TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: sislibirgece06 - Mart 28, 2011, 12:30:40 ÖS
-
Merhaba arkadaşlar hayırlı günler,kafamı acayip karıştıran bir durum var, daha önce kullanmkta olduğum 2000 model 1.6 ies aracımı sattım ve model yükseltmek istiyorum maksimum 25.000 tl civarında 2005 2006 model civic es lere bakıyorum fakat kafamı karıştıran aynı paraya 2005 2008 arası mazda 3 dynamik modeli gözüme çarptı mazda 3 donanım olarak civic ten çok üstün ve ödüllü bir araba tek sıkıntısının 2.elinin olmadığını ve servis ağının zayıf olduğunu öğrendim bu konuda yardımınızı istiyorum mazda3 mü vtec2 mi , aradan çok sıkıştım lütfen kurtarın beni şimdiden çok teşkür ederim
-
çok objektif bakamıyıcam Vtec II hastası olarak, kesin Vtec II diyorum.Ama benim önceliğim görünüş,donanım gibi kriterlere bakmadan söylüyorum
-
gorunus olarak mazda 3 u tek gecerim :) hele birde kirmiziysa
fakat bende vtec 2 almadan once golf dusunuyordum cunku bu iki aracinda (vtec ile golf) 2.eli gayet iyi durumda o yuzden vtec 2 tercih edebilirsiniz ama tabi mazda 3 kullanmadim surusu nasildir konforu nasildir kronik arizasi varmidir bilemem yani sadec ekendi fikrimi soyledim :)
-
98 iesden sonra mazda3 ile vtec 2 arasında kaldın. normal olarakda vtec2de karar verdim es keşke mazda3 alsaydım diyede aklım kalmadı ,eger mazda olsaydım vtec2de kalırdı
VTEC 2 >=ok
-
mazda 3 % 18.7 ile dünyada en az mekanik arıza veren 1. araç ödülünü almış ayrıca fren mesafesinde 36 m ile sınıfının en kısa mesafede duran arabası vb bir sürü artıları var fakat soru işaretleri ile dolu bir araba şimdi 25000 tl aldığın zaman 1 yada 2 sene sonra 20000 tl ye bile satamayabilirsin diyorlar beynimin üzerinde ?????????? çok fazla
-
mazda bildigin ford motoru kullaniyor. dusun tasin :)
-
Sürüş zevki,Performans,Yakıt,Servis ağı,2.el,Parça fiyatları yönünden Civic
Güvenlik,Donanım ve sağlamlık yönünden Mazda
-
kesinlikle tercihin vtec 2 den yana olmalı neden dersen
1.Honda vtec
2.2.elde zarar etmezsin gece kapının önunden almaya gelirler
3.karar senin:)
-
mazda 3 % 18.7 ile dünyada en az mekanik arıza veren 1. araç ödülünü almış ayrıca fren mesafesinde 36 m ile sınıfının en kısa mesafede duran arabası vb bir sürü artıları var fakat soru işaretleri ile dolu bir araba şimdi 25000 tl aldığın zaman 1 yada 2 sene sonra 20000 tl ye bile satamayabilirsin diyorlar beynimin üzerinde ?????????? çok fazla
Kardeş; yaklaşık 2 sene evvel 14000 tl'ye 99 ies aldım. Şu an satayım desem 2 saatde 16000 tl'ye satarım. üstüne para bile koydu araba. 2004 model VTEC ES gördük pazarda. Araba kılçık gibi, değişeni yok. 27000 tl dedi amca. Param olsa veririm o arabaya :))
-
yol tutuş.konfor, güvenlik tipte güsel tek eksi yanı arkdaşında sölediği gibi 2.eli ve servis ağı zayıf sadece performans cıvıcten düşüktür oda zaten 105 bg ben 2006 kullandım baya bi çok güsel arabaydı
-
Mazda 3, özellikle önden baktığınızda insanı cezbeden görüntüye sahip.Ama, gel gör ki arkasını görünce,değişiyor bu fikrin.Donanım olarak vtec2 den üstün.Git,ikisine de bin, ikisine de çık bi dışardan iyice incele kafana yatanı al,çünkü birbirinden farklı özellikleri hemen hemen dengeliyor birbirini.
