TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: emre16 - Eylül 06, 2009, 10:18:05 ÖS

Başlık: Focus 1.6 Tdci vs Civic V-tec...???
Gönderen: emre16 - Eylül 06, 2009, 10:18:05 ÖS

Arkadaşlar bizim şu anda kullandığımız araç civic ama malumunuz artan petrol fiyatları bizi dizele dönüş yapmaya zorluyor...Size sorum şu :

Focus dizel alınır mı veya civicime LPG mi taktırıyım muallakta kaldım...aracımdan çok memnunum satmak hiç istemiyorum ama LPGyide sorun yasarım diye fazla istemiyorum..Lütfen yardımcı olun arkadaşlar...He bu arada muayeneyi yaptırdım lpg taktırsam bida muayene isticek...
Başlık: Ynt: Focus 1.6 Tdci vs Civic V-tec...???
Gönderen: bülentgbrz - Eylül 06, 2009, 10:20:54 ÖS
bence civicten focusa geçmek sizi zorlar taktırın adam gibi bi sıralı sistem lpg halolur sorununuz.bu zamanda temiz araba 2.el bulmak zor.
Gönderen: baron - Eylül 06, 2009, 10:45:45 ÖS
forumun civic bölümünde garantisini bozdurmadan lpg taktıran bir arkadaşın açtığı konu vardı istersen oku
Gönderen: mustican - Eylül 06, 2009, 11:35:40 ÖS
BRC taktır...gitsin derim 2.el focus tdci lara bir para teklif ediyorlar aklın durur!!!
Gönderen: honda121 - Eylül 06, 2009, 11:43:03 ÖS
Tdci benimde aklımdan geçiyor, şöyle 05-06 model bitane. Yakıtı çok iyi, yol tutuş çok iyi, donanımlarını tam bilmiyorum ama. Gerçi Honda2dan vazgeçmek zor :) , bu arada bugün 2000 model clk 200 ye bindim bi arkadaşın, arabamdan soğudum :) ,yav o koltuklar nasıl kavrıyor insanı, yere yakınlığı, malzeme kalitesi mükemmel, he birde çok takıldığım sac konusu var ya benim, o yüzden özellikle dikkat ettim. Maşallah mercosunun tek kapısını açmak için iki elle davranmak gerekiyor, çelik kapı gibi :) , e buda insana ayrı bir güven veriyor tabi
Gönderen: onur1980 - Eylül 06, 2009, 11:46:31 ÖS
dızelın avantajı artık benzınlı aracları ezmeye basladı performans olsun yakıt olsun sessızlık olsun. bende arabayı satarsam dızel dusunuyorum.
Gönderen: yalçınn - Eylül 07, 2009, 12:02:46 ÖÖ
iyi bir lpg ile bu sorun çözülür bence...1500 tl ye bi lpg takılabilir(en iyisi) ama arabanızı satıp temiz bi dizel alırsanız bu rakam 6 - 7 bini bulur bide çok km yapmıyorsanız yıllık 25 - 30 bin gibi bekleyinki aradaki farkı amorti edesiniz... bide dizellerin ve ülkemizdeki yakıt kalitesinin durumu belli bir kere yanlış mazot almak size 3 - 4 bin liraya maal olabilir... bunların üzerine bide bakım masraflarının fazlalığını koyarsanız....
Gönderen: honda121 - Eylül 07, 2009, 12:08:44 ÖÖ
...donanımlarını tam bilmiyorum ama...

2005-2008 arası focuslarda 2 donanım var. Trend ve Ghia. 2008 sonrası makyajlı focuslarda ise yine 2 donanım var. Trend ve Titanium. Trend en baz donanımdır. Hiçbirşeyi yoktur. Genelde firmalar tercih eder. Ghia ve titanium ise oldukca doludur.

2008 sonuna doğru 6 aylığına collection donanımı çıktı. Dış olarak makyajsız focus, iç olarak makyajlı focus denebilir. Makyajsızdan makyajlıya geçerken aradaki yarı-evrim geçirmişi gibi.

