TeamHondaTurkey.Com

HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: nisay - Kasım 28, 2010, 11:14:54 ÖÖ

Başlık: Aracınızın LPG dolum ağzı nerede ?
Gönderen: nisay - Kasım 28, 2010, 11:14:54 ÖÖ
Honda dostları lpg taktırırken dolum ağzının görünmesini hiç istemiyorudum. Çevremde gördüğüm araçların çoğunda egzozun duruman göre tamponun sağı yada solu veya arkadan delinerek konmuştu.

Taktırırken özellikle sordum nereye yapacaksınız, gizli olması mümkün mü diye.

Güzel biryere koymuşlar yine tampona ama tamponun altında yani yola bakan kısmında uzantı var. oraya koymuşlar giriş ağızını. Eğilmeden görünmüyor.
Başlık: Ynt: Aracınızın LPG dolum ağzı nerede ?
Gönderen: poseidon999 - Kasım 28, 2010, 11:50:13 ÖÖ
Ya sorma benimkini biraz dibe koymuşlar. Pompacının da kolayına geldiği için tampona abanıyordu.
artık doldurmadan önce uyarıyorum.

Tavsiye ederim size de uyarın. Çünkü 1-2 aydan sorna zaten hassas olan tamponlar çökmeye başlıyor.
Gönderen: mali - Kasım 28, 2010, 04:04:52 ÖS
benimki tanponun altında
yani şöyle diyeyim tanponla alakası yok
Gönderen: wordsman - Kasım 28, 2010, 04:08:51 ÖS
Ya sorma benimkini biraz dibe koymuşlar. Pompacının da kolayına geldiği için tampona abanıyordu.
artık doldurmadan önce uyarıyorum.

Tavsiye ederim size de uyarın. Çünkü 1-2 aydan sorna zaten hassas olan tamponlar çökmeye başlıyor.

Aynı sorun bende de var, bende uyarıyorum artık
Gönderen: wordsman - Kasım 28, 2010, 04:15:50 ÖS
benimki tanponun altında
yani şöyle diyeyim tanponla alakası yok

Tamponun altında iken pompacı eğilirken tampondan destek almıyor mu? ben uyarıyorum artıkk tampona çökmemesi için
Gönderen: hellfire39 - Kasım 28, 2010, 11:06:22 ÖS
bu konuya dikkat etmemiştim hiç. ben de uyaracağım bundan sonra.. teşekkürler..
Gönderen: nucro - Kasım 28, 2010, 11:35:09 ÖS
:) benzin girişinin hemen yanına yaptırdım.

Söylemeyi unutunca arıyorlar arabanın sagında solunda altında üstünde.
Gönderen: havuckral - Kasım 29, 2010, 10:53:37 ÖÖ
Benzin kapağının yanına montaj münkün değil mi acaba. Zaten kapak kapalı olduğunda belli olmaz
Gönderen: 23korg23 - Kasım 29, 2010, 12:32:29 ÖS

ben sordum benzin deposunun girişine koyulamazmı diye yani benzin alır gibi kapağı açcaksın ama lpg alcaksın.. yasak olduğunu söylediler.. siz bu şekilde sızdırmazlık raporu yada muayenede sorun yaşamadınız mı?
Gönderen: Karahan - Kasım 29, 2010, 01:11:48 ÖS

ben sordum benzin deposunun girişine koyulamazmı diye yani benzin alır gibi kapağı açcaksın ama lpg alcaksın.. yasak olduğunu söylediler.. siz bu şekilde sızdırmazlık raporu yada muayenede sorun yaşamadınız mı?
Dacia'nın ürettiği lpg'li araçların lpg depo kapağı benzin depo kapağı ile bir arada, aynen tarif ettiğiniz gibi. Sakıncası olsa Dacia bu şekilde üretmezdi herhalde. Belki adamlar uğraşmak istemediklerinden yasak olduğunu söylediler.

Benimki tamponun sağ tarafında, her seferinde söylüyorum pompacıya. Kendim taktırsaydım tamponun arkasında rahat görünecek şekilde yaptırırdım. Bunda utanılacak birşey yok.
Gönderen: poseidon999 - Kasım 29, 2010, 01:26:09 ÖS

Dacia'nın ürettiği lpg'li araçların lpg depo kapağı benzin depo kapağı ile bir arada, aynen tarif ettiğiniz gibi. Sakıncası olsa Dacia bu şekilde üretmezdi herhalde. Belki adamlar uğraşmak istemediklerinden yasak olduğunu söylediler.

Benimki tamponun sağ tarafında, her seferinde söylüyorum pompacıya. Kendim taktırsaydım tamponun arkasında rahat görünecek şekilde yaptırırdım. Bunda utanılacak birşey yok.

