TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: maxx - Ekim 11, 2009, 01:34:55 ÖÖ

Başlık: Yeni civic- vtec2
Gönderen: maxx - Ekim 11, 2009, 01:34:55 ÖÖ
Öcelikle; Tecrübe etmeyenlerin tahminlerini değil, tecrübe edenlerin aldıkları sonuçları paylaşmalarını rica ediyorum arkadaşlar.

Aşağıda linkini verdiğim konunun, bu konuya kayması nedeniyle, tavsiye üzerine :) bu konuyu açıyorum. Siz tecrübe ettiniz mi. Stock yeni civic mi kalkışta alır. Yoksa stock vtec2 mi. Aşağıdaki konuda yeni civic sahibi bir üye geçtiğini söylüyor. Vtec2 sahibi başka bir üye de kendisinin geçtiğini söylüyor.
http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/ynt_bu_sefer_bi_tane_megane_ii_ve_c200_avlandi-t31022.0.html;msg458505#msg458505

Başlık: Ynt: Yeni civic- vtec2
Gönderen: serdarr - Ekim 11, 2009, 01:44:13 ÖÖ
bende 17 jant var bide öle aldım 10 kez kalktık nerdeyse ama son hızda kesin alır onu bişey diyemem
Gönderen: kacaman - Ekim 11, 2009, 01:46:46 ÖÖ
bende 17 jant var bide öle aldım 10 kez kalktık nerdeyse ama son hızda kesin alır onu bişey diyemem
arabanın motorunda yada başka bir yerinde performansı artırıcı bir eklenti yapıldı mı
Gönderen: serdarr - Ekim 11, 2009, 01:50:31 ÖÖ
arabam orjinal japon egzos var waiyde diye ufak başka hiç birşey yok
Gönderen: maxx - Ekim 11, 2009, 01:56:04 ÖÖ
araçlar stock olacak arkadaşlar. Egzost jant pek etki etmez zaten. onları saymıyorum. Ve sadece kalkışta soruyorum uzunda zaten yeni alır. Kalkışı merak ediyorum.
Gönderen: serdarr - Ekim 11, 2009, 01:59:01 ÖÖ
egzos performans verceğini zannetmiyorum. bir iki kez kalksak anlıcamda arkkadaş aracı çok iyi açtığını beni çok rahat geçeçeiğni söledi benim araçı kullandıktan sonra.denedik defalarca sonuc ortada pilotajlık bişey olsa 10 kezde aynı hata yapılmaz
Gönderen: mustican - Ekim 11, 2009, 07:10:45 ÖÖ
vtec 2 alir....
Gönderen: SONE-R - Ekim 11, 2009, 09:47:39 ÖÖ
yeni civiclere modifiye yapılamadığından dolayı, Vtec2lere modifiye yapıp son hızda da yeni civici geçmek zor değil arkadaşlar...
Gönderen: turbocolic - Ekim 11, 2009, 10:13:50 ÖÖ
vtec2 daha iyi kalkıyo fabrika verisi 0-100ü daha iyi diye hatırlıyorum
Gönderen: kacaman - Ekim 11, 2009, 10:19:52 ÖÖ
yeni civiclere modifiye yapılamadığından dolayı, Vtec2lere modifiye yapıp son hızda da yeni civici geçmek zor değil arkadaşlar...
neden mod yapılamasın, bunu açıklarsan sevinirim.
Gönderen: SONE-R - Ekim 11, 2009, 10:40:06 ÖÖ
motorun konumu tasarımı müsait değil... headers takamazsınız mesela... sizin için egzantrik te üretilir mi üretilmez mi belirsiz.. sadece filtre ve egzoz yaparsınız o kadar..
Gönderen: despe - Ekim 11, 2009, 10:41:28 ÖÖ
vtec2 dragta çok rahat alıyor yeni kasa biraz hantal kalıyor. ama rollingte stock 2 araçta işler biraz değişiyor. yan yana yürüyorlar yeni kasa 4. vitesin sonunda vitesinin daha uzun olmasından arayı açmaya başlıyor tecrübeyle sabittir :)
Gönderen: CioBassWorLd - Ekim 11, 2009, 12:39:15 ÖS
vtec2 dragta çok rahat alıyor yeni kasa biraz hantal kalıyor. ama rollingte stock 2 araçta işler biraz değişiyor. yan yana yürüyorlar yeni kasa 4. vitesin sonunda vitesinin daha uzun olmasından arayı açmaya başlıyor tecrübeyle sabittir :)
ah su vtec2lerin 4le 5i azcık daha uzun olsaydı nolurdu azcık daha :)
Gönderen: despe - Ekim 11, 2009, 05:50:06 ÖS
uzucak aga merak etme ;D
Gönderen: SONE-R - Ekim 11, 2009, 07:57:29 ÖS
aynen.. ben uzattım mesela ;) 4 te 190 5te 230.. buna dayanacak yeni kasa civic göremiyorum...
Gönderen: novalgine22 - Ekim 11, 2009, 08:09:44 ÖS
vtec2
Gönderen: serdarr - Ekim 11, 2009, 09:28:52 ÖS
sonuc ortada demekki eski yeniyi alıyomuş.mühendisler bilmiyormu falan diyordu bi arkadaş artık konfor yapıyo makam arabası bile olur yeni sedandan
Gönderen: serdarr - Ekim 11, 2009, 09:31:31 ÖS
ağırlık 1180 yeni kasada nası alabilirki vtec2 gibi hafif ve seri bi makinayı
Gönderen: SONE-R - Ekim 11, 2009, 10:22:52 ÖS
ya illaki yeni üretim eskisinden hızlı olacak diye bir kural yok.. şartlar ve istekler değişiyor..
Gönderen: ERT - Ekim 11, 2009, 10:27:44 ÖS
aynen.. ben uzattım mesela ;) 4 te 190 5te 230.. buna dayanacak yeni kasa civic göremiyorum...

uzattım derken ne yaptınız bılgı verırmısınız?
Gönderen: SONE-R - Ekim 11, 2009, 11:04:19 ÖS

http://videos.streetfire.net/video/2006-Civic-16-D16V1-3rd_709102.htm
Gönderen: maxx - Ekim 11, 2009, 11:20:10 ÖS
stock halde mi bu süratlere çıkıyorsunuz.
Gönderen: kacaman - Ekim 11, 2009, 11:22:53 ÖS
biz burada belirtmedik mi stock araçlar kıyaslanıyor diye.
yeni civic in ağır olduğundan bahsedilmiş arada kaç kg fark var, ağırsa hp farkı da var değilmi.
Gönderen: maxx - Ekim 11, 2009, 11:24:30 ÖS
iki kere belirttim ama, konunun başını okumayınca yapacak bişey kalmıyor.
Gönderen: kacaman - Ekim 11, 2009, 11:31:56 ÖS
zaten olay üstünlük sağlama olayına dönüşmeye başladı, yok sizin araçlar için dereceli ekzartirik mili üretilirmi ki, yok haders takılamaz, yav neden yapılmasın, yaptıran yokmu vaaar. SONE-R arkadaşımızda aracına bişeyler yaptırmış fakat söylemiyo, eksozla falan o kadran biraz zor gibime geldi, yada kuvvetli bir iniştenmi gidilirken çekilmiş.
Gönderen: civism - Ekim 12, 2009, 12:01:41 ÖÖ

17 jantla o araba yerinde sayar... kesinlikle stock yeni kasa bu durumda affetmez ama  stock hallerinde yoruma herzaman açık ....pilotaj kalkışta büyük bi faktörrrr( o arkadaş küçümsemek istemem ama bu istisnai bi durum :)
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 12:19:38 ÖÖ

17 jantla o araba yerinde sayar... kesinlikle stock yeni kasa bu durumda affetmez ama  stock hallerinde yoruma herzaman açık ....pilotaj kalkışta büyük bi faktörrrr( o arkadaş küçümsemek istemem ama bu istisnai bi durum :)

17 jantmı yerinde sayar benim araçımda öle bişey olmuyo ies lede kalktım yeni civiclede hepsi arkadasım hepsi stoc ikisinide aldım biz ezbere klasik konuşmuyoz yaşadıklaramızı anlatıyoruz
Gönderen: 34NDV88 - Ekim 12, 2009, 12:39:44 ÖÖ

