TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: piscocuk - Aralık 27, 2010, 06:10:56 ÖÖ

Başlık: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: piscocuk - Aralık 27, 2010, 06:10:56 ÖÖ
arkadaşlar sahibineden de dolaşırken şöyle bir ilan çarptı gözüme bilen duyan varsa fikir almak için konuyu açayım dedim..sizce mantıklımı bu.makina mühendisi arkadaşlar varmı aramızda bu sistemi takıyorsun hem motorun temizleniyor hem az yakıyor hem yağ derdin bitiyor utanmasa giderken ön takım falanda yapacak..buyrun ilan

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-otomobiller-icin-hidrojen-yakit-tasarruf-sistemi-37484664/detay?source=promotion_hpva
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: mustime - Aralık 27, 2010, 08:10:58 ÖS
İyi bir sisteme benziyorda böyle birşey olsa televizyonlarda heryerde duyulması gerekmezmi ?
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: onur1980 - Aralık 27, 2010, 10:11:48 ÖS
bukadar etkili bişey olsa emin olun bu fiyata satmazlar.
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: a_tunc - Aralık 28, 2010, 03:33:55 ÖÖ
Daha önce tartışılmış bir konu.
http://www.teamhondaturkey.com/forum/motor_modifiye_do_it_yourself_teknik_bilgiler/hidrojen_kiti_yakit_tasarruf_cihazi-t28980.0.html (http://www.teamhondaturkey.com/forum/motor_modifiye_do_it_yourself_teknik_bilgiler/hidrojen_kiti_yakit_tasarruf_cihazi-t28980.0.html)

incelemenizi tavsiye ederim
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: piscocuk - Aralık 28, 2010, 03:40:58 ÖÖ
teşekkürler okudum ;)
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: a_tunc - Aralık 28, 2010, 04:13:49 ÖÖ
Bence en iyi yakıt tasarrufu için;
1. Dizel yada LPG'li araç kullanılmalı,
2. Tam sentetik kaliteli motor yağı
3. Yılda en az 2 kez sibop ayarı kontrolü,
4. Aşınmış motorlar için bor tarzı kaçırmalara engel olacak katkılar
5. Sibop ve pistonlar için temizleyici katkılar,
6. Kaliteli ve uygun bujiler ve buji bakımları,
7. Düzgün soğuk hava girişinin sağlanması

Gerisi şu an için hikaye gibi geliyor. Bu sistemlerin kendilerini amorti etmeleri kısa vadede olmaz. Yani LPG gibi %40'lara varan bir tasarruf bence hikaye. %10'dan fazlası inandırıcı değil. Hem gücü artırıyorsun hem yakıtı düşürüyorsun. Ve bu sadece emme manifoldundan verdiğin bir gaz ile oluyor. Yapılan etki sadece yanmayı sağlayan okjinenin içeriğini değiştiriyor. Yakıt tüketiminde afaki değerler oynamayacağından eminim. Çıkan CO2 konusunda da ben söyledikleri şeylere şahsen inanmadım. Eğer böyle birşey söz konusu ise neden Tüm Dünya Ad-Blue'ya geçiyor? Avrupa'da bir çok şehirde Ad-Blue kullanmayan ağır vasıtalar şehirlere yaklaştırılmıyor dahi. O yüzden bana biraz üfürüyorlar gibi geliyor.