Utanma durumu değil de tamponda koca bir kapak
veya alttan sarkan bir lpg kapağı hoş durmaz.
Yoksa göğsümü gere gere söylüyorum lpg li olduğumu.
Gönderen: 23korg23 - Kasım 29, 2010, 08:22:15 ÖS
konuyu farklı yere çekmeyin fkarahan40 yukarıda kimsenin utandığını ima ettiği bir sözcük yok..
bence eger yasak falan değilse benzin deposunun kapağının altında olması cok hoş olur benim aracta iş işten coktan gectide yeni taktıracaklar için çok iyi olur. ayrıca yok pompacı tampona yüklendi yok tampon sarktı yok kapağı takmayı unuttu vs gibi şeylerle uğraşmazsınız..
Gönderen: Karahan - Kasım 30, 2010, 12:32:56 ÖS
konuyu farklı yere çekmeyin fkarahan40 yukarıda kimsenin utandığını ima ettiği bir sözcük yok..
bence eger yasak falan değilse benzin deposunun kapağının altında olması cok hoş olur benim aracta iş işten coktan gectide yeni taktıracaklar için çok iyi olur. ayrıca yok pompacı tampona yüklendi yok tampon sarktı yok kapağı takmayı unuttu vs gibi şeylerle uğraşmazsınız..
Farklı yere çektiğim yok. Buradan bakınca öyle görünüyor. Sözcük ya da imaya lüzum da yok, utanan "utanıyorum" demez. Ama poseidon999 güzelce açıklamış. Öyleyse saygı duyuyorum.
Gönderen: 23korg23 - Kasım 30, 2010, 01:46:22 ÖS
bizde buradan bakıyoruz (monitörden) :)  yukarıda yazmıştım utanma vs bilmem ama aşağıyada kopyaladığım gibi sebeplerden yeni bir aracım olsa tampona koydurmam.
''ayrıca yok pompacı tampona yüklendi yok tampon sarktı yok kapağı takmayı unuttu vs gibi şeylerle uğraşmazsınız.. ''
Gönderen: wordsman - Kasım 30, 2010, 09:23:15 ÖS
dolum ağzının yeri sonradan değiştirilemez mi?
Gönderen: hdyt - Kasım 30, 2010, 09:38:06 ÖS
Değiştirilir. Benimkinde de gizli yani tamponda delik yok. Altta yola dik şekilde montaj yapılmış. Çok iyi Yapmışlar. Tamponu deliklere hayretle bakıyorum hiç hoş değil.
Gönderen: 23korg23 - Aralık 01, 2010, 07:21:11 ÖS
elbette değiştirilir ama tampon delinmişse artık değiştirmeye gerek yok çünki tampon deliğini kapatmakla uğraşmak durumunda kalınır.. tamponu değiştircek olsam yukarıdaki arkadasın dediği gibi deldirmeden aracın altında biyere tutturmalarını söylerim
Gönderen: murdogan - Aralık 10, 2010, 08:00:50 ÖS
ben hiç benzin dolum yerinde lpg dolum ağzı görmedim.aslında çok hoş olurdu.yakına taktırırken lpg yi özellikle söyleyecem bunu.

ama benzin girişine sığarmı ki lpg ağzı yani pompa sığmaz gibi geliyo.benzin girişi tam ortada yuvarlak şeklinde sonuçta.
Gönderen: Karahan - Aralık 11, 2010, 03:48:42 ÖÖ
ben hiç benzin dolum yerinde lpg dolum ağzı görmedim.aslında çok hoş olurdu.yakına taktırırken lpg yi özellikle söyleyecem bunu.

ama benzin girişine sığarmı ki lpg ağzı yani pompa sığmaz gibi geliyo.benzin girişi tam ortada yuvarlak şeklinde sonuçta.
Pekâlâ sığdırıyorlar. Ben de birkaç gün önce bir Mercedes'te gördüm.
Gönderen: burak60 - Aralık 11, 2010, 09:45:02 ÖÖ
arabanın altında resmen kafayı altına sokmayınca görmek imkansız bu zamana kadar sormadan bulan pompa görevlisi olmadı :D
Gönderen: -MuRaT- - Aralık 13, 2010, 01:20:20 ÖS
eger kı takarsam bnde benzın kapagının ıcıne dogru taktırcam bakalım olcakmı oyle
Gönderen: hdyt - Aralık 13, 2010, 04:17:32 ÖS
Muayenede sıkıntı oluyor mu oraya takılırsa.
Gönderen: Karahan - Aralık 14, 2010, 04:55:21 ÖÖ
Geçen gördüğüm Mercedes'in sahibine aynı soruyu sordum ama muayeneden haberi yoktu. Kendisi bu aracın muayenesinde bulunmamış veya aracı yeni almış olmalı. Yeni LPG takılan aracın muayeneye girmesi gerekiyor. Muayenesiz gezmeyeceğine göre, buraya takılması sorun olmasa gerek.
Gönderen: osman.borekci - Aralık 14, 2010, 05:05:18 ÖÖ
benimde depo girişim tamponun aldında tam yola paralel olarak görmek imkansız ben aslında depo kapagının altına yapın dedim ama senin arabaya olmaz dediler bizim benzin dolum agzının yanında yeterince yer yokmuş en güzel mercedeslere oluyormuş ankarada sızdırmazlıkta sorun olmuyormuş ama buna olmuyormuş saygılar
Gönderen: RoCkWaRyUmM!!! - Aralık 14, 2010, 05:19:33 ÖÖ
valla sığsa güzel olur aslında :) gerci bu aracımda lpgye hala gecmeyen biriyim ama bundan önceki aracımda alttaydı pompacı tampondan destek ala ala bırak tamponu düşürmeyi oradaki boya çatladı iki kere tampon boyattım takıntıdan. bende uyarıyodum herseferinde gerci coğu bozuk çalıyodu ama kac kere göreceklerki beni :D Bence mutlaka uyarın ilerde çok kötü bi görüntü oluşuyo o köşede
Gönderen: abidincek - Aralık 22, 2010, 06:28:42 ÖÖ
abicim uygulamarla ilgili fotolar olsa çok süper olurdu... fikrimiz olması açısından.. çok gizleyince pompacı bize rahmet okumasın özellikle altta olanlar için
Gönderen: Karahan - Aralık 22, 2010, 06:38:50 ÖÖ
Görünür yerde olması menfaatiniz icabıdır arkadaşlar. Aksi takdirde, pompacı her seferinde dolum ağzını görebilmek için bir eliyle tampondan destek alarak altına eğilip bakacak ve bir müddet sonra bu durum tamponda tahribat meydana getirecektir. Veya her seferinde aracı durdurur durdurmaz arabadan fırlayıp pompacıya dolum ağzının yerini göstereceksiniz. Böyle yapmaktansa, dolum ağzının etrafına canlı renkli boyalar ile taç yapraklar ekleyip kapağı çiçeğe benzetebilir, güzel bir görüntü elde edebilirsiniz ;D Hatta bunun etrafına arı ve kelebek motifleri ile güzel renkler katmak da mümkün. Hem böylece lpg'nin ne kadar çevreci olduğuna da vurgu yapabilirsiniz :D
Gönderen: ed35 - Aralık 22, 2010, 07:34:42 ÖÖ
Yav beim aracın dolum ağzını görseniz  :mrgreen: Arka tamponun altından neredeyse ön takıma doğru uzak bi yerde  >%6rol Her gittiğimde lpg'ye abi yanlış yerde durdun herhalde diyorlar bulamayınca bende hemen gösteriyorum...Adamda kötü bi bakış atıyor ama bişey demiyor  :mrgreen:
Gönderen: Karahan - Aralık 22, 2010, 07:36:52 ÖÖ
Senin pompacının eline sağlam bir kızılcık sopası vermek lazım :kılıc ya da Ya Sabır çekmesi için 500'lük tesbih.
Gönderen: ed35 - Aralık 22, 2010, 07:52:39 ÖÖ
:) işi o yapsın,ben pompacının keyfine göremi delik deldirtcem   :mrgreen:
Gönderen: wordsman - Aralık 22, 2010, 08:14:05 ÖÖ
:) işi o yapsın,ben pompacının keyfine göremi delik deldirtcem   :mrgreen:

