TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: DOHC _06 - Temmuz 17, 2009, 07:06:38 ÖS
-
ARKADAŞLAR ARKADAŞIMDA passat 1.9 TDI 130 HP TRİPTONİK VİTES VAR BENDE DE CIVIC 1.6İES MANUEL VAR VE BENİ GEÇEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜO BEN PEK SANMIOM AMA SİZCE SONUÇ NE OLUR?
-
Dizel motorların torku daha yüksek, fakat triptronik vites olduğu için bence sen alırsın. Ağırlık farkı da var arada.
Audi A4 1.8 T Cabrio Triptronik ile denedim ben. Abartısız 15 boy fark atınca herif mekanı terk etmişti :D
Deneyin bakalım nolacak?
-
senin alman lazım dene bence
-
Her türlü alırsın arkadasın dediği gibi passatın kasası agır kalıyor cıvıc serı araba sonuçu bıldırırsın artık
-
Passat her ne kadar triptonik vites olsada yürüme işini 1.900cc 'nin ürettiği tork ile olacaktır. Fakat her nekadar tork seviyesi üstlerde gezinsede senin bu araç üzerine üstünlüğünü koyman lazım. Bu karşılaştırmanın bir değişini biz kendi aramızda yapmıştık. 2003 Passat 1.8T vs Mazda Lantis 1.8 araç ile deneme yaptık. Mazda 1 boy fark ile drag'ta birinci oldu. Mazda Lantis Dyno'da 121 HP çıkmıştı ve sadece hava filtresi var.
-
arkadaslara araclarımıza guwendıgımız kadarda bıraz objectif bakalım.... ww turbolu ne kadar da kasası agır ne kadarda trıptonıkte olsa ( sürücüyü işin içine katmıyoruzz ) ies i yemesi lazım...he su war kısa mesafe dersen sansın olabılır :) :artis
-
Passat : 1489 kg - 130 ps
Honda : 1110 kg - 120 ps
Passat her ne kadar 130 ps olsada bana göre çok hantal kalıyor. 2008 2.0 TDI 140 ps passat kullandım 96.000 km de idi. Açıkçası beni hiçmi hiç tatmin etti diyemem...
-
ies kısa mesafede yer bence .uzunda passat alır
-
arkadaşlar ben passat 1.8T ile kalktım tanıdıkdı araba ilk viteste zorlamadı o ama 2 de beni çok rahat geçti benim araç 2009 civic burdan yola çıkarak ben passat diyorum dizel olması filan kalkışta avantaj sağlıyacagını düşünüyorum.
-
arkadaşlar objektif olma zamanı passat 2 .vitesten sonra baya ayırıyo . sonuçta son hızda zorlanmadan 240 görebiliyo ve torku gerçekten çok yüksek . ben denemiştim baya bi ayırıyordu fakat benim denediğim passatta chip tuning vardı . benim ies te hafif ten yüklü headers vardı
-
hocam turbolu aracı chip çok degiştiriyor ama oda var
-
kısa mesafede yıyecegınızı dusunuroum ama uzun mesafede sızı ezemesede uzayacaktır :)
-
top speed de tabiki de alır ama rolling de ayırırsın gibi geliyor bana
-
iki araçta stock ise civic alır her türlü deneyin ve görün.
-
Kısa mesafe cıvıc ın alacağını düşünüyorum. ama uzunda passat alır.
-
O Passat Düz Olsaydı Saçma Bi Konu Dicektim Ama Otomatik İse Civic Her Türlü Alır Uzun Passatındır..
-
ben 2007 elegance manuel ile kuzenın 2004 1.9tıd tırptonic ile kalktım otobanda uzundada kısadada cok rahat yedim.aynı şekilde 2003 audi a4 1.9 tıd manueli az farkla geçtim drag ve rollde
-
Arkadaşlar passatın bence şansı yok. ies hertürlü alır hele kısa mesafede hiç şansı yok. passat yüksek hızlarda çok güven veren bir araba ama ies kadar çabuk hızlanacağını düşünmüyorum
-
ies alır ....
-
ies alır gbime geliyo benm de...
-
ies alır 1.9 tdi otomatik okadar seri değil
-
bende 1.9 tdi ama düz vites sürdüm inanılmaz ayırıo ve kaçıyo iesın bana göre şansı yok arkadaşlar objektif olalım 1.9 ve turbo farkı yani........
-
arkadaşım denemek lazım ama bende passata şans vermiyorum. Tamam passat güzel gidiyor yüksek hızlarda güven veriyor ama ağır araba sonuçta..
-
ağır araba tmm ama motoru 1.7 olsa 125 beygr fln olsa mesela dedgn gıbı olur o zaman agırlık faktoru onemlı olur ama motor farkı cok e bıde turbo var tabı otomatıklerle de duzler arasnda fazla bı fark olucagnı hıc zannetmıorm hani.
