TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: turkey_rap1905 - Mayıs 20, 2009, 02:31:45 ÖS
-
Siz Hyundai Getz 2009 Mu Secersiniz Yoksa 2005 Civici mi? baslıgında belirttim sadece yorumlarınız istiyorum abilerim
-
Bende 2ay once aynı ikilemlerdeydim.Hyundai Accent Era-Bora-Toyota Corolla Terra-Honda Civic es arasında kalmıştım.Hepsini kullandım Civicte karar kıldım size fanatiklik yapmadan samimi soyluyorum Civicin performansı+surus keyfi+ekonomisi hiçbirinde yok.Donanim olarak ES modeli gayet yeterli.Sunroofa çelik jantlara kadar var benim aracim otomatik vites ama 8litrenin ustune cıkmıyor benzinde ayrıca makyajlı kasa modifiyeye hic ihtiyac yok cok asil duruyor.Ben Civic aldım gayetde memnunum tavsiye ederim benzinli olarakda kullanabilirsiniz ama ben Sırali Sistem Lpg takdırdım.Uzun yolda 120kurus yakıyor Ustelık 110-120yle falan gidiyorum genelde.Ani hızlanma v.s seyler yapmayacaksanız otomatik vitesli almanızı oneririm cok rahat vede cok sessiz vites değişimlerini hissetmiyorsunuz bile ayrıca HONDALARın Motorlari Mercedes ve Volvo ile birlikte dunyanın en dayanıklı motorlaridir.Normal kullanımda 500-600bin km gormeniz mumkun.Neyse bu kadar yeter sanırım fazla uzatmaya gerek yok :D:D
-
tabiiki civic.. getz oyuncak gibi araba
-
ya getz oyuncak gibi deilde daha cok ne bileyim böyle konfor acısından kötü ama yakma acısından aynı seyi söyleyemem bu benım görüsüm ve tabikide CİVİC
-
Getzide kucumsememek lazım ekonomisi performansı gayet iyi.İşçiliğinde ufak tefek sıkıntılar var ama yinede alınabilecek bir araç
-
sıfır km B segmenti ile
4 yaşında C segmenti arasında kalıyorsanız kriterlerinizi belirlemeniz lazım.
kim kullanacak (kendiniz, eşiniz, anneniz vsvs)
hangi amaca hizmet edecek (yol, Yol+modifiye, modifiye, h.sonları keyfi, vs)
4 yaşında bir araç için uğraşılabilinir, zamanınız var mı
arabayı değiştirme ya da satma zamanınız yaklaşık kaç yıl olabilir
vsvs
alım satım yapmadığım için ben her zaman sıfır km araç taraftarıyım kaldı ki artık hyundai ın otomobilleri hiç de fena sayılmaz. civic in 2 kasa daha eski olduğunu unutmayın
-
Bende 2ay once aynı ikilemlerdeydim.Hyundai Accent Era-Bora-Toyota Corolla Terra-Honda Civic es arasında kalmıştım.Hepsini kullandım Civicte karar kıldım size fanatiklik yapmadan samimi soyluyorum Civicin performansı+surus keyfi+ekonomisi hiçbirinde yok.Donanim olarak ES modeli gayet yeterli.Sunroofa çelik jantlara kadar var benim aracim otomatik vites ama 8litrenin ustune cıkmıyor benzinde ayrıca makyajlı kasa modifiyeye hic ihtiyac yok cok asil duruyor.Ben Civic aldım gayetde memnunum tavsiye ederim benzinli olarakda kullanabilirsiniz ama ben Sırali Sistem Lpg takdırdım.Uzun yolda 120kurus yakıyor Ustelık 110-120yle falan gidiyorum genelde.Ani hızlanma v.s seyler yapmayacaksanız otomatik vitesli almanızı oneririm cok rahat vede cok sessiz vites değişimlerini hissetmiyorsunuz bile ayrıca HONDALARın Motorlari Mercedes ve Volvo ile birlikte dunyanın en dayanıklı motorlaridir.Normal kullanımda 500-600bin km gormeniz mumkun.Neyse bu kadar yeter sanırım fazla uzatmaya gerek yok :D:D
estafurullah abi:)
-
2005 vtec II tercihim olur ;) hyundai getz aldığınızda satarken ne kadar zarar yapacağınızın farkındasınızdır umarım ...