O kadar, babasının hayrınamı veriyorlar
Gönderen: Karahan - Aralık 22, 2010, 08:23:40 ÖÖ
Siz de amma zalım çıktınız be yav :(
Gönderen: wordsman - Aralık 22, 2010, 08:32:36 ÖÖ
Siz de amma zalım çıktınız be yav :(

yaw zalımlık değil de, her işin zorluğu olduğu gibi pompacınında o kadar zorluğu olsun, para kazanmak kolay mı? şimdi ben, dişimden tırnağımdan para artırıp biriktirmişim kendime bir araba almışım, iyi bide ekonomik olsun diye lpg taktırmışım taktırırkende araba yeni diye kıyamayım tamponun altına taktırmışım dolum ağzını, şimdi pompacı ne der diye mi düşüneceğim?
lpg firmalarıda o kadar idare etsin müşteriyi artık, o kadar rant dönüyor bu işlerde zaten.
Gönderen: ed35 - Aralık 22, 2010, 08:42:59 ÖÖ
Aynen :) eğer zor geliyorsa girişe bir tabela assınlar ''Lpg dolum ağzı tamponun altında olanlara lpg satılmamaktadır'' diye :) bizde almayalım ordan...Acaba işlerine gelirmi?
Gönderen: ozkans_celik - Aralık 25, 2010, 02:43:04 ÖS
benimkisininde tamponla bi baglantısı yok sag tafarafta ve hiç görünmüyor bence en ideal yer orası
Gönderen: hvsoyer - Aralık 27, 2010, 05:32:11 ÖS
benimkinide saklayın demiştim. öyle güzel saklamışki pompacı bile bulamıyor.:)
Gönderen: tpmyo157 - Aralık 27, 2010, 07:34:22 ÖS
Pompacıların tampondan destek almalarına bende uyuz oluyordum  meğer herkez şikayetçiymiş bu durumdan :) ama artık uyarmıyorum ben iniyorum lpg kapağını çıkarıyorum adamın destek alacağı yeri önünde duruyorum yada tamponu tutuyorum elimle.
Gönderen: wordsman - Aralık 29, 2010, 10:18:17 ÖÖ
Ben pompacıyı destek almasın diye engellergen çocuklar tamponu merdiven yapıp, tamponun, bagajın orasını burasını çizdiler,  esirgenen göze çöp batıyor misali
Gönderen: Karahan - Aralık 29, 2010, 10:25:55 ÖÖ
Arkadaşlar, pompacının destek alması birşey değil aslında. Bizim tamponlar araç lpg'li olsun ya da olmasın, daha çok sıcaklardan deforme oluyor. Yeni modellerde nasıldır bilmiyorum ama 2001 öncesi araçlarda, yıllar geçtikçe, sıcağı soğuğu yiye yiye yanlardan açılma/sarkma yapıyor.
Gönderen: tpmyo157 - Aralık 29, 2010, 11:35:56 ÖÖ
Ben pompacıyı destek almasın diye engellergen çocuklar tamponu merdiven yapıp, tamponun, bagajın orasını burasını çizdiler,  esirgenen göze çöp batıyor misali

