TeamHondaTurkey.Com

HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: qantom - Nisan 16, 2010, 11:48:38 ÖS

Başlık: 2010 model honda civic elegance lpg uyumu
Gönderen: qantom - Nisan 16, 2010, 11:48:38 ÖS
yeni aldığım aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum. taktıranlar memnunlarmı ? uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum hangi marka takılabilir

Başlık: Ynt: 2010 model honda civic elegance lpg uyumu
Gönderen: fzthgosm - Nisan 17, 2010, 01:01:01 ÖÖ
eger 2.el ise hiç bekleme iyi bir yer bul gönül rahatlıgı ile taktır.sıfır aldıysan biraz benzinle bin ne olur ne olmaz.aslında sıfır aldıysanda taktırsan bişey olmaz kanısındayım ama yinede içinde kalmasın en az 3000 km yap benzinle öyle lpg taktır
Gönderen: asvtec - Nisan 17, 2010, 06:53:50 ÖÖ
2008 yılında 0 km de lpg taktırdım ,46.000 km dir kullanıyorum.Sorun yok...
Gönderen: outcry666 - Nisan 18, 2010, 08:50:54 ÖS
önce bi kendimizi tanıtalım sonra arkadaşlar zaten yardımcı olurlar size.
Gönderen: odemirel - Nisan 20, 2010, 08:58:39 ÖS
bence araç benzinde iyice açıldıktan sonra en az 10 bin yaptıktan sonra lpg ye geçmelisiniz.
Gönderen: pharaohseti - Nisan 20, 2010, 09:38:00 ÖS
arkadaşım o kadar para verip sıfır araç alıyorsunuz ve hemen tüp taktırmaya hevesleniyorsunuz. bence araç almadan önce iyice araştırıp tüp taktıracak kadar yoğun kullanılacaksa başka marka ve modellere yönelmekte fayda var. honda ve tüp, peh...
Gönderen: asvtec - Nisan 21, 2010, 04:37:52 ÖÖ
PEH DERKEN...

arkadaşım o kadar para verip sıfır araç alıyorsunuz ve hemen tüp taktırmaya hevesleniyorsunuz. bence araç almadan önce iyice araştırıp tüp taktıracak kadar yoğun kullanılacaksa başka marka ve modellere yönelmekte fayda var. honda ve tüp, peh...
Gönderen: pharaohseti - Nisan 21, 2010, 08:21:36 ÖÖ
PEH DERKEN...

Araca ve motoruna yazik ediyorsunuz anlaminda ;)
Gönderen: canguder - Nisan 21, 2010, 08:53:15 ÖÖ
en azından 47-48 bin lira para verip alıyoruz honda civic. daha sıfır km direk tüp takmaya çalışıyoruz. bence 10-15 bin km yapmadan aracı kullanmaya tüple başlamayın yazık günahtır. hem garanti dışı kalacak hemde  kapalı otoparklara giremeyeceksiniz. otomobile bu kadar para verip tüp takmak bence mantıklı değil.
Gönderen: emd - Nisan 21, 2010, 10:09:09 ÖÖ
güzelim motoru mahvedecek
Gönderen: integtant_83 - Nisan 21, 2010, 09:40:28 ÖS
sıfır honda alacaksan doğru, ama elden düşme için tüp olayı normal
Gönderen: hondaccı - Nisan 21, 2010, 09:44:10 ÖS
Sıralı sistem LPG de zavoli atiker tartarani iyidir ama 0 km aracta ve 2010 model heleki bir Hondada ben LPG düşünemm sahsen(tabi bence) 2.el hurda bişi alcak olsam LPG li alırdım ama 0 güzelim ciğerleri acılmamış motora LPG kesinlikle yaptırmazdım şuanki hondama 5 sene sonrada LPG taktırmam 10 sene snrada...
Gönderen: ugur-civic - Nisan 22, 2010, 01:11:31 ÖÖ
honda vtec lere lpg uymuyor taktırma arkadaşım benim bikere başıma geldi bobin conta yakması herşey oldu hondaya lpg gitmiyor ve ayrıca lpg de 20 tl ye 80 kilometre gidiyor benzinde ise 70 kilometre gidiyor aradaki ufak fark içinmi taktırcaksın arabana yazık etme bence
Gönderen: asvtec - Nisan 22, 2010, 09:35:03 ÖÖ
Gerçekten sonuca varmayacağı için sizlerle tartışmayacağım.Benzinle mutlu sürüşler...
Gönderen: fzthgosm - Nisan 22, 2010, 10:24:53 ÖÖ

