TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: VWci - Haziran 11, 2006, 08:47:49 ÖS
-
110'luk Civic vs. Corrolla VVTi vs 120'lik Civic ???
performans acisindan sadece bir de fren ekleyelim...:D
-
Corolla eski kasa VVTi ise hepsini ayıklar.. \:D/
-
Corolla eski kasa VVTi ise hepsini ayıklar.. \:D/
eski kasalar güzel gidiyor..
-
Eski kasaların kusuru yol tutuş zayıf, 200 den sonra araba isteksiz hızlanıyor. Ama yakıt tüketimi gayet iyidir. Şehir içi 8 lt...
-
yani 110 luk 9.2 liklerden de iyi gidiyor oyle mi corolla....
-
8) Sevinmiş gibi bi halin var VW ci kardeş :lol:
-
yani 110 luk 9.2 liklerden de iyi gidiyor oyle mi corolla....
Evet.. Zamanında 2001 yılında yeni kasa Civic çıktığında otohaberde karşılaştırmışlardı. Corolla daha iyi idi testlerde...
-
8-[
-
fabrika verilerine göre kıyaslamak gerekmiyor mu? ve bu konumda 9.2 ile 110 luk vtec önde oluyor, o karşılaştırmayı anlayamadım?
-
vtec yoo sevinmedim...sadece merak ediyorum......
-
Otohaber de Corolla nin aldigi test HB testiydi sedan degil. 7.jenerasyon HB ler bildiginiz gibi ingiltereden geldi daha agir arabalar (hem donanım hem jant) o nedenle 9.2 saniye gelmez. Sedan testlerinde civic 10 saniyenin altinda gelen tek aracti 9.5s ile corolla sedan yanilmiyorsam 10.1s idi. Mazda 3 de 0-100 de olamasada 0-130 da iyi sonuc vermisti. Detaylar aklimda degil kasa makyajlandigi siralarda vardi o test. En az 2,5 yillik. Otohaber testlerine de cok guvenmemek lazim type-r i sonuncu ilan ettigi bi test var ki bi daha almadim o dergiyi zaten :)
Bunu daha once de tartismistik. 0-100 de 7.gen yani bu 110luk! azami hız da 120lik civic! Bunun da nedenleri vites oranlari (yeni civic daha cabuk kuculuyor ekonomi iciin) ve 120liklerde ki daha sportif suspansiyonun yuksek hizlarda daha guven verici olmasi.
-
dostum benim söylediğim otohaber testi ta 2001 yılında yapılmış test. O yılda yeni kasa toyota yoktu, makyajlı kasa toyota vardı, civic te yeni piyasaya çıkmıştı...
-
arkadaşlarım vvti corollası olan msja karşılık yazsın 2003 civic var 110 hp lik aracımın motoru orjinaldir ne filtre ne egzos aracını denemek isteyen corollacı arkadaşlarım beklerim :lol:
-
nese corolla veya civic onemli olan hepsinin japon olması bence araclarımızı kendi turleri değilde pejolarla karşılaştıralım bence hepimiz kardeşiz japon kardeşliği...... ;) onemli olan fransızlara karşı olan galibiyetlerimiz ve karşılaştırmalarımız....
-
dostum japon kardeşliğine katılıyorum ben 110'luk civici bu otomomobillerin tüm modelleri ile denedim hepsini daha kafada bitiriyor,bunun canlı şahidiyim,şimdilik yeni 1.6-125'lik civic ile deniyeceğim bakalım sonucu yazarım...
-
dostum japon kardeşliğine katılıyorum ben 110'luk civici bu otomomobillerin tüm modelleri ile denedim hepsini daha kafada bitiriyor,bunun canlı şahidiyim,şimdilik yeni 1.6-125'lik civic ile deniyeceğim bakalım sonucu yazarım...
2001 eski kasa vvti ile de denedin mi?
-
farketmez be arkadaşlar biliyorsunuzki hondada 1-2 normal ama 3. cü vitesten sooraki torku ve hızı herkes bilir ama yinede bilmiyorum .....her nede olsa vtec bu ;D
-
yaw kardeşim anlamış değilim ne alıp vermediğiniz var şu fransızlarla:D:D:D:Dbırakın onlarda kendi çaplarında takılıyorlar işte herkezin modifiyesi kendine güzel:D,hayır babamızın aracı fransız diye demiyorum zaten Renodan ne umarım ki:D:D:D:D::D:D:D
-
valla arkadaşlarım ben tam bir hondacıyım ve ilgi alanımda herşeyimde honda yaşam tarzı bu benim için ve bu yuzden ne fransızlara nede diğer aaraclara karşı ilgim yoq ve sevmiyorum ....
