TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: carda1 - Ocak 11, 2010, 05:46:27 ÖS

Başlık: dizel ve küçük sınıf hangi araçları tercih edersiniz????
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 05:46:27 ÖS
YENİ FİESTA 1.4 tdci titanium        -        PEUGEOT 207 hdi premium        -        yeni polo 1.6 tdi                   hangisini tercih ederdiniz yada seçerdiniz almayı düşünüorum fakat karar veremedim bu üçü arasında kaldım ama başka tercih edeceğinz araçlara da açığım?????
Başlık: Ynt: dizel ve küçük sınıf hangi araçları tercih edersiniz????
Gönderen: kacaman - Ocak 11, 2010, 05:48:48 ÖS
fiesta çok hoş
Gönderen: adrenaliinn - Ocak 11, 2010, 05:52:44 ÖS
yeni polo tdı
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 05:53:25 ÖS
fiesta çok hoş

valla bencede öle ama bu araçları kullanan ve bilgili arkadaşalardan bilgi almak amacıyla bu konuyu açtım işalla istediim gbi olur  aldıktan sonra keşke demek istemiyorum çünkü..
Gönderen: kacaman - Ocak 11, 2010, 05:55:58 ÖS
kullanıcıları ile konuştum, hepsi memnunlar, benim demek istediğim tasarımı çok şık ve kendine özgü, iç tasarımı da öyle, lansman rengi olanı da ayrı bir güzel.
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 06:02:36 ÖS
hadi ya bende baktım çok yarın fln gtcem test için bitest sürüşü yapayım bakalım nasılmış
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 06:03:46 ÖS
bide intten 2. ele baktım 46 tane var sahbindende bide yenialmış 4 binde 10 bile olmamış satıyor bayada var öle neden acaba???
Gönderen: Krm - Ocak 11, 2010, 06:05:54 ÖS
Corsa 1,3 Cdti Tavsiye Ederim Bende ;)
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 06:06:53 ÖS
onada baktımda opeli ben sevmiorum ya grünüş fln da önemli bnm için ondan genede saol
Gönderen: adrenaliinn - Ocak 11, 2010, 06:06:59 ÖS
bide intten 2. ele baktım 46 tane var sahbindende bide yenialmış 4 binde 10 bile olmamış satıyor bayada var öle neden acaba???
insanı en çok düşündürende bu zaten..yepyeni araçları satlıklar arasında görünce şüphelenmemek elde değil
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 06:08:56 ÖS
insanı en çok düşündürende bu zaten..yepyeni araçları satlıklar arasında görünce şüphelenmemek elde değil

