TeamHondaTurkey.Com
HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: nisay - Mart 08, 2011, 03:08:16 ÖS
-
Honda sahipleri hangi gazı kullanıyorlar?
-
eywalla kardeşim, çok iyi oldu bu.. ben yeni lpg kullanıcısıyım.. bu başlıktan kararı verip ona göre hareket edicem artık.
-
eywalla kardeşim, çok iyi oldu bu.. ben yeni lpg kullanıcısıyım.. bu başlıktan kararı verip ona göre hareket edicem artık.
LPG kitiniz hayırlı olsun. Umarım istediğinz gibi tasarruflu ve sorunsuz kullanırsınız.
-
bence her araça göre değişiyo bu lpg benim araçta aygaz 10 numara ama shell falan acmıyo gitmiyo hiç anlamadım...!
-
@nisay; teşekkür ederim.. inşallah..
@yunus meriç; walla okuduğum kadarıyla katkılı lpg, sistem için pek iyi değilmiş.. aracın gidiyo olabilir ama tıkanma filan yapıyomuş yaa dikkat etmek lazım. öyle diyolar..
-
Bulursam milangaz'dan şaşmam çok kaliteli gazı var,ancak evime yakın olduğu için bp'den alıyorum...
-
ya bende methini duydum milangazın ancak nerelerde var nasıl öğrenebiliriz? sitesine girdim baktım belli olmuyor. yanlızca sitede şöyle diyor;;;
""Şirketimiz 1998 yılında SHELL firması,2001 yılında da PETROL OFİSİ ile ikmal anlaşması yapmış olup,Türkiye genelinde 90 Adet Shell, 400 Adet Petrol Ofisi ve 15 Adet Erk istasyonuna hizmet vermektedir. Poaş ve Erk ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği bu istasyon sayıları her geçen gün artmaktadır."""
-
ya bende methini duydum milangazın ancak nerelerde var nasıl öğrenebiliriz? sitesine girdim baktım belli olmuyor. yanlızca sitede şöyle diyor;;;
""Şirketimiz 1998 yılında SHELL firması,2001 yılında da PETROL OFİSİ ile ikmal anlaşması yapmış olup,Türkiye genelinde 90 Adet Shell, 400 Adet Petrol Ofisi ve 15 Adet Erk istasyonuna hizmet vermektedir. Poaş ve Erk ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği bu istasyon sayıları her geçen gün artmaktadır."""
Anlaşmadan haberim yok ancak shell benim arabaya olmuyor,en az giden gaz shell ve zannetmiyorum ki milangaz olsun bu...Nerdesiniz bilmiyorum ama İzmir'de bile çok az istasyonu var milangazın,evleri yakın olanlar şanslı bu konuda.
-
shell gaz bulursam milangaz
-
Lukoil'i kullanıyorum son derece memnunum. Katkısız temiz gaz. Herhangi bir vuruntu-titreme gibi rölanti düzensizliğine de sebep olmuyor. Canavar gibi çalışıyor maşallah.
-
bu milangaz niye heryerde yok... 3.5 yıldır lpg li arac kullanıyorum daha 1 kez bile milangaz almadım 1-2 kez denk geldi ama depom doluydu... merak ediyorum ama yok milangaz... hatta demirören m-oil firmasına ortak olmuş adamlar bakırköyde m-oil actılar heryerinde milangaz yazıyo gittim almaya adam demezmi gaz satmıyoruz diye.. dedim satmıyosanız bu milangaz flamalarını reklamlarını niye koyuyosunuz hatta firmaya mail attım cevap bile vemediler zaten milangazın sitesindende ulaşamıyosun maillere cevap falan vermiyolar
-
arkadaşlar istanbul genelin full petrollerininin gazını kullanan var mı digerlerine göre 10 kuruş daha ucuz ama kalitesi acısından bir bilgim yok .ordan sadece bir kereliğine mahsus 97 aktan benzin aldım litresi 3,90 dan cok hoşuma gitti aracın cekişi fena arttı ama gazı ahkkında bir bilgim yok bilgisi olan paylaşsın ltfn.....
-
genelde PO gaz tercihim ama bazen AYGAZ da alıyorum hangisi denk gelirse ikisindende memnunum...
-
arkadaşlar istanbul genelin full petrollerininin gazını kullanan var mı digerlerine göre 10 kuruş daha ucuz ama kalitesi acısından bir bilgim yok .ordan sadece bir kereliğine mahsus 97 aktan benzin aldım litresi 3,90 dan cok hoşuma gitti aracın cekişi fena arttı ama gazı ahkkında bir bilgim yok bilgisi olan paylaşsın ltfn.....
ben kullanıyorum bi sıkıntı yok
-
şuan nedir kardeşim orda gaz fiyatı
-
şuan nedir kardeşim orda gaz fiyatı arkadaşlar istanbul genelin full petrollerininin gazını kullanan var mı digerlerine göre 10 kuruş daha ucuz ama kalitesi acısından bir bilgim yok .ordan sadece bir kereliğine mahsus 97 aktan benzin aldım litresi 3,90 dan cok hoşuma gitti aracın cekişi fena arttı ama gazı ahkkında bir bilgim yok bilgisi olan paylaşsın ltfn.....
2.04 kardeş full de
-
çok iimiş ya bende ordan alim artık hem evimede yakın :) teşekkürler kardeşim
şuan nedir kardeşim orda gaz fiyatı arkadaşlar istanbul genelin full petrollerininin gazını kullanan var mı digerlerine göre 10 kuruş daha ucuz ama kalitesi acısından bir bilgim yok .ordan sadece bir kereliğine mahsus 97 aktan benzin aldım litresi 3,90 dan cok hoşuma gitti aracın cekişi fena arttı ama gazı ahkkında bir bilgim yok bilgisi olan paylaşsın ltfn.....
2.04 kardeş full de
-
çok iimiş ya bende ordan alim artık hem evimede yakın :) teşekkürler kardeşim şuan nedir kardeşim orda gaz fiyatı arkadaşlar istanbul genelin full petrollerininin gazını kullanan var mı digerlerine göre 10 kuruş daha ucuz ama kalitesi acısından bir bilgim yok .ordan sadece bir kereliğine mahsus 97 aktan benzin aldım litresi 3,90 dan cok hoşuma gitti aracın cekişi fena arttı ama gazı ahkkında bir bilgim yok bilgisi olan paylaşsın ltfn.....
2.04 kardeş full de
e yani:)
-
özellikle aygaz için bakınmıyorum ama görüncede OPET ten alıyorum alışkanlıklada alakalı daha önce DRAGlara yaptığı katkılar ve sponsorluğundan dolayı olabilir vefa borcu :)
-
bu milangaz niye heryerde yok... 3.5 yıldır lpg li arac kullanıyorum daha 1 kez bile milangaz almadım 1-2 kez denk geldi ama depom doluydu... merak ediyorum ama yok milangaz... hatta demirören m-oil firmasına ortak olmuş adamlar bakırköyde m-oil actılar heryerinde milangaz yazıyo gittim almaya adam demezmi gaz satmıyoruz diye.. dedim satmıyosanız bu milangaz flamalarını reklamlarını niye koyuyosunuz hatta firmaya mail attım cevap bile vemediler zaten milangazın sitesindende ulaşamıyosun maillere cevap falan vermiyolar
Hocam dediğiniz gibi çok yaygın değil,benim bile koca İzmir'de bildiğim 3 firma var...Ama kaliteli,buldunuzmu kaçırmayın derim.
-
o zaman benim gibi hatay daki birinin bulması imkansız desenize <783^2
-
3 depodur fullpet`ten aliyorum gazi 3 depodada ayni km de bitiyor normalde shellden alirdim 300-320 km yol yapardim fullpetten aldigim 3 depoda da 260 km gecemedim ayni arac sirkette bi abimizde var arac bp den gazi aliyor 350 km asigiya dusmedi daha arkadaslar ucuz etin yahnisi misali fullpette gaz 2.08 bp de 2.26 tl )
-
Bugün shellgas'dan ilk kez gaz aldım, şimdilik 20 km yol yaptım.
değerlendirme olarak; performans olarak pek bir fark hissedemedim (daha önce hep po gaz kullandım), hatta sanki po daha iyi diye içimden geçirmedim değil, ama psikolojik olabilir, benden önce bir taksici abi aynı pompadan gaz alıyordu (genelde taksicilerin gaz aldığı yerlerin gazı iyidir diye bir inanış vardır.) ayrıca menzil değerlendirmesini depo bitince yapacağım.
bir de pompacıya "shellgas da katkı var mı?" diye sordum. "Her gazda katkı vardır" diye cevap verdi fakat tamamen atmasyon bir cevap gibi geldi, neyse visa çekimi yapan personele "buranın gazı nasıl" diye sordum, "şimdiye kadar bi şikayet almadık" dedi, daha sonra "katkı var mı bu gazda" diye sordum. "Var tabi abi olmaz mı" diye cevap verdi. Bu cevap tamamen benim "evet" cevabı beklediğimi düşünerek verilmiş bi cevap olarak algıladım.(ama ben evet cevabı beklemiyordum) yani sonuç olarak personel bu konuda pek bilgili değildi sanırım. Depoyu bitirdikten sonra yazacağım tekrar.