lpg arabaya zarar verir,arabaya yazık edersin veya başka şekilde karşı çıkanlara sözüm yok ama eger çok gezeceksen niye benzinli alıyorsun diyen yorumlara şiddetle karşı çıkıyorum.canım yeni honda civic e binmek istiyorsa ve param varsa neden almayayım.honda civic in dizeli vardı da biz mi almadık.yukarda arkadaşın birisi honda motoru uymuyor demiş neye dayanarak bilmiyorum ama çapraz enjeksiyon sistemi olan her motora şuan ki mevcut sıralı sistemler montajın iyi olması durumda cuk diye oturuyor.
Gönderen: canguder - Nisan 22, 2010, 10:51:27 ÖS
sadece lpg değil araç delik deşik oluyor. borular geçiyor içeri koku girebiliyor arıza ışığı yakabiliyor. yani tertemiz kullanmak varken sıfır araca lpg takma taraftarı değilim. en azından 10.000-15.000 km kullanırsınız sonra lpgye geçersiniz. ben sıfır araç 2 keredir alıyorum açıkçası aracıma kıyıpta lpg taktıramam. 15.000 kmde ne kadar kar edeceksinizki lpgden ? değmez diyorum.
Gönderen: CAGLAR28 - Haziran 16, 2010, 10:14:36 ÖS
lpg de araca daha az zararı var eniştem lpg ci ben de taktıracağım 1500km oldu sorun filan zaten çıkmazdı da oldu ki çıkar diye bi uzun yol sıkıştırma filan derken test ettim şimdi lavato öneriyor enişte takcaz bakalım
Gönderen: kacaman - Haziran 16, 2010, 11:07:34 ÖS
lpg nin zararını bilmiyorum da, benzin cebimi deliyor onu çok iyi biliyorum 10bin bakımı yapıldı zavoli takıldı şu anda çok memnunum
Gönderen: FLoRFlex - Haziran 17, 2010, 12:27:50 ÖS
Burada lpg den Anlamayıp Yorum Yapan arkadaşları çok gördüm.YOk motoru mahvedecek Snein o Statü yüksekliği olarak gördün benzin yakıtı arkadaşım Kükürt Oranını bir lpg ile kıyaslasana motorda kurum dan tur Herşeye kadar bırakıyor lpg kesinlikle Temiz yakıt Tanıdıklarımın Arabalarına biri 2010 ve bir diğeri 2009 civic lerine Taktırdık Aynı anda Şu çok Memnunlar Kesinlikle Artık şu köylü zihniyetinden çıkılmalı Lpg statü düşüklüğü değildir kim ne isterse onu yakar Ve bundan emin olunki Benzinden çok daha temiz bir o kadarda doğaya zararsız bir yakıt.Saygılar
Gönderen: CAGLAR28 - Haziran 17, 2010, 08:33:25 ÖS
katılıyorum ve eklemek istiyorum ki bunlar eski şashin değil yok lpg de gitmez gibi gerikafalılık motoru açın motora zarar gibi bu zihniyetlerle nerde kaldınız siz.motor açma gibi birşey söz konusu değil servisteki çocuğa da sordum bunu ben lpg de sıfır km iken bile takılabilir
Gönderen: civic72 - Haziran 17, 2010, 09:22:57 ÖS
Adamlar bmw' ye takıyor hondayamı takmıyacak :D
Gönderen: mehmet1971 - Haziran 19, 2010, 12:23:09 ÖÖ
Bende LPg ye hep karşıydım. 2010 aracıma 1.5 ay önce taktırdım. Allah'a şükür hiçbir sorunum yok. Hele km de ki 123kr karı görünce insan çok daha memmun oluyor. Herkese tavsiye ederim.
Gönderen: kacaman - Haziran 19, 2010, 12:28:04 ÖÖ
mehmet hocam valla sen böyle yazdıkça acayip seviniyorum vesile olduğum için
Gönderen: fzthgosm - Haziran 19, 2010, 12:36:36 ÖS
yapmayın yazık etmeyin arabalarınıza lpg taktırıp hazır bizimde burnumuzdan getirmeyin.bu lpg fiyatları artıyor taktıran fazlalaştıkça.bundan sonra öneri isteyen olursa lpg taktırmayın diyelim sonra bizim taktırdıgımız bir işe yaramayacak haberiniz olsun
Gönderen: chemicalist - Haziran 29, 2010, 10:10:32 ÖÖ
Merhaba arkadaşlar;
Bir konuda ciddi anlamda önerilerinize ihtiyacım var.Şuan 2009 premium otomatik honda civic kullanıyorum.25bin km yaptım.Yalnız şuanda ev-işyeri mesafesi ortalama gidiş dönüş 35 km.Yani arabamın ş.içinde ortalama km başına 0,36-0,38 tl yaktığını düşünürsek az olmamakla birlikte konfor ve sürüş keyfinden dolayı pek sarsmıyordu.Fakat şimdi evimi taşımak durumundayım.İş avcılarda evi kağıthaneye taşıma durumum var.Böyle olursa sabahları temden 40 km akşamları e-5 ten 35-38 km yol yapmak zorundayım.Bu durum beni düşündürüyor.BRC ile görüştüm adamlar,otomatikte %35 tasarrufun olur dediler.

