TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => Prelude-Accord (BA/BB,CE) => Konuyu başlatan: PreludeBB2 - Ocak 07, 2006, 09:09:24 ÖS
-
Selam arkadaşlar. Bildiğiniz gibi çarşamba günü İstanbuldan bir 2.3 Prelude aldım. Maalesef aracı baya bi hırpalamış ve hor kullanmış önceki sahipleri. Bende hemen restorasyon çalışmalarına başladım tabi. Ön sağ lastiğimde balon var ve diğer lastiklerinde durumu pek iyi olmadığı için bunları şöyle orta karar fena perforsmanlı olmayan ve fiyatı da mümkün mertebe ekonomik olacak bir lastikle değiştirmek istiyorum. Aracın üzerinde 17" Alessio Action jantlar var. Biraz lastik piyasasını araştırdım ve bütçeye en çok Toyo, Kumho ve Hankook gibi lastiklerin uyduğunu gördüm. Ben Hankook düşünüyorum. Siz bu konuda ne diyorsunuz. Alacağım ölçü 215 - 40 - R17. Lastik fiyatları hakkında bilgisi olan arkadaşlar da bana buradan yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Çünkü performans lastik piyasasındaki fiyatları pek bilmiyorum ama Hankook un bu ebatlardaki Ventus Sport K104 ünün 200 YTL civarı olduğunu duydum netten. Ne kadar doğru bilemem ama lastiğin takımı bana en fazla 1 milyara felan mal olmalı çünkü gırtlağa kadar borçtayım ve bütçeyi çok aşdık bu araç için. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
-
Walla Sumitomo lastikleri Toyo we Kumho'dan daha iyi bence..Benim lastikçi 1 arkadaşım war ona sorim pzt..Her marka war nerdeyse..
-
Walla Sumitomo lastikleri Toyo we Kumho'dan daha iyi bence..Benim lastikçi 1 arkadaşım war ona sorim pzt..Her marka war nerdeyse..
Ok. Tolgacım çok memnun olurum valla dostum bi fiyat araştırması yaparsan 215 - 40 - 17 ölçü için. Toroman resmen içine etmiş aracın dostum... :-)
-
selçuk a da bi sor oda alacaktı.karar verememişti.hem fiyatlar üzerine de konuşmuştuk istte daha ucuz demişti Ozan :)
-
selçuk a da bi sor oda alacaktı.karar verememişti.hem fiyatlar üzerine de konuşmuştuk istte daha ucuz demişti Ozan :)
Valla Hasanım bakıcaz artık bi şeyler 1 tekliğe kadar işte... Bu saydıklarımdan birini yada sizlerin önereceği iyi bir lastiği alabilirim bütçe çerçevesinde.
-
Ozan sana lastik bakiyorum bulabilirsem hemen haber vericem...
205/40/17 olurmu?
-
Ozan sana lastik bakiyorum bulabilirsem hemen haber vericem...
205/40/17 olurmu?
Valla Selçuğum olmuşken 215/40/17 olsa daha iyi olur. Dediğim gibi 1 milyara kadar bir takım lastik alacaz. Hankook fena değil gibi duruyor ama daha araştırıyorum.
-
İnterneti karıştırırken gördüm işinize yarar umarım;
Kumho Ecsta Supra 17 inç 215/40/17 Yüksek Performans Lastiği 152.00YTL
NEXEN 17 inch 215/40 ZR17 Yüksek Performans Lastiği 150.41YTL
Toyo PROXES T1-S 215/40/17 83W Yüksek Performans Lastiği 315.82YTL
-
İnterneti karıştırırken gördüm işinize yarar umarım;
Kumho Ecsta Supra 17 inç 215/40/17 Yüksek Performans Lastiği 152.00YTL
NEXEN 17 inch 215/40 ZR17 Yüksek Performans Lastiği 150.41YTL
Toyo PROXES T1-S 215/40/17 83W Yüksek Performans Lastiği 315.82YTL
Can sağol. Verdiğin bilgiler çok faydalı oldu gerçekten. Kumho nun fiyatı çok iyiymiş bu arada, performansıda fena değilse bu lastiği düşünebilirim.
-
benimkiler kumho.yalnız asfaltın düzgünlüğü eğikliği çok etkiliyor :-D
-
Şu an Kumho Ecsta MX düşünüyorum arkadaşlar. Halen araştırıyoruz, başka bir tercih yapmazsam Pazartesi yada Çarşamba, hangi gün müsait olursam bu işi bitireceğim kısmetse. 8)
-
hayırlısı olsun kumho fiyat kalite açısından iyi lastik diye duydum prelude için umarım yeterli olur
-
Kumho ıslak zemınde pek ıyı dııl ama kuru zemınde cok cok ıyı denılecek derecede yol tutusu var...