Dyno Test sonuçlarına baktım. Orada kw olarak motor gücünün artışı görünüyor. HP olarak karşılığı yani 7,2 beygirlik bir artış var. 2000 motor bir passatta bile.
Zaten bu ekomax denen firmanın bile garanti ettiği tasarruf oranı %15.
Hem LPG hemde bu sistem kurulunca belki o zaman tasarrufa katkısı olabilir.
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: piscocuk - Aralık 28, 2010, 04:16:36 ÖÖ
devir ekonomi devri artık sineği sıkıp yağını çıkartmaya bakıyoruz :D
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: chevasil - Aralık 28, 2010, 07:11:21 ÖÖ
bana kalırsa nos tüpünün içinde bulunan no2 ya benziyor. bu hidrojen yakıtın sadece iyi yanmasını saglıyor evet tasaruf yapar ama dediği kadar degil bir depo ile 500 km gidiyorsanız olur size 550 km. biz onu yine devir cevirerek 500 km'ye düşürürüz. :) lpg takan cok basıyor az yakıyor diye lpg takmayan ara ara basıyor :) yani kafa kafaya geliyor sıkmayın canınızı devam edın bıldıgınız yoldan hepsı aynı hesaba gelıyor :)
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: a_tunc - Aralık 28, 2010, 07:42:15 ÖÖ
Bence sineği değil sülalesini sıksanız bu sistem ekonomi yapmaz. Yapar ama öyle kayda değer bir ekonomi imkansız.
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: piscocuk - Aralık 28, 2010, 08:22:30 ÖÖ
ben bu sistem için değil genelleme olarak öyle söyledim
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: demiray - Ocak 14, 2011, 11:34:10 ÖS
birde eko66 yı araştırın   ben kullanıyorum yorumsuz
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: wordsman - Ocak 16, 2011, 09:59:51 ÖÖ
Arkadaşlar daha önce ren9 aracımda ekomax diye bişey denemiştim 15.000 km gayet iyiydir, tasarruta sağlıyordu, taki motordan takır tukur sesler gelmeye başlayana kadar, 5-6 yıl önce 350 liraya taktırmıştım, yine 3-4 sene öncesinin parasıyla 160 lira masraf açmıştı, az daha motoru elime alacaktım. O yüzden itibar etmeyin böyle şeylere
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: betelguz - Ocak 23, 2011, 09:10:49 ÖS
Arkadaşlar merhaba.Sistemi,n satışını ben yapıyorum.ilanda yazan bilgiler üretici firmanın verdiği bilgilerdir.Ancak bu sistemi amerikada deneyenlerin yazdığı yorumlara göre %20-30 civarı tasarruf sağlanabilmiş.Bu araçtan araca değişiklik gösterebiliyor.Sistemi bizde bu hafta  test edeceğiz.Yarın bir araqca montajı yapılıp ilk denemesini yapacağız.Her yenilikte olduğu gibi bunada karşı çıkacak önyargılı pekçok kişi olacaktır.Bunlarada somut delillerle, rakamlarla çok yakında cevap vereceğiz.Araç testlerinden sonra üniversitelerdende test raporları alınacak.Türkiyede benzer sistemi üreten ekomaxı bende araştırdım.Kulalnan pekçok kişi ilede bizzat görüştüm.Genel kesim memnun.%15 ila %20 civarı bir tasarruf sağlayabiliyor.Çekiştede belirgin bir artış olmuş.2 yıldan uzun süredir kullananlar var bir problem yaşamamışlar.Tabi bazı memnun kalmayanlarda olmuş mesela 6 ay sonra cihaz bozulunca firma ile problem yaşayanlar var.Firma cihazı değiştirmemiş adamda çıkarıp atmış.(bu arada rakip firma reklamıda yaptık ama neyse :))
Bizim sisteme gelirsek ekomax dakikada 70-120ml arası gaz üretirken bizim sistem 1000 ila 2200 ml arası gaz üretebiliyor.Bu miktarı istedeğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.2000cc ye kadar tek elektroliz hücresi yeterli oluyor.2000cc üzeri için 2 adet 4000cc üzeri için 3 adet kullanılıyor.100ml gaz ile %15-20 civarı tasarruf sağlanıyorsa 1000ml gaz ile ne kadar tasarruf sağlanır hesap edin artık.Tabi hesaplar her zaman pratikte tutmaz diyeceksiniz onuda araç test sonuçları tam netleştirecek.Bu hafta içi sonuçları alacağımızı umuyorum.
Fiyat neden bu kadar ucuz denmiş.Şuan sadece tanıtım amaçlı satış yapılıyor.Bayilikler verilmedi.Bu nedenle fiyat düşük.Bayilikler verildikten sonra fiyatta haliyle yükselme olacaktır.Ama tabi bu astronomik bir rakam olmayacaktır.
Wordsman arkadaşımızın motoru eline neden almış anlayamadım.Acaba motorda nasıl bir sorun olmuş.Hidrojen motorda yakıtın tam yanmasını sağlıyor buda kurumlaşmayı önlüyor.bunun nasıl bir zararı olabilir ? Ayrıca yakıtın daha fazla güç üretmesini sağlıyor bu öyle çok aşırı bir güç olmadığından krank, piston, piston kolu gibi mekanizmalara bir zarar verecek düzeyde değildir.Ayrıca hidrojenin yanma ısısı düşüktür.motorda fazladan bir ısınmayada sebep olmaz.böyle bir zarar verme ihtimalide yok.Suçu direk hidrojene atıp bu sistemlerden uzak durun demek ne kadar mantıklıdır?
Gelişmeler çok yakında. İzlemeye devam edin .Selamlar
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: betelguz - Ocak 23, 2011, 09:19:56 ÖS
Eski tartışmalarda bir arkadaş ECU ya müdahale şart demiş.Bizim sistemde enjeksiyonlu araçların hidrojenle uyumlu çalışması için  (bu her enjeksiyonlu araca takılması şart demek değil. eğer tasarruf sağlanamıyor ise takılması gerekir) ODB2 performan çipi satışımızda var.Bu her araç için şart olmadığından set içeriğine dahil edilmedi ayrıca satılıyor.Gittigidiyordan ilgili ürünleri inceleyebilirsiniz. linki http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Hobidunyam/Oto-Yakit-Tasarruf-Sistemleri/ (http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Hobidunyam/Oto-Yakit-Tasarruf-Sistemleri/)
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: betelguz - Şubat 22, 2011, 12:01:45 ÖÖ
Arkadaşlar kusura bakmayın işlerimin yoğunluğundan forumu bir süredir taskip edemedim.Bu süre zarfında bizde cihazı denedik.ilk denediğimiz araç 1992 model benzinli+LPG li renoult brodway araba.Bu araçta LPG de çalışırken ölçüm yapıldı.Eskiye göre motor şuan daha sessiz ve düzgün çalışıyor.Çekişi çok fazla arttı.Egzostan eskiden çıkan siyah duman tamamen kesildi.Yakıt tasarrufu %27 çıktı.eskiden 11 km giderken aynı miktar yakıtla artık 14 km gidiyor.Benzinde denenmedi ama tasarruf miktarı daha yüksek olacağı kesin.İsteyen arkadaşlara cihazı kullanan müşterimizin telefon bilgilerini verebilirim.Bizzat konuşabilirsiniz.