-
dizel olması düzde dezavantaj birde ies nin gidişini biliyoruz kısa mesafede ies daha şanslı ama mesafe ve hız arttıkça bişey diyemem..
-
ben arkadasla denedim orta kasa passat bndede 2001 ies 60 dan 3. viteste basmaya basladık aldı basını yurudu geçti yani ama aracların ıkısıde düz
-
1.9 tdi mi? 1.8t miydi araç?
-
Arkadaşlar geçen sene memlekete gittiğimde bizim bi akraba da vardı passat onla aynı anda bi yere gidiyoduk kısa mesafe ye aramızda konuşmadık deneyelim diye ama bana kafa tuttu oda arabada tek di bende dip gaz bastım gerçek ten iyi bi ayırdım ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama iyi ayırdım.
-
normal şartlarda senin ayırman normal ..
-
Yapmayın arkadaşlar 130 hp önemli değil passat 340 nm tork üretiyor düz de olsa tiptronik de olsa civicin en ufak bir şansı yok kullanmadan böyle yorumlar yapmayalım bu karşılaştırma baştan sakat
-
340 torkun etkisi başlardaki hızlanma,konfor ve yakıt ekonomisi olarak yansır. tork draglarda önemini gösterir çünkü 1.vitesten sonra beygirin farkını ve kilo avantajını anlarsınız. dizel araçların geneli devir saati 4000de maksimum gücünü verir civic 7000e kadar gücünü aktarabiliyor. bu faktörleride göz önüne alıp konuşmak daha mantıklı olur. ben ne civicler biliyorum 2.0 motor araçlara kafa tutuyorlar. 1.9 dizele hayli hayli tutar.
-
bende aynı şeyi söylüyorum 1.9 dizelin geçiceğini düşünmüyorum..
-
bendi passat kullandım 1.8t olanından 1.9 tdi kullanmadım
-
konu eski biraz ama denendiği için yazmak istiyorum..
1,9 turbolu triptonik passat ile 2000 civic 1,6 ies kaldırdık.. 150 km ye kadar konuştuk.. ve rahat 3 boy vardı aramızda 150 ye ulaştığımızda.. yol düz.. işin özü civic hörp yutuyo 1,9 passatı :D
-
passat kullandım ama hiç köklemedim, anladığım kadarıyla ies 180 e kadar önde olur diye tahmin ediyorum
-
kısa mesafede ies alır ama uzunda passat alır diye düşünüyorum
-
150-160 km ye kadar civic,sonra passat.
-
denenmedi mi acaba
-
ben deneyeceğim bu akşam görücem bakalım ne olacak.
18T 2001 manuel pasat (benzinli) & 2000 ies
-
1,9 tdı triptonikle 150 ye kadar önde gidiyorum ama sen benzinli ile kalkıcakmışsın.. sonucu bekliyoruz sabırsızlıkla.. ii haberlerini tabiki :D
-
hadi bakalım..sonucu bekliyoruz
-
valla ies alır gibi çünkü passattan daha hafif. he şu var tabi arabalar stok ise... ve de passatta turbo olduğu için torku yüksek keşke bizim hondada turbolu yapsa şu araçları ama turbo olsa aracamız sorunu bitmez turbonun o yüzden yapmadığını düşünüyorum
-
sonucu beklıyoruz
-
sabırsızlıkla bekliyoruzzzz
-
1-2-3 ies önde gider sonra passat alır
-
arkadaşlar özür dileyerek ve üzülerek söylüyorum henüz deneyemedim:(
ama haftaya kesin deneyeceğim hatta video ya bile çekmeyi düşünüyorum.
passat sahibi seni fena ezerim diyor bende iddalı değilim ama alırım gibi geliyor bana bilemiyorum.
kat iptal, 51mm düz boru, son susturucu, short ram var + tht stickerım var bakalım ne olacak, passat stock.
-
ies alması lazım. çünkü ben 110`luk Peugeot XS ile bile 150`ye kadar passatın önündeydim. Hız Yükselip devir artışı yavaşlayınca passat yürür gider..
-
passat turbolu.hondanın şansı yok
-
arkadaşlar özür dileyerek ve üzülerek söylüyorum henüz deneyemedim:(
ama haftaya kesin deneyeceğim hatta video ya bile çekmeyi düşünüyorum.
passat sahibi seni fena ezerim diyor bende iddalı değilim ama alırım gibi geliyor bana bilemiyorum.
kat iptal, 51mm düz boru, son susturucu, short ram var + tht stickerım var bakalım ne olacak, passat stock.
