TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => Civic '88-'06 => Konuyu başlatan: jamvan - Eylül 20, 2009, 10:50:15 ÖS
-
herkeze iyi günler hondacılar,siteye üye olalı baya oldu ama bı fırsatını bulamadım...
ankarada yasıyorum hem okuyup hemde çalısıyorum arkadaşlar ve ıkı seneden berı bellı bir birikimim var şu 2005 yılında ankarada efe plaza dan honda cıvıc aldık ılk hondamız ve honda bızım bır parcamıs oldu ama babamın ıslerınden dolayı genelde arabayı o kullanıyo benımde bı kendımı ıdare edecek kadar bir araca ama kesinlikle honda olacak...araştırma yaptım sıteden ,araba ılanları sıtelerınden benım max 10.000-11.000 tl ye kadar bır butce ayırdım arac ıcın ama tek bir şart demiyeyimde arzum hevesim var aracı tabi kendime alınca 3 kapı yanı hatchback düşünüyorum bu butce ile en uygun honda EX - SI heralde...hıza düşkün degilim max uzun yolda bile 100'ü geçmemişimdir 90 larda gezen tiplerdenim yani anlıyacagınız.... ve benim için en önemli hususlardan biriside bu araclar ex-sı ne kadar yakar ve lpg uyumlumudur lpg uyumlu ıse lpg li kullanan arkaaslar veya bılgısı olan arkadaslar bılgı verebilirlerse sevinirim...inşallah en yakın zamanda bir honda ile aranızdakı yerımı dahada belirginleştirmek dilegimle..şimdiden teşekkürler...[/color][/b]
-
öncelikle hoşgeldiniz;
kısaca özetlemek gerekirse hızı sevmiyorsanız ve 92-95 EG kasaya karşı bi ilginiz yoksa yani honda olsunda ne olursa olsun diyorsanız 96-2001 arası EK 1.4 hb civic almanız sizin için daha avantajlı olucaktır 11-12 binliraya bulabilirsiniz.neden derseniz de EG kasalar artık yıpranmış durumda ben Sİ sahibiyim biraz uğraş gerektirebilir ama EK kasalar biraz daha yeni ve daha az yıpranmış oluyor hem 1.4 azda yakar,EG lerin yakıtıda az ama Sİ 1.6 genellikle kullananlar performanslı kullanır EX ise injeksiyonlu değil karbiratörlü kışın soğukta çalışma problemi oluyo vs vs vs...
eğer yok ben uğraşırım derseniz Sİ çok zevkli bi araçtır EX yerine Sİ almanızı tavsiye ederim ama başta dediğim gibi hızı sevmiyorsanız 1.4 EK kasa sizin işinizi fazlasıyla görücektir ayrıca performansıda oldukça iyidir.
-
internetten arasıtdıgımda bende honda ex ile ilgili tek sorunun genelde karbürotörlu oldugundan dolayı kaynaklandıgını gordum ama dedıgınız gıbı IS ama ex göre daha bi avantajlı gıbı duruyor...hızı sevmıyorum ama benım aklım SI gıdıyor hem guzel duruyor hemde almısken 1.6 olsun cunku bazı araclarda ozellıkle kılıma calısıyor ıken en ufak bır rampada yıgılma yapıyor bu acıdan 1.6 da cazıp gelıyor bana yanı kararsızım en kısa zamanda bı karara varıp netlestırmem gerekıcek bu ısı...hızı sevmıyorum ama sızın dedıgınız eger hızı sevmıyorsanız 1.4 ek kasa hangısı bu ek kasa dedıgınız ex ve SI bagımsız bır modelmı bıraz yabancıyomda...
-
Sİ aldığınız zaman klimanın çok ta düzgün çalışıcanı düşünmüyorum kliması düzgün çalışan pekfazla yok buna eminolabilirsiniz.
kasası benim en beyendiğim kasadır o yüzden Sİ'a biniyorum.
EK kasa 1996-2001 yılları arasında üretilen modeldir internette bol miktarda bulabilirsiniz.