aynen ya neden die düşündüm yani en çokta ford olunca şaşırdım aslında jazzın dizeli olcak offf dakika düşünmemde işteyok malesef
Gönderen: Krm - Ocak 11, 2010, 06:12:02 ÖS
Ozaman Clio 1,5dci 2005 Model Falan Temiz Bulabilirsen Oda Biraz Zor 100,000 km yi Devrik Çoğu
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 06:15:04 ÖS
yok ben bu en yenilerden bakıorum zaten ve 30 a kadar bakıorum zaten 30 a kadar çok rahat sıfır ayarında var
Gönderen: kacaman - Ocak 11, 2010, 06:17:10 ÖS
dostum dizel olması şart değilse yeni cıty 100hp ve lpg ile dizelden az yakacağına eminim.
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 06:18:29 ÖS
yok lpg düşünmüorum
Gönderen: kacaman - Ocak 11, 2010, 06:21:39 ÖS
o zaman yeni fiestayı test et, yeni poloyu da test et, pug bence iyi değil.
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 06:23:58 ÖS
valla kime sorduysam peugeotu beenmiyor ama nedenini anlamadımbende 1.4trendy bnzinli kullandım motor kötü ama araç bence iyiydi neden ii değil diorsun???
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 06:26:09 ÖS
bu yanda resmimde grdüğün civici satıcam çnkü kullanamaıorum artık yakıtından dolayı 333krş yakıor çnkü bu küçklerde 16 krş yakıor zamlardan sonra ondan yani bu kadar önem vermm bu konuya
Gönderen: kacaman - Ocak 11, 2010, 06:33:51 ÖS
dostum peugeot neden beğenilmiyor
kaporta zayıf, iç mekan malzemeleri kalitesiz ve ince işçilik zayıf, marka bazında ençok kaza yapan marka olduğunu sigorta şirketi temsilcisi söylemişti ve bu nedenle çarpan katsayısı yüksek miş, bir de çok arıza açması, arkadaşımın birisi gitti sıfır 206 sedan aldı ilk yağmurda arabanın içi deniz derya göl olmuş, ön camın silikonundan sular içeri girmiş, yani kalite yok, Kahramanmaraş il merkezinde peugeot hastalığı vardır, bu markadan arabası olmayan arabam var demez, adamlar az kaldı pejo zedeler derneği açacaklardı, kahramanmaraşta arkadaşımızın birisinin güneşe park ettiği pugunun ön tamponu güneşin ısısından eğilmişti gerçekten durum budur.
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 06:37:31 ÖS
olaya bak ya neler oluomuş o zamn ben şanslıymışım benmkinde sorun çıkmadı o zamn büük olasılıkla fiestaya yönlenior gbiyim ama poloyuda test edicem ondan sonra karar vercem saol bilgiler için....
Gönderen: kacaman - Ocak 11, 2010, 06:46:52 ÖS
önemli değil
şimdiden hayırlı olsun
Gönderen: cvcvtec - Ocak 11, 2010, 06:50:21 ÖS
Fiestalar sanıldığı gibi az yakmıyor satılma nedeni bu millet artık şehiriçi 1000 in üzerinde km yapan araba almaya çalışıyor...
Ben civicle beraber 2007 1.6 pug 307 hdi kullanıorum 89binde aldım 95binde araç çok şükür daha bir kez sorun çıkarmadı dışardan bakıldığında ufak gözküyor ama içi astra,fiesta,206 vs gibi araçlara göre çok geniş,ayrıca kacaman arkadaşımın kaporta zayıf sözüne katılmıyorum civic'imden sağlam kaportası var,boyası civic'e göre çok çok iyi,iç mekan kalitesi zayıf evet ama yakıtı için buna seve seve katlanılır çünkü araç şehir içi full depoyla 1050 km yol yapıyor torku yüksek olduğu için birçok 1.6 benzinli araca boy attığımı biliyorum...Beğenmediğim noktaları ses sistemi iyi değil,dizel motor kafa düdüklüyor,arkası çok tipsiz :) bunlar önemli değil diyorsan tavsiye ederim...
Gönderen: zack - Ocak 11, 2010, 06:57:58 ÖS
Fiesta dizel kullandım sadece sunu söyleyebılırımki sankı araba gıtmıyor gibi hızlanma cok yavas ama az yaktıgı ıcın türkiye piyasasında tutulan bir arac. Kalabalık binilecekse bece iç hacimlerinide degerlendırmek lazım diye düşünüyorum bu konudada yeni polo sanırım bir adım önde..
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 07:02:10 ÖS
Fiestalar sanıldığı gibi az yakmıyor satılma nedeni bu millet artık şehiriçi 1000 in üzerinde km yapan araba almaya çalışıyor...
Ben civicle beraber 2007 1.6 pug 307 hdi kullanıorum 89binde aldım 95binde araç çok şükür daha bir kez sorun çıkarmadı dışardan bakıldığında ufak gözküyor ama içi astra,fiesta,206 vs gibi araçlara göre çok geniş,ayrıca kacaman arkadaşımın kaporta zayıf sözüne katılmıyorum civic'imden sağlam kaportası var,boyası civic'e göre çok çok iyi,iç mekan kalitesi zayıf evet ama yakıtı için buna seve seve katlanılır çünkü araç şehir içi full depoyla 1050 km yol yapıyor torku yüksek olduğu için birçok 1.6 benzinli araca boy attığımı biliyorum...Beğenmediğim noktaları ses sistemi iyi değil,dizel motor kafa düdüklüyor,arkası çok tipsiz :) bunlar önemli değil diyorsan tavsiye ederim...

ondanda vardı bende:D biliorum çok tok araçtır 307
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 07:02:59 ÖS
Fiesta dizel kullandım sadece sunu söyleyebılırımki sankı araba gıtmıyor gibi hızlanma cok yavas ama az yaktıgı ıcın türkiye piyasasında tutulan bir arac. Kalabalık binilecekse bece iç hacimlerinide degerlendırmek lazım diye düşünüyorum bu konudada yeni polo sanırım bir adım önde..

polonun içi daa mı geniş fiestadan???
Gönderen: nadirgoktan - Ocak 11, 2010, 07:04:17 ÖS
fiesta arkadaşımda ford dizelin wn çok yakanı diye biliyorum. ben olsam pug 207hdi alırdım polodan baya ucuzsa tabi
Gönderen: zack - Ocak 11, 2010, 07:05:45 ÖS
Oturus pozisyonu,konsoldakı tusların kolay kullanımı ve iç hacim yeni poloda cok guzel.(İç hacim net olarak bilmiyorum)
Sahşi gorusum polonun iç hacminin daha geniş oldugu yönde.
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 07:06:01 ÖS
bakalımm  yarın teste gtcem zaten :D arabaları
Gönderen: zack - Ocak 11, 2010, 07:12:49 ÖS
http://binekarac.vw.com.tr/html/teknik.htm?model=polo yeni polo

http://www.ford.com.tr/yenifordfiesta/  yeni fiesta

Polo 1.6 90hp
Fiesta 1.4 68hp yada 1.6hp 90hp ne kadar yeter o araca emın degılım ama 90 hp assagıya dusme derım. Hondadan sonra sıkmasın 68 hp birde.  yakıt tüketimi fiesta bir adım önde.