-
ewet Selçuk tam dediğin gibi ıslakta hiç iyi değil :-D
-
ıslakta gaza yüklendiğinde ga boşa gidiyor :D
-
Valla yarın bi 3. Siteye gidecem lastik araştırması için. Bakalım bi şeyler bulabilecekmiyiz. Eğer keseye uygun bi şeyler bulursak yarın lastik işini bitirmeyi düşünüyorum. 8)
-
senin araba bayağı yakışıklı olacak :D
-
senin araba bayağı yakışıklı olacak :D
Valla Preludeye canımız feda... :-) Gırtlağa kadar borca girdik ama ne yapalım, Preludeye yapılan her kuruş masrafa değer... Bu arada Lastik olayına biraz daha bütçe ayırma kararı aldık, her ne kadar bütçe - mütçe kalmasada artık battık bir kere... :? Bridgestone, Continental ve Yokohama gibi birkaç markayı daha ekledim Toyo, Kumho ve Hankook un yanına... Bakalım yarın gidince görecez ne yapacağımızı. Açık bir yerler bulabilirsek tabi... :-)
-
len sende hiç bayram bayram dinlemiyon :D
-
Arkadaşlar sabah sabah lastik avına çıktım ama maalesef elim boş döndüm. Bayram dolayısıyla tüm sanayiye girişleri kapatmışlar, bütün dükkanlar da kapalıydı. Bende şimdi boş durmayayım diye gidip araca pasta cila çekecem... Kendine gelsin boya biraz daha. Bakıma aç kalmıştı nede olsa önceki sahiplerinin elinde... :-D Lastik işinide Çarşambaya felan halledicez kısmetse.
-
Dun E-5'te islak zeminde Kumholari baya bi denedim...Aracin cok guzel bi gidisi var her hareketime cok guzel tepki veriyor bazen keskin makaslarda arkayi birakiyo ama daha iyi oluyo goruntu bakimindan arka arabadaki arkimda onayladi... :D
Kisaca Kumholar benim hosuma gitti Ozan aklinda olsun baya bi zorladim banamisin demediler... ;)
-
Sağol Selçuk tecrübelerini aktardığın için dostum. Zaten Kumho Ecsta MX modeli listemde yer alan lastiklerden birisi. Bakalım haftaya belli olacak ne alacağımız. Buradan bildiririm sizlere dostlar. :-)
-
avon marka lastik kullanıyorum 215 40 17 performans baya iyi fiyatı ise senin istediğin rakamlara bitebilir fakat şunuda söyleyeyim hangi lastiği alırsan al 10.000 km sonra performansı ciddi azalacaktır.hayırlı olsun bu arada
-
avon marka lastik kullanıyorum 215 40 17 performans baya iyi fiyatı ise senin istediğin rakamlara bitebilir fakat şunuda söyleyeyim hangi lastiği alırsan al 10.000 km sonra performansı ciddi azalacaktır.hayırlı olsun bu arada
Sağolasın dostum. Teşekkür ederim. Çarşamba günü alıcaz bakalım lastikleri. Sonucu buradan bildiririm sizlere.. :-)
-
Bugün Kumho Tyres ın İzmir bayisi Güneş Oto'yu aradım. 215/40/17 Kumho 712 Ecsta Supra lastiklerin tanesine 135 YTL fiyat verdiler. Açıkçası bana oldukça cazip geldi bu fiyat. Malum dostlar araç bütçeyi baya bi zorladı ve hesapta da lastikler yoktu. Çarşamba günü kısmetse taktırıyorum lastikleri. Selçukta Preludesinde denemiş ve oldukça iyi diyor. Bizde bir deneyelim bakalım 2.3i de. Sonuçları aktarırım sizlere dostlar... 8)
-
Hadi hayırlı olsun..
-
Hadi hayırlı olsun..
