TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: cobra34 - Mayıs 28, 2009, 08:36:52 ÖS
-
arkadaslar aracımda son zamanlarda 1000-2000 arası bi titreme meydana gelmeye başladı ve bir miktar performans kaybı basladı ben subab ayarından diyorum başka fikri olan var mı araç ies otomatık
-
yok mu fikri olan :(
-
daha önce yaptırdın mı?
-
subap ayarı 40 bin km'de bir yapılıyor, km yaklaştıysa nedeni budur
-
cobra34,
ben aracimi alinca yaptirdim, ewet titreme ve gurultu vardi,
ama yaptirdiktan sonra inan araba calisiyor mu calismiyor mi bell degil,
abartmiyim egildim de duydum sesini,
-
en kısa zamanda yaptırıcam araç titriyo ve boğuluyo
-
arkadaşlar, ustalar bana bu arabalarda subap ayarı yapılmaz dediler. benim araç 99 ies . otomatik olarak kendi yapıyormuş doğru mu acaba
-
benim aracım fena halde subab ayarı istiyo.2000 devire kadar doğru dürüst gaz yemio.
-
kardes hondanın yenileri nasıl bilgim yok ama honda tüm modellerini sibob ayarlı yapıyo
-
Diğer marka araçlarla karıştırmışlar. Fordda renoda hidrolik iticiler var sübab ayar mekanizması yok onlarda. Hondaların hepsinde sübab ayarı mevcuttur,kilometresi dolunca yaptırmak gerekir. Benzinli ise 40.000,lpgli ise 10.000'de bir ayar yapılacak.
-
Bana da subab ayarını yağ otomatik olarak yapıyo demişlerdi fakat bugün ustama söktürdüm kapağı yapılıyor dedi ve yaptı aracın çalışması çok değişti. İnş. yakıtıda değişir.
-
arkadaslar aracımda son zamanlarda 1000-2000 arası bi titreme meydana gelmeye başladı ve bir miktar performans kaybı basladı ben subab ayarından diyorum başka fikri olan var mı araç ies otomatık
hemen subap ayarı yaptır. ayrıca her 10.000 km de bir yaptır daha verim alırsın . demedi deme
-
subab ayarında önce bir kelebek temizliğine ve bujilerine baktırmalısın bence....
-
benim 1.6 ies te 1. ve 2. viteste ayağımı gazdan çektiğimde araba acayip sarsıntılı oluyor tekrar gaza yüklenince normalleşiyor. birde ilk kalkışta stop eedcek gibi oluyor. ustaya gösterdim subap ve avans ayarı yapılması gerekir demişti. bu şekilde şikayeti olupta subap ayarı yaptıran varmı?
-
Benim arabanın motorundan ince bi ses geliyo pizrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gibi tarifte etmek zor. Sanki bi problem var
-
subab ayarında önce bir kelebek temizliğine ve bujilerine baktırmalısın bence....
Katılıyorum :)
Boguluyodan kastın gaz tepkimesindeki azalma, körelme ise eğer,yani aracın vites değiştirdikten sonra gaza bastıgında gazı sonradan alıyorsa, ayrıca birde carbon clean. ;)
Subap ayarı belirtisi motorda inceden bir şıkırtı sesi duyulmasıyla kendini belli eder.
Arkadaşlar yazmış her 40 binde bir, her modele :) yeni kasayı bende bilmiyorum ama bilen yazsın :)
-
benim araçta geç tepki veriyor arkadaşlar.sibop ayarı yeni yapılmıştı ama avans ayarı yaptırmadım.avans ayarı dediğimiz nasıl oluyor?
-
Ankarada subap ayarı yaptırabileceğim bir usta öneriniz var mı? 1.4 is için.
-
arkadaşlar, ustalar bana bu arabalarda subap ayarı yapılmaz dediler. benim araç 99 ies . otomatik olarak kendi yapıyormuş doğru mu acaba
usta yanlış biliyormuş hondaların tüm modellerine subap ayarı yapılır.
-
bende subap ayarı yaptırdım motor çalışıyormu çalışmıyormu belli değil gerçekten çok fark ediyor performansı ve sesi.
-
sübap ayarı yapılmaz diyip kestirip atan ustalar maalesef ülkemizin en kronik sorunu.her işte oldugu gibi bilgi,beceri,eğitim olmadan eline her tornavida çekiç alan ustayım diyen bir ülkedeyiz.hondalara sübap ayarı yapılır.diğer markalarla karıştıran kendini usta sanan kişilere arabalarınızı emanet etmeyiniz.gerekirse işçilik konusunda servisle pazarlık yaparak dışarıya göre az fark daha ödeyerek servise gidin.
-
bu arada sübap ayarı bozukluğunda yaşanabilecek sorunlar ve belirtilerini sormuş arkadaş.
