TeamHondaTurkey.Com
HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: havuckral - Temmuz 28, 2010, 08:26:50 ÖS
-
Merhabalar,
Ben daha 3 günlük Honda Accort sahibiyim. İstanbul Avrupa yakasında hangi servise hangi marka lpg taktırmamı önerirsiniz. Ve bana toplam maliyeti ne olur?
Birde benzin ne kadar yakıyor bu 2004 Honda Accord 2.0 Sport?
Teşekkürler.
-
önce kendinizi tanıtırsanız ( http://www.teamhondaturkey.com/forum/sizi_taniyalim-b19.0/ ) çok seviniriz.ardından forumda accord u olan ve lpg montajı yaptırmış olan arkadaşlar var emin olun onlar cevap verirler.teşekkürler
-
(http://www.teamhondaturkey.com/forum/sizi_taniyalim/halkali_ya_yeni_bir_accord_geldi-t42537.0.html;new)
Tanıttım nasıl olmuş :)
-
bende 2004 2.4 accord executive var, 6 ay önce lpg taktırdım, benim kit brc toplam maliyet 2100 tl, aracın beygiri yüksek olduğu için en üst regülatör ve enjektörler takıldı, ben çok memnunum tavsiye ederim.
-
Ben 3 marka arasında düşünüyorum. İhtimal yüksekliği sırasına göre yazıyorum.
1.BRC
2.Zavoli
3.Landirenzo
-
BRC dogru tercih.Tatıl donusu sıze Istanbul ıcın servıs tawsıye edecem.
-
Avatar daki ibre Photoshop mu? Gerçekse helal olsun
-
Resimdeki hali atmosferikken .Araç şuan +400 hp vtec turbo .Şuan o ibre ters dönüyor :)
Avatar daki ibre Photoshop mu? Gerçekse helal olsun
-
İSTANBUL AYAR OTO SERVİS OTOGAZ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ LTD. ŞTİ.
Merkez Mh. Koca Sinan San. Sit. B/2 Blok No: 2
Bahçelievler
0 212 551 74 44 0 212 503 01 67 TANER UÇAR
-
ÖZ MARMARA OTOM LTD. ŞTİ. -İKİTELLİ
Bağcılar - Güngören san. sit. 5. Blok No:21 İkitelli
Tel :0 212 671 90 09
Fax : 0 212 671 90 55
Yetkili : ADEM ERDOĞAN
Yukarıdaki yetkili servise verdim. Nasıl ustadır bakalım göreceğiz. İnşallah iyi bir iş çıkarır. 13 yıldır bu işi yapıyormuş. Pipo yöntemi olur mu dedim. Accord da olmaz o yöntem dedi. Hyundai, ye yapılır dedi. Ustanın kendi arabasıda da Accord muş. Ühhhüüüühü kadar Accord a montaj yapmış :)
-
şimdiden hayırlı olsun, kit brc mi?
kaça bitirdiniz? normal sıralı sistem lpg mi yoksa en üst regülatör ve enjektör mü kullanılacak?
-
....Ühhhüüüühü kadar Accord a montaj yapmış :)
koptum valla :) hayırlı olsun
-
şimdiden hayırlı olsun, kit brc mi?
kaça bitirdiniz? normal sıralı sistem lpg mi yoksa en üst regülatör ve enjektör mü kullanılacak?
Evet özmarmara sadece BRC Kiti monte ediyor anladığım. Web Sayfasını incelediğimde bu kanıya vardım.
http://www.ozmarmaralpg.com/
Zaten İstanbul'daki Yetkili Servisler içindede yer alıyor.
http://www.2a.com.tr/istanbul.html
Peşin 1500, 10 Taksitli 1600 TL imiş.
Pipo yöntemi dediğimde olmaz Enjektörü deleceğiz dedi. Ben pek fazla anlamadığımdan bana en yakın yetkili servise verdim geçtim. Ne tür malzeme kullanıldığınıda bilmiyorum.
-
Bende de brc varda o yüzden sordum,
o zaman sizin arabaya civice takılan parçalardan takacak çünkü benim montaj 2100 tl tuttu.
benim accorda takılan enjektör ve regülatör v8 motorlara takılıyor yani en üst versiyon diye biliyorum.
bende 1500-1600 e yaptırmak isterdim ama ustamın yönlendirmesiyle hareket ettim.
-
Hayırlı olsun...