-
bence Honda cıvıc...
-
tabıkıde cıvıc bızde hyundaı var ama accent bn cıvıc e asıgım yaa onu hc bıseye degısmem:D
-
honda forumunda hyundainin lafımı geçicek uleennn...:D:D
-
ndn hyundaı araba deılmı alala:)
-
değil..:D:D
bence model yılları alaksız olmuş ...ben ikisinide tercih etmiyorum... he civic 2009 olsaydı direk civic derdim...
-
değil..:D:D
bence model yılları alaksız olmuş ...ben ikisinide tercih etmiyorum... he civic 2009 olsaydı direk civic derdim...
yanı tabıkıde herkesın zevkı farklı bu senın dusuncen oda bnm zevlr renklr tarsılmz..
-
Hyundai Fiat v.s bunlar eskisi gibi degil.Yarın birgun Linea t-jetden veya Bi crdi eradan tokat yerseniz ne demek istedigimi anlarsınız
-
lineanın t-jet gerçekten iyi ama arka camlar bile manuel. bende lineada kararsız kalmıştım ama honda bir gömlek daha üstün. bunu alınca daha iyi anlarım
-
Hyundai Fiat v.s bunlar eskisi gibi degil.Yarın birgun Linea t-jetden veya Bi crdi eradan tokat yerseniz ne demek istedigimi anlarsınız
linea t-jet dedıgınız arac 290nm tork tokat yememek elde degıl, Era da kalkışta cok seri ama ikisindede ne guvenlık nede işçilik war....
amaca göre getz mi civic mi cevabı degisir ;)
-
arkadaşlar elmayla armut toplanmaz biri kocaman sedan bi araç diğeri küçük hb bi araç biri hundai biri HONDA...
-
cidden çok garip bi kıyaslama olmuş.bu kıyaslamada tabiki civic..getz sadece yakıt ekonomisinde öne çıkabilir..o da yani ne kadar çıkabilecekse..civic modlama performans konfor açısından olduğu gibi bi çok noktada sınıfının biçok aracından çok üstün bunu fanatizm olarak algılamayın :)
-
arkadaşım mantıklı bi soru mu bu???????? çok kızdımmm vallaaa.... civic den hemde 2005 modelden bahsediyorsun.getz neymiş...başka yerde sorma gülerler
-
koray.kozanli helal sana beee duygularıma tercuman oldun kardeşim....
-
yalçınn sencede öyle değilmi yaa kıyaslanan şey mantıklı olsun bence..saygı duyuyorum soruya ama civic ten bahsediliyor..pardon ama millet zannetmesin ki civic kullandığımız için diyoruz.arkadaşlar ilk önce bi test edin ben honda beğenmezdim şimdi üstünden inmiyorum neden acaba..deneyin ve görün
-
bence bmc dıyemıyecem......cıvıc tabıkı
-
tabiki öyle koray kardeşim kıyaslanaz bile....
-
yılların tırcısı babama bile kabul ettirdim ben hondanın rahatını :) adam sıfır megan prevelage'a biniyo 1300km yol yapıyo iniyo ve ağzından çıkan ilk cümle 'bu araba iyi ama hondanın rahatlığı hiçbirinde yok o bir başka' :) ee honda o bir başka..
-
civic... getz in yanınadn geçme bence...
-
her türlü civic...