Cihazın takıldığı diğer bir araç 1989 model enjeksiyonlu Mercedes 200e otomatik vitesli benznli.Bu araçtada çekişte çok çok fazla artış, egzostan çıkan siyah dumanın kesilmesi ve yakıt tasarrufu sağlandı.Tasarruf oranı yaklaşık %30 civarı şehir içi.Şehir dışı ölçülmedi ancak %35 üzeri olacağını düşünüyorum.Şuan bu araçta denenmek üzere birde PWM kontrol devresi takıyoruz.Bunla daha az akımda daha fazla gaz üreterek verimi dahada artıracağız.

Diğer takılan araç 2005 model 1,6 motor Toyata corolla.Bu araç oksijen sensörlü olduğundan ve araçta ecu ile uyum sağlaması için OBD-2 çipi henüz kullanmamaış olduğumuzdan dolayı yakıtta tasarruf sağlanamadı.Ancak çekişte artış oldu.Şuan OBD-2 performan çipi siparişi verdik.Geldğinde onunla denenecek.Oksijen sensörlü araçlarda OBD-2çipi kullanılması gerekiyor.Bir küçük sorun OBD-2 çipi LPG sistemi ile uyumlu değil.Benzinde kullanmak gerekiyor.Sistemi henüz dizel araçlarda deneyemedik.Yaklaşık 10-15 gün içinde bir dizel minübüste denemesini yapacağız.Sonuçları burdan yazmaya çalışacağım.Gittigidiyordaki ilanlarımızı takip ederseniz ordanda sonuçları öğrenebilirsiniz.Dizelde beklentimiz %40 tasarruf miktarıdır.Dizel araçların bir şansıda obd-2 çipi kullanmak gerekmiyor.