-
düşünüyorum ama marklarda kararsız kaldım arkadaslar
-
Ankette baya bi shell gaz kullanan arkadaş var,
shell gaz kullanan arkadaşlar yorumlarınızı yazabilir misiniz?
-
bende ilk bu gün shell den aldım deneyelim bakalım nasıl olacak...
-
opetten alıyorum şuana kadar tek sorunsuz yer benim için en azından..
-
benzınımıde shellden alırdım hep sımdı gazımıda shellden alıyorum shell smart kartın cok faydası var. 300 puana 5 tl herhangı bır yakıt alıyorsunuz :) gecen 1500 puanım birikmiş kartta 25 tl'lik gaz aldım beleşten :) iyi geldi. shell burda ucuz birde 1.97 izmir'de rafınerıye yakın oldugumdan ucuz alıyorum.
-
Bugün shellgas'dan ilk kez gaz aldım, şimdilik 20 km yol yaptım.
değerlendirme olarak; performans olarak pek bir fark hissedemedim (daha önce hep po gaz kullandım), hatta sanki po daha iyi diye içimden geçirmedim değil, ama psikolojik olabilir, benden önce bir taksici abi aynı pompadan gaz alıyordu (genelde taksicilerin gaz aldığı yerlerin gazı iyidir diye bir inanış vardır.) ayrıca menzil değerlendirmesini depo bitince yapacağım.
bir de pompacıya "shellgas da katkı var mı?" diye sordum. "Her gazda katkı vardır" diye cevap verdi fakat tamamen atmasyon bir cevap gibi geldi, neyse visa çekimi yapan personele "buranın gazı nasıl" diye sordum, "şimdiye kadar bi şikayet almadık" dedi, daha sonra "katkı var mı bu gazda" diye sordum. "Var tabi abi olmaz mı" diye cevap verdi. Bu cevap tamamen benim "evet" cevabı beklediğimi düşünerek verilmiş bi cevap olarak algıladım.(ama ben evet cevabı beklemiyordum) yani sonuç olarak personel bu konuda pek bilgili değildi sanırım. Depoyu bitirdikten sonra yazacağım tekrar.
anladığım kadarıyla hep pogaz kullanıyodunuz şimdi shellgaz aldınız.. sonucunuzu bekliyoruz özellikle menzil... ben yazmıştım yine yazayım shellgaz kullanıyorum gecen gün pogaz aldım aracın cekişi arttı gibime geldi ama fazla almamıştım yani depo yarım falandı üzerine pogaz almıştım menzil ile ilgili yorum yapamicam genelde pogazın az gittiğini duydum sizden gelecek yorum önemli o nedenle
-
arkadaşlar şu ana kadar denediğim gazlar BP,milangaz,opetin katkılı aygazı,po gaz vede shell gaz. BUnların içinde benim araç performans olarak en iyi opet aygazı sevdi fakat en az km bu gazda yaptı. 2 yıldır 2005 hondamda cok denedim. aygaz performans iyi fakat sanırım ince ve katkılı olduğundan km diğerlerine göre epey bir az gidiyor. En fazla km yapan ve performansıda aygazı aratmayan shell gaz. Ben son derece memnunum. evime epey uzak olmasına rağmen uzun süredir shell gaz kullanıyorum. litresi 2250 den 94 liralık tam dolduruyorum. Çoğu şehir içi karma 450-470 arası km yapıyorum.Mesela gecen hafta 455 km de benzine gecti gittim doldurdum yine.
-
arkadaşlar şu ana kadar denediğim gazlar BP,milangaz,opetin katkılı aygazı,po gaz vede shell gaz. BUnların içinde benim araç performans olarak en iyi opet aygazı sevdi fakat en az km bu gazda yaptı. 2 yıldır 2005 hondamda cok denedim. aygaz performans iyi fakat sanırım ince ve katkılı olduğundan km diğerlerine göre epey bir az gidiyor. En fazla km yapan ve performansıda aygazı aratmayan shell gaz. Ben son derece memnunum. evime epey uzak olmasına rağmen uzun süredir shell gaz kullanıyorum. litresi 2250 den 94 liralık tam dolduruyorum. Çoğu şehir içi karma 450-470 arası km yapıyorum.Mesela gecen hafta 455 km de benzine gecti gittim doldurdum yine.
peki arkadaşlar bu shell gaz'da katkı var mı? yok mu? bu konu ile ilgili katkı yok diyenlerde var, katkılı diyenlerde var. Hangisi doğru?
-
peki arkadaşlar bu shell gaz'da katkı var mı? yok mu? bu konu ile ilgili katkı yok diyenlerde var, katkılı diyenlerde var. Hangisi doğru?
Bütün lpg'lerde belli oranlarda katkı vardır.
-
Katkı katkı dediğiniz bildiğiniz yağ diye biliyorum ben,ki en az olanı daha makbuldür,filtre tıkanması ve performans düşüklüğüne yol açar...
-
Katkılı gazlar filtreyi çok kirletiyor aygaz'ın katkılı gazı tek kelimeyle filtre düşmanı.Yaklaşık 1 yıldır lpg kullanıyorum gazı hep shell'den aldım şimdilik hiç bir şikayetim yok.Zaten gazı taktıdığım yerde shell'in gazı iyidir ordan al abi katkılı gazları 5-6 depoda bir alırsan al sürekli alma demişlerdi.Aklı kelden gazı shell'den alın.
-
ankara ostimdeki milangaz 1.93TL' den veriyor litresini. bilginize..
ben milangaz kullanıyorum ancak opet' e göre kıyaslandığında performans kaybı oluyor.
-
şimdiye kadar olan yakıt-fiyat endeksim böyle arkadaşlar paylaşayım dedim. >=ok
alınan yer TL/lt alınan litre tutar TL harcanan litre yapılan km km/lt TL/km açıklamalar
opet 2,23 TL 26,00 57,98 TL 24,64 310 12,58 0,18 TL adana-mersin arası bazen 140-160 artı mersin şehir içi
alpet 2,07 TL 24,64 51,00 TL 23,16 297 12,82 0,16 TL mersin-adana 110+adana-antakya 110
shellgas 2,26 TL 23,16 52,34 TL 27,53 309 11,22 0,20 TL 180 km.si antakya-iskenderun arası, gerisi şehir içi
pogaz 2,27 TL 27,53 62,49 TL 23,58 330 13,99 0,16 TL iskenderun-adana, adana-antakya 110 km ile
*iskenderun-antakya arası yol duble fakat dağa çıkıp iniyorsunuz.
*iskenderun-adana-mersin yolculukları otobanda yapıldı.
-
alınan yer TL/lt alınan litre tutar TL harcanan litre yapılan km km/lt TL/km açıklamalar
opet 2,23 TL 26,00 57,98 TL 24,64 310 12,58 0,18 TL adana-mersin arası bazen 140-160 artı mersin şehir içi
alpet 2,07 TL 24,64 51,00 TL 23,16 297 12,82 0,16 TL mersin-adana 110+adana-antakya 110
shellgas 2,26 TL 23,16 52,34 TL 27,53 309 11,22 0,20 TL 180 km.si antakya-iskenderun arası, gerisi şehir içi
pogaz 2,27 TL 27,53 62,49 TL 23,58 330 13,99 0,16 TL iskenderun-adana, adana-antakya 110 km ile
Ankette en çok shell gaz kaullanan var ama en kısa menzili shell gaz ile yapmışsınız.
-
milingazdan alıyorum çok çok memnunum aygaz katkılı olduğu için kullanmıyorum bp,total ve shelldende yabancı firma olduğu için almıyorum.
-
milingazdan alıyorum çok çok memnunum aygaz katkılı olduğu için kullanmıyorum bp,total ve shelldende yabancı firma olduğu için almıyorum.
Bravo tebrik ediyorum hocam düşüncenizden dolayı ;),ama büyük şehirlerde bize uzak olduğu için mecburen fransız'lardan alıyoruz :(
-
ben full den alıyorum 70 tl ye (2,08) min 310-330 km yapıyorum.hiç farklı gaz denemedim...içime kurt düşmedide değil şimdi
-
ben full den alıyorum 70 tl ye (2,08) min 310-330 km yapıyorum.hiç farklı gaz denemedim...içime kurt düşmedide değil şimdi
Km'de 21 krş yakıyorsunuz full'den,peki arabanızın modeli nedir acaba?
-
90 model honda accord
-
TOTAL .
-
90 model honda accord
Sanırım 2.0 motor ve bence gayet iyi tüketiminiz.