Birde fiestada arka tarafta oturdugunda arka camlarım göz hizasındaki rahatsızlıgı ve tavan alcaklıgına dikkat et benim canımı sıkan tek hatalar bunlardı. Arkada oturan için sıkıntı yaratmasın.
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 07:16:01 ÖS
http://binekarac.vw.com.tr/html/teknik.htm?model=polo yeni polo

http://www.ford.com.tr/yenifordfiesta/  yeni fiesta

Polo 1.6 90hp
Fiesta 1.4 68hp yada 1.6hp 90hp ne kadar yeter o araca emın degılım ama 90 hp assagıya dusme derım. Hondadan sonra sıkmasın 68 hp birde.  yakıt tüketimi fiesta bir adım önde.

Birde fiestada arka tarafta oturdugunda arka camlarım göz hizasındaki rahatsızlıgı ve tavan alcaklıgına dikkat et benim canımı sıkan tek hatalar bunlardı. Arkada oturan için sıkıntı yaratmasın.

o tavan alcaklııı zaten civc dede var lıştım artık benm için sorun deil zatn:D bakayım tekrar msj atıcam sana
Gönderen: adrenaliinn - Ocak 11, 2010, 08:11:56 ÖS
yeni poloyu çukurova otoshowda inceledim..içi gayet geniş.malzeme kalitesi baya iyiydi..
ayrıca yeni polo avrupada yılın otosu seçildi..bunuda bi düşün bence :)
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 08:17:46 ÖS
evet 3 haftadır bakıyorum zaten vw olması yetti bana ama fordda çok güzel kararsız kalmak kötü ya
Gönderen: adrenaliinn - Ocak 11, 2010, 08:32:47 ÖS
o zaman bi test sürüşü yap..iyi bi karar verirsin :)
Gönderen: serdarr - Ocak 11, 2010, 08:33:58 ÖS
en kaliteli polo duruyor ww farkı
Gönderen: carda1 - Ocak 11, 2010, 08:34:26 ÖS
evet öle yapcam yarın saolun bilgiler için
Gönderen: mehmet1971 - Ocak 19, 2010, 08:31:57 ÖS
Kesinlikle fiesta TDCİ + lansman rengi vişne çürüğü bir harika
Gönderen: cıvıcem - Ocak 20, 2010, 09:57:08 ÖÖ

evet bende çok beğeniyorum fiesta tdci vişne çürüğü rengini fakat baya pahalı diye duydum... bi tanıdık 36.000 gibi bi rakam aldı aynı aracı....  bence o kadar etmez
Gönderen: adyobatik - Ocak 20, 2010, 10:16:10 ÖÖ
dostum belki yeni bir fikir ama neden grande puntoyu denemiyosun,üstelik kasa yeniledi,burada sayılan araçların aksine birde 90 beygir multijet,multijetin yakıtıyla hiçbirisi başedemiyor,fiat dizelde gerçekten çok iyi iş çıkarmış,kaçışıda iyi,iç mekan genişliği bu araçlardan büyüktür muhtemelen,30 bin liraya dopdolu bir punto alabilirsin,üstelik kasada güzel bence,yani demem o ki fiesta güzel ama bence güçsüz,poloda güzel fakat çok pahalı,biraz donanımlısına gitsen 35 bin lira oluyor,peugeot sağlam değil,punto tamam polo kadar kaliteli olmayabilir,ama 6-7 bin lira ucuz,fiesta kadar çekici olmayabilir ama motor konusunda açıkara atar,üstelik ford dizeller çok gürültülüdür,bizde focus var ordan biliyorum,hazır kasa yenilemişken al bir tane 90 beygirlik punto,dijital klimaya kadar olanını 31 e alırsın,yani ful artı ful olur, modifiyeyede yatkın :) yap bir siyah zeminli angel far,ben çok yakıştırıyorum şahsen,bu arada fiat satıcısı falan değilim :) sadece fiyat-fayda oranını en iyi yakalayan araç olduğuna inanıyorum o sınıfta,
Gönderen: piscocuk - Ocak 20, 2010, 11:29:37 ÖÖ
ben yıllarca pug die farklı bir araca bindim sanırım.araba yerin dibine girmiş.enson 207 hdi kullandım.406-407-partner 106 gti bunların hepsini yıllarca kullandım.hala kendi şirketimde aynı partnerler kullanılıyor.sorun yaşamadımmı illaki yaşanıyor honda da yaşadım aracım daha 1 aylık olmasına rağmen.sorunsuz araba yoktur bakımsız araba vardır.güneş altında kalıpta bir arabanın kaputu yamuluyorsa o arabayı aldığım yerdeki adamın kafasına atarım.bence çok fanatik yaklaşıyorsunuz olaylara.

