TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: alendamsasar - Nisan 26, 2009, 11:44:22 ÖS

Başlık: Direksiyon kutusundaki tıkırtı....
Gönderen: alendamsasar - Nisan 26, 2009, 11:44:22 ÖS
Arkadaşlar arcımda önde parke taş yolda ve bazı cukurlarda gelen bir tıkır tıkır ses var. önde amartisor değiştirdim olmadı, öndeki rotlar ve ön takımdaki burçları değiştirdim olmadı, amatisör kulelerinde olan rulmanları değiştirdim olmadı defalarca farklı bilgisayarlı rotçulardan tutun ön takımdan anlayan ustalara gittim kimse mantıklı bişe solemedi ve hep yaptırdığım şeyleri anlattılar. bu durum çok sinirimi bozuyor. bundan önceki 04 civic arabamdada 140binde sattım ama bu sorun yoktu sadece direksiyonda olan 40 binde bir olan bi yağsızlıktan dolayı bi gıcırdama oluyodu ve serviste yağlatınca geçiyodu. ama hiç bu tıkırtı olmadı. <783^2

1_) eski arabamda lastikler 195-50-16 idi ama sorun yoktu bunda 215-40-17 acaba bu yapıyor olabilirmi?

2-) birde aracı aldığım adam 17 jant takarken flanşları değiştirmiş bunlar bu tıkırdamayı yaparmı?