-
bence vtec2de ki eğlenceyi,sürüş keyfini,performansı mazda3 te bulamassınız.Hele vtec2 manuelse hiç bir şeye değişilmez...
-
aracımı alalı 7 ay oldu şu anki bilgi ve tecrübelerimle mazda 3 alırdım zaten aracı alırkende ikisi arasında kalmıştım civiclerde sadece sorunsuz kolay kolay arıza çıkarmayacak motor teknojisi var ancak içeri hafiflenemeyecek kadar ses tıkırtı ve rüzgar sesi alıyor bu araçtan soğuyacak en büyük etken hele o rüzgarsesi 120 ve sonrası sanki kaporta kağıttan ordan geçiyor uğultu çareside yok mazda 3 daha kemikli sağlam basıyor benim düşüncem.
-
mazda 3 donanım olarak vtec 2 den üstündür ama serviste vtec2 mazdayı sollar bence parçası bol servis bol olduğundan vtec2 tercih et derim karar senin gene
-
Türk halkı Mazda 3'ü pek tutmadı bu yüzden 2.eli sıkıntılı.
Donanımı vtec 2'ye göre üstün.Daha sessiz.
Yol tutuş ve fren mesafesini ölçmedim ama test ettiğimde bariz bir üstünlüğünü görmüştüm.
Görüntüsü daha gündemde Mazda'nın vtec 2'ye göre.
Ama ben sadece yol sesi ve donanım ile ince kaporta diye 2004 civic aracımı mazda 3 ile değiştirmem.
Kışın 50 litre benzinle 600 km şehir içi yol kateden bir araç olduğunu sanmam Mazda'nın.
-
verdiğiniz destek ve bilgiler için çok tşkkür ederim bu bilgiler doğrultusunda ve mantık çerçevesinde düşünrek ibreyi vazgeçilmez HONDA dan tarafa çeviriyorum araştırmalarımn yoğunluğunu hondaya çevrdim ama ne yalan söyleyim mazda3 te içimde uhde kalcak gibi duygular mazda 3 mantık honda diyor bakalım hangisi kısmet olacak
-
Bana kalırsa hiç bişey insanın mutluluğundan önemli değildir ;) İçinde kalacaksa al mazda,gezdikçe keyfine varırsın,aklında kalmaz...Değer kaybettirebilir ama ne kadar??? Sonuçta sende 2.el alacaksın satarkende ölmez herhalde... Yani ben hep şuna inanırım eğer bişey beni mutlu ediyorsa 100Tl'lik mala 500Tl vermeye değer...Yani benim felsefem bu :) Sana tavsiyem mazda 3 alman ve daha sonra sıkılınca satıp Honda alman ;)
-
Bana kalırsa hiç bişey insanın mutluluğundan önemli değildir ;) İçinde kalacaksa al mazda,gezdikçe keyfine varırsın,aklında kalmaz...Değer kaybettirebilir ama ne kadar??? Sonuçta sende 2.el alacaksın satarkende ölmez herhalde... Yani ben hep şuna inanırım eğer bişey beni mutlu ediyorsa 100Tl'lik mala 500Tl vermeye değer...Yani benim felsefem bu :) Sana tavsiyem mazda 3 alman ve daha sonra sıkılınca satıp Honda alman ;)
Aynenabi +1 çok iyi yorumLamışsın. Bencede eqer paran vaRda seçenekLer arasında kaLıyoRsan kendi dediğini yapmaLısın ...