Oksijen sensörü içermeyen benzinli-lpg li araçlarda tasarruf oranı mükemmel.ayrıca çekişi artırması motor ısısını düşürmesi buda yağ ömrünün ve motor ömrünün uzamasını sağlıyor.Bunlar denemeler sonucunda bizzat tespit ettiğimiz durumlar.Biz denemeden emin olmadan bu böyledir demiyoruz.Bunu satıyorsak müşterimizin yüzüne sonrada utanmadan bakabilmeliyiz.

Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: piscocuk - Şubat 22, 2011, 12:14:45 ÖS
1990 model accord aracım var.araç lpg li..bu araca uygulama yapılırmı?ücret nekadar olur ve 2000cc araçta nekadar tasarruf sağlanır bilgi verirmisiniz

teşekkürler
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: betelguz - Şubat 24, 2011, 12:33:41 ÖÖ
Sanırım aracınızda oksijen sensörü yok.Bu durumda obd-2 çipi gerekmiyor.Ekstra büyük elektroliz hücreli sistem 650 tl dir.Bu  standart set Aracınızda
LPG de %27-30 arası tasarruf sağlar
Benzinde %30-32 civarı tasarruf sağlar.

Eğer sisteme ilave olarak PWM kontrol devreside alırsanız (bu aynı akımda daha fazla gaz üretmeyi sağlıyor) ilave %5 civarı daha tasarruf sağlayabilir.
PWM li sistem
LPG de % 32-35
Benzinde %35-37 arası tasarruf sağlar.
PWM kontrol devresi 150 tl dir.

İlanlarıma linkten ulaşabilirsiniz.
http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Hobidunyam/Oto-Yakit-Tasarruf-Sistemleri/
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: kacaman - Şubat 24, 2011, 07:06:33 ÖÖ
betelgus nickli üyemiz, öncelikle sizi tanıyalım bölümünde kendinizi tanıtsanız, bizlerde hoşgeldiniz aramamıza desek daha şık olmazmı, herneyse verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, yeni kasa civice cihazı takıp dynoya çıkarsanız ve sonucu rapor olarak burada paylaşsak daha somut neticelere ulaşmış olmazmıyız, cihaz takılmadan önce çıkarıp bir de cihazı taktıktan sonra çıkarsak aradaki fark net bir biçimde çıkar ortaya yüzde olarak ta durum netleşir.
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: piscocuk - Şubat 24, 2011, 08:31:18 ÖÖ
Sanırım aracınızda oksijen sensörü yok.Bu durumda obd-2 çipi gerekmiyor.Ekstra büyük elektroliz hücreli sistem 650 tl dir.Bu  standart set Aracınızda
LPG de %27-30 arası tasarruf sağlar
Benzinde %30-32 civarı tasarruf sağlar.

Eğer sisteme ilave olarak PWM kontrol devreside alırsanız (bu aynı akımda daha fazla gaz üretmeyi sağlıyor) ilave %5 civarı daha tasarruf sağlayabilir.
PWM li sistem
LPG de % 32-35
Benzinde %35-37 arası tasarruf sağlar.
PWM kontrol devresi 150 tl dir.

İlanlarıma linkten ulaşabilirsiniz.
http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Hobidunyam/Oto-Yakit-Tasarruf-Sistemleri/

özelden bilgilerinizi gönderirmisiniz
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: alp55 - Şubat 26, 2011, 04:14:03 ÖS
bu konuyu takip ediyor ve sonucunu merak ediyorum günceli
Başlık: Ynt: yakıt tasarrufu (hidrojen)
Gönderen: betelguz - Mart 24, 2011, 10:54:30 ÖS
gezenbilir.com üyeleri ile yaptığımız testle ilgili gelişmeleri aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66743.msg823951#msg823951

Ürünle ilgili dtaylı bilgi için sitemizide ziyaret edebilirsiniz.

www.cyberenerji.com