-motor sesli ve titreşimli çalışır
-özelikle ilk çalıştırmada 1-2 saniye cam bardakların birbirine çarpıp çıkardıgı ses çıkar
-motor performnsı düşmeye başlar
-yakıt artar
-daha önce aynı yerde yapmış oldugunuz son hız degerine ulaşamazsınız yani son hız limiti düşer
-yüksek viteslerde arabanın hızlanma aralığı artar,özelikle 4. ve 5. viteslerde.yani 100 km hızla 5. vites e attıgınıda 10 saniye içinde 120 yi buluyorken 10 saniye içinde 115 i ancak bulursunuz
-
arkdaşlar subab ayarı kaça yapıyorlar istanbulda bende yaptırıcam
-
benim 1.6 ies te 1. ve 2. viteste ayağımı gazdan çektiğimde araba acayip sarsıntılı oluyor tekrar gaza yüklenince normalleşiyor. birde ilk kalkışta stop eedcek gibi oluyor. ustaya gösterdim subap ve avans ayarı yapılması gerekir demişti. bu şekilde şikayeti olupta subap ayarı yaptıran varmı?
servis dışında kesılıkle motoru elletme derim..
-
Dışarda 50 ye yapan da var 70 e yapanda var ama servis subap ayarına ne kadar istiyor bilmiyorum öğrenmek lazım.
-
ankarada iyi bir usta önerecek birisi varmı hondamızı emanet edebileceğimiz.
-
bence servisten bi fiyat al önce bariz fark yoksa serviste yaptır, ben öyle yapmayı düşünüyorum. benim araç 40 bin kmyi geçti subap ayarı yaptırmadım henüz. yaptırmasak motora bi zararı oluyor mu?
-
Kayseride olupta subab ayarı yaptıracak olanlara çok kaliteli bi usta önerebilirim.fiyatıda makuldür.dürüst esnaf.
-
subap ayarı enjektör temizliği değil herhalde.
-
ben bugün yaptırdım ve cok fark ettı aracın sesı değişti normal şartlar altında 40 bın de bır yapılıyor ama lpg kullananlar 20 bınde bır subap ayarı öneriyorlar cok fazla deyıl bence yaptırın
-
serviste mi yaptırdın arkadaşım fiyat nedir?
-
her honda subab ayarı istemez mesela 98 99 IES subab ayarını kendisi yapıyor gerekmiyor sizin aracınızın modeli nedir
-
cuma gunu florya seref ustaya gidicem subab ayarini yaptirmayi dusunuyorum her yerde 80 dediler seref usta 60 a yaparim dedi tabi 700 tl lik diger bakimlari da var:)
gercekten bir faydasi olurmu bilmiyorum ama yaptiriyim paylasacagim sizinle
-
ben bugün yaptırdım ve cok fark ettı aracın sesı değişti normal şartlar altında 40 bın de bır yapılıyor ama lpg kullananlar 20 bınde bır subap ayarı öneriyorlar cok fazla deyıl bence yaptırın
benzinde 100 bin km diyor servis.40 bin bence çok erken olur.tamam çok önemli bir maliyeti yok motor saglıgı demeyelimde performns,sesli ve vuruntulu çalışma,yakıt artmasındansa 50-100 arası para verilir.ancak sabah bıraktıgın arabaya akşam üstü yapılması gereken bir ayar bu sübap ayarı yani 1 gün çöpe gidiyor.o nedenle dedim her 40 bin km de bir yapılması erken diye
-
bence sen bi avans ayarı yaptır araç performans kaybını ondan yaşar bende de vardı hallettim araç 120ps standart ama avans ayarı yapılmadan dyno ölçümlerinde 104 ps çıktı ayar yapıldı ve şimdi 120 ps te bence aracı avans ayarına götür bi derim sana
-
Bende de aynı problem var.
Motor biraz gürültülü çalışıyor.
ve kalkarken hafif bir titreme yapıyor.
Yağlar filtreler ıvır zıvır değişimleride yapılacak.
Sanırım 200-250 sıkışmış motora.
Araca doping gerekiyor.
-
her honda subab ayarı istemez mesela 98 99 IES subab ayarını kendisi yapıyor gerekmiyor sizin aracınızın modeli nedir
ies ler kendi ayarını yapamaz otomatik fusval deil..
-
subap ayarsızlığı olan araç yağ eksiltirmi ??
