TeamHondaTurkey.Com

HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: sakleylek - Şubat 09, 2010, 09:27:22 ÖS

Başlık: Lpg'li araçlar için Buji seçimi..
Gönderen: sakleylek - Şubat 09, 2010, 09:27:22 ÖS
Arkadaşlar 2003 civic Vtec ES otomatik aracıma BRC taktırmıştım. Bujilerim 10.000 km'de bitmekte. Ngk nın LPG serisi bujilerini buldum. Türkiye'de LPG6'yı ilk kullananlardan birisi olacağım firmadan bana numunelerden gönderecekler. Bu bujiler Iridium bujiler 100.000 km'ye kadar kullanılabiliyor. deneyimlerimi sizinle paylaşıcağım. Bu arada Denso Iridium bujiyi lpg li aracında kullanan arkadaşlar varsa , lütfen bizimle tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
Başlık: Ynt: Lpg'li araçlar için Buji seçimi..
Gönderen: mehmets - Şubat 09, 2010, 10:45:34 ÖS
en kısa zamanda sonuçlarını bekliyoruz.ayrıca bu numune gönderim işi nasıl oluyor yardımcı olabilirmisiniz?
Gönderen: FZG - Şubat 10, 2010, 09:15:06 ÖS
NGK'nin lpg serisi bujileride varmis demek..
Gönderen: sakleylek - Şubat 11, 2010, 08:07:03 ÖS
Arkadaşlar türkiyede lpg6 serisini piyasaya mart ya da nisan ayında piyasaya süreceklerini söylediler. Hondalara genelde LPG6 uygun NGK nın sitesinden uygun bujiyi tespit edebilirsiniz.
Gönderen: sakleylek - Şubat 11, 2010, 08:21:10 ÖS
en kısa zamanda sonuçlarını bekliyoruz.ayrıca bu numune gönderim işi nasıl oluyor yardımcı olabilirmisiniz?
Benim bu bujileri türkiyede ilk kullanandan olmam birazda şansızlık. Ben Japon parçacısı satan parçacılara NGK nın LPG bujilerinden varmı diye uzun bir süre aradım sonunda birinde buldum. Aracımın marka ve modelini sordu söyledim. Ben LPG6 olduğunu biliyordum ama bana LPG2 serisi buji yanlarındaki honda tamircisine verdiklerini söylediler ve  bende açıpta bakmadan aldım. Baksaydım 21 anahtar olduğunu görseydim anında bırakırdım. Herneyse Bujiyi iade ettim size istanbul'dan buji istiyoruz dediler. 3 gün sonra Türkiye'ye LPG6 serisinin sadece numune bazında geldiği ve ithalatının zaman alacağı söylendi. Bende NGK Türkiye'ye mail attım ve 5 gün sonra bana numune bujilerden gönderdiler yarın elimde olacak haftasonu performans testine başlıyacağım.
Bu arada 4 adet LPG6 bujisi 150 TL... 100.000km kullanılabilir olduğu söyleniyor...
Gönderen: sakleylek - Şubat 11, 2010, 08:22:39 ÖS
NGK'nin lpg serisi bujileride varmis demek..
Evet bu bujiler Iridium teknolojisiyle üretilmiş. Made in JAPAN
Gönderen: sakleylek - Şubat 12, 2010, 09:21:18 ÖS
Arkadaşlar bujileri taktım.
Aracımın devirlenmesi hızlandı. Aracımın rölantideki sesi bile değişti....Hafif titreme vardı artık yok....
4500rpm'den - 6000rpm'e çıkış süresi kısaldı.
Çıkan bujilerim 10000 km de standart denso bujiydi....
İlk 1.000km , 10.000km önemli...
1000km de yeni bilgiler gelecek...
Gönderen: ilkeronat - Şubat 13, 2010, 09:57:22 ÖÖ
bekliyoruz detayları. bence distribütörlüğünü al bunların iyi satacak gibi :)
Gönderen: sakleylek - Şubat 13, 2010, 01:54:22 ÖS
bekliyoruz detayları. bence distribütörlüğünü al bunların iyi satacak gibi :)
Ben geç kaldım... :)
Distribütörlüğünü yapan 6 firma var...
Gönderen: mali - Şubat 16, 2010, 02:47:48 ÖS
bende bujileri değiştirdim
çekişde düşme yakıtta artma olmamasına rağmen değiştirdim
eskiside yenisi ngk

