TeamHondaTurkey.Com
HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: yalçınn - Eylül 24, 2009, 06:01:50 ÖS
-
OPEL OTOMOBİLLER ARTIK LANDIRENZO
SIRALI SİSTEM LPG DÖNÜŞÜM KİTLERİ İLE
GARANTİ KAPSAMINDA DA LPG KULLANABİLECEK…
GM 04.05.2009 Tarİhli bülten ile , Opel otomobillerde Landirenzo sıralı sistem lpg dönüşüm kitleri ile garanti kapsamındaki araçlarının lpg kullanabileceğini açıkladı.
LPG dönüsümü, müsterinin talebine göre, Astra 1.4 benzinli, Astra 1.6 benzinli, Corsa 1.2 benzinli, Corsa 1.4 benzinli, Meriva 1.6 benzinli, Zafira 1.6 ve diğer benzinli modellerinde yapılacak.
LPG dönüsümü çerçevesinde aracın 2 yıl sınırsız km. kapsaminda garantisi devam edecek. Bununla beraber, araca takilan LPG dönüsüm kitinin de 2 yil sınırsız km. veya 100.000 km garantisi olacak.
Opel için özel olarak üretilen GM garantili orijinal Landi Renzo marka GM LPG kiti içerisindeki üniteler; basınç düşürücü ve buharlaştırıcı regülatörlere, 3 bar nominal basınca ve 15 kw’den 40 kw’ye kadar motor gücüne sahip özel sensörlü enjektör düzeneğine, 6 bar basınca dayanıklı basınç ve ısı sensörlerine, kendinden kalibrasyonlu ECU kontrol ünitesine, 450 kpa çalışma basıncına sahip su sıcaklık sensörlerine, ölçülerinde kesilmiş orijinal enjektör hortumlarına, araca göre ayarlanmış tesisata ve bağlantı düzeneklerine sahip. GM garantili Landi Renzo marka GM LPG kiti uygulaması, LANDIRENZO LPG yetkili servislerinde gerçekleştiriliyor ve Opel müşterisi aracını bayiden teslim alıyor.
Bu msj bir opel sitesinden alıntıdır... HONDA kullanıcısı olarak böyle bişey için baskı kuramazmıyız arkadaşlar....
-
Bayilerden garantili olarak LPG taktırılmıyormu zaten suan ..
-
ben hiç duymadım... <783^2
-
arkadaşlar hiç mi kimsenin fikri yok mahir beyin söylediğini duyan var mı?
-
arkadaşlar bayilerin öncelikle lpg montajını yapmaları için teknik yeterlilik belgesini almaları ve bünyelerinde makine mühendisi çalışması gerekmekte proje için, honda bayilerinde yada servislerinde böyle bir uygulama duymadım, duyan var mı ki?
-
Kocaman kardeşim her lpg takan servis gerçekten bünyesinde makine mühendisi çalıştırıyormu bunuda yeni öğrenmiş oldum...
-
evet teknik yeterlilik şartlarından birisi de bu, mühendis aracın projesini çiziyor, orada olmasada anlaşmalı olması şart
-
bu durumda yetkili serviste diğerleri nasıl anlaşıyorsa öyle anlaşabilir yani yanlışmı?...
-
evet doğru
-
arkadaşlar yeni üye oldum herkese selamlar
sormak istediğim lpg taktıran arkadaşlar varsa uyum problemi oluyor mu?
brc marka taktırmayı düşünüyorum
aracın 2009 model
-
arkadaşlar yeni üye oldum herkese selamlar
sormak istediğim lpg taktıran arkadaşlar varsa uyum problemi oluyor mu?
brc marka taktırmayı düşünüyorum
aracın 2009 model
takan usta montajı iyi yapmışsa lpg kitinin herhangi bir parça sında arıza yoksa arabanda hiçbir sorun yaşamazsın şuan ki benzin7lpg oranına görede en az yüzde 40 karın var
-
uyum problemi olmuyor
zaten japon arabaları iyi uyum sağlıyor
-
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım
2001 1.6 ies var bende tüp taktırmak istiyorum ama ne marka taktırmalıyım yardımcı olurmusunuz
-
honda4155 öncelikle aramıza hoş geldiniz sizi tanıyalım bölümünde ki formu doldurursanız daha rahat yardım alabilirsiniz ayrıca bende de 2001 1.6 ies vardı lpg li hiçbir sorun olmuyor düzgün monte edilmesi gerekiyor tabiki birde ben çekişte az da olsa düşme hissediyordum...