-
Bende de brc varda o yüzden sordum,
o zaman sizin arabaya civice takılan parçalardan takacak çünkü benim montaj 2100 tl tuttu.
benim accorda takılan enjektör ve regülatör v8 motorlara takılıyor yani en üst versiyon diye biliyorum.
bende 1500-1600 e yaptırmak isterdim ama ustamın yönlendirmesiyle hareket ettim.
Benim Accord 2.0 Sport, seninki 2.4 olabilir mi?
-
evet 2.4 executive
ama 2.0 larda 156 hp, onunda silindir başına düşen beygir sayısı fazla.
-
Ben anlamıyorum ki pek fazla, Ne dezavantajı olabilir normal sıralı sistemin. Daha fazla mı yakıt tüketir, Yada Performansımı düşer.
-
Performans sıkıntısı olabilir, aracın gücüne uygun montaj yapılmazsa performans kaybı hissedilir diye biliyorum.
konuya hakim arkadaşlar cevap verirse daha uygun olur zira bende Brc nin yönlendirmesiyle hareket ettim.
yoksa accorda atiker takan arkadaşlar bile var.
-
Fiyat konuşurken Accord 2.0 motor olduğu için fiyat artarmı diye özellikle sordum. 2.4 olsa artardı dedi şimdi hatırlıyorum. Aracı almaya gideceğim birazdan detayını ustadan dinleriz.
-
lpg ile rahat edersiniz öbür türlü insanın arabaya binesi gelmiyor...
tekrar hayırlı olsun.
-
Araba 1. 2. ve 3. viteste vuvvv diye ses yapıyor. Önceden tık sesi yoktu. Bu bir problem mi? Yoksa zamanla düzeliyor mu? Sıcağı sıcağına BRC Yetkili servisine bu durumu söylemelimiyim.
Ayrıca Bonus a 12 taksit yaptılar. Aylık 133.33 TL
-
tabiki servise söyleyin
benimkinde hiçbir ses yok, ilk zamanlar arıza ışığı yakıyordu şimdi çok şükür o da yok.
-
Şimdi geldim Yetkili servisten. Sesin şarz dinamosundan gelen bir ses olduğunu bu sesin bütün Hondalarda olduğunu söyledi. Hatta 2.4 lerde bu ses daha fazlaymış. Hareketsiz olarak beklerken direksiyonu çevirdiğimde çıkıyor. Fan sesi gibi.
Bu arada bugün doktora gittim kulağım iltihaplanmış. Verdi antibiyotiği. Bugün antibiyotiği ve ağrı kesiciyi kullandıktan sonra o ses beni rahatsız etmemeye başladı.
Hatta Honda Özel servisime gittim, yetişemedim kapanmış. Bu ses normalmi diye soracaktım.
Dikkatle dinlediğinizde vuvvv(fan sesi gibi) diye bir ses geliyormu az da olsa?
-
benimkinde ses yok, teybide açmıyorum öyle dediğiniz gibi bir ses yok hatta enjektör sesi falandan bahsedenler var, ben ona da dikkat ettim öyle bir ses de yok çok şükür...
-
Direysiyon yağını değiştirdim. Ses gitti.
Duman Honda ya teşekkürler.
-
benimkinde ses yok, teybide açmıyorum öyle dediğiniz gibi bir ses yok hatta enjektör sesi falandan bahsedenler var, ben ona da dikkat ettim öyle bir ses de yok çok şükür...
Hocam sizinki km de ne kadar yakıyor. Ben 2004 Honda Accord Sport 2.0 aracıma 84 TL ile 42 litre aldım. 300 e yakın km yaptım. Henüz LPG bitmedi ama son ışık yanıp sönmeye başladı. Simitin basınç göstergesi çeyrek depo gösteriyor. Sanırım km de 25 kuruş yakacak. Bu değerler normal mi? Birde gösterge ilk motoru çalıştırdığımda 4 ışık yakıyor. 10 km sonra yavaş yavaş tek ışığa düşüyor.
-
benim accord şehiriçinde 25-26 krş şehirdışında ise 21 krş yakıyor, lpg fiyatı 2 lira civarı...
gösterge ne kaldı ise onu gösteriyor bende, bazen yokuş inip-çıkarken 1 kademe çıkıp-inebiliyor.
ilk depoda ölçmek belki yanıltabilir, 3-4 depo sonra tam olarak aracınız ne yaktığı ortaya çıkar, paylaşırsanız seviniriz.
