TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: hdyt - Şubat 21, 2011, 04:15:47 ÖS

Başlık: triger kayışı kontrolü için kapağı nasıl sökülür?
Gönderen: hdyt - Şubat 21, 2011, 04:15:47 ÖS
Triger kayışı kontrolü için kayış muhafaza kapağı nasıl sökülür? Kendimiz de söküp durumuna bakabilir miyiz?
Başlık: Ynt: triger kayışı kontrolü için kapağı nasıl sökülür?
Gönderen: canguder - Şubat 21, 2011, 04:20:11 ÖS
triger kayışının durumunu kayış çıkarmadan anlamanız pek mümkün değil. eğer 70-80 bin km önce değiştiyse komple setin yenilenmesi gerekir. Kısaca özetlemek gerekirse trigerin durumuna bakılmaz direk değiştirilir :)
Gönderen: hdyt - Şubat 21, 2011, 04:22:22 ÖS
Aslında Kayışın markasına bakmak yeterli olacak benim için. Nasıl açılır bu kapak bilen var mı?
Gönderen: Serhat__85 - Şubat 21, 2011, 04:26:32 ÖS
triger kayışının durumunu kayış çıkarmadan anlamanız pek mümkün değil. eğer 70-80 bin km önce değiştiyse komple setin yenilenmesi gerekir. Kısaca özetlemek gerekirse trigerin durumuna bakılmaz direk değiştirilir :)
canguder arkadaşımızın dediği gibi sökülmeden anlaşılmaz, hondaya kayış üreten marka (power grip)
Gönderen: canguder - Şubat 21, 2011, 04:27:06 ÖS
sizin aracınızın hakkında detaylı bilgim yok mutlaka bilen üyelerimiz vardır.
Gönderen: 988_honda - Şubat 21, 2011, 05:49:57 ÖS
benim aracımda 2004 honda 55 binde acaba yılından dolayı triger setini değişmem gerekiyor mu?servisler kayışın ömrünün 6 yıl olduğunu söylüyorlar.teşekkürler
Gönderen: carousal - Şubat 21, 2011, 08:17:05 ÖS
Özel servislerde bu kapağın açılması için ustalar işçilik ücreti alıyorlar, yani anlayacağınız yalnızca triger kayışının markasına vs. bakmak için bile olsa bu işi yapmak bir hayli uzun ve ustalık gerektiren bir iş. Bence kendi başınıza bu gibi konulara el yatkınlığınız yoksa kalkışmayın.
Gönderen: chevasil - Şubat 21, 2011, 10:37:08 ÖS
usta öyle sökmeyle bakmayla anlasılmıyor ben degıstırırken basındaydım ustanın elıme aldım kayışı kıvırdım hıc bırsey yoktu ustelık 100.000 i devırmıs bu kayış bişey anlasılmıyor yanı.
Gönderen: 34CİVİC097 - Şubat 21, 2011, 11:06:40 ÖS
kayışın ömrü göz veya el muayenesi ile anlaşılmaz. 5 yıl veya 100 bin km hangisi önce dolarsa değişir.yanılmıyorsam honda dayco marka kayış kullanıyor.unutmayınki kayış işi ihmale gelmez.
Gönderen: hdyt - Şubat 22, 2011, 12:54:36 ÖS
Şimdi hondanın kullandığı dayco mu power grip mi? Yani triger kapağını açmak için Motor üst kapağı falan açılıyor herhalde.
Gönderen: chevasil - Şubat 22, 2011, 02:59:37 ÖS
Şimdi hondanın kullandığı dayco mu power grip mi? Yani triger kapağını açmak için Motor üst kapağı falan açılıyor herhalde.

aynen öyle motor ust kapak sökülüyor sonra diğer kayışlar. benım arabaya dayco aldım gmb rulman. 10000 km oldu sıkıntı olmadı ben hıc sıkıntı yasamadım. dayco öneriyorlar.
Gönderen: hdyt - Şubat 22, 2011, 08:27:26 ÖS
GMB Devirdaim 90 tl, GMB rulman Dayco kayış 70 tl, klima alternatör ve direksiyon kayışları 10ar lira fiyat söylediler internette bir sitede. Nasıl fiyat sizce değiştirelim mi?
Gönderen: chevasil - Şubat 22, 2011, 10:26:29 ÖS
GMB Devirdaim 90 tl, GMB rulman Dayco kayış 70 tl, klima alternatör ve direksiyon kayışları 10ar lira fiyat söylediler internette bir sitede. Nasıl fiyat sizce değiştirelim mi?

fiyat normal piyasa fiyatı taktır kardeşim gönül rahatlıgıyla acılmışken dıger kayışlarıda degıstır sessız sessız gönül rahatlıgıyla gıt yola kardeım.
Gönderen: hdyt - Şubat 23, 2011, 11:51:18 ÖÖ
Teşekkür ederim.