17 jantmı yerinde sayar benim araçımda öle bişey olmuyo ies lede kalktım yeni civiclede hepsi arkadasım hepsi stoc ikisinide aldım biz ezbere klasik konuşmuyoz yaşadıklaramızı anlatıyoruz
aynen katılıyorum bende 2000 model 1.6ies le kalktım defalarca geçtim rollinde de geçtim dragtada sürücü dandiktir demeyin boşuna yılların tecrübesi karşımdaki adam ama vtec2 koparıo şahsen memnunum arabamın gidişinden
Gönderen: 34NDV88 - Ekim 12, 2009, 12:40:39 ÖÖ
bu arada videodaki ark bi ara motor ağrıza ışığını söndürsün :)
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 12:42:18 ÖÖ
bi hile var ama onda:)
Gönderen: 34NDV88 - Ekim 12, 2009, 12:44:30 ÖÖ
bişey diyemiycem belkide vardır belkide yoktur ama açık söliyim aklıma gelen izlerken vtec2 göstergesinin başka bi araca takılmış olabilice :) tartışma olmasın öle yaptınız demiorum sadece aklıma geldi :D
Gönderen: canguder - Ekim 12, 2009, 12:51:40 ÖÖ
ben şahsen denemek isterim vtec2 ile. bütün şartlar eşit olacak. bende 10 lt benzin varsa sendede o kadar olacak. stepne yoksa aracında bendede olmayacak. bunlardan ne olur demeyin en azından 50-60 kg farkeder bu saydıklarım. ayrıca jantların 17 olması aracı etkiler. etkilemez diyen arkadaşlar yanlış biliyorlar. isterseniz orjinal lastikleri olan vtec2 ile kalkın farkı o zaman anlarsınız. konuya gelince kalkışta eşit giderler diyorum 150den sonra yeni civic.
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 12:55:21 ÖÖ
kalkısta vtec2 150 erken anca 5 te alır 4 bitmeden yaklasır 180 falan yeni civic
Gönderen: civism - Ekim 12, 2009, 01:43:06 ÖÖ

aynen katılıyorum bende 2000 model 1.6ies le kalktım defalarca geçtim rollinde de geçtim dragtada sürücü dandiktir demeyin boşuna yılların tecrübesi karşımdaki adam ama vtec2 koparıo şahsen memnunum arabamın gidişinden

beyler arabanızın temizliğini bilmem ama yıpranmamış bi ies le deneyin derim ya da ii bi rakip bulun... devirlenmesi zaten zayıf olan vtec2 ye 17 jant... vtec2 orj. jant olsa (belki) kabullenirim :)
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 01:52:35 ÖÖ
devirlenmesimi zayıf vtec2 nin yanılıyosun bence.benim denediğim tertemiz iesdi 2001 model kız gibi
Gönderen: civism - Ekim 12, 2009, 02:03:21 ÖÖ
yeni civic dicektim ama farketmez   vtec te yeni civicte  STOCK ta 17 jantlı bi vtec2 yi yer(hemde rollin,drag,europe trip farketmez!) siz devir saatinin zıplamasına aldanmayın... ii geceler beyler
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 02:17:21 ÖÖ
yer tabi lafta dene gör konuşmayla biyere varamayız  10 kez kalktım hepsinde yedim yanıma gelemedi yeni civic
Gönderen: CioBassWorLd - Ekim 12, 2009, 02:41:14 ÖÖ
sen ya vtec2 ye binmedin yada sıkıyosun kafadan su 3 nesil civic arasında en iyi devirlenme vtec2 dedir komik olma dostum ;) izmir toplantısında denk gelebilirsek bende şu 3 nesille yürümek istiyom 17 jantlarımla  yeni civic top speed de alır stockta vitesleri uzun oldugu için
fakat şöyle bi olay var vtec2 erken redline girıyor diğer civiclere göre stock ta ama artık bununda çaresi var :) ve vtec 2nin top speed i 230 a çıkıyor bu seferde soner abinin dediği gibi new civicin yetişme durumu zor olur gibi bencede
haa bunada modifiye diyenler olursada olay modifiyeden çok devir bandını ileriye çekip top speed i yukseltmek amaclıdır derim ;)
 kalkışta ve esnekliktede vtec2 veriler + tecrube ;)
Gönderen: mali - Ekim 12, 2009, 07:36:00 ÖÖ
sanki banada vtec 2 alır gibi geliyor
Gönderen: SONE-R - Ekim 12, 2009, 12:07:19 ÖS
yaw yeni civic'ciler modifiyenizi yapın sonuna kadar, öyle gelin :) ne yapılıyosa artık :D
jant takmaktan başka bişey bilmiyor bizim ankaradaki yeni civicler.. görüntü var icraat yok :)
Gönderen: SONE-R - Ekim 12, 2009, 12:10:07 ÖS
zaten olay üstünlük sağlama olayına dönüşmeye başladı, yok sizin araçlar için dereceli ekzartirik mili üretilirmi ki, yok haders takılamaz, yav neden yapılmasın, yaptıran yokmu vaaar. SONE-R arkadaşımızda aracına bişeyler yaptırmış fakat söylemiyo, eksozla falan o kadran biraz zor gibime geldi, yada kuvvetli bir iniştenmi gidilirken çekilmiş.

nerede var? ancak yapılanlar body kit ve jant... bir de angel ve stop.. yeni civic'cilerin modifiye anlayışı bundan ibaret.. bende olanları yazdım eskiden beri konulara bakarsan, bir şeyi söylemiyorum onu da ileride anlatırız..
Gönderen: despe - Ekim 12, 2009, 12:14:47 ÖS
90 dereceden mi düşüyon soner abi kadran ne öyle ;D redline bile kaymış ;D
Gönderen: SONE-R - Ekim 12, 2009, 12:16:03 ÖS
90 dereceden mi düşüyon soner abi kadran ne öyle ;D redline bile kaymış ;D

aynen kardeşim... minareden aşağı bastım... :)
Gönderen: despe - Ekim 12, 2009, 12:21:33 ÖS
iman power ozaman ;D
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 01:24:54 ÖS
sen ya vtec2 ye binmedin yada sıkıyosun kafadan su 3 nesil civic arasında en iyi devirlenme vtec2 dedir komik olma dostum ;) izmir toplantısında denk gelebilirsek bende şu 3 nesille yürümek istiyom 17 jantlarımla  yeni civic top speed de alır stockta vitesleri uzun oldugu için
fakat şöyle bi olay var vtec2 erken redline girıyor diğer civiclere göre stock ta ama artık bununda çaresi var :) ve vtec 2nin top speed i 230 a çıkıyor bu seferde soner abinin dediği gibi new civicin yetişme durumu zor olur gibi bencede
haa bunada modifiye diyenler olursada olay modifiyeden çok devir bandını ileriye çekip top speed i yukseltmek amaclıdır derim ;)
 kalkışta ve esnekliktede vtec2 veriler + tecrube ;)
civism arkadaşım oku bana inanmıyosan
Gönderen: civism - Ekim 12, 2009, 01:49:18 ÖS
demek ki ben at gözlüğüyle bakıorum 4-5 kişi aynı şeyi diyosa... bana saygı duymak düşer :)
Gönderen: CioBassWorLd - Ekim 12, 2009, 01:54:25 ÖS
hiçbi arbayı kötulemek aşağılamak hiçbirimizin haddine değil ama biz olan şeyleri söylüyoruz burada

emre hacım o iman power banada uğrasa çok süper olcak bizim buralarda okdr yokuş yok ;D
Gönderen: SONE-R - Ekim 12, 2009, 01:55:41 ÖS
CioBassWorLd; iman power kolay.. reçetesi bizde...
Gönderen: CioBassWorLd - Ekim 12, 2009, 02:08:39 ÖS
biliyom aga kasıma kadar yetişmez ama olsun bekleriz teskereyi :) ozmna kdrda vtec2lerle vti ları yürütürsünuz artıkın siz ;D
Gönderen: civism - Ekim 12, 2009, 04:30:49 ÖS
hiçbi arbayı kötulemek aşağılamak hiçbirimizin haddine değil ama biz olan şeyleri söylüyoruz burada

emre hacım o iman power banada uğrasa çok süper olcak bizim buralarda okdr yokuş yok ;D
[/quote

:)
Gönderen: taskin_centaur - Ekim 12, 2009, 07:21:17 ÖS
beyler üç nesil honda kullandım 1998 ies 2003 Ls 2008 Prem. yeni civic biraz tarz olarak ies gibi üst devirleri seviyo o yüzden kullanımı daha haz veriyo ama vtec2 daha az yakıyo ve torqlu alt devirleri daha başarılı aynı devir aralıklarında rampa performansı daha iyi ama uzamalar arasında öyle uçurumlar yok üç nesilinde ama 150-160 tan sonra yeni civic kendini hissettiriyo eeee bide o süratlerde korkutmuyo
Gönderen: maxx - Ekim 12, 2009, 08:43:27 ÖS
yaw yeni civic'ciler modifiyenizi yapın sonuna kadar, öyle gelin :) ne yapılıyosa artık :D
jant takmaktan başka bişey bilmiyor bizim ankaradaki yeni civicler.. görüntü var icraat yok :)