yalnız eski bujilerin aralığı 0.8 daraltılmış
yenileri 1.1 (daraltılmadan orjinal aralıkla takıldı)
usta lpgde çalışmada problem olmazsa daraltmaya gerek yok dedi
Gönderen: mali - Şubat 16, 2010, 02:48:45 ÖS
daraltmanın faydası gereği nedir?
Gönderen: sakleylek - Şubat 17, 2010, 10:14:15 ÖÖ
daraltmanın faydası gereği nedir?
Ateşlemede ark işleminin verimini artması için daraltılır ama bujinin ömründen yer...
Gönderen: sakleylek - Şubat 23, 2010, 06:32:32 ÖS
Arkadaşlar yaklaşık 1000 km oldu. Aracımda performans eski bujilerin yeni halinden daha iyi ani gaz vermelerde refleks ve devirlenme daha iyi.... 10.000 km olunca söküp bakacağım arkadaşlar çoğuşey o zaman ortaya çıkacak...
Gönderen: hunace - Şubat 24, 2010, 08:34:57 ÖÖ
Arkadaşlar yaklaşık 1000 km oldu. Aracımda performans eski bujilerin yeni halinden daha iyi ani gaz vermelerde refleks ve devirlenme daha iyi.... 10.000 km olunca söküp bakacağım arkadaşlar çoğuşey o zaman ortaya çıkacak...

arkadasim ben de daha once bu lpd de buji seçimi ile ilgilenmiştim. ama tatmin edici bi sonuca ulamaşamadığım için kaldı öylece. şurdaki bilgiler belki işine yarar. test sonuçlarını bekliyoruz >=ok
http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/buji_ayarlamasi-t26845.20.html
Gönderen: fzthgosm - Şubat 24, 2010, 03:54:32 ÖS

bir lpg kullanıcısı olarak sonuçları merakla bekliyorum.yakıt ölçme gibi bir şansın var mı.daha dogrusu eski ile yeniyi kıyaslayak kadar eski yakıtın ve kaç litre ile kaç km gittigin aklında mı?yakıt aynı kalsada performns artması bile süper bişey
Gönderen: sakleylek - Şubat 24, 2010, 06:25:07 ÖS

bir lpg kullanıcısı olarak sonuçları merakla bekliyorum.yakıt ölçme gibi bir şansın var mı.daha dogrusu eski ile yeniyi kıyaslayak kadar eski yakıtın ve kaç litre ile kaç km gittigin aklında mı?yakıt aynı kalsada performns artması bile süper bişey
Yakıt sarfiyatı önemli!
Önümüzdeki günlerde ayar kontrolüne gideceğim. Şuanki değerler performanslı kullanımla aracım genelde 4 yetişkin ile hareket halinde 100 km de 11 lt lpg..
Ayar kontrolünden sonra değişim muhtemel.
Ayarlardan sonra takibe devam...
Gönderen: sakleylek - Şubat 24, 2010, 06:36:55 ÖS

