TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: 07_kuzey - Aralık 29, 2009, 02:51:51 ÖS

Başlık: kat iptalinden sonra yanan arza lambasını söndürdük
Gönderen: 07_kuzey - Aralık 29, 2009, 02:51:51 ÖS
 >=ok honda vtec 2 kat iptalinden sonra yanan arza lambasının söndürlmesini hallettik arkadaşlar  >=ok
Başlık: Ynt: kat iptalinden sonra yanan arza lambasını söndürdük
Gönderen: blackbull - Aralık 29, 2009, 02:55:13 ÖS
nasıl yaptınız sesöre aldatmacamı yaptınız boruyu delerek
Gönderen: 07_kuzey - Aralık 29, 2009, 03:02:11 ÖS
yok ya bi sinyal verici yaptı arkadaş sonra müşüre bağladık ve reset çektik arabaya sonrasında bi daha yanmadıı
Gönderen: 07_kuzey - Aralık 29, 2009, 03:14:28 ÖS
(http://img94.imageshack.us/img94/7401/grnt002jm.jpg) (http://img94.imageshack.us/i/grnt002jm.jpg/)
resimde pek belli olmuyor ama en kısa zamanda ayrıntılı foto çeker koyarım arkadaşlar
Gönderen: mali - Aralık 29, 2009, 05:15:27 ÖS
kaça mal oldu ?
Gönderen: poşetçay - Aralık 29, 2009, 05:26:02 ÖS
150km geçsin öle söndü de istersen şimdi erken bence bizde baya ugraştık söndürmek için iki adet okuyucudan ön taraftakininin kablosunu uzatıp başardık
Gönderen: 07_kuzey - Ocak 02, 2010, 01:09:24 ÖÖ
100 tl mali abii takdıktan sonra arbaya resetçektik tabi arza lambası yanarken resetten sonra sönüyor ve sonra km yi sıfırladım şuan 350 km civarında ve hiç bi sorun yok allahın izniilee tavsiye ederim ayrıca yardımcıda olurum çünki arkadaşım kendisi geliştirdi bu aletii 1 depo benzin bitsin yanmassa okydir abiler
Gönderen: mali - Ocak 02, 2010, 01:49:30 ÖÖ
kardeşim kısmet bakalım ilk önce ies yi v-tecll yapalım
artık ne yapacaksam ona yapacam :)

100 tl mali abii takdıktan sonra arbaya resetçektik tabi arza lambası yanarken resetten sonra sönüyor ve sonra km yi sıfırladım şuan 350 km civarında ve hiç bi sorun yok allahın izniilee tavsiye ederim ayrıca yardımcıda olurum çünki arkadaşım kendisi geliştirdi bu aletii 1 depo benzin bitsin yanmassa okydir abiler
Gönderen: demircan - Ocak 03, 2010, 08:52:26 ÖS
slm arkadsım 07_kuzey bu ıslemı bızlerle yapılma asamasını paylascakmısınız;tsk
Gönderen: atahan - Ocak 03, 2010, 08:58:32 ÖS
bende yaptırdım bostancı sanayide yazdan beri kulaniorum daha yanmadi hiç oda yanıltıcı yapmişti.
Gönderen: HoNdA TyPe_R - Ocak 03, 2010, 09:15:51 ÖS
valla ben kendim yaptim isin acikcasini soylemek gerekirse ole yaniltici falanda yaptirmadim hic bir yere kac iptali sonucu yanan ariza issigini arka lamda sensorunu en az 5cm daha disari uzattirirsaniz bir boru yardimiyal sonuyo ve bir daha yanmiyo bana maaliyeti tornacida 20 tlye mal oldu ve kaynak falanda yok vidali sekilde sok tak yani :)
Gönderen: DENON - Ocak 03, 2010, 09:23:42 ÖS
bu şekilde uğraşmaya değmez. 1 adet m18 x 1,5 somun bile işinizi görür. önemli olan sensörü geri çekip gazın yoğunluğunu sensöre az hissettirmektir. tornacıda sensörü 30-35 mm geriye monte edebilecek bi somun yaptırırsanız sorun hallolur.
Gönderen: demircan - Ocak 04, 2010, 11:38:13 ÖÖ
arkadaslar verdıgınız bılgıler nıcın tsk
Gönderen: fsunnetci - Ocak 04, 2010, 01:59:35 ÖS
Paylaşıma bakarmısınız harika....
Gönderen: muratoxy - Ocak 04, 2010, 03:09:26 ÖS
slm arkadsım 07_kuzey bu ıslemı bızlerle yapılma asamasını paylascakmısınız;tsk
kısa süre içinde paylaşmaya çalışacağım :)
Gönderen: 07_kuzey - Ocak 05, 2010, 09:43:43 ÖÖ
kanka murat arkadaşlara bilgi verirsin nede olsa usta sensin bi kaç resim eklede görsünler kanka
Gönderen: aviator35 - Ocak 05, 2010, 04:53:03 ÖS
100 liralık bir iş olduğunu düşünmüyorum, şu an benim  de yanıyor sensörü geri almayı planlıyorum aynen.
Gönderen: demircan - Ocak 05, 2010, 10:12:14 ÖS
slm arkadaslar bır yanlıs anlasılma olmasın gerı alma derken katın bıtımınde eksozla bırlestıgı fılansın orta susturucuya dogru boru uzerıne yapılması gerekıyor dımı vede sensorun eskı yerını bır m18x1.5 bır vıda yada tapayla orayı kapamak olcakanladıgım kadarıyla tsk.
Gönderen: DENON - Ocak 05, 2010, 10:21:44 ÖS
hayır yanlış anlamışsın. sensör yine aynı bölgede kalıcak, yapman gereken işlem şu. sensörle boru arasındaki gri somunlar ilave olarak takılacak. resimde aslında o 2 parça. ama tornocıda 30 mm kadar tek parça yaptırmanız yeterli olur