-
90 model honda accord
2.0 evt..yanlız haftasonu araca filtre taktırdıktan sonra ağvaya gittim geldim.yollarını bilirsiniz çok virajlı rampa in çık vs vs depomu fulledim gittim geldim yine fulledim 59,95 tl aldı (2,08) ve 265 km gittim.acaba filtre bukadar etki ettimi motor gücü yüksek diye yoksa yollamı bir alakası vardı çözemedim.birde genelde ben bu değerleri tek başıma yada max 2 kişiyle yapıyordum ağvaya 5 kişi+ full bagaj gittim
-
90 model honda accord
2.0 evt..yanlız haftasonu araca filtre taktırdıktan sonra ağvaya gittim geldim.yollarını bilirsiniz çok virajlı rampa in çık vs vs depomu fulledim gittim geldim yine fulledim 59,95 tl aldı (2,08) ve 265 km gittim.acaba filtre bukadar etki ettimi motor gücü yüksek diye yoksa yollamı bir alakası vardı çözemedim.birde genelde ben bu değerleri tek başıma yada max 2 kişiyle yapıyordum ağvaya 5 kişi+ full bagaj gittim
Valla full dolu bagaj ve beş kişi diyorsunuz,yollar kötü diyorsunuz yinede 22 krş yakmış oluyorsunuz,bence çok çok iyi değerleriniz var hele ki 2.0 motora göre,ben normal kullanımda 23-25krş agresiflikte 27-29 arası yakıyorum 1.6 ile...
-
90 model honda accord
Valla full dolu bagaj ve beş kişi diyorsunuz,yollar kötü diyorsunuz yinede 22 krş yakmış oluyorsunuz,bence çok çok iyi değerleriniz var hele ki 2.0 motora göre,ben normal kullanımda 23-25krş agresiflikte 27-29 arası yakıyorum 1.6 ile...
ben aracı lpgli aldığım için inan markasını bile bilmiyorum.bu sıralar aracı lpg bakımına sokucam.aslında korkmuyorda değilim değerlerim değişirmi diye.tek bildiğim aracın sahibinin abisi lpg servisi varmış ve kiti o takmış.sanırım ayarlarını çok iyi yaptırdı.bende bakıma oraya götürücem. en son 0,227 kuruç yaktım.yani 0,23 diyebiliriz.
bakımdan sonraki değerlerimi sizinle paylaşırım.tabi kitin markasınıda :)
-
90 model honda accord
ben aracı lpgli aldığım için inan markasını bile bilmiyorum.bu sıralar aracı lpg bakımına sokucam.aslında korkmuyorda değilim değerlerim değişirmi diye.tek bildiğim aracın sahibinin abisi lpg servisi varmış ve kiti o takmış.sanırım ayarlarını çok iyi yaptırdı.bende bakıma oraya götürücem. en son 0,227 kuruç yaktım.yani 0,23 diyebiliriz.
bakımdan sonraki değerlerimi sizinle paylaşırım.tabi kitin markasınıda :)
Aracınızdan bakın lpg'nin markasına,gaz göstergesinde amblemi vardır zaten.Değerlerin değişiceğini zannetmiyorum,ya sizin kullanımınız çok sakin ya da güzel montaj yapılmış,madem bu kadar güzel yakıyorsunuz,bakımını yaptırın ve filtresini düzenli olarak değiştirin.
-
dediğiniz şekilde baktım ama bulamadım
-
Led ışıkların olduğu yerden bahsettim ama,varmı yakıt göstergesi sizin araçta?
-
evet var..ama yok markası..şimdi inip yeniden bakıcam.benmi göremedim acaba.
-
Fotoyu çekin hocam bi bakalım.
-
resim çektim ama şirkette kısıtlama olduğundan belki upload yapamamış olabilirm
resim çıkmazsa diye yazıyorum..digital göstergede BEDINI yazıyor...motorun üzerinede baktım bağlantı yerinde RAIL yazıyor
[a href=http://goo.gl/mc9cY][img src=http://i1103.hizliresim.com/2011/3/24/4446.jpg][/a]
http://i1103.hizliresim.com/2011/3/24/4446.jpg
-
bir hafta önce 2000 model 1,6 ies aracıma lovato marka tüp taktırdım depoyu ilk fullememden 105 km sonra tekrar fulledim litresini 2,225 ten toplam 28,5 tl lik yakıt aldı... istanbulda şehir içi..ayrıca aracta acık hava filtresi var ve birazda agresif kullanıldı sizce bu tüketim normal mi.....teşekkürler.....
-
resim çıkmazsa diye yazıyorum..digital göstergede BEDINI yazıyor...motorun üzerinede baktım bağlantı yerinde RAIL yazıyor
[a href=http://goo.gl/mc9cY][img src=http://i1103.hizliresim.com/2011/3/24/4446.jpg][/a]
internette araştırdım markası BEDINI miş.italyan markası ve kullananlar gayet memnunmuş.servisi alibeyköy taraflarda diyorlardı.orayıda buldum sahibinden comda ilan açmışlar :D
-
internette araştırdım markası BEDINI miş.italyan markası ve kullananlar gayet memnunmuş.servisi alibeyköy taraflarda diyorlardı.orayıda buldum sahibinden comda ilan açmışlar :D
Aynen bedini marka ;) uzun uğraştan sonra koyduk teşhisi :) ama ilk defa duydum ve memnunluk varsa güzel bir sistemdir herhalde.
-
ben gayet memnunum yanlız adamı aracım aracı getiricem dedim.sorun ne dedi.bende sorun yok bakım dedim.ok yarım saat sürer 50-60 TL gibi bir ücreti var dediler..filtre değişiyormuş.birde program atıyorlarmışş..bu program atmak nedemek??ayarlarım bozulurmu.açıklaması ne oluyor program atmanın ve neden atılıyor?
yardımcı olursanız sevinirim
-
ben gayet memnunum yanlız adamı aracım aracı getiricem dedim.sorun ne dedi.bende sorun yok bakım dedim.ok yarım saat sürer 50-60 TL gibi bir ücreti var dediler..filtre değişiyormuş.birde program atıyorlarmışş..bu program atmak nedemek??ayarlarım bozulurmu.açıklaması ne oluyor program atmanın ve neden atılıyor?
Program filan atmıyacak :D Sadece bağlayıp sıcaklık kontrolü-rolanti ayarı ve arabanızın enjektörüne göre ayarları yapılır,buna program atmak demiş demekki.Filtereye mutlaka bakın lpg sisteminizin markasından olmasına dikkat edin,özel kutuları var ordan açıp verecek,eğerki başka filtre takmak isterse müdahale edin ben sistemin filtresinden istiyorum eğer başka marka takacak olsam yetkili bayi'ye gelmezdim diye ;) Umarım yardımcı olmuşumdur :)
-
Program filan atmıyacak :D Sadece bağlayıp sıcaklık kontrolü-rolanti ayarı ve arabanızın enjektörüne göre ayarları yapılır,buna program atmak demiş demekki.Filtereye mutlaka bakın lpg sisteminizin markasından olmasına dikkat edin,özel kutuları var ordan açıp verecek,eğerki başka filtre takmak isterse müdahale edin ben sistemin filtresinden istiyorum eğer başka marka takacak olsam yetkili bayi'ye gelmezdim diye ;) Umarım yardımcı olmuşumdur :)
harikasın.bunu öğrendiğim çok iyi oldu.çünkü ilk kez lpg bakımına giricem ve ne yapılacağı hakkında en ufak bir bilgim yoktu.
peki enjektör ayarına sıcaklık ayarına bakması veya değiştirmesi gerekiyormu her bakımda?
bu arada konunun çok dıışına çıktık.
-
Ankette en çok shell gaz kaullanan var ama en kısa menzili shell gaz ile yapmışsınız.
diğerlerinde dikkat ederseniz genelde şehir dışı bunda şehir içi var, ayrıca antakya-iskenderun arası dediğim ramplardan ileri gelmekte, dağa çıkıp iniyorsunuz.
bence ondandır. shellden değil :)
-
harikasın.bunu öğrendiğim çok iyi oldu.çünkü ilk kez lpg bakımına giricem ve ne yapılacağı hakkında en ufak bir bilgim yoktu.
peki enjektör ayarına sıcaklık ayarına bakması veya değiştirmesi gerekiyormu her bakımda?
bu arada konunun çok dıışına çıktık.
Özel'den görüşebilir konu dağılmasın diye.
-
arkadaşlar milangaz hakkında genel olarak ne düşünüyorsunuz..dün halkalıdan geçerken gözüme çarptı pompa fiyatı 1,99 tl yazmışlar ve kmye bakın farkı göreceksiniz diye not düşmüşler..bugün almayı düşünüyorum işyerime 500 mt uzaklıkta bir yer..bugüne kadar hep fullpet kullandım.nedersiniz???milangaz kullanıp sorun yaşayan oldumu
-
arkadaşlar milangaz hakkında genel olarak ne düşünüyorsunuz..dün halkalıdan geçerken gözüme çarptı pompa fiyatı 1,99 tl yazmışlar ve kmye bakın farkı göreceksiniz diye not düşmüşler..bugün almayı düşünüyorum işyerime 500 mt uzaklıkta bir yer..bugüne kadar hep fullpet kullandım.nedersiniz???milangaz kullanıp sorun yaşayan oldumu
Milangaz kullanıpta aşırı memnun kalanlar var :) Nerde görsem hemen full'lemeye çalışıyorum,en uzun giden yakıt ve biraz daha ucuz,performansı da çok iyi,kısacası ben memnunum ve çevremdekilerde memnun ;)
Bakım ne oldu bu arada?
