TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: poseidon999 - Kasım 03, 2010, 09:53:58 ÖÖ
-
Arkadaşlar bilinmemesi normaldir ama bilmeyen insan bir sorar yahu.
İstetme veya işletme veya istepne değil bunun adı stepnedir ya da en güzeli
Türkçeden şaşmadan yedek lastik diyin en güzeli.
Farklı bir yorum da aşağıdaki ilan sahibinden gelmiş çok güldüm.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-jant-ve-lastik-takimlari-kucuk-hissetme-33830706/detay? (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-jant-ve-lastik-takimlari-kucuk-hissetme-33830706/detay?)
Şemşiye değil Şemsiye
Şarz değil Şarj
Vitez değil vites
Amartisör değil amortisör
Şanzuman değil Şanzıman
Egsos-Eksos-Ekzoz-Eksuz değil Egzoz vs..vs..vs..vs
Türkçeyi daha düzgün kullanırsak daha anlaşılır bir forumumuz olur.
-
hassasiyetini edebiyat öğretmeni olarak takdir ettim arkadaşımm
-
Sonuna kadar katılıyorum. Dil çok önemli ama yeni nesil farkında değil bunun malesef.
Şanzuman kelimesine katılmıyorum ama :) Doğrusu şanzuman.
-
stepnenin dogu dilinde ( kürtçe ) yazılmadığına dua ediyorum.Gerçi yakında o da olacak.. >%Sakin
-
hissetme :) :)
adam tam katlettmiş Türkçe yi.
-
Ama özellikle yazmış gibi :) Bir insanın bu kadar cahil olabileceğine inanmak istemiyorum :))
-
hassasiyetini edebiyat öğretmeni olarak takdir ettim arkadaşımm
Teşekkür ederim.
Çok da ağdalı bir Türkçeyle konuşulması gerekmez
masum hatalar da olur ama bazılarını cidden uyarmak gerekiyor.
Unutmayın bir millet önce diliyle var olur.
-
koptummmmmmmmmm :D:D:D::D:D:D gozden kacmamıs senınde:D:D hıssetmemı alcksn hehehehehahahheheheh:D:D:D:D:D
-
dubleks-dublex-tubleks değil -- tubeless lastik...
-
triptronik degil tiptronik :)
-
:)
-
Tereddütte kalanlar için :http://www.tdk.gov.tr (http://www.tdk.gov.tr)
Bir tane daha;
Püsküyüt veya büsküyü değil
Bisküvi
-
çoğu insanda hoparlör diyemiyor :D
-
Tereddütte kalanlar için :http://www.tdk.gov.tr (http://www.tdk.gov.tr)
Bir tane daha;
Püsküyüt veya büsküyü değil
Bisküvi
Kimisi püsküü diyor :)))
-
ellaaammm
-
hissetmiyorum hiçbişey bu ilandan sonra :D
-
Bu bir facia olmalı. Hissetme süper ya :)
-
Hissetme... Hissettikce sıra sana gelecek :)))
-
aboww :D
-
Türkçe'den...
Türkçe'yi...
-
bi de pandizot olayi var ki alternatiflerinin sayisi belli degil :)
-
bi de pandizot olayi var ki alternatiflerinin sayisi belli degil :)
Bu da güzel bir tespit :)
Çok komik şeyler çıkıyor ortaya.
Peki V-tech'e ne demeli :)
-
Türkçe'den...
Türkçe'yi...
Türkçeden sonra gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmaz diye biliyordum ben :S
-
manüfolt var bide :D
-
Türkçe'den...
Türkçe'yi...
Türkçeden sonra gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmaz diye biliyordum ben :S
Ben de öyle biliyorum.
-
diferensiyel değil difransiyel
keleş değil ak-47
deyişen değil değişen
full otomotik değil tam otomatik
tam full değil tam donanımlı
airbağ değil airbag
kabut değil kaput
cant değil jant
anantar değil anahtar
se 2000 değil s two thousand (es 2000 denebilir)
ve daha hatırlayamadığım sayısız örnek var
-
civic değil sivik :D
-
Vites'e "fites" diyen ve otomotiv sektöründe çalışan arkadaşlarım vardı :) Gerisini siz düşünün.
