TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: bjk Ç@RŞI - Ocak 19, 2010, 06:44:34 ÖS
-
ewet arkadaşlar 2.0 tdi 140 hp jetta 125 hp cıvıc kim yürür cıvıc,i ben jettayıda şöförlügü iyi olan bi arkadaşım hadi bakalım
-
2.0 tdi makınalı passat ıle 2001 focus aracımla yurumustum
adam vırajda tırsmıs frene basmıstı anca oyle gecebılmıstım
duzde fena hızlanıyor. gercı ben drag yapmadım ama
ben jetta dıyorum uzulerek konu drag olunca tork konusur...
-
hertürlü 2 tdti alır 130 hp olsa bile alır bence 140 hp kesin alır
-
Jetta alır. ;)
-
malesef ben de jetta diyeceğim
-
maalesef bence de jetta
-
yeni civic kafayı gösterir jettaların o ağırlıkla iyi kalkacağını zannetmiyorum
-
kalkışta berabere olabilir ama jetta bir adım daha önde olabilir.ssahsn ben jettayı resmen tokatladım yolda ama 2.0 mı onu bilmiyorum yetişemedi bana >%6rol
-
jetta alır ve aldı da :D
-
biz denedik arkadaşın civiğiyle jettayı kaldırdık jetta hertürlü aldı özellikle vites geçişlerinde bariz güç farkı hissedildi...4 kalkış oldu 4 ündede kalkışta dahil jetta hep öndeydi ama yani sonuç normal 2.0 arabadan bahsediyoruz
-
0-100 kaç jettada
-
9.7 sn diye biliyorum
-
şahsen bende vtec2 var bi kaç kez jettayı üzmüştüm
-
mehmet1971 arkadaşımız iki aracın da sahibiydi denedi, kalkış konusunda jettanın zayıf olduğunu söylemişti.
-
mehmet1971 arkadaşımız iki aracın da sahibiydi denedi, kalkış konusunda jettanın zayıf olduğunu söylemişti.
olabilir ağırlıkları 1 300 den aşağı değildir jettanın
-
jetta alır ve aldı da :D
kemalim jetta aldı ama cıvıc,in arkadan fotosunu aldı yetişemeyince
-
bütün arkadaşlar neredeyse yanıldı cıvıc,im üzmedi beni vidio yok en kısa zamanda(ist ye dönünce)vidio çekip eklerim
-
bütün arkadaşlar neredeyse yanıldı cıvıc,im üzmedi beni vidio yok en kısa zamanda(ist ye dönünce)vidio çekip eklerim
jetta üzülmüş sevindim
-
torku yüksek bir araç ama devri çabuk bitiyordur diye düşünüyorum. bjk çarşı arkadaşımızı da tebrik ederim :)
-
evet ne kadar torkuda olsa sonuçta dizel ne fazla 4500-5000 rpm gösterir...
-
torku yüksek bir araç ama devri çabuk bitiyordur diye düşünüyorum. bjk çarşı arkadaşımızı da tebrik ederim :)
tşk ederim arkadaşım 4500 çeviriyo
-
Jettalar 1450 kg( dizel ve 160 hp olanları)
-
Jettalar 1450 kg( dizel ve 160 hp olanları)
hayır 140hp le kaltım ben 2.0tdi
-
1450 ağırlık bi araç nası kalksın
-
harbi bayağı ağırmış jetta
-
2 lt ceviren bir arac 140 hp ise asırı beslemelıde en az 260 tork dağılım saglar dıye dusunuyorum 4000 ile 5000 arası cevırebılmesı bısey degıstırmez ağırlık suphesız tabıkı buyuk etkenler arasında ama sizi aracınız 1.6 lt 125 hp 152 sanırım torku var atmosferık ıstedıgı kadar 6000 nin üstüne cıksın devrı, yınede jettayla yurumesı bana cok dogru gelmedı, acıkcası plotaj farkıdır... vıdıyoda koysanır den bırebır kullanmadan ınanmam...yanlıs anlamayın sıze ınanmıyor degılım verılerı kıyaslarsak hondanın alması mumkun degıl dıye dusunuyorum
-
hocam belli olmaz
neden diyeceksiniz 20tdı passat ile 80km kadar roll yaptık adam vazgeçti, sağa çekip yavaşladı, bu arada 200 ler civarında gezdik sürekli.
hondalar mucize arabalardır bence, sağı solu belli olmaz
çarpı verir adamı ;D
-
bunu carpamaz emın ol...neyse ben bu yenı kasayıda kullandım 1.5 yıl ıyı bılırım ıvmelenmesını top speed nı,jettada kullandım fsi 115 likten ortalama aynılar son suratte tabıkı honda daha ıyı fsi den ama aralarda ortalama aynılar
-
1450 ağırlık bi araç nası kalksın
niye ole diyorsun agirlik farki eyvallah AMA 2.0benimkide 1.6onu neden goz ardi ediyosun
-
bir daha yapacagim vidio ile tescilli olsun
-
jettayı ne yaptınız öle torku yüksek olsa ne olur bildiğim düz araba
-
Bence 120 den sonra jetta uzar
-
arkadaşlar tdı motor hiçbir zaman gitmez çünki motor en fazla çevirbileceği devir 4500 5000 devir bide kasada ağır olunca civic in alması çok normal birşey sen jetta tsı 140 la kapış bak seni nasıl ağlatıyor
-
2 lt ceviren bir arac 140 hp ise asırı beslemelıde en az 260 tork dağılım saglar dıye dusunuyorum 4000 ile 5000 arası cevırebılmesı bısey degıstırmez ağırlık suphesız tabıkı buyuk etkenler arasında ama sizi aracınız 1.6 lt 125 hp 152 sanırım torku var atmosferık ıstedıgı kadar 6000 nin üstüne cıksın devrı, yınede jettayla yurumesı bana cok dogru gelmedı, acıkcası plotaj farkıdır... vıdıyoda koysanır den bırebır kullanmadan ınanmam...yanlıs anlamayın sıze ınanmıyor degılım verılerı kıyaslarsak hondanın alması mumkun degıl dıye dusunuyorum
sanki benim söyliyeeklerimi yazmışsın :D plotajın kötü olmasından dolayı jettayı geçebilir civic başka türlü pek inandırıcı gelmiyor banada.