-
Milangaz kullanıpta aşırı memnun kalanlar var :) Nerde görsem hemen full'lemeye çalışıyorum,en uzun giden yakıt ve biraz daha ucuz,performansı da çok iyi,kısacası ben memnunum ve çevremdekilerde memnun ;)
Bakım ne oldu bu arada?
haftasonu ekstra bir izmir işi çıktı..oyüzden gidip yaptıramadım..eğer fırsat bulursam haftaiçi bulamazsam haftasonu kesin yaptırıcam..bu akşam bende bir milangaz yapıp fullim aracı bakalım nekadar gidicek.1,99 fiyatıda güzel :D
-
Bakım ne oldu bu arada?
haftasonu ekstra bir izmir işi çıktı..oyüzden gidip yaptıramadım..eğer fırsat bulursam haftaiçi bulamazsam haftasonu kesin yaptırıcam..bu akşam bende bir milangaz yapıp fullim aracı bakalım nekadar gidicek.1,99 fiyatıda güzel :D
Mutlaka hesap yapın,aldığınız yer iyyise menun kalacağınıza eminim.
-
Bakım ne oldu bu arada?
Mutlaka hesap yapın,aldığınız yer iyyise menun kalacağınıza eminim.
bugün fulleyip km sıfırlıcam cuma yeniden alıcam bakalım ne değişecek..burada paylaşırım
-
internette genel kanı milangaz için hem çekişinin hemde menzilinin iyi olduğu yönünde ama bi türlü milangaz bulamadım firma yeterince ilgilenmiyor sitesinden mail attım cevap yok... hatta gececlerde demirören grubu moile ortak olmuş ve yeni açılna moil istasyonunun heryerine milangaz yazmışlar bende istasyona girdim umutla ama gaz yok demezler mi... bu kezde m-oilin sayfasından mail attım gaz yoksa neden heryere milangaz asıyosunuz diye yine cevap veren olmadı.. ama gazından herkes memnun
-
internette genel kanı milangaz için hem çekişinin hemde menzilinin iyi olduğu yönünde ama bi türlü milangaz bulamadım firma yeterince ilgilenmiyor sitesinden mail attım cevap yok... hatta gececlerde demirören grubu moile ortak olmuş ve yeni açılna moil istasyonunun heryerine milangaz yazmışlar bende istasyona girdim umutla ama gaz yok demezler mi... bu kezde m-oilin sayfasından mail attım gaz yoksa neden heryere milangaz asıyosunuz diye yine cevap veren olmadı.. ama gazından herkes memnun
Demek ki müşteri görüşlerini pek önemsemiyorlar ama kaliteli yapıyorlar,burdan çıkaracağımız sonuç bu galiba :)
-
ben sürekli shell den alıyorum ve cokta memnunum. fakat milangazıda cok merak ediyorum. cevremde yakınımda yokki alayım. ama antalya merkeze gittğimde arayıp bulup bir denemek istiyorum.
-
halkalı meydandan sefaköye inerken armoniparkın karşısında bir yer var.dün gittim depoyu doldurdum.58,51tl ye fullendi (1,99) neden burada ucuz dedim burası ana dağıtım bayisi dedi.peki neden daha fazla km yapıcam koca koca broşürleri astınız lpg katkılımı dedim.hayır abi kaliteli dedi.eğer buralardaysan km yi sıfırla bitince yine gel anlarsın dedi.bende öyle yaptım.bakalım ne olacak..eğer aynı km leri yaparsam aracada bir zarar vermezse 1,99 güzel rakam :)
-
halkalı meydandan sefaköye inerken armoniparkın karşısında bir yer var.dün gittim depoyu doldurdum.58,51tl ye fullendi (1,99) neden burada ucuz dedim burası ana dağıtım bayisi dedi.peki neden daha fazla km yapıcam koca koca broşürleri astınız lpg katkılımı dedim.hayır abi kaliteli dedi.eğer buralardaysan km yi sıfırla bitince yine gel anlarsın dedi.bende öyle yaptım.bakalım ne olacak..eğer aynı km leri yaparsam aracada bir zarar vermezse 1,99 güzel rakam :)
Zarar değil,performansın artacak hocam,dene bak sen :)
-
ikidir shell den gaz alıyorum 30 tl gaz ile birincisinde 105 km ikincisinde 45 km yaptım havamı basıyolar ne yapıolar anlamadım bu sefer başka shell den aldım bakalım ne olacak :) bundan önce PO dan almıştım 150 km yol yaptım
-
ikidir shell den gaz alıyorum 30 tl gaz ile birincisinde 105 km ikincisinde 45 km yaptım havamı basıyolar ne yapıolar anlamadım bu sefer başka shell den aldım bakalım ne olacak :) bundan önce PO dan almıştım 150 km yol yaptım
bence yaptığınız uygulama yöntemi yanlış.. 105 km gittiğinizde depoda ne kadar lpg kaldığını asla bilemezsiniz!! aynı şekilde diğerleri içinde gecerli belki siz gazdan benzine gecince bitti sanıyosunuz oysa yoldaki eğime göre bu geciş değişebiliyor yada cok rampa cıkarken gaza fazla yüklenirseniz depodaki basınc az olduğundan direk benzine gecebilir ama aslında daha lpg vardır ve düz yola cıktığınızda azıcık gaz vererek tekrar lpg ye alınca belki bi 20-30 km daha gidebileceksiniz
-
HOCAM BENDE ORDAN GAZ ALDIM BİKERE BİTANE KIYDTIRIK ÖFİSİ VAR İLERSİNDE PETROL OFİSİ VARDI YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM.DEDİĞİN GİBİ UCUZ AMA SHEL İN YERİNİ TUTMUYOR.
-
bence yaptığınız uygulama yöntemi yanlış.. 105 km gittiğinizde depoda ne kadar lpg kaldığını asla bilemezsiniz!! aynı şekilde diğerleri içinde gecerli belki siz gazdan benzine gecince bitti sanıyosunuz oysa yoldaki eğime göre bu geciş değişebiliyor yada cok rampa cıkarken gaza fazla yüklenirseniz depodaki basınc az olduğundan direk benzine gecebilir ama aslında daha lpg vardır ve düz yola cıktığınızda azıcık gaz vererek tekrar lpg ye alınca belki bi 20-30 km daha gidebileceksiniz
düz yolda giderken 2000-3000 devir arası benzine atıyor zorlama yok ve benzine geçince tekrar gaza geçiriyorum iyice bitsin diye bittikten sonrada zaten gaza alsamda hemen benzine geçiyor, uygulamam bu şekilde yani gazın iyice bittiğine emin oluyorum, ve dün aldığım 30 tl gaz bu gün 45 km de bitti benzine geçiyo tekrar,LPG ye alıyorum gaza basıyorum yine benzine geçiyo bi türlü anlamadım :(
-
aynı şartlarda kullanıyosanız birinde 100-150 ve diğerinde 45 km imkansız gibi bişey en sağlıklısı deponuzu fulleyin bi öyle deneyin.. şamandıranız arızalı olabilir deponun üzerindeki göstergeye bi bakın oradan takip edin
-
arkadaþlar milangaz hakkýnda genel olarak ne düþünüyorsunuz..dün halkalýdan geçerken gözüme çarptý pompa fiyatý 1,99 tl yazmýþlar ve kmye bakýn farký göreceksiniz diye not düþmüþler..bugün almayý düþünüyorum iþyerime 500 mt uzaklýkta bir yer..bugüne kadar hep fullpet kullandým.nedersiniz???milangaz kullanýp sorun yaþayan oldumu
Milangaz kullanýpta aþýrý memnun kalanlar var :) Nerde görsem hemen full'lemeye çalýþýyorum,en uzun giden yakýt ve biraz daha ucuz,performansý da çok iyi,kýsacasý ben memnunum ve çevremdekilerde memnun ;)
Bakým ne oldu bu arada?
Bugun bakimi yaptirdim 30 dk faln surdu.50 tl ucreti vardi.filtrem camur gibi kapkaraydi.onu degistirdi sonra bilgisayara baglayip ayar yapti..filtrenin resmini cektim koyarim..adam cekiste ve yakista farkedecek dedi.bakalim artik
-
arkadaþlar milangaz hakkýnda genel olarak ne düþünüyorsunuz..dün halkalýdan geçerken gözüme çarptý pompa fiyatý 1,99 tl yazmýþlar ve kmye bakýn farký göreceksiniz diye not düþmüþler..bugün almayý düþünüyorum iþyerime 500 mt uzaklýkta bir yer..bugüne kadar hep fullpet kullandým.nedersiniz???milangaz kullanýp sorun yaþayan oldumu
Milangaz kullanýpta aþýrý memnun kalanlar var :) Nerde görsem hemen full'lemeye çalýþýyorum,en uzun giden yakýt ve biraz daha ucuz,performansý da çok iyi,kýsacasý ben memnunum ve çevremdekilerde memnun ;)
Bakým ne oldu bu arada?
