TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: 06 BAR10 - Eylül 07, 2010, 11:41:29 ÖÖ

Başlık: REÇİNE NASIL ÇIKAR ACİİİİİİİİİL YAAAAARDIM
Gönderen: 06 BAR10 - Eylül 07, 2010, 11:41:29 ÖÖ
Merhaba arkadaşlar arabamın hem kaportada hemde camda reçine gibi küçük küçük beyaz lekeler var normal yıkama ile çıkmıyor.elimi kaportaya sürdüğüm zaman pütür pütür hissediliyor daha önce başına gelen varmı?varsa bana yardımcı olabilir mi?Çok sinir bozucu bi durum...

teşekkürler....
Başlık: Ynt: REÇİNE NASIL ÇIKAR ACİİİİİİİİİL YAAAAARDIM
Gönderen: on6 - Eylül 07, 2010, 12:06:15 ÖS
gazla yıkamanı tavsiye edrim .çok sıcakta kaportaya sıcrayan asfalt zift lekelerini çok güzel çıkartıyor recinedede etkili olacağını düsünüyorum.üstelik boyayı besler ve canlılık verir.güzelce yıkadıktan sonra sungerle gecip durula farkedeceksin.kolay gelsin.
Gönderen: nisay - Eylül 07, 2010, 12:44:23 ÖS
Üstat öncelikle gaz yağı temin et. Daha sonra gaz yağını cam sil kutusuna koy. Problemle yerlere yeterince sık. Bir müddet sonrada yıka. Muhtemelen sorun çözülecektir. 
Gönderen: Saro - Eylül 07, 2010, 12:58:52 ÖS
Meguiars veya başka markaların kil'leri var hamur gibi onları aracın üstünde dolaştırarak alabilrsiniz ayrıca boyayı temizler
Gönderen: esrallkay - Eylül 07, 2010, 01:01:06 ÖS
aynı sıkıntı bende de var.gazyağını olayını denicem
Gönderen: Saro - Eylül 07, 2010, 10:29:51 ÖS
gazyağı vas uğraşmayın kil alın :D
Gönderen: ome-R - Eylül 07, 2010, 10:35:43 ÖS
arkadaşım aradığın ürün aşağıdaki linkte mevcut
http://www.modacar.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=78792
Gönderen: abga - Eylül 07, 2010, 10:54:37 ÖS
pasta cilada cıkartır ama gaz yagı nı dene ilk önce kesin söker mazotta olur tabi :)
Gönderen: No17 - Eylül 07, 2010, 11:07:35 ÖS
aynı lekeler bende de var gazyağı denediler olmadı.. pasta falan çıkarır dediler ama uğraşmadın sonra pek..
Gönderen: abga - Eylül 07, 2010, 11:11:43 ÖS
aynı lekeler bende de var gazyağı denediler olmadı.. pasta falan çıkarır dediler ama uğraşmadın sonra pek..
sattıgım aracımda olmustu bendede aynısı hem reçine,polen hemde park ettıgım yerde boya yapmıslar yapışmıstı üstüne pütür pütürdü boyası pasta yaptırdım hepsi gitti pasta cila kesin çözüm .
Gönderen: fzthgosm - Eylül 07, 2010, 11:54:44 ÖS
bence gaz yagı ile ugraşmayın bulmak zor.önce mazotla deneyin ancak 2 veya 3 defa denemeniz gerekiyor hatta her kullanışta biraz bekleyip hafif hafif ovalayıp tekrar mazot uygulayın yine biraz bekleyin yine ovalayın.sonra sabun ve su
Gönderen: fth3382 - Eylül 08, 2010, 12:37:21 ÖÖ
aynı dert ebendede var bendeki damla şeklinde taş gibi olmuş tırnakla bile çıkmıyor pasta cila çıkarmaz dedi kaportacı boyaya işlemş çıkmıyor ne yaptıysak artık öle kalacak kaputta her baktığımda sinirim bozuluyor boyadan başka çare yok heralde gönul diyor bazen boya öle kaldı ya
Gönderen: cizbudak - Eylül 08, 2010, 03:53:00 ÖÖ
Meguiars veya başka markaların kil'leri var hamur gibi onları aracın üstünde dolaştırarak alabilrsiniz ayrıca boyayı temizler
bununla çok kolay çıkıyor, bende  katılıyorum +41 :D
Gönderen: ridingstorm - Eylül 08, 2010, 11:43:57 ÖÖ
bende bi zamanlar incir ağacının altına bırakmıştım benim aracı bagaj kapağında beyaz lekeler oluşmuştu aracı yıkadıktan sonra ortaya çıktı pasta ile baya bi bastırararak zorla çıkarabilmiştim. 
Gönderen: 06 BAR10 - Eylül 11, 2010, 11:33:25 ÖÖ