Yani toplamda doluluk sırasına göre Trend-Collection-Ghia-Titanium olmak üzere 4 donanım var. Bir de eski kasa mondeolarda Ghia-X diye tam dolu bir donanım var. Focusta Ghia-X yok.

Teşekkürler, deposu kaç litredir peki ? Ve tıka basa kaça dolduruyorsunuz acaba ?
Gönderen: mustican - Eylül 07, 2009, 12:14:07 ÖÖ
depo 55 litre...
55 çarpı 2.64...(su anda)

yeni kasa focus geliyor...haberin olsun
Gönderen: honda121 - Eylül 07, 2009, 12:18:42 ÖÖ
Evet ama yeni kasaya güç yetmez, gerçi eski modellerin fiyatlarında düşme olur tabi...
Gönderen: honda121 - Eylül 07, 2009, 12:26:15 ÖÖ
Teşekkürler, deposu kaç litredir peki ? Ve tıka basa kaça dolduruyorsunuz acaba ?

Yakıtım bitmek üzere. Bir-iki güne kalmaz ışık yanar. Tam fuller, en doğru sonucu o zaman söylerim.

TDCI yakıt deposu katalogta 55 litre diye biliyorum ama 2 senede, menzil 20-30 km kalana kadar kullanıp tıka basa fullenince en fazla 47 litre aldı bende. Normalde 45küsur litre alınca fulleniyordu. Bir keresinde 48 litre ile fullendi, bir daha o istasyona gitmedim. Bakalım birkaç gün sonra gerçek değerler ne olacak.

Not: Collection donanımlar 2008 sonu çıktı demiştim, yılı yanlış yazmışım. 2007 sonu çıktılar. 2007 hazirandan 2007 aralığa kadar. Bilin ki, 2007 model bir collection haziran 2007 veya temmuz 2007 çıkışlıdır. 2008 model collection ise ağustos 2007-aralık 2007 arası herhangi bir ayda çıkmıştır. 2009 veya 2006 collection yoktur.

Tekrardan sağolun bilgilendirmeler için
Gönderen: fikito - Eylül 07, 2009, 02:17:20 ÖÖ
valla basmazsan çok güzel az yakıyor ama ben ankaraya gittim 600 km de bitti :D :D biraz deniyelim dedik yüklendik 205 falan yaptı ama 190 dan sonra insanı fitil ediyor :S
Gönderen: adrenaliinn - Eylül 07, 2009, 09:40:31 ÖS
şahsen ben olsam ford alıp amerikaya para yedireceğime civice lpg taktırırdım.:)
hem zaten arabandan memnun olduğunu söylüyorsun.memnunsan hiç değiştirme bence..
Gönderen: emre16 - Eylül 07, 2009, 10:06:39 ÖS
bilgileriniz için ve görüşleriniz için çok tesekkürler arkadaşlar...
Gönderen: byberkay000 - Eylül 08, 2009, 12:30:29 ÖÖ
Bence de focus iyi güzel ama hondayla aynı kefeye koymamak lazım. Lpg taktirin para ile ölçüm yapınca aşağı yukarı dizele yakın tüketim yapar. Ancak diyol motorların bakın masraflarını göz ardı etmemek lazım. Yakıttan tasarruf ederken motora para vermeyin.
Gönderen: mali - Eylül 08, 2009, 03:29:53 ÖÖ
civiğe lpg taktırmak en iyi çözüm
bu sitede birçok arkadaşımız var lpg kullanan (biride benim) genelde herkes memnun
performans kaybı yok denecek kadar az ekonomi ise çok iyi...
Gönderen: smtkrgz - Eylül 08, 2009, 03:37:40 ÖÖ
senin durumundan baktığımızda lpg yine forever.. git taktır gözün arkada kalmasın...
ama tdci focusla geçen yolda karşılaştık.. bizde 140 lık golf vardı.. focus resmen oynadı bizimle.. golfu 230 a sabitledik focus uzadı gitti
Gönderen: mali - Eylül 08, 2009, 03:49:24 ÖÖ
senin durumundan baktığımızda lpg yine forever.. git taktır gözün arkada kalmasın...
ama tdci focusla geçen yolda karşılaştık.. bizde 140 lık golf vardı.. focus resmen oynadı bizimle.. golfu 230 a sabitledik focus uzadı gitti

