TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: djromantikserseri - Mayıs 24, 2006, 05:05:09 ÖS

Başlık: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: djromantikserseri - Mayıs 24, 2006, 05:05:09 ÖS
ABD'de birbirinden ilginç tazminat davaları açılıyor. İşte mahkemelerin uğraştığı en çılgın davalardan bir kaçı.

San Diego'da bir adam belediyeye karşı 5.4 milyon dolar tazminat açti. Belediye salonunda verilen konser sırasında erkekler tuvaletinde bir kadın gördügü gerekçesiyle, duygusal travma yaşadığını öne sürdü.

Bir soyguncu ise hapishane yönetiminden şikayetçi oldu. Çünkü tek kişilik hücrede kalan mahkum, bedava deodorant vermediği için
hapishane yönetimine kızdı.

Bir kanser hastası, öngörülen süre içinde ölmediği gerekçesiyle sağlık müdürlügünü dava etti. Doktorların koyduğu teşhise göre çoktan ölmüş olması gerektiğini belirten davacı, tazminat istedi.

Peter Wellis (36), boşandığı eşine tazminat ödemek istemedi. Karısının kendisine doğum kontrol hapı kullandığını söylediğini savunan Wellis, eşini sperm hırsızlığıyla suçladı. Ancak Wellis haklı bulunmadı.

Bira düşkünü bir adam Anheuser-Busch biralarını üreten şirkete 10 bin dolarlık dava açtı. Biracıya göre, reklamda birayla kadınların tavlanabileceği söyleniyordu, ancak kendisi başarılı olamadı.

Bir kadın sürücü, buz tutmuş yolda motorlu bir kızakla çarpıştı. Kızağın sürücüsü öldü. Kadın sürücü, tanık olduğu ölüm anında yaşadığı şok yüzünden adamın dul karısına tazminat davası açtı.

Florida'da bir balıkçı şiddetli fırtınada öldü. Ailesi, hava durumu yorumu doğru çıkmadığı gerekçesiyle bir TV kanalından 10 milyon dolar tazminat istedi. Dava geri çevrildi.

Dorothy H. (40) eşini ayarttığı gerekçesiyle öteki kadın hakkında 1 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Yargıç, 18'inci yüzyıldan kalma bir maddeye dayanarak, davanın görülmesini kabul etti.

81 yaşındaki Stella Liebeck, satın aldığı kahvenin dökülmesi üzerine teninde yanık oluştuğu gerekçesiyle McDonald's'dan davacı oldu. O günlerde bütün Amerika bir anda bu davaya odaklandı. Yaşlı kadın 2.7 milyon dolar tazminat kazanarak bir anda şöhret olurken, ülkenin en büyük fast food zincirlerinden biri olan McDonald's, ortaya çıkabilecek başka uyanıklara karşı çeşitli önlemler almaya başladı.
Başlık: Ynt: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: Maverick - Mayıs 24, 2006, 05:20:28 ÖS
bende bir dava hatırlıyorum amerikada kadın yıkadığı kedisini mikrodalga'da kurutmaya kalkınca kediyi öldürmüş sonrada bunun kullanma kılavuzunda kedi kurutulmaz yazmıyor diye dava açmıştı ](*,)
Başlık: Ynt: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: Güven - Mayıs 24, 2006, 06:03:42 ÖS
euehehehehehe :lol: :lol: :lol:
Başlık: Ynt: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: sürüngen - Mayıs 24, 2006, 07:16:50 ÖS
bide chrysler araçalrlarından kaldırdığı bi malzeme yüzünden patlayan benzin pompası yüzünden bi çocuğun yüzünün yanmasına neden olmuştu..yıllar önce yüzlerce trilyon tazminat ödemişti...
Başlık: Ynt: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: djromantikserseri - Mayıs 25, 2006, 10:20:46 ÖÖ
ya bu amerikan hükümeti salak, yada insanlar fazla akıllı. adam hırsızlık için girdiği evin sahibi tatile gittiği için, garajda kilitli kalmı. 15 gün köpek maması ve pepsiyle yaşamış ve ev sahibine dava açıp kazanmış. hahahaha
Başlık: Ynt: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: ePHe - Mayıs 25, 2006, 10:23:58 ÖÖ
bende forumun bi acını bekliorum direk acıını yakalasam tazminat davasını acıcam :)
Başlık: Ynt: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: djromantikserseri - Mayıs 25, 2006, 10:26:30 ÖÖ
hehehehehe bulursan banada haber ver benim avukatım çok sağlamdır  ;D
Başlık: Ynt: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: ePHe - Mayıs 25, 2006, 10:28:32 ÖÖ
yok ailede bi kactane avukat war :) kimseye haber wermeden sinsice baslatıcam davayı :)
Başlık: Ynt: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: Maverick - Mayıs 25, 2006, 04:23:05 ÖS
hehehe sitenin nesini alcaksınızki.bizim yazdığımız mesajlara tedbir koydurularmış. ;D yönetim site gidiyor uyumaa içten yıkıcaklar bizi ;D
Başlık: Ynt: Akıllara zarar tazminat davaları
Gönderen: Onu-R - Mayıs 25, 2006, 06:09:54 ÖS
3 senem daha var.. ondan sonra sitenin avukatı olmaya adayım ;D