TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: smakbuloglu - Mayıs 15, 2010, 10:57:10 ÖS
-
Arkadaşlar Merhaba,
Araçlarımızdaki sadece jant ve jant+lastik ağırlığını bilen var mı?Biraz arg. yaptım ancak tam bir bilgiye ulaşamadım.
-
suan bendekı cın malı 17 jant lastık 215 45 17 lastık 32 hava varken toplam jant+lastık 23 kg cıktı tek jant 17kg dandık urun almamak lazım performans yakıt her acıdan boyle olumsuz etkıler..
sımdı enkeı aldım rpf1 gene 17 ve et, ofset vs tum segerlerı aynı 6.6kg cıktı cıdden cok farkedıyor
farka bakın 17 nerde 6.6 nerde :) :) :)
-
bu enkei rpf1 anlamak mümkün değil.Adamlar akıl-mantık dışı bir jant yapmış...:)
Ancak bizim yeni kasalara malesef ben yakıştıramıyorum.Sanki 15 jant takmışssın gibi duruyor.Yoksa kalitesi tartışılmaz.
Acaba bizim standart 16" jantlar kaç kilo.En az 7-8 vardır gibi geliyor bana.
-
O kadar kucuk durmuyor aslında :) bence yakısıyor daha jdm bı jant ne de olsa :)
Orj tahmınımce 9kg cıvarıdır :)
-
O kadar kucuk durmuyor aslında :) bence yakısıyor daha jdm bı jant ne de olsa :)
Varsa jantların takılı halindeki fotolarını paylaşırmısın?
-
benim enkei'ler lastikler üzerinde içlerinde havayla toplam 4'ü 90 kg civarıydı diye hatırlıyorum... Hiç de hafif değil yani...
-
bir tartmak lazım aslında
-
Varsa jantların takılı halindeki fotolarını paylaşırmısın?
Henuz takılmadı evde duruyor :)
benim enkei'ler lastikler üzerinde içlerinde havayla toplam 4'ü 90 kg civarıydı diye hatırlıyorum... Hiç de hafif değil yani...
senınkı fd2 ctr jantı normal bır enkeı rpf1 gıbı degıl fn2 jantı da tanesı 18 olanların lastıkle 24kg mışş
-
[/quote]
senınkı fd2 ctr jantı normal bır enkeı rpf1 gıbı degıl fn2 jantı da tanesı 18 olanların lastıkle 24kg mışş
[/quote]
vay anasını ağırmış cidden...
-
Hocam senin jantlara söyleyecek tek bir laf yok ancak gerçekten ağırmış....:) Aracın yürür aksamlarına yağtığı yorgunluğu düşünemiyorum.
-
arkadaşlar jantın performansa nasıl bi etkisi oluyor_? yani 15 inç jantla 17 inç gibi...
-
Jant ölcüsü büyüdükce hem dönüş acısı hem de agırlıgı artıyor bu da arabanın ivmelenmesini olumsuz etkiliyor. Fizikten anlasam daha bilimsel anlatıcam da simdilik mantıgını kavra yeter :)
-
buarada 215 45 17 lastıkler genelde 9.5 10kg civarıdır
-
arkadaşlar jantın performansa nasıl bi etkisi oluyor_? yani 15 inç jantla 17 inç gibi...
Jant ağırlığı performansı olumsuz etkliyor ancak ebat büyüdüğü zaman yol tutuşunu artırtığını düşünüyorum.
-
225/40/18 lastikle lenso marka jantlarımın çok ağır olmadığını düşünüyorum ama sürtünme fazla olduğu için yoruyo arabayı 1.6 motora 17 jant ideal bence küçük kalıyo ama konfor performan yakıt her açıdan 17 ille enkei rp01 olcak diye bişi yok başka markalardada hafif jantlar var
-
ben si de spoon 15 kullanıyorum lastik+jant 6,3 kg falan
-
lastık jant 6.3 kg olamaz hocam bıraz arastır ıstersen sadece lastıklerın o ağırlıktadır:)
-
jantlarım 5 kg zaten sadece lastik 6 kg nasıl olur ya sonucta 15 jant lastiği
lastık jant 6.3 kg olamaz hocam bıraz arastır ıstersen sadece lastıklerın o ağırlıktadır:)
-
15 spoon replıca 5.4 kg
-
225/40/18 lastikle lenso marka jantlarımın çok ağır olmadığını düşünüyorum ama sürtünme fazla olduğu için yoruyo arabayı 1.6 motora 17 jant ideal bence küçük kalıyo ama konfor performan yakıt her açıdan 17 ille enkei rp01 olcak diye bişi yok başka markalardada hafif jantlar var
Aynen katılıyorum.
1" büyütmenin aracı yoracağını zannetmiyorum.Benim araştırdığım kadarıyla kendi sınıfında en hafif jant rpf01(6.5 kg) Mutlaka o.z,vs.. gibi markaların jantlarıda vardır.
-
Oz ultraleggera'lar var onlarda 7.5-7.7 kg civariydi sanırım :)
Replica Advanlar var sanırım 7.4kg'di oda..
Rpf1 bildigim kadarıyla dunyanın en hafif 2. Jantiydi :)
-
jantlarım 5 kg zaten sadece lastik 6 kg nasıl olur ya sonucta 15 jant lastiği
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Bridgestone&tireModel=Potenza+RE-11&partnum=95VR5RE11&vehicleSearch=false&fromCompare1=yes
bu siteden lastık ağırlıklarına bakabılırsın 195 50 15 lastık 8 9kg civarı değişiyor yanı senın sadece lastığın bile 6.3kg den cok daha fazla
-
yani bide hafif lastik alman lazım :)
-
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Bridgestone&tireModel=Potenza+RE070
allah razı olsun 12 kg civarı benim lastik :D
-
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Bridgestone&tireModel=Potenza+RE070
kardesım senınkı 18 deilmi yaw senınkını koymayı unutmuslar galıba re70te bende 18 cıkmıyo!
-
kardesım senınkı 18 deilmi yaw senınkını koymayı unutmuslar galıba re70te bende 18 cıkmıyo!
anladığım kadarıyla ellerinde olan lastikler onlar... evet 17 çıkıyo sadece, onun ağırlığını yazdm bide :)
-
anladığım kadarıyla ellerinde olan lastikler onlar... evet 17 çıkıyo sadece, onun ağırlığını yazdm bide :)
Sen bide 18'i düşün diyorsun yani...:)