şimdiden bol şans
birde video oldumu daha güzel olur :)
-
1-2 kafayı al daha da yol verme:)
-
yok abi yok azmettim alcam başka yolu yok ya geçerim ya geçerim. zaten passat 19'' bende vti jantı var 1-0 önde başlicam zaten :)
-
passat turbolu.hondanın şansı yok
turbo dizel yanlız , turbo petrol değil . ona bakılırsa çoğu dizel araçta turbo var. burdaki mantık uzun devir bandında hp elde etmek. passat 4000 devirde 130 hp verir vites atar. civic 7000 devirde 120 hp verir vites atar. şanzıman oranları ağırlık ve bir çok faktörüde göz önünde bulundurmak lazım. passatta turbo olsa ne yazar performans vermedikten sonra ve stock passat vs modlu civic hakkında konuşuyoruz. civic rahat alır. kalkışta ve devamında her türlü civic götürür.
-
taktıralım işte bizde cıvıclerimize turbo,komperasör,chıp,supercharger ... vs daha bir çok performans arttırıcı şeyler önümüze geleni tokatlayalım
-
2.0 passat ve 2005 civic uzun yolda denedik her ikiside stock ve düz vitesti, sonuç ise passat 120-130 tan sonra fena ayırdı, turbonun gücü. Biri atmosferik biri turbo motor kısa da çok fark açmıyor ama yol uzayınca maalesef arkasından baka kalıyorsun..
-
diyoruz size 1-2-3 önde gider hatta 3 te bayılır iesler orda ayırır passat tork farklı dizeller araçlar güçlü
-
benim karşılaşacağım passat dizel değil 2000 model 1.8Turbo BENZİNLİ (bayramda bu passatla drag+roll yapacağım)
-
Ben gecenlerde bı arkadasımla denedım. Ondada aynı motora sahip skoda octovia wardı. 1.9 TDİ. Ortam braz trafikliydi ama genede 1-2-3 affetmedim :)
-
sen yersin hertürlü
-
1.8 turbo 130 beygir yine 3 ten sonra ayırır 4 te iesler mantarlıyo
-
atmosferikte 1.8 turbo ya kafa tutabiliyorsak.....bizde turbo olsa kafa tutacağımız araçları siz tahmin edin.
-
1.8 turbo passatla stock ies kalkarsa gol olur :) honda maçı kazanır :D
-
yersin onu ies :) sonucu bekliyorum :)
-
passat 1.8 turbo benzinli 148 hp 210 tork veriyor. eğer bu araçla karşılaşacaksan işin biraz zor. ancak 1.9 dizeli rahat yersin. benzinlide bir şey diyemem.
-
dizelide 130 bg 310 tork veriyor 2 sinide geçemezsinnn :)
-
inşallah geçicem
sonuç bayramdan sonra gelecek
-
ben gecersın dıyorum
dizeli rahat yersın benzınlı gecersin
sonucunu beklıyorum
-
Drag da kalkarken hemen kopardım ama peşimi bırakmadı 1 boy arkamdan geldi.
Roll de biraz ayırdım yarım boy kadar ama ufak ufak farkı kapatıyordu uzun mesafede alır büyük ihtimal.
-
Passat her ne kadar triptonik vites olsada yürüme işini 1.900cc 'nin ürettiği tork ile olacaktır. Fakat her nekadar tork seviyesi üstlerde gezinsede senin bu araç üzerine üstünlüğünü koyman lazım. Bu karşılaştırmanın bir değişini biz kendi aramızda yapmıştık. 2003 Passat 1.8T vs Mazda Lantis 1.8 araç ile deneme yaptık. Mazda 1 boy fark ile drag'ta birinci oldu. Mazda Lantis Dyno'da 121 HP çıkmıştı ve sadece hava filtresi var.
mazda 1.8t ye vurmaz vuramaz 150 hp 210 tork arabayı acemi sürüyodur
-
kim diyor ya 1.6 ies 1.8t ye kafa tutuyor diye ??? komik bu arkadaşlar bence tdi ları demıyorum ama 1.8 t ler 150 hp aynı zamanda 130 degıl honda 1.6 ies ne kalkıştı ne uzun yolda vuramaz .1.8t=0-100 8.5 sn ne diyorsunuz arkadaşlar dogru karsılastırmalar yapalım ben 2 sını de kullandım yanı göz var nızam var ve birde honda turbo sorun cıkarıyo dıye turbo yapmıyo demıs arkadas passatın en ucu parçası turbo 1000 tl ye yenılıyorsun ve 150.000 goturuyor kafadan :)
-
passat 1.8 turbo benzinli 148 hp 210 tork veriyor. eğer bu araçla karşılaşacaksan işin biraz zor. ancak 1.9 dizeli rahat yersin. benzinlide bir şey diyemem.
