TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: fabregas04 - Aralık 24, 2010, 02:48:06 ÖS

Başlık: Honda Civic Vtec VTI & Peugeot 106 GTI
Gönderen: fabregas04 - Aralık 24, 2010, 02:48:06 ÖS
pejucuların kendince yaptıkları bir tartısma.  <nohapy

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=278&title=vtec-vtİ-106-gti (http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=278&title=vtec-vtİ-106-gti)
Başlık: Ynt: Honda Civic Vtec VTI & Peugeot 106 GTI
Gönderen: gazapd216 - Aralık 24, 2010, 03:45:25 ÖS
:) iyi sıkmışlar , elamanın biri zır stock gti ile tayyarı 3 boy ayırmış iyi güldüm ya :D kendi arkadaşları bile yavaş ayır demişler.. :) paylaşım için sağol...

Saygılar.
Gönderen: emre16 - Aralık 24, 2010, 05:10:38 ÖS
pug çu işte ne beklersin övünüp durdukları tek araba 106 gti oda hafifliğiyle o 106 ya vti motoru swaplasanız kanatlanıp uçar heralde...
Gönderen: aRas - Aralık 25, 2010, 08:50:53 ÖS
106 GTI'da iyidir ama VTI daha iyi tabiki.
Gönderen: canguder - Aralık 26, 2010, 03:11:20 ÖÖ
106 gti güzel makina ama vti ile kapışamaz. vti 1.6 atmosferikte dünya şampiyonu. 40 hp fark hiçte yabana atılacak cinsten değil.
Gönderen: alican_07 - Aralık 26, 2010, 10:47:59 ÖÖ
vti alırda en ufak bi sürücü hatasında gti geçer gider gti da hiç fena yürümüyor drag ta bence kimin alıcağı belli olmaz bu yüzden amastock araçlar için konuşursak roll de vti affetmez.
Gönderen: Erhan-R - Aralık 30, 2010, 11:14:13 ÖÖ
ya arkadaşlar en sinir olduğum konulardan biri!! araçlarımızı biz nie sürekli drag ve roll e göre kıyaslıyoruz siz yola çıkınca sürekli roll mü yapıyosunuz sürekli dragmı yapıyorsunuz bence çok yanlış bi düşünce bu!! aracın kullanım kolaylığı şehir içi ve dışındaki rahatlığı yol tutuşu fren kalitesi görüş açısı 3. kişinin rahatlığı havalndırma sistemi ve ara performansları ayrıca yakıtı donanımı gibi koşulları nie karşılaştırmıyorsunuz çok merak ediyorum birisi allah rızası için bana bunun sebebini mantıklı bir şekilde açıklarmı? bende hondacıyım fakat hondacı arkadaşların bu konuda araçlarını drag ve roll üzerine kıyaslamaları benim hoşuma hiç gitmiyo bu tamamen kısık görüşlülük bence.....
Gönderen: aRas - Aralık 30, 2010, 11:44:28 ÖÖ
ya arkadaşlar en sinir olduğum konulardan biri!! araçlarımızı biz nie sürekli drag ve roll e göre kıyaslıyoruz siz yola çıkınca sürekli roll mü yapıyosunuz sürekli dragmı yapıyorsunuz bence çok yanlış bi düşünce bu!! aracın kullanım kolaylığı şehir içi ve dışındaki rahatlığı yol tutuşu fren kalitesi görüş açısı 3. kişinin rahatlığı havalndırma sistemi ve ara performansları ayrıca yakıtı donanımı gibi koşulları nie karşılaştırmıyorsunuz çok merak ediyorum birisi allah rızası için bana bunun sebebini mantıklı bir şekilde açıklarmı? bende hondacıyım fakat hondacı arkadaşların bu konuda araçlarını drag ve roll üzerine kıyaslamaları benim hoşuma hiç gitmiyo bu tamamen kısık görüşlülük bence.....

Aynen valla çok haklısın... Bizim gönlümüzde herşey Drag Roll olmuş :s :D
Gönderen: fearless.32 - Aralık 31, 2010, 06:13:19 ÖÖ
''ben daha dün  260 hp gücünde type-r ile denedim drag yapdık benım 106 boş ne kısa var ne chip hiç bir oynama yok typer ı 3 boy aldım ''
O sayfadan bi yorum :D
Gönderen: fearless.32 - Aralık 31, 2010, 06:14:41 ÖÖ
Orjinalini yazan: serhat_tutar

Orjinalini yazan: erenpeugeot

ben daha dün  260 hp gücünde type-r ile denedim drag yapdık benım 106 boş ne kısa var ne chip hiç bir oynama yok typer ı 3 boy aldım

ne yaptın ya cocukmu var senın karsında nereye 3 boy attın anlamadım typer gaza basmamıs herhalde

SEN BİZİ GÜLDÜRDÜN ALLAHTA SENİ GÜLDÜRSÜN..TYPE R GERİ GERİ GELMİYORDU DİMİ DİKKAT ETTTİNMİ :)))))

Daha sonra arkadaşlarının yazdığı yorumlar. Ensonuncusuna çok güldüm yaav :D
Gönderen: geveze - Aralık 31, 2010, 06:22:55 ÖÖ

kırmızıda durunca yanıma aksesuarlı bir araç gelince illaki gazlıyorum. yolda görünce yanına yanaşıyorum gazlıyorum :)
Gönderen: fearless.32 - Aralık 31, 2010, 06:35:32 ÖÖ
Arkadaşın biri de stok GTİ falan olsa demiş onların forumunda. Allah aşkına Türkiye'de stok 106 GTİ kalmışmıdır :) hepsi kaşar olmuş arabaların.
Gönderen: Antoni54 - Aralık 31, 2010, 06:42:38 ÖÖ
Konuyu Okumadım Ne Olduğunuda Bilmiyorum Heleki Gti Kelimesi Geçtiği İçin Hiç Önemli Değil :)) Bu Gti Denen Tenekeleri Nasıl Alıpta Biniyorlar Ve Sürat Yapıyorlar Anlamış Değilim fearless.32 Arkadaşımın Dediğine Katılıyorum Hepsi Kaşarlanmıştır O Arabaların Nede Olsa Tenekeden..:))

Bu Cümlelerimi Şu Şarkı Sözüyle Süsleyim :))
 Draglar, katılımanlar
5200 devir, v-tech aktiftir
Git rakip devir
Pejolar, 106 – 306’lar
İlk virajda 406 takla attılar
Hey Fransızlar;
S2000’e rakip istedim
Bunu bi kenara not al
:))
Gönderen: chevasil - Aralık 31, 2010, 08:15:42 ÖÖ
içlerinden birisi typer'e 5 boy fark atmış yeni yorum. :) ne günlere kaldık ya  hemde 5 te 5 yapmış arkadas. ugraşmaya degmez avunsunlar :)
Gönderen: Antoni54 - Aralık 31, 2010, 08:17:40 ÖÖ
Yok Onu Ters yorumlamış Kim Yorumlayıp Anlattıysa 5 Boy Geride Kalmıştır Fazlası Vardır Eksiği yoktur Kafadan 5 Boydur :)) Ne Yapıcan Birileride Birşeylerle Avunucak Olsun Çok dua Etsinki Belki Birgün Gerçekleşir :))
Gönderen: fearless.32 - Aralık 31, 2010, 08:49:23 ÖÖ
  Benim anlamadığım;
Adam 106 yla TYPE-R' yi ayırıyor. Bizim arkadaş ''106 bile tokatlıyo'' diye bana 1.4 is bakıver diyo :D Buna göre çıkan sonuç:
1.4 is'le TYPE-R yi ayırırsın. Muhahahahahaaa
Hakkaten bu arada 1.4 is arıyoruz arkadaşlar bilginize.
Gönderen: Antoni54 - Aralık 31, 2010, 09:03:07 ÖÖ
Ben Satıyorum 1.4 İs Fotodaki Arabayı Uzaklarda Arama Çünkü O Çok Yakınında Hadi Bakimm :))
Gönderen: fastest40 - Aralık 31, 2010, 11:00:54 ÖÖ
ordaki hondacıda bişi bilmiyo vti 3.vitesde 140 150 demiş benim fd6 ım 145 i görüyo 3 de kalmışki vti....3 de 180i görür :)
Gönderen: aRas - Aralık 31, 2010, 01:01:11 ÖS
3 boy ha. :D Totoşu açıkta kalmıştır onun ;)
Gönderen: fearless.32 - Aralık 31, 2010, 01:07:27 ÖS
Şu yorumu yazarken bilke hala gülüyorum yaav :))
Gönderen: aRas - Aralık 31, 2010, 01:08:53 ÖS
Şu yorumu yazarken bilke hala gülüyorum yaav :))

Kritik vaka abicim.Arabasızlık dile vuruyor sonunda gece yatarken açıkta kalıyor ve sonuç bu :)