-
aynı duyguları bende yaşamıştım ies'imi satıp vtec aldığım zamanlarda yakın bir arkadaşım mazda 3 aldı.benim araç 2003 modeldi 23.000Ê maldu arkadaş 22.000bine 2006 mazda aldı.tip olarak bence ikiside güzel kendince karizması olan araçlar.
gelelim aradaki farklara:bence mazda türkiyede yeterli ilgiyi göremiyor yoksa boş bir araç değil birçok avrupa arabasını katlar.malesef diyerek söylüyorum donanım olarak vtecler mazdanın eline su dökemez yol tutuşu yalıtımı bizim araçlara göre katbe kat güzel.mazdanın tek eksiği arka taraf çok dar vteclerdeki geniş iç hacim onlarda yok.performans olarak benim araç otomatik arkadaşımın mazdası manueldi çok bariz fark göremedim tepkilere duyarlı geldi bana.sonuç olarak araç işi zevk işidir hondalar modlamaya daha müsait ne yapsan yakışıyor bu tarz şeylere ilgiin varsa tabiki vtec almalısın.ama yok benim için konfor donanım vs.dersen mazda al derim.ben hondadan birgün vazgeçersem kesinlikle alacağım araç mazda olur.
-
iki aracada bin kirala arkadaşlarında varsa onlara bin sürüş zevki hangisi sana daha çok zevk veriyorsa onu al diyorum
-
O kasa için en az 120 hp gerekli ama adamlar 105 koymuş hem çok yakıyor hemde performansı baltalıyor
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2006-honda-civic-es-vtec-46238009/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-subaydan-lpg-li-beyaz-mazda-3-kacirmayin-41636888/detay
bu iki araç arasında gidip geliyorum araçlara pazarlık yaptım,bütçemi biraz aşıp almışken 1-2 fazla vermek istiyorum artık son anlara yaklaştım gönlüm ikisinide istiyor param olsa ikisinide alacam artık :)))))
-
slm dostum bosver mazdayı smdı sen honda al onu satman hmde zor olur honda cabk satılır bosuna dememısler kıza etek erkege vtec yakısr dıye :)))))) bnde VTEC DIYORM.....
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2006-honda-civic-es-vtec-46238009/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-subaydan-lpg-li-beyaz-mazda-3-kacirmayin-41636888/detay
bu iki araç arasında gidip geliyorum araçlara pazarlık yaptım,bütçemi biraz aşıp almışken 1-2 fazla vermek istiyorum artık son anlara yaklaştım gönlüm ikisinide istiyor param olsa ikisinide alacam artık :)))))
Mazda 21 bin honda 70 bin km'de.dikkat etmek gerek.Km olarak mazda avantajlı ama iç ferahlığı olarak tartışmasız civic.
-
Ben olsam verdiğiniz link'teki mazdayı alırdım,on numara duruyor valla,aradaki yıl ve km farkı da cabası ;)
-
bence mazda süper duruyo+lpg+21000 km+2009...hayırlı olsun.
-
bu ikisi arasında mazda tabiki
-
Valla değişen parçaları hangileri, boya nerde var bi sormak gerek. Ayrıca bu araba şehir içi 20 krş yaksın ben İES'i ısparta meydanında yakarım...
-
Merhaba arkadaşlar hayırlı günler,kafamı acayip karıştıran bir durum var, daha önce kullanmkta olduğum 2000 model 1.6 ies aracımı sattım ve model yükseltmek istiyorum maksimum 25.000 tl civarında 2005 2006 model civic es lere bakıyorum fakat kafamı karıştıran aynı paraya 2005 2008 arası mazda 3 dynamik modeli gözüme çarptı mazda 3 donanım olarak civic ten çok üstün ve ödüllü bir araba tek sıkıntısının 2.elinin olmadığını ve servis ağının zayıf olduğunu öğrendim bu konuda yardımınızı istiyorum mazda3 mü vtec2 mi , aradan çok sıkıştım lütfen kurtarın beni şimdiden çok teşkür ederim
İKİSİDE japon ikiside performanslı mazda tutunamadı reklamı ve stratejiyi iyi yapamadı. ve benim incelediğim kadarıyla iç malzemenin kalitesi vasat. dış görünüm güzel uzun uzun kullanma fırsatım olmadı fakat tabiki japon deyince akla ilk gelen performans oluyor. İstanbuldamısın bilmiyorum ama Şahsuvar.oğlu ford mazda satıyor sanıyorum serviside var. Bende orada denemiştim mazdayı. hemen satmayacaksan mazda da alabilirsin satarken sıkıntılar seni bekleyecek belkide elinden çıkartman günlerini alacak yada vazgeçmen gereken aracının değerinden 3-5 bin tl ler olacak. Hondada asla bunu yaşamazsın ben arkadan darbeli 2008 civic dream otomatik versiyon arabam yaklaşık 11,000 TL lik bir hasarın ardından yaptırdım ve 3 gün içinde değerinden sadece 2000 tl kaybederek sattım. Aracımdaki kayıplar şöyle idi.