-
herkes brc yazmış? accord 2.4 prins iyidir diye biliyordum...
-
Arkadaslar bende uzun uzun arastirdim (Accord 2.4 Ex.)
Teleflex, Prins, Brc arasinda karar veremiyorum
Teleflex icin görüstügümde 1250 Euro dediler, systemi taktiran kullanan arkadaslar varmi ,?
Takacak olan Usta, senin araba icin en ideali budur diyor
-
Ben BRC yi hem İtalyan hem de Servis Ağı fazla diye taktırdım. Herkesin kendi tercihi. Performans ta bir problem yok. Direksiyon yağını değiştirdikten sonra da ses anlamında da problem yok.
Yalnız bende tüp çabuk bitti.
42.5 litre tüp 300 km de bitti.
2004 Honda Accord 2.0 Sport 100 km de 9,5 litre benzin yakıyor.
100 km de 14 litre LPG yakmışım.
Yetkili servise tekrar göstermelimiyim?
-
Benim arabada aynı yakıyor aşağı yukarı ama 2.4 benim ki...
belki istanbul trafiğinden olabilir, böyle devam ederse ince bir ayar yaptırırsınız, kalibrasyon ayarı.
-
bu arada bende de BRC kiti var, telefeks ve prinsin methini duydum ama yaptığım araştırlamar ve tavsiyeler sonucunda BRC de karar kıldım.
2.4 accorda göre en büyük regülatör ve sarı enjektörler takıldığından performans kaybı yok, benim montaj 2100 tl ye maloldu.
-
bence lpgnin takılış maliyetini sorun etmemeli çünkü kendini fazla fazla çıkarıyor, memlekette benzin olmuş 4 lira :(
-
Taktıraldan bu yana 600 km ye yaklaşıyorum. Aracımın çok yaktığını düşünüyorum. 25 - 30 kuruş arasında yiyor.
2004 Accord 2.0 Sport yakıt değerleri hakkında bilgi verebilecek var mı?
-
Merhabalar,
Uzun süredir yazamıyordum işlerin yoğunluğundan. Önümde iki seçenek vardı. Ya öğretmen olacaksın az çalışacaksın az para kazanacaksın, Yada bankacı olacaksın biraz daha fazla kazanıp, kazandığın parayı harcayacak vakit bulamayacaksın :)
İlk 1000 km de aracım 264 TL lık LPG tüketti. Tamamı İstanbul da şehiriçinde. km de 27 kuruş. Arıza lambası da yandı. 1000 km den sonra Örmarmara İkitelli BRC Yetkili Servisi ilk 1000 km ayarlarını yaptı. Araç da gaza bastığımda performansın iyileştiğini farkettim. Arıza lambası söndü. Yanarsa tekrar gel tekrar ayarlayalım dedi.
İkinci 1000 de yakıt değerlerini tekrar paylaşacağım.
Keyifli sürüşler.
-
hocam yakıtımız aynı benim accord da 25-26 krş yakıyor,
otomatik 1.6 civicin 23-24 krş yaktığı düşünüldüğünde (lpg) bizim accordlar çok az yakıyor bence, sizin olay biraz istanbul trafiğinden kaynaklanıyor...
hem 2.0 ile 2.4 accordun yakıt olarak çok farketmediğini herkes söylüyor.
-
Daha 50 km olmadı 1000 bakımından geleli arıza lamabası gene yandı. Acaba turuncu enjektörlerden kaynaklanıyor olabilir mi? Zaten usta yaptığı ayara kendi de inanmadı ki hafta içi tekrar yanabilir demişti.
-
accord55 senin lpg montajı nerde yapılmıştı. Pipo yöntemiylemi yapıldı?
-
benim çorum özençlerde yapıldı,
pipo yöntemi civiclere uygulanıyormuş, ben sorduğumda accordlara olmadığı cevabını almıştım, yoksa motorun delinmesini bende istemezdim.
-
Evet bende öğle arasında Özmarmara İkiltelli BRC den şimdi geldim. Önceki Gaz Eculerin de problem yaşadıklarını, ayarla problem çözülmezse yeni gelen eculer le değiştirdiklerini söylediler ve aşağıdaki parçayı değiştirdiler.
(http://www.kardeslerlpg.com/files/img_8_1.jpeg)
Ayrıca senin sarı enjektörleri de sordum. BRC artık sarı enjektör üretmiyormuş. Önceden Mavi, Turuncu, Sarı enjektör ayrımı varmış.