Arada bizimde açıkta kalıyordur belki ama 106'yla Type-R geçmeye kalkmıyorum :D
Gönderen: Erhan-R - Aralık 31, 2010, 09:51:42 ÖS
şimdi işin aslı ben gti da kullandım vti da kullandım type-r da kullanma şansım biçok kez oldu evet şimdi işin aslına gelelim.. 106 type-r ı bir boy kadar ayırır fakat gırtlak dolu bi gti olması lazım.. stock bi 106 gti vardı arkadaşta 18 bin tl ye almıştı benim kankam ama kız gibiydi pug demek gerekmez araç hakikatten çok çok temizdi ve fabrikadan çıktığı gibiydi.. biz onu filtreli bi vti la yürüttük şoför bizzat bendim eve vti dan daha hoş bir çekişi var vti lada yürüyor çünkü oldukça hafif bir araç.. ve sanırım tork bayağı yüksek vti a göre.. 206 gti vasat zaten.. honda güzeldir ama pug ta hondadan iyi olan 2 konu var ki onlarıda kabul etmeliyiz (yiğidi öldür ama hakkını yeme!) stock yürüyenlerinde pug hondadan daha iyi yol tutuyor.. bunu birçok kez yaşadım yaylı halini falan bilemem ama.. diğeride direksiyondaki tatlı sertliği yolda hakimiyeti yükseltiyor pug..
Gönderen: fearless.32 - Ocak 01, 2011, 09:23:17 ÖÖ
şimdi işin aslı ben gti da kullandım vti da kullandım type-r da kullanma şansım biçok kez oldu evet şimdi işin aslına gelelim.. 106 type-r ı bir boy kadar ayırır fakat gırtlak dolu bi gti olması lazım.. stock bi 106 gti vardı arkadaşta 18 bin tl ye almıştı benim kankam ama kız gibiydi pug demek gerekmez araç hakikatten çok çok temizdi ve fabrikadan çıktığı gibiydi.. biz onu filtreli bi vti la yürüttük şoför bizzat bendim eve vti dan daha hoş bir çekişi var vti lada yürüyor çünkü oldukça hafif bir araç.. ve sanırım tork bayağı yüksek vti a göre.. 206 gti vasat zaten.. honda güzeldir ama pug ta hondadan iyi olan 2 konu var ki onlarıda kabul etmeliyiz (yiğidi öldür ama hakkını yeme!) stock yürüyenlerinde pug hondadan daha iyi yol tutuyor.. bunu birçok kez yaşadım yaylı halini falan bilemem ama.. diğeride direksiyondaki tatlı sertliği yolda hakimiyeti yükseltiyor pug..
Çok güzel demişinde usta 106 kutu gibi araba yaav. En fazla 24-26 yaşına kadar binersin. genç işi yani. Ama honda öylemi VTİ sedanlar mesela. Arabadan anlamayan adama göstersen, desen ki ''Bu araba 160 beygir'' hadi leen der :)
Bu arada yol tutuş konusunda haklısın. Woswoslarda iyi hondadan bana göre.
Gönderen: gmail34 - Ocak 01, 2011, 02:06:53 ÖS
Çok güzel demişinde usta 106 kutu gibi araba yaav. En fazla 24-26 yaşına kadar binersin. genç işi yani. Ama honda öylemi VTİ sedanlar mesela. Arabadan anlamayan adama göstersen, desen ki ''Bu araba 160 beygir'' hadi leen der :)
Bu arada yol tutuş konusunda haklısın. Woswoslarda iyi hondadan bana göre.

106 ile Civic zaten aynı sınıf araba değiller, Civic'in yanında 106'nın kutu gibi durması çok normal. 106'nın üstünde 206,207 var, onun da üstünde 306, 307, 308 var. Civic 306, 307 ve 308 ile aynı sınıf bir arabadır.
Toyota Avensis'in yanına Honda Jazz koyunca Jazz da kutu gibi durur çok normal olarak.
Gönderen: fastest40 - Ocak 01, 2011, 05:24:31 ÖS
bir 106 gti stock stock bir vti ile asla yürüyemez aksini idda eden varsa teknik verileri herşeyiyle ispatlarız
Gönderen: alican_07 - Ocak 01, 2011, 05:48:06 ÖS
bir 106 gti stock stock bir vti ile asla yürüyemez aksini idda eden varsa teknik verileri herşeyiyle ispatlarız
yok kardeş öyle sadece teknik verilerle olmuyor bu araçların her 2 sinin de sıfırı yok motor durumları ne kadar iyi bilinmez kullanan adam nası yürütüyor aracı bilinmez bu faktörler göz önüne alındığı zaman kimin yürüyeceği belli olmaz bu yüzden.
Gönderen: canguder - Ocak 02, 2011, 03:17:00 ÖÖ
106 ile vti arasında 40 hp fark var yapmayın. gti iyi yürüyor hafif araç şanzımanı güzel ama 40 hp farkı kapatacak kadar yeterli değil. bir kere honda yüksek devirleri seven yüksek güç üreten bir makina. gti ise ağırlıktan kazanan bir araç. iki araçta stock olduğunda vti affetmez. vti ile herhangi 1.6 aracı karşılaştırmayın. 2.0 motorlar bile geride kalıyor.
Gönderen: becktak - Ocak 02, 2011, 04:50:24 ÖÖ
:)
Gönderen: Antoni54 - Ocak 02, 2011, 04:53:58 ÖÖ
106 ile vti arasında 40 hp fark var yapmayın. gti iyi yürüyor hafif araç şanzımanı güzel ama 40 hp farkı kapatacak kadar yeterli değil. bir kere honda yüksek devirleri seven yüksek güç üreten bir makina. gti ise ağırlıktan kazanan bir araç. iki araçta stock olduğunda vti affetmez. vti ile herhangi 1.6 aracı karşılaştırmayın. 2.0 motorlar bile geride kalıyor.

geLde Bu Dediğini Pejo'culara AnLat Adama 1.4 is ile BiLe TokatLadım Ama haLa AkıLLanmadı :) Neyse Herşeyde böyLedir Acı GerçekLeri KabuL Etmek Zordur OnLarıda anLamak Lazım :))
Gönderen: vtec05 - Ocak 02, 2011, 06:02:26 ÖÖ

geLde Bu Dediğini Pejo'culara AnLat Adama 1.4 is ile BiLe TokatLadım Ama haLa AkıLLanmadı :) Neyse Herşeyde böyLedir Acı GerçekLeri KabuL Etmek Zordur OnLarıda anLamak Lazım :))
abi anlatamazsın ki anlamazlar honadanın o gücünü :D
Gönderen: fastest40 - Ocak 02, 2011, 06:02:37 ÖÖ
pug 8.7 sn 0-100 vti 7.6 sn ayrıca vti son modeli de var ölmeyen motor bu ölmezzzz ya 2.vitesin ortalarından sonra pug nolur düşüneniniz varmıı bide bunun rollingini düşünün vti patlaya patlaya altından üstünden geçip gidiyo :)
Gönderen: Antoni54 - Ocak 02, 2011, 06:06:43 ÖÖ
Valla Usta Ben anLamam Üstündenmi Geçer aLtındamı PatLarmı Yanarmı :)) Fakat Bu KarşıLaştırma Çok Saçma Ve Her Gördüğümde SinirLerim BozuLuyor Honda MotorunLa pejo Motorunu NasıL KıyasLanabiLir Ya Çok Mantıksız Varsa iLLa Çok İddaLı oLan NormaL Motorda Mod oLmadan OrjinaL haLinLe 300 Metre Anahtarına Drag YapabiLirim :)) Bu Kadar Daha Ne Diyim Yani Meşhur Bir Laf Var Yerse YakaLa Diye :))
Gönderen: Erhan-R - Ocak 02, 2011, 08:23:52 ÖÖ
arkadaşlar 40 hp demişiniz pug o 40 hp lik farkı şu halle kazanıyor; hafiflik, rüzgara karşı düşük diren., hafiflik, yüksek tork, jant ebatlarının küçük olması..
Gönderen: fastest40 - Ocak 02, 2011, 01:25:17 ÖS
sen ne diyon yani vti mı??
Gönderen: hhondacı - Ocak 02, 2011, 01:30:41 ÖS
Honda hayat onda VTI yın duruşu yeter 118 hp di sanırsam 106 lar dimi :S
Gönderen: Erhan-R - Ocak 12, 2011, 05:24:03 ÖS
116 hp kardeşim.. bence gti.. hondanın 140 la zorlandığı viajda 106 178 kmh hızla önden geçio.. ferrari evo 6 m3(e36) gibi makinalara pistlerde takmış bir makinadır 106 gti.. kimse yanlış demesin diecek olan varsa biraz araştırsın..
Gönderen: fastest40 - Ocak 12, 2011, 07:32:28 ÖS
kardeş her araç her araca takabilir sende şuna cvb ver modlanmış turbolu hondaları görüyosun nasıl gidiyolar en iyi motor modu yapılan araçlar hondalar neden heryerde civic videoları dolanıyo neden sürekli 106 değil 106kilosuna göre gayet iyi gidiyo teknik veriler ortada beygir kilo oranları ortada beygir farkları ortada Honda farkı ortada kim daha 106 alır die konuşuyo stock 2 araçda mantıklı açıklama yapsın kardeşim buyrun veriler
http://www.motorsporlari.net/car/tech_spec.asp?specID=19258&make=Peugeot
http://www.teamhondaturkey.com/forum/civiccrx_8806/honda_civic_vti_teknik_bilgiler-t6605.0.html  bakın karşılaştırın
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 04:22:55 ÖÖ
kardeş her araç her araca takabilir sende şuna cvb ver modlanmış turbolu hondaları görüyosun nasıl gidiyolar en iyi motor modu yapılan araçlar hondalar neden heryerde civic videoları dolanıyo neden sürekli 106 değil 106kilosuna göre gayet iyi gidiyo teknik veriler ortada beygir kilo oranları ortada beygir farkları ortada Honda farkı ortada kim daha 106 alır die konuşuyo stock 2 araçda mantıklı açıklama yapsın kardeşim buyrun veriler
http://www.motorsporlari.net/car/tech_spec.asp?specID=19258&make=Peugeot
http://www.teamhondaturkey.com/forum/civiccrx_8806/honda_civic_vti_teknik_bilgiler-t6605.0.html  bakın karşılaştırın