sen iyimisin kardeş nerde yiyorsun sen passat 1.9 dizeli kaç defa kullandın ya hangi yazını okusam sürekli honda yer geçer ezer gibi konuşuyorsun birazcık objektif ol passat 1.9 dizelin nasıl gittiğini biliyormusun !!! o ies 1.8 t ye kafa tutuyor diyen arkadaşa gülüyorum başkada bi şey demiyorum zaten bu kadar fanatik olunur 1.8 turboya accord 2.0 kafa tutsun ondan sonra ies de başında kökünden bi yerden tutar :D
-
'' İES İLE PASSAT DİZEL KAPIŞTIRACAK ARKADAŞA SÖYLÜYORUM ÖZELLİKLE VE ÖZELLİKLE VİDEO ÇEKİN LÜTFEN GEÇSENDE GEÇİLSENDE LÜTFEN VİDEO KOY ''
-
sen iyimisin kardeş nerde yiyorsun sen passat 1.9 dizeli kaç defa kullandın ya hangi yazını okusam sürekli honda yer geçer ezer gibi konuşuyorsun birazcık objektif ol passat 1.9 dizelin nasıl gittiğini biliyormusun !!! o ies 1.8 t ye kafa tutuyor diyen arkadaşa gülüyorum başkada bi şey demiyorum zaten bu kadar fanatik olunur 1.8 turboya accord 2.0 kafa tutsun ondan sonra ies de başında kökünden bi yerden tutar :D
arkadaşım ben hangi aracın nasıl gittiğini iyi bilirim.otomatik 1.9 dizel bora kullandım rezalet ötesiydi. 1.9 dizel passatın ne farkı olabilir ? Ayrıca benim diğer aracım slk200k 186 hp. Yani 130 hplik passat kullanmam hiç birşeyi değiştirmez daha güçlü bir aracım var. Çok övdüğün o passatın 2.0 140hp dizeline sayamayacağın kadar fark atıyorum. Passat hantal bir araba niye kabul etmiyorsun ? Onuda geçtim 2.0 fsi jetta yine acıların çocuğu oluyor. Örnek vermek gerekirse bir bora ile civici karşılaştırınca dağlar kadar fark olduğunu görüyorum. Benzinli araç her zaman dizelden daha performanslıdır. Hacme değil verdiği güce aracın ağırlığına şanzıman oranlarına bak derim. 1.6 ies düz vites 1.9 dizel otomatik passatı alır. Eğer deneyecek arkadaş varsa video çekip koysun herkes görsün. Benim aracı görüp gazlamaya çalışan o jetta passatlar ağzının payını alıp çekiliyorlar sağa.
-
anlamadığım olay sen niye sürekli bora diyorsun ?? ve birde passat 1.8t konusu vardı bı anda saptı dıyorum kı gel kardeşim ankaradaysan veya benım 1.8 t me vur 1.6 ies ile ben tam gaz yapmıyım ya daha neler ya bildğin komik 1.8t ye 1.6ies :D:D:D:D:D:D
-
1.8 turbo zaten ayırır iesi ama 1.9 dizelin hala hızlı olduğunu savunanlar var onlara yorum yazmak istedim. senin araçla benim slkyı kapıştıralım :) turboya kompresör kapışması olur.
-
:) zaten passat tdi da geçer ies yı ama oyle farklar olmaz pılotaja baglı ... kapışalım tamam :)
-
passatı süren pilotajı iyise alır max torku tutturursa uzar gider diye düşünüyorum ies alırsa benim için süpriz olur dragta bişi diyemicem kestiremiyorum sonucu
roll de passat alır 1 boy öne cıksanda arayı kapatacaktır hızlandıkca afifledigi icin 140 larda seni gecer gider benim görüsüm budur
videoda cekerseniz bizlerde gidişini görmüs oluruz passatın
-
bende ies in alıcağı düşüncesindeydim.. ama 1.8T 150 hp ye yaklaşamıyor ies.. 1.9 tdi passatıda kalkışta alıyor yüksek süratte yine passat uzuyor..
-
abi herkes neden aynı şeyi farklı yönden anlatıp duruyo:)benzinli pasasat allahın emri alır dizel de denildiği üzere normal bi civic 1.6 ies nin 3. vites sonu hızınız 150 civarı olduğu düşünülürse 140 gibi ayırır,çıkıp yarın dizel passat arııcam 1.6 ies imle sokaklarda :)
-
arkadaşım ben hangi aracın nasıl gittiğini iyi bilirim.otomatik 1.9 dizel bora kullandım rezalet ötesiydi. 1.9 dizel passatın ne farkı olabilir ? Ayrıca benim diğer aracım slk200k 186 hp. Yani 130 hplik passat kullanmam hiç birşeyi değiştirmez daha güçlü bir aracım var. Çok övdüğün o passatın 2.0 140hp dizeline sayamayacağın kadar fark atıyorum. Passat hantal bir araba niye kabul etmiyorsun ? Onuda geçtim 2.0 fsi jetta yine acıların çocuğu oluyor. Örnek vermek gerekirse bir bora ile civici karşılaştırınca dağlar kadar fark olduğunu görüyorum. Benzinli araç her zaman dizelden daha performanslıdır. Hacme değil verdiği güce aracın ağırlığına şanzıman oranlarına bak derim. 1.6 ies düz vites 1.9 dizel otomatik passatı alır. Eğer deneyecek arkadaş varsa video çekip koysun herkes görsün. Benim aracı görüp gazlamaya çalışan o jetta passatlar ağzının payını alıp çekiliyorlar sağa.