1) Bagaj kapağı değişti
2) arka tampon ve sol arka stoplar değişti
3) sol arka çamurluk değişti
4) Sol arka şasi başı ve şasi kolu değişti
5) Araçın şasisi çekildi
6) bagaj havuzu büyük bir hasar sonucu zor onarıldı.
7) ön tampon, panjur,farlar değişti.
bunların hepsi tek bir kaza sonucu oldu. Benide dağıtttı ama 2009 opel astra onarılamadı aynen mortingen strayze :D Daha unuttuğum sol arka aksanla ilgisi bir çok şey vardır. ve ben bunları kişiye söyleyerek sattım. oda bilerek aldı. aldığım fiyattan 2000 tl kadar kayıpla sattım. araç 2008 model ve 18,000 km deydi. Kaza 2009 Ağustos.
honda müşterisi olan seveni çok olan tutkulusu olan bir marka satıyorum dediğinde satabileceğin araçlardan birisi. Ben yaşadım dizeller kadar çabuk sattım. Ama mazda yı bilemiyorum ne desem yalan .... Hatta bu güne kadar ben hiç bir arkadaşımdan mazda almak istiyorum diye bir kelimede duymadım açıksası türkiyede pazarı yok iyi araba olabilir.
-
Valla değişen parçaları hangileri, boya nerde var bi sormak gerek. Ayrıca bu araba şehir içi 20 krş yaksın ben İES'i ısparta meydanında yakarım...
YAWW HOCAM NE YAPTIN BİDE EMNİYETLE UĞRAŞIRSIN VALLA BOŞVER ELLEŞME ARABANA :D İSTERSE 10 KR YAKSIN
-
Performans çok önemli değilse,uzun süre kullanacaksanız ve modlamayacaksanız Mazda alın ;)
-
YAWW HOCAM NE YAPTIN BİDE EMNİYETLE UĞRAŞIRSIN VALLA BOŞVER ELLEŞME ARABANA :D İSTERSE 10 KR YAKSIN
Daha geçen gün bir arkadaş anlattı. 2006 model OPEL. 39000 km de. 2-3 kaportacıya götürmüşler arabada değişen yok. Almışlar. En son Isparta'da opel'in yetkili servisine de bi götürelim demişler. araba 136000 km de tokat'da mı kayseri'de mi ne bakıma girmiş :)) Model olarak 2009 model bi araç o kadar km yapmamıştır belki ama 30000 km dediler mi bi düşünüyorum ben artık :)
Ayrıca dediğimin arkasındayım. Şehir içi 20 krş CIIKK. Mimkin değil aga
-
bende mazda3 2010 ve civic 2011 var
mazda konfor ve özellik acısından çok üstün
cıvıc performnas ve cıvıc tutkusu acısından değişilmez
bence temizini bul ve al honda mazda farketmez
ama mazda güç konusunda biraz yetersiz 105 bg
-
Ben civic almazdım mazda3 alırdım. Nedenleri yol tutuşu konfor süspansiyonları sert mazdanın çukurlarda biraz dikkat etmelisin ama virajda zorlaya bilirsin istediğin arabayı arkasından civic arkası oynuyor sert girildiğinde güven vermiyor. Yakıt konusunda devirli kullanırsan mazda civic aynı yakar basarsan aynı oranlardalar. Donanım mazda ile civice otur özellikleri al oku kurcala sonra sende mazda düşünürsün 56 ödülü var türkiyede kıymeti bilinmedi dünyada 2 milyon adet satıldı. Performans konusunda m.t civic biraz şanslı ama virajlarda mazda arayı kapatıyor ama vitesleri iyi değiştirirsen arka arkaya gidersin geçersinde denendi o bakımdan yazıyorum. Tip konusunda kızların fikirlerini al mazda 3 daha hoş deniliyor. Kısaca mazda