Konudaki iki aracı karşılaştırmayacağım, yazdıklarına istinaden bir kaç şey ekleyeceğim ;
Turbolanmış Hondalar diyorsunuz, turbo kiti en ucuz araçlar Hondalar, Honda için turbo kitine misal 2000 Usd veriyorsan, bu diğer markalarda iki katı veya daha fazla oluyor, bu sebeple etrafta sürekli turbolanmış Honda videoları görüyorsunuz.
Millet salak mı peki Honda'ya çok daha ucuza turbo takmak varken gitsin x markasına çok daha fazla paraya taktırsın. Başka ülkelerde çok var, biz sadece kendi ülkemizde olanları görüyoruz. bir de şu gerçek var ; KAFAM KADAR TURBOYU HANGİ ARACA TAKARSAN YÜRÜR. Turbo ile sadece Honda yürümüyor yani. Ucuz olduğu için Şahin'lere turbo takan da var, 1 tonun altındaki Şahin'in turbo ile nasıl yürüdüğünü de az çok görüyoruz, videoları her yerde var...
Gönderen: piscocuk - Ocak 13, 2011, 04:47:27 ÖÖ
arkadaşlar öncelikle çok kızdığım bir yorum türkiyede stock gti mi kaldı yazılmış.

ben geçen çarşamba günü sattım aracımı full stock olarak ne bir filtre nede ekstra bir civata yoktu aracımın üzerinde..ayrıca o forumda aşağıdaki yorumu yapanda bendim...2008 li yıllarda açılmış bir konuydu.ozamanlar aramıza yeni katılmış heycanlı kardeşlerimizde vardı abuk yorumlar yazılmış olabilir ama esas olan denenmiş yaşanmış olaylardır..

şimdi herkez gülmüş 106 typer geçince..komik dimi..katılıyorum..bizde zamanında çok gülüyorduk honda sitelerinde çıkan 1,4 le 106 tokatlayanlara..hala bunları idda edenler var ben hala gülerim...

ben yine söylüyorum şehir efsaneleri ve hurafelere inanmaya gerek yok.araçlar ortada motorlar ortada kullanıcılar belli.

106 GTİ KULLANDIĞIM ZAMANLARDA HİÇ BİR VTİ A DRAGLARDA GEÇİİLMEDİM..DRAG POLTAJTA BİTER..GEÇEN SENE İZMİT KÖRFEZ PİSTİNDE BENİM ARACIMI 1800 CC YE ÇEVİRDİĞİMİZ HALE VTİ BENİ HER VİTESTE ARAYI AÇARAK GEÇTİ..ÇÜNKÜ ODA PİSTONLARA GİRMİŞ 1800 CC YAPMIŞ + BEYİN DERECELİ KISACASI FULL Bİ ARAÇTI..İKİ STANDART ARAÇTA DRAG OLARAK GTİ BİRAZ DAHA ŞANSLI KİLODAN SEBEP..TABİKİ BELLİ BİR METREDE..YİNE SÖYLÜYORUM PİLOTAJ ÇOK ÖNEMLİ

GENEL SONUÇ

DRAG = PLOTAJ
ROLL= VTİ
SON SÜRAT =  VTİ

STANDART VE YA FULL YÜKLEME = VTİ
TURBO BESLEME = VTİ

MAALESEF DİKİŞ TUTTURAN TURBO GTİ YOK.

BURASI PUG SİTESİ BEN ESKİ PUGCU YENİ HONDACIYIM 106 YA ASLA TOZ KONDURMAM AMA GERÇEKLERİDE GÖZ ARDI EDEMEM

DİĞER ÖZELLİKLERE GELİNCE 106 YA NE YAPARSANIZ YAPIN CAI SESİ ALAMAZSINIZ
AMA VTİ DAKİ CAI SESİNE DOYAMAZSINIZ

DONANIM GÜVENLİK VE EN ÖNEMLİSİ MASRAF KONUSUNDADA VTİ BANA GÖRE ÖNDEDİR
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 04:55:15 ÖÖ
Bir de şu var, 106'nın teknik verileri, fabrikası tarafından bilerek daha kötü gösterilmiştir, bunun sebebi de sigorta şirketlerinin 106'nın primlerini yükseltmesi ve bunun da satışları azaltmasıdır. İnternette de vardı bu bilgiler.
Standart 106 gti, standart vti'ı 190'lara kadar arkasında bırakır, artık günümüzde bu iki aracın standart halleri kalmadığı için herkes modifiyeli hallerinin videolarını görüp yorum yapıyor sanırım. Nerden biliyorsun derseniz anlatayım ; yaşım 35, 106'nın da vti'ın da ilk çıktığı zamanlar ben de bu işlerin bolca içindeydim, o zamanlar modifiye diye birşey yoktu, bilirsiniz, fast & furious filmleri gösterime girene kadar bile modifiye bizde hiç gelişmemişti. En iyi modifiye o zamanlar hava filtresiydi ki sanayide ismine usta denen gereksiz bazı insanlar "aaabi bu filtreyi tak araban 20 hp güçlensin" seklinde bilgiler verirlerdi. Neyse ben o yıllarda iki aracın da defalarca kıyaslandığına şahit oldum, onların yanında 94 Astra gsi, Corsa Gsi, Crx, 306 S16 gibi araçları defalarca kıyasladık. Dediğim gibi araçlarda hava filtresi bile yoktu. 106 her zaman vti'ın önünde olurdu, buna defalarca şahit oldum. Vti sahipleri arada 40 Hp fark var nasıl oluyor diye sinir olurdu. Artık günümüzde modifiye kavramı çok gelişti, modlanınca her araç her aracı geçebiliyor şimdilerde.
Ben tecrübelerimi, gördüklerimi yazdım, millet modifiyeli vteclerin, turbolu vteclerin videolarına bakarak vti, 106'nın içinden geçer diyor. Benim yaşlarımda olan tanıdıklarınız varsa siz de sorabilirsiniz, onlar da aynı şeyleri söyleyecektir.
106 ile vti konfor, donanım, güvenlik olarak karşılaştırılamaz, zira aralarında sınıf farkı vardır, vti'ın sınıf olarak dengi 306'dır. 106 küçük sınıf arabadır, Civic orta sınıf segmentte yer alan bir araçtır.
Gönderen: piscocuk - Ocak 13, 2011, 05:01:09 ÖÖ
Bir de şu var, 106'nın teknik verileri, fabrikası tarafından bilerek daha kötü gösterilmiştir, bunun sebebi de sigorta şirketlerinin 106'nın primlerini yükseltmesi ve bunun da satışları azaltmasıdır. İnternette de vardı bu bilgiler.
Standart 106 gti, standart vti'ı 190'lara kadar arkasında bırakır, artık günümüzde bu iki aracın standart halleri kalmadığı için herkes modifiyeli hallerinin videolarını görüp yorum yapıyor sanırım. Nerden biliyorsun derseniz anlatayım ; yaşım 35, 106'nın da vti'ın da ilk çıktığı zamanlar ben de bu işlerin bolca içindeydim, o zamanlar modifiye diye birşey yoktu, bilirsiniz, fast & furious filmleri gösterime girene kadar bile modifiye bizde hiç gelişmemişti. En iyi modifiye o zamanlar hava filtresiydi ki sanayide ismine usta denen gereksiz bazı insanlar "aaabi bu filtreyi tak araban 20 hp güçlensin" seklinde bilgiler verirlerdi. Neyse ben o yıllarda iki aracın da defalarca kıyaslandığına şahit oldum, onların yanında 94 Astra gsi, Corsa Gsi, Crx, 306 S16 gibi araçları defalarca kıyasladık. Dediğim gibi araçlarda hava filtresi bile yoktu. 106 her zaman vti'ın önünde olurdu, buna defalarca şahit oldum. Vti sahipleri arada 40 Hp fark var nasıl oluyor diye sinir olurdu. Artık günümüzde modifiye kavramı çok gelişti, modlanınca her araç her aracı geçebiliyor şimdilerde.
Ben tecrübelerimi, gördüklerimi yazdım, millet modifiyeli vteclerin, turbolu vteclerin videolarına bakarak vti, 106'nın içinden geçer diyor. Benim yaşlarımda olan tanıdıklarınız varsa siz de sorabilirsiniz, onlar da aynı şeyleri söyleyecektir.
106 ile vti konfor, donanım, güvenlik olarak karşılaştırılamaz, zira aralarında sınıf farkı vardır, vti'ın sınıf olarak dengi 306'dır. 106 küçük sınıf arabadır, Civic orta sınıf segmentte yer alan bir araçtır.