hangi aracın nasıl gittiğini iyi biliyorsunda bora ile passatın farkını bilmiyorsun kardeşim borada kullanılan dizel motorlar golf 4 te kullanılan motorlardı yani ya 90 hp yada 110 hp olan motorlar genellik olarak da 90 hp olan motorları görürsün boranın üzerinde.110 hp olan motoru çok nadir görürsün borada.burda bahsi geçen passat ise 130 hp olan araç.birde benzinli araç her zaman dizelden performanslıdır demişsin 320cd ile bi kapış bakalım kompressör ile veya passatın daha tr ye gelmemiş olan 2.0 tdi 207 hp olan motorunu bir gör daha sonra devam edelim bu muhabbete. ;) ;)
-
vtec_07 haklı canguder..passattaki 130 hp lik dingin bir dizel motor ies e baya baya kök söktürür..senin araç zaten 186 bg onda bi şansı zaten yok passatın
-
hangi aracın nasıl gittiğini iyi biliyorsunda bora ile passatın farkını bilmiyorsun kardeşim borada kullanılan dizel motorlar golf 4 te kullanılan motorlardı yani ya 90 hp yada 110 hp olan motorlar genellik olarak da 90 hp olan motorları görürsün boranın üzerinde.110 hp olan motoru çok nadir görürsün borada.burda bahsi geçen passat ise 130 hp olan araç.birde benzinli araç her zaman dizelden performanslıdır demişsin 320cd ile bi kapış bakalım kompressör ile veya passatın daha tr ye gelmemiş olan 2.0 tdi 207 hp olan motorunu bir gör daha sonra devam edelim bu muhabbete. ;) ;)
her türlü denerim :) 3.20d ile denedim zaten benim araç 137.000 kmde 12 senelik onuda göz önünde bulundur , 3.20d yeniydi. 0-140 kafa kafaya gidiyor ben 4e attığımda ayırmaya başlıyorum. Bilmediğimiz araçlar hakkında yorum yapmak insanları kandırmaktan başka birşey değil. Şu ana kadar yolda kompresörü geçen 2 araçla karşılaştım , birisi s2000 bayağı uzuyor diğeri corvette c5 anlatmaya bile gerek yok. zaten bunlar piyasa arabası olduğu için sık sık rastlıyorum deneme fırsatım oluyor. Yoksa öyle 3.20 , passat , jetta falan fıs. 3.20 dizel güzel gidiyor belirli bir hızdan sonra kesiliyor. Bu arada aracımın benden önceki sahibi rahatlıkla 260 gördüğünü söyledi.Neyse burası honda forumu başka arabaların tartışmasını yapmayalım.
-
ya arkadaş ne arabaymış 1.6 ies tamam güzel bizde seviyoruz ama türkiyede kafa kafaya gıdemeyeceği araba yok ya 0-100 unu de sıkmışlar zaten 2 sn falan demı vayy bee
-
herkez fanatiklik pesinde falan lütfen mantıklı acıklamalarda bulunalım ;) cıkıp arıcam bi passat demekle olmuyo cekersin videoyu koyarsın
ondan sonra konusursun zaten yeterince tarsısılmıs görelim bakalım ies cileri videolar eklensin
-
herkez fanatiklik pesinde falan lütfen mantıklı acıklamalarda bulunalım ;) cıkıp arıcam bi passat demekle olmuyo cekersin videoyu koyarsın
ondan sonra konusursun zaten yeterince tarsısılmıs görelim bakalım ies cileri videolar eklensin
hocam ben biraz eksik anlattım sen de biraz hızlı okudun heralde:)fanatiklik yapmıyorum zaten passatın gücünü aslında anlatmaya çalıştım orda,o yarın çıkıp arıcam demem de zaten tartışmadaki fanatikliğe gönderme,yoksa 1.ies ini vti zannedenlerden değilim,arabam güzel ama bi yere kadar farkındayım:)
-
merak edenler için söyleyeyim. bugün bu 2 aracı da denedim.hem passat'ı kullandım hem de ies'i. 2 arkadaşımda bu araçlar var ve merak ettim.ilk olarak ies deydim.passatı kalkışta çok rahat geçtim.2 ye atıp bi süre yine önde gittim fakat ne var ki 3e atamadan passat uzadı:) sonra passata geçtim ies le kalktım. bölece şartlar eşitlenmiş oldu. aynı bi önceki kalkıştaki gib oldu.ies 1. vites fenaaa 2 iyi ama 3 e geçemeden yandan paaasssaaaaat diye geçtim.
-
Hay sizin passadınıza yaa. Yaav şu passadı accord'la karşılaştırsanıza yaav.