-
Ben civic almazdım mazda3 alırdım. Nedenleri yol tutuşu konfor süspansiyonları sert mazdanın çukurlarda biraz dikkat etmelisin ama virajda zorlaya bilirsin istediğin arabayı arkasından civic arkası oynuyor sert girildiğinde güven vermiyor. Yakıt konusunda devirli kullanırsan mazda civic aynı yakar basarsan aynı oranlardalar. Donanım mazda ile civice otur özellikleri al oku kurcala sonra sende mazda düşünürsün 56 ödülü var türkiyede kıymeti bilinmedi dünyada 2 milyon adet satıldı. Performans konusunda m.t civic biraz şanslı ama virajlarda mazda arayı kapatıyor ama vitesleri iyi değiştirirsen arka arkaya gidersin geçersinde denendi o bakımdan yazıyorum. Tip konusunda kızların fikirlerini al mazda 3 daha hoş deniliyor. Kısaca mazda
''Vitesleri iyi değiştirirsen arka arkaya gidersin'' Eşit pilotajda Civic boy boy açar Mazda 3 kadar hantal bir araba yok kardeşim..Şirketteki Accent era 1.5crdi ile eskişehir yolunda bitanesiyle oynaya oynaya gittik 110kmde 5.vitesle gidiyorduk arkadaş 4e bile çekmeye ihtiyaç duymadı:Yakıtta aynı demişsiniz alakası yok 2yıl önce bende bu araçları araştırdım en az 1lt fark var vtec2 ile aralarında...
-
one minute abi civicinmi arkası oynuyor ? ozaman ya sendeki civic değil ya bendeki civic değil pardon ! civic arkası oynuyor sert girildiğinde güven vermiyor ( alıntıdır. ) yorumun komik olmuş bence 2011 elegance var bende vsa hiç kapatmıyorum. Araç yılan gibi yılan resmen süzülüyor kıvrılıyor virajda yapışıyor yola. hee viraja son gaz giripte virajı ortalarken fren yapılıyorsa bilemem tabi. Son bişey daha kızların mazdadan hoşlandıklarınıda öğrettiniz bana sağolun. Benim arkadaşımda mazda 6 var sahile çektiğimizde ikisini yanyana gözler hep benim civicte bir anket yap bakalım. sadece önüne geln 10 kişiye sor konu başlığındaki kıyaslamaya göre.
2011 civic sedanmı ? , 2011 mazda 3 mü ?
-
yapmış olduğunuz yorumun tek kelimesine bile KATILMIYORUM. ama saygı duyuyorum. Sizinde bir bildiğiniz vardır. Tarafsız bir gözle bile bakıyorum. Tip dersen civic performansa laf eden olurssa zaten asla muhattap olmam arabadan zerre anlamıyor demektir. söylediğiniz gibi yakıt farkı olayınada katılmıyorum. birisi 105 diğeri 125 ps lik motorlara sahip unutmayın. Peki bir soru size madem hondadan üstün bir marka neden türkiyede kanıtlayamadı kendisini bana diğer ülkelerden değil türkiyeden bahsedin. dışarıda gördüğünüz 50 arabadan biri bile değil mazda yaaa özellikle bakıyorum. Yok Yok Yok. tutulmadıysa vardır bir sebebi.