-
çoğu ilanda full+full yazıyo tamam full'un birini anladıkta diğer full ne acaba :)
-
Fiteng, Tayyar, Teg, Çupra
-
geçenlerde ustaya gittim sanayiye adamın işi bu araçlarlar uğraşıyo ama benim hondaya cıvık diyince geldiğim yer konusunda bi daha düşünmeye karar verdim
-
diferensiyel değil difransiyel
keleş değil ak-47
deyişen değil değişen
full otomotik değil tam otomatik
tam full değil tam donanımlı
airbağ değil airbag
kabut değil kaput
cant değil jant
anantar değil anahtar
se 2000 değil s two thousand (es 2000 denebilir)
ve daha hatırlayamadığım sayısız örnek var
bu arada difransiyel degil diferansiyel e unutulmus sanirim. saygilar
-
konu çok dagılmış,
Türkçe mi?
-
bence bilerek yazmıştır..o kadarda cahil değildir herhalde :)
-
çoğu insanda hoparlör diyemiyor :D
evet :) aporlo diyorlar :D :D
-
sidi çalar paynır teyip,çant lastik,yuesbili teyip,eyirbek ve daha aklıma gelmeyen gördüklerimde vardı :D
-
poça - poğaça
ikis 5 (bmw x5)
parfün - parfüm
nassın - nasılsın
gardaş - kardeş
gomutan - komutan
ve benzeri :)
-
bir tanede ben ekliyim, araçlarla alakalı değil ama buda çok yanlış telaffuz ediliyor...
veleybol, valaeybol diye doğrusu voleybol
-
vallahamı - ciddimisin
amarika - amerika
alamanya - almanya
faransa - fransa
concorde - konkord
gece kondu - ev
-
sahibindende iLanlara bakıyorum adam otomatik kapı pencere yazmış gecenin 2:43 ünde kahkaLara girdim :D :D :D
-
vallahamı - ciddimisin
amarika - amerika
alamanya - almanya
faransa - fransa
concorde - konkord
gece kondu - ev
Alamanya.. Alamanya.. Benim gibisini bulamanya :P :)))))))))
-
peki fitbol mudur futbol mudur???
-
teşkürler...
:D
-
teşkürler...
Reca :)
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-honda-motorsiklet-icin-cant-sitigiri/detay?keyword=honda%20sticker
Siz,bir de bu ilandaki hatalara bir bakın....
-
Bu ne ya STİGIR ne abi CANT ne şahsın kendisinede mesaj atıyorum :))
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-honda-motorsiklet-icin-cant-sitigiri/detay?keyword=honda%20sticker
Bak bu da fenaymış :)
Türk hayal gücü sınır tanımıyor.
Cant Sıtigır
-
Arkadaşlar;
Bilmemek değil,öğrenmemek ayıptır demişler.Ama benim sevgili halkım,öğrenmeye üşeniyor..
Kirpik yerine kiprik,kibrit yerine kirbit,ekşi yerine eşki,tiksindim yerine tiskindim,demek,aslında komik değil çok acıdır..Dünya'nın en genç prof. olma ünvanını elinde bulunduran Sayın Oktay Sinanoğlu'nunda dediği gibi bir ülkede çöküş önce dil ile başlar...
Dilimizi koruyalım..:)
-
hahahaha mükemmel bayılıyorum şöyle adamlara , adam daha türkçe yazamıyor konuşamıyor malını nasıl satacak oda meçhul.
-
hahahaha mükemmel bayılıyorum şöyle adamlara , adam daha türkçe yazamıyor konuşamıyor malını nasıl satacak oda meçhul.
Bundan böyle her sitede, her forumda Türkçe konuşula...
-
birde türkçeyi katleden sanatçı denen kişilikler var bilirsiniz onları
sen beni öldürcenmi çıldırtçanmı canım :)
-
Sorma, onlara acaip sinir oluyorum.
-
Sorma, onlara acaip sinir oluyorum.
Onların elebaşı Bülent Ersoy denilen ucube.
Ekranda görünce kusuyorum afedesiniz.
-
hop hop hop hop bidaha yapmicammm.
-
Gerçekten dilimize önem vermemiz , Türkçeyi doğru kullanmak için çaba sarfetmemiz lazım.