konu hangi arabaya ne kadar modifiye yapılır değil.
konudan devam..
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 08:51:55 ÖS
demekki vtec2 ieside yeni civicide kalkışta alıyo son hızdada yeni civic anca 180 den sonra alıyor sonuc bu
Gönderen: canguder - Ekim 12, 2009, 08:58:21 ÖS
bana göre 180 değil 3.vitesin ortalarında yeni civic ayırmaya başlar. yani 150 gibi geçer. ben 99 model 2.0 vectra ile 0-180 denedim. vectrada 2kişi 18 jant eksoz filtre var benim araç tamamen stock. civic 3.vitesin ortalarında bayağı bir ayırmaya başlıyor ve asla bırakmıyor. yeni civicin en can alıcı noktası 3.vites 118de başlıyor 177ye kadar gidiyor. çoğu araçta bu oranı göremezsiniz. bu hız aralıklarında normal araçlar en azından 2 vites değiştirir. bence yeni civic kullanmadan karar vermeyin. 00 ies düz vites kullandım ve yeni civicten performansı daha zayıf geldi. ies ile vtec2 arasında büyük fark olduğunu sanmıyorum. denemek tecrübe etmek lazım. isteyen olursa her türlü deneriz.
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 09:10:19 ÖS
vtec2 de 1-2-3 4 180 e kadar iyi gidiyor bi tek 5 te bayılıyo zor alır 180 önce bence deneyin yakın arkadaşlar varsa görelim bizde
Gönderen: bayram - Ekim 12, 2009, 09:13:41 ÖS
bana göre 180 değil 3.vitesin ortalarında yeni civic ayırmaya başlar. yani 150 gibi geçer. ben 99 model 2.0 vectra ile 0-180 denedim. vectrada 2kişi 18 jant eksoz filtre var benim araç tamamen stock. civic 3.vitesin ortalarında bayağı bir ayırmaya başlıyor ve asla bırakmıyor. yeni civicin en can alıcı noktası 3.vites 118de başlıyor 177ye kadar gidiyor. çoğu araçta bu oranı göremezsiniz. bu hız aralıklarında normal araçlar en azından 2 vites değiştirir. bence yeni civic kullanmadan karar vermeyin. 00 ies düz vites kullandım ve yeni civicten performansı daha zayıf geldi. ies ile vtec2 arasında büyük fark olduğunu sanmıyorum. denemek tecrübe etmek lazım. isteyen olursa her türlü deneriz.
ne zaman istersen ben deneyebilirim ist bahçelievlerdeyım
Gönderen: canguder - Ekim 12, 2009, 09:15:28 ÖS
ne zaman istersen ben deneyebilirim ist bahçelievlerdeyım

tamam deneyelim aracın stockmu ?
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 09:18:08 ÖS
tamam deneyin bizde tartışmaya son verelim videoda koyun :)
Gönderen: canguder - Ekim 12, 2009, 09:19:07 ÖS
hatta müsahitsen şimdi gelirim bu akşam bitirelim işi :) bağcılardayım
Gönderen: bayram - Ekim 12, 2009, 09:20:08 ÖS
ben kaç kere denedım yenikasayla uzunda flan dıyosunuzya hanı yenı kasa alıyo dıye ızmıtten buraya kadar geldık arkadasla hep ondeydım bomboş yolda yani:)
Gönderen: hunace - Ekim 12, 2009, 09:20:54 ÖS

arkadasim sen yeni civicle, 99 vectra 2.0dan daha kalkiştan itibaren ayrilman gerekir.yakin bi arkadasimda vardi ve  benim eski arbam olan brava kalkişta her türlü yiyordu vectrayi. vtec2 ile brava kalkista cok yakin, bi deneyecek arkadas olsada da bunu da denesek. ama tekrar söylüyorum 3.viteste vectranin senin plakanı zor okuması lazim. 4 ve 5 te yaklaşabilir onu bilmiyorum.
Gönderen: CioBassWorLd - Ekim 12, 2009, 09:22:00 ÖS

[/quote

ne anladın neye gülüyon kimbilir hocam ama bende sana çok gülüyom ;D
Gönderen: serdarr - Ekim 12, 2009, 09:23:04 ÖS
ben kaç kere denedım yenikasayla uzunda flan dıyosunuzya hanı yenı kasa alıyo dıye ızmıtten buraya kadar geldık arkadasla hep ondeydım bomboş yolda yani:)
17 jant varsa onada inanmazlar imkansız:) ben uzundada alcağına inanmıyomda 180 sonra 5 te bayıldığı için dedim geçebilir:)
Gönderen: fikito - Ekim 12, 2009, 09:27:51 ÖS
arkadaşlar vtec 2 130 a kadar geçer ama ondan sonra yeni civic yakalar  00 ies 07 elegance oto. 09 elegance oto. araçlarım var vtec 2 yide geçici 3 günlügüne kullandım vtec2 yi kalkışta çok iyi ama 160 dan sonra yeni civic alır arkadaşlar zaten deneyince görüceksiniz
Gönderen: emre16 - Ekim 12, 2009, 10:30:23 ÖS
fikito arkadaşıma aynen katılıyorum zaten burda herkesin de anlatmak istediği o...vtec2 130-140 lara kadar götürür ondan sonra yeni kasa gecer buda 125 beygirin verdiği güç olsa gerek ama sonuçta ikiside honda ikisininde motorları harika tartısmaya gerek yok bence....
Gönderen: fikito - Ekim 12, 2009, 10:35:47 ÖS
fikito arkadaşıma aynen katılıyorum zaten burda herkesin de anlatmak istediği o...vtec2 130-140 lara kadar götürür ondan sonra yeni kasa gecer buda 125 beygirin verdiği güç olsa gerek ama sonuçta ikiside honda ikisininde motorları harika tartısmaya gerek yok bence....
+1903
Gönderen: maxx - Ekim 12, 2009, 10:57:27 ÖS

Tartışmak için açılmadı zaten konu, ben vtec2 yeni civic' i geçiyor diye ilk söylendiğinde cidden şaşırdım, onun üzerine denenmiş midir, yoksa afaki tahminler midir anlamak için konuyu açtım. Ama "serdarr" vtec2 ile çok kez denediğini ve hepsinde yeni civic' i geçtiğini söylüyor. Aksini söyleyen de çıkmadı. O sebeple sanırım vtec2 geçiyor demek durumundayız.

Ama ilk fırsatta deneyeceğim.
Gönderen: adrenaliinn - Ekim 12, 2009, 11:00:21 ÖS
hangisi geçerse geçsin sonuçta ikisi de honda ikiside civic  >=ok
Gönderen: Çağrı - Ekim 12, 2009, 11:31:20 ÖS
manuel cıvıc denk gelse bende denıcem ;)
Gönderen: Ozgu_Akcan - Ekim 13, 2009, 12:02:08 ÖÖ

http://videos.streetfire.net/video/2006-Civic-16-D16V1-3rd_709102.htm

ya arkadaslar bı sorum olucak kusuruma bakmayın konuyu basından sonuna kadar okudum 4 sayfayıda tamam vtech2 her turlu yenı kasayı gecıyo dıyosunuz yada deneyen arkadaslar soyluyo bunları bı yana bırakalım

benım arabam otomatık malum 110 beygır yukarıdakı vıdeoda ızledım 3. vıtesde 150 km hıza ulasıyo ben aracımı d3 e aldıgım zaman bunu bı kac kes denedım 6000 devırde ben 160 ı goruyorum sonra mecburen D4 e atıp devam edıyorum asagılara kadar :) vıdeodakı arac nasıl oluyoda 150 de kalıyo 7000 devırde ?

acaba bendemı bı sorun var yoksa arkadasın aracdamı :)

Gönderen: onur1980 - Ekim 13, 2009, 01:07:26 ÖÖ
otm ile manuelın dıslılerı farklı manueller 5 vıtes otm ler 4.  bundan dolayı otm lerın vıtes araları uzun onun ıcın 3 te 160 goruyorsunuz.
Gönderen: Ozgu_Akcan - Ekim 13, 2009, 01:13:19 ÖÖ
tesekkur ederım
Gönderen: serdarr - Ekim 13, 2009, 01:17:13 ÖÖ
son hızlarıda daha iyi otomatiklerin
Gönderen: Ozgu_Akcan - Ekim 13, 2009, 01:20:34 ÖÖ
ben daha 200km yı gecmedım :) bıgun attı kafam top speed e kalkıstım 200 deyken sagolsun onumdekıo vatandas yol vermedı ıcımızde patladı o gundur de denemıyorum :)
Gönderen: Ozgu_Akcan - Ekim 13, 2009, 01:21:26 ÖÖ
2, vıtes 110km/h - 3,vıtes 160km/h 4, vıtes 200km/h ustune cıkmadım henuz
Gönderen: serdarr - Ekim 13, 2009, 01:21:56 ÖÖ
218 bizimkiler otomatikler 220 yi geçiyormuş öle dedi bazı arkadaşlar
Gönderen: serdarr - Ekim 13, 2009, 01:28:45 ÖÖ
Gönderen: poşetçay - Ekim 13, 2009, 01:29:31 ÖÖ
arkadaşlar illegalleri lütfen msnde konuşalım
Gönderen: Ozgu_Akcan - Ekim 13, 2009, 01:30:17 ÖÖ
sory
Gönderen: serdarr - Ekim 13, 2009, 01:31:04 ÖÖ
otoban dediği ps 3 de:)
Gönderen: poşetçay - Ekim 13, 2009, 01:31:28 ÖÖ
yerse :)
Gönderen: serdarr - Ekim 13, 2009, 01:53:57 ÖÖ
admin benim konuya yeni resim attım açmıyo direk link bi baksana:)
Gönderen: kacaman - Ekim 13, 2009, 08:53:05 ÖÖ
o zaman stock vtec2 si olan arkaşımın aracı kesin arızalı, çünki her seferinde geçiyorum. arkadaşımızda bu sitede ama cevap yamamış bu konuda üzüldüm.
Gönderen: maxx - Ekim 13, 2009, 11:42:11 ÖS
Hocam senden başka yeni civic sahibi üye yazmıyor. Bir tane vtec2 sahibi geçtim diyor, karşılığında bir tane yeni civic sahibi geçtim diyor. Bir de senin araçta bodykit var, fiberse eğer onun ağırlığını da hesaba katmak lazım. Motor stock olsa da bodykit ciddi ağırlık yapıyor.
Gönderen: kacaman - Ekim 13, 2009, 11:49:16 ÖS
Hocam senden başka yeni civic sahibi üye yazmıyor. Bir tane vtec2 sahibi geçtim diyor, karşılığında bir tane yeni civic sahibi geçtim diyor. Bir de senin araçta bodykit var, fiberse eğer onun ağırlığını da hesaba katmak lazım. Motor stock olsa da bodykit ciddi ağırlık yapıyor.
hayır abs plastikten çok hafif malzemeler,bende bu araçtan önce 2008 premium vardı siyahtı ve anatomik spoyler dışında hiçbirşey yoktu, siyah civicimle yapmıştım bununla denemedim fakat, sürekli kullandığım yolda bu aracımı denedim biraz daha istekli gibi gidiyor yani 3-4 km daha yüksek hıza çıktı , kadranın olası sapma hatası da olabilir, ama gerçekten dikkat ettim yeni civic sürücüleri hiç birşey yazmamışlar.
Gönderen: kacaman - Ekim 13, 2009, 11:53:01 ÖS
benim birde anlamadığım benim geçtiğim arkadaş bu sitede üye, keşke kendisi yazsa da anlattıklarımız havada kalmasa, hava dan laf açılmışken, gerçi arkadaşların bazıları arabalarını havada karada hatta minareden aşşağı bile sürebiliyor ama, biz gerçeklerden bahsediyoruz.
Gönderen: SONE-R - Ekim 14, 2009, 07:15:17 ÖÖ
gerçi arkadaşların bazıları arabalarını havada karada hatta minareden aşşağı bile sürebiliyor ama, biz gerçeklerden bahsediyoruz.