-
yapmış olduğunuz yorumun tek kelimesine bile KATILMIYORUM. ama saygı duyuyorum. Sizinde bir bildiğiniz vardır. Tarafsız bir gözle bile bakıyorum. Tip dersen civic performansa laf eden olurssa zaten asla muhattap olmam arabadan zerre anlamıyor demektir. söylediğiniz gibi yakıt farkı olayınada katılmıyorum. birisi 105 diğeri 125 ps lik motorlara sahip unutmayın. Peki bir soru size madem hondadan üstün bir marka neden türkiyede kanıtlayamadı kendisini bana diğer ülkelerden değil türkiyeden bahsedin. dışarıda gördüğünüz 50 arabadan biri bile değil mazda yaaa özellikle bakıyorum. Yok Yok Yok. tutulmadıysa vardır bir sebebi.
Dostum arkadaş Fd6 ile kıyaslamıyorki :) Vtec2 diyor sen Fd6 ile kıyaslıyorsun.
-
Dostum arkadaş Fd6 ile kıyaslamıyorki :) Vtec2 diyor sen Fd6 ile kıyaslıyorsun.
peki siz vtec 2 kulandınızmı ? sizce oynuyormu arkası Allah var yukarıda yaa
-
''Vitesleri iyi değiştirirsen arka arkaya gidersin'' Eşit pilotajda Civic boy boy açar Mazda 3 kadar hantal bir araba yok kardeşim..Şirketteki Accent era 1.5crdi ile eskişehir yolunda bitanesiyle oynaya oynaya gittik 110kmde 5.vitesle gidiyorduk arkadaş 4e bile çekmeye ihtiyaç duymadı:Yakıtta aynı demişsiniz alakası yok 2yıl önce bende bu araçları araştırdım en az 1lt fark var vtec2 ile aralarında...
Mazda3 kullandın mı bilmiyorum ama gittiğin araba a.t mazda3 çünkü era kullandığımdan biliyorum mt mazda3 karşısında şansı pek yok yakıt konusunda 7 ve 8 litre çok mu 1.6 arabaya göre abimde var mazda3 600 km gidiyor bir depoya lamba yanmadan ayrıca kullanıma göre yakıt tüketimi değişir. Uzmanlar boşuna tasarruf etmenin yollarını yazmazlar.
-
İsraile gittin mi çünkü oraya abimin arkadaşı ve benim en yakın arkadaşım gelince midem bulandı mazda3 görmekten mazda görmekten dedi. Rusya ya gittinizmi ??? neyse burada kıyaslama yapmak istemiyorum reno burada tutuyor amerikada var mı ?? mazda ile renonun satışlarını kıyaslayalım amerikada istersen her marka belli pazarları hedef seçer bundan dolayıdır. Sen kalkıp 56' dan daha fazla ödül almış bir arabaya dandik dersen abisi mazda6' da aynı şekilde arabadan uzmanlar anlamıyor demektir.
-
İsraile gittin mi çünkü oraya abimin arkadaşı ve benim en yakın arkadaşım gelince midem bulandı mazda3 görmekten mazda görmekten dedi. Rusya ya gittinizmi ??? neyse burada kıyaslama yapmak istemiyorum reno burada tutuyor amerikada var mı ?? mazda ile renonun satışlarını kıyaslayalım amerikada istersen her marka belli pazarları hedef seçer bundan dolayıdır. Sen kalkıp 56' dan daha fazla ödül almış bir arabaya dandik dersen abisi mazda6' da aynı şekilde arabadan uzmanlar anlamıyor demektir.