-
abı ne yakıyor zaten araba tup taktırmayın lpg ye hayır :D
-
SeRKaNCa-16 canım kardeşim şakamı yapıyorsun :kayik
benzini lt fiyatı 3300 olmuş inan çoook farkediyor...
-
haklısın da ne bıleyım :D
-
gerçekten çok fark ediyor, 2008 premiumda lpg vardı 23krş civarı klima açık şehir içi ve basabas kullanıyordum sürekli olmasada genelde redlıne, şimdi aynı kullanımda 43krş yakıyo, kullanım ve yük aynı hata bu aralar klimada artık kullanmadığımız halde, aradaki farkı bir hesap et, tamam lpgye hayır ama, yavaş kullanıncada bu arabanın tadı çıkmıyorki, valla benzini fulleyip 150tl bayılıyom istasyona, bir kaç km pırpır gidiyoz, biri beni sollayınca dayanamıyorum yakarsa yaksın deyip topuk, hemen ders verme faslına geçiyoz, sonra bir bakıyorum yakıt ortalamasına 13-14 litre gösteriyo, lpg ye hayır hayır da, paracıklarda arabanın eksozundan uçup uçup gidiyo, milletin yanında arabanın ne yaktığını söyleyince herkes şaşırıyo, hani hondalar az yakardı diyorlar, birde böyle kötü ün yapmaya başladı araç, çok yakıyor diye, başka markalar bildiğiniz gibi lpg yi kendisi takıp birde garantisine ekliyo arabanın, yapmayan kaç marka kaldı ki.
-
gerçekten çok fark ediyor, 2008 premiumda lpg vardı 23krş civarı klima açık şehir içi ve basabas kullanıyordum sürekli olmasada genelde redlıne, şimdi aynı kullanımda 43krş yakıyo, kullanım ve yük aynı hata bu aralar klimada artık kullanmadığımız halde, aradaki farkı bir hesap et, tamam lpgye hayır ama, yavaş kullanıncada bu arabanın tadı çıkmıyorki, valla benzini fulleyip 150tl bayılıyom istasyona, bir kaç km pırpır gidiyoz, biri beni sollayınca dayanamıyorum yakarsa yaksın deyip topuk, hemen ders verme faslına geçiyoz, sonra bir bakıyorum yakıt ortalamasına 13-14 litre gösteriyo, lpg ye hayır hayır da, paracıklarda arabanın eksozundan uçup uçup gidiyo, milletin yanında arabanın ne yaktığını söyleyince herkes şaşırıyo, hani hondalar az yakardı diyorlar, birde böyle kötü ün yapmaya başladı araç, çok yakıyor diye, başka markalar bildiğiniz gibi lpg yi kendisi takıp birde garantisine ekliyo arabanın, yapmayan kaç marka kaldı ki.
aynen öyle kardes,
az yakiyo cok yakiyo önemli değil, %40 - %45 tasarruf sağliyor. çekişten hissedilmesi çok zor da olsa kayip yaşiyoruz ama benzinde binip korkudan gaza dokunamamaktansa LPG de binerim kafama göre full gaz full fren kullanirim altimda honda olduğunu anlarim :)
-
hunace kesinlikle katılıyorum sana... O:)
-
hunace kesinlikle katılıyorum sana... O:)
eyvallah kardes >=ok
-
harikaa !! :)
-
zaten bu olay kafan saçma, daha önceki benzer konularda da bahsedilmişti, zaten lpg için makina mühendisler odasından onay alıyorsuz, sistemin projesini çizdiriyorsun falan... illegal bir işlem değil, hangi mantığın arkasına sığınıp garantiyi iptal ediyor honda anlamıyorum...
-
zaman ve şartlar artık insanları zorluyor
bu benzin fiyatları lpg takmaya zorluyor insanları
-
vallahi bende aracı daha az kullanarak lpg taktırmaya gerek duymuyorum
-
Teleflex diye gaz dönüşüm markası var bu sistem diğer gaz sistemlerinden farklı bir sistem ile monte ediliyor biraz pahalı ancak performans anlamında hiç bir değişiklik göstermiyeceği anlatılıyor
www.tunali.com.tr
Sıralı sistemlerin çekiş yada performansta çok bi düşüşe sebeb olduğunu sanmıyorum.Fakat arıza ışığı durumu sıkıntı bence.Honda kullanıpta lpg taktıran kime sorsam ortak şikayet arıza ışığı.Lambda sensör arızası.
