TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: DOHC _06 - Ağustos 23, 2009, 03:07:42 ÖÖ

Başlık: VİTES SORUNU
Gönderen: DOHC _06 - Ağustos 23, 2009, 03:07:42 ÖÖ
arkadaşlar 2000 ies imin geri vitesi tam oturmuo arasıra tutukluk yapıo ve tam oturmayınca dişlilerde hafif bi carlama gelio ne yapmam lazım böle giderse carlaya carlaya dişli kalmayacak gibi ben oturduğunu sanıyorum ama tam geçmemiş oluo.
Başlık: Ynt: VİTES SORUNU
Gönderen: mali - Ağustos 23, 2009, 03:18:51 ÖÖ
o sıkıntı zaman zaman benim ies de yapıyor
girmediği zaman debriyajdan ayağını hafif bırakıp tekrar vitese takınca geri vitese gidiyor
veya debdiyajdan ayağını çekerken geri vitese bastırınca o zaman giriyor
anlatabildimmi bilmiyorum
bence sonun yok
Gönderen: skullcrusher - Ağustos 23, 2009, 01:32:31 ÖS
mali doğru söylemiş,aslında ciddi bir sorun yok sadece geri vites dişilisi tam karşılamadığı için geçmiyor debriyaja bas bırak yapıp yeniden deneyince dişilide yerine geliyor ve sorunsuz geçiyor.kafana takacağın bir dert değil dostum.yapacak da bir şey yok zaten...
Gönderen: fzthgosm - Ağustos 23, 2009, 02:40:42 ÖS
ayne arkadaşların ddiğine katılıyorum.şuda var araba hafif geriye dogru hareket halinde iken bile arabayı geri vitese geçirme.tam durur pozisyonda geçir
Gönderen: statik - Ağustos 23, 2009, 02:44:33 ÖS
Benim eski 1.4 is te de vardı o sorun, debriyaja çok basınca da debriyj dibe yapışıp kalıyodu elimle zorla çekerek alabiliyordum. O şekilde de sattım gitti
Gönderen: hunace - Ağustos 24, 2009, 07:41:15 ÖÖ
arkaslarin dediği gibi debriyaj tazeleme denen olayla, yani çek bas yapinca büyük ihtimal düzeliyor. yada diğer bir çözüm, motor devrini çok az yukarı cıkarıp (1500 rpm) vitesi geçirmek, o zaman yağ gibi geçiyor.
Gönderen: apr_35bucuk - Ağustos 24, 2009, 11:10:48 ÖS
evet ya debriyaj tazele yada vitesi 2 ye geçir sonra geriye tekrar takın sorunsuz geçer
Gönderen: ersin466 - Ağustos 24, 2009, 11:29:41 ÖS
Baskı balata problemide olabilir uzmana göstermen taraftaryım.
Gönderen: mali - Ağustos 25, 2009, 07:36:49 ÖÖ
baskı balata olma ihtimali bence düşük ama belki belirtisi olabilir
baskı balata olsa araba bağırır çekişi düşer el frenini çekip arabayı 1. viteste kaldırmaya çalışmak anlamanın kolay yoludur
Gönderen: quasi522 - Ekim 25, 2011, 08:37:41 ÖS
Bendeki 2001 ies'de de aynı sorun oluyor bazen. Araç ilk çalıştığında geri vitese atarken sorun yok, ama ısınınca oluyor bu sorun genelde. Araç geri vitese geçmiyor ve dişliden gırr diye ses geliyor. Ama buradaki "debriyaj yenileme" ve "2 ye atıp sonra geriye atmayı" denemem lazım....İnşallah sorunu çözer...
Gönderen: wordsman - Ekim 25, 2011, 08:45:39 ÖS
carlama olmuyor ama tam geçmeme oluyor bazen, bu araçlarda kronik bişey fakat bir sorun değil bu,
böyle durumlarda ayak debriyajdayken vitesi 1 e alın sonra geri vitese takın hemen geçer.
bunun için ustalara bi dolu para bayılmayın (üstelik arabanızı deneme tahtası gibi dağıtmalarıda cabası)
Gönderen: rotasızKAPTAN - Ekim 25, 2011, 09:08:06 ÖS
fd6 manuellerdede var o sorun 1 e atıp tekrar gecıtıyorum
Gönderen: ozN - Ekim 25, 2011, 09:41:41 ÖS
arac durmandan gecirmeye calısırsanız gecmez
Gönderen: prevailingboy - Ekim 25, 2011, 10:47:18 ÖS
benim 1.4 te de var aynı sorun,ama artık sorun değil,usta dişlilerin yuvası yok gibi bişey dedi,ama bi kaç kere araba hareket halindeyken aceleden geriye aldım,acı bi ses geldi ama dikkat ediyom artık,önce 1 e alıp yapınca,ya da yavaşta geçirince oluyo,baskı balata oldugunu sanmıyorum..
Gönderen: gknvt4 - Ekim 28, 2011, 07:52:05 ÖS
araba dursun gerıye al şanzıman yagını kontrol et eger gecmıyorsa 2 kez boş debrıyaj bas sonra dene
Gönderen: Karahan - Ekim 31, 2011, 10:18:19 ÖÖ
Arkadaşlar benim EG'de de baskı balata değişimi sonrasında geriye geçerken gacırtının yanı sıra, 1'inci vitese geçmeme sorunları başladı. Diyelim ki kırmızı ışıkta bekliyorum, yeşil yandığında arkadan korna yememek için sarı yandığında önce 3'e, sonra 2'ye atıp en son 1'e geçiyorum. Yani kalkışlarda doğrudan 1'e geçmiyor. Depriyaj merkezlerini değiştirdim, nafile :( Şanzıman yağından olabileceğini okudum forumlarda, Honda yetkili servisinden aldığımız kaliteli şanzıman yağını kullandık, yine düzelmedi. Ustam şanzımanı indirirsek yapacağını söylüyor ama bunun maliyeti 200 liradan aşağı değil. Sorunun çözüleceğinden emin olabilsem, 200 lira da mühim değil. İlave şanzıman yağı değişimine boşu boşuna 100 lira verdim zaten. Şimdiden 500 liraya yaklaştı yaptığım masraf. Bu konuda tavsiyede bulunur sıkıntımı çözmeme yardımcı olursanız çok duamı alırsınız, söz valla  <783^2
Gönderen: xerenx - Ekim 31, 2011, 11:15:31 ÖS
En son ihtimal şanzımanın senkromeç dişlilerinde sorun olabilir, bu dişliler vites geçeceği zaman diğer vites grubunun devrini karşılayarak iki grubun devrini eşitler. Cayırtılı geçme probleminiz artarak devam ederse bu ihtimali göz önünde bulundurabilirsiniz.