Ya abi sen hakketten kafa buluyorsun herhalde ben sana neden türkiyede tutulmadı diyorum sen hiç israile gittinmi diyorsun. Ne israili ya kıyas yapa yapa israillemi kıyasladın arkadaşının arkadaşı şu su busu geç bunları abicim. Bana Türkiyenin metropolü olan istanbuldan bahset ankaradan bahset izmirden bahset gidipte israile gittinmi dene gitmedim. Dandikmi demişim ben nerde demişim hangi yazımda demişim gösterirsen sevinirim. Bu arada söylediğimiz gene arkasındayım. Honda her haliyle performasta kıyasla mazdaya üstündür. Bide kızlar bakar yorumunuz vardı sanırım insanların ilgisini çekmekten bahsetmişşiniz. Yazdığımı tekrarlıyorum. Mazda 6 ile yanyana çektiğimizde kartal sahile herkesin ilgisi gene benim arabamda oluyor. Kendisi bile farkında bazen çatlıyorrrr :D he bu arada bu 56 ödülün sanırım hepsini israilde almıştır. Türkiyeden alacağı ödül belli yılın en az satan otomobillerinden biri ödülü olur herhalde
-
Oynuyor demedim hocam ben...Sadece aranızda geçen muhabbette bi yerde yanlış anladığınızı düşündüğüm için olaya müdahil oldum... Hayatımda vtec2'de sürmedim zaten :)
-
Oynuyor demedim hocam ben...Sadece aranızda geçen muhabbette bi yerde yanlış anladığınızı düşündüğüm için olaya müdahil oldum... Hayatımda vtec2'de sürmedim zaten :)
Canım abim benim ben sen öle dedin demiyorumki zaten :D Sadece diyorumki sence civic in arkası oynarmı diyorum yani sürmüş olsaydınız bilirdiniz zaten. Abi bende era vardı 1,5 crddi 110 ps onun bile arkası oynamıyordu neredeyse viraja girerken gazı iyi ayarladığın sürece sorun yok
-
Ya oynamaz tabi hocam,çin malı çang çung arabalar görüyorum basıyolar ediyorlar,onlar oynamıyacakta Honda'nınmı oynayacak :)
-
Türkiye' de tutmamasının sebebi yanlış politikaları mermerlerin mazda 323' ler zamanında çok satmıştır. Burada markaya laf etmeyin şuan japonlar aldı ve servis konusunda iyileştirmeleri var satışa odaklı hedeflerini yükseltiyorlar. Performans olarak bakıyorsun her şeye honda motor konusunda oldukça başarılı bir marka lafım yok. Ödülleri sadece israilde almadı dünya çapında aldı MAZDA. Benim kast ettiğim kasa bir önceki kasa forum içerisinde araştıra bilirsin yol tutuşunu beğenmeyen arkadaşlarımızda var.
-
Ya oynamaz tabi hocam,çin malı çang çung arabalar görüyorum basıyolar ediyorlar,onlar oynamıyacakta Honda'nınmı oynayacak :)
Honda oynar evet ama yolda diğerleriyle oynar maymun eder motor patlattırır, manifolt deldirir , devir kestirir araba yaktırır biz övünürüz tasası kime düşerse artık yapacakta çok bişey yok
-
Volkan bey diğerleri nal topluyor zaten komedi ya :D
-
Türkiye' de tutmamasının sebebi yanlış politikaları mermerlerin mazda 323' ler zamanında çok satmıştır. Burada markaya laf etmeyin şuan japonlar aldı ve servis konusunda iyileştirmeleri var satışa odaklı hedeflerini yükseltiyorlar. Performans olarak bakıyorsun her şeye honda motor konusunda oldukça başarılı bir marka lafım yok. Ödülleri sadece israilde almadı dünya çapında aldı MAZDA. Benim kast ettiğim kasa bir önceki kasa forum içerisinde araştıra bilirsin yol tutuşunu beğenmeyen arkadaşlarımızda var.
şunu unutmayınki herzaman kardeşiz istemeden de olsa sanırım biraz tartışmaya dönüştürdüm işi. Çok özür diliyorum sizden. bu arada bende mazdaya dandik felan asla demedim. neyse önemli olan tatlıya bağlamaktı zaten
-
Mazda3 kullandın mı bilmiyorum ama gittiğin araba a.t mazda3 çünkü era kullandığımdan biliyorum mt mazda3 karşısında şansı pek yok yakıt konusunda 7 ve 8 litre çok mu 1.6 arabaya göre abimde var mazda3 600 km gidiyor bir depoya lamba yanmadan ayrıca kullanıma göre yakıt tüketimi değişir. Uzmanlar boşuna tasarruf etmenin yollarını yazmazlar.
