TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: sydney - Haziran 15, 2010, 12:03:12 ÖS
-
herkese mrb, konu baslıgını yanlıs yer actıysam admın tasıyabılır,
2000 ies sahibiydim sattım aracimi, bi hayalim var fikirlerinizi almak istedim,
biliyorum ilk denen butce para olcak siz varmıs gibi kabul edebilirsiniz, yani bastan olayı cıkmaza sokmamak icin,
istegim sedan 200 hp civic, burda yok, avrupada yok, japonya ters direksiyon, tek yol abd,
sıfır honda civic SI sedan ordan alıp getirmek, ewet cok uzun ve zor bı ıs,
varsa baska bı cozumu olan lutfen soylesın, sedan olup atmosferık olup 200 hp olan baska alınacak buyrun...
kabaca 40 bin usd(+,- olur) su ankı kurla 64 bin tl cıkıyor, warsa alternatıf fıkırlerınız benım ıcın degerli inanın,
ama ne ıstedgımı bılıyorum sedan atmosferık 2000cc max hp...
olayı butun yonlerıyle ele alırsanız artısı eksısı cok sevınırım...
sımdıden tesekkurler...
-
herkese mrb, konu baslıgını yanlıs yer actıysam admın tasıyabılır,
2000 ies sahibiydim sattım aracimi, bi hayalim var fikirlerinizi almak istedim,
biliyorum ilk denen butce para olcak siz varmıs gibi kabul edebilirsiniz, yani bastan olayı cıkmaza sokmamak icin,
istegim sedan 200 hp civic, burda yok, avrupada yok, japonya ters direksiyon, tek yol abd,
sıfır honda civic SI sedan ordan alıp getirmek, ewet cok uzun ve zor bı ıs,
varsa baska bı cozumu olan lutfen soylesın, sedan olup atmosferık olup 200 hp olan baska alınacak buyrun...
kabaca 40 bin usd(+,- olur) su ankı kurla 64 bin tl cıkıyor, warsa alternatıf fıkırlerınız benım ıcın degerli inanın,
ama ne ıstedgımı bılıyorum sedan atmosferık 2000cc max hp...
olayı butun yonlerıyle ele alırsanız artısı eksısı cok sevınırım...
sımdıden tesekkurler...
istanbul'daki özel bir honda bayii k20 sandık motor satıyor. orayı arayıp detay öğrenin. başka yolu yok. yurt dışından getirteceğiniz araca
%80 ötv, %18 kdv, %30 gümrük vergisi + yol vs masraflar eklenecek.
bu neredeyse hepimizin hayaliydi. ama bir de gerçekler ve ülke şartları var. yapacağınız en iyi şey bu dediğim bayiden k20 motor alıp fd6 ya swaplamak.
-
yani uzun lafın kısası o parayla mercedes alırsın kardeşim.
-
ursus dostum cok sagol cevap ıcın,
2bin cc gecmedıgı ıcın %60 otv %18 kdv gumruk kac bılmıyorum bakcam ama,
ve daha hıc bır yerle gorusmedım, bır de sımdı garıp bır ıkılem var ortada,
aracın aldıgım yerde faturası olcak sonucta, ıkılem surda,
fatura fıyatı uzerınden mı vergıler hesaplanacak, yoksa gumrukte uzmanlar tarafından aracın trdekı takrıbı fıyatı uzerınden mı
bu cok garıp bır durum, cunku arada cok fark oynuyor...
tamam sandık motor okey, ama arac uretımden sası fren vs ona uygun olmadıgı ıcın soru ısareti,
sımdı ılk ısım bı gumrukle gorusmek, sonra tekrar yazarım...
mercedes 1,8 K mu demek ıstedınız :)
-
bence o kadar uğraşacağına mercedes yada bmw al daha iyi :)
-
bence o kadar uğraşacağına mercedes yada bmw al daha iyi :)
aslında illa honda olsun ılk olsun tek olsun duygusundan oluyor bıraz da :)
daha zor olanı secmek ugrasmak heralde hıc bu kadar zevklı olmazdı dımı :)
merco bmw ler cok pahalı degıl mı...