-
birde roberden türkçe katliamı :)
beyaz ve sen
bu bir yasak aşk öyküsü çokda acıklı
birazdan evleniyor yarim ondan bu acı
birde başımda dönüyorken bizim bu şarkı
mutluluk hediyem şarkımda senin olsun
ey tanrım dayanabilirmiyim buna ben
yardım et çıkar onu al aklımdan lütfen
taşıyamıyabilirim düşerim birden
nede güzel olmuşsundur beyazlar içinde sen
sensizliği paylaşırım yalnız evimde
yokmuş böyle bir acı ne yerde ne gökte
attın imzanı kıydın ikimizede
çektim kendimi sen mutlu ol dünya evinde
şarkımızı söylüyorum sakın ağlama
kıyamamki sana benim olamasanda
hani sana o ilk canım deyişim varya
çınlasın kulağında her bu şarkı çaldığında
sensizliği paylaşırım yalnız evimde
yokmuş böyle bir acı ne yerde ne gökte
attın imzanı kıydın ikimizede
çektim kendimi sen mutlu ol dünya evinde
-
Türkçe özel isimdir. Çekim eki geldiğinde (') ile ayırılır Yapım eklerinde gerek yoktur. Lise yıllarımdan aklımda kalan bilgi bu yanlışta olabilir. Bilen arkadaşlar varsa düzeltsinler.
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mercedes-sl-orjinal-full-full-32489167/detay
eor ve harddog :)
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mercedes-sl-orjinal-full-full-32489167/detay
eor ve harddog :)
Açılır tavan de tente de
Harddog ne yahu. :)
Madem Türkçesini bilmiyorsun ingilizcesini adam gibi yaz.
Herif ingilizceyi de katletmiş. :)
-
Harddog >%6rol
Hotdogun hard olanı >%6rol >%6rol
-
Siz hiç civic sport haçbek gördünüz mü? :)
hem de otomatık fites sanruf kılıma :)
Bak bak gül.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-honda-civic-sport-hacbek-34330424/detay?
-
Bak bak gül.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-honda-civic-sport-hacbek-34330424/detay?
arkadaşlar bazen geyiğine yazıyorlar gibi geliyor , cidden böyle yazıyorlarsa ve öğrenmişlerse vah bizim milletimizin haline. ne kadar cahil insanlar var demekki biz bilmiyoruz. hemde adam internet kullanmasını biliyor dilini doğru düzgün yazıp konuşamıyor. acıyarak gülüyorum bu ilanın sahibine :)
-
Bak bak gül.
arkadaşlar bazen geyiğine yazıyorlar gibi geliyor , cidden böyle yazıyorlarsa ve öğrenmişlerse vah bizim milletimizin haline. ne kadar cahil insanlar var demekki biz bilmiyoruz. hemde adam internet kullanmasını biliyor dilini doğru düzgün yazıp konuşamıyor. acıyarak gülüyorum bu ilanın sahibine :)
Onu bırak kullandığı arabanın ne olduğunu bilmiyor.
-
Oyun bozan olmak istemem ama bu konu başlığı altında yazılan yorumları okuduğumda dalga geçilen insanlardan hiçbir farkı yok bağzılarının. Birkere herşeyin başında çoğumuzun nickleri yabancı bir, ikincisi herkez yazım hatası yapıyor.. Herkez tastikli yada dikkatli olmayabilir ama bu şekilde bir başkasıyla dalga geçilmeside hoş değil. Bilmiyorum hani herkez kendi kapısının önünü süpürse mahalle tertemiz olur derler ya buda öyle birşey..
-
Oyun bozan olmak istemem ama bu konu başlığı altında yazılan yorumları okuduğumda dalga geçilen insanlardan hiçbir farkı yok bağzılarının. Birkere herşeyin başında çoğumuzun nickleri yabancı bir, ikincisi herkez yazım hatası yapıyor.. Herkez tastikli yada dikkatli olmayabilir ama bu şekilde bir başkasıyla dalga geçilmeside hoş değil. Bilmiyorum hani herkez kendi kapısının önünü süpürse mahalle tertemiz olur derler ya buda öyle birşey..
üstteki yazıyı bu konu altına koymak pek talihsiz bir durum olmuş senin için :) tam konumuza uygun, örnek bir yazı olmuş. :)
-
ben yabancı nick kullanmıyorum ama yabancı nick ile doğru türkçe kullanmanın bağlantısı nedir anlayamadım. Bu yazılanların bir an önce düzeltilmesi böyle ilanların önüne geçilmesi için bu konu açıldı. sen ne kadar evinin önünü süpürsende diğer evlerin önündeki çöpler rüzgarla yağmurla yine senin evinin önünü kirletir. belki bizim türkçemizi bozamazlar ama yeni yetişen nesili görüyorsunuz. türkçe resmen katledilmiş durumda.