samet arkadaşım golfle 230 da focusa yol vermek kötü olmuş
focus o kadar hıza çıkarken zorlanır
Gönderen: fikito - Eylül 08, 2009, 03:58:39 ÖÖ
çok ilginç :S
samet arkadaşım golfle 230 da focusa yol vermek kötü olmuş
focus o kadar hıza çıkarken zorlanır
Gönderen: fikito - Eylül 08, 2009, 04:13:21 ÖÖ

Bunu siz değil de focus sahibi yazsa "hadi canım, sen kim golf kim" deyip yerden yere vururlardı. Başka başlıkta yerden yere vurulduğum gibi. Bu nedenle artık kapışma yorumları yapmıyorum kesinlikle. İnsanları birbirine düşürücü yorumlarda bulunmuyorum. Yaşayanlar kendisi yazarlar. Sonuçta focus babamın malı değil. Bana reklam parası da vermiyor. İstersem yarın satar civic alırım.

Bir ara audi sitelerine takıldım, acaba 34 TT XXX plakalı A6 sahibi başından geçenleri yazmışmıdır diye ama herhangi bir yorum bulamadım. Muhtemelen gururuna yediremeyip satışa çıkartmıştır.

Otobanda genelde Mercedes-BMW-Audi tarzı araçlarla kapışıyordum, civici kendi sikletim olarak bile görmeyip tahriklere gelmiyordum ama bundan sonra civicleri de listeme yazıyorum. Ben değil ama belki onlar yazarlar yaşadıklarını.

Not: Mümkün olduğunca tahrik edici yazmamaya çalıştım. Kimin kimi geçtiği aslında umrumda değil. İleride gelecek tahrik mesajları olursa da kesinlikle cevap vermeyeceğim. Konumuz yakıt. Depoyu fullediğimde kaç lira ve kaç litre ile fullenmiş yazarım. Birisi soruyordu çünkü.
kardeş senin araba yüklü mü ?
Gönderen: fikito - Eylül 08, 2009, 04:37:10 ÖÖ
o zaman 130-135 civarı mı beygir ? torkda 300 falan de mi ?? bendede vardı kardeşde stocktu yani gidiyor gibi geliyordu ama gitmiyordu :D civic elegance oto. ile denedik 0-160 yaptık civic 2-3 boy ayırdı birde 70-170 yaptık gene civic 3-4 boy arası ayırdı....ama senin araç chipli güzel gider...
Gönderen: King.10 - Eylül 08, 2009, 05:26:07 ÖÖ
o zaman 130-135 civarı mı beygir ? torkda 300 falan de mi ?? bendede vardı kardeşde stocktu yani gidiyor gibi geliyordu ama gitmiyordu :D civic elegance oto. ile denedik 0-160 yaptık civic 2-3 boy ayırdı birde 70-170 yaptık gene civic 3-4 boy arası ayırdı....ama senin araç chipli güzel gider...

dizel araclar niyeyse oyle oluyor hayvani gidiyor sanıyorsun ama okadarda olmuyor :D mesela crdi getz e bindim bi arkadasın bastan korkuttu acayip yapıstırıyor. dedik kalkalım 1.viteste kafayı cıkarttı getz 2 de yakaladım 3. vitesten itibaren benim araba yürüdü.
Gönderen: integtant_83 - Eylül 08, 2009, 09:07:10 ÖÖ
Standart bir 10bin' lik periyodik bakımda dizel araç ile benzinli araç arasında ne kadar bir bakım maliyeti farkı var ? (Tabi bir de ikinci el dizel araba almak çok çok riskli. Özellikle enjektörlerde sorun yaşayan araçların çoğu satılığa çıkıyor.)
Gönderen: MHMT-16 - Eylül 08, 2009, 01:41:16 ÖS
Dizel araba sonucta ıı bı kontrolden gecırıp ole bakmak lazım bakım masrafları v.s bu tıp seylerıde dusunmek lazım bence BRC tak devam et gıtsın canavar gıbı...
Gönderen: emre16 - Eylül 08, 2009, 01:49:37 ÖS
çok tesekkür ederim arkadaşlar...bakalım akışına bırakıcam ne olucak...hepimize kazasız günler
Gönderen: integtant_83 - Eylül 08, 2009, 05:21:13 ÖS
Standart bir 10bin' lik periyodik bakımda dizel araç ile benzinli araç arasında ne kadar bir bakım maliyeti farkı var ? (Tabi bir de ikinci el dizel araba almak çok çok riskli. Özellikle enjektörlerde sorun yaşayan araçların çoğu satılığa çıkıyor.)