katılıyorum.

ayrıca halaa arabasına filtre taktığında 10 hp aldığını söyleyeneler var şu gnlerde.yada eksoz bağlayıp aracın sesi çok çıktığı için daha hızlı gittiğini 20hp kattığını sananlar..biz 10 hp alabilmek için milyarlar verirken adam 50tl verip 10hp alıyor :)))
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 05:04:33 ÖÖ

katılıyorum.

ayrıca halaa arabasına filtre taktığında 10 hp aldığını söyleyeneler var şu gnlerde.yada eksoz bağlayıp aracın sesi çok çıktığı için daha hızlı gittiğini 20hp kattığını sananlar..biz 10 hp alabilmek için milyarlar verirken adam 50tl verip 10hp alıyor :)))

Hala var dediğin gibi :) Eskiden bizzat gözlemlerdim, gidip sorardım adama bu ne işe yarar diye, adam abi bu dehşet bir alet, bunu takıyorsun, araban uçmaya başlıyor diye anlatan bir sürü insan vardı. Araç sahipleri de ses çıkınca arabasının uçtuğunu sanıyordu :)
Gönderen: fastest40 - Ocak 13, 2011, 05:29:05 ÖÖ
arkadaşlar öncelikle çok kızdığım bir yorum türkiyede stock gti mi kaldı yazılmış.

ben geçen çarşamba günü sattım aracımı full stock olarak ne bir filtre nede ekstra bir civata yoktu aracımın üzerinde..ayrıca o forumda aşağıdaki yorumu yapanda bendim...2008 li yıllarda açılmış bir konuydu.ozamanlar aramıza yeni katılmış heycanlı kardeşlerimizde vardı abuk yorumlar yazılmış olabilir ama esas olan denenmiş yaşanmış olaylardır..
size aynen katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum hondalar kalkışda çok sardığı için hakkını ve devrini max tork düşük patinajla tutturan sürücü oldunda 106 elbette geride kalır fakat çok sardırma sonucu bu kalkışda durumlar deişebilir ama sadece drag için bide hondanın modlaması kolay diyen arkadaşım bu hondalaara kafam kadar turbo tak yürür diosunda onun maliyeti ne düşün bakalım o kadar parayı harcıycak çılgınlar her araca yapar 3üne 5ine bakmaz demkkki hondaya güzel gidiyo arkadaşım litre başına 100 psle dünyada bi liderden bahsediyoruz onun adı VTİ varsa aynı gücü atmosferikde alan söyle bu rekoru ferrari 2001 de kırdı litre başına 104 psle sonra tekrar s 2000 le litre başına 120 ps liderliğe oturdu varsa bunun gibi gücü bu kadar küçük motorlarda atmosferikde  alabilen bizde saygı duyalım.....

şimdi herkez gülmüş 106 typer geçince..komik dimi..katılıyorum..bizde zamanında çok gülüyorduk honda sitelerinde çıkan 1,4 le 106 tokatlayanlara..hala bunları idda edenler var ben hala gülerim...

ben yine söylüyorum şehir efsaneleri ve hurafelere inanmaya gerek yok.araçlar ortada motorlar ortada kullanıcılar belli.

106 GTİ KULLANDIĞIM ZAMANLARDA HİÇ BİR VTİ A DRAGLARDA GEÇİİLMEDİM..DRAG POLTAJTA BİTER..GEÇEN SENE İZMİT KÖRFEZ PİSTİNDE BENİM ARACIMI 1800 CC YE ÇEVİRDİĞİMİZ HALE VTİ BENİ HER VİTESTE ARAYI AÇARAK GEÇTİ..ÇÜNKÜ ODA PİSTONLARA GİRMİŞ 1800 CC YAPMIŞ + BEYİN DERECELİ KISACASI FULL Bİ ARAÇTI..İKİ STANDART ARAÇTA DRAG OLARAK GTİ BİRAZ DAHA ŞANSLI KİLODAN SEBEP..TABİKİ BELLİ BİR METREDE..YİNE SÖYLÜYORUM PİLOTAJ ÇOK ÖNEMLİ

GENEL SONUÇ

DRAG = PLOTAJ
ROLL= VTİ
SON SÜRAT =  VTİ

STANDART VE YA FULL YÜKLEME = VTİ
TURBO BESLEME = VTİ

MAALESEF DİKİŞ TUTTURAN TURBO GTİ YOK.

BURASI PUG SİTESİ BEN ESKİ PUGCU YENİ HONDACIYIM 106 YA ASLA TOZ KONDURMAM AMA GERÇEKLERİDE GÖZ ARDI EDEMEM

DİĞER ÖZELLİKLERE GELİNCE 106 YA NE YAPARSANIZ YAPIN CAI SESİ ALAMAZSINIZ
AMA VTİ DAKİ CAI SESİNE DOYAMAZSINIZ

DONANIM GÜVENLİK VE EN ÖNEMLİSİ MASRAF KONUSUNDADA VTİ BANA GÖRE ÖNDEDİR
Gönderen: fastest40 - Ocak 13, 2011, 05:30:57 ÖÖ
size aynen katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum hondalar kalkışda çok sardığı için hakkını ve devrini max tork düşük patinajla tutturan sürücü oldunda 106 elbette geride kalır fakat çok sardırma sonucu bu kalkışda durumlar deişebilir ama sadece drag için bide hondanın modlaması kolay diyen arkadaşım bu hondalaara kafam kadar turbo tak yürür diosunda onun maliyeti ne düşün bakalım o kadar parayı harcıycak çılgınlar her araca yapar 3üne 5ine bakmaz demkkki hondaya güzel gidiyo arkadaşım litre başına 100 psle dünyada bi liderden bahsediyoruz onun adı VTİ varsa aynı gücü atmosferikde alan söyle bu rekoru ferrari 2001 de kırdı litre başına 104 psle sonra tekrar s 2000 le litre başına 120 ps liderliğe oturdu varsa bunun gibi gücü bu kadar küçük motorlarda atmosferikde  alabilen bizde saygı duyalım.....
Gönderen: canguder - Ocak 13, 2011, 05:48:06 ÖÖ
458 italia litre başı 127 hp ile hondanın yine önüne geçmiş oldu. Bu zamandan sonra honda atmosferik benzinle uğraşmayıp hibrit motorlar yapacaktır. Ferrariden sonra yine s2000 120 hp ile takip ediyor.
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 05:55:15 ÖÖ
fastest40, konuyu alakasız bir yere çektin, ben sana Honda litre başına 100 hp alamaz mı dedim??? veya Honda'nın modlaması kolay mı dedim??? Birçok kişi Honda'da gördüğü için turbolanınca güzel gidiyor diyor, ben de diyorum ki kocaman turboyu taktığın her araç yürür, burda hemfikiriz herhalde. Honda'larda turbo modifiye görme sebebimiz, maliyetinin, turbo kitinin diğer araçlara kıyasla ucuz olmasıdır. Günümüz şartlarını, eskinin şartlarını göz önüne alırsan birçok firmanın litre başına 100 hp üretme gibi bir hevesi olmadığını görürsün. Saygı duymak derken neye göre, kime göre saygı duymak??? Ben şahsen küçük hacimli bir motoru sırf litre başına 100 hp güç verecek diye almam, nerde bunun torku, ben torklu motor isterim. Doğal olarak da benim saygı duymamı gerektirecek bir kavram değildir bu. Kullananların talepleri farklı farklıdır, üreticiler de buna göre şekillendirir üretimlerini, anlatabildim mi?
Bu arada sırf Honda kalkışta sarmaz, güçlü olan her araç patinaja kalır, bu Honda'ya özgü bir sıkıntı değil yani. 4x4 olur o zaman sarması minimuma iner.
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 05:58:34 ÖÖ
Yıllardır atmosferik motorlar üreten Bmw bile artık turbo motora geçiyor yavaş yavaş. Önce 335i, yakın bir zamanda da yeni M5 ve yeni M3'te turbo motor kullanacaklar. Bir link paylaşmıştım, Honda da yakın bir zamanda turbo motorlu araçlar üretecek. Konu atmosferik - turbo değil, başka yerlere gidiyor yine. Başka sitelerde şuursuzca atıp tutan varsa, burda da var, mesela 1,4 Civic ile 106 gti geçen var mesela :) Bilmeden fikir sahibi olunmaz, sağda solda gördüğümüz videolarla da fikir sahibi olamayız. Araştırıp öğrenmek veya bizzat tecrübe etmek gerekir.
Gönderen: fearless.32 - Ocak 13, 2011, 06:05:43 ÖÖ
Valla benim anlamadığım kocaman turbonun her araca takılıp o araçların nası yürüdüğünü merak ettim.
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 06:09:11 ÖÖ
litre başına 100 psle dünyada bi liderden bahsediyoruz onun adı VTİ

Yaşadığım tecrübelerimi anlatmıştım bir kaç mesaj önce. Bana o yıllarda birisi 120 Hp'lik modifiyesiz 106'nın, 160 Hp'lik modifiyesiz Civic'i geçeceğini söylese inanmaz, dahası güler geçerdim, ama pratikte sonuç çok farklı oluyor. Litre başına 100 hp'nin hiç önemi kalmıyor pratikte. Gözümle gördüm ve defalarca gördüm, bir gece, iki gece, sekiz, on gece değil bunu sürekli gördüm, artı farklı farklı 106'lar ve Vti'larda da gördüm. Aradaki 40 Hp'lik farka rağmen Vti, 106'yı 180 - 190'a kadar geçemiyordu. O yıllarda yollar çok müsait olmadığı için zaten 200'lerin üzerine çıkılamıyordu. Çıkılsa güç farkından zaten Vti geçerdi.
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 06:11:54 ÖÖ
Valla benim anlamadığım kocaman turbonun her araca takılıp o araçların nası yürüdüğünü merak ettim.