hayırdır bir problem mi var? senin araban böyle yürümüyor diye gerçeklerden bahsetmemek mi oluyor?
Gönderen: despe - Ekim 14, 2009, 07:33:19 ÖÖ
benim birde anlamadığım benim geçtiğim arkadaş bu sitede üye, keşke kendisi yazsa da anlattıklarımız havada kalmasa, hava dan laf açılmışken, gerçi arkadaşların bazıları arabalarını havada karada hatta minareden aşşağı bile sürebiliyor ama, biz gerçeklerden bahsediyoruz.

özel msj at ozaman konuyu arkadaşa görsün görmemiştir belki. kardeşim denedik diyoruz işte iki araçta stock dragta vtec2 alıyor yeni kasa hantal kalıyor. rollingte 4. vitesin sonlarına kadar yanyana gidiyorlar vtec2 nin 4. vites bittiği zaman yeni kasa geçiyor. biz minareden aşağı sürebilenlerdeniz. abs plastik malzeme hafif bi malzeme değildir sadece plastik olduğu için esnek uzun ömürlü sağlam bi malzemedir bunuda belirteyim :)
Gönderen: racing3000 - Ekim 14, 2009, 10:15:34 ÖÖ
yaw arkadaşlar sessiz kalim dedim yapamadım patlicam nerdeyse burda  >%Sakin . ya benim yemediğim yeni kasa kalmadı ya, off yani. resmen dalga geçiyorum, yanımda suratı kırk karış olmuş egsozlu (boğazdan çekili) filtreli kaç tane yeni kasayı güneş gözlüğümün sapını ısırarak gıcık vererek geçtiğimi hatırlamıyorum artık yemin ederim. he normal kafa tutulsa neyse, nen geçiyoruz işte, ama yok olmuyor, arabamız eski model ya, yenilen pehlivan misali yüklendikçe artık iş keyfi kapışmadan çok ders vermeye dönüştü defalarca. bu kadar net yani...200 e kadar hep öndeyiz hep, sabittir yani artık bu durum. kaldıki eksantrik ve farklı bir yazılımla 200 de sonrada önde oluruz. sadece devri fazla çevirsek belki şansımız olmazdı ama egsantrik max hp yi yukarı taşıdığından o durumda da sorun yok. sonucu tekrarlıyorum aynı modlarla vtec2 her daim 200 e kadar önde. istersek 200 den sonra da önde olma şansımız var  >=ok
Gönderen: SONE-R - Ekim 14, 2009, 10:53:31 ÖÖ
Burak kardeşim döktürmüşsün.. beni şu speclerimle geçecek bir yeni kasa civic tanımıyorum.. nos ve turbo harici istediklerini yapsınlar (ki yapmaları çok zor, motorun konumu müsait değil) sonları hüsran :)
Gönderen: racing3000 - Ekim 14, 2009, 11:06:18 ÖÖ
ya abim hakkaten öyle ya, ben bi de her viteste deneme yaptım defalarca, yani bu işi anlamsız bi noktaya sürüklemenin alemi yok. hodri meydan ya burdan adana ve mersindeki tüm yeni civic severlere sesleniyorum plakam 33 B 3000 (ki bi çoğu iyi öğrenmiştir) drag roll 200 e kadar her devir her viteste denerim. bol şahitli olsun lütfen ;)
Gönderen: civism - Ekim 14, 2009, 11:39:00 ÖÖ

max konu kalkış stock ta vtec2 yer bunu sağır sultan bilio drag diyelim şuna.. şahsen yeni kasylada ies lede bi çok kez geçtim 17 jant vtec2 yi... olay burda patlak veriyorr 17 jant larda
Gönderen: Co Black - Ekim 14, 2009, 12:15:50 ÖS
Aslında bu konunun başlangıcı benim sizlerle paylaştığım bi konudan geliyor. (Megane ve c200 avladım konusundan :):))
Bütün sayfaları okudum, ancak fırsatım oldu.
Ben bundan önce 1 yıl kadar VtecII kullandım ve geçildiğim araba sayısını parmakla sayarım.Boş yolda bmw lere falan geçildim.
Sonra 208 Elegance aldım düz ve araç 16.000 km deydi.
Kullandığımda bana hiç keyif vermedi, çok hantal geldi.Hatta burda bi kaç kere yazdım , gerçekten hantal mı banamı öyle geliyo diye belirttim.
ama aracın motoru açılmamış.Ben son 1 aydır aracı zorluyorum ve gaza basınca artık cevap alabiliyorum.
Bir önceki aracı VTEC II olan biri olarak açık söyliyim.İki araçta stock ise yeni kasa bariz geçer, fark olarak Vtec II hızı pilota çok net hissettiriyo, yeni kasalar çok daha yumuşak ve yol tutuşu ii.
Aracıma tek yapmam gereken Spor yay uygulaması kaldı.Ondan sonra bütün Vtec II lerle deneyebilirim.
Ya ben geçerim, ya onlar dert değil :):)
Yeni kasaları geçen arkadaşlar şunu da unutmasın ki, yeni kasa sahiplerinin bir çoğu günlük kullanım gibi kullanıyorlar arabalarını ve sadece anlık katılıyolar katılımlara.

Ama benim hiç endişem yok ve gönül rahatlığıyla varım diyorum :)
Gönderen: SONE-R - Ekim 14, 2009, 12:18:30 ÖS
Co Black keşke ankarada olsaydın...
Gönderen: despe - Ekim 14, 2009, 12:29:36 ÖS
co black sen hissetiğini söylemişsin ben denediğimi yazdım :)
Gönderen: Co Black - Ekim 14, 2009, 01:01:27 ÖS
Keşke aynı şehirde olsaydık:):):)