Bu da demekki en iyi ihtimalle 0,25 tl ye düşecek.Ama dizel focus falan alırsam 2010 model ortalama 0,18 civarı yakar dediler.Bunu forumlardan da araştırdım.Hani 0,18 olsun olsun 0,20 tl(ki 0,16-0,17 yakar diyenler de çok).

Bu durumda ne yapacağıma karar veremedim.Günde 80 km yolu hondaya lpg taktırarak gitmek de dizel e göre yine masraflı.Siz bu konuda bana ne önerirsiniz.Madiiyat da önemli neticede.Yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada aynı kategoride araçlarınız varsa benzinliyken nekadar LPG li olduktan sonra ne kadara düştü(istanbul içini düşünerek) belirtirseniz memnun olurum...
Gönderen: canguder - Haziran 30, 2010, 09:29:41 ÖÖ
günde 80 km ayda 2000 km civarı yapar. Yılda 24.000 km + hafta sonlarıda gezdiğini varsayarsak 30.000 km civarında yol yapacaksın. Lpg taktırabilirsin tabiki ama avantajından çok dezavantajıda var. Çok yol yapan arkadaşlar bence lpg taktırırsa daha iyi olur. Ben yılda taş çatlasa 15.000 km yaparım o yüzden hiç lpg kullanmadım veya dizel almayı düşünmedim. Zaten keyif için biniyorum o keyfide lpg ile kaybetmek istemem. Her otoparka rahatça girip çıkıyorum. Lpg ile ilgili sorunlar yaşamıyorum.
Gönderen: FLoRFlex - Temmuz 02, 2010, 04:46:11 ÖS
Ama şunu Bil benim aracım 1.8 yeni civic sedan Lpg var Atiker 68 Tl ye 300 - 320 arası km yapıyor.Yakın akrabam yakınlarda dizel Focus aldı.Kendi aracımla kıyaslayamadım bile (= konfor Sessizlik Kesinlikle Civic'in yeri Hatta Benzinlinin yeri Farklıymış.Sanki Motor Kucağımda çalışıyordu =)   tabi bütce senin ölç biç kararını ver saygılar.
Gönderen: motaly - Ağustos 16, 2010, 05:33:08 ÖÖ
qantom arkadaşım,
yeni aracınız hayırlı olsun. Piyasanın en kalitelisi Prins kesinlikle prins taktırın derim. Kendi 2005 civic aramamla 20bin km. yol yaptım arıza lambası 1 sefer bile yanmadı. Yakıt tüketimi diğer LPG sistemlerinden de daha az oluyor. Ustanın dediğine göre, gaz ayarını kendi içinden otomatik yaparak gaz tüketiminin az olmasını sağlıyormuş. Motor çekişi de hiç azalmıyor. İlk taktırırken biraz pahalı ama, ustanın dediği gibi, kullanırken neden daha fazla para verdiğinizi anlarsınız.
Gönderen: yusuftaner - Ağustos 20, 2010, 12:19:25 ÖS
9000km dir 2010 civic de tartarini evo8 kullanıyorum. çok memnunum, kesinlikle redline da dahi benzine geçme olayı yok, bir kere dahi arıza ışığım yanmadı çok şükür, maaşallah  ; doğru marka, doğru usta , doğru montaj....
Gönderen: ersinguzen - Ağustos 20, 2010, 12:25:20 ÖS