-
lpg dıyosan si dan uzak dur derım ex al tupbıle takdırsan si fıyatına gelır zaten hız tutkunda yokmus hatta arastır ex lerın sunroofularıda var bulursan on numara olur ex 1,5 karbureorlu oldugundan tup uygulamasıda ucuz olur sehır ıcı 170 180 sehır dısı 140 150 yakarsın kılometrede si tuplusu deger kaybeder ynı en azından benım gozumde oyle... 1,5 te 90 hp dır yuzunu kara cıkarmaz
-
1996-2001 ak kasalara da baktım ama aklım hala ex-sı kasalarda daho cok hosuma gıdıyor hız ıstemıyorum yeterkı benı uzmesın...lpg acısındanda bır sorun cıkarmıcak bır sey arıyorum...honda sı 1.6 olmasından dolayı aklım bırazda ona gıdıyor ama dedıgınız gıbı 1.5 ex temız bır tane hele bıde sunroof lu olursa tabırı caiz ise "tadından yenmez" :) .
-
bencede bütçeyi çok az zorlayıp 96-2000 model arası 1.4 is hb daha iyi olur belki tüpe bile gerek kalmaz ...
-
1.4 is kullanıcıları yakıttan yana dertlıler sıteden bu sekılde yakınan arkadaslar var ozellıklede jant lastık buyutunce dur kalk ta 1.4 hb ler yakıttan yana dert yanıyorlar arkadasımda vtı goorunumlu 17 jantlı 1.4 vardı benım aractan 50 60 ykr fazla yakıyordu km de.
-
Sİ aldığınız zaman klimanın çok ta düzgün çalışıcanı düşünmüyorum kliması düzgün çalışan pekfazla yok buna eminolabilirsiniz.
kasası benim en beyendiğim kasadır o yüzden Sİ'a biniyorum.
EK kasa 1996-2001 yılları arasında üretilen modeldir internette bol miktarda bulabilirsiniz.
bakimli bir aracin klimasi daima calisir :)
benim klimasi calisiyor sahsen kardesim 93 sedan civic si manuel full paket sunroof klima.. ki klimasi calismayan si cok fazla olabilir fakat faal durumda olanida bulmak cok zor degil ama hem sunroof hem klima dersen isin cok zor..
12.000 TL'ye aldim ama gercekten degdi...
si almak istemiosan hizi sevmiosan bende 1.4 is al derim, vti gorunumlu yaparsin..
ama ex'te dusunulebilir tabiki...
-
hocam mrblar temız si bulmak zor egerkı hız amaclı almıycaksan temız bır ex ısını fazlasıyla gorur bende 92 sedan var arac gayet temz kullanılmıs aldıgımda 170bındeydı smdı 180 bını devrdım kkale ankara arası yaptım genelde o kmyı ben cok memnunum aracımdam 1.5 motor normal lpg var fazlasıyla konforu ve gıdısı tatmın edıo yanı tavsıye ederım exın motor bakımı daha cazıp si lara gore
-
bu arada arkadaslardan bırı kısın calstrma problemı oluo demıs ben kısın en sert zamnları calstrıorum ılk calsmada hc problem yasamadım otomatık jıkle var zaten motor ısınıncaya kadar yuksekte calısıo ole bı problem yasamadım sahsen onu da belırtıyım ıstedım :D
-
bilgiler için teşekkür ederım zaten az da yaksa lpg kesinlikle dusunuyorum benzıne guc yetmıyo çünkü 1.4 ıs için biraz butceyı acmam gerekecek bunu ne kadar yapabilirim bilmiyorum ama benım hala aklım ex iel sı arasında gıdıp gelıyo dedım gibi hız tutkunu dedılım onun ıcın heralde en uygun ex sanırım... ex ler nerden bakarsan 14 senelik araçlar arkadaşlar pekı lpg sız temız bır sey bulursam ıllakı lpg taktıracam hangı markayı onerırsınız ben bıraz arastırma yaptım etıker uygun fıyat dıyor ama kullananların bazılar memnun degıl dıyorlar lpg taktıracaksan brc(italyan) taktır dıyorlar ve sıralı sıstem lpg honda ex ve sı oluyomu yoksa sıralı sıstem kabul etmıyormu eskı model oldugundan dolayı...teşekkür ederim
bu arada arkadaslardan bırı kısın calstrma problemı oluo demıs ben kısın en sert zamnları calstrıorum ılk calsmada hc problem yasamadım otomatık jıkle var zaten motor ısınıncaya kadar yuksekte calısıo ole bı problem yasamadım sahsen onu da belırtıyım ıstedım :D
-
