TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => Civic '88-'06 => Konuyu başlatan: Tequila - Şubat 03, 2011, 10:14:25 ÖÖ

Başlık: 35 mm yaylarla aracımın fazla düşmesi hk.
Gönderen: Tequila - Şubat 03, 2011, 10:14:25 ÖÖ
Merhaba,

98 1.4 IS Hb sahibiyim.
Aracımda 35 mm FK yay kullanıyorum. Yaylarımın konforundan esnemesinden vs herşeyinden çok memnunum.
195X50X15  ebatlarında jant ve lastik kullanmaktayım. Janların ET sini bilmiyorum.

Sorunum aracımın önünün fazla düşük olması. Şuan araç kullanım esnasında dönüşlerde sağ ön ve sola ağarlık bindiğinde dablumbaza sürtme yapıyor.
Bundan önceki 1.4 IS aracımda da aynı yayları kullanmıştım fakat hiçbir sürtme sorunu yaşamamıştım.Yani anlaşılacağı üzere bu durumun yaylarla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Sorunumun ön amortisörlerimin benden önceki sahibi tarafından yere daha fazla basmak için oynanmış olmasından şüpheleniyorum. Bunu nasıl anlayabilirim.
Birde başka hangi etkenler aracın daha fazla düşmesine sebep olabilir. Kontrol ettirmeden sizlerede danışmak istedim.

Şuan 35 mm yaylarla lastik ile çamurluk arasında 1 parmak bile fark yok :)
Görüntü tamamda ben bu sürtmelerden rahatsız oluyorum. Yakında dablumbazlarımı serviste değiştireceğim değiştirmeden bu sorunumu aşmak istiyorum.

Teşekkürler.
Başlık: Ynt: 35 mm yaylarla aracımın fazla düşmesi hk.
Gönderen: okn84 - Şubat 03, 2011, 10:16:46 ÖÖ
buyuk ıhtımalle amortısor tablasını asagıya almıslardır lastık sokuldunde tablanın baglantı yerlerınden baktın zaman anlaya bılrsın
Gönderen: Tequila - Şubat 03, 2011, 10:32:39 ÖS
buyuk ıhtımalle amortısor tablasını asagıya almıslardır lastık sokuldunde tablanın baglantı yerlerınden baktın zaman anlaya bılrsın

Bunun reçetesi amortisörü değiştirmekmidir?
Bu işlem kesilerek falanmı yapılıyor?
Gönderen: okn84 - Şubat 04, 2011, 07:15:22 ÖÖ

Bunun reçetesi amortisörü değiştirmekmidir?
Bu işlem kesilerek falanmı yapılıyor?

sadece tablayla oynanmıstır  tekrar tablayı orjınal yerıne aldırabılırsın ısının eglı bı amortısorcu halleder ama kafam rahat olsun dıyosan degıstırebılırsın ama sorun cıkmaz
Gönderen: Tequila - Şubat 05, 2011, 07:00:05 ÖS
Bugün kontrol için ustama gittim, baktık inceledik herşey orjinal.
Tornada 8 mm lik flanş yaptırdık  ve amotrisorun üzerine taktık.
Süper oldu. Artık gönül rahatlığıyla dablumbazlarımı değiştirebilrim. :)

Aynı konudan mağdur olan varsa diye çözümü paylaşayım dedim.
Gönderen: bozdemir - Şubat 05, 2011, 08:14:55 ÖS

Davlunbazın için de sürten yerleri ısıtarak katlayabilirlerdi, o yöntemde uygulanabiliyor.  Problemi hallettiyseniz sorun yok :) Güle güle binin.