arkadaşlar öncelikle yazdıklarınız için teşekkür ederim arabayı aldığım arkadaşa ulaştım reçine değilmiş boya sıçramış park yerinde tersaneye yakın biyerde olmuş ama ne boyası bilmiyoruz tırnakla camdan çıkıyor ama sinirlerimi bozmaya başladı şimdi yardımlarnızı bekliyorum.az bi tinerle sildim olmadı. herkesin bayramını kutlarım arkadaşlar.teşekkürler...
Gönderen: abga - Eylül 12, 2010, 01:29:58 ÖS
arkadaşlar öncelikle yazdıklarınız için teşekkür ederim arabayı aldığım arkadaşa ulaştım reçine değilmiş boya sıçramış park yerinde tersaneye yakın biyerde olmuş ama ne boyası bilmiyoruz tırnakla camdan çıkıyor ama sinirlerimi bozmaya başladı şimdi yardımlarnızı bekliyorum.az bi tinerle sildim olmadı. herkesin bayramını kutlarım arkadaşlar.teşekkürler...
boyaysa pasta cıkartır dostum işte aracın camları dahıl her yerıne makıneyle pasta attırcan temızlencek hepsını üstüne bıde cıla sürecekler alev alev yanacak :)
Gönderen: a_murat_a - Eylül 14, 2010, 10:47:41 ÖÖ
arkadaşlar çam reçinesi benim araçta sık sık olur benim tek yaptığım sıcak suyla deterjanı karıştırın sorun tamamen çözülüyor su çok sıcak olmamak şartıyla kazasız belasız günler
Gönderen: esrallkay - Eylül 14, 2010, 11:01:48 ÖÖ
gazyağıyla denedım fakat bı sonuç alamadım.ayrıca uygularken kı gazyağı kokusu çok baş ağrısına sebep oldu.
Gönderen: erhan2 - Eylül 28, 2013, 09:20:36 ÖS
arkadaşlar benimde aracım sürekli ağacın altındaydı ama yıkadıktan sonra pütür pütr olan lekelr geçiyodu bn pasta cila attım ama bu sefer küçk beyaz beyaz lekeler kaldı ne yapmam gerekiyor bilen varsa yardımcı olabilirmi?
Gönderen: sercanim - Eylül 29, 2013, 10:45:49 ÖÖ
takip
Gönderen: GokhanTfln - Eylül 30, 2013, 09:57:22 ÖS
Arkadaşlar reçinenin ne süre orada kaldığı önemli bu durumda. Pütürlü ve biraz da yapışkan bir yapıdaysa bir pamuğa cila dökün ve biraz bastırarak bir süre ovalayın. Aracınızda tiner, mazot kullanmayın mümkünde. Tiner boyaya zarar verir, mazot ve gaz yağı arabanın üstündeki cila tabakasına zarar verir.
Şu da var arabanız hiç cila görmüyorsa o zaman çok kaybınız olmaz :) . Hepinize tavsiyem yılda en az iki kere kaliteli (marketlerde satılan dandik ürünler ve sonax gibi sadece ismi olan ürünler değil) bir cila ile aracınızı korumaya alın. Hem yıkarken zorlanmazsınız, hem de böyle durumlarda işiniz çok daha kolay olur.
Gönderen: BiTEC - Ekim 01, 2013, 07:03:44 ÖÖ
+1
İsmini ilk duyduğum riwax diye bir marka idi...yüzey temizleme kili de deniyor...şimdi diğer markaların da vardır mutlaka...tuzla da oturduğum için iyi biliyorum...tersanelerden sürekli gemi boyası geldiği için...tiner gazyağı çıkarmaz...bahsettiğimiz kili kullanın...geçmiş olsun...
Gönderen: becoca - Ekim 01, 2013, 08:01:30 ÖÖ
Kil uyguladıktan sonra araca wax atmanız gerekir. Kil aracın üzerinde ne var ne yok hepsini söker. Kilden sonra boyada koruyucu kalmadığı için daha çabuk,kolay ve derin çizikler oluşmaya başlar.

Dikkat !!!
Gönderen: fermannn - Ekim 01, 2013, 10:12:22 ÖÖ
Takip.
Gönderen: brwsr - Ekim 19, 2013, 11:03:00 ÖÖ
Hocam sizin ilaciniz atas resinol. Alip kullaninca dua edersiniz. Kolay gelsin
Gönderen: turkceci007 - Ekim 19, 2013, 08:24:03 ÖS
KESİN VE EN UCUZ ÇÖZÜM: ASETON :) kardeşinizin, eşinizin falan vardır evde. Kıyafetlerdeki reçine dahil her şeyi çıkartıyor.  Kaputta olmuştu geçen yıl denemiştim hemen çıkardı, umarım sizlerin de işini görür.
Gönderen: cagatay54 - Ekim 25, 2013, 07:26:09 ÖÖ
arkadaşlar kullanacağınız ürün meguiars quick detailer dir.film çekiyorum eski filmi sökerken kalan izlere aracın üzerindeki reçine ve başka şeyleri çıkarmaya kadar birçok konuda etkili sorunsuz çözüm..