...
(söz meclisten dışarı)
-
ya şu koca dünyada bi tane saglam adam bizi bulmazmı ya
( benimde sözüm meclisten dışarı ) :))
-
tamam kardeş fazla yazdırmış madem yaptır arabanın eksiklerini yaz geliyo bi pasta cila atsın arabana mesela...tamponu boyayıp bırakmasın..
-
hocam adam demezmi tampon boyamanın ederi bu die expertiz bunu gösterdi sen benden ne istiyosun böyle die
-
tamamda bi tampon boyama 100tl hadi adam kıl biri ise 150 tl desin..ama baya bi fazla yazdırmışşa seninde işini görsün sen bi konuş bence adamla..
-
kaç para yatırıldı söylermisin lütfen.
-
250
-
150 tl tampon boyama
50 tl tampon tamir
50 tl kaporta işçiliği(sök tak)
yani bu şekilde gayet normal gözüküyo ekspertiz hizmetlerinde fiyatlar bu şekilde
-
evet doğrudur hocam expertizde nedir durum bilemiyorum ama benimde servisten aldığım fiyat taş çatlasa 125-150 diyor
-
tampon da ne işçiliği var o benim işim değil ustası bilir ama hafif bi boya atmasında ne işçiliği var o da tartışılır
-
sigorta işi herzaman parası yüksek çıkar çünkü yatırılan para hemen hesaba yatmadığı için fiyat yüksek tutulur ama sanayide herhangi bir yere gitseniz o tamponun vurulan yerini çok hasar yoksa lokal boya ile kapatılır o da ucuz işçilikle ve parayla biter yani yatırılan para gayet normal
-
servis bile talep etmemişken o parayı... düşündürücü!!
-
tampon da ne işçiliği var o benim işim değil ustası bilir ama hafif bi boya atmasında ne işçiliği var o da tartışılır
senin tamponun boyandımı yoksa boyanacakmı
eğer boyanmadıysa
boya işlemi şöle olur
tampon kaportacı tarafından komple sökülür bu bir işçiliktir
tamponda bizim göremediğimiz bozukluk ve zedelen me var ise tampon tamirine gider (oto king gibi)tamir edilir bu da tampon tamir ücretidir
daha sonra boyacıya gelir ve tam olarak tampon renk tutsun diye boyanır
-
hayır henüz boyanmadı bu benim ilk arabam daha tecrübelerim okadr fazla değil en azından sizinkinden fazla değil sanayideki ucuz işçilikten bahsettiniz ancak ben sanayiyede götürsem servisede götürsem yapılcak işelm aynı tampon komple sökülüp boyancak servisede sorarken böyle sordum
-
hayır henüz boyanmadı bu benim ilk arabam daha tecrübelerim okadr fazla değil en azından sizinkinden fazla değil sanayideki ucuz işçilikten bahsettiniz ancak ben sanayiyede götürsem servisede götürsem yapılcak işelm aynı tampon komple sökülüp boyancak servisede sorarken böyle sordum
sanayidede peşin para bir tamponu o paraya boyarlar siz eksperi nerde tutturdunuz yetkili servistemi yoksa özel servistemi
-
sanayide tuttum bulduğum yerde özael servis veya yetkili servis mevcut değil
-
o zaman normal bu adama sen peşin para yap deseydin sana zaten 100-150 arası fiyat verecekti
-
iyide zaten adam peşin para yapacakki bu işi sigorta yatırdı bana parayı bende adam işini yapınca peşin parasını vereceğim
-
bu problemi bizle konuşarak kafanızı karıştıracağınıza adama gitseniz sorsanız nasıl olur?
-
Servis nasil boyancak parcayi deyidiyosa,buda ustalarin farkli taktiyidir,kanimca
-
şimdi burda amaç kafa karıştırmak değil burda tecrübelerden yararlanmak belki bi arkadaşımın daha başına gelmiştir onun yorumlarını almak tecrübe kazanmak bide şu var adama sorun demişşiniz adam bana diyecekmiki evet ben şunuda böyle yaptım fazla yazdırdım diye kesinlikle diyeceğini sanmıyorum ve bu işlemlerim sonuçlanınca gelip buraya tekrar yazacağım ki diğer arkadaşlarımın başınada böyle bi olay gelirse ne yapmaları gerekeni veya ne yapmamaları gerekeni benim başıma gelenlerden çıkarabilsin
-
şimdi burda amaç kafa karıştırmak değil burda tecrübelerden yararlanmak belki bi arkadaşımın daha başına gelmiştir onun yorumlarını almak tecrübe kazanmak bide şu var adama sorun demişşiniz adam bana diyecekmiki evet ben şunuda böyle yaptım fazla yazdırdım diye kesinlikle diyeceğini sanmıyorum ve bu işlemlerim sonuçlanınca gelip buraya tekrar yazacağım ki diğer arkadaşlarımın başınada böyle bi olay gelirse ne yapmaları gerekeni veya ne yapmamaları gerekeni benim başıma gelenlerden çıkarabilsin
yanlış anlaşılmasın sizin burda aksi yönde başınıza gelen birşey yok siz servise götürmüşsünüz arabanızı hatalı tarafın sigortasının expertizi çağırılmış hasar rağporunda sizin haklı olduğu ortaya çıkmış ve burdan sonra ki olaylar usta ile exper arasın da gelişir usta hasar tespitini çıkartır expere verir daha sonrasın da experde fiyatlandırır usta sizin banka bilgilerinizi sizden ister sigortaya gönderir
birde şöyle bir olay var 500 tl altı hasarlarda exper bile gelmiyor sadece hasar fotolarını ve kaza raporları gönderiliyor yani sizin hasarınızın ücreti göz kararı bile hesaplanıp sigortaya bildirilir
sigorta değişicek parça olmadığın dan hasarı kabul eder ve parayı yatırır bu şekildede işlem gerçekleşir
burada sizin zararınıza bir şey yoktur tamamen olay usta ile Allaha kalmıştır fazlası azı :D