-
tabiki civic. kıyaslanamaz bile
-
taibkide civic :D her türlü
-
bazı arkadaşların yorumları cok kırıcı bence ( @koray.kozanli - @yalçınn ) .... sonucta arkadas 2009 model bi aracla 2005 model bi arac arasında kalmıs ne kadarda farklı segmentlerde olsalarda, yaklasık aynı fıyattakı araclar oldugu için,herkes otomobilden anlıycak diede bişey yok ;)
@turkey_rap1905 daha önceki mesajdada yazdıgım gibi ihtiyaca göre durum degişir ama aynı katagorinin araclari degil ;)
-
yüz küsür bin km'de kaportası eğri büğrü yıpranmış bi civic'tense 0 km Gets alınabilir ama civic temizse düşünmem bile..
-
yüz küsür bin km'de kaportası eğri büğrü yıpranmış bi civic'tense 0 km Gets alınabilir ama civic temizse düşünmem bile..
aynen bende katılıyorum..
-
valla ben bu soruya anlam veremedim.
yani sen şimdi getz ile civici aynı kefeyemi koyuyosun arkadaşım
bikere sınıf olarak birbiriyle alakaları bile yok
bence sen bu konuyu sildir.
karşılaştırma yapacagınız araclar hiç yoktan birbirine denk olsun lütfen böle alakasız olmasız
-
kadir bey bizim amacımız kimseti kırmak değil yanlış anlaşılmasın ama sizinde dediğiniz gibi arbaların segmentleri çoook farklı....
-
arkadaşlar hyundai acccent kullandım bence hyundai araba markası filan değil... kendi çapında farklı bi kategoride değerlendirmek lazım... iş makinası kategorisi filan olabilir... karşılaştırılacak iki araç yok yani şu anda:) tartışmasız civic...
-
arkadaşlar hyundai acccent kullandım bence hyundai araba markası filan değil... kendi çapında farklı bi kategoride değerlendirmek lazım... iş makinası kategorisi filan olabilir... karşılaştırılacak iki araç yok yani şu anda:) tartışmasız civic...
Hyundai Accent Eradan bahsediyorsanız sınıfının en ekonomik en performanslı aracı yol tutuşu biraz zayıf konfor bana gore yeterli kendimde kullandım çok zevkli bir kullanımı var felaket seri 4000devirlere kadar asıldıgınızda muhteşem bir ses çıkarıyor turbodan geliyor sanırım :D Ben dizel bir sedan alacak olsam kesinlikle Era Crdi alırdım;)
-
ÖTV indirimleri Hyundai Getz i ne kadar cazip yaptı bakıp da yazmak isterdim ancak gerek görmedim .. bende 2005 japon montaj ( 1.6 ls civic) vardı.. çok memnundum.. biraz araştırır temiz bi civic bulursan km si de uygun uzun yıllar binebileceğini düşünüyorum getz e nazaran.. 2005 ile 2009 arasında arabaların iç aksamında bi çok şey değişti ancak GETZ in 2009 modeli ile 2005-2006 kasa civic arasında görünüm olarak dijitalleşme olmaması ile birlikte tabiki civic in malzeme işçiliği ve kalitesi göz ardı edilemez ... bence civic.. ekonomi derseniz de LPG li civic derim.. şimdiden hayırlı olsun tekerine taş gelmesin
-
getz'den kaç tane olacak
;)
-
Bana kalırsa bir civic tutkunu olarak değil normal bir sürücü olarak dahi Hyundai Getz 2009 değil 2019 olsada ben ginede HONDA'yı alırdım. Kızmayın ama sanırım siz daha HONDA ile tanışamamışsınız.
