TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: yorumdk - Nisan 29, 2010, 07:43:23 ÖS

Başlık: EKRAN TESTİ ?
Gönderen: yorumdk - Nisan 29, 2010, 07:43:23 ÖS
http://www.izlesene.com/video/arabalar-honda-civic-vtec-2005-gosterge-testi-ibre-sonda/1858481

arkadaslar onceki kasalar da ekran testi yapmış bir vatandaş

bu bizim araçlarda yapılabilirmi veya böyle buna benzer bir özellik varmı

bilen cevap yazsın yarın deneyeceğim

Başlık: Ynt: EKRAN TESTİ ?
Gönderen: gitarimvehondam - Nisan 29, 2010, 07:47:52 ÖS
bizde olacağını sanmıyorum digital sonuçta :)
Gönderen: muratcvc - Nisan 29, 2010, 08:01:58 ÖS
senin arabanda kendi yapıyor zaten kontağı açında bütün ibraler 2 saniyelik self test yapıyor sonra normale dönüyor sorun varsa arıza ışığı yakıyor zeten
Gönderen: cixpub - Nisan 29, 2010, 08:48:11 ÖS
http://www.izlesene.com/video/arabalar-honda-civic-vtec-2005-gosterge-testi-ibre-sonda/1858481

arkadaslar onceki kasalar da ekran testi yapmış bir vatandaş

bu bizim araçlarda yapılabilirmi veya böyle buna benzer bir özellik varmı

bilen cevap yazsın yarın deneyeceğim

evet sizin aracınızda da aynı şekilde oluyor fakat gösterge 888 şeklinde olmaktadır:)

Gönderen: XeL - Nisan 29, 2010, 10:38:12 ÖS
senin arabanda kendi yapıyor zaten kontağı açında bütün ibraler 2 saniyelik self test yapıyor sonra normale dönüyor sorun varsa arıza ışığı yakıyor zeten

evet mantıklı.. ben ılk gordgumde sekıl olsun :) tarz olsun.. gıbı dusunmustum o olayı.. yenı bırsey daha ogrenmıs oldum..tsk ederım... :)
Gönderen: volkan1192 - Nisan 30, 2010, 02:09:25 ÖÖ
bu testi bmw lerde yapıldığını biliyorum gerçi bizim arabalar bu testi her açtığında yapıyor.
Gönderen: yorumdk - Nisan 30, 2010, 01:25:18 ÖS
sizin bahsettiğiniz kontak anahtarı açılınca ışıkların yanması vs. ayrı birşey bütün araçlarda bu dediğiniz olay var bakın bende tempra vardı sıfır almıştık 1996 ondada dıgıtal göstergeler komple yanıyordu bazı tuş kombinasyonları yapınca sonra 97 nıssan prımera aracımdada bu verdigim lınkteki gibi bütün ekran test ediliyordu ayrıca bir sorun algıladıgında aracın beyni saat ekranında arıza kodu veriyordu.
Gönderen: buludag89 - Nisan 30, 2010, 01:29:59 ÖS
japonlar bu işi biliyor :)
Gönderen: a1g0rithm - Nisan 30, 2010, 06:52:45 ÖS
Bunun bir benzeri yeni kasa civic'lerde de mevcut...
sadce bizim ibreler dijital olduğu için heryer ışıl ışıl oluyor...
nasıl yapıldığını hatırlarsam buraya yazarım...
saygılar.
Gönderen: fikito - Nisan 30, 2010, 06:54:25 ÖS
yaa yapılıyorda hatta ben yapmıştım ama nasıl yapıldınıgını uttum yaw :)
Gönderen: yorumdk - Nisan 30, 2010, 06:58:58 ÖS
:) bugun baya ugrastım ama olmuyor arkadaslar bu konuda sizden net cevap bekliyorum fikito sen bir hafizanı zorlasan....
belki bulursun tekrardan nasıl yapıldıgını
Gönderen: fzthgosm - Nisan 30, 2010, 09:06:58 ÖS
http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/ynt_radyo_ozelligi-t21376.0.html
bir bak ve uygula bakalım oluyor mu?benim denemek aklıma geliyor ama sonra unutuyorum hala denemiş degilim
Gönderen: fzthgosm - Nisan 30, 2010, 09:08:52 ÖS
arkadaşımızın birisi yazmıştı ben sana linki verdim ama al bu da açıklaması;

alıntı;
Bahsettiğiniz sey Self Diagnostic dir
Bu özellik sayesinde aşağıdaki fonsiyonları kontrol edebilirsiniz;

- Göstergedeki LCD panel,
- Hız ve devir saati, hararet ve benzin göstergesi, hararet göstergesinin ECM ile arasındaki iletişim hattının kontrolü,
- Gösterge paneli üzerindeki diğer sesli ve görüntülü ikazların kontrolü.