Bakım her 15bin km'de bir yapılıyor. 15bin, 30bin ve 45 bin olmak üzere 3 defa bakım yaptırdım. 300 civarı tuttular. Yalnız her bakımda ekstralarım vardı. Birinde rot ayarı, birinde far ayarı falan. Onları da ücretlendiriyorlar (Son bakımım 327 TL tuttu mesela)

Yağ-yağ filtresi, hava filtresi, mazot filtresi, polen filtresi, balatalara temzileme spreyi sıkılıp kontrol edilmesi. Bunlar standart bakımda yapılanlar. Fiyatı arttıran mazot filtresi. Yaklaşık 100 TL civarı. Benzinlilerde mazot filtresi olmadığından 100 lira cepte kalıyor, bu da dizelin bakımı pahalı diye yorumlanmasına yol açıyor.

Dizelde bir de turbo vardır. Bilinçli kullanılmazsa turbo zarar görür ve pahalıdır. Fakat araba garantiliyse korkmamak lazım. Turbo garantiden direk değiştiriliyor.

Bir de, ara sıra enjektörleri ve sistemi temzilemek için bilinçli dizelciler CarbonClean yaptırıyor. Bu da 60-90 TL ye mal oluyor.

Bunun dışında benzinliden bir fark yok.
Hocam teşekkürler çok açıklayıcı olmuş.
Gönderen: baron - Eylül 08, 2009, 06:30:54 ÖS
Benim çok özendiğim araçlardan biridir golf ve yüksek beygirli modelleri çok hayal kırıklığına uğradım focus a bile geçilmiş ya :)
Gönderen: smtkrgz - Eylül 08, 2009, 09:43:49 ÖS
Benim çok özendiğim araçlardan biridir golf ve yüksek beygirli modelleri çok hayal kırıklığına uğradım focus a bile geçilmiş ya :)

abi focusları yabana atmayın..yüksek sürati çok fazla olan bi araba
Gönderen: mustican - Eylül 08, 2009, 10:50:03 ÖS
ya yuksek yuksek de sonucta 240 bana ınandırıcı gelmıyor...
Gönderen: mustican - Eylül 08, 2009, 10:50:42 ÖS
ama burdakı arac chıplıymıs o zmn yapar...
cunku bız stock la 220 yaptık
Gönderen: honda121 - Eylül 08, 2009, 11:04:06 ÖS
Chıp dizelde inanılmaz etkiler sağlıyor, turboyla falanda oynanıyor benim bildiğim, her ne kadar küçük bir turboda olsa turbo turbodur.
Gönderen: mustican - Eylül 08, 2009, 11:35:08 ÖS
ewet haklısın 121...
bu arada 121 ın manası var mı?
Gönderen: honda121 - Eylül 08, 2009, 11:46:52 ÖS
ewet haklısın 121...
bu arada 121 ın manası var mı?

Evet var, aslında yoktu oldu küçüklükten süre gelen birşey, mail adresim plakamın son iki rakamı 12 falan filan işte :)
Gönderen: honda121 - Eylül 08, 2009, 11:47:36 ÖS
Chıp dizelde inanılmaz etkiler sağlıyor, turboyla falanda oynanıyor benim bildiğim, her ne kadar küçük bir turboda olsa turbo turbodur.