Mİllet ferrariye bmw ye mercedes e lpg taktırıyor bi hondayamı takılmıcak diyor bazı arkadaslar bn 2o1o civic aldım benzinli lpg nin  L sini dusunmedm dusunmemde eger o kadar paraya kıyıp honda alıyorsan onu mahvetmiyeceksin degilmi yada bu arabayı almıcaksın gerçi geniş düşünmek lazım herkezin kendi fikri zevkler ve renkler hiç bir zaman tartısılamaz gecenlerde benzin alıyorum bi civic baktım lpg alıyo adamla soyle bi gozgoze geldik başını egdi resmen bende tum lpg taktıranlara oldugu gbi onada gülümsedim tabiki herkezede saygı duymak gerekiyor Teşekkürler  [-X
Gönderen: asvtec - Ağustos 20, 2010, 05:14:47 ÖS
:) ben de sıze gulumsuyorum.Lpg lı honda sahıbı sızce ezıklıgınden mı sızle goz goze gelınce boynunu egdı,fazla Turk fılmı ızlıyorsunuz :)
Gönderen: nadirgoktan - Ağustos 20, 2010, 05:33:49 ÖS
başını eğip kıkır kıkır gülmüştür bence. ben benzinli kullanıyorum aynı arabayla aynı yolda diğer civic 45 ytl öderken ben 150 lira ödeyince insanlar başını eğiyor evet. sonrada kıkır kıkır gülmeye başlıyor.
şunu bir türlü anlamıyorum honda alıyosan lpg taktırmayacan arkadaş yok taktıracaksan honda almayacaksın :) bu komik bi görüş bence. adam basıyo 40 milyarı alıyo fıstık gibi arabayı götürüp 1.5 milyarada alıyor türü krallar gibi geziyor.ordan oraya akıyor bizde burda ahkam kesiyoruz hondan varsa tüp takamazsın diye.kimse istemez tüp taktırmayı herkes benzinle gitmek ister ben eminim ama benim gibi her 550 -600 km de bir 150-160 milyon bayılınca adamın zoruna gidiyor yahu!
Gönderen: ersinguzen - Ağustos 21, 2010, 03:55:44 ÖÖ
Arkadaşlar ben burda kimseyi ezmedim iletimi dogru bi sekilde okuduysanız herkersin fikrine saygı duydugumu anlamışsısınızdır bana verdiniz cevaplara karsılık bende size bi cevap vermek istiyorum o zaman param var benzinli kullanıyorum ve bu bana hiçte koymuyo ben kimseye ezik yada kaba bir cumle kullanmadım yapmayın lutfen herkezin fikrine saygı duymak zorundayız isteyen koysun lpgsini istemeyen koymasın bn koymadım hem aracımı mahvetmek istemiyorum hemde dha iyi verim almak istiyorum ayrıca taktırmadım die cebimle alakalı bi sorunumda yok teşekkür ederim saygı duyarım herkeze !!
Gönderen: asvtec - Ağustos 21, 2010, 10:00:50 ÖÖ
Yazınızı çok dikkatli okdum ,bence siz de tekrar okuyun.Sizinkisi ne şiş yansın ne kebab olmaz öyle !!! yazınızda diyorsunuz ki ''2o1o civic aldım benzinli lpg nin  L sini dusunmedm dusunmemde eger o kadar paraya kıyıp honda alıyorsan onu mahvetmiyeceksin degilmi yada bu arabayı almıcaksın '' Aldığımız arabaya bile karışıp sonra da herkesin düşüncesine saygılıyım diyorsun !!! Biraz dikkat ... selamlar...