arkadasim ben de daha once bu lpd de buji seçimi ile ilgilenmiştim. ama tatmin edici bi sonuca ulamaşamadığım için kaldı öylece. şurdaki bilgiler belki işine yarar. test sonuçlarını bekliyoruz >=ok
http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/buji_ayarlamasi-t26845.20.html
Bujilere müdahale aslında pek iyi değildir. Eğer aracınızı bujileri kısa zamanda bozuluyor ya da performans kaybına uğruyorsa; yakıt kalitesi , ateşleme sistemi ve yakıt sistemi kontrol edilmeli.
Bujiler ilk önce soğuk olarak tinerle yağ ve karbon artığından temizlenmeli. Ardından gözle seramik sızdırmazlığı gözle kontrol edilmeli, bujinin seramik bobin / kablo tarafında kararma sararma( renk değişimi) varsa  , buji yenilenmeli. Ark yüzeyleri gözle kontrol edilip deformasyon yoksa ince zımpara ile temizlenmeli. Tırnak aralığı olması gereken değere ayarlanmalıdır. Lpg li araçlarda tırnak aralığı tavsiye edilenin üçte biri kadar düşürülerek kullanılabilir. Ama bu bujinin ömrünü kısaltır.
Gönderen: tpmyo157 - Şubat 28, 2010, 09:37:02 ÖS
Arkadaşım bujinin bittiğini nasıl anlıyorsun?
Gönderen: sakleylek - Mart 04, 2010, 03:47:16 ÖS
Arkadaşım bujinin bittiğini nasıl anlıyorsun?
Arkadaşım benim için iki ana kriter var.
1- Tavsiye edilen km Vtec2 ler için 40.000 km.
2- Buji tırnaklarının durumu(deforme olmuşmu, tortu birikmiş mi), seramik renk değişimi ve temizlenip takıldıkdan sonra motorun çalışması.
Gönderen: sakleylek - Nisan 14, 2010, 07:26:45 ÖS
Arkadaşlar aracımın egsoz emisyon kontrolünü yaptırdım. İzmir Honda Terakki de yaptırdım.Teknisyen değerlerin çok iyi olduğunu belirtti. Bujilerden bahsettim. Mutlaka pozitif etkisi var ki emisyon değerleri benzinde de LPG de de iyi dedi...
Aracımda bu bujilerle 3500km oldu. Aracımda yüksek devirlerdeki reaksiyon çok iyi düşük devirlerdede aracın tepkisi çok iyi...
Gönderen: tpmyo157 - Nisan 14, 2010, 07:44:54 ÖS
bilgi için teşekkürler kontrolümü yaptırdım.
Gönderen: sakleylek - Temmuz 12, 2010, 03:44:48 ÖS
Arkadaşlar NGK LPG-6 bujilerimle 10.000 km tamamdır. Bujiler temiz ve sağlam. Aracımın 100.000 km bakımı yapıldı. Subap ayarıda yapıldı. Araç performans olarak iyi durumda. Bujiler umduğumdan iyi çıktı....
Gönderen: sedat - Ağustos 18, 2010, 02:35:29 ÖS
gerçekten 100.000 km gider mi? 50.000 gitse razıyım da kalitesini sorguamak için soruyorum
yani 25 liraya 4 takım NGK yada 40 liraya denso almak yarine 170 lira 4üne vermeye değer mi? 4-5 ayda 10.000km apıyorum 20000de buji değştiriyorum yani senede 2 sefer 170 lira bujilere vermek boşuna olur gibime geliyor..
Gönderen: sakleylek - Ağustos 18, 2010, 03:45:43 ÖS
gerçekten 100.000 km gider mi? 50.000 gitse razıyım da kalitesini sorguamak için soruyorum