Senin durum üzücü olmuş birde göre göre müdehale edememen ayrı bi şanssızlık :(
Gönderen: capon - Aralık 29, 2010, 08:10:42 ÖS
Bende bir Accord'da görmüştüm LPG dolum ağzı benzin kapağının oradaydı. Yalnız tam oturması için adam benzin dolum ağznın çevresindeki plastik aksamdan biraz kırmış kesmiş biçmiş :D yer açmış LPG için. Gayet hoş olmuş. Şu pompacı muhabbetine gelince hiç dikkatimi çekmemişti o yüklenmeler falan ben genelde adam uğraşmasın diye dolum yerini gösteriyorum:)
Gönderen: tpmyo157 - Aralık 29, 2010, 08:19:35 ÖS
İnşallah olmaz ama olurda tamponun açılmaya başladımı sende pompacıyla uğraşmaya başlarsın belki :)
Gönderen: wordsman - Aralık 30, 2010, 03:58:39 ÖÖ
Zaten bizim araçların (96-01 modeller) en zayıf yeri bence tamponlar özellikle arka tamponlar, piyasadaki gördüğüm civic lerin hemen hemen hepsi aynı dertten muzdarip, hepsinin tamponu biraz aralanmış düşecekmiş gibi duruyor.
Gönderen: 777 - Aralık 30, 2010, 04:08:56 ÖÖ

rica etsem resim koyabilirmisn
Gönderen: Karahan - Aralık 30, 2010, 05:00:33 ÖÖ
Zaten bizim araçların (96-01 modeller) en zayıf yeri bence tamponlar özellikle arka tamponlar, piyasadaki gördüğüm civic lerin hemen hemen hepsi aynı dertten muzdarip, hepsinin tamponu biraz aralanmış düşecekmiş gibi duruyor.
Önceki kasanınki de dandik hacı. 92-01, yok mu arttıran?
Gönderen: mehmetcan494 - Ocak 03, 2011, 08:31:38 ÖÖ
geneli aynı sanırsam tampon altında benimkide aynı tamponun sol alt tarafında
Gönderen: CAGLAR28 - Ocak 03, 2011, 09:49:53 ÖÖ
benim de sol altta görünmüyor bile:)
Gönderen: ed35 - Ocak 03, 2011, 10:14:42 ÖÖ
geneli aynı sanırsam tampon altında benimkide aynı tamponun sol alt tarafında
Tüplediniz sizde sonunda :) Aracın arkasına birde tüplü ve öfkeli yazdırın,süper olur :D
Gönderen: nucro - Ocak 03, 2011, 06:50:35 ÖS

Ugramadık bayadır konu karısmıs yahu :))

Arkadaslar ben sevmiyorum ortalıkta lpg girişini. Bu şekilde yapmammın sebebi de bu.

Hiç bir sıkıntı olmadı herseyden gayet guzel geciyor. Olay lpg taktırdıgınız servisteki ustanın insiyatifine kalmıs. Tampona delik acıp oraya yerlestırmek mı daha kolay yoksa depo girişinde ugrasmak mı? :)

Utanılıcak bir durum olamaz bence LPG ile alakalı. Yada arabayla alakalı utanılıcak bir durum olmamalı abicim.

Benim aracımın boyası kötü :) haşat degil ama benım gozumde iyi degil mesela. Ama ben arkadaslarımın 50-60 bın lıralık arabalarla gezdigi yerlerde Kırmızı H amblemımı gostere gostere geziyorum ;)(yola cıktıgımızda da doch ve otto ikisinin şovunu arkamdan izliyorlardı :) )

Tampondaki bir deliktense benzin girişindeki lpg dolum yeri daha temiz bir görüntü saglıyor bence hemde kesinlikle daha karizmatik. Lpg montajında da sistemi gizleterek montaj yaptırdım mesela ortalıkta ıvır zıvır yok. Bir tek enjektörlerim goz onunde. Bunuda utanmaya baglarsınız siz ama  :))

saglıcakla kalın
Gönderen: nisay - Ocak 11, 2011, 10:38:11 ÖÖ

Arkadaslar ben sevmiyorum ortalıkta lpg girişini. Bu şekilde yapmammın sebebi de bu.

Hiç bir sıkıntı olmadı herseyden gayet guzel geciyor. Olay lpg taktırdıgınız servisteki ustanın insiyatifine kalmıs. Tampona delik acıp oraya yerlestırmek mı daha kolay yoksa depo girişinde ugrasmak mı? :)

Utanılıcak bir durum olamaz bence LPG ile alakalı. Yada arabayla alakalı utanılıcak bir durum olmamalı abicim.

Benim aracımın boyası kötü :) haşat degil ama benım gozumde iyi degil mesela. Ama ben arkadaslarımın 50-60 bın lıralık arabalarla gezdigi yerlerde Kırmızı H amblemımı gostere gostere geziyorum ;)(yola cıktıgımızda da doch ve otto ikisinin şovunu arkamdan izliyorlardı :) )

Tampondaki bir deliktense benzin girişindeki lpg dolum yeri daha temiz bir görüntü saglıyor bence hemde kesinlikle daha karizmatik. Lpg montajında da sistemi gizleterek montaj yaptırdım mesela ortalıkta ıvır zıvır yok. Bir tek enjektörlerim goz onunde. Bunuda utanmaya baglarsınız siz ama  :))

saglıcakla kalın

Üstat fotoğnafıhrami araç aynı eski kasa corollaya benziyor.
Gönderen: nucro - Mayıs 12, 2011, 10:25:11 ÖÖ

saglıcakla kalın

Üstat fotoğnafıhrami araç aynı eski kasa corollaya benziyor.

