TeamHondaTurkey.Com
HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: delimanyak - Şubat 06, 2010, 08:53:04 ÖS
-
Benzin fiyatları bana sonunda bayragı cektırdı ocagıma ıncır agacı dıktı 2 gunde 50 mılyonluk benzın bıter oldu en az haftada 150 lıralık benzın alıyorum ve sonunda 92 civic si me LPG donusumu dusunuyorum ama bu konu hakında cok supelerım var yanı performans kaybım olurmu??? Princess dusunuyorum fakat sız ne onerırsınız acıl yardıma ıhtıyacım var yoksa arabayı satıp yurumeyı planlıyorum :(
-
benim aracım ies
tartarini lpg var öyle aman aman performans kaybı yok
için rahat olsun >=ok
sıralıda zaten pek performans kaybı olmuyor
Sİ da lpg kullanan birisi varsa birde onlardan fikir almak lazım
lpg ye öcü gibi bakma :)
-
Valla Artık taktırcam bu gıdısle cıden bıktırdı bu arabaya bınemıyorum :(
-
Benzin fiyatları bana sonunda bayragı cektırdı ocagıma ıncır agacı dıktı 2 gunde 50 mılyonluk benzın bıter oldu en az haftada 150 lıralık benzın alıyorum ve sonunda 92 civic si me LPG donusumu dusunuyorum ama bu konu hakında cok supelerım var yanı performans kaybım olurmu??? Princess dusunuyorum fakat sız ne onerırsınız acıl yardıma ıhtıyacım var yoksa arabayı satıp yurumeyı planlıyorum :(
dur canım kardeşim sakin ol satma arabanı falan birdaha tamiz bi si bulamazsın....
lpg de LOVATO nun üzerine tanımam ama lpg olmasın diyorsan birsürü yakıtı düşürücü sistemler var onları da bi araştır istersen...
-
arkadaşım benim araaçç 94 si ve lpg li fazla söz kalabalığı yapmayalım burda
albayrakaydin@hotmail.com ekle görüşelim
-
ekledım abı
-
Si lardada performansta çok fark etmiyor değilmi
-
sorunlu lpg olursa ediyoırr yani marka kit olarak
-
gerçekten katılıyorum bu lpg konusuna dün benzin aldım son kutucuk söndü 159tl benzin içim yandı valla.
-
benim depo 85 tl doluyor 350/380 km yapıyorum kıyaslayın arkadaşlar
-
çok güzelmiş bende 399km yaptım 159tl nasıl ş,içi.
-
senin iki katın rakamlara varıyo
yazık verdiğimiz paralara valla
lpg taktıracağız artık
başka çözüm kalmadı.
-
lpg farkı ama yakında o da gidecek baksana bindirip duruyorlar zammı üst üste
-
bence lpg den hiç korkmayın taktırın hiç bir zararı yok performanstada farkedemeyecek kadar az...Brc-zavoli bu iki marka hondaya çok uyumlu...
-
kacaman aracın tam 398krs yakmıs 400de sen ona gercekten çok ama benzine bakılırsa normal 3.70lt fiyatı,dizel araçlar bile 200bin yakmaya basladı mazotta 3.00tl lanet olsun arabadan soğuttular milletimizi...
-
bu yazdığım şehiriçi verileri şehirdışı daha da ekonomik
-
tartarini güzel bence benim aracta bir sıkıntı yok. bu devir aslında doğal gaz devri normal gazdan cok ona gidiyo :)
tüp taktırırken doğal gaz dönüsümü oluyomu onuda sormak gerek bence artık
-
Geçen akşam gaziosmanpaşa arnavutköyden okmeydanına gittim, ordan altınşehire döndüm. Yarım depo benzin bitti, arabayı parkederken ışık yandı. Yumruğu vurasım geldi ibrenin üzerine..
