TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: emral - Mayıs 12, 2009, 08:40:59 ÖÖ
-
arkadaşlar slm bende 2000 model 1,6 ies var arkadaşta 2000 model 1,4ies 0-dan kalkış yapıyorus ilk 2-3 km-de 1,4 kafa tutuyor 1,4 olmasına ramen, iki arabadada oynanmış hiç bir şey yok ikiside sedan kasa 1,4 özeliği nedir okadar şazman farkımı var merak etim.
-
1.4 ies yok 1.4 is vardır ;)
1.4 is lerin 1 ve 2 ci vitesleri kısa olduğu için 1.6 ies lere kafa tutabilir fakat 3 e atınca olay kopar :D
-
1.4 is lerin 1 ve 2 ci vitesleri kısa olduğu için 1.6 ies lere kafa tutabilir fakat 3 e atınca olay kopar :D
erman abiye sor rollingte benim yavru ne yaptı kankam 3.vitesin sonu hala koparıyordum allah tekerime zeval vermesin
-
peki 1,6-ya 1,4 şanzman takısa ne tür performans alınır?
teşekürler..........
-
tahminim seri ve son hızı düşük bir Araç olur.
-
1,6ies vites oranları
1.vts-3,25
2.vts-1,909
3.vts-1,25
4.vts-0,909
5.vts-0,702
1,4is vites oranları
1.vts-3,25
2.vts-1,91
3.vts-1,25
4.vts-0,91
5.vts-0,7
bu bilgiler aynen boyilemidir.
-
yazdığınız verilere göre 1.4 şanzımanı daha iyi görünüyo..ama verilerden önce kendi gördüğümü düşünürsek 170i bulan 1.6'nın 3. vitesi çok daha üstün.
-
yazdığınız verilere göre 1.4 şanzımanı daha iyi görünüyo..ama verilerden önce kendi gördüğümü düşünürsek 170i bulan 1.6'nın 3. vitesi çok daha üstün.
şimdi burada tartışma çıkarmak istemem ama yanlış anlamıyorsam 3. vites 170 mi demek istedin? öyle demiş gibi varsayıp konuşuyorum
eğer öyle bir 1.6 ies varsa 3.vites redline da 170 km hıza ulaşıyorsa o 1.6 ies değildir eğer gerçekten standart şekilde bu hızlara çıkıyorsa o aracın sahibine kendi aracımı bedava vericem binsin diye değil benzin döküp yaksın diye 3. vitesin son hızı max 158km dir bundan fazlası zor gözükür
sakın yanlış anlamayın ben bunları yaşadığımdan ve bir çok arabayla denediğimden sölüyorum
rıdvan beni aydınlat
-
arkadaş doğru söylüyor,bende 150 yi geçince duruyorum 3. viteste,tam ölçmedim 158 diye ama,150 de kırmızıya giriyorum,
-
bence arkadaşım 1.6 ies te problem vardır yada pilotaj oluyodur. çünkü ikiside orj ise 1.4 is 100 metre sonra aynada ufalmaya başlaması gerekir ...D
-
ies otomatik d3 te 170 görüo.
-
benim ies manuel arabam 3 te 155 max. gidiyor sonrası kesiciye giriyor zaten fakat geçen gün bi arkadaşıma kendi ellerim le 1.4 euro civic aldım 97 model almadan test etmek için kullandım 1 2 ve 3 viteslerde kesiciye girene kadar bastım benim arabamla hızlanmada baya farklı geldi bana 0-100 de en az 3-4 boy fark atarım diye düşünüyorum....
-
emral kardeşim bide 0-100 denesene kaç saniyede yapıyorsun bi bakalım o zaman arabanda bi sorun varmı yok mu ortaya çıkar...
-
kardeşim eğer yapılan polimik düz vites için mi yok sa otomatik için mi
herkes bilir otomatikler 4 vitestir düz vitesler 5 vitestir herkes ona göre yorumunu yapsınbence arkadaşım 1.6 ies te problem vardır yada pilotaj oluyodur. çünkü ikiside orj ise 1.4 is 100 metre sonra aynada ufalmaya başlaması gerekir ...D
kardeşim senin aracın var mı bilmiyorum benim 1.4 is var ama bu zamana kadar hiçbir 1.6ies in atnasında küçülmedim sitedeki herkese bunu danışabilirsin tarantino dersen söylerler
-
senin çocuğun neler yaptığını bilen çok kardeşim :D :D
pistteki dereceni söylememe gerek varmı
-
herkese teşekürler benim araçta problem yok 3.vts 155 yapıyorum benim demek iştediğim eyer 1,4is şanzmanı daha iyise 1,6ies takılır ve daha iyi bir performans olur arabada mantıklımı dır düşüncelerim?