(http://img139.imageshack.us/img139/2154/214218ug.jpg)

Gönderen: DENON - Ocak 05, 2010, 10:25:10 ÖS
egzoz gazının gireceği delik resimdeki gibi ufak bi delik olursa ışığın yanmama garantisi var. ben uzun zamandır tornacıya resimmdeki gibi fakat tek parça olarak yaptırdığım yanıltıcıyı kullanıyorum.

(http://img222.imageshack.us/img222/6887/nonfouler1zu8.jpg)
Gönderen: demircan - Ocak 07, 2010, 09:06:24 ÖÖ
slm arkadaslar verdıgınız son resımlı bılgıler ıcın tesekkurler edıyorum.ısyerınde hallettım olayı suan yanmıyor ıunsanlah bırdaha bu arızadan dolayı yanmaz.(EMEGE HERZAMAN SAYGI DUYMAK LAZIM)
Gönderen: demircan - Ocak 07, 2010, 07:34:16 ÖS
slm arkadaslar ben dun bu yanıltıcıyı yapmıstım vee ısıgıda sondurdum.ama bu aksam ıs cıkısı tekrar yandı.aparatın yanı yanıltıcının onundekı kucuk delıgı 8mm ıle delındı ve eskı yerınden 35mm kadar gerıye cekıldı.yanı sensor eksoz borusunun dısında kaldı belkıde 35mm dende bırzdaha fazla olmus olabılır.40mm gıbı bundan dolayı yanmıs olabılırmı tesekkurler.
Gönderen: demircan - Ocak 07, 2010, 07:36:54 ÖS
bu arada unutmadan arac da lpg de var.yanmasının sebebı lpg olmus olabılırmı tsk.
Gönderen: sicilyalim - Ocak 07, 2010, 07:41:27 ÖS
Arkadaşlar ben iki sensöre de aparat aldım, sensörü biraz daha uzaklaştırıyor; tek parça ama yine de yanıyor lamba.
Gönderen: DENON - Ocak 07, 2010, 09:38:21 ÖS
2 sensöre almıycaksın. tek sensöre yani katalizörün olduğu bölgedeki sensöre kullanıcaksın. ilk sensör ecuya bilgi gönderip yakıtı ayarlayan sensör.
Gönderen: sicilyalim - Ocak 07, 2010, 10:33:57 ÖS
Nası yani? Sadece arkadaki sensöre mi takılacak? Geçen gün forumdan bir arkadaş sadece önde takılı olcak demişti denedim fayda etmedi :(
Gönderen: DENON - Ocak 08, 2010, 07:34:22 ÖÖ
hayır sadece katalizör üzerindekine takıcaksın. ve sensörleri taktıktan sonra eğer aracın vtec2 ise kaput içindeki sigorta kutusundan ecu nun sigortasını çıkartıp bikaçdakika bekleyip tekrar takıcaksın ve marşa basıcaksın. o arada zaten sönmüş olur bikaçgün yanmazsa bidaha yanmaz. eğer tekrar yanıyorsa aracını bilgisayara bağlat ve arıza ışığının neden yandığına baktır.
Gönderen: DENON - Ocak 08, 2010, 12:29:25 ÖS
iç ve dış diş ölçüleri m18 x 1,5.  sensörün alt kısmı yani egzoz borusuna takılan kısmındaki delik 3-5 mm arası delinmeli

(http://img502.imageshack.us/img502/5995/adszky.jpg) (http://img502.imageshack.us/i/adszky.jpg/) (http://img502.imageshack.us/img502/adszky.jpg/1/w1280.png) (http://g.imageshack.us/img502/adszky.jpg/1/)
Gönderen: DENON - Ocak 08, 2010, 12:31:13 ÖS
bu şekilde de olabilir

(http://img99.imageshack.us/img99/332/t1ro2sensor.jpg) (http://img99.imageshack.us/i/t1ro2sensor.jpg/) (http://img99.imageshack.us/img99/t1ro2sensor.jpg/1/w300.png) (http://g.imageshack.us/img99/t1ro2sensor.jpg/1/)
Gönderen: demircan - Ocak 08, 2010, 01:14:06 ÖS
slm ben yaptım ama delıgı 8 mm olarak delmıstım vee suan yenısını yaptım ve delık capı 3 mm ınsanlah  bırdaha yanmaz tsk
Gönderen: DENON - Ocak 08, 2010, 01:22:59 ÖS
8 mm yi deneseydin olabilirdi belki. okadar çok önemli değil.