-
arkadaşlar yapacak bi şey yok bu arçlarımızın günahı değil ki..... halk olarak toplum olarak tepki vern bi millet değiliz dünyanın en pahalı benzini arkadaşlar dile kolay
afrikanın bilmem hangi ülkesinde bile daha ucuz ayrıca bir de biz de petrol üretiliyor onu bulduk şurda bulduk şu kadar rezerv var felan diye
sonuç?
zam
zam
zam
-
Al-bayrak ( Yanı aydın abımızle) BRC de karar kıldık artık cıden 50 Tl lık benzın aldım 1 saate bıtırdım bu son damlaydı artık LPG taktırcam kesınlıkle
-
bence iyi bir seçim
Al-bayrak ( Yanı aydın abımızle) BRC de karar kıldık artık cıden 50 Tl lık benzın aldım 1 saate bıtırdım bu son damlaydı artık LPG taktırcam kesınlıkle
-
bu fiyatlar zorla lpg takmaya zorluyor.bizde arabayı ilk aldığımızda lpg yoktu.bi hafta kullandık baktık olacak iş değil hemen taktırdık:)
ama sıralıda performans kaybı fazla olmuyor..eğer taktıracaksanız marka olayı ikinci planda bence.montaj iyi olduktan sonra gerisi gelir zaten.
-
zavoli tercih edicem
-
evet sıralı sistemde performans hiç yok denicek kadar azdır...
-
evet sıralı sistemde performans hiç yok denicek kadar azdır...
inş :) bakıcaz artık taktırdıktan sonra
-
arkadaşlar hepimizin lpg taktırmadan ortak tereddütü garanti olayı... benim merak ettiğim bugüne kadar servisten motere garantisinden kimler yararlandı ve eğer garantisi olmasaydı aracın ne kadar masrafa açacaktı ?
-
Arkadaslar şimdi ben p.tesi BRC takan bi firma ile goruscem %90 taktırcam bı sorum olucaktı ben aracımın muaynesını daha gecen ay yaptırdım tekrardan mı muayneye gırmem gerekecek? ne kadara patlıcak bu muayne ve ruhsata işletme malıyetı nedır?
-
tekrar muayneye gırmem lazımıs ama karar verdım taktırcam fıyata anlasırsak bayı ile
-
Bu lanet benzin harbiden milletin belini büktü, geçen lpg doldururken yanıma subaru impreza yaklaştı,bi baktım lpg dolduruyor,güler misin ağlar mısın:D?
-
zavoli tercih edicem
ustat ben hala kararsızlıgımdan dolayı taktıramadım banada BRC yerıne ZAVOLi yi cok oneriyorlar kararsız kaldım zavolımı yoksa brc mi ???
-
arkadaşlar araç alacağımda merak ettim bu yeni kasa civicler çok mu benzin yakıyor.sınıfındakilere benzin tüketimi nasıl acaba.
-
Taktır tabi ya princess Taktırırsan Güzel olur Ama horezon enjektör takarsan nerdeyse kaybın olmaz milsaniyesi hızlı enjektör çok ii hem yakıttanda daha çok tasarruf edersin benzinli binilmez artık bu ülkede bu devirde
-
arkadaşlar araç alacağımda merak ettim bu yeni kasa civicler çok mu benzin yakıyor.sınıfındakilere benzin tüketimi nasıl acaba.
ben 1.8 ini kullanıyorum 1.6 dan daha az yakıt oranım var :) sınıfına göre gayet başarılı çok yaktığı söylenemez.
-
ben lavato taktırdım 10 numara performans kaybıda olmadı bu gidişle gazında b..u çıkcak gibi 2.7 oldu bakalım ne olcak bu işin sonu
-
ben 1.8 ini kullanıyorum 1.6 dan daha az yakıt oranım var :) sınıfına göre gayet başarılı çok yaktığı söylenemez.
nasıl yani sanırım bu durum senini sürüşüne göre olan bir durum arkadaşım.forumlarda herkes tüp taktıracağım diye konuşuyor bende premium almayı düşünüyordum şimdi kararsızlığa kaldım.gerçi bu zamlarında bunda etkisi var gerçi suyla çalışan bir araç olsa suyada zam yapar bunlar... vatandaş olarak biz idare etmeye çöalışıyoruz adı büyüklerimizde bizi soymanın derdinde
-
1.4 is hb ım
depoyu fulleyıp 120 km yaptımmmm sonunda tekrar fulledım 40 lıraya fullendııııı.....