-
Dostum konu birbirimizin hatasını bulmak değil. Ararsak buluruz.
Mesela paragrafının arasında bulunan "ikincisi herkez yazım hatası yapıyor." gibi.. veya
paragraf başlangıcında veya noktalardan sonra küçük harf ile başlaman gibi....
veya "süpürsende" kelimesindeki de bağlacını ayırmaman gibi...
yani hata bulmak zor değil, hiçbirimiz edebiyat öğretmeni değiliz.
maksat bilmemek değil öğrenmemek ayıp mantığını daha ileri götürmek.
Sadece öğrenmeye çalışıyoruz ve öğrenmek istemeyenleri burada örnek gösteriyoruz.
-
Hata aramıyorum kimseninde şahsına birşey söylemedim zaten. Belirttiğim gibi hepimiz yanlış kullanıyoruz dedim. Başkalarını tiiye alırken kendimizede bi bakalım diyorum nedir bu tepkilerin sebebi.. Gereksiz ve boş muhabbet şuan bana yazdıklarınız. Tek denilmesi gereken şey '' Haklısın.. Önce kendimizi düzeltip sonra başkalarına yol gösterelim '' Bende dahilim bunun içinde.. Ayrıca o hataları nerde gördün sen hayalmi kuruyorsun ben yazdığımın ne olduğunu biliyorum.. Bu konu açılmadan önce forumda yazılan mesajları v.s araştırsak burda atıp tutan birçok kişinin aslında ne kadar tutarsız Türkçe kullandıklarını görürüz. Yani maksadım kimseyi suçlamak değil nacizhane bir görüş. Tartışma kültürüne sahip olmayan arkadaşlar söylediklerim hakkında yorum yapmasınlar lütfen konu çirkinleşsin istemiyorum..
-
Çirkinleşecek bir durum yok arkadaşım.
Güzel güzel tartışıyoruz.
Sadece forumumuzda yapılan Türkçe hatalarının göze hoş görünmediğini
ve daha dikkatli olmamız gerektiğini vurguluyoruz.
Zaten bu konu onun için açıldı.
Biz zaten hata yaptığımızın farkındayız.
Ne kadar güzel yazabilirsek faydamıza.
-
Saol kardeşm bende tam olarak bundan bahsediyorum..
-
Arkadaşlar hepimiz aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Birbirimizi üzmeyelim. populer_ kardeşimiz bence doğru bir tespitte bulunmuş. Hele bazı arkadaşlarımızın yazdığını okumak,anlamak resmen yoruyor. Bu sebepdendir ki, çok fazla yanıt da gelmiyor bu tür başlıklara :))
Öte yandan diğer arkadaşlar da haklılar. Hepimiz hata yapabiliyoruz. Önemli olan, elimizden gelen gayreti göstermek.
-
rilax arkadaşlşar rilaz...
-
Ümit Çamyar o ilanla çamları yarmış >%6rol >%6rol >%6rol yarıldım
-
Belki lastikler o kadar saglamdır ki stepnenin oldugunu bile hissetmemiştir ondan hissetme yazmıştır :):)
-
nalbura malbur diyen birini görseniz ne yaparsınız :)
-
nalbura malbur diyen birini görseniz ne yaparsınız :)
Vay malbur derim.
Bir de ülkemizde bir melemen gerçeği var.
-
MAL-bur mu??
-
parfüme parfün
otobüse ottobis
akbile akpil
bıçağa pıçah
:) çevremde çok duyuyorum hatta bazılarını benim arkadaşlarım söylüyor.
-
Türk Dil Kurumu Başkanının internette hangi siteleri geziyor acaba merak ediyorum?
-
-
Adam herhalde sinir hastası olmuştur...
-
Arkadaşlar burda aslında konu ikiye ayrılıyor.Birincisi, Türkçe olupta bölge bölge söylenişi farklı olan kelimelerin kullanımı.Mesela benim takma adım olan 'SOĞULCAN' ın doğrusu SOLUCAN dır.Ama ben bizim yöresel kullanımımız olan soğulcanı bilerek tercih ettim çünkü solucan internette kullanılan bir isim..Bu biraz daha kabul edilebilir bir durumdur ülkemizin kültürel yapısı itibariyle.