Ama hissettiğim değil, iki aracıda kullanan biriyim, ama şu konuda haklısın bi Vtec II ile katılımmadım, senin tecrüben daha gerçekçi.
Ama halaa iddialıyım, geçiliceğim stock bi Vtec II olduğunu düşünmüyorum :)
Gönderen: racing3000 - Ekim 14, 2009, 01:44:57 ÖS
Co black hocam, aracın stoksa yarın itibariyle benimki de stok olacak. hangi şehirdesiniz tam olarak?
Gönderen: racing3000 - Ekim 14, 2009, 01:54:33 ÖS
eğer stok değilse ne varsa aynından ben de koyarım, iki şehrin ortasında buluşalım, herkes aydınlansın bu konuda. bu mersin honda akbayrak plazada çalışan ve ordan ayrılıp kendine dükkan açan arkadaşlar ciddi bir plaka listesi verebileceklerini söylediler. tel numaralarını verebilirim. ne listesi diyeceksiniz, 33 B 3000 plakalı 2002 model beyaz civic LS tarafından geçilip de bu arabalara ne yapabiliriz, eskisi gelip bunu geçiyor diye yardım isteyen ve aralarında otobanda 237 km gören bir yeni kasa civic plaka listesi. he bu arada şunu da söylim, 1.8 otomatik de var aralarında. keşke herkes yanılsa ama senin gibi nazik ve keyife keder paylaşsa fikirlerini. yaw hepimiz hondacıyız. + larını saymakla bitiremeyiz. örneğin yol tutuş vs gibi şeylerde yeni kasanın vtec 2 den iyi olduğu bariz bir gerçek. ama 0-200 de GEEÇİİİLİİYOOOR , malesef. malesef çünkü 2000 model fiatla, veya 8v gibi verimsiz bir seat leon motoruyla yeni kasalara kafa tuttular gözümün önünde. o an korkmamak, honda her türlü yer demek isterdim. co black arkadaşım son yazdıklarımın hepsi genel, sen üstüne alınma ama dediğimde ciddiyim, ara bir yerde buluşmaya hazırım ben..
Gönderen: Vtec.II - Ekim 14, 2009, 02:17:43 ÖS
Adana-Mersin , Ankara , Bursa çağrı yapıyoruz yeni civic sahiplerine yokmu deneyecek ?
Gönderen: racing3000 - Ekim 14, 2009, 02:27:58 ÖS
vallahi billahi
Gönderen: serdarr - Ekim 14, 2009, 02:54:33 ÖS
10 kez kalktım diyorum hepsinde fark 2 boy keşke video ya alsaydım ama çağırcam arkadaşımı alacam bu sefer video ya.bişey daha sölim eski iesimle de yeni kasayı alıyodum vtec2 ile önden onu salip sonradan yapıştırıp aldığım anlar bile oldu bırakın bence yeni yeni eskiye geçilmez ezberini.
Gönderen: serdarr - Ekim 14, 2009, 03:01:47 ÖS
iesimde de 17 jant vardı bu arada:)
Gönderen: serdarr - Ekim 14, 2009, 03:04:41 ÖS
vtec2 yi 1,6 larda vti dan başkası alamaz diğer modeller için de sölüyom 1,6 sınıfının normal olmak kosuluyla turbo  vs hariç sınıfının en seri iyi giden arabası her modelin sedan 1,6 sını yer
Gönderen: canguder - Ekim 14, 2009, 03:56:32 ÖS
ies ile vtec2 arasında dağlar kadar fark var o zaman yeni civici geçtiğine göre. ben ies kullandım ve yeni civicle aynı performansta değil bu kadar söylüyorum.0-200 derseniz o hiç değil. benim önceden yazdığım gibi vtec2 0-150 arası baş başa gider ama 0-200 yeni civic götürür. ayrıca 240 gibi bir son hızı varki çoğu 1.6 bu hıza ulaşamaz. 0-150 için berabere diyorum. 2-3 boy ne demek 90 beygir arabayımı geçiyorsunuz hemde 17 jantla. bence pilotaj farkı var yeni civic bu kadar güçsüz değil. hepimizi honda seviyoruz tabiki tartışılacak ama tek denemeyle bu sonuca varmak uygun değil. iki araçta stock olacak benzin deposu birinde full birinde 2 lt olmayacak.birinde istepne olup diğerinde olmayacaksa zaten 1 sn kaybeder başta. karşınızdaki aracı bilmeden kalkıyorsunuz.pistteki süreleride incelemek lazım.stock vtec2 mi daha hızlı yeni civicmi ? sonuç olarak ben 3.20i geçtim 0-160 arası ama bmwde 18 jant 5 kişi ve full bagaj vardı. olay bundan ibaret.
Gönderen: serdarr - Ekim 14, 2009, 04:02:58 ÖS
ben bi kere denemedim en az 10 kez kalktık oda senin gibi hırs yapmıştı kalktıkça kalktık sonuc hep aynı vtec2 önde hadi 1-2-3 deneme pilotaj olsun gerisi ne olcak
Gönderen: canguder - Ekim 14, 2009, 04:06:39 ÖS
ben bi kere denemedim en az 10 kez kalktık oda senin gibi hırs yapmıştı kalktıkça kalktık sonuc hep aynı vtec2 önde hadi 1-2-3 deneme pilotaj olsun gerisi ne olcak

ben hırs yapmadım arkadaşım zaten çocukça tatminlerde değilim. sadece aracın hakkını yememek lazım diyorum. arkadaşının aracı dışında herhangi bir yeni civicle kalktınmı diye soruyorum. yenilen pehlivan güreşe doymaz arkadaşın yenilmiş kabul etmemiş.  hakkını vererek kullanılmış motoru açılmış yeni civic hiçte yavaş gitmiyor. belki benim vtec2 kullanmam lazım. ama seninde yeni civic kullanman kesinlikle gerekli. araçları değiştirip birde deneyin.video bekliyoruz.
Gönderen: serdarr - Ekim 14, 2009, 04:13:13 ÖS
arkadaş çok iyi açtığını söledi aracını
Gönderen: serdarr - Ekim 14, 2009, 04:14:51 ÖS
video lazım doğru diyorsun yakın olan arkadaşlar çekçekti bir an önce koysunlarda bakalım bizde
Gönderen: Co Black - Ekim 14, 2009, 04:21:34 ÖS
Ben istanbuldayım, aracımda filtre bile yok, sadece kaporta modifiyesi var.
Bide jantlarım 17 ve 225/45/17.
Jant lastik orjinal olsa kesin daha atik olurdu.
Kuru bi havada ve müsait olduğumuz zaman buluşuruz.Ya da sitenin düzenlediği buluşmaların birinde deneriz.
Hem bütün üyeler de takip etmiş olur.
Ben geçilsemde geçsemde bi derdim yok.Dediğim gibi, ben vtec II ile katılımmadım ama Vtec II den inip new civice biniyorum.
Stock bi vtece geçiliceğimiz sanmıyorum :):)
Gönderen: maxx - Ekim 14, 2009, 04:30:12 ÖS
stock ies' de mi geçiyor yeni civic' i. Peki yeni civic' in geçebildiği herhangi bir civic var mıdır acaba.

Ben "yeni eskiyi geçer" ezberinde değilim. Herkes okuduğunu iyi anlasın. "vtec2 nin geçtiğini görünce çok şaşırdım" diye açtım konuyu. Kendi mantığımca da yeninin eskiden daha iyi (performans açısından) olduğunu düşündüm o kadar. Şimdi de aracın hedef kitlesi değişti konusuna girilmesin boş yere.
Gönderen: SONE-R - Ekim 14, 2009, 04:32:56 ÖS
ankarada bi tane yeni civic'ci yok yazıklar olsun :D :D hepsi jant angel far takıp hava atıyo ama yollarda fıssss :D :D
Gönderen: SONE-R - Ekim 14, 2009, 07:28:23 ÖS
Kendi mantığımca da yeninin eskiden daha iyi (performans açısından) olduğunu düşündüm o kadar.

Civic Si, VTi da eski.. onları da geçer değilmi yeni civicler.. böyle mantık olur mu ya: yeni üretim araba eskisini geçer..
Gönderen: serdarr - Ekim 14, 2009, 07:30:30 ÖS
Gönderen: maxx - Ekim 14, 2009, 07:33:29 ÖS
Yeni civic ne vti' in ne de si' nin devam modeli. Yeni civic vtec2' nin devam modeli. Oldu olacak (civic) type-r' ı da koyun da tam olsun bari.
ASıl sizinki biraz garip bir mantık yürütme olmuş değil mi.
Gönderen: racing3000 - Ekim 14, 2009, 07:37:59 ÖS
Soner abicim yorma kendini boşver ;) duyan duymuştur. fıssss, tuttum bunu  >%6rol
Gönderen: racing3000 - Ekim 14, 2009, 07:44:26 ÖS
Ben istanbuldayım, aracımda filtre bile yok, sadece kaporta modifiyesi var.
Bide jantlarım 17 ve 225/45/17.
Jant lastik orjinal olsa kesin daha atik olurdu.
Kuru bi havada ve müsait olduğumuz zaman buluşuruz.Ya da sitenin düzenlediği buluşmaların birinde deneriz.
Hem bütün üyeler de takip etmiş olur.
Ben geçilsemde geçsemde bi derdim yok.Dediğim gibi, ben vtec II ile katılımmadım ama Vtec II den inip new civice biniyorum.
Stock bi vtece geçiliceğimiz sanmıyorum :):)

hocam burdaki herkes şahit olsun eğer sorun değil dersen tarih belirleyelim ankarada buluşalım. ben de mersindeyim, tam yolun ortası olur. bu anlamsız sonucu belli tartışma da son bulur..

Gönderen: serdarr - Ekim 14, 2009, 11:21:55 ÖS
rakip yok heralde yeni kasalarda nerde hızlı arkadaşlar:)
Gönderen: canguder - Ekim 15, 2009, 12:22:39 ÖÖ
ben her zaman diyorum aracınız stock ise mekanı belirleyin gelip deneyelim.forumdan merak edenlerde toplanır hangi aracın daha performanslı olduğu belli olur. ayrıca benim aracım otomatik buna rağmen denemek istiyorum. düz civice 3 boy atıyorsanız banada 5 boy fark atarsınız artık. ben hertürlü denerim eşit şartlarda.
Gönderen: civism - Ekim 15, 2009, 12:33:03 ÖÖ
ankarada bi tane yeni civic'ci yok yazıklar olsun :D :D hepsi jant angel far takıp hava atıyo ama yollarda fıssss :D :D

toyoto celica ve honda yeni civic ....   sınıfının zayıf halkaları şekil 10 numara :) gerisi zayıf
Gönderen: serdarr - Ekim 15, 2009, 12:36:51 ÖÖ
iyice yüklendik yeni civice:)
Gönderen: civism - Ekim 15, 2009, 12:43:41 ÖÖ
ne olursa olsun sınıfında en iyi araç... en azından yeni kasalarda en serisi ve en estetik olanı... yeni kasacılar boşverin redline ı görmeyin 2000 devirde piyasanızı yapın :) bu konuda tüm civiclerden üstün nede olsa integra kasa
Gönderen: Co Black - Ekim 15, 2009, 07:43:35 ÖÖ
Hem pilotaj , hem performans varım :)
Gönderen: ufuk - Ekim 15, 2009, 10:30:29 ÖÖ
arkadaşlar illegalleri lütfen msnde konuşalım