:)
Gönderen: wordsman - Eylül 04, 2011, 12:13:38 ÖS
Dün akçakocaya geziye gitmiştik, dönüşte durduğum benzin istasyonundaki pompacıya tampona çökmemesi için rica da bulundum, gerizekalı herif inadına yapar gibi tampona çöküyor, tekrar uyardım hala devam ediyor, çoluk çocuk arabada, gece vakti zor tuttum kendimi,
böyle durumlarda siz ne yapıyorsunuz? paramla alışveriş yapıyorum bu embesilin istediği gibi davranma hakkı var mı? petrol ofisine şikayet edeyim dedim vazgeçtim ekmeğinden falan olurda...
Gönderen: tardif - Eylül 04, 2011, 12:49:12 ÖS
sağ altta fakat tamponla bağlantılı değil
Gönderen: MerT01__civic - Eylül 04, 2011, 12:50:25 ÖS
benim kuzenimin mini cooper'ında da lpg dolumu benzin kapağının orda.. bir parça var huni gibi kapağa unu takıyor :D gaz almaya gittiğimiz zaman bazen bulamıyorlar abi araç lpg'li değil mi benzin diğer taraf yanlış gelmişsiniz galiba diyorlar :D  :gitar  >%6rol
Gönderen: Can_GnyL - Eylül 04, 2011, 01:05:58 ÖS
Babamın kartalında tamponda  >%6rol  >%6rol  >%6rol  >%6rol
Gönderen: mertkaan01 - Eylül 08, 2011, 10:06:08 ÖS
tamponun alt kısmı sol tarafta 2007 elegance
Gönderen: teachers71 - Eylül 12, 2011, 10:01:07 ÖÖ
alın size benden bi kötü haber!..
dün lpg istasyonuna gittim. benimde kapak tamponun altında ve çok ilerde. görevlinin resmen 2.80 uzanıp takması gerekiyor... ama işin enteresan yanı şu.. görevli aynen şunu dedi. "bir yazı geldi. kaçak kullanımı önlemek için gizli dolum ağızları olanlara lpg dolumu yasaklanacakmış. PO görevlisi bunun şimdilik bir şirket içi iç yazışma olduğunu ama yakında yasallaşacağını" söyledi... direk tamponda yada gözüken bir yerde olacakmış. maalesef durum budur...
Gönderen: Grafink - Eylül 12, 2011, 10:10:21 ÖÖ
Aracımda Sol tamponun hemen altında, Kolyca buluyor pompacılar ama dışardan görünmyor... Tabi amaç gizlemek değil, sadece tamponun içinden ... gibi, bi parçanın çıkması hiç hoş değil... Aslında bu parçanın yeri, benzin depo dolum kapağının içi, Avrupad'sa standart prosedür, CNG li araçlar için. Ancak bizim memlekette LPG dolum ağzının benzin kapağının oraya takılması malesef yasak, Vize'den geçiremiyoruz araçları... Özellikle araştırdım, bu porblem olmasaydı ben de benzin depo kağağının içine yaptıracaktım...  "Teachers71" arkadaşın söylediği şey ise, hiç inandırıcı değil, Bu gün Aracınızla LPG etiketlerini takmadığınız halde vize'den hafif kusurlu olarak geçiyorken, yani daha basit bir etiket rutin prosedür haline gelmemişken, mekanik bir aksamın kontrolü mümkün değildir... Zannediyorum bunlar eğilip kalkmaktan, tampon sarkıtmaktan sıkılan pompacıların fantazileridir...  Nasıl ki ortaokullu ergenler " İsviçre'de kızlar teklif ediyomuş olooom" diye birbirlerini gaza getiriyorlar, Pompacılarınki de o hesap bence...
Gönderen: NusretA - Eylül 12, 2011, 10:16:42 ÖÖ
alın size benden bi kötü haber!..
dün lpg istasyonuna gittim. benimde kapak tamponun altında ve çok ilerde. görevlinin resmen 2.80 uzanıp takması gerekiyor... ama işin enteresan yanı şu.. görevli aynen şunu dedi. "bir yazı geldi. kaçak kullanımı önlemek için gizli dolum ağızları olanlara lpg dolumu yasaklanacakmış. PO görevlisi bunun şimdilik bir şirket içi iç yazışma olduğunu ama yakında yasallaşacağını" söyledi... direk tamponda yada gözüken bir yerde olacakmış. maalesef durum budur...

doğru olduğuna inanmıyorum böyle bir yazışmayı belli olmadan gidipte bir pompacıya söylemezler iç yazışmada müdürler arasında kalır böyle bir sistem uygulanacağı zmaan pompacılara genel bildirim yaparlar
Gönderen: teachers71 - Eylül 12, 2011, 10:19:14 ÖÖ
dostum ben bana pompacının dediğini söyledim. adam yazı geldi derken yalan söyleyecek hali yok.. teachers71 arkadaşın dediği "inandırıcı deği"l derken sanırım "mantıklı değil" demek istediniz..size mantıksız gelmiş olabilir o ayrı konu. saygı duyarım... bazen yanlış bir kelime seçimi anlamı çok değiştirebiliyor..
saygılarla...
Gönderen: 23korg23 - Eylül 13, 2011, 08:31:49 ÖS
dostum ben bana pompacının dediğini söyledim. adam yazı geldi derken yalan söyleyecek hali yok.. teachers71 arkadaşın dediği "inandırıcı deği"l derken sanırım "mantıklı değil" demek istediniz..size mantıksız gelmiş olabilir o ayrı konu. saygı duyarım... bazen yanlış bir kelime seçimi anlamı çok değiştirebiliyor..
saygılarla...