-
Arkadaslar Subab Ayarini yaptirdim , arabanin tekerlek tarafindan gelen sesten dolayi motor sesinde bir azalma olup olmadigini ya da yakitta farklilk henuz farketmedim ama ustanin subab ayarini yaparken yaptigi islemde sunu farkettim araba olmasi gereken ayasrdan cok uzakti
tavsiyem kesinlikle belirli periodlarda yaptirmak gererkiyor
-
40.ooo km'de bi olması lazım ama genede 10.000 km'de bi ugramak lazım ayar yaptırmaya :)
-
benim 40.000 km'yi devireli epey oldu. fakat hala motordan gürültü gelmiyor.
-
Benim arabanın motorundan ince bi ses geliyo pizrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gibi tarifte etmek zor. Sanki bi problem var
bu sorun benim arabada da var, sebebini bilen var mı?
-
vites geçişlerinde mi yapıor genelde?
-
bardakları birbirine değdirdiğinde çıkan sese benziyorsa subap ayarı istiyordur
-
Dün yaptırdım.
Yakıtta ve motor sesinde çok fark ediyor.
-
Dün yaptırdım.
Yakıtta ve motor sesinde çok fark ediyor.
Özellikler motor sesine katılıyorum,subap ayarından sonra resmen sesi kesiliyor.
-
Kayseride olupta subab ayarı yaptıracak olanlara çok kaliteli bi usta önerebilirim.fiyatıda makuldür.dürüst esnaf.
Önerini bekliyorum.
-
murat oto
murat demir
05355845775
-
Sağol.
-
vites geçişlerinde değil motorla beraber aynı devirde seyreden bir ses, havalar soğukken duymuyordum, ısınınca daha çok duyuyorum.
evet motorun üzerine bardak tepsisi koymuşsun gibi, aynı :)
-
Ankarada Sasmazda Ege Hondada yaptırabilirsiniz. Ayhan usta güvenilir işini bilen bi usta.Benim 1994 model Prelude var. Tüm bakımlarını servisini onlara yaptırırım.Su ana kadar bi şikayetim olmadı.
-
dostum ankarada kadir usta varmış..yaza ben de yanına gidicem şu an güneydoğudayım.işin ehliymiş honda konusunda telefonda görüştüm ben de.istersen sen de bi ara .:0532 360 9094
-
ankarada gerçekten hondaların ciğerine kadar anlayacak iyi bir ustaya ihtiyacımız var
-
Ankarada Ege Honda Şaşmaz 5.cad. no:3 te. Hondanızın her türlü bakımı servisi teknik ve uygulama açısından deneyimli ustalarıyla bakılıyor. Gözünüz arkada kalmasın. Bütçenizede uygun dostum. Tavsiye ederim. ben 6 senedir gidiyorum. hatta Servis manual ını alıp lifte kaldırıp kendimde bakabiliyorum.
-
telefon nosu: 03122780380 ordan ayhan veya osman ustayla görüşebilirsiniz.
-
en kısa zamanda yaptırıcam araç titriyo ve boğuluyo
Kesinlikle katılıyorum araç daha rahat devirleniyor ve çalışması değişiyor; ama çok çok çok iyi bir USTA ya da bildiğiniz bir serviste. Ben serviste yaptırdım bugün çok fark etti; ancak ben en son ne zaman yapıldığını bilmiyordum. Bakalım yakıtı nasıl etkileyecek?
-
ben sakaryada honda sinan da yaptırdım hemen peşinden de lpg kalibrasyonu yaptırdım,müthiş derecede fark etti,100den sonra nazlanarak giden araba gayet iyi hızlanıyo alt devirlerde gaz yememe vardı lpg ayarı ile birlikte bu sorunda kalktı ortadan..
-
ben batmandayım bana en yakın Diyarbakır Honda Durmaz plaza var acaba orada yaptırsam iyi olurmu , fikir verebilirmisiniz ?
-
Bu sübap ayarı lpg li araçlarda yapılmazsa motor arıza lambasını yakar, zengin karışım hatası verir, benzinde de yapılması gereken bir olay yoksa sübaplar sıkışır motor gitmez, bende de aynı sorun oldu yaptıracağım bakalım, servisler 120 den aşağı yapmıyor, yok kelebek temizliği felan filan, ankara da 40 ile 100 tl arası değişiyor fiyatlar ama arkadaşın dediği gibi bir gün gidiyor çünki motor sıcakken yapılacak birşey değil, soğuk olması lazım
-
belli bir süre sonra benzinde de motor arıza lambası yakabilir
-
frende titreme var subap mı istiyor ki benim aslan.
-
Sercanim frene basili iken oluyosa disklerin egilmistir ya disklerin degisecek yada tornaya girecek
-
araç durur vaziyette oluyor hareket halinde frene basınca hissetmiyorum.Disktenmidir ?