Misal bir tanesini söyleyeyim. Ankara'da Fiat Bravo vardı bir tane turbolu. M3 sahibine sen bas dediler, M3 sahibi gazladıktan iki saniye sonra gaza bastı Bravo ve çok geçmeden yakalayıp dalga geçercesine geçti M3'ü. (yeni M3) Araştırırsan bulabilirsin. Yurt dışında çok daha fazla var.
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 08:37:34 ÖÖ

Misal bir tanesini söyleyeyim. Ankara'da Fiat Bravo vardı bir tane turbolu. M3 sahibine sen bas dediler, M3 sahibi gazladıktan iki saniye sonra gaza bastı Bravo ve çok geçmeden yakalayıp dalga geçercesine geçti M3'ü. (yeni M3) Araştırırsan bulabilirsin. Yurt dışında çok daha fazla var.

Bahsettiğim videoyu buldum ;

http://www.youtube.com/watch?v=fAoN1T9yZLY
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 08:40:15 ÖÖ
Bir de şu videoyu izlemenizi öneririm, Top Gear'ın yaptığı handling testidir. 106 Gti o zamanın süper sporları arasında viraja giren en hızlı ikinci araç seçilmiştir. 120 Hp'lik arabadan ne beklenir ki diyenlere videoyu izlemelerini ve anlamaya çalışmalarını öneririm :)

http://www.youtube.com/watch?v=kK-hprvTNf8
Gönderen: fastest40 - Ocak 13, 2011, 09:34:53 ÖÖ
gmail arkadaşım sen istedin kadar konuş deneyim diosan mart ayında kıbrısa draglara bekliyorum masrafların bana ait sadece biletini al gel hangi araçlar sarıyo çok güçlü olmasına rağmen e30 kasaya m5 atılan bmw nasıl supraya geçildi o kg ya göre izleeyelim birlikte konu dağılmasın güç belli araçlar belli benim ((fikrim)) diyip noktalıyorum VTİ platoj olmadı sürece her alanda vurur...
Gönderen: fearless.32 - Ocak 13, 2011, 09:38:53 ÖÖ
Anlamadın usta. Her araca kocaman turboyu nası takacaksın. Taksan bile o motor 2-3 ay sonra pert olmaz mı? Benim sormak istediğim buydu. Yoksa Şahin'e de takıyolar o kafam gibi turboları.
Gönderen: fearless.32 - Ocak 13, 2011, 09:40:14 ÖÖ
Önemli olan, turbo taktığın araç ne derece kaldırabilecek bu turboyu.
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 09:45:35 ÖÖ
gmail arkadaşım sen istedin kadar konuş deneyim diosan mart ayında kıbrısa draglara bekliyorum masrafların bana ait sadece biletini al gel hangi araçlar sarıyo çok güçlü olmasına rağmen e30 kasaya m5 atılan bmw nasıl supraya geçildi o kg ya göre izleeyelim birlikte konu dağılmasın güç belli araçlar belli benim ((fikrim)) diyip noktalıyorum VTİ platoj olmadı sürece her alanda vurur...
Davetin için teşekkür ederim ama kısa bir zaman sonra çocuğumuz olacak, gerçi olmasa da gelmezdim, artık bu işlerden elimi eteğim çektim, artık dizel bir aracım var, günümüz şartlarında yakıt ekonomisi bana daha cazip geliyor, artı yaşım itibariyle gazlama hevesimi de bitirdim diyebilirim. Ben standart iki aracı yorumladım, artık bunların standart hallerini bulamayacağımıza göre boşa konuşmak olur. Benim jenerasyonumda herkes anlattıklarımı doğrular. Hava filtresinin bile olmadığı zamanlardan bahsediyorum sana ben. O zamanlara ait tecrüben varsa paylaş bilelim...
Bir de neden meydan okumaya çalışır gibi bir tutum içindesin anlamadım???
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 09:47:05 ÖÖ
Anlamadın usta. Her araca kocaman turboyu nası takacaksın. Taksan bile o motor 2-3 ay sonra pert olmaz mı? Benim sormak istediğim buydu. Yoksa Şahin'e de takıyolar o kafam gibi turboları.
Dostum sen bu turbolu Hondaların hiç servise gitmediğini, arıza çıkarmadığını mı düşünüyorsun?
Sonradan araca turbo takacaksın ve araç sana sorun çıkarmayacak. Öyle bir dünya yok maalesef :)
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 09:48:47 ÖÖ
Önemli olan, turbo taktığın araç ne derece kaldırabilecek bu turboyu.

Şahin'e bile takılıyor ve bu araç turboyu kaldırıyorsa gerisini sen düşün:)
Turbo şahin yıllardır draglara katılır, imprezaları geçer, bazen geçilir ama yıllardır var. Şahin bu turbo motoruı kaldırıyorsa her araç kaldırır, onu demek istiyorum.
Gönderen: fearless.32 - Ocak 13, 2011, 09:50:08 ÖÖ
Hala anlatamadım yaa. Usta Kafam gibi turboyu 106 ya tak bir de VTİ ya tak.2 bar bas hangisi daha önce pert olur onu söle bana.
Dostum sen bu turbolu Hondaların hiç servise gitmediğini, arıza çıkarmadığını mı düşünüyorsun?
Sonradan araca turbo takacaksın ve araç sana sorun çıkarmayacak. Öyle bir dünya yok maalesef :)
Hala anlatamadım yaa. Usta Kafam gibi turboyu 106 ya tak bir de VTİ ya tak.2 bar bas hangisi daha önce pert olur onu söle bana.
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 09:54:14 ÖÖ
Davetin için teşekkür ederim ama kısa bir zaman sonra çocuğumuz olacak, gerçi olmasa da gelmezdim, artık bu işlerden elimi eteğim çektim, artık dizel bir aracım var, günümüz şartlarında yakıt ekonomisi bana daha cazip geliyor, artı yaşım itibariyle gazlama hevesimi de bitirdim diyebilirim. Ben standart iki aracı yorumladım, artık bunların standart hallerini bulamayacağımıza göre boşa konuşmak olur. Benim jenerasyonumda herkes anlattıklarımı doğrular. Hava filtresinin bile olmadığı zamanlardan bahsediyorum sana ben. O zamanlara ait tecrüben varsa paylaş bilelim...
Bir de neden meydan okumaya çalışır gibi bir tutum içindesin anlamadım???

Elimi eteğimi çektim derken yanlış anlaşılmasın, profesyonel değildim tabiki, ama zamanında 306 Gti ve Astra Gsi'a sahip oldum. Bu araçların standart hallerini kullandım, filtre, egsoz, spor susturuculu hallerini de kullandım. Vti'ın da standart halinin ne kadar gittiğini, ne kadar gitmediğini, bilirim. Ben tecrübemi aktarıyorum sen gel gör diyorsun. Standart vti ile mi katılımacaksın Kıbrıs'ta ?????
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 10:04:40 ÖÖ

Ben de şahin örneğini verdim, sen anlatamadığını söylüyorsun. Ne demem gerekiyor? 106 patlar, çatlar, vti yoluna devam eder mi diyeyim??? İş paraya ve iyi işçiliğe bakar diyebilirim sana, kendim turbo taktırmadım bu iki araca da.
Gönderen: fastest40 - Ocak 13, 2011, 10:10:11 ÖÖ
benim meydan okuma gibi bi düşüncem yok yanlış anlaşılmasın sen nasıl hava filtresi bile olmadı yıllarda ben bu işlerdeydim dedin bende supraların skylineların oynadı yerdeyim benim konumumda yaşadım yerde şuan bunlar ben o zamana dönemem sen bu zamanı gör die davet ettim bak ben 106ları göremedim belki sende bu katılımları tr de görmedin ona bakrsan sende o zaman meydan okudun o zaanı biliyosanız bilgilerini paylaşın die biz yanlış anlmadık biz nerde saygı göstercemizi biliriz yanlış anlaşıldıysam affola...
Gönderen: gmail34 - Ocak 13, 2011, 10:20:49 ÖÖ
Ben kimseye meydan okumam, yanlış anlaşılmasın sakın, mekanik spordur bu, her an herşey olur. Kimseye içinden geçerim, üstünden atlarım, yırtar geçerim tarzı yaklaşmadım, yaklaşmam da, kimsenin arabasını hayatta küçümsemem. Şimdilerde içinde değilim dedim ama takip ediyorum mümkün olduğu kadar. Modifiye aldı başını gidiyor, her an gözlerime inanamadığım şeyler görebiliyorum. Para ve düzgün bir usta bulabildikten sonra geçilmeyecek araba yoktur. Yanlış anlaşılma yok dostum, fikir ayrılıkları olsa da hepimiz arkadaşız sonuçta.
Gönderen: fearless.32 - Ocak 14, 2011, 08:37:59 ÖÖ

Ben de şahin örneğini verdim, sen anlatamadığını söylüyorsun. Ne demem gerekiyor? 106 patlar, çatlar, vti yoluna devam eder mi diyeyim??? İş paraya ve iyi işçiliğe bakar diyebilirim sana, kendim turbo taktırmadım bu iki araca da.