Bugun bakimi yaptirdim 30 dk faln surdu.50 tl ucreti vardi.filtrem camur gibi kapkaraydi.onu degistirdi sonra bilgisayara baglayip ayar yapti..filtrenin resmini cektim koyarim..adam cekiste ve yakista farkedecek dedi.bakalim artik
Bidaha katkılı denilen içi yağ dolu gazlardan almayın da tıkanmasın ;) çekişte çok fark ettiğide aşikar.
-
Ben hep fullden aldim.ama benden onceki sahibi me kullandi bilmiyorum...simdi surekli milangaz alicam 3 ayda 10k yaparim.bakalim masil olacak filtre
-
shell den vazgecmem ;)
-
sattığım arabamda ben aygazda milangazda totalda kullandım ama en son ipragaz kullandım çok memnundum
-
Akadaslar gecen hafta mecburen bp gaz aldım 10tl lik 36 km de bitti üstelik şa. sayılır neredeyse beykozdan ümraniyeye geldim çecre yolundan ve ölçmek için çok sakin kullandım sonuç hüsran shell ile si. kullanımda 20 krş yakarken bp ile şa. 27 krş yaktım artık ne bastılar depoya bilmiyorum evime yakın oldugundan shell kullanıyorum tepeüstünde çok memnunum ama yakın civarlarda milangaz denemek istiyorum türk firma oldugundan dolayı
-
geçenlerde milangaz kullandığımı yazmıştım.yanlışlık vardır dedim yine milangaz aldım 200 km ye geldim tek lamba yanıyor yani milangaz benim aracıma uymadı yada aldığım istasyonda başka birşey basıyorlar.yada ayarları yapan usta yanlış bişeyler yaptı araç çok yakıyor 0.05 tl fark var yakışında..şimdi yine fullpete dönücem eğer değerler eskisi gibi vermezse sorun ustada demektir
-
Üye olmayanlar için ankette son durumu aktarıyorum:
AYGAZ 17 (18.1%)
PO GAZ 10 (10.6%)
SHELL GAZ 32 (34%)
BP GAZ 7 (7.4%)
MOGAZ 0 (0%)
MİLANGAZ 10 (10.6%)
İPRAGAZ 3 (3.2%)
TOTALGAZ 4 (4.3%)
AYTEMİZ 0 (0%)
LUKOİL AKPETGAZ 2 (2.1%)
AKÇA GAZ 1 (1.1%)
DİĞER 8 (8.5%)
Toplam oy: 94
-
arkadaşlar milangazı tavsiyet etmiyorum.iki kere milangazdan fulledim 0,220 yakan aracım ilk depoda 0,275 ikinci depoda 0,290 yaktı..şimdi yine eski istasyona döndüm fulledim ve 90 km yaptığım halde henüz ışık sönmedi..ya benim aldığım yerdeki adamlar gaz yerine başka birşey basıyorlar yada milangaz benim araca uymadı..birde adamlar koca koca tabelalar asmışlar daha ucuz gaz daha çok km gibi
-
arkadaşlar milangazı tavsiyet etmiyorum.iki kere milangazdan fulledim 0,220 yakan aracım ilk depoda 0,275 ikinci depoda 0,290 yaktı..şimdi yine eski istasyona döndüm fulledim ve 90 km yaptığım halde henüz ışık sönmedi..ya benim aldığım yerdeki adamlar gaz yerine başka birşey basıyorlar yada milangaz benim araca uymadı..birde adamlar koca koca tabelalar asmışlar daha ucuz gaz daha çok km gibi
Aynı markayı geçtim aynı markanın farklı istasyonlarında bile fark ediyor.
-
Aynı markayı geçtim aynı markanın farklı istasyonlarında bile fark ediyor.
bu kadar fark olması inanılmaz..1,99tl den aldım gazı oh dedim 2 lira bile değil ama nasıl bukadar çok yaktı anlamadım..şimdi fullden 2,05 tl ye doldurdum ve yakıt değerleri normal gibi..eğer yineçok yakarsa ozaman ustanın yolunu tutup ayarlarını kontrol ettiricem..filtremi değiştirdim ayarlarımı yaptırdım az yakmaasını beklerken daha çok yaktı..
-
Başka bir milangaz bayisinden bir ara tekrar denerseniz,bayidenmi veya gazdanmı net sonucu görürsünüz.
-
evet milangaz da benim de sıkıntım var.. 2 30 yakan araba 2 70 / 2 80 lere geldii
bu fiyat durup dururken inmedi yaaa değerlerle ya da katkı maddelerinin oranlarıyla oynanmıştır
-
forever shell :)
-
bence po. şimdiye kadar hep po dan aldım ne performansdan nede fiyattan şikayetciyim.
-
hangi gazlar katkılı hangileri katkısız şunu bir netliğe kavuştursanız
mogaz ve aygazın katkılı olduğunu biliyoruz...
mesela shell gaz katkılı mı, pogaz, bp gaz katkılı mı,ipragaz nasıl?
-
Bir depo shell kullandıktan sonra tekrar dün dolum yaptırdım. Toplam yaptığım km 322 km idi 25.7 litre gaz aldı. Bu km'nin içinde benzin kullanımıda dahil. Yani 22 km benzinde kullanmış olsam diyorum 25 litre ile 300 km yol gitmiş. Bence güzel bir değer, po ile kıysaladığımda sanki po'dan daha iyi gibi menzil fakat bunda havalarında ısınmasının etkili olduğunu düşünüyorum. şimdi ipragazdan aldım gazı birde onu deneyeceğim.
-
Bir depo shell kullandıktan sonra tekrar dün dolum yaptırdım. Toplam yaptığım km 322 km idi 25.7 litre gaz aldı. Bu km'nin içinde benzin kullanımıda dahil. Yani 22 km benzinde kullanmış olsam diyorum 25 litre ile 300 km yol gitmiş. Bence güzel bir değer, po ile kıysaladığımda sanki po'dan daha iyi gibi menzil fakat bunda havalarında ısınmasının etkili olduğunu düşünüyorum. şimdi ipragazdan aldım gazı birde onu deneyeceğim.
kullanım tarzınızı bilmiyorum ama bu sıcak havalarda 22 km benzin gitmez yani 25 litre ile 310 km gitmiş olabilirsiniz :)
-
litre fiyatı 2.05 den 220 kuruş yakması cok fazla değilmi. Biz burda yani antalyada 2.280 den 220 kuruş yakıyoruz. Benmi yanlış anladım acaba
-
AYGAZ 20 (18.3%)
PO GAZ 13 (11.9%)
SHELL GAZ 36 (33%)
BP GAZ 7 (6.4%)
MOGAZ 1 (0.9%)
MİLANGAZ 12 (11%)
İPRAGAZ 3 (2.8%)
TOTALGAZ 5 (4.6%)
AYTEMİZ 0 (0%)
LUKOİL AKPETGAZ 3 (2.8%)
AKÇA GAZ 1 (0.9%)
DİĞER 8 (7.3%)
Toplam oy: 109
-
pazar günü safranboluya asker ziyaretine gittim..giderken aracımı fulledim max 150 kmh çıktım genellemede 110-120 ile gittim ve bir depo ile karabüğe girdim orada yine fulledim..ama bu sefer shellden aldım.hayatımda ilkkez shell gaz kullanıyordum.geri dönüş yoluna çıktım ve izmitte bir üst geçit var mc falan var oradan yine fulledim ve 70TL ye fullendi.yine aynı hızlarda gittim ama bu sefer max 135 kmh çıktım 1501 yapmadım..giderken 0,275 yakan araç geri dönüşte 0,215 yaktı..şuanda 145 km yaptım ve hazal 3 çizgi var..şaşırtıcı bir durum..sizce shell aracıma uydumu artık bu değerlerdemi yakar yoksa 15kmh farkı bukadar fiyatta farkettirirmi?
-
pazar günü safranboluya asker ziyaretine gittim..giderken aracımı fulledim max 150 kmh çıktım genellemede 110-120 ile gittim ve bir depo ile karabüğe girdim orada yine fulledim..ama bu sefer shellden aldım.hayatımda ilkkez shell gaz kullanıyordum.geri dönüş yoluna çıktım ve izmitte bir üst geçit var mc falan var oradan yine fulledim ve 70TL ye fullendi.yine aynı hızlarda gittim ama bu sefer max 135 kmh çıktım 1501 yapmadım..giderken 0,275 yakan araç geri dönüşte 0,215 yaktı..şuanda 145 km yaptım ve hazal 3 çizgi var..şaşırtıcı bir durum..sizce shell aracıma uydumu artık bu değerlerdemi yakar yoksa 15kmh farkı bukadar fiyatta farkettirirmi?
Çok bariz bir fark var değil mi??
Ben de aylardır Shell alıyorum.