-
araç durur vaziyette oluyor hareket halinde frene basınca hissetmiyorum.Disktenmidir ?
durur vaziyette normaldir diye tahmin ediyorum ama diskten olmadigi kesin
-
Benim de bi sorum olacak. Conta yanmasindan dolayi blok ve kapak taslandi. O zamandan beri motorda bi şıkırtı sesi, rolantide dizel gibi hır hır diye calisma var. Ayrica araba yuksek devirde cok iyi giderdi cekisten dustu. Su an motorun yarim gaziyla tam gazi ayni gibi sanki. Nette arastirdim supap ya da avans ayari sonuclari aldim. Ustama soyledim avans ayarina bakti normal dedi. Supap ayarina bakmadi yaptik zaten dedi. Bana supap ayarindan gibi geliyo. Sizce nedir??
-
2002 model CR-V' me tüp taktıralı yaklaşık 40.000 km. oldu. Sabahları çalıştırırken yani motor soğukken zor çalışır oldu. Çalışıyor bir süre sonra ya da hareket etmeye başlayınca stop ediyor. Bir de ışıklarda vs. durunca D konumunda iken ufak ufak silkelemeye başladı. Sanayide devamlı gittiğim ustanın yolunu tuttum. Subap ayarı yapılması gerektiğini söyledi. Sana olacak fiyat 200 TL. olur dedi. Fakat motor açılacağı için konunun hassasiyetine binaen bir de yetkili servisi bir arayayım dedim. İyi ki aramışım. 120 TL'ye yaptılar. Bir de altıya böldüler. Tabi fatura da kestiler. (devlete vergi) İç dış tertemiz yıkadılar. Tabi kayıt açınca belli modellerde geri çağırma varmış. Yolcu hava yastığının pompasının ücretsiz değiştirilmesi gerekiyormuş, onun da siparişini verdiler. Tabi ücretsiz check up da yaptılar. Ne eksik, ne sorunlu onları da öğrendim. Bir de 10.000 bakımlarında şanzıman yağı, diferansiyel yağı vb. bilgilere de sahip oldum. Ki bunların sanayi de adı bile anılmıyor. İlgi, alaka, güler yüz ve profesyonellik de cabası. Toplum olarak yetkili servislere karşı bir ön yargı oluşmuş, başta ben. Bir girersem şimdi kim bilir kaç liralık olurum vs. Kimse size sormadan ya da onayınız olmadan zorla bir şey yapmıyor. Ya da gereksiz bir masrafa da sokmuyor. En azından ben bunu müşahede ettim. Arabanızı tanıyorsunuz.
-
Nerdeki servise gittiniz ?
-
2002 model CR-V' me tüp taktıralı yaklaşık 40.000 km. oldu. Sabahları çalıştırırken yani motor soğukken zor çalışır oldu. Çalışıyor bir süre sonra ya da hareket etmeye başlayınca stop ediyor. Bir de ışıklarda vs. durunca D konumunda iken ufak ufak silkelemeye başladı. Sanayide devamlı gittiğim ustanın yolunu tuttum. Subap ayarı yapılması gerektiğini söyledi. Sana olacak fiyat 200 TL. olur dedi. Fakat motor açılacağı için konunun hassasiyetine binaen bir de yetkili servisi bir arayayım dedim. İyi ki aramışım. 120 TL'ye yaptılar. Bir de altıya böldüler. Tabi fatura da kestiler. (devlete vergi) İç dış tertemiz yıkadılar. Tabi kayıt açınca belli modellerde geri çağırma varmış. Yolcu hava yastığının pompasının ücretsiz değiştirilmesi gerekiyormuş, onun da siparişini verdiler. Tabi ücretsiz check up da yaptılar. Ne eksik, ne sorunlu onları da öğrendim. Bir de 10.000 bakımlarında şanzıman yağı, diferansiyel yağı vb. bilgilere de sahip oldum. Ki bunların sanayi de adı bile anılmıyor. İlgi, alaka, güler yüz ve profesyonellik de cabası. Toplum olarak yetkili servislere karşı bir ön yargı oluşmuş, başta ben. Bir girersem şimdi kim bilir kaç liralık olurum vs. Kimse size sormadan ya da onayınız olmadan zorla bir şey yapmıyor. Ya da gereksiz bir masrafa da sokmuyor. En azından ben bunu müşahede ettim. Arabanızı tanıyorsunuz.
Yetkili servise gidip memnun olan nadir kişilerden birini gördüm :)
-
Benim aracimda civic 2007 1.6premium makyajsiz kasa , subab ayarı bunada olmuyormuş! Bizimi kekliyorlar ne??
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Arkadaşlar aracim2011 otomatik Civic benzinli,sabah soğuk havalarda gürültülü dizel gibi çalışıyor,hafif ilrleyip ısınınca ses düzeliyor gün içinde tekrar çalıştırmada da sknti yk,bu sorunla karşılaşan ve çözüm bulan varmi