120 km = 40 lira
-
brc yada zavolli farketmez sağlam usta sağlam monrtajj
-
Lpg de en önemli iş usta ve işçiliği...
Bu arada Landi Renzo içinde iyi diyorlar...
-
Ben size katılmıyorum arkadaşlar.LPG dönüşümünde önce markayı belirlemek gerek sonra ise bu markayı takabilecek en deneyimli ustayı bulmak lazım.En iyi ustaya piyasanın düşük seviyeli bir ürününü verince sistem sorunsuz mu çalışacak ,tabi aynı mantıkla şuna da ulaşabiliriz,en iyi ürün kasap bir lpg cinin elinde berbat hale gelebilir.İşin özğ iyi usta zaten kötü ürünle uğraşmaz.
-
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.daha dün bi honda civic sahibi oldum çok düşük.bende üzerime almadan lpg taktırmayı düşünüyorum bizim burda brc atiker gibi markaları takan ünlü bi yer var.atiker lpg yi bayağı uyguna takıyor.sizce bi sorun olur mu acaba.
-
brc brc
-
1.6 ies imde tartarini var çok çok memnunum... tavsiye ederim ama kitten önce montajı yapacak yerin referansı ve montaj sonrası hizmeti önemli
-
aslında şu an aracım ne kadar yakıyo benzinde bilmiyorum ama sizlerin anlattıklarına bakarak anladım ki aracım hiç de makul yakmayacak.şimdiye kadarki lpg kiti düşüncem hep atikerdi ama bu honda araba için değildi.otomotik viteste en iyi arabanın honda olduğunu öğrendikten sonra karar verdim ve 2 hafta içinde aldım.ilk kullanımımdan çok keyif aldım açıkcassı.lpg konusunda hata yapmamak için sizlerin yardımlarını bekliyorum arkadaşlar.
-
Atiker sistemden Çok memnunum Horezon enjektör ile 200 220 of demiyor.yani önünü versen gidecek :) tavsiye ederim ama montaj çok önemli. !! 1.8 executive 1.6 dan az yakıyor dedim arkadaş şaşırmış fabrika değerlerine bakabilirsiniz :)
-
Ben genelde sirket aracıyla gezdigim icin Si'ımdaki LPG'yi cıkarmayı düsünüyorum markasına filan bakmadım ama sökünce ihtiyacı olan birine verebilirim :)
-
Bu araçta tavsiyem kesinlikle BRC
aslında şu an aracım ne kadar yakıyo benzinde bilmiyorum ama sizlerin anlattıklarına bakarak anladım ki aracım hiç de makul yakmayacak.şimdiye kadarki lpg kiti düşüncem hep atikerdi ama bu honda araba için değildi.otomotik viteste en iyi arabanın honda olduğunu öğrendikten sonra karar verdim ve 2 hafta içinde aldım.ilk kullanımımdan çok keyif aldım açıkcassı.lpg konusunda hata yapmamak için sizlerin yardımlarını bekliyorum arkadaşlar.
-
sizin aracınızdaki brc sanırım.tavsiyeniz için teşekkürler.önceki araçlarım karbüratörlü olduğunda lpg bana işkence gibi geliyordu sürekli arıza çıkıyprdu ama sıralı sistemde sorun çıkmaz inşallah diye düşünüyorum.
-
Emin olun yanlış bir ürün tercih ettiğinizde karburatorlu aracınızı arasınız :) İyi düşünüp iyi araştırmak gerek...selamlar
-
sizin aracınızdaki brc sanırım.tavsiyeniz için teşekkürler.önceki araçlarım karbüratörlü olduğunda lpg bana işkence gibi geliyordu sürekli arıza çıkıyprdu ama sıralı sistemde sorun çıkmaz inşallah diye düşünüyorum.
hocam ben zavolli taktırdım daha dun suanlık cok memnunum daha ne yaktı hesaplayamadım bıle ama 60 km gıttım daha LPg ısıgının bırı bıle sonmedı sehır ıcı 4 ısıklı ama sunada dıkkat edın takan usta cok onemlı
-
o zaman arkadaşlar oturduğum yeri söylesem bu civarlarda bildiğiniz işçiliği iyi bi usta var mı.istanbul ümraniyede oturuyorum.hata yapmak istemiyorum hondasına takılan tüpten memnun olan arkadaşımız yardımcı olabilirmi lütfen...