Bu testi yapmak için aşağıdaki talimatları sırasıyla yapın:

1- Km sıfırlama butonuna basın ve basılı tutun,
2- Farlarınızı yakın (km butonu basılı iken),
3- Kontak anahtarını II pozisyonuna getirin (arabayı çalıştırmayın, km butonu basılı),
4- 5 saniye içersinde farlarınızı söndürün, yakın ve tekrar söndürün (km butonu basılı),
5- Yine 5 saniye içinde km butonunu bırakın ve hemen art arda 4 kez daha basıp bırakın.

Göztergelerinizin tüm özellikleri çalışmaya başlayacaktır. Devir saati 8500'e km saati 240'a, hararet ve benzin göstergeleri sonuna kadar çıkıp geri düşecektir. LCD ekran üzerindeki tüm imgeler aydınlatılacak ve tüm sesli-görüntülü uyarılar çalışacaktır.

Göstergeler minimum pozisyona tekrar dönünce km sıfırlama butonuna tekrar basarsanız gösterge paneli testi tekrar başlar. LCD panelde "Error" ikazı alınırsa ECM ve hararet göstergesi arasında iletişim problemi var demektir.

Ancak 9 numaralı 10 Amperlik ve 10 numaralı 7,5 Amperlik sigortalarınızı testten önce kontro etmeniz gerekiyor.

Kaynak
http://www.autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=55695
Gönderen: a1g0rithm - Nisan 30, 2010, 09:46:49 ÖS
yasaklı siteden bir görüntü linki:

http://www.youtube.com/watch?v=8sZSReYcg8w&feature=related
Gönderen: yorumdk - Nisan 30, 2010, 09:56:05 ÖS
evet bu olayı kendi aracımda da deneyecegim eger bu şekilde bir test oluşursa vıdeo ile sizlerle de paylaşırım
Gönderen: karaboga18 - Mayıs 01, 2010, 09:39:12 ÖÖ
ben bunu denemiştim kendi kendini kontrol ediyo araç ibre 8 e geliyo benzin ve hararet göstergesi yükseliyo felan, bir yerinde felan sorun varsa söylüyor galiba kitapçıkta da bu yazmıyor sanırım  :)
Gönderen: yorumdk - Mayıs 02, 2010, 05:50:18 ÖS
yukarda ki liste de yazanları aynen kendi aracımda uyguladığım bahsedildiği gibi bütün dijital göstergeler ve devir saati kendi etrafında tur atıyor bütün uyarı ikaz ışıkları yanıyor. paylaşım için teşekkürler HERKES DENESİN ...
Gönderen: ovunisin - Mayıs 02, 2010, 08:09:48 ÖS
arkadaşlar iyi güzelde bu test ne işe yarar? :saskin
Gönderen: 2010civic - Mayıs 03, 2010, 08:59:14 ÖÖ
arkadaşım bu test le göstergende her hangi bir arıza olup olmadığını öğrenebiliyorsun.test işlemi sırasında her hangi bir arızayı yakaladığında km bilgilerinin olduğu küçük ekranda error yazısı ve bir numara çıkıyor. servis yetkilileri o numara ile göstergenin neresinin arızalı olduğu anlayıp. sorunu çözüyorlar
Gönderen: ovunisin - Mayıs 03, 2010, 09:59:42 ÖS
arkadaşım bu test le göstergende her hangi bir arıza olup olmadığını öğrenebiliyorsun.test işlemi sırasında her hangi bir arızayı yakaladığında km bilgilerinin olduğu küçük ekranda error yazısı ve bir numara çıkıyor. servis yetkilileri o numara ile göstergenin neresinin arızalı olduğu anlayıp. sorunu çözüyorlar
teşekkürler. açıklama iyi olmuş.
Gönderen: Utku Ataç - Mayıs 03, 2010, 10:01:06 ÖS
Bende deneyeyim bir ara :)
Gönderen: yorumdk - Mayıs 04, 2010, 06:46:12 ÖS
dene :) baya zevkli oluyor
Gönderen: byberkay000 - Mayıs 04, 2010, 08:22:44 ÖS
bayaa uğraştırıyor.eğlenceli :D meganelarda sadece yol bilgisayarı tuşuna basıp start-stop tuşuna basınca ekran testi oluyor.