yani 25 liraya 4 takım NGK yada 40 liraya denso almak yarine 170 lira 4üne vermeye değer mi? 4-5 ayda 10.000km apıyorum 20000de buji değştiriyorum yani senede 2 sefer 170 lira bujilere vermek boşuna olur gibime geliyor..
Ben Enerji sektöründe çalışıyorum. Elektriği doğalgaz ile çalışan gemi motorlarıyla yapıyoruz. Bu motorlarda denso Iridium buji kullanılıyor. 2000 saat durmadan çalışan 750 devirli motorda  %99 sorunsuz. Platin ve ya klasik nikel bujiler 500 saati bulmuyor. Biz 2000 saat çalışan Iridium bujiyi temizleyip bir 2000 saat daha çok kullandığımız oldu. Bunları neden anlattım;basit bir hesap için ortalama 3000 devirle kullanılan araba ortalama 60 km hız yaparsa 30000 km bu bujiler hiç temizlenmeden çalışabilir. Temizlenip iyi yakıtla kullanılırsa 50.000 km bence rahat rahat gider... Ben aracımda 12000 kmdir kullanıyorum.  Performans ilk günkü gibi...
Gönderen: kacaman - Ağustos 18, 2010, 05:18:34 ÖS
son kasa civic için de bu bujiler şart mı acaba bilgi verirseniz sevinirim
Gönderen: sakleylek - Ağustos 18, 2010, 07:19:54 ÖS
son kasa civic için de bu bujiler şart mı acaba bilgi verirseniz sevinirim
Benim bildiğim bujileriniz ıridium buji. Uzun süre sorun çıkarmaz...
Gönderen: kacaman - Ağustos 18, 2010, 07:23:27 ÖS
lpg ile kullanımdan dolayı değiştirmek gerekirmi
Gönderen: sakleylek - Ağustos 19, 2010, 03:53:07 ÖÖ
Her ekipman gibi bujininde ömrü var. Kontrolleri yapılmalı değişim kilometresi gelince değişmesi gerekli.
Gönderen: kacaman - Ağustos 19, 2010, 07:51:51 ÖÖ
Her ekipman gibi bujininde ömrü var. Kontrolleri yapılmalı değişim kilometresi gelince değişmesi gerekli.
bilgiler için teşekkürler
Gönderen: sakleylek - Ağustos 19, 2010, 12:29:39 ÖS
bilgiler için teşekkürler
Ben teşekkür ederim. İnsanlara bir faydamız olsun...
Gönderen: panoromeo - Ağustos 19, 2010, 08:11:15 ÖS
Yeni civiclerde iridyum buji var ve servis 100.000km sonra değişeceğini  söyledi.
Gönderen: asvtec - Ağustos 20, 2010, 05:30:02 ÖS
dostum son kasa hondalarda ırıdyum bujı var ,100.000 km ye yakın sorunsuz kullanabılırsın...
Gönderen: tzafer - Ağustos 21, 2010, 11:22:08 ÖÖ
arkadaşlar biraz önce aracımda buji değişimi yaptım bujiler berbat bir halde çıktı aracım lpg li olduğu için biraz erken değiştirdim iyikide değiştirmişim hissedilir derecede performans değişikliği oldu bu arada bujilerin tanesi 35 tl
Gönderen: panoromeo - Eylül 16, 2010, 07:59:21 ÖS
aracın kaç km.deydi bujileri değiştirdiginde? orjinal bujimi taktırdın yine?
arkadaşlar biraz önce aracımda buji değişimi yaptım bujiler berbat bir halde çıktı aracım lpg li olduğu için biraz erken değiştirdim iyikide değiştirmişim hissedilir derecede performans değişikliği oldu bu arada bujilerin tanesi 35 tl
Gönderen: tzafer - Eylül 20, 2010, 08:55:57 ÖS
aracın kaç km.deydi bujileri değiştirdiginde? orjinal bujimi taktırdın yine?