Bir adminimiz ilk uyarıyı  yapmış . Bende tekrardan söylüyorum arkadaşlar illegalleri özelden msnden konuşalım. Ve bazı anlar konu birbirinizi kırmaya doğru gidiyor. Üçüncü uyarı yapılmadan konu silinir ..  Keyifli forumlar ...
Gönderen: mali - Ekim 15, 2009, 11:19:29 ÖÖ
sonuçta ikiside Honda :)
Gönderen: maxx - Ekim 15, 2009, 05:51:53 ÖS
Evet arkadaşlar adminler burada haklı, konu illegal teklifler yağsın diye açılmadı. İller arasında çağrı yapmanıza gerek yok. Bu kadar hırslanmaya da gerek yok. İstanbul Pendik' teyim. Araç stock düz vites 08 sedan. Bu hafta olmaz ama haftaya bir gün ayarlayabilirim. stock yeni civic görmek isteyen stock vtec2 sahipleriyle bilgi alışverişi yapabiliriz :)
Gönderen: serdarr - Ekim 18, 2009, 12:24:43 ÖÖ
konuda varmı gelişme kardeşim
Gönderen: mali - Ekim 18, 2009, 12:41:16 ÖÖ
yine tekrarlıyorum sonuçta ikiside honda
zaten öyle boy boy fark olmaz
Gönderen: serdarr - Ekim 18, 2009, 12:53:47 ÖÖ
olur kardeşim olur hemde boy boy ben gördüm sende görürsün
Gönderen: mali - Ekim 18, 2009, 01:10:54 ÖÖ
ikiside stoksa veya ikiside aynı modlandıysa
şoförün biride acemiyse
boy boy olmaz bence :)
Gönderen: serdarr - Ekim 18, 2009, 01:23:01 ÖÖ
boy dediğim 3 vites bitene kadar 2 boya yaklaşıyor benim araç stoc 17 jant vardı
Gönderen: mali - Ekim 18, 2009, 02:35:55 ÖÖ
yani vtec 2 diyoruz o zaman
Gönderen: serdarr - Ekim 18, 2009, 02:20:36 ÖS
aynen devam vtec2:)
Gönderen: Co Black - Ekim 18, 2009, 06:13:24 ÖS
Her türlü new civic :)
Gönderen: CioBassWorLd - Ekim 18, 2009, 10:31:28 ÖS
her türlü 7gen civic LS :)
Gönderen: maxx - Ekim 18, 2009, 11:42:52 ÖS
Sonuç dersek, denemedim, denendiğine de şahit olmadım ama, körfezde denenmiş. vtec2 alıyormuş. buradan da deneyenler olmuş zaten yazıldığı üzere.
Yani yeni civic hantal kalıyor boynuz kulağı geçemiyor :)
Gönderen: serdarr - Ekim 19, 2009, 12:33:41 ÖÖ
körfez pisttindemi denenmiş draglarda
Gönderen: zedrix - Ekim 19, 2009, 12:43:03 ÖÖ
vtec 2 kalkısta alır ama kım nederse desın yenı kasadakı son surat stok cıvıclerın cogunda yok belkı type r da vardır
yakın bır abım 242 ye kondurdu ıbreyı
Gönderen: maxx - Ekim 19, 2009, 12:47:18 ÖÖ

evet dragda denenmiş.
Gönderen: serdarr - Ekim 19, 2009, 12:51:32 ÖÖ
son süratta yeni kasanın alacağı kesin onun aksini kimse söyleyemez.genelde şehiriçinde kullanıldığı için trafikte vs karşılaşıyor bu iki kasa sonucta da vtec2 ler hep önde.otoban yada boş bir yol olursa zate gider 200 den sonra oda düşük olasılık:)
Gönderen: serdarr - Ekim 19, 2009, 12:52:37 ÖÖ

evet dragda denenmiş.
fark ne kadarmış kardeşim 0-400 galiba
Gönderen: poşetçay - Ekim 19, 2009, 12:53:23 ÖÖ
araya uçak giricek kadar
Gönderen: serdarr - Ekim 19, 2009, 12:53:45 ÖÖ
5 tır boyumu:)
Gönderen: poşetçay - Ekim 19, 2009, 01:08:21 ÖÖ
aynen
Gönderen: serdarr - Ekim 19, 2009, 01:18:49 ÖÖ
ies lede kalkmışmı yeni civic
Gönderen: CioBassWorLd - Ekim 19, 2009, 01:21:09 ÖÖ
ies alır bence
Gönderen: serdarr - Ekim 19, 2009, 01:22:18 ÖÖ
alır ondan şüphem yok denedim çünkü:)
Gönderen: poşetçay - Ekim 19, 2009, 01:40:09 ÖÖ
ies ile yürümedi ies ile vtec2 yürüdü wtec2 aldı
Gönderen: maxx - Ekim 19, 2009, 01:41:43 ÖÖ

evet dragda denenmiş.
fark ne kadarmış kardeşim 0-400 galiba

Onu bilemiyorum. Muhtemelen 0-400' dür.
Gönderen: serdarr - Ekim 19, 2009, 01:48:07 ÖÖ
vtec2 yani ieside yeni civici de alıyor dedim inanmadılar
Gönderen: CioBassWorLd - Ekim 19, 2009, 02:32:14 ÖÖ
inanmayanlar denesin çok kolay hocam ;)
Gönderen: hunace - Ekim 21, 2009, 07:05:42 ÖS
fabrika verilerine göre vtec2 nin de yeni civic in de torku ayni. buna vtec2 nin kisa şanzumanini ve yeni civic in daha ağir kasasini eklersek kalkişta vtec2 geçer diyor, zaten vtec2 nin fabrika verisi 0-100 ü de daha iyi.
Gönderen: mali - Ekim 21, 2009, 08:02:31 ÖS
inanmayanlar denesin çok kolay hocam ;)

güzel bir videoyla süslenebilir bence
Gönderen: karakusak - Ekim 21, 2009, 08:28:22 ÖS
motorun konumu tasarımı müsait değil... headers takamazsınız mesela... sizin için egzantrik te üretilir mi üretilmez mi belirsiz.. sadece filtre ve egzoz yaparsınız o kadar..
bn arabayı aldım headers var dediler ama bilmiorum yeni civic bigün gösteririrm sonucada yazarım.....
Gönderen: SONE-R - Ekim 21, 2009, 09:45:31 ÖS
tamam ben de merak ediyorum headers uyumunu... eğer alır ve takarsan sonuçlarını yazarsın buraya.. modifiye güzeldir :D
Gönderen: serdarr - Ekim 22, 2009, 01:34:49 ÖÖ
video gelmedi hiç bekliyoruz ama
Gönderen: canguder - Ekim 22, 2009, 11:00:28 ÖÖ
yakında abi 1.4 ile yeni civic kalktımı ?

kalktı abi 1.4 geçiyor diye yorumlar görürüz :)

arkadaşlar ben ies kullandım.performans açısından yeni civic gerçekten daha iyi.vtec2 kullanmadım nasıl olduğunu bilmem.denemek görmek lazım ama ies alır deyince orda durun derim.
Gönderen: hunace - Ekim 22, 2009, 12:03:12 ÖS
yakında abi 1.4 ile yeni civic kalktımı ?

kalktı abi 1.4 geçiyor diye yorumlar görürüz :)

arkadaşlar ben ies kullandım.performans açısından yeni civic gerçekten daha iyi.vtec2 kullanmadım nasıl olduğunu bilmem.denemek görmek lazım ama ies alır deyince orda durun derim.

ben üçünü de kullandim, vtec ve yeni civic birbirine cok yakın anlayamadım hangisis daha iyi. ama ikisi de ies ten iyi gibi geldi.
Gönderen: taskin_centaur - Ekim 22, 2009, 07:04:30 ÖS
son yorum çok doğru iesin 5 fırın ekmek yemesi lazım
Gönderen: mali - Ekim 22, 2009, 07:38:01 ÖS
birisi denesin o zaman video atsın
Gönderen: serdarr - Ekim 22, 2009, 08:55:51 ÖS
ies vtec2 ile kafa kafa gidiyor 1 boy 2 bitirken yiyor. vtec2 yeni civic 3 bitene kadar aradaki fark 2 boyu geçiyor. bende ies varken denemiştim alıyor yeni sedanı. boşuna denemeden yazmayın vtec2 iesi iesde yeni kasayı alıyor
Gönderen: Co Black - Ekim 23, 2009, 08:01:59 ÖÖ
Vtec II bayaa efsaneymişde kıymetini bilemememişiz :)
Taraflı konuşan arkadaşın, bi elegance ı olsaydı eminim byle konuşmazdı.Aracını sevdiği çin toz konduramıyo gibi :)
Elegance ımla her araçla katılımmıyorum, performansını siz düşünün artık .
Gönderen: canguder - Ekim 23, 2009, 08:38:49 ÖÖ
ya yeni civicteki şöför kullanmayı bilmiyor veya bu vtec2 iesler 150-160 beygir :) vti falanmı sandınız ya 3 biterken alırım 4 te uzarım.Yakın beygirleri ve torkları olan araçlardan bahsediyoruz.Hatta yeni kasa 125 hp . Biraz uçmayın arkadaşlar. 110 hp araçtan bahsediyorsunuz 150 değil.
Gönderen: SONE-R - Ekim 23, 2009, 08:50:02 ÖÖ
ya yeni civicteki şöför kullanmayı bilmiyor veya bu vtec2 iesler 150-160 beygir :) vti falanmı sandınız ya 3 biterken alırım 4 te uzarım.Yakın beygirleri ve torkları olan araçlardan bahsediyoruz.Hatta yeni kasa 125 hp . Biraz uçmayın arkadaşlar. 110 hp araçtan bahsediyorsunuz 150 değil.