Var mı yok mu ies. Valla sıktı bu konu yaav. Sizin bu karşılaştırmanızdan sonra ne kadar passat var hepsiyle kalkıyorum bi taneside yaklaşmıyo yanıma şehir içi. yaklaşsa bile şehir içi hiç bişi yapamaz o araba. Karşılaştırma yapacaksanız adam akıllı karşılaştırmalar yapın mesela dediğim gibi passatla accord daha makul değil mi sizcede.
-
katılıyorum
-
Hay sizin passadınıza yaa. Yaav şu passadı accord'la karşılaştırsanıza yaav.
Var mı yok mu ies. Valla sıktı bu konu yaav. Sizin bu karşılaştırmanızdan sonra ne kadar passat var hepsiyle kalkıyorum bi taneside yaklaşmıyo yanıma şehir içi. yaklaşsa bile şehir içi hiç bişi yapamaz o araba. Karşılaştırma yapacaksanız adam akıllı karşılaştırmalar yapın mesela dediğim gibi passatla accord daha makul değil mi sizcede.
ben yine tdi 1.9 passata bişey demedim pilotaja bağlı eşit şartlara ancak arkadaşın dediği gibi passat 3 uncu vıteste gıder yanı 1.6 ies güzel arabadırda verısı bellı gucu bellı neden kendı kendınıze güç yaratıyorsunuz ki arabaya olur yani neden ikna edemiyosunu kendinizi kaç defa söyledim bilmiyorum ama ben de honda hastasıyım ve inşallah edinicem kısa zaman da 1.6 si ancak 1.8 t ile 1.6 ies karşılaştırılmış 1.8 t nın yanından gecemessın kardeşim bu konuda acayip ciddiyim bak tekrarlıyorum 1.8 t den bahsedıyorum dızel e karışmıyorum gereken açıklamalar yapıldı ama mantıklı olalım 150 hp 210 tork 0-100 8.5 sn herşey zaten ortada ama daha neyı tartışıcağız ki ?? mantıksızsam söyleyin arkadaşlar .1.6 ies nın gücü belli yanı kalkıp 1.6 kendı segmentınde atmosferik karşılaştırmalar yapalım gelin 1.6 passatla yapın 1.6 borayla yapın corollayla yapın ne bıleyım 1.8 t dıyorlar komık duruma düşüyorlar .saygılarımla
-
1.8t passat la accord 2.4 u karsilastirmak lazim
-
accord 2.4 190 hp 223 tork 0-100=9 sn(fabrika)....passat 1.8 t 150 hp 210 tork 0-100=8.5 sn (fabrika)
-
accord 2.4 190 hp 223 tork 0-100=9 sn(fabrika)....passat 1.8 t 150 hp 210 tork 0-100=8.5 sn (fabrika)accord 2.4 190 hp 223 tork 0-100=9 sn(fabrika)....passat 1.8 t 150 hp 210 tork 0-100=8.5 sn (fabrika)
passat in otomatik vites degeri mi bu ?
-
Accord'la passad'ı karşılaştırdığın zaman sonuç ne çıkıyo jaggalagalaga arkadaşım.
Sen 1.6 ies'i 1.6 hyndai, 1.6 reno, 1.6 daha hangi cins araba varsa onunla karşılaştıracaksın.
Zaten işin içinde turbo var.adam şahin'e turbo takmış 1.5-2 bar basıyo ies geçer mi bu şahini?
ya da passat.Emin ol o çok beğendiğin passad bile geçemez.
Bu arada ben senin honda hastası ya da fanatiği olduğuna da inanmıyorum arkadaşım.
-
velhasılıkelam sonuç nedır arkadaşlar... :) kım geçtı ben onu merak edıyorum...
-
1.8 turbo passat ile ies'i kim karşılaştırdıki ? biz dizel hakkında konuşmuyormuyuz ?
-
honda olsun topraktan olsun kim geçerse geçsin honda......
-
Accord'la passad'ı karşılaştırdığın zaman sonuç ne çıkıyo jaggalagalaga arkadaşım.
Sen 1.6 ies'i 1.6 hyndai, 1.6 reno, 1.6 daha hangi cins araba varsa onunla karşılaştıracaksın.
Zaten işin içinde turbo var.adam şahin'e turbo takmış 1.5-2 bar basıyo ies geçer mi bu şahini?