bilgiler için teşekkür ederım zaten az da yaksa lpg kesinlikle dusunuyorum benzıne guc yetmıyo çünkü 1.4 ıs için biraz butceyı acmam gerekecek bunu ne kadar yapabilirim bilmiyorum ama benım hala aklım ex iel sı arasında gıdıp gelıyo dedım gibi hız tutkunu dedılım onun ıcın heralde en uygun ex sanırım... ex ler nerden bakarsan 14 senelik araçlar arkadaşlar pekı lpg sız temız bır sey bulursam ıllakı lpg taktıracam hangı markayı onerırsınız ben bıraz arastırma yaptım etıker uygun fıyat dıyor ama kullananların bazılar memnun degıl dıyorlar lpg taktıracaksan brc(italyan) taktır dıyorlar ve sıralı sıstem lpg honda ex ve sı oluyomu yoksa sıralı sıstem kabul etmıyormu eskı model oldugundan dolayı...teşekkür ederimbu arada arkadaslardan bırı kısın calstrma problemı oluo demıs ben kısın en sert zamnları calstrıorum ılk calsmada hc problem yasamadım otomatık jıkle var zaten motor ısınıncaya kadar yuksekte calısıo ole bı problem yasamadım sahsen onu da belırtıyım ıstedım :D
ex alcaksan hazira kon derim kardesim, git lpg'li al, karbiratorlu sonucta ama kendi fikrin sonucta, yenisi icin yapacagin masrafi, ex'in bakimlarina harcarsan 10 numara olur..
-
pekı 1.6 sı ile ex karsılastırırsanız arasındakı fark sadece motor gucu ve sı karbuürötör lu olmamasımı dıger hersey hemen hemen aynımı yanı lpg lı 1.6 sı alsam veya sonradan lepg taktırsam sı benı daha cok mu memnun eder cunku honda sı gorunum acısında cok hosuma gıdıyo...
bilgiler için teşekkür ederım zaten az da yaksa lpg kesinlikle dusunuyorum benzıne guc yetmıyo çünkü 1.4 ıs için biraz butceyı acmam gerekecek bunu ne kadar yapabilirim bilmiyorum ama benım hala aklım ex iel sı arasında gıdıp gelıyo dedım gibi hız tutkunu dedılım onun ıcın heralde en uygun ex sanırım... ex ler nerden bakarsan 14 senelik araçlar arkadaşlar pekı lpg sız temız bır sey bulursam ıllakı lpg taktıracam hangı markayı onerırsınız ben bıraz arastırma yaptım etıker uygun fıyat dıyor ama kullananların bazılar memnun degıl dıyorlar lpg taktıracaksan brc(italyan) taktır dıyorlar ve sıralı sıstem lpg honda ex ve sı oluyomu yoksa sıralı sıstem kabul etmıyormu eskı model oldugundan dolayı...teşekkür ederimbu arada arkadaslardan bırı kısın calstrma problemı oluo demıs ben kısın en sert zamnları calstrıorum ılk calsmada hc problem yasamadım otomatık jıkle var zaten motor ısınıncaya kadar yuksekte calısıo ole bı problem yasamadım sahsen onu da belırtıyım ıstedım :D
ex alcaksan hazira kon derim kardesim, git lpg'li al, karbiratorlu sonucta ama kendi fikrin sonucta, yenisi icin yapacagin masrafi, ex'in bakimlarina harcarsan 10 numara olur..
-
sizin için en uygunu bence ex :) bende ex aldm lpg görmemiş koymayıda düşünmüyorum yakmıo gerçekten gitmeye gelince de yine gidio ama sizin ztn gitmesiyle alakalı bir sorununuz olmayacak ama söyliim 1.8leri geride bırakıyor araç ve gayet memnunum
-
gereklı bılgı ıcın tesekkur ederım,hondanın tadınıbır kere tadınca ınsan bıramıyor nede olsa ex ile sı arasında kaldım zaten ex kafama takılan sorular hırpalanmamısını zor bulursun dedıler? ve karbürötörlu oldugundan dolayı ılerıde olakı lpg gecersem sorun yasarmıyımlar ılgılı yoksa 1.6 olmaması ex benım acımdan sorun yok cunku pistlere cıkıp katılımacak halım yok :) ınternette ve forumdakı arastırmalarım cercevesındede zaten ex az yaktıgını okudum mubarek honda sankı benzını koklayarak gıdıyo,motor ve yakıt acısından japon arabalarını bu yuzden sevıyorum gercektende dedıklerı gıbı "honda hayat onda" peki OLCAY_BORA kardeşim ex nezamandır sızde ve su ana kadar cıddı bı sorunla karsılastınızmı ceske almasaydım dedıgınız turden bır sorun...teşekkür ederim.