- 1.0 den 1.4 e kadar motorlara Mavi Enjektör
- 1.4 den 1.8 e kadar motorlara Turuncu Enjektör
- 2.0 den 3.0 ... motorlara Sarı Enjektör
Artık tüm enjektörler turuncu standart üretiliyormuş. Tüm araçlara turuncu enjektör takıyorlarmış.
-
asvtec den bilgi istedim özel mesaj dan en iyi o bilir?
-
Son skorum 63 TL ile 887 - 603 = 284 km mesafe. 63 / 284 = 22 Kuruş. Genlede E5, Sahil Yolu, TEM, Boğaz köprüsünde katetildi bu yol. Ara ara trafiğe takıldım. İstanbul'da takılmamak imkansız.
Dün sabah Basın Exspres boştu performans yapayım dedim. 160 km/sa hızın üstünde benzine geçti. Sabah ayazında motorun yeni çalışmış olmasına verdim.
Yorumu olan var mı?
-
Bayram da Accordumu uzun yolda test edebildim sonunda. İstanbul Denizli skorum çok net değil. Yaklaşık 800 km yol da, km de 22 kuruş civarı yaktı.
Denizli İstanbul arasında net olarak 827 km de 172 TL lik LPG tüketti. Km de 21 kuruş. 110 ila 150 km/s hız arasında kullandım aracı. Uzun yolda 14 krş yakıyor diyen biri vardı. Araba satılık olunca 14 krş yakıyor demekki. Accord 20 kuruşun altında yakıyor diyene inanmayın.
Accord uzun yolda 20 krş, En sıkışık istanbul trafiğinde 30 krş a kadar LPG yakıyor.
-
arkadaşlar herkese merhaba..bende foruma yeni katıldım..
Aracım 2005 Accord 2.0 executive..
2008 aralık tan beri bugün itibarı ile 70.000 km.dir BRC sistem LPG kullanıyorum normal turuncu enjektörler ama büyük regülatör ile..
Öncelikle pipo neden olmaz dediler anlamadım benimki pipolu (deliksiz diyorum ben :)) ve hiçbir sıkıntı yok altta belirteceklerim hariç..
Sıkıntı olarak :
1. VTEC devereye girdiğinde 5500 devirden sonra turuncu enjektörlerin açılıp kapanma hızı yetişmediğinden 5500 d/d üzerine çıkışlar seri olsa da benzin kadar seri olmuyor (du).
Çözüm olarak taktırdığınız servisten isterseniz eğer ;
Araba 5000 d/d ya geldiğinde hissettirmeden (ikaz vermeden dıt dıt) benzine geçiyor ve serilik kaybetmiyor (agresif kullanıp normal zamanlarda ekonomi isteyen benim gibiler için); aynı şekilde 5000 altına düştükten sonra ilk gaza dokunuşunuzda tekrar ikazsız lpg ye geçiyor..
2.Taktırdıktan sonra iridyum buji de kullansanız taş çatlasa 30.000 km de bir subap ayarı istiyor (çekişten düşüyor, sabahları tekleme yapıyor az da olsa, yakıt da az bir miktar artıyor)
Bunlar haricinde Ankara dayım ve sorunuz olursa Accordumla ilgili elimden geldiğince cvaplarım..
Tekrar merhaba..
-
Vermeyi unuttuğum diğer bir bilgi 35 lt yakıtla Ankarad 330-340 km....
-
Bilgiler için teşekkürler.
Araclarımız ortalama aynı yakıyor. Ankara'da trafik nasıl. İstanbul'da yer yer yarım saat dur kalklık durumlar olabiliyor. Bu da km de 30 krş lara kadar maliyet yaratabiliyor.
Ankaradaki hız kamerası sorunu varmış galiba. İstanbul da uygulansa bütün trafik kilit olur :)
-
Konu hortlatacam ama bende yıl başında 2007 2008 2.0 executive bi accord düşünüyorum. Lakin tüp taktırmayı düşünmüyorum o yüzden bu aracın ş. içi ve ş. dışı yakıtları hakkında bilgilenmek istiyorum. Ya avensis alacam ya da accord alacam avensis ş. içi 9.5 lt yakıyor (2.0 motor) ama gönlüm accord'dan yana daha yakışıklı çünkü. Sizden benim için bu çok değerli bilgiyi rica ediyorum arkadaşlar..