TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: 06FAT68 - Haziran 02, 2009, 08:53:16 ÖÖ
-
merhaba arkadaslar gecengün izinden dönerken 95 ex hb araımla 20-30 km hızla baya baya sert bir çukura düştüm.200km daha yolum vardı ve yollarda bozuktu (erzurum-ağrı arası)yolda sağ taraftan bi sesler geliyodu merkeze giridim sola dönerken arabambilya dağıtıı.ustayı çağırdım baktı dış aks kafası dedi sanaiye çekiciyle götürelimdedim yok bişi olmaz benim arabanın arkasına bağlarız dedi öyle gittik ama giderken baya sesler duydumarabada.neyse 2gün sonra parca geldi söktü usta aks kolunun bilyanın içine giren dişli kısmı kendini yemiş.tornada açtır dedi actırdım ama zaten değiştircektim torna içime sinmemişti.aradan 10gün geçti normal bi sorun yoktu bi arkadasıma verdim arabayı arabam bi geldi biyerlerden ön tekerden ses geliyo ama takur tukur insanın ciğeri paralanıyo.hemen arabayı karakolun garajına çektim ertesi gün usta getirdim biz sağ taraftan şüpheleniyoduk.söktü dediki abi aks kolu tornadan geçtiği için boşluk yapmış dedi.istanbuldan komple aks siparişiverdim 2güne geldi ustayı aldım taktık garajdan çıkmadan yine aynı ses il merkezine 13km uzak bi ilçedeyim ben.ilk kalkış anlarında yapıyodu arabahızlanınca kesiliyodu ama gazdan ayağımı çekip geri basınca arabanın motoru sallanıyodu gibi ses vardı.neyse uzatmayım usta dinledi sesi lifte kaldırdı sol aksı söktüler değişen sağdı ama sol aksın şanzumanın içine giren kolunda 3 tane bilya vardı ayrı ayrı dediki usta gel bak abi bilyalarının bitanesi yok.körüğü patlak değil bilyanın içine kacıcak biyerde yok nasıl olmuş bu dedim.abi araı verdiğin adam sanayide söktürmüş takan usta bilyanın biriniunutmuş dedi.bende deimki ya ben arabayı alalı 2.5 ay oldu daha önecesinden bilya takılmamış olmsaın dedim ki arabayı aldığımdan buyana 8bin km yol yaptım.imkanı yok abi gidemezsin dedi.sizede aksın şanzuma giren aks içindeki bilya eksik oluna yola gidilmezmi bide şunu anladım kimseye emanet araba vermiceksin adama hastası var diye verdik gitmiş arabayla hava atmış.saygılarımla
-
gecmiş olsun.
-
teşekkür ederim
-
benzer bir durum ben de de var,iyice huylanmaya başladım yazdıklarınızı okuyunca,aracım 2006 civic Ls gecen nisanda aldım daha 16,000 deydi şimdi 21,000 de sizin bahsettiğiniz gibi motorda silkeleme yok ama ilk kalkışta özellikle araç soğukken sanki ön lastiklerden biri bir yere değiyormuş gibi acayip bir sürtünme sesi geliyor hatta durup U dönüşü yapmak için kalkışta daha belirgin oluyor,bulunduğum yerde honda servisi de yok en yakın malatyada özel honda servisine soktum 20.000 bakımında,usta abi bişi olmaz dedi,yol boş olunca hızlıda gidiyorum artık tırsmaya başladım
-
çok geçmiş olsun.insanlar istiyor sen arabana kıyıp veremiyorsun bu seferde surat yapıyorlar ne yapacagımızı şaşırdık
-
valla doğru. bi yetkile servise gösterin araçları
-
evet ya isteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci olur maalesef ama gördüğümüz o ki vermemekte fayda var,malatya servisine daha önce hava filtresi yağ filtresi gibi basit parçaları almaya gitmiştim sipariş verdik yarın gelcek dediler numaramı bıraktım kimse de aramadı böle basit parçaların bile yetkili serviste olmaması beni şaşırttı,artık bu bilya dağıtması meselesine G.antep servisini çok methediyolar oraya götürcem 3-4 saat uzak ama işi bilmeyen adamların elinde heba olmaktansa o kadar yol gitmeye değer.
-
arabanızı veripte kötü olacağınıza vermeyipte kötü olmak en iyisi
-
Gecmis olsun oncelikle. Bahsettiginiz sorunlar aslinda cok basit sorunlar aama imkansisliklar sorunu buyutuyor. Hangi On takim isine bakan ustaya gitseniz en azindan sorunu tanimlar size.
Tum bu sorunlari okudukca ne kadar sansli oldugumu dusunuyorum Cok sukurki hic boyle sorunum olmadi su ana kadar. Tabiki araci kullandiginiz yollar cok onemli. Allah yardimciniz olsun