-
tmm 4'4lük bir hondacı olman nekadar güzel o yüzden bir hondacıya yakışır bir şekilde tarzını sürdürmeye çalış:D:Dyanlış anlama kınamıyorum yada birşey demek istemiyorum,zaten demek istesem hiçte çekinmem sölerim,benim anlamadığım s....ik katılımı gibi yok onu geçer yok bu bunu geçer,biraz saçma geliyor.
-
işte konu zaten bu çekişme olmadan nası olcak....sende haklısın kardeşim ama işte bu japon fransız arası ittifak aynı futbola benzer bizde kendi sectiğimiz gonul verdiğimiz ulkenin en guzel otomobil markası olan hondaya gonul vermiş durumdayız ve bu durum bole iken hondalarımızın her ne olursa olsun herzaman ve her yerde en yukseklerde gormeyi istiyoruz alayına isyan ölümüne honda.....
-
:D:D:D:D:D:Dağzına sağlık çok iyi savundun valla markanı:Daslında sende haklısın rekabet işin güzel yanı ama karşı tarafa öfke duyanları görünce sadece saçmalıktan başka birşey olduğunu düşünmüyorum emin ol,o yüzden fairplay:D:D:D:D:Dçevçevesi içerisinde her zaman bende varım hondayla,ama önce bizim şu uçan teneke fransızıı bir elden çıkarmak lazım %100hondacı olabilmek için dimi her nekadarda formalite icabıda olsa:D:D:D
-
kardeşim hondacı olman için hondan olmasına gerek yok sanma ben doğduğumdan beri honda ustundeyim die
şunun şurası 6-7 aydır hondam var ama ben hondaya gonlumu kendimi bildikten soora adadım anladınmı merak etme birgun olur
BİR GUN HERKES HONDACI OLACAK...... ;)
-
bu arada sloganlarım nasıl
alayına isyan olumune honda
birgun herkes hondacı olucak
hondacı olunmaz hondacı doğulur.... ;D
-
yaw tabi biliorum canım hondacı olmak için sahibi olmana gerke olmadığını ben lafını gelişi söledim,zaten öl bi manteli ile düşünseydim burda işim olmazdı,kaldıki geçenlerde birinin buna benzer sölediği birşey için cvp olarak forumda oldukça savaş verdim:D:D:D
-
helal sana kardeşim işte hondacı olmak budur.... =d>
-
bence corollanın hiç şansı yok ... hem 6.gen hem de 7.gende
-
arkadaşlar yeni civic (125hp) ile kalktık (110hp vtec) kalkışta 110hp daha iyi gibi ama 125hp de hemen dibinde geliyo ve birde roling yaptık ikisi de yana yana gitti, anlıyacagınız 125hp agırlıgının hakkını veriyor.
-
110 , 120 liklerden daha iyi oylemi o zaman siralama soyle..
110>125>120 ......... ;)
-
kardeşlerim şimdi şole bişi var 1,6 iesler 120 hp 1,6 vtecler 110 hp ama 120 liklerde hp yuksek tork düşük 110 luklarda ise hp düşük ama tork fazla MERTOL arkadaşımızın dediği cok doğru bunu www.honda.com.tr adresinde ozelliklerdende bakabilirsiniz saygılar sunarım
-
HONDA DDİNMİ DUR ORDA YA PERFORMANS OLARAK KARŞILAŞTIRIRSAN EER VTEC AMA COROLLALARDA ÇOK SORUNSUZ İİ DE YÜRÜYO
-
ya bende 1.6 ies war bence gidisi ve torku ii ama umutec arkadasın dedigi gibi tork dusuk 120 lerde ama serilik olarak cok memnunum ama topspeed olarak daha yüksek olcaganı söyleyebilirim 120 liklerin ama gene de corolla vız gelir havada karada honda :D
-
bende aynı kanıdayım arkadaşlar benim arabamda standart bırakın 1.6 ları 2ooo cc lerede gder yaparım denemek isteyen buyursun honda hayat onda
-
umutec abi sen hiç fransiz falan kasma gel bişeyler ısmarlim sana bir yerde bulusalim en iyisi >=ok
-
Beyler gitmiş hangi konuyu hortlatmışsınız yaa.. >%Sakin