-
DEĞMEZZZ..
-
sydney kardeşim bana özel mesaj mailini at seni biraz daha aydınlatayım. Yapmak istediğin şeylerin aynısını ben de geçen şubat ayında istedim. Araştırdık baktık ki imkansız bir şey istiyoruz vazgeçtik. Sen aracı bireysel olarak getirttiğin için, yani toplu alım yapmadığın için özel tüketim vergisi %80 oluyor. Yine de gümrüğe sor. Belki gümrük vergisi oranı düşmüş olabilir. 2006 da mevzuat değişti. Tahminimce 85.000 e mal olur 30.000tl lik amerikan civic si. 85.000 e sl500 cl300 vs alırsın. Ne bileyim bmw alırsın, behlül ün jaguar ından alırsın. Şimdi bu k20 dediğin dayanıklı da değil açıkçası. 1.8 sohc bile bundan daha sağlam. Piyasayı araştır zilyon tane çıkma k20 motor var.
Bir de şunu çok merak ediyorum. 100.000km yi geçmiş bir type r neredeyse çok az. Bi kaç tane var bildiğim. S2000 öyle değil, del sol lar da yüksek. Onlarda b20 var.
-
K20Z3 civic si deki motor bu,
PM attim size ursus kardes...
toplu alım olmasa da ithal araç izni olan firma getirirse o zaman oranlar degısıyor...
-
Türkiye’de yerleşik vergi numarasına sahip Tüm kişi ve firmalar araç ithal edebilirler. Bu konuda ithal edilmesi düşünülen aracın Türkiye de Distribütörlerinin bulunması otonun ithalat edilmesine engel değildir. Ancak aracın Mutlak surette kullanılmamış ve yeni olması zorunludur. Kullanılmamış ve yeniden kasıt aracın ithal edileceği tarihte içinde bulunulan yılın aracı olması ve Trafiğe herhangi bir sebeple kayıt ettirilmemiş olması anlamını taşımaktadır.
GTİP cetvelinde ismen kullanılmış olarak geçen tarifelerdeki araçların ithalatı Dış Ticaret Müsteşarlığının iznine tabidir. Bununla birlikte, tespit edilen tarife ismen kullanılmış olarak yer almakta olup, GTİP numarası belirtilenlerin dışında kalan diğer tüm eşyaların kullanılmış olanları da yine Dış Ticaret Müsteşarlığının iznine tabidir.
ARAC İTHALİNDE İSTENEN BELGELER
Fatura ( Marka ,model ,şase, motor no vs bilgileri içermesi zorunludur )
Sanayi Bakanlığı Garanti belgesi ve Uygunluk belgeleri ( Tip onay , Karayolları uygunluk )
Döviz Transfer belgesi ( Şayet bu belge yok ise KKDF ödenmek zorunluluğu doğar )
Vergi Kimlik Kartı ( Aracı ithal eden şahıs ise )
İmza Sirküleri
ÖDENECEK VERGİLER
ÖTV…………Özel tüketim vergisi
KDV ……….. Katma değer vergisi
GV …………. Gümrük Vergisi ( Şayet Araç Avrupa’dan ithal ediliyorsa ve EUR 1 / ATR belgesi varsa gümrük vergisinden muaftır. Araç Avrupa’dan ithal edilse bile EUR 1 / ATR belgesi yoksa Gümrük Vergisi ödenme zorunluluğu doğar.
Araç vergileri İhracatçı ülkeden üstünde ekstra aksesuarları da belirtilmiş fatura kıymeti üstünden tahsil edilir.Kasıtlı olarak Türkiye’ye ithal edilen araç bedellerinden çok aşağı fiyatlarla gümrüğü yanıltmak amacı ile düşük fatura ile beyan verilmesi halinde Gümrük idarelerinin Kıymet araştırma yöntemlerini uygulama hakkı vardır. (Üretici firmadan yada TR deki distribütöründen alınan fiyat listeleri üzerinden vergilendirme yapılır.)