Gerçi chip uzmanları kadar anlatamam ama işin özü özetle şöyle. Hatam varsa affola.

TDCI motorlarda ECU denen bir beyin var. Bilgisayar harddiski gibi birşey. Fabrika oraya bir yazılım atıyor. Gaz teli yok. Hiçbirşey yok. Oraya gelen değerlere göre sistem arabayı yürütüyor. Mesela, gaza şu kadar basılırsa şu kadar yakıt gönder, bu kadar hava ile karıştırsın, şu güçte patlasın, turbo bu kadar bassın gibi milyonlarca olasılıkta parametreler var. Fabrikanın yazılımı aynı olduğu için bayiden çıkan her focus doğal olarak aynı performansı gösteriyor.

Chiptuning ile bu parametreler değiştiriliyor. Aynı internetten mp3 indirir gibi ECUdaki parametreler laptopa indiriliyor. Değerler üzerinde oynama yapılıyor. Gaza şu kadar basılırsa bu kadar değil de şu kadar yakıt gönder, bu kadar değil de şu kadar hava ile karıştır, turbo bu kadar basınç yapmasın da şu kadar basınç yapsın, dip gazda şu kadar bar bassın vb. gibi, tamamen KİŞİYE ÖZEL parametreler değiştiriliyor. Yeni yazılım ECUya gerisin geri upload ediliyor.
İşin özü bu.

Bu nedenle, her chipli focus farklı performans gösterebilir. Benim değerlerimle başkasının değerleri birebir aynı olmayabilir. Bir focusa geçilmek hepsine geçilecek manasına gelmediği gibi, bir focusu geçmek te hepsini kolayca geçmek manasına gelmez.

Bazen yazılımı fordun kendisi atıyor. 30bin bakımına 18 jantlarla gitmiştim. Serviste bir yazılım attılar. Çıktığımda, arabada sanki 3 obez varmış ta servisten sonra inmişler gibi hissetmiştim.

Açıklamalarınız için sağolun, bu arada çok yoruyoruz sizi yahu :) uzun uzun anlatmalar filan :)

Edit : Chip uygulaması yakıt sarfiyatını önemli ölçüde etkliyor mu ? İyi tamam güzel ama benzinli kadar yakarsada ne anlamı kalır dizelin :)
Gönderen: mustican - Eylül 09, 2009, 12:02:40 ÖÖ
yine de cok ıyı bence...
yani ort gidersen 850 fln heralde... 140 150 gııbı
Gönderen: honda121 - Eylül 09, 2009, 12:03:02 ÖÖ
Chip uygulaması yakıt sarfiyatını önemli ölçüde etkliyor mu ? İyi tamam güzel ama benzinli kadar yakarsada ne anlamı kalır dizelin :)

Chiptuning'in kişiye özel olduğunu söylemiştim. Güç-performans chipi olduğu gibi ekonomi chipi de oluyor. Yani bazı kişiler parametreleri arabanın daha çok ekonomi yapacağı şekilde düzenletiyorlar. Performansla işleri olmuyor.

Benimki performans chipi ve önceki sayfada söylediğim yakıt değerleri geçerli. 45 litre ile full olan bir depo ile kasa kasa uzun yol yaparsam en iyi menzilim 1100-1200km, hiç kasmadan yüksek performansta kullanırsam en kötü menzilim 600-650 km oldu şu ana kadar.