Bu arada ben senin honda hastası ya da fanatiği olduğuna da inanmıyorum arkadaşım.
kardeşim senin benim honda hastası veya fanatiği olduğuma inanıp inanmaman önemli değil ben zaten senin inanman için yazmadım yanlış anlaşılmasın diye yazdım zaten hayalimde ve isteğimde olmasa ben bu siteye gelmezdim ben sadece ortada olanları söylüyorum demişssinizki 1.6 ies ile 1.6 accent reno 1.6 yı karsılastır benim dediğimde bu yönde ben dedimki yukarıda ki yazılarda neden karşılaştırılıyor biri atmosferk motor diğeri turbo motor ve de 1.8 t konusunu benım acmadıgımı goreceksın 1.9 dızelden once bırısı demıs ben gecıyorum edıyorum dıye ama zaten herseyın ortada olduğu belli yanı 1.6 ies güzel araba hoş araba ama 1.8 t nın yanından gecemez 1.8 t de m3 un yanından gecemez bu işler böyle kimsenin bi markaya bı modele düşmanlığı yok yani ama gerçekler ortada neden ortada olmayan güçleri arabamıza yüklüyoruz ki ??? bu arada kardeşim otomatik değil sanırım düz vites değerleri
-
bu konu ne drumda konuyu acan arkadas deneme yapıcakmı ??? bizde görelim yani nasıl yürüyolar artıları eksilerini paylasalım
-
konu pert olmak üzere nerdeyse. ama tabiki sonuna kadar honda yani
-
arkadaşlar bu konu yu açalı baya zaman oldu arkadaşın babası aracı 1 gün sonra satınca deneme fırsatımız olmamıştı ama arkadaş bnm aracı kullandı bi kaç kez ve kalkışta hondanın daha seri olduğunu oda kabul etmişti ben deneyemedim ama halen içimde kaldı deneyen varsa banada sölesin...
-
daha öncede yazdım yine yazıyorum.. bende kullandım 1.8 t.. 1.8 t den inip 1.6 ies e binince 1.6 ies daha seri geliyor kabulüm ama bu 1.6 ies in tamamen sürati daha fazla göstermesiyle alakalı.. 1.8 t eyle deneme şansımız oldu.. 1.6 ies ne uzunda ne kısada nede roll de 1.8 t yi geçemiyor ama güzel kovalıyor..
-
tmm da arkadaşım ben 1.8 t ile denemedim 1.9tdi triptonik olanla denedim 1.8t zaten tdi dan seri kalkışta 1.8t ye bişey dediğimiz yok.
-
daha öncede yazdım yine yazıyorum.. bende kullandım 1.8 t.. 1.8 t den inip 1.6 ies e binince 1.6 ies daha seri geliyor kabulüm ama bu 1.6 ies in tamamen sürati daha fazla göstermesiyle alakalı.. 1.8 t eyle deneme şansımız oldu.. 1.6 ies ne uzunda ne kısada nede roll de 1.8 t yi geçemiyor ama güzel kovalıyor..
-
her türlü denerim :) 3.20d ile denedim zaten benim araç 137.000 kmde 12 senelik onuda göz önünde bulundur , 3.20d yeniydi. 0-140 kafa kafaya gidiyor ben 4e attığımda ayırmaya başlıyorum. Bilmediğimiz araçlar hakkında yorum yapmak insanları kandırmaktan başka birşey değil. Şu ana kadar yolda kompresörü geçen 2 araçla karşılaştım , birisi s2000 bayağı uzuyor diğeri corvette c5 anlatmaya bile gerek yok. zaten bunlar piyasa arabası olduğu için sık sık rastlıyorum deneme fırsatım oluyor. Yoksa öyle 3.20 , passat , jetta falan fıs. 3.20 dizel güzel gidiyor belirli bir hızdan sonra kesiliyor. Bu arada aracımın benden önceki sahibi rahatlıkla 260 gördüğünü söyledi.Neyse burası honda forumu başka arabaların tartışmasını yapmayalım.
yok arkadaşım kimsenin tartışma yaptığı yok konuşuluyor burda fikir beyan ediliyor ben kullanmadığım arabayı söylemiyorum 1.6 ies 2 sene kullandım 1 senedir de 1.8 t kullanıyorum kendimin değil ancak abimin arabası biliyorum yani herşeyin verisi belli hızı belli dikkat ediyorsan jetta demedım jetta fıs evet passat ın 1.8t dısındakı motorları da fıs ancak 1.8 t gercekten cok saglam bır motordur 1.6 ies ile kalkış roll de onde gider her zaman 0-100 verısı 90-120 verısı herseyı belli zaten olmayan gücü eklemeyelım dedım ben sadece konu zaten 1.9 tdı ona ben bişey demedim arkadaşlara katıldım yuksek torku sayesınde dusuk devırlerde onde olur ancak hondanın 7200 devır cevırdıgını goza alarak 300 400 den sora ayıracagına katıldım bende saygılarımla...
-
bu arada dizel borayla farkı çok var passat ın 310 nm torku var...260 ı nerde gormus radyoda mı görmüş ??
-
bu arada dizel borayla farkı çok var passat ın 310 nm torku var...260 ı nerde gormus radyoda mı görmüş ??
:) bilmiyorum valla önceki sahibi dedi ben cesaret edemedim denemeye 186 hp araç herhalde 260 görür diye tahmin ediyorum. ben düz yolda 220 çok kolay gördüm dahada gideri var aracın.