Gelelim ikinci ve asıl tehlikeli olan konuya.Bir İngilizce öğretmeni olarak beni çok rahatsız eden konu:Türkçe karşılığı olmasına rağmen sanki bir hava atma özelliğiymiş gibi bazı kelimelerin İngilizcelerinin kullanılması. Asıl dilimizi tehlikeye atan bu durumdur.Evet bazen Türkçe karşılığı olmadığı için gerçekten kullanmak zorunda kalıyoruz bazı İngilizce kelimeleri.Ama karşılığı olduğu halde bilerek 'bak ben İngilizcesini de biliyorum' demek için kullananlara da çok sinir oluyorum.Medyanın da bunda etkisi çok büyük.Bence site üyeleri olarak önce buna dikkat edelim.Mümkün olduğunca İngilizce kelime kullanmamaya çalışalım.Mecburen kullanıyoruz ama en asgariye indirelim lütfen.
-
Arkadaşlar burda aslında konu ikiye ayrılıyor.Birincisi, Türkçe olupta bölge bölge söylenişi farklı olan kelimelerin kullanımı.Mesela benim takma adım olan 'SOĞULCAN' ın doğrusu SOLUCAN dır.Ama ben bizim yöresel kullanımımız olan soğulcanı bilerek tercih ettim çünkü solucan internette kullanılan bir isim..Bu biraz daha kabul edilebilir bir durumdur ülkemizin kültürel yapısı itibariyle.
Bu konuda çok haklısın.
Yanlış kullanımla, coğrafyaya göre değişiklik gösteren ağız ve lehçeleri birbirine karıştırmayalım.
-
Gelelim ikinci ve asıl tehlikeli olan konuya.Bir İngilizce öğretmeni olarak beni çok rahatsız eden konu:Türkçe karşılığı olmasına rağmen sanki bir hava atma özelliğiymiş gibi bazı kelimelerin İngilizcelerinin kullanılması. Asıl dilimizi tehlikeye atan bu durumdur.Evet bazen Türkçe karşılığı olmadığı için gerçekten kullanmak zorunda kalıyoruz bazı İngilizce kelimeleri.Ama karşılığı olduğu halde bilerek 'bak ben İngilizcesini de biliyorum' demek için kullananlara da çok sinir oluyorum.Medyanın da bunda etkisi çok büyük.Bence site üyeleri olarak önce buna dikkat edelim.Mümkün olduğunca İngilizce kelime kullanmamaya çalışalım.Mecburen kullanıyoruz ama en asgariye indirelim lütfen.
evet yörelere göre söyleniş değişir bu konuda katılıyorum ama yazım olarak türkçede tek tip alfabe vardır. Yani gidiyorum yerine gidiyirum veya gidek yazamazsınız.
-
evet yörelere göre söyleniş değişir bu konuda katılıyorum ama yazım olarak türkçede tek tip alfabe vardır. Yani gidiyorum yerine gidiyirum veya gidek yazamazsınız.
Evet kesinlikle size katılıyorum.Ben sadece önem sırasına göre diğerinin daha önemli ve tehlikeli olduğunu belirtmek istedim.Yoksa sizin belirttiğiniz de çok yanlış bir durum.
-
Örnek ;
İzmir: Napiyosun
Mugla: Napıpdurun
Trabzon Napiyusun daa
Gibi :)
-
Örnek ;
Trabzon Napiyusun daa
Trakya Napan Be!! :)
-
Örnek ;
Trabzon Napiyusun daa
Trakya Napan Be!! :)
Bide Çanakkale var Eyvah Eyvahta Soluolar Nabion be yaaaa :):):)
-
kayseride: nörüyoonn
-
Çuvaldızı başkasına iğneyi kendimize batıralım.Önce kendimizden başlasak?Kullandığımız üye adları ve cümlelerde Türkçe ve başka diller bir güzel harmanlanmış.İlk aklıma geleni ise güzel yerine gusel.Ayrıca v harfinin yerine w kullanılıyor farkında olmadan yada dikkat çekmek için.Dil herşeyden önce gelir bir ülke için.Yanılmıyorsam Fransa ingilizce ve diğer dillerde yazılan dükkan tabelalarını değiştirmek için bir girişimde bulunmuştu.Herkese daha dikkatli ve özenli forumlar diliyorum.