-
Arkadaşlar ikinci Hondam ve ikisine de Omvl prof. taktırdım. İlk arabam 2008 Civic Premium otomatikti, şimdiki de 2005 CR-V ve bunda da aynısı takılı ve hiç bir sorun yok çok şükür. Civic'te manifolt vs delinmiyor pipo takılıyor. Simit depo 45 litrelik ve en fazla 38 litre gaz alıyor. Uzun yolda Civicle arabada 4 kişiyle ve 120'nin altına düşmeden 450 km yol gittim (Ankara-İstanbul) ve 50 km de şehir içinde gittim toplam 500 km yani.
CR-V'de de aynı sistem ve aynı tank var 45 litrelik. Uzun yolda basmadığın zaman 375 km yol gidiyo :( (Civic'ten sonra biraz çok yakıyor :) ) Uzun lafın kısası Honda'da Omvl prof. tam uyum sağlıyor ve benim ustam Ankarada lpg de bilir kişi. İsteyen olursa özelden bilgilerini atabilirim. Araba 1 buçuk günde teslim oluyor.
-
CİVİC 2005 MAKYAJLI KASA CİVİC
BRC SIRALI SISTEM TAKILI MEMNUNUM
ONCEKI ARACIM 1990 TOYOTA COROLLA YDI ONDA DA TUP TAKILIYDI ONDANDA MEMNUNDUM
IYIKI LPG VAR DIYORUM..
BOL BOL GEZIYORUM...
LPG TAKTIRACAK ARKADASLAR BENCE TEREDUTE DUSMESINLER..
SIRALI SISTEMDE PERFORMANS KAYBI YOK BENCE..
-
CİVİC 2005 MAKYAJLI KASA CİVİC
BRC SIRALI SISTEM TAKILI MEMNUNUM
ONCEKI ARACIM 1990 TOYOTA COROLLA YDI ONDA DA TUP TAKILIYDI ONDANDA MEMNUNDUM
IYIKI LPG VAR DIYORUM..
BOL BOL GEZIYORUM...
LPG TAKTIRACAK ARKADASLAR BENCE TEREDUTE DUSMESINLER..
SIRALI SISTEMDE PERFORMANS KAYBI YOK BENCE..
Benzin fiyatları LPG'ye yöneltse de piston yataklarında benzine göre çok daha fazla ısı yaratıp, pistonların yuvalandığı ve Hondalarda diğer araçlara göre ısıya daha duyarlı olan motor gövdesini yüksek ısı nedeniyle zamanla çatlatan ve motorun inmesine sebep olan dolayısıyla aracı sattıran manzaraları gördükten sonra kıyamıyor insan hondasına. Kısa vadede evet keyifli, sorunsuz çalışıyor gibi gözlemler doğru ama kanser gibi uzun vadede durum öyle değil.
-
Daha önceki aracım olan rover 620Si'da, ki bildiğiniz gibi 2.0 litre Honda Accord'larda kullanılan motor vardır, LPG kullandım
Aracı aldığımızda 120.000 km'deydi.
Sattığımızda 240.000 km'de idi.
Yani 120.000 km LPG ile kullandık. ve bir sorun yaşamadık
LPG'nin çıkardığı ekstra masradlar,
1 adet benzin pompası (çıkma bulmuştum)
4 adet buji kablosu
1 adet distribütör (çıkma bulmuştum)
120.000 km'de sadece bunlar ekstradan değişti. Motorla ilgili başka hiç bir sorun yaşamamıştım.
Sadece arıza ışığı yanıyordu.
Şu anda Honda Accord 3,0 V6 kullanıyorum. Aldığımızda, yani LPG takıldığında 75.000 km'de idi, şu anda 165.000 km'de. LPG'nin çıkardığı ekstra bir masraf yok.
Arıza ışığı da hiç yanmadı
Yani eğer düzgün bir sistemi, becerikli bir ustaya taktırırsanız sorun yaşama ihtimaliniz az.
Düzgün ayar yapılırsa, yani az yakacağım diye ölümüne kızılmazsa, veya benzinle aynı performansı istiyorum, hatta daha performanslı istiyorum diye aşırı LPG gönderilmeye çalışılmazsa.