Verdiğin Şahin örneklerini 2 ay sonra hurdalıktan topluyolar işte. Ya zaten araba o turboyu kaldırsın derken araba parası harcıyo adamlar. Şahinle lüks araba tokatlayacak ya. Bi araba parası para harcıyolar. arabanın değişmedik yeri kalmıyo. Açıkçası 106 ve VTİ ya aynı şekilde turbo uygulansa 106 pert olur demeni beklerdim.
Gönderen: gmail34 - Ocak 14, 2011, 10:19:07 ÖÖ

Verdiğin Şahin örneklerini 2 ay sonra hurdalıktan topluyolar işte. Ya zaten araba o turboyu kaldırsın derken araba parası harcıyo adamlar. Şahinle lüks araba tokatlayacak ya. Bi araba parası para harcıyolar. arabanın değişmedik yeri kalmıyo. Açıkçası 106 ve VTİ ya aynı şekilde turbo uygulansa 106 pert olur demeni beklerdim.

Turbolu 106 pert olur diyeyim, sen de rahatla olur mu:)
Turbo şahin yıllardır draglara katılan bir araba, düzenli olarak katılımlara katılır. Neden fanatik şekilde olaya yaklaştığını anlamıyorum... Sonradan turbo takılan her araç arıza çıkarır, sahipleri de bunu göze alır. Senin amacın lük araçları geçmektir, benimki hızlı bir arabaya sahip olmaktır, başkası da sadece garajında tutmak için turbo takar aracına, herkesin çeşitli amacı vardır, bunu tartışmanın anlamı var mı sence???
Gönderen: piscocuk - Ocak 14, 2011, 10:29:02 ÖÖ
106 pert olur neyi tartışıyoruz zaten 106 araba değilki..

şahin vs 106 gti
doğan görünümlü şahin vs 306 gti

diyelim konuyu kapatalım
:)
Gönderen: gmail34 - Ocak 14, 2011, 10:47:38 ÖÖ
" Açıkçası 106 ve VTİ ya aynı şekilde turbo uygulansa 106 pert olur demeni beklerdim. "
Benden bunu söylememi istiyor, burdaki amaç fanatiklikten başka birşey değil, ben diycem ki, turbolarsan 106 pert olur, vti yoluna devam eder, bu lafın üzerine kendisi de tatmin olacak sanırım.
Gönderen: fearless.32 - Ocak 15, 2011, 11:23:39 ÖÖ
" Açıkçası 106 ve VTİ ya aynı şekilde turbo uygulansa 106 pert olur demeni beklerdim. "
Benden bunu söylememi istiyor, burdaki amaç fanatiklikten başka birşey değil, ben diycem ki, turbolarsan 106 pert olur, vti yoluna devam eder, bu lafın üzerine kendisi de tatmin olacak sanırım.
Bak arkadaşım ve diğer arkadaşlar sizin de mantıklı düşünmenizi istiyorum. Bana fanatik diyosun da. Ben sana gayet makul mantıklı bişey sordum. İki aracı karşılaştırdığımızda biri 120 bg diğeri 160.
Ağırlıkları farklı vs. Sen bu iki araca aynı şekilde (ikisi de stok durumda kabul et) turbo uygularsan hangisi daha çabuk yıpranır, pert olur? SORU BU. Bana fanatik diyosun sen kendin ''106 daha önce pert olur'' diyemiyosun. Benmiyim fanatik sen mi?
Evet Honda'yı seviyorum ama Honda volvo karşılaştırmasında Volvo'ya oy verecek kadar da objektifim.
Gönderen: gmail34 - Ocak 15, 2011, 11:39:58 ÖÖ
Bilmediğim bir konu hakkında sana yorum yapamam, eminim senin de bilgin yoktur bu konuda. Bilmediğim bir konuda 106 pert olur, vti müthiş gider diyemiyorum, anlatabiliyor muyum sana ne demek istediğimi?????
Bir de beygir gücüyle turbo takmanın ne farkı var? Demişin ya biri 120 hp, diğeri 160 hp diye, ondan soruyorum.
Hiç 106 turbolamadım, vti da turbolamadım, çok normal olarak hangisinin daha dayanıklı olacağını bilmediğimi, bilemediğimi söylüyorum. İkimizin arasında geçen şu çok saçma konuda başka soru soracak mısın bana?
Gönderen: fastest40 - Ocak 15, 2011, 11:56:47 ÖÖ
arkadaşlar konunun dışına yeterince çıktık uzatmayalım bence 106 bilinen efsanelerden her çocuk bilir.vti ise yaşayan efsana her MODCU  bilir. turbo denilince herkez bilir gibi gözükür, herkez turbo bilir ama turbonun turbo oldunu HONDACILAR bilir HONDADA farkı hissetttirir
Gönderen: suby - Ocak 15, 2011, 12:48:00 ÖS
VTI mı GTI mı?

once performans olarak tartışalm...

herkesın bıldğı gbı gtı hafıf..
gne herkesn bldğı gbı vtı'ın 40 beygır fazlası var..

400 metrede 70kg ağırlık 1sn fark eder bu da yarım boy demektr, pekı 40 beygır 400 metrede ne kadar fark eder? :) motorun urettğı gucun 3te 1'ı kadar daha guç geldığını varsayarsak bnce kılo farkı fazlasyla kapanır stock arabada 5-10 hp bıle uçurum yaratıosa 40 hp 200-300 kılonun ustesınden rahtlıkla gelır..

pekı performans - dayanıklılık ılşıkısını ele alacak olursak...

honda 2000 yılında S2000 modelını çıkardı hatta 1999 sonlarında daha 2000lı yıllara geçmemıştık bıle, 2lıtre 240 hp 9000 devır :) şuan yıl 2011 hangı 2lıtre araç 9000 devır çevırıo? honda bunu 2000 yılından berı yapıo dığer fırmalar 11 senede hıç mı yol kat edemedı hıç mı F20C motoru alıp ıncelemedıler? tabıkıde ınceledıler ama o tarz dayanıklı kullanışlı bı motor yapamadılar, denedıler ama hep bı yerden patlak verdı, gne japon fırması mazda bıraz yakınlaştı RX8 modelı ıle 650cc çıft motor onda da yağ yakma sıkntısı var her 1000kmde yağ değıştırmezsen motoru kucağına alırsın..şmdı konuyu nerden nereye çektn demeyın hondann başarısını dıle getrdm pejo ıle ılgılı boyle guzel bı değerler yok ondan dolayı bışeyler yazamıorm..

bu bı fanatıklılık değldr honda bna bedava araba vermıo yada pejodan bı kotuluk gormedm, pejo ıı olsa pejoya geçerm ama bu ıyılık ne manada? benm aradğm performans ve honda bunu fazlasyla yerıne getırıo..

oncekı mesajlarda bı arkadşmz pejo bıraz daha genç ışı demış evet ona katılıorm daha modlanmaya sahıp bı yapısı varmış gbı gorunuo ve sade halde daha şırın duruo ama 106 bence bu konudada zayf kı çızımlerıne guvenseydı sedanınıda uretp aılelere hıtap ederdı dıe duşunuorm..

lafı çok uzattm kusura bakmayn, kısaca genele vurduğumzda çıkan sonuç

Performans = HONDA
Gorunuş = PEJO'dur..
Gönderen: canguder - Ocak 15, 2011, 05:46:19 ÖS
s2000 zaten hondanın gurur kaynağıdır bana göre. vti aynı şekilde yaşayan efsanedir. 106 gti kötü değildir ama vti ile karşılaştırmayın şunu. si ile karşılaştırın gti geçsin ona söz yok ama karşısındaki vti. daha 2.0 motorlarda 130 hp zor alınan dönemde honda vti ile 1.6 motordan 160 hp almıştı. yani 2.0 motordan bile daha verimli ve devirli motor üretmişti. Eğer hala piyasada vti varsa buda ne kadar sağlam olduğunu gösterir. Bildiğiniz gibi sıkıştırma oranı yüksek motorların ömrü az olur. Ama hondada tam tersi büyük sıkıştırma oranına rağmen yıllarca sorunsuz çalışan motorları var. Arkadaşım mazda örneğini vermiş ve haklı ama wankel motorların çalışma prensibi çok farklı olduğundan yakıtı fazla , yağ değişim süresi daha kısa olur. Motor ömrüde normal bir motorun 3/1i kadar olur.
Gönderen: ercanpasa - Ocak 16, 2011, 06:31:56 ÖÖ
VTI mı GTI mı?

once performans olarak tartışalm...

herkesın bıldğı gbı gtı hafıf..
gne herkesn bldğı gbı vtı'ın 40 beygır fazlası var..