-
bir de ben sorayım bizim buraların yerel ağzıyla...
naa'pan
-
Ankara:
Nabıyon la? :dil
-
Ankara:
"La bebe napıyon?" :)
-
size bir msn yazışması açıklıyorum :)
nslsn janım ?
iyiyim canım sen nasılsın ?
bnde iyiym bu akşm işin varm ?
yok niçin sordun ?
arkidişlerle takılıyoz bu akşm sende cihan we berkerle glsene
tamam gelirim canım
tamam güsel
iyi akşmlar öptüm kocaaaman mucxxx
-
nööörüüyonn?
-
nslsn janım ?
yok niçin sordun ?
tamam gelirim canım
tamam güsel
:D :D :D
-
nslsn janım ?
yok niçin sordun ?
tamam gelirim canım
tamam güsel
:D :D :D
Desene gece fena geçecek :)
Cihanlar, Berkeler falan. :D
Grup terapisi yapıyorlar herhalde.
-
Münübüs Değil Minibüs.. :)
-
Hazır güncellenmişken ben de birşey daha yazayım : Bence hiçbir Fransız affedersiniz ya da müsaade edermisiniz demiyordur ama biz Türk 'lerin %95 i pardon diyor..! >%Sakin
Sahip çıkalım arkadaşlar. Belki kızacak, belki güleceksiniz ama yazıldığı gibi CD derim sidi demem, ATM derim eytiem demem. Resimimin altına bakmayın AT yazar ama automatıc transfer demem otomatik vites derim ;)
-
Hazır güncellenmişken ben de birşey daha yazayım : Bence hiçbir Fransız affedersiniz ya da müsaade edermisiniz demiyordur ama biz Türk 'lerin %95 i pardon diyor..! >%Sakin
Sahip çıkalım arkadaşlar. Belki kızacak, belki güleceksiniz ama yazıldığı gibi CD derim sidi demem, ATM derim eytiem demem. Resimimin altına bakmayın AT yazar ama automatıc transfer demem otomatik vites derim ;)
İlk söylediğinde sonuna kadar haklısın.
evet bir kelimenin Türkçesi varsa onu kullanmalıyız ama
İngilizce olan bir kelimeyi Türkçe olarak okumak veya yazmak çok
gereksiz bence. Varsa Türkçesini kullanalım ama Cd'ye Sidi demek
bana çok komik geliyor.
Kompakt Disk de diyeceğim ama o da Türkçe değil.
En azından Türkçeleşmiş bir kelime.
TDK'nın yeni çıkan yabancı kelimelere MANTIKLI bi Türkçe karşılık bulmak ve kulaklara yerleştirmek için çok çalışması lazım.
-
Yok be abi anlaşamadık. Sidi demek bana çok komik geliyor demişsin ya, heh işte CD ye sidi demiyorum ki zaten, cede diyorum. :D Yazıldığı gibi okuyorum yani, cede, ateme... Mümkün olduğunca yabancı kelime kullanmıyorum, okey, print, eytiem, sidi demiyorum yani. :D Yav yazarak bunları anlatmak ta ne kadar zormuş. Neyse; Yaşasın Türkçe.
-
yazıldı mı bilmiyorum ama çok takık olduğum bir konu var
mp3 (empe3) m yi İngilizce, p yi Türkçe okumak nedir ya? :D
ya mepeüç ya da empitri dememiz lazım, bence :D
bir de resim çekilmez, çizilir, fotoğraf çekilir :D
-
+1
>%6rol
-
Bide Bizim Sınıftaki arkadaşlar var.Bide Öğrenci Olucaklar..
deferansiyel - difransiyel ( Bide Mekanik Okuyan Biri bunu diyorsa.)
Hissetmeyi Bırakın Bizim Arkadaş '' İstetme'' diyor.
Piston'a Pisdon diyen var.
Segman - Sekman diyen.
Fiat mirafiori - Tofaş miyafori diyenler .
Biyel Koluna - Biye Kolu diyen insan var ..
-
Segman - Sekman diyen.
Fiat Mirafiori'yi kimse diyemiyorki zaten :D Enteresan bir ismi var :D
Yalnız diğerlerine koptum :D
-
aynı mantıkla yıllardır ben de cine 5 kanalına takılıyım.ya cinebeş ya da ingilizce cine five :)
-
Segman - Sekman diyen.
Fiat Mirafiori'yi kimse diyemiyorki zaten :D Enteresan bir ismi var :D
Yalnız diğerlerine koptum :D
Daha Neler Var şimdi Aklıma gelmiyor...