sizinki de 150 hp değil.. arada 15 hp fark var ve sizin arabanız daha ağır.. herşey hp ile bitmiyor.. Vtec2 nin vites oranları daha iyi.. bi yeni civic denk gelmediki boy boy geçsem şöyle :D
Gönderen: Co Black - Ekim 23, 2009, 09:07:13 ÖÖ
Yeni civicteki şöförlerin bir çoğu honda ya yeni başlayan şöförler, onların geçilmesi çok normal,
Bi hondacı kullanırsa yeni kasayı, onun motorunuda açmışsa (benim gibi, aldığımda gaza basıyodum araba gitmiyodu) tanımam vtec II.
Yine söylüyorum yeni kasadan önceki aracım vtec II ydi ve çok leşim vardı :)
Ama yeni kasa alır be arkadaşlar yapmayın lütfen :)
Gönderen: SONE-R - Ekim 23, 2009, 10:09:44 ÖÖ
Co Black; sen VtecII ye neler yapmıştın? Modifiye olarak..
Gönderen: Co Black - Ekim 23, 2009, 12:26:37 ÖS
Hava filtresi ve supersprint ten başka hiç bişey yok :)
Ama kedi gibi gidiyodu, yeni kasada iri bi kedi gibi gidiyo :)
Gönderen: SONE-R - Ekim 23, 2009, 02:41:13 ÖS
Hava filtresi ve supersprint ten başka hiç bişey yok :)
Ama kedi gibi gidiyodu, yeni kasada iri bi kedi gibi gidiyo :)

işte daha yapılacak şeyleri yapmamışsın.. header, ara boru, egzantrik, hafif jant.. bunları da bi yapsaydın.. yeni civic sana çok yavaş gelirdi...
Gönderen: taskin_centaur - Ekim 23, 2009, 05:18:26 ÖS
hocam konu stock zaten mod değil bide eski bir vtecII kullanıcısı olarak vites oranları evet gayet kısa ve seri (5 hariç) ama araba 130 dedimi içerde durulmuyo motor gürültüsünden sanki 180 le gidiyon bide durmuyo duramayacaksan basmıyacaksın okadar yemişim seriliğni arada 150 kilo var olsun okadar
Gönderen: SONE-R - Ekim 23, 2009, 06:27:26 ÖS
seninki 2001 modeldir hocam.. ses falan yok bizde... 2001 modellerin çok ses aldığını bende duydum...
Gönderen: taskin_centaur - Ekim 23, 2009, 07:33:38 ÖS
2003 ls almıyo diyen odyometriye gitsin
Gönderen: serdarr - Ekim 23, 2009, 09:56:46 ÖS
Sonuç dersek, denemedim, denendiğine de şahit olmadım ama, körfezde denenmiş. vtec2 alıyormuş. buradan da deneyenler olmuş zaten yazıldığı üzere.
Yani yeni civic hantal kalıyor boynuz kulağı geçemiyor :)
körfez pisti herşeyi göstermiş yeni civic geçilmiş girin youtube bakın
Gönderen: serdarr - Ekim 23, 2009, 09:58:01 ÖS
ies ile yürümedi ies ile vtec2 yürüdü wtec2 aldı
iesi de almış körfez pistinde dahada söylencek bişe yok
Gönderen: serdarr - Ekim 23, 2009, 10:01:44 ÖS
beyler 106 da 118 beygir ama 160 lık vtec ile gidiyo.kiloyu hp çevir emin ol yeni kasanın 125 beygirinden fazla gelir vtec2 nin beygiri.geldiği içinde her türlü alıyor
Gönderen: kacaman - Ekim 23, 2009, 10:07:40 ÖS
burada modsuz araçlardan bahsediyorduk fakat serdarr arkadaşımız olayı kayıtsız şartsız üstünlük meselesi haline dönüştürdüğünüz için size teşekkür ederim, top speed te yeni civic geçiyor dimi, bunu kabul ediyordunuz yazılarınızda okumuştum, birde şu gerçeği size gururla hatırlatmaktan mutluluk duyuyorum, yeni civic her türlü vtec2 den konfor, görüntü, dizayn, ergonomi ve tarz olarak kat be kat üstün, üzgünüm ama gerçekler böyle sizinde söylediğiniz gibi söylecek bişe yok  >%6rol
Gönderen: serdarr - Ekim 23, 2009, 10:10:30 ÖS
kacaman kardeşim dediğin herşeyde hem fikiriz ama 0-400 vtec2 alıyor.birde daha sportif duruyor vtec2 yeni civic makam aracı gibi:)
Gönderen: ilkay - Ekim 23, 2009, 10:21:08 ÖS
sevgili hondacı arkadaşlarım ben lüleburgazda oturuyorum benım arkadaşımda yeni civic var alalı 1 ay oldu öyle benzinlikte takılırken eski sınıf arkadaşımında içinde olduğu vtec 2 benzinliğe araç yıkatmaya geldi kısa muhabbet ettikten sonra vtec 2 ci deneyelim dedi arkadaşta aracını ilk kez drağa kaldırcaktı otobana gittik ben saydım kalkışın başlarında aynı 1.vitesin sonlarına doru vtec 2 kafa çıkardı 2.viteste pek fark olmadı 3. viteste ise yani vtec 2 uzamaya başladı 4 e attık fark korundu sonuç vtec 2 arkadaşımın civiğini 2 boy farkla geçti sonra dönüşte 2.viteste rolling oldu 2. viteste araçlar kafa kafaya gitti nedense devirde 4 binden sonra vtec 2 yarım boy öne geçti 3. viteste yavaaaaşş yavaşşş gene 2 boya çıktı fark 4 te aynı gene 5 e atılmadı zaten vtec 2 dörtlüleri yaktı bitti katılım yani bu olayıda sizinle paylaşmak istedim ama tekrar belirteyım arkadaşın yenı civicle ilk kalkışıydı ama kaçırma felan olmadı güzel katılım oldu sesleri duymanız lazımdı saygılar...
Gönderen: mehmet1971 - Ekim 23, 2009, 10:22:46 ÖS
2005 civic es ve 07 civic  şimdi den 2010 civic aldım. Şunu söylim vtec2 nin yeni civici geçme  eğer bir değişikilk yapılmamışsa şansı -0 daha ne diyim.
Gönderen: ilkay - Ekim 23, 2009, 10:24:35 ÖS
katılım ne ya >%6rol ahanda katılım yazamıyom aaa
Gönderen: serdarr - Ekim 23, 2009, 10:27:49 ÖS
arkadaş anlatmış geçmiş işte bende 10 defa geçtim ayrıca körfez pistinde araya uçak girecek kadar fark yemiş demekki vtec2 baya şanşlı:)
Gönderen: ilkay - Ekim 23, 2009, 10:31:16 ÖS
sevgili mehmet ağbi sanamı inanayım gözlerimemi inanayım yani ben yeni civiğin içindeydim ama vtec 2 nin hakkını yemeyım hakat geçilmek kötü bişeymiş ya araba süzüldü gitti >ag
Gönderen: serdarr - Ekim 23, 2009, 10:44:57 ÖS
denemeden yorum yapıyorlar deneyen arkadaşlara da inanmıyolar onu bırak körfez pistinde dragla herşey ortaya çıkmış.yokmu katılan draglara anlatsın
Gönderen: mali - Ekim 24, 2009, 07:51:40 ÖÖ
birisi denesin videosunu paylaşsın
bu üç arabanın bir araya gelmesi çok zor değil bizim için

kimi ies yi yedim demiş   ies boş değil hakkını yemeyin
kimi yeni civic gitmiyor ağır demiş  yeni civiğin de hakkını yemeyin
v-tec 2 nin hakkını yiyen yok ama sizde biraz abartmışsınız vtec 2 yi

bunlardan hiçbiri aynı şartlarda ötekine öyle boy boy fark açamaz

kısa mesafede ies v-tec 2 kapışır uzunda yeni civic alır götürür
yeni civic fazla beygir + fazla kilosu var kalkışta ağır olsada yüksek hızda alır
v-tec ile ies karşılaştırması efsane oldu zaten

boşuna birbirimizi kırmaya gerek yok
o geçse ne olur bu geçse ne olur
geçilmiş olunsa bi yerimiz mi eksilecek