400 metrede 70kg ağırlık 1sn fark eder bu da yarım boy demektr, pekı 40 beygır 400 metrede ne kadar fark eder? :) motorun urettğı gucun 3te 1'ı kadar daha guç geldığını varsayarsak bnce kılo farkı fazlasyla kapanır stock arabada 5-10 hp bıle uçurum yaratıosa 40 hp 200-300 kılonun ustesınden rahtlıkla gelır..

pekı performans - dayanıklılık ılşıkısını ele alacak olursak...

honda 2000 yılında S2000 modelını çıkardı hatta 1999 sonlarında daha 2000lı yıllara geçmemıştık bıle, 2lıtre 240 hp 9000 devır :) şuan yıl 2011 hangı 2lıtre araç 9000 devır çevırıo? honda bunu 2000 yılından berı yapıo dığer fırmalar 11 senede hıç mı yol kat edemedı hıç mı F20C motoru alıp ıncelemedıler? tabıkıde ınceledıler ama o tarz dayanıklı kullanışlı bı motor yapamadılar, denedıler ama hep bı yerden patlak verdı, gne japon fırması mazda bıraz yakınlaştı RX8 modelı ıle 650cc çıft motor onda da yağ yakma sıkntısı var her 1000kmde yağ değıştırmezsen motoru kucağına alırsın..şmdı konuyu nerden nereye çektn demeyın hondann başarısını dıle getrdm pejo ıle ılgılı boyle guzel bı değerler yok ondan dolayı bışeyler yazamıorm..

bu bı fanatıklılık değldr honda bna bedava araba vermıo yada pejodan bı kotuluk gormedm, pejo ıı olsa pejoya geçerm ama bu ıyılık ne manada? benm aradğm performans ve honda bunu fazlasyla yerıne getırıo..

oncekı mesajlarda bı arkadşmz pejo bıraz daha genç ışı demış evet ona katılıorm daha modlanmaya sahıp bı yapısı varmış gbı gorunuo ve sade halde daha şırın duruo ama 106 bence bu konudada zayf kı çızımlerıne guvenseydı sedanınıda uretp aılelere hıtap ederdı dıe duşunuorm..

lafı çok uzattm kusura bakmayn, kısaca genele vurduğumzda çıkan sonuç

Performans = HONDA
Gorunuş = PEJO'dur..

konuya sonradan dahil oldum ama (suby)arkadaşım söylediklerin mantıklı herşey kabul belki ama şu sonda yazdığın
 PERFORMANS-HONDA
 GÖRÜNÜŞ-PEJO (BÖYLE BİŞEY YOK HER ŞEKİLDE HONDA VE İNAN TARAFSIZCA SÖYLÜYORUM FANATİKLİK FELAN DEİL)SAYGILAR...
Gönderen: fearless.32 - Ocak 16, 2011, 11:46:18 ÖÖ
Bilmediğim bir konu hakkında sana yorum yapamam, eminim senin de bilgin yoktur bu konuda. Bilmediğim bir konuda 106 pert olur, vti müthiş gider diyemiyorum, anlatabiliyor muyum sana ne demek istediğimi?????
Bir de beygir gücüyle turbo takmanın ne farkı var? Demişin ya biri 120 hp, diğeri 160 hp diye, ondan soruyorum.
Hiç 106 turbolamadım, vti da turbolamadım, çok normal olarak hangisinin daha dayanıklı olacağını bilmediğimi, bilemediğimi söylüyorum. İkimizin arasında geçen şu çok saçma konuda başka soru soracak mısın bana?

Ben de hala stok İES'e biniyorum ama söyle mantıklı düşünürsek çok farkı var beygir gücünün.
120 hp bi arabayı 200 hp ye çıkarmak için yapacağın masraf ve turbosuna uygulayacağın basınç 2 bardır (mesela bunlar kesin veri değil tabi) aynı şekilde 160 hp bir aracı yine aynı şekilde 200 hp ye çıkarmak için yapacağın masraf ve motora uygulayacağın bar daha düşük olacaktır.
Sonuçta 160 hp olan aracı daha az yormuş olacaksın. Ben bunu anlatmak istedim.
 Eğer yanlış biliyosam düzeltin arkadaşlar.
Gönderen: piscocuk - Ocak 17, 2011, 03:42:42 ÖÖ
yanlış biliyorsun.

stock motora 2 bar basıyorsun.yok öyle bir dünya..
Gönderen: alican_07 - Ocak 17, 2011, 07:01:29 ÖÖ
yanlış biliyorsun.

stock motora 2 bar basıyorsun.yok öyle bir dünya..
kardeş bu konuda sana katılmamak elde değil :D ayrıca fearless.32 arkadaşım bide şu açıdan bak tamam 160 hp bi aracı 200 hp yapmak daha kolay ve sağlıklı 120 hp olan bi araca göre fakat bu 2 araçta 1600 cc eğerki 2000 cc olsa dediğin doğru ama 1600 cc araçta zaten 160 hp var fabrikadan modlu çıkmış araç
Gönderen: alican_07 - Ocak 17, 2011, 07:06:24 ÖÖ

07 sk 115 plaka 89 model şahin bu araç 2004 yılından beri turbolu ve antalyanın ilk turbolu aracı hala yürüyor ve son kumluca draglarında 2. oldu bu nası oluyor? ayrıca gti ı bu kadar kötü vti ıda bu kadar iyi sanma tamam vti güzel araba ama gti da kötü değil bi dünya turbolu gti var
Gönderen: fastest40 - Ocak 17, 2011, 10:20:36 ÖÖ
arkadaş örnek vermek istemiş 2 bar olayında zaten kesin bişi değil örnekleme yapmış bence düzgün okuyalım ayrıca şahin öreneği vs tabiki çok fazla fakat en iyi uyan honda değilmi kardeşim şeffaf olun bide şunu söleyim gti tabi kötü değil ama vti da dünyada bi ilk bunun teknolojisini unutmayın o bambaşka bi efsane
Gönderen: piscocuk - Ocak 17, 2011, 10:24:25 ÖÖ
örnek vermiş

peki örnek veriyorum stock bir gti stock bir vti en az 40 boy atar mesafe farketmeksizin..

arkadaşım örnek bile verecek olsan bu şekilde bir örnek veremezsin.okadar değil bar basmak..

motor içine girmeden max 0,4 - 0,5 basabilirisin.he yok ben 0,7 basıcam da dersin.sanayiden çıkarsan 15dk sonra çekiciyle geri gelirsin

Gönderen: fastest40 - Ocak 17, 2011, 10:28:56 ÖÖ
uygun kitleri vs leri yapmazsan contayı eline alırsın zaten sizlerin bizlerin bahsettiği o kadar güçlenecek kuş tipi araçlarda tamamen deiştirlmiştir şölebi örnekle düzeltiyim ozaman hondalarda çok fazla mod ve değişim yapmadan düşük basınçda aldığımız beygirleri diğer araçlarda çoğunda yüksek bar basıncı ve daha fazla modsal işlem uygulayark alırız doğru mu?
Gönderen: piscocuk - Ocak 17, 2011, 10:32:37 ÖÖ
uygun kitleri vs leri yapmazsan contayı eline alırsın zaten sizlerin bizlerin bahsettiği o kadar güçlenecek kuş tipi araçlarda tamamen deiştirlmiştir şölebi örnekle düzeltiyim ozaman hondalarda çok fazla mod ve değişim yapmadan düşük basınçda aldığımız beygirleri diğer araçlarda çoğunda yüksek bar basıncı ve daha fazla modsal işlem uygulayark alırız doğru mu?

bunu neye göre kıyaslıyorsun onu anlayamadım...hondanın motoru sağlam ama iki araca aynı usta aynı işçilik aynı malzeme kullanılıyorsa nasıl oluyor hondanın değerleri daha iyi çıkıyor???

atıyorum honda vs toyota
Gönderen: piscocuk - Ocak 17, 2011, 10:33:44 ÖÖ
ayrıca o barlarda sadece contayı alırsan çoooooooook şanslısın o motor kolda çıkarır bacakta çıkarır blokta kırar...
Gönderen: fastest40 - Ocak 17, 2011, 09:45:22 ÖS
neye göremi, kıyaslıyom bak söleyim toyota demişssin toyota corolla vvtli 1.8 193 ps honda civic type r 2.0 200ps teknolojileri aynı ama type r a turbo modu daha iyi sonuçlar veriyo aynı malzemeler aynı kalitede kitler ve aynı barları uygula bak type r da alcan sonuç corolladan daha iyidir.....
Gönderen: piscocuk - Ocak 18, 2011, 04:26:05 ÖÖ
s2k yı falanda ekleseydin oda 2000cc yada başka markalar falanda ekle..yada benim arkadaşım yeni sattı evo motorlu 306gti nebilim hulk falan vardı bilindik..verdiğin örnekler sence uygunsa ben bu konuda daha fazla yorum yapmıcam.
Gönderen: gmail34 - Ocak 18, 2011, 04:29:51 ÖÖ
Fastest40, soruya cevap vermemişsin, sen yine Typer'a turbo uygularsan daha iyi sonuç alınır demişsin sadece, yani açıkladığın birşey yok. Ülkemizde doğru düzgün T-sport yok ki, millet modifiye etsin bu aracı, bir de turbo taksın. Görmeden bilmeden konuşmamak lazım. Sen şahit oldun mu bu iki araca turbo takıldığını ve bu halleriyle hangisinin ne kadar verim aldığını? Paradan kaçmadan, kaliteli parçalar ve iyi bir işçilikle hangi araca turbo taksan yürür. Türkiye'de Honda için turbo kitleri çok ucuz olduğu için millet Honda'larına turbo takıyor. Video sitelerinde de bir sürü turbolanmış başka marka araç dolu.
Gönderen: fearless.32 - Ocak 18, 2011, 05:03:48 ÖÖ