Arkadaşlar ben burda kimseyi ezmedim iletimi dogru bi sekilde okuduysanız herkersin fikrine saygı duydugumu anlamışsısınızdır bana verdiniz cevaplara karsılık bende size bi cevap vermek istiyorum o zaman param var benzinli kullanıyorum ve bu bana hiçte koymuyo ben kimseye ezik yada kaba bir cumle kullanmadım yapmayın lutfen herkezin fikrine saygı duymak zorundayız isteyen koysun lpgsini istemeyen koymasın bn koymadım hem aracımı mahvetmek istemiyorum hemde dha iyi verim almak istiyorum ayrıca taktırmadım die cebimle alakalı bi sorunumda yok teşekkür ederim saygı duyarım herkeze !!
Gönderen: Karahan - Ağustos 21, 2010, 11:08:03 ÖÖ
Gerçekten sonuca varmayacağı için sizlerle tartışmayacağım.Benzinle mutlu sürüşler...
+1
Gönderen: Karahan - Ağustos 21, 2010, 11:12:12 ÖÖ
Değil LPG, tezekle çalıştıran sistem çıksın yine taktırırım  :seytani
Devir tasarruf devri
Gönderen: yusuftaner - Ağustos 21, 2010, 11:20:46 ÖÖ
kimsenin bu konuda benim fikirlerime saygı duymasına gerek ve ihtiyacım yok, benden ne artısı var benzinin  <nohapy ekstra masrafından başka ? eğer "%3 güç kaybı var lpg de " derseniz gülerim bakkkk >%6rol .... ben mutluyum, arabamda mutlu kime ne ? merak etmeyin araçda mahvolmuyor sıkıntısız montaj yapılmış bir sıralı sistem 2. elde aracı daha da kıymetlendiriyor....
Gönderen: ersinguzen - Ağustos 23, 2010, 03:46:51 ÖÖ
Herkez durumundan memnunsa sorun yok o zaman arkadaşlar önemli olan ne benzin ne lpg önemli olan allah kaza bela vermesin kimseye  >=ok
Gönderen: IGDIR - Ağustos 23, 2010, 06:44:48 ÖÖ
slm dostum devir ekonomi devri sıfır araçta alsan bakıcan cebine aracın tapusu bizinle kalıcak değil ya
bende fanatik hondacıyım örn:bir s2000 ve ya teyp-R 'a lpg takılmaz araçlar performan aracı takanlara bir şey diyemeyiz ama yeni kasa civicler takıcan lpg yi bakıcan gezmene marka önemli ama öncelik oturduğun yerde servisi olan lpg taktır
Gönderen: luca55 - Ağustos 24, 2010, 08:48:31 ÖÖ
Mİllet ferrariye bmw ye mercedes e lpg taktırıyor bi hondayamı takılmıcak diyor bazı arkadaslar bn 2o1o civic aldım benzinli lpg nin  L sini dusunmedm dusunmemde eger o kadar paraya kıyıp honda alıyorsan onu mahvetmiyeceksin degilmi yada bu arabayı almıcaksın gerçi geniş düşünmek lazım herkezin kendi fikri zevkler ve renkler hiç bir zaman tartısılamaz gecenlerde benzin alıyorum bi civic baktım lpg alıyo adamla soyle bi gozgoze geldik başını egdi resmen bende tum lpg taktıranlara oldugu gbi onada gülümsedim tabiki herkezede saygı duymak gerekiyor Teşekkürler  [-X

bu nasıl biçelişkidir böyle hem saygı duyuyorsun hemde aracına tüp taktırmıs dıye tiye alır gibi güldüğünüsöylüyorsun. bu saaygı duymak degıldir
Gönderen: luca55 - Ağustos 24, 2010, 08:51:26 ÖÖ
Değil LPG, tezekle çalıştıran sistem çıksın yine taktırırım  :seytani
Devir tasarruf devri