Gayet iyi değerler gerçekten.
Gönderen: honda121 - Eylül 09, 2009, 12:03:29 ÖÖ
Performans ekonomi bir arada olmuş sizin :)
Gönderen: ayti_CIVIC - Eylül 09, 2009, 12:11:23 ÖÖ
Arkadaslarımın cogu sana bır yol gostermıstır.Benım fıkrım ıse bencede arabana devam et lpglı de olsa devamm ett derım. Keyıflı formlar...
Gönderen: emre16 - Eylül 09, 2009, 10:25:23 ÖS
çok doğru söylüyorsunuz arkadaşlar...zaten şu aralara 2.el geberik sat-al zarar olur...tesekkürler arkadaşlar...
Gönderen: emre16 - Eylül 09, 2009, 10:29:40 ÖS
yanlız bana bi önceki sayfada bi arkadaş 140 lık golf le 230 sabitlemişken nası oluyorda dizel focusa yol verebiliyor aklım hayalim almadı...heralde dedim focu benzinliydi ve kaput altı fenaydı makara olsun diye tdci yazısı taktı arkaya....veya focust ST di...:D :D...
Gönderen: emre16 - Eylül 09, 2009, 10:31:01 ÖS
dizeller limitöre bildiğim kadarıyla 5.000 devirde giriyo...230 da iken dizel araçın deviri nasıl olur düşünemiyorum bile...
Gönderen: fikito - Eylül 09, 2009, 10:33:05 ÖS
yanlız bana bi önceki sayfada bi arkadaş 140 lık golf le 230 sabitlemişken nası oluyorda dizel focusa yol verebiliyor aklım hayalim almadı...heralde dedim focu benzinliydi ve kaput altı fenaydı makara olsun diye tdci yazısı taktı arkaya....veya focust ST di...:D :D...
:D katılıyorum :D
Gönderen: MHMT-16 - Eylül 09, 2009, 10:39:21 ÖS
ya arkadas az yakmaktan bahsediyor...chıp , 220 fln :) ne gerek war bunlara esnafa al dewam tupten sasma (BRC) bosver tuplu bı hondan olur canavar gıbı :)
Gönderen: smtkrgz - Eylül 09, 2009, 11:12:39 ÖS

herşey kağıt üzerinde bitmiyo herşey.. biraz tarafsız bak olaya.. hondacıyız tmm.. her halükarda civic i seçerim focusa karşı.. ama arabanın son sürati çok ii
Gönderen: emre16 - Eylül 10, 2009, 12:08:21 ÖÖ
tamam işte daha 5.000 ne gelmeden limitöre girmiş...orjinal haliyle benim anlamadığım golf tsi diyoruz müthiş motor diyoruz turbo cart curt 230 da sabitlemişken hızı tdci focus yandan uzayıp gidiyor muhabbetine inanasım gelmiyor...
Gönderen: emre16 - Eylül 10, 2009, 12:09:39 ÖÖ
tmm focus tdci kendi sınıfında dizelde 1 numara ama bence biraz abartılıyor...ama ben orjinal halinden kast ediyorum ECU muhabbeti olmadan...
Gönderen: emre16 - Eylül 10, 2009, 12:17:41 ÖÖ
bmw 5.20 d nin bile limitörü 228 km yazıyo hadi bakalım focus bunada mı tokat atıcak...dizel araca motor modu yapılmaz bence çünkü dizel araçlar performans için değildir...
Gönderen: emre16 - Eylül 10, 2009, 12:24:16 ÖÖ
rahatça gezip ve aileyi iyi gezdirmek için ve iş için kullanılabilir(çok yol yapanlar...) bence dizelin amacı budur kendi fikrim..he HONDA konusuna gelince bizim araçlara ecu ya falan gerek yok bilen biliyor olayı...HONDA turbosuz motor yapıyorsa vardır bir bildiği...
Gönderen: emre16 - Eylül 10, 2009, 12:36:33 ÖÖ
inş.. alırsınız ve ben bu zamana kadar boşa para vermişim diceksiniz...benim babamda aynı HONDA ya karşı negatif düşünüyodu...ama şimdi inmek istemiyor....bizim hedefimiz focus değil zaten bizim hedefimiz diğer markalardan farklı ve ayrıcalıklı olmaktır...bunuda herkes biliyo zaten..:D
Gönderen: honda121 - Eylül 10, 2009, 01:13:45 ÖÖ
Sanırım pejo ve citroendeki motorla aynı motora sahip focuslar. Üçü ortak geliştirdi diye biliyorum. 1400-1500 kg lık pej0 407 1.6 hdi ile kalktık. Ben oto. vites , pejo düz. 3-4 boy fark açtı 100 e kadar . Belki dahada fazla.
Gönderen: TTayfuNN - Eylül 10, 2009, 08:48:02 ÖÖ
Sanırım pejo ve citroendeki motorla aynı motora sahip focuslar. Üçü ortak geliştirdi diye biliyorum. 1400-1500 kg lık pej0 407 1.6 hdi ile kalktık. Ben oto. vites , pejo düz. 3-4 boy fark açtı 100 e kadar . Belki dahada fazla.