Version Adı :
MAZDA Mazda 3 1.6 HB Touring AT
Araç Sınıfı : C
Yakıt Tipi : Benzinli
Motor Hacmi : 1598 cc
Silindir Sayısı : 4
Motor Gücü : 105 HP
Maksimum güç devri : 6000 d/d
Tork :145 Nm
0-100 km/s hızlanma : 12.6 s
Son hız : 174 km/s
Şehir içi yakıt tüketimi : 10.2 lt
Şehir dışı yakıt tüketimi : 6.4 lt
Boş ağırlık : 1290 kg
Bu verilerle mi Erayı geçecek? Vtec2yi Erayı bırak 1.4 is lere bile vuramaz..Ha dersenki fren mesafesi,yol tutuşu vtec2den iyi onu anlarım.Kullanmadım fakat +1kişi fazla olmamıza rağmen Era felaket açıyor uzun süre adamla gittik.Adam yedirememiş olacak ki inat etti biz bırakınca önümüzde frene falan basmaya başladı.Eskişehirde ilk lambada yine denk geldi yanımızda durdu bastı gitti biz normal kalktık :) 2.ışıkta arkadaş 2000rpm gibi kaldırdı diğer ışığa kadar kısacık mesafede nasıl açtık arayı.Mazdaya hiç yakışmayan bir motor Ben mazdaya sempati duyan bir insanım Wankel motorları falan çok inceledim beğenirim ama performansı çok zayıf bir araç yapmışlar yakıt tüketimi hakkındada hiç iyi duyumlar almadım.
-
Ben at geçer dedim mi????
-
şunu unutmayınki herzaman kardeşiz istemeden de olsa sanırım biraz tartışmaya dönüştürdüm işi. Çok özür diliyorum sizden. bu arada bende mazdaya dandik felan asla demedim. neyse önemli olan tatlıya bağlamaktı zaten
Tatlıya bağlanır sonuçta bir teneke parçasına kimseyi kırmayı göze almam yeni civic güzel olur ve beklentilerimi karşılarsa direk alırım.
-
Version Adı :
MAZDA Mazda 3 1.6 HB Touring AT
Araç Sınıfı : C
Yakıt Tipi : Benzinli
Motor Hacmi : 1598 cc
Silindir Sayısı : 4
Motor Gücü : 105 HP
Maksimum güç devri : 6000 d/d
Tork :145 Nm
0-100 km/s hızlanma : 12.6 s
Son hız : 174 km/s
Şehir içi yakıt tüketimi : 10.2 lt
Şehir dışı yakıt tüketimi : 6.4 lt
Boş ağırlık : 1290 kg
Bu verilerle mi Erayı geçecek? Vtec2yi Erayı bırak 1.4 is lere bile vuramaz..Ha dersenki fren mesafesi,yol tutuşu vtec2den iyi onu anlarım.Kullanmadım fakat +1kişi fazla olmamıza rağmen Era felaket açıyor uzun süre adamla gittik.Adam yedirememiş olacak ki inat etti biz bırakınca önümüzde frene falan basmaya başladı.Eskişehirde ilk lambada yine denk geldi yanımızda durdu bastı gitti biz normal kalktık :) 2.ışıkta arkadaş 2000rpm gibi kaldırdı diğer ışığa kadar kısacık mesafede nasıl açtık arayı.Mazdaya hiç yakışmayan bir motor Ben mazdaya sempati duyan bir insanım Wankel motorları falan çok inceledim beğenirim ama performansı çok zayıf bir araç yapmışlar yakıt tüketimi hakkındada hiç iyi duyumlar almadım.
arkadaşlar yanlış anlaşılmasın sakın bende honda hayranıyım. fakat 2 ay öncesine kadar era vardı bende 1,5 crdi 110ps lik versiyonu. Valla şukadarını söyleyeyim. Gaza badtığında hele kalkışlarda dizel erayı zorlayacak pek fazla araç tanımıyorum. Özelliklede yokuş çıkarken kimlere patlatmadım. Ne tanınmış markaları süründürdüm peşimde. Era kalkışlarda civice kafa tutar hatta kafa tutmaklada kalmaz uzun bir süre önde götürür. Sonrası malum vtec açar era sönerrr....püfff