80 tl lik gazı benzine geçirene kadar kullanıyorum
tamamı şehir içi dur kalk istanbul trafiğinde 370-380 km gidiyor. Km de 21 kuruş ediyor.
-
tamamı şehir içi dur kalk istanbul trafiğinde 370-380 km gidiyor. Km de 21 kuruş ediyor.
ben ucuz diye fullpetten alıyordum.daha sonra milangazdan aldım çok övdükleri için.aracı bakıma soktum çıkarttım 0,220 yakan araba biranda 0,275 yakmaya başlamıştı..
ilkkez shell kullandım.şimdi şehir içi yakışınıda test edicem.eğer uygunsa bundansonra shell forever :)
-
ben ucuz diye fullpetten alıyordum.daha sonra milangazdan aldım çok övdükleri için.aracı bakıma soktum çıkarttım 0,220 yakan araba biranda 0,275 yakmaya başlamıştı..
ilkkez shell kullandım.şimdi şehir içi yakışınıda test edicem.eğer uygunsa bundansonra shell forever :)
ben test ettim kardeş sıkıntı yok 1.4 is sedan aracımda şehir içi 100 km'de 9 litre gaz yakıyor. burdakı shell gaz fiyatına göre km'de 0.18 krş yakıyor.
-
shell gazı tek gecerim. Cok test ettim. Hemen hemen bütün gazları kullandım diyebilirim. Aygaz performansta cok değil biraz daha iyi fakat menzil olarak shellden baya bir geride kalıyor.
-
AYGAZ 24 (19.8%)
PO GAZ 15 (12.4%)
SHELL GAZ 37 (30.6%)
BP GAZ 9 (7.4%)
MOGAZ 2 (1.7%)
MİLANGAZ 13 (10.7%)
İPRAGAZ 3 (2.5%)
TOTALGAZ 5 (4.1%)
AYTEMİZ 0 (0%)
LUKOİL AKPETGAZ 3 (2.5%)
AKÇA GAZ 1 (0.8%)
DİĞER 9 (7.4%)
Toplam oy: 121
-
25 Litre ipragaz ile 302 km yol gittim buna benzin kullanımı da dahil. Önceki depoda shell ile 322 km yol gitmiştim. sonuç olarak ipragazdan memnun kalmadığımı söyleyebilirim. şimdi tekrar po aldım.
-
özellikle aygaz için bakınmıyorum ama görüncede OPET ten alıyorum alışkanlıklada alakalı daha önce DRAGlara yaptığı katkılar ve sponsorluğundan dolayı olabilir vefa borcu :)
bende vefa borcu olarak artık opetten almıyorum :) enjektörlerimi tıkamıştı 2 yıl önce çok çektirdi bana.. bidaha opete girmedim ve bidaha sorun yaşamadım..
ED35 2 gün önce sefaköyde bi baktım önümde milangaz ve fiyatıda 2.09 hemen daldım ama depom çok boş değildi 14.5 litre aldım
-
bende vefa borcu olarak artık opetten almıyorum :) enjektörlerimi tıkamıştı 2 yıl önce çok çektirdi bana.. bidaha opete girmedim ve bidaha sorun yaşamadım..
ED35 2 gün önce sefaköyde bi baktım önümde milangaz ve fiyatıda 2.09 hemen daldım ama depom çok boş değildi 14.5 litre aldım
Deneyin bakalım hocam,ben denk gelirde alırsam çok memnunum,ama bana uzak olduğu için po ve bp'den almak zorunda kalıyorum.
-
dediğiniz yerden ben alıyorum işyerim oraya 1 km falan önünden geçiyorum sürekli..açıkcası oranın gazı psikolojikmidir nedir bilmiyorum ama beni hiç tatmin etmiyor
-
zaten benim pek işim olmaz sefaköyde denk geldi aldım piscocuk ve acıkcası bişey farketmedim hatta sanki araç biraz daha sarsıntılı öalışıyor şuanda ama elbette sağlıklı değerlendirme değil bu çünki deponun katılımı shell gaz oldu katılımı milangaz bitince yine shell gaz alıcam çünki ölçüm yapıyorum ölçümüm neticelenince pogazı ve bpgazı deneyeceğim... pogaz bi kez almıştım shellgazdan daha performanslı gelmişti ama emin olamadım
-
benzınımıde shellden alırdım hep sımdı gazımıda shellden alıyorum shell smart kartın cok faydası var. 300 puana 5 tl herhangı bır yakıt alıyorsunuz :) gecen 1500 puanım birikmiş kartta 25 tl'lik gaz aldım beleşten :) iyi geldi. shell burda ucuz birde 1.97 izmir'de rafınerıye yakın oldugumdan ucuz alıyorum.
kardeş nerde o bende oradan alıcam( daha lpg takılı degıl inş takınca :D )
-
1.tercihim shell,2. BP,3. PO...aygaz dan uzak duruyorum,enjektörleri yapış yapış yapıyor...
-
arkadaşlar depom 32 33 lt gaz alıyor ve 390 km yapıyorum. ortalama farklı istasyonlar arasında 5 km 10 km arasında oynuyor yakıt sizce nasıl daha düşük kullanan varmı artı bilgi olarak şehir içi uzun yol gibi yer değil tokatı bilen bilir çukuru bol dur kalk yapılan bir yer şimdiden tşk..
-
arkadaşlar depom 32 33 lt gaz alıyor ve 390 km yapıyorum. ortalama farklı istasyonlar arasında 5 km 10 km arasında oynuyor yakıt sizce nasıl daha düşük kullanan varmı artı bilgi olarak şehir içi uzun yol gibi yer değil tokatı bilen bilir çukuru bol dur kalk yapılan bir yer şimdiden tşk..
Bence şehiriçine göre değerlerin çok iyi.
-
SEFAKÖY MİLANGAZ 1,99 TL DUYDUK DUYMADIK DEMEYİİİİİİİİİİİİİNN
-
SEFAKÖY MİLANGAZ 1,99 TL DUYDUK DUYMADIK DEMEYİİİİİİİİİİİİİNN
herkes gidip ucuz yerlerden alsa fiyatlar düşer.. rekabet ile ilgili bir durum bu... cevizlibağ sanayi sitesinin içinde opet var yakınlarına full açılınca lpg fiyatını geri çekmtiler adam dedi sadece bu istasyonda böyle... gecen gün zeytinburnu sahilyolundaki shell bayii lpg satışına başlamış ve hemen üst yoldaki bp istasyon 0.5 kuruş indirime gitti, şuan shelde 2.29 bpde ise 2.24 ama en güzeli 1.99 tabi :)
-
honda beni yeterince gaza getirdiğinden ekstradan gaz kullanma ihtiyacı hissetmiyorum :)
-
yolum üzerinde aygaz ve pogaz var. genelde aygazı tercih ediyorum ama 3 senedir pogazla arasında hiçbir fark göremedim. uzun yola çıkınca önüme gelen adını sanını duymadığım bir sürü markadan gaz aldım. hepsinin de çekişi yakışı aynı. bence hilesiz olan istasyonu tercih edin (mümkünse yerli olan).
-
katkılıları kullanmıyorum
-
eski aracımda full otogaz almıştım, teklemeyen araç yoğun trafikte stop eder olmuştu, full benim için kalıcı olarak bitmiştir ...
-
shell kullanıyorum genelde o yoksa lukoilden ipragaz alıyorum.
-
Bana kalite olarak en yakın ofis milangaz olduğu için tercih ediyorum yoksa bulursam shell'i kaçırmam
-
arkadaslar bu ankette shelli seçtim ve uzun zaman shellden aldım ancak gecenlerde indirim var diye BP den aldım inanın aracın sesi azaldı ve menzil olarka ta bir miktar shellden fazla gitti sanırım o günden sonra shelli bıraktım, bugünlerde de denk geldiği için ve ucuz olduğu için milangaz kullanıyorum fiyat 1.99 :) bence herkes BP yi bi denesin özellikle sürekli shell kullananlar
-
arkadaslar birde son zamanlarda dikkatimi çeken bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum istanbul avrupa yakasında nerde shell görsem fiyatı 2.29 idi ancak diğer firmalar hep indirim yaptı. mesela cevizlibağda sanayi sitesinin orda opet var inidirimde ayrıca e5 üzerinde şirinevleri geçince sağda opet var ordada indirim var fiyatı 2.17... zeytinburnu sahil yolunda shell var 2.99 ama hemen arkasında BP var orada 2.11 gecen gün güngörende mogaz 2.11 ve hemen altında pogaz 2.17 zaten milangaz ile full gazı söylemeye gerek yok.. .peki hepsi indirim yaparken shell neden yapmaz? çünki shell şuan pazarda lider yada 2. durumuda ve bunu bu hale biz getirdik...