puhahahahahha süper olmuş valla tebrikler
Gönderen: Karahan - Ağustos 24, 2010, 08:57:10 ÖÖ
Teşekkür ederim :)
Gönderen: luca55 - Ağustos 24, 2010, 09:31:25 ÖÖ
yalnız öyle bi sistem çıksa en karlı ben çıkarım.veteriner hekimim.yakıt bedavaya gelır valla :D
Gönderen: Karahan - Ağustos 24, 2010, 09:42:06 ÖÖ
yalnız öyle bi sistem çıksa en karlı ben çıkarım.veteriner hekimim.yakıt bedavaya gelır valla :D
Ben de besiciliğe başlarım :D
Gönderen: ersinguzen - Ağustos 24, 2010, 11:12:02 ÖÖ

bu nasıl biçelişkidir böyle hem saygı duyuyorsun hemde aracına tüp taktırmıs dıye tiye alır gibi güldüğünüsöylüyorsun. bu saaygı duymak degıldir

Saygıda duyarım tiyede alırım bu bnm sorunum dostum isteyen tezekte taktırabilir başka biseyde devir tasarruf devri olabilir herkesin maddi durumu bir deildir benm anlamadıgım olay ndn bu kadr sert tepki aldım benm param var koyuyorum benzinimi gidiyorum bitince tekrar alıyorum bence herkez kendi zevkine göre yaşasın hayatı
Gönderen: luca55 - Ağustos 24, 2010, 12:10:13 ÖS
sorun senın kesendekı para degıl yada arabana benzınle bınmen tabıkıde ıstedıgın gıbı yasarsın ama ben herkeze saygılıyım derken bı yandanda benzıncıde gordum adam hondaya tup alıyordu bende guldum demen yanlıs.herkes senın bu tavrına tepki gösterıyor ancaak sende bunu anlayamıyorsun.yoksa bizene senin parandan
Gönderen: Karahan - Ağustos 24, 2010, 01:14:28 ÖS
Acaba depoya tezek koyarken biz de başımızı öne eğer miyiz?  :ağlaa
Gönderen: ersinguzen - Ağustos 24, 2010, 03:57:06 ÖS
Kardeşim gülmek ayrı bi kavram gülümsemek ayrı bi kavram bunu aynı manada tutamayız deilmi ben sadece yaşadıgım olayı sizlerle paylaşmak istedim burda herkez bir deildir tabiki kimi son parasını verir arabasını almak için kimi cok rahattır alsada sıkıntı çekmez konu lpgden cıktı benzinli kullanan nerdeyse yerden yere vurulcak bu memlekette ben 98 model arabaya binerim lpg kullanırım sen 2o1o arabaya binersin benzin kullanırsın bu tamamen şahsi bi durum 2o1o arabayı alıp 1 ay sonra lpg taktıranlarda var ben onlardan bahsediyorum onu bırak gecen gün bi konu gördüm adam cok yakıyo die s2000 e lpg taktırcam die konu açmış bence burda herkezin fikrine saygı duymak lazım sıfır araba alıp ertesi gun lpg taktıran adama gülümserim gülmem neden ? saygı gostermek lazım dediqin gbi ortada bi çelişki yok eger çelişki olaydı gülümsemez gülerdim. 
Gönderen: luca55 - Ağustos 26, 2010, 09:20:46 ÖÖ
peki kardeşim sana saygı duyuyoruz ozaman.hayırlı günler hayırlı sürüşler.ALLAH kaza bela göstermesin.ALLAH nazarlardan saklasın arabanı.
Gönderen: ersinguzen - Ağustos 26, 2010, 11:58:04 ÖÖ
Zaten dönüp dolaşıp soyleyecegimiz son söz bu ben bunu coktan sölemiştim ama tartısmakta ısrar ettin teşekkür ederim allah kimseye kaza bela vermesin 
Gönderen: luca55 - Ağustos 26, 2010, 12:22:28 ÖS
ozaman tartışmak demeyelimde görüşümüzü savunduk diyelim daha yumuşak olsun :D
Gönderen: ersinguzen - Ağustos 26, 2010, 12:23:32 ÖS
Aynen kardeşim doru bi noktaya degindin :)
Gönderen: 23korg23 - Ağustos 26, 2010, 12:30:05 ÖS
arkadaslar konuyu acan arkadas aracı ile lpg uyumunu öğrenmeye calışıyor ki konu başlığından bu anlaşılıyor. yalnız lpg uyumundan ziyade taktır taktırma otopark gir girme motora yazık değil vs gibi cevaplar verilmiş yani konuyu acan arkadasa cok yardımcı olunduğunu düşünmüyorum. madem konu dağılmış ben de dağıtayım Avrupada lpgli aracları özendirmek için devlet teşvik vs veriyor ve de kapalı otoparklara girebiliyor ( lpg deposu ancak alevin ortasında yada yüksek ısıda kalınca patlar, benzin daha yanıcı bir maddedir zaten ateşin ortasında benzin deposuda patlar) maalesef ülkemiz 3. dünya ülkesi
Gönderen: luca55 - Ağustos 26, 2010, 12:32:20 ÖS
arkadaslar konuyu acan arkadas aracı ile lpg uyumunu öğrenmeye calışıyor ki konu başlığından bu anlaşılıyor. yalnız lpg uyumundan ziyade taktır taktırma otopark gir girme motora yazık değil vs gibi cevaplar verilmiş yani konuyu acan arkadasa cok yardımcı olunduğunu düşünmüyorum. madem konu dağılmış ben de dağıtayım Avrupada lpgli aracları özendirmek için devlet teşvik vs veriyor ve de kapalı otoparklara girebiliyor ( lpg deposu ancak alevin ortasında yada yüksek ısıda kalınca patlar, benzin daha yanıcı bir maddedir zaten ateşin ortasında benzin deposuda patlar) maalesef ülkemiz 3. dünya ülkesi

