TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: ottoboy - Temmuz 09, 2009, 09:05:50 ÖÖ

Başlık: ilk türk tasarımı elektrikli otomobil
Gönderen: ottoboy - Temmuz 09, 2009, 09:05:50 ÖÖ
Tasarım dâhisi Murat Günak'ın Türkiye için dizayn ettiği güneş ve elektrik enerjisiyle çalışan otomobili Başbakan Erdoğan test etti. Devrim Arabaları filmini izlerken gözyaşını tutamayıp ağlayan Günak'ın çevreci aracı 7 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor
(http://www.motorauthority.com/content/images/m/i/mindset_e_motion_hybrid_004-1124.jpg)
İlk Türk otomobili Devrim'den tam 48 yıl sonra bu kez Türk tasarımı çevreci bir otomobile imza atıldı. Ünlü tasarımcı Murat Günak'ın geliştirdiği hibrid otomobil Mindset'i Türkiye'de üretmek için sürdürdüğü çalışmalar meyvesini verdi. Murat Günak ve İsviçreli ortağı Lorenzo Schmid'i kabul eden Başbakan Tayyip Erdoğan, projeye destek verdi. 400-500 milyon euroluk yatırım gerektiren projenin Türkiye'de yapılması için düğmeye basıldı. Projenin gerçekleşmesi için Türkiye'de bir yatırımcı bulunması yönünde karar verildi. Otomotive ilgi duyan gruplar araştırıldı. Yatırımcı listesi dörde indirildi. Bu isimler arasında Volkswagen'i Türkiye'de yatırıma ikna etmeye çalışan Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk de bulunuyor.
(http://www.motorauthority.com/content/images/m/i/mindset_e_motion_hybrid_002-1124.jpg)
SIR GİBİ SAKLANAN PROJE

VW Grubu Tasarım Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra İsviçre'de kendi markasını yaratmak için çalışmaya başlayan Günak, Mindset adını verdiği hibrid aracı üretmek için yatırımcı arıyordu. SABAH gazetesinde çıkan haberler üzerine harekete geçen Yatırım Ajansı, TAYSAD ve İhracatçılar Birliği, Murat Günak'la temasa geçti. Günak'ın da Mindset'i Türkiye'de üretmeye sıcak bakması, çalışmayı hızlandırdı. Günak'ın Mindset'i anavatanında üretmeyi istediğini söylemesinden etkilenen Başbakan, rahatsızlığına rağmen özel araçla üstü kapalı olarak getirilen Mindset'in direksiyonuna geçti. Böylece sır gibi saklanan proje su yüzüne çıktı. Başbakanlık resmi konutu etrafında tur atan Erdoğan, teknoloji harikası otomobili oldukça beğendi, motorun çok sessiz çalıştığını söyledi.
(http://www.motorauthority.com/content/images/m/i/mindset_e_motion_hybrid_001-1124.jpg)
Başlık: Ynt: ilk türk tasarımı elektrikli otomobil
Gönderen: BLACK ORANGE - Temmuz 09, 2009, 09:12:05 ÖÖ
bence araç çok şık bi araç olmuş ... üretim konusundada gayet güzel bi seçim türkiye hiç değilse iş konusun da az da olsa bi istihtam sağlanabilir ... umarım ki 4 kişilik olarak ta üretime geçilerek araçlar tutulabilir ...
Başlık: Ynt: ilk türk tasarımı elektrikli otomobil
Gönderen: canguder - Temmuz 09, 2009, 09:32:32 ÖÖ
çok hoş bir araç olmuş. etkilenmedim desem yalan olur. özellikle iç dizaynı ve jantlar mükemmel olmuş. umarım türkiyede üretime başlanır ve fiyatlarıda uçuk olmaz.
Başlık: Ynt: ilk türk tasarımı elektrikli otomobil
Gönderen: mali - Temmuz 09, 2009, 10:03:08 ÖS
Ellerinden öpmek lazım Murat GÜNAK  Çok hoş olmuş
Birde adı Türkçe olsaydı