-
merhaba lpg li civic dostlar.. ben yenibosna da oturuyorum. e5 de full pet var. orda gaz şu an 2.07 ve sürekli ordan alıyorum. ilk taktırdığım zamanlarda aygaz dan alıyordum ama hangi ustayla konuşsam almamamı söyledi. hatta bugün yalovada bakım yaptırdğım zavoli servisi bile söyledi. katkı sistemdeki bir çok parçayı olumsuz etkiliyormuş söylediklerine göre
-
son 3-4 depodur lukoilden alıyorum, çekiş ve km sorunu yaşamadım. gayet iyi.
-
önceden shelldi. tatil boyunca bp mılangaz opet denedım . ve sonuc:hepsi uzun yol 110 km ort hız ve tek şeritlerde önündeki aracı geçme girişimlerinde bulunulması şeklinde kuullanıldı(lıtresi 2.30 ile 2.32 arası değişiyor)
1depo(38 lt)
aygaz 550(tek kişi) eskişehir-izmir
shell 515 (5 kişi + full bagaj eskişehir- dalaman
bp 480 (5kşi+ full bagaj) dalaman- eskşhr
mılangaz(36 lt) + 25 tl shell gaz 550 km gitti.(dalaman-marmarıs-datça)
aslında opetten almıcaktım ama bı tanıdık abı ben 100bın km dır opetten alıyorum şu ana kadar şikayetım olmadı dedi.
inş bugunde 10 tl lık gaz aldım yıne aynı kullanım tarzı ve uzun yol 60 km cıvarı yokus yukarı bitti :)
-
önceden shelldi. tatil boyunca bp mılangaz opet denedım . ve sonuc:hepsi uzun yol 110 km ort hız ve tek şeritlerde önündeki aracı geçme girişimlerinde bulunulması şeklinde kuullanıldı(lıtresi 2.30 ile 2.32 arası değişiyor)
1depo(38 lt)
aslında opetten almıcaktım ama bı tanıdık abı ben 100bın km dır opetten alıyorum şu ana kadar şikayetım olmadı dedi.
inş bugunde 10 tl lık gaz aldım yıne aynı kullanım tarzı ve uzun yol 60 km cıvarı yokus yukarı bitti :)
şartlarınız aynı olmadığından pek bişey anlaşılmıyor tek kesin olan bp gaz az gitmiş..
-
1depo(38 lt)
birde eklemeyı unutmusum. ölçümlerimin hepsinde klıma normal seviyede açıktı.
şartlarınız aynı olmadığından pek bişey anlaşılmıyor tek kesin olan bp gaz az gitmiş..
aslında bp yi bi abim önermişti bak dedi benm araba normalde 300 km yapar bp ile 350 yapıyor dedi. demekki bu lpg de kullanış tarzıyla alakalı bi durum var.
kesin olan tek şey milangaz benım ıcın bıtmıstır.2 depo aldım 2sindede km de ~4km fazla yaktı.
-
arkadaslar bu ankette shelli seçtim ve uzun zaman shellden aldım ancak gecenlerde indirim var diye BP den aldım inanın aracın sesi azaldı ve menzil olarka ta bir miktar shellden fazla gitti sanırım o günden sonra shelli bıraktım, bugünlerde de denk geldiği için ve ucuz olduğu için milangaz kullanıyorum fiyat 1.99 :) bence herkes BP yi bi denesin özellikle sürekli shell kullananlar
Kesinlikle katılıyorum BP, BP, BP... Tatil dönüşü otobana girmeden (Ereğli-Osmaniye 270-280 km) depoyu doldurdum (30 litre) 120 yi hemen hemen düşmemek kaydı ile 140-160 da dahil geldim ertesi gün YAYLAYA çıktım geldim 303 km de iken tekrar doldurdum BP den 24 litre aldı. İlk kez BP'den almıştım çok memnun kadım çekişi de fark etti. DURMAK YOK BP'ye DEVAM
-
beyler bu işin aslında bp shell mogaz falan farketmiyor,olay tamamen gazı aldığınız benzin istasyonu sahibinin vicdanına kalmış bir olay.2.11 den gaz alırsın 1 litre gazla 9 km gidersin,2.30dan gaz alırsın 1 lt gazla 12 km yol yaparsın.Lpg yerine depoya hava basan birsürü benzin istasyonu var ortada.Sonuçta shell yada bp veya herhangi bir başka marka bu gazı kendisi üretmiyor hepsi aynı yerden alıyor.Sadece gaz istasyona geldiğinde pompanın ayarı yada başka unsurlarla değişik hileler yapılıyor.En basitinden eurodiesel diye millete 10 numaralı yağı solventle inceltip satıyorlar,bunu bide OPET ismini taşıyan bir benzin istasyonunun yaptığını düşünürseniz........
-
ben BP nin aracı daha sessiz çalıştırdığını gözlemeledim ama menzil olarak tam deneme yapamadım.. fakat shell den almayı bıraktım şuan yolum düştüğü için milangazı tercih ediyorum ucuz diye menzil olarak güzel bi şikayetim yok ama ucuz milangaz bulamazsam BP alırım yada bazı yerlerde 2.13 ten aygaz veriyorlar onu alırım
Kesinlikle katılıyorum BP, BP, BP... Tatil dönüşü otobana girmeden (Ereğli-Osmaniye 270-280 km) depoyu doldurdum (30 litre) 120 yi hemen hemen düşmemek kaydı ile 140-160 da dahil geldim ertesi gün YAYLAYA çıktım geldim 303 km de iken tekrar doldurdum BP den 24 litre aldı. İlk kez BP'den almıştım çok memnun kadım çekişi de fark etti. DURMAK YOK BP'ye DEVAM
-
bizim burda bp ile shell arasında 35 krş fark var bu fark az değil. shell 2.09,bp2.44
-
bizim burda bp ile shell arasında 35 krş fark var bu fark az değil. shell 2.09,bp2.44
kardeşim shell nerdeymıs öle :d ben yarrın izmirden eskişehire yola çıkıcam oradan doldurayım depoyu :)
-
Şehirler arası yollarda Lukoil bulmak zor, Ankara'da gazı sürekli Lukoil'den alırım, sabit istasyonum var, pompacıyı bile tanıyorum artık o derece. Ancak dediğim gibi şehirler arasında istasyon bulmak zor, bu sebeple yol üzerinde Güvenal-gaz, İpragaz, Alpet ve maalesef 1 kez de PO-Gaz aldım. Güvenal-gaz, İpragaz ve Alpet'in gazı ile Lukoil'den aldığım performansı (kilometre bazında) aldım, ancak PO-Gaz, diğer gazlara göre kilometre olarak yaklaşık 100 km gibi çok ciddi bir oranda erken bitti, inanılır gibi değil ama gerçek.
-
Şehirler arası yollarda Lukoil bulmak zor, Ankara'da gazı sürekli Lukoil'den alırım, sabit istasyonum var, pompacıyı bile tanıyorum artık o derece. Ancak dediğim gibi şehirler arasında istasyon bulmak zor, bu sebeple yol üzerinde Güvenal-gaz, İpragaz, Alpet ve maalesef 1 kez de PO-Gaz aldım. Güvenal-gaz, İpragaz ve Alpet'in gazı ile Lukoil'den aldığım performansı (kilometre bazında) aldım, ancak PO-Gaz, diğer gazlara göre kilometre olarak yaklaşık 100 km gibi çok ciddi bir oranda erken bitti, inanılır gibi değil ama gerçek.
ben de 7-8 depodur lukoilden alıyorum memnunum.
-
kardeşim shell nerdeymıs öle :d ben yarrın izmirden eskişehire yola çıkıcam oradan doldurayım depoyu :)
gel usta izmir menemen ilçesine sana fulleyelim depoyu birgün resmini çekip koyacam tarihiyle hala 2.09 fiyatı.
-
uzun yola çıkmadan opetten fulledik 450 km yapmadı bile bitince shell e girdik ordan tekrar fulledik 500 km nin ustüne çıkmıstı tam olarak km yi hatırlamıyorum
akpet kullanan kimse yokmu arkadaslar bi kere oradan doldurdum hem fiyatı iyiydi hemde daha dayanıklı geldi
birde güneşliden bi yer var markası belli değil 2,10 ikik ere oradan aldım ucuz ama hemen bitiyor bi dahakine güneşlide milangazdan doldurmayı düşünüyorum fiyatı 2,09 bakalım nasıl gidecek
-
gel usta izmir menemen ilçesine sana fulleyelim depoyu birgün resmini çekip koyacam tarihiyle hala 2.09 fiyatı.
Menemen garajını geçince ( Çanakkale istikametine doğru ) sağda Total var; orda gazın litresi 2,05.Ben de bikaç defadır ordan alıyorum memnunum.Benim birde Total kartım var o karttan bulabilirsen %7 oranında tl kazanıyosun ki gazın litres. 1,92 tl ye geliyo.Bu çok yüksek bi oran haberin olsun.
-
Bence lpg de marka onemli degil hangisi ucuzsa ordan alirim ve aldigim istasyonda ticari taksiler hangi pombadan gaz alir ona dikkat ederim..istanbul dayim mumkun oldugunca fullpet den gazi aliyorum hic bir problem yasmadim..