Sağolasın üstat.. Yavaş yavaş, bütçe el verdiği kadarıyla elimizden gelenin en iyisini yapıp sıfırlayacaz aracı inşallah. :-)
-
artık gazda herkesin üstünden atlarsın :-D
-
artık gazda herkesin üstünden atlarsın :-D
Tabi hocam ayıpsın... :-) Hasanım bu arada şu avatarını bi kontrol et artık görünmüyor senin beyaz şimşek. Koy şunu gene oraya... :-)
-
Virüsten başımı bi kaldırabilirsem bluetooth da off oldu :-D
-
Evettt arkadaşlarrr... Sonunda lastikleri yeniledim. Bugün 3. Sitede Güneş Otoya gittim. Biliyorsunuz Kumho 712 Supra modelini almayı düşünüyordum ama Kumho'nun yeni Ultra High Performance serisi lastiği KU31 Ecsta SPT nin geldiğini ve kesinlikle daha kaliteli bir lastik olduğunu söylediler. Fiyat Ecsta Supra dan biraz daha yüksek idi ama sonuç baya bi iyi oldu. Aracın üzerindeki Alessio Actionlarda da baya bi sorun vardı. Önceki sahiplerinin kulaklarını bol bol çınlattım tabi.. :-D Onlarında Torna da düzeltme ve bakım işlemleri yapıldı. Sonuç olarak lastik maceramız Kumho Escta SPT KU31 215/40/ZR17 leri alarak sonuçlandı. O eski Marangoni Zetalardan sonra aracın gidişi bile çok hissedilir derecede düzeldi. Hani "su gibi akıyor" diye bir tabir vardır ya.. Araç şu anda bu durumda. Bu lastikler hakkında ilk izlenimlerim bunlar. Şu anda bütçe mütçe kalmayacak derecede göçmüş olsada, Preludeme bir şeyler yapabildiğim için oldukça mutlu ve memnunum. :-)
-
Bu arada işte lastiğin resimleri de bunlar. Benim aracın üzerindeki resimlerini de plaka işini halledince yayınlayacam buradan.. :-)
(http://www.kumhotire.com/productimage/ku_31_b_KU31.gif) (http://www.kumhousa.com/images/Products/Tires/SPTtread.jpg) (http://customwheel.com/custom_wheels/images/ku_ecsta_spt_ci2_l.jpg)
(http://www.tirerack.com/images/tires/kumho/ku_ecsta_spt_1000.jpg)
[/img]
-
_COK SEVINDIM YA HATIRLI OLSUN KARDESIM. ARACLA ILGILI HABERLERI ALDIKCA SOYLE HER SEYI BITMIS HALDE BI YAKINDAN GORMEK ISTERIM.
_ KAZASIZ BELASIZ IYI GUNLERDE KULLANMAN DILEGIYLE :-D
-
_COK SEVINDIM YA HATIRLI OLSUN KARDESIM. ARACLA ILGILI HABERLERI ALDIKCA SOYLE HER SEYI BITMIS HALDE BI YAKINDAN GORMEK ISTERIM.
Çok teşekkürler dostum. İstanbulda, Çiftkurtlarda az yardımınız olmadı bana, sağolun... :-) Her şeyi yavaş yavaş, bütçe elverdiği kadarıyla yaptırmaya çalışıyorum. Alt takımı da komple yenileniyor aracın, Terakki Honda'dan parça siparişini verdik. Bi 20 gün sonra da onlar gelecek inşallah. :-D
-
Ozan hayırlı olsun..Bu arada jant da süpermiş hee 8)
Senin istediğin deilmiydi bu..
-
Ozan hayırlı olsun..Bu arada jant da süpermiş hee 8)
Senin istediğin deilmiydi bu..
Sağolasın dostum sonunda aldık lastikleri... :-) Evet bu jantlar benim istediğim GramLights lardan...
-
bendeki de bundan ;ben memnunum açıkcası olumsuz yönlerini yukarıda belirtmiştim,gönlün ne istiyorsa onu yap dostum :-D
-
bendeki de bundan ;ben memnunum açıkcası olumsuz yönlerini yukarıda belirtmiştim,gönlün ne istiyorsa onu yap dostum :-D
Teşekkürler dostum.. :-) Selçuk, sen, ben; biz 3 G4 Prelude kullanıcısı da Kumho ları taktık. :-D
-
Çok teşekkürler dostum. İstanbulda, Çiftkurtlarda az yardımınız olmadı bana, sağolun... :-) Her şeyi yavaş yavaş, bütçe elverdiği kadarıyla yaptırmaya çalışıyorum. Alt takımı da komple yenileniyor aracın, Terakki Honda'dan parça siparişini verdik. Bi 20 gün sonra da onlar gelecek inşallah. :-D
_BAK BU DAHA GUZEL BI HABER. CUNKU BERABER BAKMISTIK YURUR AKSAMA VE BAYA BI KOTU DURUMDA IDI. AMA SIMDI DAHA GUZEL OLACAK HER SEY DEMEK KI :-)
-
Ömer çok sağol kardeşim. Amacım öncelikle o aracı 92 yılında fabrikadan çıktığı temizliğine kavuşturmak... Daha sonrada sade ve şık bir şekilde motor ağırlıklı olarak modlamak... 8)
-
Abi be ben 18 yapacağım arkaları belki 19 ;yalnız benzinlikcinin kızını 19 yapmadan ayarlamam lazım :-D
-
Abi be ben 18 yapacağım arkaları belki 19 ;yalnız benzinlikcinin kızını 19 yapmadan ayarlamam lazım :-D
Bak işte benzin konusunda haklısın... :-) Benim canavar da iyi içiyor maşallah.. :-D İçsin içsin yakışır ona koçum benim. :-D