TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: ALG - Mayıs 06, 2006, 01:38:15 ÖÖ

Başlık: Ağustos ayında yeni S80 geliyor V8 motoruyla prestiji artıyor
Gönderen: ALG - Mayıs 06, 2006, 01:38:15 ÖÖ
Ağustos ayında yeni S80 geliyor V8 motoruyla prestiji artıyor

Volvo’nun prestij modeli S80, yeni görünümü ve gelişmiş teknolojik özellikleriyle Ağustos ayında Avrupa ile aynı anda Türkiye pazarına sunuluyor. Üçü benzinli 4 motor seçeneği bulunan ikinci nesil S80, daha önce Volvo XC90’da sunulan 315 beygir gücündeki V8 motora sahip ilk Volvo sedan olarak öne çıkıyor.

Dünya prömiyeri Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen ikinci nesil Volvo S80 artık yollara çıkmaya hazır. Volvo’nun büyük ve prestijli sedan sınıfındaki temsilcisi, Avrupa ile aynı anda Ağustos ayında 2007 model olarak Türkiye pazarına sunulacak. Yeni Volvo S80, Türkiye’ye V8 4.4 litre, V6 3.2 litre, V5 2.5 litre benzinli ve D5 2.5 litre dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneğiyle ithal edilecek. Bu yıl içinde çoğunluğu dizel olmak üzere 150 adetlik satış rakamına ulaşmayı planlayan Volvo Türkiye, 2007 yılında ise 600 adet S80 satmayı hedefliyor.

İsveç’in güneyindeki Luftkastellet kentinde test ettiğimiz yeni Volvo S80, öncelikle bugün Volvo kullanmayan araç sahiplerine ulaşmayı bekliyor. Tüm dünyada yılda 50 bin adetlik satış rakamına ulaşması planlanan Volvo S80 için ABD, Almanya, İngiltere, İsveç ve Çin en büyük pazarlar olarak belirlenmiş.

Yeni S80, modern İskandinav tasarımından etkilenen şık ve dinamik profiliyle, lüks bir otomobil olarak öne çıkıyor. Daha kompakt ve dinamik bir dış görünüme sahip olan ikinci jenerasyon S80, yayalar için daha az yaralama riski taşıyan, köşelerinde belirgin kıvrımları olan bir tasarıma sahip. Önceki S80 modeline göre daha alçak konumda olan farlar, ön tarafın kıvrımlarını takip ediyor ve motor kaputundan yanlara ve yukarı doğru çıkıyor. Yeni S80’de, çaprazlama Volvo çubuklu dikey radyatör ızgarası, daha da büyütülerek geliştirilmiş olarak mevcut. Motor kaputunun tescilli ’V’ şekli, spoylere kadar aşağıya doğru uzatılmış. Arka lambalar ise geniş omuz çizgisini izleyen, biraz daha alçak bir profili oluşturmak için inceltilmiş. Yeni S80, bir önceki modeli ile aynı uzunlukta (4850 milimetre), fakat 27 milimetre daha geniş ve 34 milimetre daha yüksek. Yeni S80’in içi ise şık ve gösterişli dış tasarımını yansıtıyor. Volvo’nun, ilk kez daha küçük S40 ve V50 modellerinde tanıtılan modern, süper ince orta konsolu, en gözle görülür unsurlardan birisi. Arka koltuğa kadar uzanacak biçimde tasarlanan konsol, iPod veya elektrikli soğutucu gibi aksesuarların saklanması ve bağlanması için çok sayıda akıllı fonksiyon içeriyor.

V8 MOTOR İLK KEZ KULLANILIYOR

Yeni S80 Türkiye’ye üçü benzinli biri dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneğiyle getirilecek. Yeni S80, daha önce Volvo XC90’da sunulan V8 motora sahip ilk Volvo sedan olarak öne çıkıyor. 8 silindirli ve 4.4 litre hacmindeki bu motor, 315 beygir güç ve 440 Nm tork üretiyor. Bütünüyle alüminyumdan üretilen motor, günlük kullanımda en çok bulunulan devir olan 2000 d/d’den itibaren 370 Nm’lik dev bir torka ulaşıyor.

Yeni geliştirilen 6 silindirli 3.2 litrelik benzinli motor ise önceki modelde kullanılan 2.9 litrelik motorun yerini alıyor. Ana yapısı alüminyumdan oluşan motor, 238 beygir gücü üretirken, 320 Nm’lik tork değerine ulaşıyor. Böylece bu yeni motor, selefinde kullanılandan 42 beygir daha fazla güç ve 40 Nm daha fazla tork üretiyor.

Yeni S80’de sunulan diğer benzinli motor ise 2.5 litre hacminde. Hafif basınçlı bir turboya sahip olan bu motor 200 beygir güç ve 300 Nm tork üretiyor.

Yeni S80’de dizel seçeneğini ise Volvo’nun kendi ürettiği beş silindirli D5 dizel motor oluşturuyor. Kısa bir süre önce piyasaya sunulan ikinci D5 neslinden olan bu 2.5 litrelik motor, 185 beygir güç üretirken, 400 Nm tork sağlıyor.