Bu yıllar boyunca ettiğim kar, herhalde araç fiyatlarına yaklaşmıştır.
Yani motor ölse bile, motoru ölü iken araç yatarken ölü fiyatına satsaydım bile kardaydım.
LPG taktırarak teknik olarak belki bir risk alıyoruz, ama cebimize katkısı bunu görmezden gelmemizi sağlıyor.
Allah hepimizi cellat gibi montaj yapan ustalardan korusun, en tehlikelisi onlar...
-
Daha önceki aracım olan rover 620Si'da, ki bildiğiniz gibi 2.0 litre Honda Accord'larda kullanılan motor vardır, LPG kullandım
Aracı aldığımızda 120.000 km'deydi.
Sattığımızda 240.000 km'de idi.
Yani 120.000 km LPG ile kullandık. ve bir sorun yaşamadık
LPG'nin çıkardığı ekstra masradlar,
1 adet benzin pompası (çıkma bulmuştum)
4 adet buji kablosu
1 adet distribütör (çıkma bulmuştum)
120.000 km'de sadece bunlar ekstradan değişti. Motorla ilgili başka hiç bir sorun yaşamamıştım.
Sadece arıza ışığı yanıyordu.
Şu anda Honda Accord 3,0 V6 kullanıyorum. Aldığımızda, yani LPG takıldığında 75.000 km'de idi, şu anda 165.000 km'de. LPG'nin çıkardığı ekstra bir masraf yok.
Arıza ışığı da hiç yanmadı
Yani eğer düzgün bir sistemi, becerikli bir ustaya taktırırsanız sorun yaşama ihtimaliniz az.
Düzgün ayar yapılırsa, yani az yakacağım diye ölümüne kızılmazsa, veya benzinle aynı performansı istiyorum, hatta daha performanslı istiyorum diye aşırı LPG gönderilmeye çalışılmazsa.
Bu yıllar boyunca ettiğim kar, herhalde araç fiyatlarına yaklaşmıştır.
Yani motor ölse bile, motoru ölü iken araç yatarken ölü fiyatına satsaydım bile kardaydım.
LPG taktırarak teknik olarak belki bir risk alıyoruz, ama cebimize katkısı bunu görmezden gelmemizi sağlıyor.
Allah hepimizi cellat gibi montaj yapan ustalardan korusun, en tehlikelisi onlar...
bilgilendirme için teşekkürler
-
bu LPG olayı çıktığında ilk uygulamak isteyenlerdendim ama makina müh. arkadaşımızın ukatılımıyla vazgeçmiştim, sebebi yakıt farklılıkları
benzin LPG gibi uçucu ancak sıvı ve yağ yoğunluğu daha fazla ve 8000 kilo kalori üstelik motor bunun için üretiliyor. LPG yağsız olduğu için yakıt sistemine mekanik ve elektronik zararlar açabilir ayrıca 5500 kilo kalori olması aynı performansı aldığını söyleyenleri doğrulamaz.
kısacası uzun vadede motorun ve yakıt sisteminde açabileceği zararı düşünerek soğuk bakıyorum. yakıt sarfiyatları bi yerden sonra benzinle kafa kafaya geliyor,
-
bu LPG olayı çıktığında ilk uygulamak isteyenlerdendim ama makina müh. arkadaşımızın ukatılımıyla vazgeçmiştim, sebebi yakıt farklılıkları
benzin LPG gibi uçucu ancak sıvı ve yağ yoğunluğu daha fazla ve 8000 kilo kalori üstelik motor bunun için üretiliyor. LPG yağsız olduğu için yakıt sistemine mekanik ve elektronik zararlar açabilir ayrıca 5500 kilo kalori olması aynı performansı aldığını söyleyenleri doğrulamaz.
kısacası uzun vadede motorun ve yakıt sisteminde açabileceği zararı düşünerek soğuk bakıyorum. yakıt sarfiyatları bi yerden sonra benzinle kafa kafaya geliyor,
1 litre benzin 0,8 kilo 1 litre lpg 0,55 kilo yani 1 kilo benzin ve lpg yi ayrı motora koydugunda 1 kilogram benzin benim kendi deneyim ve kullanışıma göre 16-18 km yol yaptırıyor.1 kilogram lpg ise yaklaşık 23-24 km yol götürüyor.buradanda anlaşılıyor ki lpg havayı daha az kirletiyor kullanılan miktar kilogram bazında daha az daha fazla yanıcı oldugundan çiğ atma olayı daha az böylelikle hem hava hemde motor parça ve parçacıkları daha az kirleniyor kurum baglıyor
-
peki neden honda birçok marka gibi lpg + garanti yoluna girmiyor?