süpersin valla :D  bende elazıgda okudum 5 senem gecti orda.
Gönderen: Karahan - Ağustos 26, 2010, 12:33:25 ÖS

TV'de bomba ile parçalanmış bir araç görmüştüm, en büyük parçası lpg tüpü, sapasağlam duruyordu. Demek istediğim, lpg'den insanlar boşuna korkuyor. Modern lpg tankları içinde darbe anında gazı kesen sağlam bir emniyet tertibatı var. Sac kalınlığı da muazzam.
Gönderen: yusuftaner - Ağustos 26, 2010, 03:57:46 ÖS
http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/2010_elegance_ve_lpg-t42274.20.html
Gönderen: Karahan - Ağustos 26, 2010, 04:16:23 ÖS
http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/2010_elegance_ve_lpg-t42274.20.html
N'olmuş biz de burada muhabbetini yapıyoruz tatlı tatlı :D
Gönderen: FLoRFlex - Kasım 12, 2010, 11:26:58 ÖÖ
Arkadaşlar Gülümseme meselesinde zaten kimse kimseyi lpg alıyor diye ezemez sen bu arabaya ne para vermişsen o adamda o parayı vermiş.Ne olur O adam Lpg takar tasarruf eder sende benzin alırsın yüksek ücret ödersin o kadar bunu büyütmeye gerek yok herkezin kendi tercihi Ben aracıma lpg alırken bi hondacı bana bakınca kalkış teklif edesim geliyor Ne kafa eğmesi :) :) :)
Gönderen: wordsman - Kasım 12, 2010, 01:46:43 ÖS