90 bindeydi aracım orjinal buji taktırdım  zaten orjinaller iridyum buji şimdilik çok memnunum
Gönderen: rotasızKAPTAN - Eylül 20, 2010, 10:23:42 ÖS
kardes 90 bınde oyle cıkması cok normal.lpg olmadan 100.000 km de degısıyor zaten.
Gönderen: tzafer - Eylül 22, 2010, 08:35:16 ÖS
kardes 90 bınde oyle cıkması cok normal.lpg olmadan 100.000 km de degısıyor zaten.
zaten bende 100.000 ni beklemeyin daha erken değiştirin diyorum araçta hissedilir derecede performans arttı
Gönderen: 23korg23 - Ekim 07, 2010, 12:17:30 ÖS
bu sitede fiyatlar uygun gibi
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1237/Ngk-LPG-6-Buji

http://www.ngkbujimarket.com/
Gönderen: wordsman - Ekim 07, 2010, 12:56:18 ÖS
LPG kullanınca benzinde iken 20.000 de değişmesi gereken bujiler 40.000 km'de değişiyormuş. Ömrü uzuyormuş yani, bu işin aslı astarı var mı? araştırdınız mı hiç?
Gönderen: 23korg23 - Ekim 07, 2010, 01:24:29 ÖS
lpg de ömrü uzuyor bile olsa lpg de buji çok daha önemli olduğundan benzine göre daha erken sorun çıkardığından benzinde 20000 km de değişiyorsa lpg de daha kısa olmalı diye düşünüyorum. belki lpg de 40 km gider ama o son 20binlik kısmı lpgnin sorun çıkarmasına neden olabilir
Gönderen: sakleylek - Ekim 07, 2010, 04:35:35 ÖS
LPG kullanınca benzinde iken 20.000 de değişmesi gereken bujiler 40.000 km'de değişiyormuş. Ömrü uzuyormuş yani, bu işin aslı astarı var mı? araştırdınız mı hiç?
Arkadaşım lpg sistemlerinin yakıt hava karışım oranlarının ayarlaması arabanın orjinal ECU kontrolu gibi sağlıklı olmuyor. Bu sebepten dolayı bujilerin ömrü kısa oluyor, subap ayarları çabuk bozuluyor vs. vs.
Gönderen: sakleylek - Ekim 20, 2010, 06:20:21 ÖS
Arkadaşlar NGK LPG6 bujilerimi 15000 km de kontrol ettirdim. Bujiler temiz ve sorunsuz durumda. Bosch lpg bujilerinde 15000 kmde değişim tavsiye ediliyordu bu durumda 45000 kmden sonra NGK kendisini gerçek anlamda kanıtlamış olacak...
Gönderen: 23korg23 - Ekim 20, 2010, 08:24:06 ÖS
yakıt tüketimi nasıl oldu? düşme var mı? ayrıca benzindeki durumu nasıl bu bujilerin
Gönderen: sakleylek - Ekim 21, 2010, 09:17:39 ÖÖ
yakıt tüketimi nasıl oldu? düşme var mı? ayrıca benzindeki durumu nasıl bu bujilerin
Arkadaşım , standart bujilerden sonra performans ve tüketim olumlu yönde değişiyor. Benzinde bu bujiler 160.000 km ye kadar değiştirilmeden çalışa biliyor. Lpg yanma kontrolü ve şartları benzine göre daha zor olduğu için benzinde bujiler evladiyelik....
Gönderen: 23korg23 - Ekim 21, 2010, 10:45:49 ÖÖ
hocam somut olarak yaptığınız  bir tüketim ölçümü var mı? yani eskiden aracınız lpg de ne kadar yakıyodu şimdi ne kadar yakıyo? ayrıca benzindeki çalışma,rolanti durumu,performans vs durumlarını öğrenmek istemiştim.
netten bosch lpg bujilerini incelerken benzinde ufak tefek sorunlar cıkardığını okumuştum da o nedenle sordum
Gönderen: sakleylek - Ekim 21, 2010, 11:19:17 ÖÖ
hocam somut olarak yaptığınız  bir tüketim ölçümü var mı? yani eskiden aracınız lpg de ne kadar yakıyodu şimdi ne kadar yakıyo? ayrıca benzindeki çalışma,rolanti durumu,performans vs durumlarını öğrenmek istemiştim.
netten bosch lpg bujilerini incelerken benzinde ufak tefek sorunlar cıkardığını okumuştum da o nedenle sordum
Arkadaşım benim hesaplarıma 10.000 km yapmış normal bujiye göre karma kullanımda %2-3 arası lpg'de tasarrufum var. Benzinde çalışmasında yaklaşık 30 km kadar (12.000 km lik bujilerle) kullandım , agresif kullanımda benzinden kaynaklanan olumlu yönde değişim oldu rölanti ile ilgili hiç sorun yaşamadım....
Size şunu söyliyeyim Bosch Platinium Bujiyi LPG bujisi olarak satıyor. Ngk Iridium bujiyi LPG bujisi olarak satıyor. Platinium bujilerin benzindeki ömrü ile Iridium bujilerin benzindeki ömrü sizin aklınızdaki çoğu soru işaretini silebilir. Bu bujilerde temizlik standart nikel bujiler gibi yapılısa bujilerin sorun çıkartması normaldir. Çünkü zımpara gibi uygulama kaplamayı bozup nikel kısmı ortaya çıkartır ve normal standart bujileriniz olur...
Gönderen: 23korg23 - Ekim 21, 2010, 11:37:24 ÖÖ
ok şimdi daha net belirdi herşey. temizlik için bildiğiniz sağlam bir yöntem var mı.. bu arada verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim
Gönderen: sakleylek - Ekim 21, 2010, 12:29:33 ÖS
ok şimdi daha net belirdi herşey. temizlik için bildiğiniz sağlam bir yöntem var mı.. bu arada verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim

Arkadaşım selülozik tinere yatır ve beklet...Çıkamayanlar için çamaşır deterjanlı sıcak suda beklet... Kuruttuktan sonra kullanılabilir...
Gönderen: 23korg23 - Ekim 22, 2010, 10:07:08 ÖÖ
verdiğiniz bilgiler için tekrar tesekkürler önümüzdeki günlerde almayı düşünüyorum
Gönderen: 23korg23 - Ekim 25, 2010, 02:26:17 ÖS
bugün 2000 model 1.6 ies aracım için ngk lpg6 sipariş ettim taktırınca yorumlarımı buraya eklerim. ies ler için lpg6 diye biliyorum ama umarım yanlış sipariş vermemişimdir
Gönderen: sakleylek - Ekim 25, 2010, 08:09:56 ÖS
bugün 2000 model 1.6 ies aracım için ngk lpg6 sipariş ettim taktırınca yorumlarımı buraya eklerim. ies ler için lpg6 diye biliyorum ama umarım yanlış sipariş vermemişimdir
Hayırlı olsun...
Doğru buji tercihi için şu adresi bir ziyaret et ve doğrulasan iyi olur.
http://www.ngk.com.tr/index.php?id=1860&pd=1861&t=pkwzuendkerzen&lmf=HONDA&h=HONDA&m=Civic
Gönderen: 23korg23 - Ekim 25, 2010, 08:40:50 ÖS
verdiğiniz linkte D16Y4 motor kodu yok. sadece ek1 1.6 ies diye geçiyor ve motor kodu D16y5 ve lpg6 diye görünüyor ama tabi normal bujiside zfr6j11 diye görünüyor.. oysa benim aracta orjinal buji diye zfr5j-11 takılı.. sizde bi bakın lütfen aracım 99-01 makyajlı 1.6 ies sedan
Gönderen: sakleylek - Ekim 25, 2010, 10:55:57 ÖS
verdiğiniz linkte D16Y4 motor kodu yok. sadece ek1 1.6 ies diye geçiyor ve motor kodu D16y5 ve lpg6 diye görünüyor ama tabi normal bujiside zfr6j11 diye görünüyor.. oysa benim aracta orjinal buji diye zfr5j-11 takılı.. sizde bi bakın lütfen aracım 99-01 makyajlı 1.6 ies sedan
Araştırdığım kadarıyla sizin tercihiniz doğru. Ben bujiyi almadan önce çok araştırdım ve lpg6 nın uygun olduğunu tespit etmiştim. Sonra NGK nın ithalatçılarından ikisi ile irtibata geçtim. Onlarda doğrulamışlardı. Sonra ben 1 ay buji bekledim. İlk ithal edilen numune bujilerden gönderdiler ve aracıma takabildim...
Gönderen: 23korg23 - Ekim 26, 2010, 01:19:37 ÖS
tesekkürler sakleylek işte sizin sayenizde 4 tane daha ngk lpg6 satmış oldular. sizin öneriniz ile aldım bu bujileri yoksa bosch lpg bujisi alacaktım daha ucuz diye.
Gönderen: sakleylek - Ekim 26, 2010, 02:09:14 ÖS
tesekkürler sakleylek işte sizin sayenizde 4 tane daha ngk lpg6 satmış oldular. sizin öneriniz ile aldım bu bujileri yoksa bosch lpg bujisi alacaktım daha ucuz diye.

Arkadaşım bende teşekkür ederim.
 Onlar satsın diye değil biz sorunsuz yolculuk yapalım diye paylaşıyoruz. (Ah bir tane yerli buji markamız olsaydıda onu alsaydık.) Forumlar insanların hayatını kolaylaştırıyor.
İyi ki bu ve bunun gibi forumlar var.
İyi günlerde kullanın kazasız belasız...
Gönderen: YASİN KOMUTAN - Ekim 26, 2010, 10:36:33 ÖS
2008 Model 70.000 de bir Honda Premium aracım var aracıma NGK lpg Buji almak istiyorum ama nasıl hangi model hangi serisini almak istedigimi bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım.
Gönderen: sakleylek - Ekim 27, 2010, 08:17:56 ÖÖ
2008 Model 70.000 de bir Honda Premium aracım var aracıma NGK lpg Buji almak istiyorum ama nasıl hangi model hangi serisini almak istedigimi bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım.
Arkadaşım orjinal bujin Iridium buji. Orjinal bujilerini kullanmakta fayda var. Lpg li araçlarda bujiyi değişim zamanından çok daha önce değiştirmekte fayda var...
Gönderen: Er@y - Ekim 27, 2010, 01:47:33 ÖS
2002 civic vtec için hangisinden takmam gerekiyo acaba birde fiyat yazarsanız  sevinirim teşekkürler
Gönderen: sakleylek - Ekim 27, 2010, 03:29:37 ÖS
2002 civic vtec için hangisinden takmam gerekiyor acaba birde fiyat yazarsanız  sevinirim teşekkürler
Arkadaşım Vtec2 ler için NGK LPG6 bujiler oluyor. Ben sanayiden 7 ay önce 125 tl ye almıştım şimdilerde 145 tl civarıda fiyat çekiyorlar. İnternettende satış yapan mağazalardan araştır derim...
Gönderen: Er@y - Ekim 29, 2010, 11:57:24 ÖS
2002 civic vtec için hangisinden takmam gerekiyor acaba birde fiyat yazarsanız  sevinirim teşekkürler
Arkadaşım Vtec2 ler için NGK LPG6 bujiler oluyor. Ben sanayiden 7 ay önce 125 tl ye almıştım şimdilerde 145 tl civarıda fiyat çekiyorlar. İnternettende satış yapan mağazalardan araştır derim...