sonuçta hondayla hondayı kıyaslıyoruz
Geçen Honda olsun :)
Gönderen: CioBassWorLd - Ekim 24, 2009, 08:16:42 ÖS
2005 civic es ve 07 civic  şimdi den 2010 civic aldım. Şunu söylim vtec2 nin yeni civici geçme  eğer bir değişikilk yapılmamışsa şansı -0 daha ne diyim.
:) :) :) 0 demek ozmn arabasını aldığın ve okdr güvendiğin honda firması en büyük yalancı ;) :)
Gönderen: FLoRFlex - Mart 04, 2010, 02:01:26 ÖS
Yeni Civic 1.8 140 HP sedan ile 4. Viteste 212 Görüyorm Gaz Kesiyor namussuz :D 5 de Güzel Bi devir Yakalayıp Son Hız denemesi Yapacağım Yol bitiyor :) Benim Aracı Vtecc 2 ile karşılaştırmıyorum Ama yeni Civic 1.6 Nında Hiç şansı yok :D
Gönderen: SONE-R - Mart 04, 2010, 02:40:13 ÖS
Yeni Civic 1.8 140 HP sedan ile 4. Viteste 212 Görüyorm Gaz Kesiyor namussuz :D 5 de Güzel Bi devir Yakalayıp Son Hız denemesi Yapacağım Yol bitiyor :) Benim Aracı Vtecc 2 ile karşılaştırmıyorum Ama yeni Civic 1.6 Nında Hiç şansı yok :D

ankarada mısın? benim modifiyeli Vtec2 ile senin 140 lık civic'i deneyelim olmaz mmı?
Gönderen: SONE-R - Mart 04, 2010, 02:47:06 ÖS
neyse ist'daymışsın.. ankarada yokki bir yeni civic denemelik.. :)
Gönderen: ilkay - Mart 04, 2010, 02:52:08 ÖS
ekim ayının konusu hortlamış >=ok
Gönderen: Ghan - Mart 04, 2010, 03:05:30 ÖS
Bu Konu Bi Türlü Açıklığa Kavuşamıyor.Yok Mu Kocaelide Oturan Stock New Civic Bi Yürüsek Video Koysak.Millette Görsün Rahatlasın.Yeni Civic Geçebilir Belki Ama Vtec2 im De Arayı Actırmaz Sanmam :).
Gönderen: ilkay - Mart 04, 2010, 03:11:30 ÖS
kanıt video dersen videolar kısmında bi yeni civic vtec2 videosu var >=ok o sayılmazmı
Gönderen: Ghan - Mart 04, 2010, 03:17:52 ÖS
İzledim.2. Viteste 4-5 Bnden Sonra Yürüyorlar.125/110 Yeni Civic 3-4 De Ayırır Zaten.Ama Bi Kalkma Videosu Yokmuki Drag Şekli.200e Kadar Bi Yürüseler...O Zaman Net Olur Herşey.Yeni Civic Geçer De Okadar Fark Atıcagını Sanmıyorum.
Gönderen: ocean0636 - Mart 04, 2010, 03:26:53 ÖS
Eşit pilotajlarda iki araçta stock olursa yeni civic rolling dede dragdada HER TURLU alıyor(denedik)
İki araçta oynanmış olursa speclerine bağlı olarak değişir tabi ki..
''SONE-R'' senin araban DOLU hangi mantıkla otomatik 1.8 140 fd6 ya deneme teklif ediosun?
İlla ki de bu motorda bi civicle denemek istiyorsan 1.8 140lik TYPE-S'le dene mümkünse types de sadece cai olsun( sen 140dan fazlasin sanırım )
Sonra videonu koy.. 60-220km ve/ 0-1000m deneyin her şey açıklığa kavuşsun o speclerinle stock yeni civic geçeceğin belli belli besbelli en az bı +15hp n var hafifsin baya jantlarin baya hafif yani tartismaya gerek yok..
Dediklerimi lutfen yanlış anlama ortam gerilmesin sadece hem benim sen senin merakını giderecegi için söylüyorum..
Bu arada Düz vites types 0-100 8 kusur sn
Gönderen: FLoRFlex - Mart 04, 2010, 04:34:58 ÖS

ankarada mısın? benim modifiyeli Vtec2 ile senin 140 lık civic'i deneyelim olmaz mmı?
Gülsekmi Ağlasakmı ? :D
Gönderen: SONE-R - Mart 04, 2010, 04:55:37 ÖS
okyanus yiğenim siz de yükleyin arabanızı... tabi yükleyecek parça bulabilirseniz.. ;)
Gönderen: SONE-R - Mart 04, 2010, 04:56:22 ÖS
Gülsekmi Ağlasakmı ? :D

ağla yeğenim ağla... :)
Gönderen: FLoRFlex - Mart 04, 2010, 04:58:30 ÖS
http://www.sahibinden.com/yeni_civic_turbo_kit-70WQQaXQQ19909972WQQpXQQdisplayitem? Bilmem güldürürmü Ağlatırmı Kim ağlar kim güler ;) :D
Gönderen: alpkorkut - Mart 04, 2010, 06:28:59 ÖS
http://www.sahibinden.com/yeni_civic_turbo_kit-70WQQaXQQ19909972WQQpXQQdisplayitem? Bilmem güldürürmü Ağlatırmı Kim ağlar kim güler ;) :D
yükleyecek parça varmış demekki. hem de epey bir ağlatır gibi duruyor.
Gönderen: SONE-R - Mart 04, 2010, 06:38:21 ÖS
turbo olarak yükleyecek parça bulunabilir.. aşağı yukarı her araba turbo olarak yüklenebilir.. benim bahsettiğim atmosferik yüklemedir... ;)
Gönderen: doan - Mart 04, 2010, 06:52:22 ÖS
merakımdan soruyorum vtec2ler çıktıktan 3 sene sonra yükleyebilicek çok parça var mıydı yoksa harbi bizim araçlar bu konuda şanssız mı ?
Gönderen: ocean0636 - Mart 04, 2010, 07:51:08 ÖS
Evet ist. da turbo vtec2 varsa soyleyın benım arkadasım da yenı turboladı fd6yı var orj beyın, 4 olarak  aem fic var sadece ben kefılım denemek ısteyen varsa???
Gönderen: focusn70 - Mart 04, 2010, 08:08:43 ÖS
müslüm baba ağlar hepimizin yerine biz ağlamayalım ağalar :)
Gönderen: FLoRFlex - Mart 04, 2010, 09:27:37 ÖS
Ya arkadaşlar Benim Fikrim elbet Çıkacak piyasaya parçalar Çünkü Şu anda Vtecc 2 Den Fazla yeni Civic var.Sonuçta firmalar Aptal değil öylemi ? Vtec 2 Nin varsa Eğer Yeni Kasa civic De satış oranları Daha fazla olacak bence Biraz Vakit gerekiyor.!
Gönderen: SONE-R - Mart 04, 2010, 09:41:42 ÖS
müslüm baba ağlamaz adamı ağlatır gençler.. :)
Gönderen: focusn70 - Mart 04, 2010, 10:55:21 ÖS
eyvallah baba büyüksün seviyosunuz galiba müslüm babayı
Gönderen: SONE-R - Mart 04, 2010, 11:20:25 ÖS
evet severim.. müslüm babanın görüntüsü bazılarının zoruna gidiyormuş.. zoruna gidenin ... ;) bilir onlar kendilerini
Gönderen: focusn70 - Mart 05, 2010, 08:34:14 ÖÖ
96 97 senelerinde cengiz kutoğlu dinliyodum bende :)
Gönderen: murat_ozbek - Mart 05, 2010, 10:11:54 ÖS
96 97 senelerinde cengiz kutoğlu dinliyodum bende :)
cocukken bende dinlerdim...
Gönderen: focusn70 - Mart 06, 2010, 05:49:05 ÖS
dostum sende acıların çocuğu gibi hepten ufaktan başlamışın dinlemeye
Gönderen: murat_ozbek - Mart 07, 2010, 09:50:39 ÖS
dostum sende acıların çocuğu gibi hepten ufaktan başlamışın dinlemeye
:D
Gönderen: LovableTolga - Haziran 04, 2010, 10:47:15 ÖÖ
bu konu bitmek bilmiyorum konuyu baştan aşşa 14 sayfayıda okudum ben hırslandım :D:D daha yeni aldım premium honda civic 2bin kmden sonra denemek istiyordum ama okuduklarımdan sonra şimdi deneyesim geliyor aracım 380km'de şuanda ve arklarımdan denemek isteyenler var Vtec ve iesler olmak üzere hackback ve sedan olarak :Dbiraz daha geçsin en azından 1000Km yapıyım ondan sonra sıra sıra denicem videolarınıda koyucam.. 1 hafta sonra rodajımı bittirim büyük ihtimal.
Gönderen: alican_07 - Haziran 04, 2010, 11:26:35 ÖÖ
ya ölüyü dirilttiniz konuyu hortlattınız :D
Gönderen: Ghan - Haziran 04, 2010, 07:45:32 ÖS
bu konu bitmek bilmiyorum konuyu baştan aşşa 14 sayfayıda okudum ben hırslandım :D:D daha yeni aldım premium honda civic 2bin kmden sonra denemek istiyordum ama okuduklarımdan sonra şimdi deneyesim geliyor aracım 380km'de şuanda ve arklarımdan denemek isteyenler var Vtec ve iesler olmak üzere hackback ve sedan olarak :Dbiraz daha geçsin en azından 1000Km yapıyım ondan sonra sıra sıra denicem videolarınıda koyucam.. 1 hafta sonra rodajımı bittirim büyük ihtimal.

Rodajı Bitirir Bitirmez Yürme Bence.Motoru Bi Aç  Zorla Biraz Sonra Yürü.Bu Arada 3e Kadar Vtec2 Sonra Yeni Civic Benim Görüşüm Bu.