yeni civic kullanıcısı birçok arkadaşım var, hepsi lpg taktırmak istiyor ancak hepsinin önünde garanti engeli var.
düşündüğümde servisler için de serviste lpg takmak mantıklı. neden? lpg=daha çok km=daha çok bakım.
herkes lpg taktırdığı takdirde daha çok km yapmayabilir ama hatrı geçecek bir kitle ( ben gibi) lpg ile arabaya kat ve kat daha fazla biner.
talep olduğu takdirde honda aynı opel gibi serviste lpg takmaya başlar mı ? yoksa talebin hiçbir değeri olmaz mı ?
kolay gelsin, yorumlarınızı cevaplarınızı bekliyorum.
-
Benzin fiyatları LPG'ye yöneltse de piston yataklarında benzine göre çok daha fazla ısı yaratıp, pistonların yuvalandığı ve Hondalarda diğer araçlara göre ısıya daha duyarlı olan motor gövdesini yüksek ısı nedeniyle zamanla çatlatan ve motorun inmesine sebep olan dolayısıyla aracı sattıran manzaraları gördükten sonra kıyamıyor insan hondasına. Kısa vadede evet keyifli, sorunsuz çalışıyor gibi gözlemler doğru ama kanser gibi uzun vadede durum öyle değil.
integtant_83 arkadaşımız zati motorla alakalı acıklamayı biraz olsun yapmış. lpg ile söylenenlerin hepsi doğrudur. arıza lambasını yakar gövdeyi ısınmadan kaynaklanan catlamalar ve 80bin olan sibap ayarı için her 40binde bir servise gitmek gerekir. performas düşüşü yaşanır. arkadaşlarımız hepsini de söyledi. servis garantisini gelince normal şartlarda bildiğim kadarıyla lpg li araçları servise bile almak sakıncalı gözüyle bakılıyor çünkü lpg uzman olmadıklarından dolayı sanırım. zamanla motora zarar veren bir sistem içinde japonlar tam garanti vermez bencede.
Saygılarımla...
-
Ben taktırmıştım 2008 Civic'ime ve garanti 3 yıla düşmüştü. Ve acaip ekonomik oluyor yeni Civic'te lpg.
-
Arkadaşlar ikinci Hondam ve ikisine de Omvl prof. taktırdım. İlk arabam 2008 Civic Premium otomatikti, şimdiki de 2005 CR-V ve bunda da aynısı takılı ve hiç bir sorun yok çok şükür. Civic'te manifolt vs delinmiyor pipo takılıyor. Simit depo 45 litrelik ve en fazla 38 litre gaz alıyor. Uzun yolda Civicle arabada 4 kişiyle ve 120'nin altına düşmeden 450 km yol gittim (Ankara-İstanbul) ve 50 km de şehir içinde gittim toplam 500 km yani.
CR-V'de de aynı sistem ve aynı tank var 45 litrelik. Uzun yolda basmadığın zaman 375 km yol gidiyo :( (Civic'ten sonra biraz çok yakıyor :) ) Uzun lafın kısası Honda'da Omvl prof. tam uyum sağlıyor ve benim ustam Ankarada lpg de bilir kişi. İsteyen olursa özelden bilgilerini atabilirim. Araba 1 buçuk günde teslim oluyor.
SİCLYALIM ŞU ANKARADAKİ USTANIN BİLGİLERİNİ BANA ULAŞTIRIR MISIN TEŞEKKÜRLER
-
Aracınızda lpg si
SİCLYALIM ŞU ANKARADAKİ USTANIN BİLGİLERİNİ BANA ULAŞTIRIR MISIN TEŞEKKÜRLER
Araçlarınızda lpg sistemi tercih ederken taktırdığınız ürünün servis ağına ve de distirbutor güvencesine dikkat edin.OMVL nın kaç tane bayisi var araştırır mısınız? sadece ankarada araç kullanacaksak olabilir peki ya farklı illerde problem yaşanırsa....? selamlar...