Honda uzaydan mı geliyor, adamlar mercesedese bmw ye tüp takıyor, aşın artık bunları arkadaşlar ha şuna şöyle derseniz katılırım, birazdaha araştırın dizel alın dersiniz tamam, ama honda ve tüp yaklaşımınıza katılmıyorum.
Gönderen: Karahan - Kasım 12, 2010, 01:54:55 ÖS
Bastırın aslanlar, yeşşaaa!  :kiliçç
Başlık: Ynt: 2007model honda civic elegance aracıma hangi marka lpg taktırmalıyım?
Gönderen: kml03 - Şubat 24, 2012, 12:59:16 ÖÖ
Arkadaşlar 2007 honda civic elegance otomatik fites arabam var . Aracım bu ay şehir içi 100 tl benzin ile 160 km yol yaptı ( Benzin Lt. fiyatı / 4470 Tl ) ve anladımki ekonomik tedbir almak gerekiyor ve aracıma ciddi ciddi lpg taktırmak istiyorum.Burda okuduğum yorumlarda aklımı karıştırdı, tabiki herkezin düşüncesine saygı duyuyorum. Fakat gerçekten ne yapmam gerektiği konusunda bir fikrim yok. Mesela lpg taktıracaksam markası ne olsun yada pahalı markalarar ( Prins - telefleks) daha iyi,  ucuz olan markalar daha mı kötü anlamını çıkartmam ne kadar doğru? Şimdiden teşekür ederim ... :ağlaa
Gönderen: bozkan38 - Şubat 25, 2012, 11:22:30 ÖS
Git yetkili serviste brc taktir. Brc tam uyumlu hondaya.
Başlık: Ynt: 2007 model honda civic elegance lpg uyumu
Gönderen: kml03 - Şubat 26, 2012, 09:13:10 ÖS
brc nin ses yaptığını ve arıza lambasını da yaktığını söylüyor kullanan arkadaşlar. Kendim bulunduğum yerde 2008 model honda kullanıcısı birisi ile karşılaştığımda ( manuel ) " kendisinin 2 senedir atiker kullanıcısı olduğunu, çok memnun olduğunu, piyasadaki diğer LPG lerden daha ucuz olduğunu hatta arıza lambasının hiç yanmadığını "söylemesi üzerine aklımda şu soru kaldı. ACABA MANUEL ARAÇ İLE OTOMATİK ARAÇ ARASINDA LPG UYUMU FARK EDİYORMU? Bilgisi olan değerli arkadaşlarım bilgilendirirse memnun kalırım.
Gönderen: bozkan38 - Şubat 27, 2012, 09:44:16 ÖÖ
brc nin ses yaptığını ve arıza lambasını da yaktığını söylüyor kullanan arkadaşlar. Kendim bulunduğum yerde 2008 model honda kullanıcısı birisi ile karşılaştığımda ( manuel ) " kendisinin 2 senedir atiker kullanıcısı olduğunu, çok memnun olduğunu, piyasadaki diğer LPG lerden daha ucuz olduğunu hatta arıza lambasının hiç yanmadığını "söylemesi üzerine aklımda şu soru kaldı. ACABA MANUEL ARAÇ İLE OTOMATİK ARAÇ ARASINDA LPG UYUMU FARK EDİYORMU? Bilgisi olan değerli arkadaşlarım bilgilendirirse memnun kalırım.
aman kardeşim atiker taktırıp arabana yazık etme.benim eski arabamda (2003 astra 1.4) atiker vardı.arabanın dengesini bozdu benzinde teklemeye başlamıştı araç. arıza ışığı da yanıyodu başlarda sonra söndü.
brc taktıralı 1,5 ay oldu şükür hiçbir sorun yok henüz.performans çok güzel yakıtta şehir içi 25 kuruş civarı. 1650 tl ye yetkili honda servisinde taktırdım.
Gönderen: 3ddelisi - Şubat 27, 2012, 01:18:58 ÖS
Yetkili Honda servislerinin 2350 tl nin altında taktığını ilk kez duydum ,hangi Honda servisi 6 yıl garantisini bozmadan 1650 tl ye takıyor ?
Gönderen: bozkan38 - Şubat 27, 2012, 06:15:33 ÖS
Yetkili Honda servislerinin 2350 tl nin altında taktığını ilk kez duydum ,hangi Honda servisi 6 yıl garantisini bozmadan 1650 tl ye takıyor ?
Benim arac 3 yasini doldurdugu icin garanti bozuluyo ama servis kendisi garanti veriyor. Ayrica brc nin motor garantisi de var. Honda cimart Trabzon yetkili servisi.