Ne yaptın honda121, sendeki araba bis miydi.O arabaya iyi gidiyor diyen ilk seni gördüm inanır mısın.
Gönderen: goker38 - Eylül 10, 2009, 12:37:46 ÖS
407 si olan komşum var ben civicle onu raharlıkla geciyorum hatta kendisi deli oluyor 50 bin tl verdik sen 22 tl beni geciyorsun diyor 407 ler hantal araclar bana göre
2.0 hdi leri var senin kapıştıgın araç 2.0 olmasın
Gönderen: emre16 - Eylül 10, 2009, 12:54:57 ÖS
kötü pugun en iyi arabası 407 işte o bile civice kafa tutamıyor..arkadaşın kapıştığı 407 2.0hdi olabilir bide otomotikte çok önemli...
Gönderen: smtkrgz - Eylül 10, 2009, 01:29:50 ÖS
tamam işte daha 5.000 ne gelmeden limitöre girmiş...orjinal haliyle benim anlamadığım golf tsi diyoruz müthiş motor diyoruz turbo cart curt 230 da sabitlemişken hızı tdci focus yandan uzayıp gidiyor muhabbetine inanasım gelmiyor...

dün gece limitörü kaldırılmış tdci focus sürdüm.. aklıma bu konu geldikçe yüklendim araca.. araç 240 gördü.. yakıt tüketimi 11.9 gösteriyordu.. araç bi arkadaşımın en kısa zamanda videoda çekicez inş

Limitörü kaldırınca öyle bir uzar ki!

Aynı performans için hondaya yüklü bir para dökmek icab edebilir.
Gönderen: recepyuksel - Eylül 10, 2009, 02:21:43 ÖS
Focus hakkında söylenen bütün olumlu sözlere katılıyorum.
nasıl bir motoru var bende anlamadım ama araba sakin kullanımda hiç zorlanmadan 130-140 oluyor kadrana bakmazsan motor sesi ile aracı sürüyorsan sanki 90 ile gittigini sanıyorsun. Ama araç 140 olmuş.

bence motor olarak kasa olarak benim kullandıgım 2006'civic ten daha iyi. TDCI için konuşuyorum bunları.

benim bacanagımda 1.4 dizel fiesta var. o bile 140-150 km'lik hızlara hiç zorlanmadan çıkıyor ve hissettirmiyor.

ford motorlarını küçümsemeyelim lütfen.
Gönderen: honda121 - Eylül 10, 2009, 02:32:31 ÖS
Benim aracım otomatikti arkadaşar 05 es civic. Arkadaşında 1.6 hdi. Ve 3-4 kez denedik. Kimse gelipte bana demesin geçemez diye, ben yaptığımı gördüğümü uyguladığımı bilirim. 407 ler hantal araçlar bende biliyorum fakat, otomatik bir arabayı geçemiycek kadar değil, ayrıca o 1.5 tonluk arabayı çeken yüksek bir tork değeri var, nede olsa araç dizel. Zaten geçmeside mantıklı arkadaşlar. Dediğim gibi benim arabam otomatik.
Gönderen: mustican - Eylül 11, 2009, 01:09:48 ÖÖ
honda honda da bi yere kadar...tabiki güzel...kendi motor klasmanlarında turbosuz neredeyse tüm araçları geçebiliyor...
focus dizeller yabana atılacak araç değil...arkadasın dediği doğru hıc zorlanmadan 140 a cıkıyor..
heele bi de chip atıldı mı o zaman ucak oluyo..
bu aarada saydalan nickli arkadasın aracı CHİPLİ!!!