TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Motorsporları => Konuyu başlatan: HONDA - Temmuz 21, 2005, 09:48:16 ÖÖ

Başlık: WRC 2006 Takvimi Hazırlanıyor
Gönderen: HONDA - Temmuz 21, 2005, 09:48:16 ÖÖ
WRC'nin daha bütüncül ve takımlara harcamalarından kısma olanağı sağlayacak yeni takvimine göre İspanya, Fransa ve Arjantin Rallileri gelecek yıl çok daha erken tarihlere yapılacak. Dünya Ralliler Komisyonu Başkanı Jacques Regis'e WRC'nin geleceğini şekillendirme görevi verildi.

WRC kuralları, takımlar, reklamverenler, sponsorlar, organizasyon, ve pazarlama görevlilerinden oluşan ekiplere liderlik eden Regis'in uzun dönemde rallileri coğrafi olarak katogarize edeceği ve böylece de takımların nakliyat masraflarının azalacağı belirtiliyor.

Ama Regis kısa vadede 2006 sezonunun başındaki katılımlarda değişiklik yaparak ralliler arasındaki zamanı kısalttı. Avrupa'daki ralliler arasında 2 hafta süre olacak. Uzak yerler arasındaki rallilerde de üç hafta. Buna göre Monte Carlo Rallisi ocakta, İsveç rallisi şubatta, Meksika Rallisi mart başında, Catalunya Rallisi mart sonunda , Arjantin ve Fransa Rallileri de nisan ayında olacak.

Bu durumda İspanya ve Fransa Rallileri ilk katılımlar olurken, Güney Amerika Rallileri, Güney Yarımküre'de sonbahar sonuyken yapılacak. Durum Yeni Zelanda Rallisi'ni de etkileyecek.

Takvimdeki değişiklikle büyük bir adım atıldığını belirten Regis; " Daha önce Formula 1 takviminin ne olacağını görmek için bekler, ve çok geç kalırdık. Şimdi inisiyatifi elimize almaya ve takvimini ilk duyuran olmaya karar verdik. Kendimize " Ralli, Formula 1'e gerçek bir rakip mi değil mi ? " sorusunu sorduk. Bunu zaman gösterecek. Ama takvimi önce duyurmak önemli bir adım oldu " dedi.
Başlık: WRC 2006 Takvimi Hazırlanıyor
Gönderen: feris - Temmuz 27, 2005, 04:17:36 ÖS
tüh be 2 hafta da bir mi olcak 2 hafta beklicezz yani wrcyi gerçi eskiden nasıldı galiba yine oyleydi eskidende 2 hafta bekliyoduk yani....