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ ( ÖTV )
ÖTV Aracın CIF değeri üstünden hesaplanır.
Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyenler % 37
Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçen fakat 2000 cm3’ü geçmeyenler % 60
Motor silindir hacmi 2000 cm3’ü geçenler % 84
KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV ) :
CIF Değer + ÖTV + Diğer Masraflar ( Gümrük Vergisi, Fon, Ardiye vs.) Toplamının % 18’i oranında KDV tahsil edilir.
GÜMRÜK VERGİSİ ( GV )
Gümrük Vergisi ( Araç Avrupa dan ithal ediliyorsa ve EUR 1 / ATR belgesi varsa gümrük vergisinden muaftır. Araç Avrupa dan ithal edilse bile EUR 1 / ATR belgesi yoksa Gümrük Vergisi ödeme zorunluluğu mevcuttur.
Gümrük Vergisi Aracın CIF değeri üstünden hesaplanır.
Avrupa dan İthal ve EUR 1 / ATR Belgesi Mevcut ise…… MUAF
Avrupa dan İthal ve EUR 1 / ATR Belgesi Mevcut değilse …… %10
Diğer Ülkelerden……%10
GYÜ …….% 6,5
GÜMRÜKTE ÖDENECEK VERGİLER ÖRNEK HESAPLAMASI
Türkiye teslim CİF kıymeti tüm aksesuarlar dahil 40.000.- EUR olan ve motor hacmi 2000 cc’yi geçen TEMSİLİ BİR ARAÇ İÇİN ödenmesi gereken vergilerin hesaplanması ( Aracın EUR1 / ATR belgesi mevcut olduğu varsayılarak araçta Gümrük Vergisi söz konusu olmadan örnek hesaplama )
FOB KIYMET……..37.500.- EUR
CIF KIYMET……….40.000.– EUR
ÖTV = CIF Bedel X ÖTV Oranı
40.000.- EUR X ÖTV Oranı % 84 = 33600.- EUR ÖTV
KDV = (CIF Bedeli + ÖTV ) X KDV Oranı
( 40.000.- EUR + 33.600.- EUR ) X % 18 KDV Oranı
( 73.600.- EUR ) X % 18 = 13.248,- EUR KDV
GÜMRÜKTE ÖDENECEK VERGİLER TOPLAMI = ÖTV+KDV
33.600.- EUR ÖTV + 13.248.- EUR KDV = 46.848.- EUR TOPLAM VERGİ
Örnek araç hesabı Avrupa dan ithal edilmek ve EUR 1 / ATR dolaşım belgesi var sayımı ile GV siz örneklenmiştir. Şayet Arac Avrupa harici ülkelerden ithal edilirse Gümrük vergisi de KDV Matrahına girer ve ayrıcada tahsil edilir
-
sayın ursus motor F20 olcak dıyosun yanı :)
-
@sydney,
zor bir aşk hikayesi seninki kardeş :)
-
evet hocam s2000/ f20 en iyi motor bence. b16-18-20 gibi daha uzun ömürlü olduğu kanaatindeyim. lakin bunca harcayacağınız para ile zaten s2000 alabiliyorsunuz. gerek yok :)
-
coupe accord v6 motor kaça patlar acaba??
-
Sandık K20 al FD6'ya koy daha az uğraşmış olursun. Cuk diye oturuyor zaten.
FD6+15.000TL maliyeti olur yaklaşık..