-
herkese teşekürler benim araçta problem yok 3.vts 155 yapıyorum benim demek iştediğim eyer 1,4is şanzmanı daha iyise 1,6ies takılır ve daha iyi bir performans olur arabada mantıklımı dır düşüncelerim?
emralcım seninle bi alakası yok zaten 1.4is şanzumanı ile 1.6ies şanzumanı aynı sadece 1.4 ufak motor olduğu için alt devirler kuvvetli ama 1.6ies dede emme manifoldu değişik olduğu için kuvvetli
-
herkese tşk. arkadaşlar ,Çorludan sevgiler.
-
Arkadaşlar ies 3. viteste 170 göremez.Fizik kurallarına aykırı.158-160 civarına kadar çıkıyor ama.
Gelelim 1.4 e..Bu araç kesinlikle çok iyi giden bir araç.Sınıfının lideri diyebilirim.( Turbo beslemeliler hariç tabi)Memhet'in araba son kalktığımda inanılmaz yürüdü.Şok geçirdim diyebilirim kafa kafaya yalan yok..Üstelik arabamda hıdır ,eksoz, filtre var.Ama şunu da sölemeliyim onun araba da boş değil..0-100 hikaye yani aynada kaybolma olayı falan olmaz..İesi bilen bilir 100 e ikinci viteste çok rahat ulaşıyor.Ben üçe attım yürüyodum ama tarantino hala aynamın kör noktasın da bile değildi yani..Yani stock hallerde bile 0-100 de 3-4 boy falan imkansız dostlarım.Herzaman yanında.120-130 dan sonra ara açılır ancak..Memoya sevgilerle.Seviyorum senin aracı..Sağlam gidiyor..
-
eksoz, filtrenin ne kadar faydası var 1.4ies kullanıcısıyım yeni bir hondacıyım araba geç toparlıyor basınca fırlamıyor önerileriniz nelerdir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
-
arabayı rahatlatır performansı artar
-
1.4 için yapılabilecek şeyler çok sınırlıdır ama filtre+headers+son susturucu gibi işlemlerle biraz daha iyi performans alırsın.
-
erman abiye sor rollingte benim yavru ne yaptı kankam 3.vitesin sonu hala koparıyordum allah tekerime zeval vermesin
senin arabaya sen 1,4 mü diyosun abi :)
-
bendede 2000 1.4 war 0 dan 120 ye kadar alayına kafa tutyo araç.
-
filtre düz boruuuu egzoz diyorum, başkada birşey demiyorum 1.4 için::)
-
1.6 ile 1.4 ün 0-130 km/sn fabrika verisi nette yazanlara göre 18.5 sn di yanılmıyorsam yani aynı 1.6 ies 130 dan sonra kopar ama fazla değil tabi
1.4 ies ile 130 a kadar varım :D
1.4 ies yok demişler ama benim araç abs çift airbag ve klima yani 1.4 ies oluyor sınırlı sayıda üretilen...
Kabaca 1. vites 50 2. vites 100 emin ol 3. vites 150 den kesiyor 155 olmuyor bende ;)
Daha kimse ile yürüyemedim honda lafını duyunca korkuyorlar :D
-
gel deneyek lancerla..
ben denedim acı sonuç oluyor ahahhaha
-
gel deneyek lancerla..