ben yeni punto kullandım çok hoş seri bir araba ama 1 sene sonra ne olur korkusu var içimde.aklımızda hep o eski fiatlar kaldı çünkü.biraz psikolojik yani.

polo zaten kendini kanıtlamış bir araba kesinlikle tavsiye ederim.

fieasta yakıt açısından çok ekonomik kuzenim ilaç firmasında müşt temsilcisi arabaları bunlardan çok başarılı

207 kullandım birakç arkadaşımda hala var.yol tutuşu cidden çok iyi yakıt konusundada başarılı

aslında biraz senin cebinle alakalı bir seçim.sanırım aralarında en pahallı olanı polodur.
Gönderen: mcanx - Ocak 20, 2010, 11:42:51 ÖÖ
reno ve pug harici hepsi
Gönderen: byberkay000 - Ocak 20, 2010, 01:28:29 ÖS
bence fiesta çok iyi. al sorunsuz tepe tepe kullan. şu yeni pololarda gözüme çarpmaya başladı. çok hoş bir tasarımı var. onunda en az fiesta kadar sorunsuz olacağını düşünüyorum. bu segmentte renault ile peugeot a bakma bence. daha iyileri varken.
Gönderen: REİS - Ocak 25, 2010, 12:08:41 ÖS
Bence fiesta güzel yapmışlar adamlar sınıfında bi adım öne çıkmış
Gönderen: carda1 - Ocak 28, 2010, 10:29:28 ÖÖ
malesef benzin yüküne rağmen aracımdan bir türlü ayrılamadım arkadaşlar servise soktum bakımlarını yaptırdım ve satmamaya karar verdim çünkü bundan sonra onlar ne kadar kaliteli olursa olsun arabamın kalitesi ve konforunu yakalayamazlar diye düşündüm.... yorum yapan herkese teşekkürler......
Gönderen: sawass - Şubat 05, 2010, 05:15:14 ÖS
Bende  207 HDİ premium var arkadaşım , bahsettiğin sınıfta bence en iyisi de 207 , yakıt konusunda harika , 1200 kg üstünde bu yol tutuşunu güzel yapsada , bahsettiğin arabalardan çok ağır kalıyo.. 140 bg den 70 bg e düşmek attan inip eşşeğe binmek gibi olur :) Ama gerekmedikçe , düşürme aracını  , benm aklımda yaza doğru 1.8 almak vardıda korkuttun beni :) Bakalım ben lpg ye okadar karşı değilim kısmet..
Gönderen: serdarr - Şubat 05, 2010, 11:35:24 ÖS
polo gömlek olarak üstün onlardan
Gönderen: emirhan ışık - Şubat 06, 2010, 02:54:00 ÖS
kesinlikle polo tdi çok daha güzel ama hangisi daha sorunsuz
daha uzun ömürlü onu bilemem
Gönderen: carda1 - Şubat 06, 2010, 03:20:03 ÖS
Bende  207 HDİ premium var arkadaşım , bahsettiğin sınıfta bence en iyisi de 207 , yakıt konusunda harika , 1200 kg üstünde bu yol tutuşunu güzel yapsada , bahsettiğin arabalardan çok ağır kalıyo.. 140 bg den 70 bg e düşmek attan inip eşşeğe binmek gibi olur :) Ama gerekmedikçe , düşürme aracını  , benm aklımda yaza doğru 1.8 almak vardıda korkuttun beni :) Bakalım ben lpg ye okadar karşı değilim kısmet..

valla korkma arkadaşım 33 kruş yakıo lpg takarsan 22 fln ama ben lpg ye karşıyım kesnlikle bu araba öle bişey ki geçen otobanda 100 le fln gderken yanımdan hızla bi focus geçti gece 12 gbi boş tabi yol bende bi bastım dip gaz yaptım arkasına 7 8 saniyede geldm ve selektrle bana yol verdirterek geçtm ve ilerde gazı bırakmama rağmen bi dahada ondan haber alamadım :D :D :D :D :D
Gönderen: carda1 - Şubat 06, 2010, 03:21:53 ÖS
polonun 98 modeline bndim o bile güzeldi otomatkti şimdiki uçuktur yani
Gönderen: KADiFE - Şubat 06, 2010, 09:32:47 ÖS
1,polo
2,polo
3,207

simdiden hayirli olsun