-
2A Bostancı ile görüşebilirsiniz.Tavsiye ederim
-
Orda Bu işin erbabı bir atikerci Var çok memnun kalırsın tavsiye ederim :)
-
geçen gün depoyu fulledim 147 km yaptım ve tam 50 tl lik benzin aldı.yani km de 34 kuruş yaktı.eğer dedim 30 kuruş falan çıksaydı bidaha lpg taktırmam diye düşünüyordum ama o kadar da sakin kullanmama rağmen bu rakam çıktı.sonuç olarak şu sizin bildiğiniz usta kimdir nerdedir acaba :)
-
aracım 97 model 1.4 is ot. benzin depoları kaç litre bu araçların acaba.sanki benzin göstergesi bi garip çalışıyor.
-
Arkadaslar bılıyorsunuz zavolli taktırdım ve cok memnum ustamdan allah razı olsun cok guzel dosedı p.tesi gunu aracı lıfte kaldırıp doseme sekılının fotolarını cekıcem sızlerlede paylasırım okadar guzel dosedıkı japon uretıcı bıle bukadar guzel doseyemezdı :)
-
74 tl gaz ile 320 km yapıyor benim aracım şehirler arası 380 km Oda süratli kullanımda 180 200 gibi!
-
Bizim yerli markalarımız gerçekten iyi ama en önemli nokta montaj ve Satış sonrası servis desteği.Bir arakadaşımız aracını lpg ye dönüştürdü ancak bir türlü randuman alamadı aracıda fiat stilo'idi en son Bizim lpg cimize götürdük sistemi bile değiştirmeden Montaj hatasını Tespit ederek düzeltti şu ana kadarda aracından gayet memnun bu arada girmediği fiat servisi ve gaz ustası kalmadı.Şunu anlatmak istiyorum montaj yapan yer tecrubesi ve donanımı cok cok önemli.
-
yav az önce benzin aldım
benzinde indirim olmuş 366 dan 360 a düşmüş
414km ye 150tl lik benzin aldım 41,5litre yapıyor şehir içi ve sert kullanım. 36krş yapıyo
-
36 kuruş nerde 22 kuruş nerde :)) neden Fazla Vereyimki ? Performans da Denenmiştir 210 km ye kadar Benzin Lpg Hiç fark yok :)
-
SİZİN ARACINIZ NEDİR.BENDE EN ÖNEMLİSİNİN USTA MONTAJI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
-
Benim Aracım yeni Kasa Civic ''1.8 İ-Vtec Sedan'' ve Yani 140 hp lik bir araç Ancak Lpg İle benzin Arasında Hiç Bir fark yaşamıyorum.212 km De Araç Güvenlik Açısından olsa gerek yakıtı Kesiyor benzin Gaz Fark etmeden Aracın beyinsel Bir yapılandırması.Ancak 212 km ye kadar benzin Ve gaz Arasında Hİç fark yok Çok kez denedik.7 000 Devirlere kadar Rahat rahat Çıkıp İnebiliyorsunuz Tabi Ben Hızlı enjektör kullanıyorm Gaz enjektörü olarak Ama Genel olarak bende Hiçbir sorun Yok Gayet memnunum Aracımdan :)
-
sorunsuz kmler...
-
selam arkadaşlar foruma yeni katıldım,aracım 2004 model civic 5 kapı lpgli markası Teleflex GFI bence bu markayı araştırın 1 ay oldu taktıralı hiç sorun yaşamadım,km'de 0.19 krş yakıyor şehir içinde kullandım hemde.
-
Hayırlı olsun ,sorunsuz kmler...
-
Tşekkürler Asvtec ! :)