ben denedim acı sonuç oluyor ahahhaha
Gel fark etmez si ilede gel gel yeterki ümraniye semalarına :D
-
kanka hani sen gelecektin, bizde burda bekliyoz walla:D:D
si nedir gülüüüüm, ben alışmışım konfora ahahahahah::)
si lar gitmiyo ztn:P:P:P
gazlayak biraz;)
-
kanka hani sen gelecektin, bizde burda bekliyoz walla:D:D
si nedir gülüüüüm, ben alışmışım konfora ahahahahah::)
si lar gitmiyo ztn:P:P:P
gazlayak biraz;)
Sen SI almamışmıydın yaa geliriz geliriz ;)
Neyse kon pert olmasın feyse gel :D
-
güzel paylaşım
-
arkadaşlar 2000 çıkışlı 2001 model 1.4 is sahibiyim, arabayı aldığımda şanzuman değiştirdim, çıkma açılmamış bir şanzuman, 1. viteste uğultu yapıyor şanzumanı sonra bidaha değiştirmedim fakat arabanın öncesini bilmediğim için arabada 90km den sonra iyi ivmelenmeyince acaba 1.6 şanzuman mı takıldı diye gıcıklandım. 5. viteste 3000 dev/dak 115km hız yapıyor. 1.4 is yi tanıyan arkadaşlar acaba kontrol edebilir mi, ayrıca çekişin düşüklüğü buji kaplolarından olabilirmi, arabam deniz kenarından geldi konyaya, atmosfer basıncı ve hava - gaz karışımı etkisi ne kadar olabilir. kaloriferimde iyi ısınmıyor,78 lik termostat taktırdım hala ılık, yardımcı olursanız sevinirim yoksa kalorifer tertibatını söküp temizlicem. birde motorun kalorifer suyu bağlantılarını kalorifer ve motoru gösterir şekilde resim gönderebilirmisiniz. teşekkürler
-
yazııık :D
ben 93 model civic el ile 3. vites
160 yapıyorum
-
Bende 1.4 varken 1.6 larla çok denedim.
1-2-3 kafa kafaya gidiyor ama 3'ün ortalarına doğru 1.6 ayırmaya başlıyor.
O da tork ve cc farkından kaynaklanıyor.
ama bu klasmanda bu kadar seri atmosferik başka bir model yok sanırım.
Ah bir de torklarımız biraz daha yüksek olsa.
-
tofaş fiorino ile kalktım bi sefer.
1.3 multijet ile
3. vitese kadar kafa kafaya gittik.
sonra trafik yüzünden ben düştüm geri.açık olsa önüm giderdim onla.belkide ayrılırdım bile.
lpg ile
-
1,4 torku nedir
-
1997 sedan ''japon üretimi'' 1.4 is sahibiyim. sanki proğramlamışlar gibi 1. vites 50km, 2. vites 100km, 3. vites 150. orjinal motor. hiç lpg takılmamış. hiç bi hondayla kalkmadım nasıl olur bilmiyorum. ama bayağı bir süre 1.6 ların ensesinden ayrılmam ona eminim. SAYĞILAR.
-
abs çift airbag klima var ve 1.4 ies değil 1.4 İS diye geçiyor.
-
1,4 torku nedir
117 nm 5000d/dk
-
benim arç top speed 220km yani 5. vites kesici
4. vites 180-183
3.vites 140-142
2.vites 95
1.vites 50
sormayın neden böle die dene mek isteyen varsa akşamları mini buluşmalar yapıyoruz forum cafeyi takip edenler bilir buluşmaya gelsinler deneriz istenilen araçla
he bu arada benim aracım civic 1.4is hb
-
Tarantino kısa şansuman kalkışlar iyi top speed düşük ;)
-
sana hızlan mamı lasım yok saa top speed mi
bana çabuk hızlanma olsun da iisterse top speed 180 olsun
-
sana hızlan mamı lasım yok saa top speed mi
bana çabuk hızlanma olsun da iisterse top speed 180 olsun
Seni gidi drag'cı :D
-
hehehehehehee
-
kanki yeni araba aldım standart si gel bi deneyek ahaha
-
kırmızı değilmi biliyorum gel eyıpsın xD
-
beyaz aldım ama kırmızı fena yürüyor..
-
2 tane si var artık:)
-
Manyakmısın olum neyse konu pert olmasın feysten konuşuruz gelince :D
-
Bende civic 1.4 sedan kullanıyorum lpgli olduğundan çekiş biraz düşüyor pek tat vermiyor açıkcası en kısa zamanda satıp 1.6 sını alacam bir dahada 1.3 müş 1.4 müş uzak kaçacam.
-
Valla ilk defa senden duydum 1.4 ek kasa beğenmeyen tabi neyle karşılaştırdığına bağlı daha önce yüksek hacimli araçlara bindiysen kesmez tabi ;)
-
Arabanın konfor güzel eyvallah ama gitmiyo kardeşim, kardeşimde hundaı era var yokuş felan dinlemiyor basınca fırlıyor, ama japon harikası honda 1.4 olduğundanmıdır nedir anlamadım araçda birşey yok standart belki ondandır ama vakit olduğunda ilk işim filtre ve egsoz yaptıracam bakalım nasıl olacak.
-
1,4 ile dik rampada doğru vites ile 140 görebilirsin banzinli ile tabi
eski 1.4 civic hb ile oluyo