-
mert ne dersin bu sandık motor işine biz mi girelim ne yapalım, muayneye yakın fd6 geçince muayneden k20 ye abanırız güzel olmaz mı
vtec farkı
-
bildiğim kadarıyla artık yasal olarak swap olayı yapmak yasak
-
yasal yollardan yapacağımızı kim söyledi ki
-
aslinda isin asli sedan civic type-r binmek ama yok iste yok yok yok,
var olan da sagdan direksiyon,
swap olayi da cok saglikli degil,
is sadece motorla bitmiyor ki,
fren suspansiyon sanziman kablolar buji plan proje vs
ayrica arac uretimden sonradan koyulan motor uygun olmayacak bu da sorun?
-
@sydney,
zor bir aşk hikayesi seninki kardeş :)
ah be volkan bi bilsen...zoru severim ama bakalim...
2bin cc atmosferik 240 hp yok baska makina ya,
ama isi zora sokan JDM disi sadece s2000 de var bu motor,
benim isin zorlugu olay sedece motor olsa iyi,
alirsin s2000 ama ole degil ki,
sedan olsun F20 olsun :)...
-
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
k-Ülkemizde belirli bir süre kullanıldıktan sonra tekrar yurt dışına çıkarılmak üzere geçici ithal yoluyla getirilenler hariç olmak üzere, direksiyonu sağda olan araçların tescili yapılmaz.
iste bole de bi madde var,
gel de cik isin icinden :)
-
aslinda isin asli sedan civic type-r binmek ama yok iste yok yok yok,
var olan da sagdan direksiyon,
swap olayi da cok saglikli degil,
is sadece motorla bitmiyor ki,
fren suspansiyon sanziman kablolar buji plan proje vs
ayrica arac uretimden sonradan koyulan motor uygun olmayacak bu da sorun?
bendensin hocam ben gözümü kararttım anca jant lastiğini getirttim ( sen değinmişsin uymaz diye, çok doğru jantları bile uymuyo tam gerisini sen düşün swap işinde...) ama gerisine inan yürek dayanmaz... gümrük işi çok can sıkıyor malesef... keşke burda olsa sedan type-r da direk yapışsak...
-
sağdan direksiyonlu araç ithali ve tescili kanunen yapılamaz... boşuna nefes tüketmeye gerek yok bence sadece sağdan direksiyonlu varsa bile tc ye girişini yapamazsın... yasalara aykırı...
-
yorum yok
-
yapma be kacaman abi :)
yalniz ozellikle su son BP olayindan sonra artik fosil yakit olayi inise gececek,
hele ki GM de batmaktan elektrik arac sozu vererek kurtuldu,
bilmiyorum ama artik sessiz elektrikli araclara mecbur kalabiliriz...
hybrid denedim calistigi bile belli degil :)
-
dostum içimizde ukte kalan bir çok şey elbette olmuştur, bazı isteklerimize ulaşmaktansa hayali ile yaşamak yeğdir, eminim k20 sedan yapsan hayalini süsleyen ile şeklen benzeşsede sorunları çok alacak canını sıkıcaktır eminim, böyle umutkar olup yaşamaya devam edicez bu ülkenin genel idare şartları böyle çünki, nerde kırık dökük çıkma varsa ithal izni çıkar, efsanelere geçit vermezler, birilerinin arpası kesilir çünki üzgünüm ama böyle.
-
aracın motorunda değişiklik yapıldıktan sonra 1 ay içinde vergi dairesine ve trafik amirliğine bildirilmezse, özel usulsüzlük cezası uygulanır. yaptırımı büyüktür. siz illaki o aracı muayeneye sokacaksınız.
bu arada, arkadaşımda sağdan direksiyon chaser var. kendisi gümrükte kalan sağ direksiyonlu toyotaları itinayla garajında toplar. hepsinde de ruhsat vardır. hepsinde de sol direksiyon yazar. kaç kere çevirmeye girdik. bir allah'ın kulu da bu ruhsatta nasıl böyle yazıyor demedi. gerçi araç 85 model. eski araçlara musama ediliyormuş diye biliyorum.
buraya sadece civic si getirtebilirsiniz. o da dediğim gibi 85.000 i bulur.