-
arkadaşlar tdı motor hiçbir zaman gitmez çünki motor en fazla çevirbileceği devir 4500 5000 devir bide kasada ağır olunca civic in alması çok normal birşey sen jetta tsı 140 la kapış bak seni nasıl ağlatıyor
ya isterse 3500 devir çevirsin amma abarttınız ha şu devir mevzusunu araçta tork var tork deli gibi tork üretiyor araç plotaj hatası olmadan civic in jetta 2.0 tdi ı yemesi imkansızzzzz civic 1. viteste 8bin devir çevirse jetta da 2. viteste 4 bin devir çevirir bu kadar basit bi olay ben s2000 ile 9.800 devir çeviriyorum kimi arkadaşlar nası oluyor diyebilir forumda biraz gezinsinler anlarlar m3 8.000 deviri zorla çeviriyor fakat adam cayır cayır uzuyor bu nasıl oluyor olay sadece devir çevirmek değil max. güç ve torkun hangi devirde alındığı.civic 1193 kg 156 nm tork 125 hp güç üretiyor jetta 1450kg 320nm tork 140 hp güç üretiyor.arada 250 kg fark var ama 15 hp ve 160nm tork farkı var bi civic torku kadar daha.
-
mevzu devir çevirmek deyil zaten 140 beygirlik bir araç o kasayı taşıyamaz ama tsı motor(turbo jarjlı)bir motor sa uçar gider, ve ben ehliyetimi aldığımdan beri hep vw audiye bindim tecrübem var o yüzden burda konuşuyorum yoksa bilmediğim bi araç üzerinde neden yorum yapimki
-
honda civic mi aldıktan sonra bunu gördümki hondanın motoru ve şanzımanı kadar sağlam bir araba yok (var ama onlarda fiyatı zirvede olan araçlar)
-
Yüksek torku nedeniyle kesinlikle jetta bencede
-
yok dostum bende 2010 makyajlı kasa var kalkışta jetta hayatta yiyemez.. çünkü kapıştım benim yakın bir arkadaşta var kalkışta imkansız anca uzun yolda yerse yer...
-
vw,benz,bmw'nin 5000'de ürettiği enerjiyi, honda-toyota-alfa 7000'de üretiyor. eğer hızlanman iyi değilse, senin 7k'da yakaladığın oranı adam 5k'da yakalıyor. senden 1/4 birim zaman daha hızlı. ayrıca almanlar torku da beygiri de hemen hemen aynı devre optimize etmeye çalışıyorlar. bu tarz meselesi, tercih meselesi bir yerde.
sen hem 2000cc, hem 140 hp, hem de dizel bir otomobili geçtim diyorsan, işin içine ağırlık katmaya gerek yok. bu işte bir bit yeniği var demektir.
-
iyide 320nm torku 1900d/d verir max. devirde 250-260nm düşer belkide daha fazla torku bu kadar büyütmeyin tork turbonun verdiği büyük bi artıdır ama saman alevi gibi söner hemen...bence video konulursa daha güzel olur....bence civici çok hafife alıyorsunuz benzinli araç her türlü teknik verileri düşükte olsa dizele göre avantajlıdır....
-
0-100 9.7 sn 320nm torku olan bi arabadan bahsediosnuz. fazla atıp tutmayın öle arkadaslar. lütfen biraz okjektif olalım. jetta hertürlü yer. arabayı kaldırmayı bildikten sonra..
-
iyide 320nm torku 1900d/d verir max. devirde 250-260nm düşer belkide daha fazla torku bu kadar büyütmeyin tork turbonun verdiği büyük bi artıdır ama saman alevi gibi söner hemen...bence video konulursa daha güzel olur....bence civici çok hafife alıyorsunuz benzinli araç her türlü teknik verileri düşükte olsa dizele göre avantajlıdır....
tork saman alevi gibi hemen bitiyor fakat saman alevinin bittiği kısa sürede devir saatini çıldırtıyor.torklu aracın devir çevirmesi daha kolaydır heee yüksek devir çevirir demiyorum melesa civic 2. viteste 5 bin devri 7 sn de çevirirse jetta aynı devri 5 sn de çevirir yani devirlenme daha hızlı olur buda yüksek sürate çıkma işini çok kolaylaştırır.
-
mevzu devir çevirmek deyil zaten 140 beygirlik bir araç o kasayı taşıyamaz ama tsı motor(turbo jarjlı)bir motor sa uçar gider, ve ben ehliyetimi aldığımdan beri hep vw audiye bindim tecrübem var o yüzden burda konuşuyorum yoksa bilmediğim bi araç üzerinde neden yorum yapimki
çok mantıksız konuşmuşsun tdi 140 hp 320 nm tsi 140 hp 210 nm gibi bi torka sahip kg lar aynı nasıl oluyorda tsi daha iyi yürüyor anlamadım turbo da bi yere kadar arada 600 cc fark var deli gibi tork farkı var mantıklı olalım tdi motoru ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama yeni tdi lar çok sağlam yürüyor.