arkadas inandırıcı değil derken şuanda olabilirliğinin olmayacağını yani buna inanmadığını kastetmiş en azından ben böyle anladım sizin şahsınıza söylenmiş değil... ayrıca bende pompacının yanlış anlamış olabileceğini düşünüyorum kaçak kullanım dolum ağzıyla ilgili değil ki? hem kaçak kullanım nedir? eger ruhsata işletme meselesi ise onu benzin istasyonu aracılığı ile kontrol edmezler ki.. sanırım olay bagaja normal tüp atıp hem depoyu hem tüpü dolduranlar ile ilgili... ayrıca bi başka boyutta lpg dolum agzı nolursa olsun fiş kesiyolarsa kaçak olamaz.. bekleyip görelim ilerde ne değişiklikler olacak belki o zamanda benzin dolum ağzına koymamıza izin verirler daha güzel olur :)
Gönderen: teachers71 - Eylül 13, 2011, 09:34:23 ÖS
bi yandanda kaçak kullananların dolum ağızını sakladıklarıda bir gerçek.. (dışarıdan belli olmasın diye).. bu kaçağı engelleme yöntemlerinden sadece biri olabilir. dolum ağızı açıkta olan bir sistemin kaçak olma ihtimali yok denecek kadar azdır.
selamlar...
Gönderen: abc44 - Eylül 13, 2011, 10:00:10 ÖS
ne arabalar gördüm lpg dolum yeri açıkta ruhsata işli değil nice hondalar gördüm lpg dolum yeri tampon altunda ruhsata işli >%Sakin >%Sakin >%Sakin
Gönderen: teachers71 - Eylül 14, 2011, 07:42:26 ÖÖ
ne arabalar gördüm lpg dolum yeri açıkta ruhsata işli değil nice hondalar gördüm lpg dolum yeri tampon altunda ruhsata işli >%Sakin >%Sakin >%Sakin
mevlanaya gönderme hissettim.
ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu, ne insanlar gördüm üzerinde elbise yoktu.. :)
Gönderen: Grafink - Eylül 14, 2011, 09:36:09 ÖÖ
saygılarla...

arkadas inandırıcı değil derken şuanda olabilirliğinin olmayacağını yani buna inanmadığını kastetmiş en azından ben böyle anladım sizin şahsınıza söylenmiş değil... ayrıca bende pompacının yanlış anlamış olabileceğini düşünüyorum kaçak kullanım dolum ağzıyla ilgili değil ki? hem kaçak kullanım nedir? eger ruhsata işletme meselesi ise onu benzin istasyonu aracılığı ile kontrol edmezler ki.. sanırım olay bagaja normal tüp atıp hem depoyu hem tüpü dolduranlar ile ilgili... ayrıca bi başka boyutta lpg dolum agzı nolursa olsun fiş kesiyolarsa kaçak olamaz.. bekleyip görelim ilerde ne değişiklikler olacak belki o zamanda benzin dolum ağzına koymamıza izin verirler daha güzel olur :)

Elbette size şahsınıza söylemedim inandırıcı değil diye, pompacının ağzından yazdığınız iletidir inandırıcı olmayan. bunu da açıklamaya çalıştım... Hala da bunun bir istasyon efsanesi olarak yıllarca süreceği kanısındayım :) Kaçak kullanımı  önlemek isteyen kurumlar vize de LPG etiketini hafif kusur olarak görmez, nasıl ki koyu filimleri cart diye söküyorlarsa, etiketsiz aracı da vize'den geçirmeyerek problemi çözer. Ya da montaj yapan firmalara kısıtlamalar getirir. Pompa ağızları görünecek diye bi diretmeye girmek oldukça mantıksız. Aksine ben yakın zamanda pompa ağızlarının depo içine yapılmasının mümkün olabileceği kanısındayım. Bu yönde hem çok talep var hem de Türkiye den başka tüm ülkelerde bu uygulama standart prosedür denilebilir. Ama yine bu ülkelerde LPG, ya da CNG etiketi takmamak ciddi parasal yaptırımlara tabii.. Herneyse,   yazdığım metnin tamamı okunduğunda şahsınıza ait bir irdeleme olmayacağını düşünerek kurmuştum cümlelerimi, ma elbette insanlar farklı farklı.algılamalar farklı farklı, zaten bütün bu algılamalara hakim olabilecek insanlar da bizler değiliz. Bir gazeteci ya da bir diplomat değilim en azından. Bu yüzden üzerinize almayın.  Ayrıca saygılarımız karşılıklı. Umarım gücenmemişsinizdir.
Gönderen: teachers71 - Eylül 14, 2011, 01:19:10 ÖS
dostum ben bana pompacýnýn dediðini söyledim. adam yazý geldi derken yalan söyleyecek hali yok.. teachers71 arkadaþýn dediði "inandýrýcý deði"l derken sanýrým "mantýklý deðil" demek istediniz..size mantýksýz gelmiþ olabilir o ayrý konu. saygý duyarým... bazen yanlýþ bir kelime seçimi anlamý çok deðiþtirebiliyor..
saygýlarla...
rica ederim dostum.gücendim demek istemedim. Karşılıklı saygı çerçevesinde yazdık.. sağlıcakla kalın...
arkadas inandýrýcý deðil derken þuanda olabilirliðinin olmayacaðýný yani buna inanmadýðýný kastetmiþ en azýndan ben böyle anladým sizin þahsýnýza söylenmiþ deðil... ayrýca bende pompacýnýn yanlýþ anlamýþ olabileceðini düþünüyorum kaçak kullaným dolum aðzýyla ilgili deðil ki? hem kaçak kullaným nedir? eger ruhsata iþletme meselesi ise onu benzin istasyonu aracýlýðý ile kontrol edmezler ki.. sanýrým olay bagaja normal tüp atýp hem depoyu hem tüpü dolduranlar ile ilgili... ayrýca bi baþka boyutta lpg dolum agzý nolursa olsun fiþ kesiyolarsa kaçak olamaz.. bekleyip görelim ilerde ne deðiþiklikler olacak belki o zamanda benzin dolum aðzýna koymamýza izin verirler daha güzel olur :)