-
Menemen garajını geçince ( Çanakkale istikametine doğru ) sağda Total var; orda gazın litresi 2,05.Ben de bikaç defadır ordan alıyorum memnunum.Benim birde Total kartım var o karttan bulabilirsen %7 oranında tl kazanıyosun ki gazın litres. 1,92 tl ye geliyo.Bu çok yüksek bi oran haberin olsun.
ustam nerde oturuyorsunuz menemendemı birde menemenin cıkışında shell var ordakıyle total katılımıyor fiyatlar aynı :D ben shell tercıh edıyorum.
-
Ben Bornova da oturuyorum.Arada bir geçiyorum Menemen'den.Geçtiğimde almaya çalışıyorum.Bahsettiğim kart Total Kurumsal.Tavsiye ederim.
-
full den alıyorum hiç problem yaşamadım, menzil olarak diğerleriyle aynı sşsğı yukarı fazla fark yok
-
yakış bakımından en iyisi bp gazmış arkadaşlar araştırın isterseniz
-
Çoğunluk shell ve aygaz bende yeni taktırdım lpg kitini 3. depomu doldurdum shell'den alıyorum...
-
ben çoğunu denedim ( shell bp milangaz aygaz po gaz) bence hepsi aynı sadece milangaz içlerinde en kötüsüydü :D
-
AYGAZ 56 (24.5%)
PO GAZ 25 (10.9%)
SHELL GAZ 70 (30.6%)
BP GAZ 18 (7.9%)
MOGAZ 3 (1.3%)
MİLANGAZ 20 (8.7%)
İPRAGAZ 3 (1.3%)
TOTALGAZ 10 (4.4%)
AYTEMİZ 1 (0.4%)
LUKOİL AKPETGAZ 4 (1.7%)
AKÇA GAZ 1 (0.4%)
DİĞER 18 (7.9%)
Toplam oy: 229
-
devamlı Aygaz alıyorum, bir kere shell'den aldım motor arıza lambasını yaktı.
-
Konuun tarihi eski ama gaz almaya devam ediyoruz. Güncellleyelim.
-
İpragaz yada pogaz. son değerlerim= POGAZ ile litresi 2.44 TL den .28 krş yaktı. 2005 otomatik vtec2 ile bursada, tamamı şehir içi. hergün demirtaştan tophane bayırı çıkıldığını düşünürsek gayet makul sayılır..:)
-
Dun pendik fullped den litresi1.98 den gaz fulledim miisss 25 kr yakmis daha napalim asigim sana accordum
-
Bende Ümraniye küçüksu'daki total'den alıyorum gazı çok memnunun km de 21-22 kuruş yakıyor :)
-
arkadaslar gecen gün aygaza mail attım ve katkılı gazın halen eskisi gibi devam edip etmediğini sordum bugün bi bayan aradı ve geçmişte yaşadığım probelmin aslında katkılı gazdan olmadığını vs söylüyodu ki ben hemen araya girip sadece soruma cevap verin lütfen dedim ve eskisi gibi katkılı olduğunu söyledi....
-
Full den aliyorum.
2.03TL lt si.
Sehir ici sikistirmadan en son 24krs yaktim gayet iyi.
-
hepsinin kalitesi aynı
-
hepsinin kalitesi aynı
hemşerim son noktayı koydu :D
-
hepsinin kalitesi aynı
hemşerim son noktayı koydu :D
aynen konu kapanmıştır:d
-
arkadaslar gecen gün aygaza mail attım ve katkılı gazın halen eskisi gibi devam edip etmediğini sordum bugün bi bayan aradı ve geçmişte yaşadığım probelmin aslında katkılı gazdan olmadığını vs söylüyodu ki ben hemen araya girip sadece soruma cevap verin lütfen dedim ve eskisi gibi katkılı olduğunu söyledi....
Ne gibi bir problem yaşamıştınız ?
-
bitek ben yaşamadımki google dan katkılı gazın zararları vs gibi bi arama yaptırıp görebilirsiniz... gazın içindeki katkı maddesi regülatörde ve enjektörlerde birikme yapıyor yazın pek sorun yok ama kışın biriken bu katkı donuyor donduğu için enjektörlerin çalışmasını engelliyor ve araç stop ediyor... hatta BRC servislerine mail atmış diye duymuştum o dönemde katkılı gaz kullanaların yaşadığı sorunları garantiye sokmayın şeklinde... birde uyduruk bi mantıkları vardı önceleri, diyolardı ki motoru temizlediği için öyle oluyor sanki motordaki pislik egzozdan değilde emme monifoldundan geri gelecekmiş gibi bu mantık tutmayınca şimdide depodaki pislikten olmuştur diyolar vs vs... benim depomda pislik varsa kalsın orda kardeşim o pislik aracın enjektörlerişni bozacağına orda kalması daha iyi ayrıca da zaten bu gaz piyasadaki en pahalı gaz depoyu her yıl değiştirsen bile bu gaza fazladan verdiğin para deponun maliyetinden cok olur sanıyorum.. bu katkılı gaz bana bişeyi öğretti o da şudur gaz gazdır en ucuzunu al gitsin hele hondalarda hiç bir gazın sorun çıkaracağını sanmıyorum
-
bitek ben yaşamadımki google dan katkılı gazın zararları vs gibi bi arama yaptırıp görebilirsiniz... gazın içindeki katkı maddesi regülatörde ve enjektörlerde birikme yapıyor yazın pek sorun yok ama kışın biriken bu katkı donuyor donduğu için enjektörlerin çalışmasını engelliyor ve araç stop ediyor... hatta BRC servislerine mail atmış diye duymuştum o dönemde katkılı gaz kullanaların yaşadığı sorunları garantiye sokmayın şeklinde... birde uyduruk bi mantıkları vardı önceleri, diyolardı ki motoru temizlediği için öyle oluyor sanki motordaki pislik egzozdan değilde emme monifoldundan geri gelecekmiş gibi bu mantık tutmayınca şimdide depodaki pislikten olmuştur diyolar vs vs... benim depomda pislik varsa kalsın orda kardeşim o pislik aracın enjektörlerişni bozacağına orda kalması daha iyi ayrıca da zaten bu gaz piyasadaki en pahalı gaz depoyu her yıl değiştirsen bile bu gaza fazladan verdiğin para deponun maliyetinden cok olur sanıyorum.. bu katkılı gaz bana bişeyi öğretti o da şudur gaz gazdır en ucuzunu al gitsin hele hondalarda hiç bir gazın sorun çıkaracağını sanmıyorum
+1
Eski aracımda hep aygaz kullandım filtreyi görmeniz lazımdı cılk yağ doluydu, sonra 23korg23 ünde dediği gibi nerde ucuz varsa milangaz, bp ondan aldım sonraki filtre çok az kirli çıkmıştı.
-
Evet bu olayı iyi biliyorum ancak 3,4 depoda birde katkılı alınmasının tavsiye eden insanlar var,yağlama açısından ,o konuda ne düşünüyorsunuz?
-
lpg zaten benzinden yüksek sıcaklıklarda yanıyorken(ki bu bile başlıbaşına sorun olabiliyor) birde katkılı gazların diğerlerinden daha yüksek sıcaklık oluşturması daha büyük sorun olabiliyor. arkadaşın toyota enjektörleri eritmişti. servis katkılı gaz alıp almadığını sordu direk olarak. maalesef olaydan 1 gün önce hayatında ilk kez katkılı gaz almıştı. servisin dediği motorda depoda vs biriken bütün kurum ve atıkları eritip yanma odasına göndermiş. orada oluşan yüksek sıcaklık bu kurumların yanmasına ve motordaki sıcaklığın aşırı yükselmesine sebep olmuş. bunda aracın standart bakımlarının sürekli geç yapılmasınında büyük etkisi varmış. ama tetikleyici olan maalesef katlkılı lpg.. belkide ilk baştan beri sürekli katkılı kullanan arkadaşlar için bi sorun yoktur ama kmsi fazla olan ve motorda kurum olan araçlar katkılı kullanırken 2 kez düşünün derim ben.
dolayısı ile "ben yıllardır katkılı kullanıyorum hiç bi sorun yok" diyen arkadaşlarımda haklı. "ilk kez kullandım motor elimde patladı" diyenlerde haklı. arkadaşımın maliyeti 2 sene önce 2 bin tl nin üzerindeydi ki servis sadece maliyetleri almıştı.
-
Yağlama diye bir şey söz konusu değil, benzin ne kadar yağlıysa lpg de o kadar yağlıdır. Benzin çözücü bir madde değil mi, ne yağ bırakır ne zift o yüzden içinde yağ olması zaten pek mümkün değil ki lpg de aynı türevde olan yakıt onda da yağ olacağını zannetmiyorum.
-
Evet bu olayı iyi biliyorum ancak 3,4 depoda birde katkılı alınmasının tavsiye eden insanlar var,yağlama açısından ,o konuda ne düşünüyorsunuz?
neresi yağlanacakmış?
-
Bilmiyorum,sağdan soldan muhabbet esnasında hep bu tür efsaneler dönüyor.