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Ben bi  araştırıyım.
Gönderen: 23korg23 - Ekim 30, 2010, 12:28:46 ÖÖ
benim lpg6 bujiler geldi bugün taktırdım ancak aracımın lpgsinde sorun olduğundan lpgde deneymedim benzinde devirlenmesi falan daha iyi gibi ama cok net bişey söyleyemiyorum, 10 gün önce de performans buji kablosu almıştım. tam ve kesin yorumumu daha sonra yapacağım. 5 taksitle kargo dahil 145 liraya aldım.
Gönderen: 23korg23 - Kasım 01, 2010, 02:03:38 ÖS
acıkcası net bişey söyleyemiyorum olumlu hislerim var ancak psikolojikte olabilir. aracımın lpg sorununu hallettim ancak usta kalibrasyonu eskiye göre biraz daha performanslı yaptı, aracımda performans artışı var ancak lpg kalibrasyonundan mı yoksa bujiden mi tam karar veremedim.
Gönderen: sakleylek - Kasım 01, 2010, 02:31:22 ÖS
acıkcası net bişey söyleyemiyorum olumlu hislerim var ancak psikolojikte olabilir. aracımın lpg sorununu hallettim ancak usta kalibrasyonu eskiye göre biraz daha performanslı yaptı, aracımda performans artışı var ancak lpg kalibrasyonundan mı yoksa bujiden mi tam karar veremedim.
Arkadaşım değişikliği fark etmen için ayarlarıyla hiç oynamadan en azından 1 depo yaksaydın iyi olurdu... Yakıt sarfiyatını takip edersen, sabit hızda giderken ani gaz vermede reaksiyonu sana birşeyler fısıldar...
Gönderen: 23korg23 - Kasım 01, 2010, 03:27:53 ÖS
ani hızlanmalarda fark hissediliyor benzinde bunu hissettim. benim demek istediğim lpg de emin olamadım zira daha öncede buna benzer bi kalibrasyon yüklemişlerdi aracın cekişi falan süperdi ama fazla yaktığı için orjinale döndürmüştüm şimdi ise her iki ayarın ortası gibi bişeymiş.. aslında bu ayar işi de çok kafamı kurcalıyo biraz döküman bulsam kendim yapcam :)) neyse konudan çıkmayalım. ani hızlanmalarda bariz bi şekilde fırlıyo araba
Gönderen: çetin36 - Kasım 21, 2010, 07:31:08 ÖS
arkadaşlar 2005 mod otomatik vites aracım var büji degişimi yapmak istiyorum fakat internet üzerinden hangi modelin siparişini verecegimi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim (lpg 6) olan bujiler olurmu
Gönderen: sakleylek - Kasım 22, 2010, 09:08:08 ÖÖ
arkadaşlar 2005 mod otomatik vites aracım var büji degişimi yapmak istiyorum fakat internet üzerinden hangi modelin siparişini verecegimi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim (lpg 6) olan bujiler olurmu

