TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: HONDA - Ocak 31, 2006, 10:33:07 ÖÖ

Başlık: Cepler bugün kapanıyor
Gönderen: HONDA - Ocak 31, 2006, 10:33:07 ÖÖ
--------------------------------------------------------------------------------

Turkcell, cep telefonlarının kayıt altına alınması ile ilgili olarak operatörlerin, Telekomünikasyon Kurumu'nun verdiği listeler doğrultusunda kayıtdışı cihazları kullanan abonelere yasal uyarı mesajları gönderdiğini duyurdu.

Açıklamada, Turkcell'in, cihazları kayıt altına aldırmak için ödenmesi gereken 5 YTL tutarındaki yasal ücreti, faturalı hat aboneleri için HediyeCell, ön ödemeli hat aboneleri içinse KontörBizden puanlarından düşerek ödediği hatırlatıldı.

Söz konusu ücreti, Hediyecell veya KontörBizden'den puanlarından düşerek ödemek istemeyen abonelerin, www.turkcell.com.tr sitesinden, müşteri hizmetlerini arayarak veya abone merkezlerine giderek ödemelerini yaptığı belirtildi.

Kayıt altına alınmamış cep telefonlarının 31 ocak günü kullanım dışı kalacağının belirtildiği açıklamada, ayrıca kullanıma kapatılacak telefonlara bilgi mesajı gönderildiği de vurgulandı.

Neden gerek duyuldu?

Kayıtdışı cep telefonlarının kayıt altına alınmasını öngören kanun 13 temmuz 2005'te yürürlüğe girmişti.

Telekomünikasyon Kurumu'na göre Türkiye'de altı milyon kopya kimlik ile satılan cep telefonu bulunuyordu. Satıcılar Türkiye'ye kaçak olarak soktukları pahalı cep telefonlarının IMEI numaralarını Türkiye'deki ucuz telefonların numaraları ile değiştirdiler ve faturasını keserek sattılar. Alıcıların ise bundan haberi bulunmuyordu.

Bilmeden de olsa 13 temmuzdan sonra klonlu IMEI numarası olan kaçak cep telefonu satın alanlar, telefonlarını faturalarını göstererek kayıt altına aldılar.