sensörü taktıktan sonra ecunuzu sıfırlamayı unutmayın, yada kutup başını çekip bekleyin biraz sonra takın.
Gönderen: tarantino - Ocak 08, 2010, 01:24:30 ÖS
8 mm yi deneseydin olabilirdi belki. okadar çok önemli değil.

sensörü taktıktan sonra ecunuzu sıfırlamayı unutmayın, yada kutup başını çekip bekleyin biraz sonra takın.
teşekkürler
Gönderen: DENON - Ocak 08, 2010, 01:30:15 ÖS
bişey değil.
Gönderen: aviator35 - Ocak 08, 2010, 05:15:53 ÖS
hacım ecu sıfırlamaktan kastın 15A'lık motor sigortası değil mi?
Gönderen: DENON - Ocak 08, 2010, 07:15:22 ÖS
evet hacı bizim arabalarda o.
Gönderen: sicilyalim - Ocak 08, 2010, 07:41:35 ÖS
Öndeki yanıltıcıyı söksem, arkadaki yanıltıcıya eklesem nasıl olur? :)
Gönderen: demircan - Ocak 08, 2010, 09:51:08 ÖS
slm deno arkadasım 8mm ıle denedım 45 ıncı km de yandı.bugun 3mm olarak deldım ınsanlah yanmaz bırdaha tsk.
Gönderen: DENON - Ocak 08, 2010, 11:31:43 ÖS
:) inşallah yanmaz. resim çekme imkanın varsa resim çekebilirmisin. yanıltıcı borunun üzerindeyken.
Gönderen: DENON - Ocak 08, 2010, 11:32:03 ÖS
Öndeki yanıltıcıyı söksem, arkadaki yanıltıcıya eklesem nasıl olur? :)

gerek yok çok uzun olur :)
Gönderen: muratoxy - Ocak 09, 2010, 06:36:25 ÖS
arkadaşlarım
öncellikle sensöre uzatma aparatı takmak isterseniz bu işlemi uygulayacağınız sensör 2. sensördür.2. sensör egzoz gazının hareket yönüne göre katalizörden sonraki yada katalizörün ortasındakidir. bu aparatı kesinlikle 1. sensöre yani egzoz manifoldu üzerinde bulunan sensöre KESİNLİKLE TAKMIYORUZ. lütfen arkadaşlar bilmeyenler yanlış bilgi vermesin.
aparatın arıza ışığı söndürme garantisi yoktur. yüzlerce araçta denedim işim gereği.
Gönderen: DENON - Ocak 09, 2010, 06:48:36 ÖS
arkadaşlarım
öncellikle sensöre uzatma aparatı takmak isterseniz bu işlemi uygulayacağınız sensör 2. sensördür.2. sensör egzoz gazının hareket yönüne göre katalizörden sonraki yada katalizörün ortasındakidir. bu aparatı kesinlikle 1. sensöre yani egzoz manifoldu üzerinde bulunan sensöre KESİNLİKLE TAKMIYORUZ. lütfen arkadaşlar bilmeyenler yanlış bilgi vermesin.
aparatın arıza ışığı söndürme garantisi yoktur. yüzlerce araçta denedim işim gereği.

hondalarda %90 söner birçok araca uyguladık ve sonuç aldık.
Gönderen: demircan - Ocak 09, 2010, 10:33:36 ÖS
arkadaslar ondekı delık capını 3 mm ye kadar dusurdum ama yınede yandı.ama benım aracta lpg de var.kat ıptalı yapıp lpg sı olan arkadasların yanan ısıkları bu aparatı taktıktan sonra arıza ısıgı sonen arkadsım varmı enkısa surede resmı cekıp buraya koyacam ama ılk once sıteye nasıl resım konuluyo onu ogrenmem lazım tsk
Gönderen: DENON - Ocak 09, 2010, 10:36:26 ÖS
lpg kitinin markası ne ?

büyük ihtimal arıza ışığın sensörden değil başka nedenden yanıyor.

yanıltıcı sensör sadece kat. üzerindeki sensörü kat iptalinden sonra yanıltmak için kullanılır.
Gönderen: demircan - Ocak 10, 2010, 12:51:08 ÖS
lpg markası voltran ve sıstemden de memnunum dusuk yakıt.
Gönderen: DENON - Ocak 10, 2010, 04:55:35 ÖS
aracını bilgisayara bağlar bence arıza başka şeyden olabilir.
Gönderen: muratoxy - Ocak 13, 2010, 08:29:34 ÖÖ
demircan arkadaşım aracını bilgiasayara bağlıyorsun eğer arıza kodun P0420 ise ışık tam düşündüğün nedenden yanıyor. eğer değilse arıza kodunu burada paylaşırsan ne olduğunu çok daha iyi anlayabiliriz.
P0420: Katalizör verimsiz çalışıyor ukatılımıdır.
saygılar...