TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: NusretA - Nisan 26, 2011, 07:48:09 ÖÖ

Başlık: Otomobillerde lazer devrimi... 150 yıllık teknoloji değişiyor
Gönderen: NusretA - Nisan 26, 2011, 07:48:09 ÖÖ
Otomobillerde lazer devrimi... 150 yıllık teknoloji değişiyor

Otomobil motorlarında bujilerin yerine yakında lazer kullanılabilecek.

Romanya ve Japonya’dan araştırmacılar, 1 Mayıs’ta yapılacak Lazer ve Elektro-Optik konferansında, lazer ışınlarının, otomobil motorlarında yakıt ve hava karışımını ateşlemek için kullanılabileceğini anlatacaklar.

Lazerle ateşlemenin daha fazla yakıt karışımını tutuşturarak motorların daha verimli çalışmasını sağlayabileceğini ve atık egzost miktarının düşmesiyle kirliliği azaltabileceğini belirten bilim adamları, yeni teknolojinin ticari hale getirilmesi amacıyla buji üreticisi Denso adlı bir firmayla görüşmeleri sürdürdüklerini kaydettiler.

Keşfinin üzerinden 150 yıl geçmesinden bu yana patlamalı motor teknolojisinde küçük de olsa bir değişiklik sağlayacak bujileri lazerle değiştirme fikri sayesinde yakıtın daha verimli yakılabileceğini ve silindirin zamanla aşınmasının da azalacağının altını çizdiler.

Araştırmacılar, güçlü lazer ışınının istenilen ateşlemeyi yapamayacağı ve silindire zarar verebilmesi olasılığından geliştirdikleri buji ölçülerindeki silindirlere sıkıştırdıkları seramik tozlarından elde edilen lazerleri kullanacaklar.


http://gundem.milliyet.com.tr/otomobillerde-lazer-devrimi-150-yillik-teknoloji-degisiyor/gundem/gundemdetay/25.04.2011/1382223/default.htm
Başlık: Ynt: Otomobillerde lazer devrimi... 150 yıllık teknoloji değişiyor
Gönderen: livindead - Nisan 26, 2011, 07:51:02 ÖÖ
Japonlardan bi atak bekliyorum artık yeni bişeyler yapmaları lazım otomobil sektöründe