-
Sanırım bu soruya en iyi cevap verebilcek kişilerden biri benim. 2006 yılında Getz aldık. 88 ps ve dizel. Tork 220. Aracı özel bir hale getirdim ve çok emek harcadım. Tabiki her zaman gönlümde Civic var ve kısa zamanda alacağım. Ancak şunu özellikle belirtmeliyimki motor açısından kesinlikle hafife alınacak araçlar değil. Özellikle yay ve lastik değişmişse.. Tabiki diğer özellikleri Honda ile kıyaslanamaz. Ki zaten segmentler farklı. Getz 0-50 metresi çok atak olan bir araçtır. Sonrada çekişi düşer ve geride kalır. Özellikle 3. vitesi çok kısa. Ama 1 ve 2. vitesler 83. km ye kadar idare eder. Civic 2. viteste kaç görüyor bilmiyorum ama getzin makyajlı dizel versiyonlarının motoru ve özellikle era nın 1.6 ccvt lik motoru kalkışlarda Civic'le kafa kafaya gider. Yinede Civic her haliyle iki adım öndedir.
Ha karşılaştırma 2. el 2005 honda civic ve 2009 model getz ise getzin 110 ps lik dizel modelini hondaya tercih ederim. Hemde arkama dönüp bakmam bile. >=ok
-
getz ve 2005 vtec 2 mi? hmm.. bnce 2000-01 ies,2001-02 vvti corolla,2001 bora,2000-01 astra ....
-
tabiki civic , getz araba deil kalite sıfır ( ablamda var )
-
Tabiki civic getz çok küçük ve ok hantal
-
Civic tabikide.. arabada fren denen bişey yok..
-
kesinlikle civic
-
hyundai modellerine açıp bir bakın = şöyle başlıyor
getz , i10 , i20 , i30 , matrix , era , coupe fx , tucson vs vs bu arabaların içinden hangisi size performans,güven ve prestij uyandırıyor ? birde hondanın sitesini açın bakın civic sedan , civic hibrit , civic hb , type-s , type-r , city , jazz , s2000 , accord , cr-v birde bunlara bakın. en düşük sınıf honda bile hyundai modellerinin 4-5 tanesinden iyidir. zaten accord ve crv gömlek gömlek üstün hepsinden. s2000 gibi efsane spor bir aracada sahip olmayan hyundai ancak ekonomiklik ve pratiklik açısından hondaya yaklaşabilir. sadece yaklaşabilir diyorum yakalaması için 20 yıl ileriye gitmelidir. ben kesinlikle civic diyorum. hyundai araçların hiç birinin ruhu yok hepsi beni bir yerden bir yere götürsün diye üretilmiş. coupe fx ise görünüşü olmasına rağmen 1.4 clio sümbülden tokat yedikten sonra karizması sıfıra düşer. yani arabayı satmak için yapan markaları kesinlikle tavsiye etmem. bir aracı yaparken onun ruhunuda araca katmak lazım. benim eğer otomobillere karşı bir tutkum olmasaydı kesinlikle megane veya fiat albea alırdım. sonuçta 4 teker her yere götürür mantığı. dahada yazılır bu konu hakkında ama bir kitap yetmez. ben honda diyorum başka birşey demiyorum.
-
bence VTEC 2 almanı tavsiye ederim.HONDA CİVİC ÇOK ÜSTÜN ARAÇ
-
civic....
-
konu açılalı bir hayli olmuş konuyu açan çoktan karar vermiş olmalı.eger hala karar veremediyse getz ve civic ayrı segment arabaları.ama birisi sıfır digeri 4-5 yaşında.aynı para.hyundainin parçaları çok ucuz civic ondan daha pahalı kullanım açısından temiz bir civic 2009 degil 2011 getz bile olsa bu şaratlarda üretime devam edrse hyundai civic daha iyi.performns getzin performnsıda fena değil ama civic i tutmaz.
-
aynı segment değiller diye biliyorum , civic C class , getz B class olması lazım.
-
Gets cok atak bi araba ama fren yok arabada ve tek airbag diye biliyorum.. civicin 2000 modelinde bile 2 airbag var.. parçası ucuz olabilir ama onun günde açıcağı masrafı honda 1 ayda açıyor nerdeyse ki bu kıyaslamaydı kolay kolay servise gidicek bi araba deil hondalar..