Elbette size þahsýnýza söylemedim inandýrýcý deðil diye, pompacýnýn aðzýndan yazdýðýnýz iletidir inandýrýcý olmayan. bunu da açýklamaya çalýþtým... Hala da bunun bir istasyon efsanesi olarak yýllarca süreceði kanýsýndayým :) Kaçak kullanýmý  önlemek isteyen kurumlar vize de LPG etiketini hafif kusur olarak görmez, nasýl ki koyu filimleri cart diye söküyorlarsa, etiketsiz aracý da vize'den geçirmeyerek problemi çözer. Ya da montaj yapan firmalara kýsýtlamalar getirir. Pompa aðýzlarý görünecek diye bi diretmeye girmek oldukça mantýksýz. Aksine ben yakýn zamanda pompa aðýzlarýnýn depo içine yapýlmasýnýn mümkün olabileceði kanýsýndayým. Bu yönde hem çok talep var hem de Türkiye den baþka tüm ülkelerde bu uygulama standart prosedür denilebilir. Ama yine bu ülkelerde LPG, ya da CNG etiketi takmamak ciddi parasal yaptýrýmlara tabii.. Herneyse,   yazdýðým metnin tamamý okunduðunda þahsýnýza ait bir irdeleme olmayacaðýný düþünerek kurmuþtum cümlelerimi, ma elbette insanlar farklý farklý.algýlamalar farklý farklý, zaten bütün bu algýlamalara hakim olabilecek insanlar da bizler deðiliz. Bir gazeteci ya da bir diplomat deðilim en azýndan. Bu yüzden üzerinize almayýn.  Ayrýca saygýlarýmýz karþýlýklý. Umarým gücenmemiþsinizdir.
Gönderen: ozcanar - Eylül 24, 2011, 09:39:27 ÖS
megane sportta benzin depo ağzının yanında lpg dolum ağzı vardı,süper olmuş,ikisi bir arada..
ben tamponu deldirmedim,gereği yok.
Gönderen: metin07 - Mart 06, 2013, 04:42:47 ÖS
Benim araçtaki dolum ağzı sağda, tamponun altında, dolayısıyla egzosun yanı sayılır.
Montaj yapılan ilde (G.antep) ruhsata işletirken bu durum sorun yaratmıyordu. Şimdi başka bir ildeyim. Burda tüm pompacılar bu duruma şaşırıyor. Egzosun yanında muayenede geçmez diyor. Bunun değişimi için lpg dönüşüm bayisine geri gitsem 2000 km yol yapar. :D
Burdaki bir bayiye gitsem ücret öderim gibi geliyor.
Montajı yapan mühendise bunun ileride sıkıntı yapıp yapmayacağımı sorduğumda, egzosdan 10 cm uzakta ve çelik boru içerisinde korumada olduğu için sıkıntı olmadığını ve muayeneden geçtiğini söylemişti.
Bulunduğum ilde ise durum böyle değil.

Kendi hatalarını üstlenmeleri gerekmez mi? (LPG-Brc  /  FD6-2011)
Gönderen: alpdemir - Mart 07, 2013, 08:06:08 ÖÖ
Benim araçtaki dolum ağzı sağda, tamponun altında, dolayısıyla egzosun yanı sayılır.
Montaj yapılan ilde (G.antep) ruhsata işletirken bu durum sorun yaratmıyordu. Şimdi başka bir ildeyim. Burda tüm pompacılar bu duruma şaşırıyor. Egzosun yanında muayenede geçmez diyor. Bunun değişimi için lpg dönüşüm bayisine geri gitsem 2000 km yol yapar. :D
Burdaki bir bayiye gitsem ücret öderim gibi geliyor.
Montajı yapan mühendise bunun ileride sıkıntı yapıp yapmayacağımı sorduğumda, egzosdan 10 cm uzakta ve çelik boru içerisinde korumada olduğu için sıkıntı olmadığını ve muayeneden geçtiğini söylemişti.
Bulunduğum ilde ise durum böyle değil.

Kendi hatalarını üstlenmeleri gerekmez mi? (LPG-Brc  /  FD6-2011)

Çelikte olsa sonuçta dolum ağzından kaçak olması ihtimali ve egsoz borusundan kıvılcım çıktığında aradaki 10 cm'in pek ehemmiyeti kalmayacaktır. Brc'nin yetkili bölge bayine telefonla ulaşın bence . Hatta konunun sonuna kadar takipçisi olacağım gerekirse dava açarım can güvenliğim falan denildiğinde kusuru örteceklerini düşünüyorum.
Gönderen: fzt.serhat - Nisan 26, 2013, 10:43:48 ÖÖ
Aradığım bütün honda servisleri lpg dolum ağzını benzin depo kapağının yanına koyuyor. Sanırım bende oraya koydurucam..
Gönderen: kuzey oto - Nisan 26, 2013, 03:23:51 ÖS
İstanbulda sadece egzosun tersinde ve tampon kısmında olması gerekiyor ama tamponun delinmesi şart değil gizli taktırıla bilir
Gönderen: CelloCeylo - Nisan 26, 2013, 06:03:40 ÖS
Benim 2.4 Accord'da çift egzoz çıkışı olduğundan tamponun altına orta kısma konulmuş . Aslında tamponu kasıyor ve kötü bir görüntü oluşturuyor dikkatli bakınca . Ayrıca aracın arka koltuğunda çok kişi olunca çöktüğünden dolayı depo girişine tabancayı takamıyorlar .