LPG'li motorlar için bujiler
HONDA >
CIVIC

Silindir: 4

litre: 1.6

kW: 81

Model: 03.2001 -

Motor kodu: D16V1
LPG 6

Tip:LPG 6
Gönderen: muratksk1982 - Aralık 05, 2010, 04:31:55 ÖS
YA ARKADAŞLAR YENİ HONDA ALDIM BAHSEDİLEN İRİDYUM BUJLER TÜPLÜ OTOMATİK 2000 MODEL 1.6 İES İÇİN OLUYORMU ACABA LTF YRDM.
Gönderen: sakleylek - Aralık 05, 2010, 08:48:31 ÖS
YA ARKADAŞLAR YENİ HONDA ALDIM BAHSEDİLEN İRİDYUM BUJLER TÜPLÜ OTOMATİK 2000 MODEL 1.6 İES İÇİN OLUYORMU ACABA LTF YRDM.
Arkadaşım kazasız belasız inşallah. Aracına LPG6 serisi buji alabilirsin...
Gönderen: sakleylek - Aralık 30, 2010, 04:29:43 ÖS
Arkadaşlar aracım 110.000km bakımı yapıldı bujiler tertemiz çıkmış. Hiçbirşey yapmaya gerek kalmadan geri takıldılar. Bujiler 20.000 km yi geçti. Performans iyi aracımın soğuklarla birlikte yakıtıda % 10 arttı. Benden başka kullanıp 20.000 kmden fazla yapan varsa bilgiverirse sevinirim.
Gönderen: sakleylek - Temmuz 16, 2011, 11:40:38 ÖÖ
Arkadaşlar 120.000 km bakımı yetkili serviste yapıldı bujiler temiz çıktı. 31.000 km oldu bujiler temiz ve sağlam devam ediyor. Bu gidişle 50.000 km yi geçeriz...
Gönderen: 23korg23 - Temmuz 16, 2011, 12:28:15 ÖS
inşaallah geçersiniz :) sanırım bu bujiler benzinle kullanıldığında 100 bin km gidiyor... benim daha 7 bin  km oldu fakat geçenlerde bir vesile ile söküldü gayet temiz durumdaydı... doğru tercih :)
Gönderen: BraTo - Temmuz 16, 2011, 02:07:11 ÖS
inşaallah geçersiniz :) sanırım bu bujiler benzinle kullanıldığında 100 bin km gidiyor... benim daha 7 bin  km oldu fakat geçenlerde bir vesile ile söküldü gayet temiz durumdaydı... doğru tercih :)

Aynen öyle, bunlar 100.000 km gidiyor. Bende kullanıyorum, hatta buradan öğrenip taktırdım. Gayette memnunum. Benimkiler 10.000 km oldu daha takalı.
Gönderen: yucelerarslan_ - Temmuz 18, 2011, 11:02:06 ÖÖ
sakleylek  dediğin urun bu ise sipariş vereceğim bılgı verırsen sevınırım     http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1237/Ngk-LPG-6-Buji   
Gönderen: yucelerarslan_ - Temmuz 18, 2011, 02:18:04 ÖS
aracım 2006 vtec II brc sistem var
Gönderen: gecetilkisi - Ocak 10, 2012, 09:39:04 ÖS
arkadaşlar banada buji lazım ama 150 lira veremem versemde 100.000. km nerde lpg li ies için 10-15 bin km gidecek yakıtı düşürecek buji ve buji kablosu arıyorum tavsiyeler için teşekürler...
Gönderen: social - Mart 10, 2012, 07:04:05 ÖS
2000 1.6 ies icin hangi lpg bujısını almamız gerekıyor acaba
birde ozenticaretden alırsak hangısını almamız gerekıyor lınkleyebılırmısınız
Gönderen: 23korg23 - Mart 10, 2012, 07:05:58 ÖS
Lpg6 alcaksiniz ies icin
Gönderen: piscocuk - Mart 10, 2012, 07:53:35 ÖS
Bende onumuzdeki hafta buji degistiricem ne onerirsiniz :-)
Gönderen: 23korg23 - Mart 11, 2012, 11:29:01 ÖÖ
Tabiki ngk lpg6 piscocuk:)
Gönderen: piscocuk - Mart 11, 2012, 12:57:32 ÖS
teşekkürler yasin hocam
Gönderen: AL-BAYRAK - Mart 11, 2012, 01:16:22 ÖS
Sİ  içinde lpg  6 mı?
Gönderen: ugurozer - Aralık 27, 2012, 03:40:02 ÖS
ben yanlışlıkla lpg1 almışım 2002 civic için ve bir sürede kullandım, bunu kullanmaya devam edersem ne gibi bir sorun olur? (sanırım lpg6 almam gerekirdi)
Gönderen: Regardless - Ocak 01, 2018, 04:13:48 ÖS
Arkadaslar merhaba 2006 2.0 vtec accord um var aracim lpgli buzi secimim sizce ne olmali