TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: gladia - Kasım 05, 2009, 05:53:49 ÖS
-
arkadaşlar aracım 2006 civic ls 53500 km de sorunum şu dün hastane otoparkında yanıma şekilsiz arac bırakan sürücü yüzünden çıkmak için çok manevra yaptım biraz ilerdeki başka otoparka girdim burdada bi kaç manevra yapıyordum ki direksiyon feci ağırlaştı oyleki iki elle zor cevirir duruma geldim.neyse park ettim 2 saat sonra geldim herşey normaldi şuandada bir sıkıntı yok sebbep nedir sizce?
-
vtec 2 lerde bu sorun bazen oluyor , duzelıyor sonra kendılıgınden takmayın bence
-
dostum vitec 2 lerde direksiyon hidroliği yok eps var elektrikli direksiyon yani
-
peki sorun neden kaynaklanıyor ozman? :ağlaa
-
eps nin olması hidrolik yok anlamına gelmiyor.benim bildiğim eps hıza ve ani manevralara duyarlı olarak hareket ediyor. hidrolik yağının seviyesi düştüğü için sertleşmiş olabilir.bi kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum
-
Evet direksiyon hidrolik EPS ise(bazilari bunu satarken ESP diyor :) ) hiza duyarli. hizlandikca direksiyon agirlasiyor yavasaladikca hafifliyor
-
ElectricPowerSteering :con hidrolik yok..
benim araçta da aynı şey oluyor,dünüş,park v.s. manevralarda bazen sertleşiyor.. göstergede EPS ışığı(araç çalıştıktan sonra) yanıyorsa sorun var demektir..
-
vtec2ler direksiyon hidroliği yok elektirikli direksiyon
eps nin olması hidrolik yok anlamına gelmiyor.benim bildiğim eps hıza ve ani manevralara duyarlı olarak hareket ediyor. hidrolik yağının seviyesi düştüğü için sertleşmiş olabilir.bi kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum
evet arkadşım haklısın bazı araçlar hidrolik var mesala renaultlarda hem yağ var hemde elektirikli pompa ama vtec2lerde sadece elektirikli pompa var. arkadaşın sorunuda burdan kaynaklanıypr bu problem hemen hemen her vtec2de mevcut herzaman olmayan belki yılda bidefa bile olabilecek bi sorun büyük bişey olduğunu tahmin etiyorum