Daha önce Esenyurt Fatih San. Sit. Aslan LPG'ye gösterdim . Bana başka biryere konulma şansı yok dediler . Olumlu birşey söyleyebilselerdi yerini değiştirtecektim .

Sizce birşey yapılabilir mi ?
Gönderen: sercanim - Nisan 26, 2013, 06:50:23 ÖS
dolum yeri aracın altında olduğu zaman pompacılar iyi anıyor takan lpg ustalarını :)
Gönderen: neco otogaz izmir - Nisan 26, 2013, 10:35:26 ÖS
 :rc   doğrusun
Gönderen: neco otogaz izmir - Nisan 26, 2013, 10:37:04 ÖS
Benim 2.4 Accord'da çift egzoz çıkışı olduğundan tamponun altına orta kısma konulmuş . Aslında tamponu kasıyor ve kötü bir görüntü oluşturuyor dikkatli bakınca . Ayrıca aracın arka koltuğunda çok kişi olunca çöktüğünden dolayı depo girişine tabancayı takamıyorlar .

Daha önce Esenyurt Fatih San. Sit. Aslan LPG'ye gösterdim . Bana başka biryere konulma şansı yok dediler . Olumlu birşey söyleyebilselerdi yerini değiştirtecektim .

Avrupa dolum agzi dediğimiz sistemle benzin dolum kabinini içine yerleştirbilinir

Sizce birşey yapılabilir mi ?
Gönderen: neco otogaz izmir - Nisan 27, 2013, 02:39:23 ÖS
Renault megane serisinde isteyen musterilerime taktim.benzin dolum aparatinan yanina  takilyo seyyar dolum agzi var gaz  pompasi takilirken o aparat takiliyor.
Gönderen: sercanim - Nisan 27, 2013, 03:58:47 ÖS
Renault megane serisinde isteyen musterilerime taktim.benzin dolum aparatinan yanina  takilyo seyyar dolum agzi var gaz  pompasi takilirken o aparat takiliyor.
resim görebilir miyiz bizde değiştirebilir miyiz dolum ağzı yerini.
Gönderen: neco otogaz izmir - Nisan 27, 2013, 04:41:08 ÖS
Monte edilmiş şekli ancak müşterim gelince çekebilirim ama aparatin resmini yüklüyorum
Gönderen: qwertylion - Nisan 27, 2013, 06:18:19 ÖS
Monte edilmiş şekli ancak müşterim gelince çekebilirim ama aparatin resmini yüklüyorum

Bizde depo ağzına alabilirmiyiz? Araç yeni honda city
Gönderen: neco otogaz izmir - Nisan 27, 2013, 07:36:51 ÖS
resim görebilir miyiz bizde değiştirebilir miyiz dolum ağzı yerini.

Resimleri göndermeyi beceremedim yükleyemedim bilgilendirirseniz sevinirim

Gönderen: neco otogaz izmir - Nisan 27, 2013, 07:37:59 ÖS

Bizde depo ağzına alabilirmiyiz? Araç yeni honda city

Evet biraz dikkat edilmesi gereken bir monte işlemi aracınıza lpg takan firmaya giderseniz yardımcı olacağına eminim
Gönderen: artyom - Şubat 11, 2014, 03:59:41 ÖS
dolum yeri aracın altında olduğu zaman pompacılar iyi anıyor takan lpg ustalarını :)

aynen öyle ve pompayı çıkarttıktan sonra kapağı takmıyorlar bazen. bu sorun olur mu acaba?
Gönderen: By_emre - Şubat 11, 2014, 05:10:06 ÖS

aynen öyle ve pompayı çıkarttıktan sonra kapağı takmıyorlar bazen. bu sorun olur mu acaba?

Kapak olursa dolum ağzında çamur vs olmaz ve dolum kısmında arıza oluşmaz kapak olursa daha iyi olur ben 2-3 ay takmamıştım sonra alıp taktım eğer petrolde kaybolduysa gidip söyleyin elinde var ise verir
Gönderen: artyom - Şubat 12, 2014, 10:10:23 ÖÖ

Kapak olursa dolum ağzında çamur vs olmaz ve dolum kısmında arıza oluşmaz kapak olursa daha iyi olur ben 2-3 ay takmamıştım sonra alıp taktım eğer petrolde kaybolduysa gidip söyleyin elinde var ise verir

kapak var olmasına var da adam zaten pompa için resmen arabanın altına yatıyor öyle takıyor ondan sonra bir de kapağı takmak zorlarına gidiyor bazen.
Gönderen: Caner20 - Şubat 12, 2014, 10:47:25 ÖÖ
aynen bazıları takmiyor birde tampona bastıkları ıcın ellerıyle arka tarafta acilma oldu clipslerin ordan :s
Gönderen: chaterchater06 - Haziran 23, 2015, 02:16:49 ÖS
http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_cng_ve_alternatif_yakit_sistemleri/lpg_dolum_yeri_benzin_dolum_yerinde-t79599.0.html;new#new

dolum yeri benzin kapagında, hem de kapak kapanabiliyor. Çok kullanışlı ve güvenli