TeamHondaTurkey.Com
HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: OZAlper - Kasım 07, 2009, 10:33:24 ÖS
-
Arkadaşlar yeni 2003 Civic LS aracımda 2008 den beri tartarini var takılalı 11.000 km olmuş garantisi devam ediyor. Bunun bakımları ne zaman ve ne yapılıyor?
-
arkadasım emin değilim ama sanıyorum 20000 de filtre değişiyo bu arada aygaz euro lpg plus ile ilgili konuyu oku forumdan benim gibi olma.... benimde sistem tartarini 2.5 yıllık.. bildiğim kadarıyla bakım zamanı gelince tartarini sesli uyarı vererek seni uyarıyo
-
Ben 15.000 de filtre değişiyor diye duydum garanti kitapçığında iki tane 1500 bakım var benden önceki sahibi yaptırmış iki de 15.000 bakımı var. Bizim buradaki bayi işi bilmiyor diye duydum gittim bugün hemen filtre değişecek dedi (65 TL) Onların yanında çalışmış bir ustaya rastladım 15.000 dedi. kafam karıştı size danışayım dedim. Benden önceki sahibi de aygaz kullanmış :vaww
-
Bir de katkılı lpg de filtre erken tıkanıyor demiş kullananlar filtrenin tıkandığını nasıl anlarız? ve sorun açar mı başımıza?
-
valla bende bi kere bakım yaptırdım filtre değişti program resetlendi.belli bir saatte bakılması gerekiyor bilgisayara bağlayınca veriler çıkıyor son bakım ne zaman yapıldı falan görebiliyorsun. sizin ordaki bayi neresi :)
-
Bayi ismi vermem hoş olmaz sanırım <nohapy ama filtreyi değiştirirken anahtarı tutuşu belli ediyordu usta olmadığını. Daha sonra yanlarından ayrılmış olan ustalarıyla tanıştım oraya gideceğim hafta içi.
-
Bir de katkılı lpg de filtre erken tıkanıyor demiş kullananlar filtrenin tıkandığını nasıl anlarız? ve sorun açar mı başımıza?
filtrenin tıkanıklığı anlamanin en kolay yolu;
aracta yeterli lpg olduğunu düşündüğünüz halde, araci sıkıştırdığınızda bi süre sonra hemen benzine geçiyorsa lpg filtresinde sorun var demektir. çünkü enjeksiyonlarin istediği kadar lpg filtreden geçerek gelememekte bunun sebebide filtrenin dolu olması. tank ta lpg çoksa yüksek basınç yaptığından sorun yaratmıyor ama azaldığında anliyorsunuz. şahsen yeni değiştirdiğim lpg filtresi ile hemen anladim bu farki.
-
Araçta bazen gazı bırakınca devir dalgalanması oluyor tüpün ayarından falan mı kaynaklanıyor acaba?
-
Araçta bazen gazı bırakınca devir dalgalanması oluyor tüpün ayarından falan mı kaynaklanıyor acaba?
rolantideykenki durumu söylüyorsunuz galiba. kelebeğin durumundan kaynakli, anormal olduğunu zannetmiyorum. lpg de kullanimda nasi bi etkisi oluyor bilmiyorum ama benzinde bunu yapmiyor.
-
Aslında rölantiden ziyade kalkarken ne 2. vitese atarken bazen düşüyor devir
-
Aslında rölantiden ziyade kalkarken ne 2. vitese atarken bazen düşüyor devir
ben brc kullaniyorum ama senin bu söylediğini de ilk defa duyuyorum. üstelik araba vitesteyken devir nasi düşerki sen gaza bastiktan sonra??
1. vitesten 2. vitese geçerken çok yavaş davraniyorsun ve araç adeta boşa atmiş gibi devri rolantiye aliyo hatta 650 devrin altına düşüyorsa bu normal. bunun çözümü de vites geçişini seri yapmak.
-
İşte, vitesteyken değil değiştirirken. Dediğiniz gibi seri yolun (bozuk olması, tümsekler) ve trafiğin (ağır ilerlemesi, öndeki araç...) durumundan seri olamadığım zamanlarda oluyor. Dediğiniz gibi 650 devre kadar düşebiliyor normalse problem yok. Sağol arkadaşım. Aracın güzel ve bakımlıymış bu arada >=ok güle güle kullan Allah kaza bela vermesin!
-
İşte, vitesteyken değil değiştirirken. Dediğiniz gibi seri yolun (bozuk olması, tümsekler) ve trafiğin (ağır ilerlemesi, öndeki araç...) durumundan seri olamadığım zamanlarda oluyor. Dediğiniz gibi 650 devre kadar düşebiliyor normalse problem yok. Sağol arkadaşım. Aracın güzel ve bakımlıymış bu arada >=ok güle güle kullan Allah kaza bela vermesin!
rica ederim. temennilerin icin de tesekkurler.. allah hepimizi kazalardan belalardan korusun.
bu arada araci sarsacak derecede yavaşlamadiğin sürece bozuk yollardan viteste geçmek daha iyidir. arac kendini daha derli toplu tutabiliyor diye düşünüyorum. hatta bozukluk çok uzun değilse, geçiş yaparken biraz gaza dokunmak daha da iyidir. arac ileri atilacaği için ön tekerlerdeki motorun ağirliği azalir ve araban bozuk yoldan daha az etkilenir.