4X4 VE ’FOUR-C’ SEÇENEĞİ

Yeni S80’in V8 modelinde Volvo’nun dört tekerlekten çekiş sistemi (AWD) bulunuyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi elektronik kontrollü hidrolik bir debriyajın yardımıyla gücü ön ve arka tekerlekler arasında dağıtarak çeşitli koşullarda en iyi yol tutuşunu sağlıyor. Sistemin en son versiyonunda, kaygan ya da gevşek bir zeminde hareket ederken gücü anında arka tekerleklere yönelten Anında Çekiş (Instant Traction) özelliğine sahip.

Yeni S80 isteğe bağlı olarak Volvo’nun ’Four-C’ teknolojisine dayanan aktif bir şasiyle seçilebiliyor. Bu sistem otomobilin davranışını sürekli olarak izlemek için çeşitli algılayıcıları kullanarak otomatik olarak ayarlanan gelişmiş bir şasiden oluşuyor. Amortisörler saniyenin çok küçük dilimleri içinde o anki sürüş durumuna göre yeniden ayarlanabiliyor. Ayrıca sürücü, ’Konfor’, ’Spor’ ve ’İleri Spor’ düğmelerine basarak kendi zevkine göre otomobilin kişiliğini değiştirebiliyor.

Aynadaki kör noktayı izleyip çarpışma anında hızı kesiyor

Yeni S80, marka imajına uygun olarak sunduğu yeni güvenlik sistemleriyle de dikkat çekiyor. Yeni S80, Adaptif Hız Sabitleyici, Fren Destekli Çarpışma Ukatılımı (Collision Warning and Brake Support) özellikleri sunan ilk Volvo modeli olarak öne çıkıyor. Arkadan çarpışmalar yaygın bir kaza türüdür. Bu kazaların çoğunda sebep, sürücünün dikkatinin dağınık olması ve zamanında tepki verememesidir. Bu gerçekten yola çıkan Volvo Cars, Fren Destekli Çarpışma Uyarı Sistemi ile arkadan çarpışmaları önlemeye veya böyle bir çarpışmanın etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyor. Aracın hızını ve mesafeyi hesaplayan sistem, öndeki araca veya engelle bir çarpışma olacağını belirlediğinde sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Aracın hızını otomatik olarak düşüren sistem, sürücünün sadece fren pedalına dokunmasıyla ’panik’ fren yapmasını sağlıyor.

Yeni S80 aynı zamanda, sürücünün sürüş durumunu daha iyi kontrol etmesine yardımcı olacak iki sistem olan, BLIS (Kör Nokta Bilgi Sistemi) ve IDIS (Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi) ile donatılmış. BLIS yan aynaların yanındaki kameraların yardımıyla otomobilin yanındaki kör açıda başka bir araç olup olmadığını belirliyor. Böyle bir durumda sürücüyü uyarmak ve doğru kararı vermesini sağlamak amacıyla aynanın yanındaki bir uyarı ışığı devreye giriyor.

USB’DEN MÜZİK KEYFİ:

Yeni S80’de Performans, Yüksek Performans ve Premium Sound olmak üzere üç ayrı müzik sistemi seçeneği bulunuyor. Yüksek Performans ve Premium Sound sistemleri ile artık MP3 veya WMA formatında müzik içeren CD çalmak da mümkün. Araçta, iPod gibi taşınabilir MP3 çalarları bağlamak için ekstra bir giriş (AUX) bulunuyor. Bu giriş sayesinde USB ’flash’ hafızalarda sakladığınız müzik parçaları da dinlenebiliyor
Başlık: Ynt: Ağustos ayında yeni S80 geliyor V8 motoruyla prestiji artıyor
Gönderen: Onu-R - Mayıs 07, 2006, 01:12:30 ÖÖ
S80 iyidir ya.. maaşallah . . .
Başlık: Ynt: Ağustos ayında yeni S80 geliyor V8 motoruyla prestiji artıyor
Gönderen: deeperblack - Mayıs 07, 2006, 01:32:34 ÖÖ
S80 volvonun amiral gemisi cideen sağlamlık olarak aşmış bir araç mercedes ve bmw nin o klasmandaki en ağır rakibi.
Başlık: Ynt: Ağustos ayında yeni S80 geliyor V8 motoruyla prestiji artıyor
Gönderen: Onu-R - Mayıs 07, 2006, 01:50:44 ÖÖ
S80 volvonun amiral gemisi

cidden oyle ya...
Başlık: Ynt: Ağustos ayında yeni S80 geliyor V8 motoruyla prestiji artıyor
Gönderen: Maverick - Mayıs 07, 2006, 09:10:52 ÖS
resmı olsaymıs keske ya merak ettım walla nasıl bısı oldugunu
Başlık: Ynt: Ağustos ayında yeni S80 geliyor V8 motoruyla prestiji artıyor
Gönderen: Onu-R - Mayıs 07, 2006, 10:10:15 ÖS
1.1 mb lık, 32 saniyelik bi video

2006 Volvo S80

http://previews.thenewsmarket.com/Previews/VOLV/VideoAssets/ASF/VOLV_3855_32245.WMV

Başlık: Ynt: Ağustos ayında yeni S80 geliyor V8 motoruyla prestiji artıyor
Gönderen: vtimania - Mayıs 10, 2006, 06:59:46 ÖS
Sağol onu-R....