Aynen öyle. verdiğim örnekte bu zaten.
Gönderen: fearless.32 - Ocak 18, 2011, 05:08:39 ÖÖ
Anlaşılan herkes kendi fikrinde inat edecek.
106'sı olan ona binsin İES'i olan ona binsin. kim neyi nası turbolayacak, kime kaç boy fark atacak atsın. Ben dönmezem Honda'dan :))
Gönderen: HONDAcvc - Ocak 18, 2011, 06:12:03 ÖÖ
bi kere bence aynı segment araba degiller, 3 boy fark olayıda ayrı bi bomba  >%6rol  >%6rol
Gönderen: fastest40 - Ocak 18, 2011, 01:48:04 ÖS
kardeş bana yorum yapmıcam diosan yapma o zaman t sportu cartı surtu yapcaklar bu kadar bu işe önem verenler ortalıklarda kıyamat gibi honda gezmicek bende yorum yapmıyorum kıbrıstayım her ayardan jaapon diyarı yine millet civicle uraşıyo deli gibi celicalar vvtli runxler mazdalar ortalıklarda ne ararsan var yine honda yine honda en çok uraşılan honda kardeşim boşa aksini idda etmeyin bana herşey ortada yorumuda bitiriyorum isterseniz koca sanal alemde modlanmış mod yapılan araçları araştırın bakın her araçda ciddi güçler alınır fakat yapılması ve uygunluğu en iyi honda +5500 kez honda.....
Gönderen: suby - Ocak 19, 2011, 08:47:18 ÖÖ
pıscocuk sen pejonun neyını savunuosun yanı neyı sana hondadan daha farklı daha ıyı gelıo..?
Gönderen: piscocuk - Ocak 19, 2011, 11:41:09 ÖÖ
olaya peugeot honda olarak bakmamak gerek..çünkü 106 konuşuyoruz..106 dan başka 407 ve 607 haricinde başka arabasına binmem...106nın nesini sayim.basınca hızlanmasınımı yoksa eşsiz yol tutuşunumu..şuan yoldayım tlfdan yazıyorum..detayları sna yrın pm olarak gönderirim..ayrıca bişeye açıklık getirelim benim birşeyi savunduğum yok ortada...
Gönderen: CaSHaReMaN - Ocak 19, 2011, 06:24:38 ÖS
arkadaşlar herkese merhaba bugun sıteye uye oldum bı arkadaşın tavsıyesı uzerıne 25 yaşındayım bugune kadar 8 tane honda elımden geçtı şimdide 16si veya 16vti 97 arıyorum sahıbınden sıtesınde 1.6. sı ılanlarında 9lıraya bı ılan açıp bıraz ısyan ettım 2 sene önce 7500lıraya sı aldım beyaz spor koltuklar heders momo dreksıyon pedal vtes topuzu jantlar falan araba baya doluydu ve ben 7500 tl ye aldım bıraz önce söledıgım gıbı şimdi noldu bu fıyatlara 3 aydır araba bakıyorum kafama göre bı araba bulamadım bu fıyatlar yuzunden sızınde bu konuyla ılgılı yorumlarınızı beklerım vede deddıgım gıbı hala araba arıyorum bılgınıze si veya vti tşk

Merhaba lazoom,
Mesajınızı buradan sileceğim çünkü yeri burası değil, lütfen önce aşağıdaki konuyu okuyup sizi tanıyalım bölümünde kendinizi tanıtınız. Sonra aradığınızı doğru başlıklar altında paylaşınız.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/sizi_taniyalim/yeni_uyelerin_dikkatine-t3183.0.html
Gönderen: CaSHaReMaN - Ocak 19, 2011, 06:30:37 ÖS
Arkadaşlar dikkat!
Peugeot ve Honda kıyaslaması yapılan konularda genelde saçma bir sebepten tartışma çıkıyor. Konuyu takip ediyoruz, lütfen hepimiz mesaj yazarken hassas davranalım, kışkırtıcı içerik paylaşanlar konunun kilitlenmesine ve siteden uzaklaştırılmalarına sebep olabilirler.
Gönderen: fabregas04 - Ocak 20, 2011, 02:27:13 ÖÖ
Arkadaşlar dikkat!
Peugeot ve Honda kıyaslaması yapılan konularda genelde saçma bir sebepten tartışma çıkıyor. Konuyu takip ediyoruz, lütfen hepimiz mesaj yazarken hassas davranalım, kışkırtıcı içerik paylaşanlar konunun kilitlenmesine ve siteden uzaklaştırılmalarına sebep olabilirler.

Haklısınız.Pugcların saçmalık ve komik yorumları hepimiz gördük.Sonra bizde diğer forumlarda komik durumuna düşmüyelim. :)
Gönderen: gmail34 - Ocak 20, 2011, 05:07:02 ÖÖ
Arkadaşlar dikkat!

Haklısınız.Pugcların saçmalık ve komik yorumları hepimiz gördük.Sonra bizde diğer forumlarda komik durumuna düşmüyelim. :)

Saçma Yorum  =  geLde Bu Dediğini Pejo'culara AnLat Adama 1.4 is ile BiLe TokatLadım Ama haLa AkıLLanmadı  Neyse Herşeyde böyLedir Acı GerçekLeri KabuL Etmek Zordur OnLarıda anLamak Lazım
Gönderen: suby - Ocak 20, 2011, 01:17:45 ÖS
olaya peugeot honda olarak bakmamak gerek..çünkü 106 konuşuyoruz..106 dan başka 407 ve 607 haricinde başka arabasına binmem...106nın nesini sayim.basınca hızlanmasınımı yoksa eşsiz yol tutuşunumu..şuan yoldayım tlfdan yazıyorum..detayları sna yrın pm olarak gönderirim..ayrıca bişeye açıklık getirelim benim birşeyi savunduğum yok ortada...

'olaya peugeot honda olarak bakmamak gerk'  burda tam olarak ne anlatmak ıstedn anlamadm?

ben hondann tum modellerıne bındım hepsınn ayrı bı tadı var, EK olsun EG olsun çok guzel çok ozel arabalar..

valla ben kullandğm arabayı savunurm, ama neye gore savunurm? onemlı olan bu, koru korune marka tutkusu değl benmkı ne ıçın aldysam o ozellğı hakknda kımseye laf ettrmem..ben performans ıçın aldm ve kımse bna dığer marka ve modellern daha performanslı oldğunu anlatamaz, benm mantğmla herkesn honda alması lazm ama gıder bı jaguar alır adam yada mercedes alır konfora doyar yada az yaksın der fıat alır reno alır bunlar arabalarn ozellıklerıdır, hondada konfor yoktur bunu tum hondacılar bılır honda performans arabasıdır turbosuz gucun yere yansımasıdır 9000 devır senfonı orkestrasnı dınleyebılmktr :) yılda en fazla motor uretn fırmadr en buyuk uçak pıstı olan hatta kndını mekanık ve elektronık anlamda o kdr gelıştrmıştrkı 1986 yılında deneysel modeller ve 1993 yılnda ınsansı modeller olarak robot uretmeye başlamıştr, 2000 yılında asımo ortaya çıkmıştr; hareketlı nesnelerı tanıma - jest ve mımıklerı tanıma - çevre tanıma - seslerı ayırt edebılme - yuz tanıma gbı bır çok ozellığı vardr, japonların kafası teknolojıye ve motora çok ıyı çalışıo bunun aksını LUTFEN kımse ıddıa etmesn..

Gönderen: CaSHaReMaN - Ocak 20, 2011, 03:39:07 ÖS
Normalde rencide etmemek için özel mesajla, güzel bir dille uyarıyordum. Ancak olayı abartanlar oldu. Direk uyarı mesajımın altına dalga geçer gibi tartışmaya devam eden fabregas04 ve gmail 34, yazdıklarınıza dikkat edin siteden ihraç edilmemeniz için son uyarıdır. Sayenizde konuda kilinlenmiştir
Gönderen: GhostRider - Ocak 20, 2011, 03:56:50 ÖS
konuya yorum yazan arkadaşlar melek kadar iyi bir yüreği olan ersin kardeşimide delirtmişsiniz ya size söyleyecek bişeyim yok.... aklı başında adamlarsınız biraz daha üslubunuza dikkat etsenizde bu tarz mevzuları abartmasanız olmazmı???
konu ersin açana kadar kilitli kalacaktır....