-
öncelikle bu 1.8 t konusunu açılmamasını dılıyerek kapatıyorum gıtsınler 1.6 ies yle vursunlar 7.40 lara 1.8 t lere zaten fabrika sıkıyo o araç 350 hp 530 tork motoruda 1.6 degıl 7.6 honda sıkıyo millet 1.6 150 tork 125 hp zanndiyo manyakmısınız herkesi geçer o araç bende 2 sene kullandım yok böyle birşey m5 yanımdan geçemiyo..... bu arada kardeş 260 ı kolay goren aracın markası neydı ben anlamadım ?
-
260 gören araç slk 200 kompresör benim üçüncü aracım.
-
ben honda zannettım ondan sordum kardeşim slk 200 yle 260 gorulurde ıbreler tamamen dogru gostermıo bılıosunuz gördüğün 248 250 falandır yanı
-
kardeşim zaten buraya sadece senin gibi honda hastası veya fanatiği olan kişiler girmiyor birde istediğimiz şey fanatiklik değil objektiflik.
-
ben honda zannettım ondan sordum kardeşim slk 200 yle 260 gorulurde ıbreler tamamen dogru gostermıo bılıosunuz gördüğün 248 250 falandır yanı
o zaman bugatti 400 bile basamadı ibreler hatalıysa.
-
bence maksimum sapsa sapsa 9 km den fazla sapacağını zannetmiyorum çünkü polislerde radar için 9 km sapma payı bırakıyolar..
-
aynen kardeşim bugatti de basamaz bu ibreleri doğru gösteren (ibre diyorum dikkat ederseniz civic ibreli değil ) bir tane firma biliyorum yanlışım yoksa bentley olmalı
-
aynen kardeşim bugatti de basamaz bu ibreleri doğru gösteren (ibre diyorum dikkat ederseniz civic ibreli değil ) bir tane firma biliyorum yanlışım yoksa bentley olmalı
canım kardeşim bugatti yanlış hatırlamıyorsam 403 km hızı zaten otobana çıkıpta yapmadı dyno da yapılmış ölçüm onlar yani ibrede sapma olsada dyno da olmaz tabii bizim çıktığımız o dandik dynolardan değil benim eski 328ci yi aynı gün yarımşar saat arayla 3 yere dyno ya götürdüm birinde 202 hp çıktı birinde inanılmaz ama gerçek 182 hp çıktı birinde 214 hp çıktı hadi bakalım hangine güvenicen benim arabada komple borla egzos dc headers aem cai dereceli vardı.
-
bu arada noldu hala bi drag yapılmadımı ies ile passat arasında?
-
1.6 ies vurur kardeşim gerek bile duymadık adam 7.40 a vurmuş ne haddine passat ın
-
canım kardeşim bugatti yanlış hatırlamıyorsam 403 km hızı zaten otobana çıkıpta yapmadı dyno da yapılmış ölçüm onlar yani ibrede sapma olsada dyno da olmaz tabii bizim çıktığımız o dandik dynolardan değil benim eski 328ci yi aynı gün yarımşar saat arayla 3 yere dyno ya götürdüm birinde 202 hp çıktı birinde inanılmaz ama gerçek 182 hp çıktı birinde 214 hp çıktı hadi bakalım hangine güvenicen benim arabada komple borla egzos dc headers aem cai dereceli vardı.
senin araç e36 kasamıydı ? orjinalde bildiğim kadarıyla 190 hp veriyor. dereceli cai headers varsa en azından 200 hp çıkması gerekir. 2.8 motor acayip bir makina sesi yeter. benzinine katlanırsan mükemmel araç. yolda 3.25 üzeri gördümmü çekinirm zaten :)
-
kardeşim zaten buraya sadece senin gibi honda hastası veya fanatiği olan kişiler girmiyor birde istediğimiz şey fanatiklik değil objektiflik.
aynen katılıyorum burda senın bana ınanıp ınanmaman onemlı degıl yanı kardesım objektıf olmak onemlı 64 luk ekran kartıyla pes 2010 oynayamassın bundan farkı yok dedıgınızın... ayrıca şahin demişssin burda karşılaştırmayı ben yapmadım her arabanın üstü var o ona vurur bu ona bu böyle gider ancak başkası soyledı 1.8 t olayını aynı zamanda bu fabrıka çıkısı turbolu ve kullanmadığın belkıde sevmedıgın bı araba olabılır ancak nasıl gıttıgını bılmıyorsun galıba.... ben haftalık para alıyorum vw den zaten bu yorumları yapmak ıcın
-
senin araç e36 kasamıydı ? orjinalde bildiğim kadarıyla 190 hp veriyor. dereceli cai headers varsa en azından 200 hp çıkması gerekir. 2.8 motor acayip bir makina sesi yeter. benzinine katlanırsan mükemmel araç. yolda 3.25 üzeri gördümmü çekinirm zaten :)
evet e36 kasaydı benim aracım 3.28 çok ayrı bi araç.tabii birazcık fazla yakıyor.