sizin için en uygunu bence ex :) bende ex aldm lpg görmemiş koymayıda düşünmüyorum yakmıo gerçekten gitmeye gelince de yine gidio ama sizin ztn gitmesiyle alakalı bir sorununuz olmayacak ama söyliim 1.8leri geride bırakıyor araç ve gayet memnunum
-
HOCAM exler karburatorlu oldugundan duz yanı eskı tıp gaz oluo yanı sıralıya gerek yok zaten sıralı sıstem si lar ıcındır cunku onlar enjeksıyonludur tahmını eskı tıp duz lpg sıstemı 300 400 arası yapılır saglam bsy yanı o yondende avantajlı dıebılırım ben ogrencıyım benzınle hayatta gezemem paramı yeter :D ama gazı dolduruyorm kafama gore takılıorum ex ı tavsıye ederım si ile donanım acısndan hcbır farkı yok bendekı sunrooflu klımalı olanda var brde sonradan eklenıp hem klımalı hem sunrooflu olanlar var
-
araç 1 aydan fazladır bende 3. sahibiyim. 228bin km oldu. ciddi hiç bir sorunu olmadı. gençten bi arkadastı benden önceki sahibi öle olmasına ragmen aldım ama hiç basımı agrıtmadı diebilirim ufak tefek her 2. el arac alındıgında yapılması gereken şeler yapıldı. şuan motoruda çok ii durumda ort 9 sn. 100 e ulaşıyor 220yi otobanda görebiliorum. sanırım bu yasta halen daha üretildigi motor gücünü veren nadir araçlardan. 94 senesindeki performansını kalitesini koruyor. ex alırsanız ve ilk alınca genel bi bakım yaptırırsanız daha sonra sıfır arac almış gibi 10binlik bakımları ile 500bin km ye kadar yolu var sorunsuz diyebilirim. hala daha çözemedgm bişey var bide yanılmıyorsam karburatorlu arac beyin olmadıgı için 90 km altında tek kelebek açıyor o yuzden basmadıgım zamanlarda dizel aracımla geziyormuşum gibi hissediyorum. uzun yola bile artık EX ile gidiyorum. ex ler pek hırpalanmamış oluyor. si alırsanız basınız agrır çünkü si alan adamı alma amacı belli. oyuzdn ben si alcak olsaydım ztn verirdim bi 7 8 tl daha vti alırdım en temizinden.
-
verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim baya aydınlattınız sanırım ex karar kıldım bende temız , fazla hırpalanmamıs saglam bır 94 model bı ex arastırmaya baslıyacagım artık...herşey için teşekkür ederim...
-
sedan si var otomatik klima sunroof fakat manuel ve hb istiyosunuz sanırım,eğer düşünürseniz satılılarda var araç, değişensiz ve orj km de..
-
istanbul olsanız benim aracıda tavsiye ederdim ama pek ayrılamam ben aracımdan vti bulana kadar :) bunlar bagımlılık yapıyor gerçekten :)
-
4 ay önce ex sahibi oldum arabamdan yana bi sıkıntım yok.ben çok araştırdım ama herkesin fikirleri farklı oluyo bu yüzden senin kalbinden gönlünden hangisi geçiosa hangisi içine siniyosa git onu al derim çok sorduğun zaman çok karışırsın emin ol kafan rahat olmazz herkese göre kendi arabası güzel kendi fikirleri iyi bence.araba alırken ne kadar çok kişiye sorarsan o kadar zorlaşır işin miden bulanır.bende 2 ay aradım araştırdım sordum sonra internetten gördüm arabanın yanına gittim marşa bastım şaselerine baktım kasaya baktım ve öyle aldım ne ustaya gösterdim nede başka birine danıştım en iyisi bu bence aldım gittim arabayı ve gayette memnunum hadi hayırlı akşamlar arkadaşım