-
yok ya aynı sıkıntı bende de var.düşük devirlerde araç tekliyor devir dalgalanıyor rolanti de çalışırken gaza basında devir saati düşüşe geçiyor sonradan toparlanıyor gaz kelebeği ile bi alakası yok bence..varmıdır yoksa :S
-
bu sıkıntı bende şöyle var. arabayı yüksek devirli kullanırsam ışığa gelince rölantide dalgalanma oluyor..
birde tartarini bakım zamanı yani filtre değişim zamanı uyarı veriyor
ordan anlıyorsunuz
-
o küçük bi dalgalanma sanırım.bendeki öyle değil araç sarsılıyo resmen debriyaja basınca o zaman kesiliyor.ayar oluyorum görende acemi sürücü zannedecek
-
dediğin gibi benimki ufak bişey arabayı kesiciye sokunca kırmızıda durduğumda ufak bir dalgalanma oluyor
bazen stop ediyor ama dediğin gibi büyük bişey değil
lpg ayarlarından olabilir veya filtreden olabilir
-
araba araba dedik öğrenci parasıylada araba binmek ne zormuş :)) bi ara baktırcam artık :)
-
araba araba dedik öğrenci parasıylada araba binmek ne zormuş :)) bi ara baktırcam artık :)
kardes anliyorum senin halinden. öğrencinin bütün parasini içiyor bu arabalar. bi keresinde 5 kuruşumuz yoktu ve finale girmemiz gerekiyordu. ben içki çok içmem ama bizim ev karşi komşunun evde bira şişeleri heryeri dolduruyordu. bira şişelerini satık ve benzinciye çekip 6bucuk milyonluk 95oktan çek dedik :D adam bize tip tip bakiyordu :)
-
:D iyiymiş yaw
-
aynı benim hesap kafam güzel bi gün benzinliğe çektim abi depoyu fulle dedim 4 lira çıkardım arkasından adam ne ayar olmuştu bana ya :)
-
aynı benim hesap kafam güzel bi gün benzinliğe çektim abi depoyu fulle dedim 4 lira çıkardım arkasından adam ne ayar olmuştu bana ya :)
>%6rol
naptı benzini doldurdumu ?
-
Allahtan erken çıkarmışım parayı 22 lirada durdurabildi pompayı :D sonrasını hiç sorma zaten dayak yiyoduk :D
-
arkadaşlar lpg filtresini değiştirdim
40 tl değişiyor
15000 km değişiyor ve bujilerin kontrolünüde tavsiye ediyorlar
filtrenin değişim zamanı sesli uyarı veriyor bu tartarininin güzel yanlarından birisi
bu arada katkılı otogaz kullanmıyorlar
-
katkılıdan dolayı filtrede bir problem varmıydı ayrıca araçtaki sorunlar düzeldimi dostum
-
katkılı filtreyi tıkıyormuş
sesli uyarı veriyordu o sesi kestiler
şuan iiyi
-
yok ya aynı sıkıntı bende de var.düşük devirlerde araç tekliyor devir dalgalanıyor rolanti de çalışırken gaza basında devir saati düşüşe geçiyor sonradan toparlanıyor gaz kelebeği ile bi alakası yok bence..varmıdır yoksa :S
Bu düşük devirlerdeki tekleme olayına ve rölanti dalgalanmasına teşhis koyduran oldu mu arkadaşlar? Benim araç da 1000-2000 arası tekliyor, rölantideyken de dalgalanıyor çalışması hatta farların ışığı da zayıflıyor geri düzeliyor. Gaz ayarı mı yoksa başka bir şey mi var?
-
ışığın zayıflaması aküdendir
servis 1000-2000 arası dalgalanma için bujileri kontrol ettirmek ve boğaz temizliği öneriyor
lpg servisi flitreyi değiştirmemi tavsiye etti birde özellikle rölantide dalgalanma yapıyorsa
boğaz temizliği yaptırmamı söyledi
-
Ateşleme sisteminden yapabilir demişlerdi geçen makineye bağladık aracı ateşleme sorunu görünmedi. Bir usta Bosh marka "Platin" buji takmıştı (0,7 mm) ondan olabilir mi acaba üstünden çıkan bujiler denso idi tekrar taktırıp deneyeyim o zaman? Aküye gelince ayrıca ölçüm yapılması mı gerek? Boğaz temizliğini yapalı 2000 km anca oldu kirlenir mi hemen?
-
Bosch veya denso fark etmez ama 0,7 mm hakkında bilgim yok bildiğim benzinli arabaya göre buji aralığını biraz daha az
aküde ölçüm yapılabilir ama marş basıyorsa sıkıntı yaratmaz :)
2000 km önce boğaz temizliği yapıldıysa hemen kirlenmez
biara lpg servisinde kontrol ettir istersen
Ateşleme sisteminden yapabilir demişlerdi geçen makineye bağladık aracı ateşleme sorunu görünmedi. Bir usta Bosh marka "Platin" buji takmıştı (0,7 mm) ondan olabilir mi acaba üstünden çıkan bujiler denso idi tekrar taktırıp deneyeyim o zaman? Aküye gelince ayrıca ölçüm yapılması mı gerek? Boğaz temizliğini yapalı 2000 km anca oldu kirlenir mi hemen?