ama şöle bişe var hani çabuk ön takımdaki lastikler bozulsa anlıyacağım lastikten olduğunuda.. sesi kessem lastikte arıyacağım sorunu. bir cok usta gezdim hepsi bişeler dedi. bi usta dedi direksiyon kutusunda olan dişliler bollanıyo onların yenisini tornada yapıyoruz ama %100 olmuyor dedi. cok az pay bırakınca ses minimum olur eğer %100 istersende direksiyon ağırlaşır oda sürüş güvenliğini azaltır dedi. bende direksiyon kutusunu elletmek istemiyorum öle herkeze çünki usta gibi usta yok hepsi hep bana rap bana durumundalar habire gelsin paranı alıyım yapıyolar. sizden yardım bekliyorum böle bi sorun yaşayıp gidern varmı yada ne olduğunu bilen varmı?
hondayı çok seviyorum bu 3. hondam ama bu arabada bu ses benı cok üzüyor.  >agen sonunda kaldırıp önde ne var ne yok sökecem  <nohapy
Başlık: Ynt: Direksiyon kutusundaki tıkırtı....
Gönderen: enginturan - Nisan 27, 2009, 01:13:06 ÖÖ
arkadaşım bence hiç uğraşma bende 04 vtecII vardı aynı problem vardı şimdi de japon 05 vtecII var onda da aynı tıkırtı problemi var tamamen direksiyon kutusu ile ilgili ben alıştım umarım sende alışırsın.
Gönderen: cobra34 - Nisan 27, 2009, 08:20:33 ÖÖ
kardeş bende aynı sorundan dolayı taa urfadan kayserıye kardesımın yanına gitim.beraber ön düzenciye gittik bize direksiyon kutusu dediler.neyse bi deneyelım dedık ama hayatımda gordugum en zor iş direksiyon kutusu sökmek!neyse söktük kutuyu direksiyoncuya götürdük bişey yok dedi yalnız içindeki ayar düşmüş dedi yapıp verdı.sonra tekrar taktık bu iş tam 7 saat sürdü.aractakı rot başları rot kolları alt tabla burçlarıda değişti şimdi çok şükür bi ses kalmadı.
Gönderen: alendamsasar - Nisan 27, 2009, 10:12:44 ÖS
peki bu seslerin bi çözümü yada nebilim bi ayarı felan yokmu?  konu biraz ilglisiz kalmış gibi kimsede yokmu bu ben hangi ustaya srduysam hepsinde var muhabbeti oldu ama burdaki kimsede yok gibi ..
Gönderen: cobra34 - Nisan 28, 2009, 08:03:06 ÖÖ
ayrıca şundan oluomuş,eğer direksıyon ayarını ortanın altına ayarlarsan mavsala baskı yaspıp ses yapıomuş
Gönderen: fahrettin - Nisan 28, 2009, 08:11:01 ÖÖ
ayını sorun bende de var. aylardır ben de sebebini bulmayaçalışıyorum. ama bir türlü bulamadılar. en sonunda direksiyon kutusundan dediler. ben yozgattayım onun için burda direksiyon kutusundan anlayan yok. artık ankaraya gittiğimde baktıracam. bunun bi çözümü olmalı. ustalar neden bu kadar aciz bu konuda anlamıyorum
Gönderen: cobra34 - Nisan 28, 2009, 08:18:33 ÖÖ
ankaraya gitme boşuna ben sana kayseriyi öneririm.istiyosan yardımcıda olurum.honda kayseride tutulan bi model ayrıca ustası çok.
Gönderen: fahrettin - Nisan 28, 2009, 08:50:32 ÖÖ
geçen cumartesi kayseriye gittim. yetkili servise ön iki amörtisör ve viraj denge çubuğu lastikleri ve z rotları degişecek dedi. 870 tl fiyat çıkardılar. ayrıca ben o sesin onlardan kaynaklandığını sanmıyorum. en az 50 usta amörtisörlere sağlam dedi.
Gönderen: fahrettin - Nisan 28, 2009, 08:52:40 ÖÖ
msn adresiniz var mı acaba ordan görüşebilir miyiz
Gönderen: fzthgosm - Nisan 28, 2009, 12:01:57 ÖS
hondaların hemen hepsiinde benzer şikayet var boşver takma kafaya bin öyle.eski arabamda da vardı şimdi yeni araba aldık sözde sıfır onda da başladı dedigin benzer sesler.
Gönderen: fzthgosm - Nisan 28, 2009, 12:02:42 ÖS
seslerden masrafsız kurtulmanın tek yolu teyb e biraz volum ver.alt takım üst takım değiştirmene gerek yok
Gönderen: cobra34 - Nisan 28, 2009, 07:00:30 ÖS
msn adresiniz var mı acaba ordan görüşebilir miyiz
jas_meh@hotmail.com
hondanın yetkili servisine gidilmezadamı soyarlar.kayserideki sanayi emin ol servisten iyi.
Gönderen: fahrettin - Nisan 28, 2009, 07:04:43 ÖS
msn i açabilirmisiniz
Gönderen: safat - Nisan 30, 2009, 12:14:03 ÖS
Arkadaşlar yazılanları hayretle okuyorum çünkü bu tıkırtı benim aracımda da var. Nedir bu iş anlamadım her Hondası olan yaşıyormu bunları ya. Rahatlığına rahat, çevikliğine çevik bir araba öyle çok fazla da sorun çıkartmıyor ama ufak tefek sesler yüzünden soğumaya başladım arabadan. Bana da direksiyon kutusundan dediler ama kimseye elletemem. Risk alamam gerçekten zor iş direksiyon kutusunun sökülmesi tamir edilmesi. Katlanıyorum şimdilik yapacak birşey yok.
Gönderen: nisay - Nisan 30, 2009, 12:38:14 ÖS
Benim aracımda da çukurlu kasisli yollarda direksiyon tıkırdıyor. Böyle vurma gibi, yani sürücü hisseder.

Bakımda sorunu ilettim. servis görevlisi " abi bu kasa civiclerin hastalığı bu, hepsi yapıyor" dedi.
Gönderen: fahrettin - Nisan 30, 2009, 12:58:04 ÖS
Arkadaşlar yazılanları hayretle okuyorum çünkü bu tıkırtı benim aracımda da var. Nedir bu iş anlamadım her Hondası olan yaşıyormu bunları ya. Rahatlığına rahat, çevikliğine çevik bir araba öyle çok fazla da sorun çıkartmıyor ama ufak tefek sesler yüzünden soğumaya başladım arabadan. Bana da direksiyon kutusundan dediler ama kimseye elletemem. Risk alamam gerçekten zor iş direksiyon kutusunun sökülmesi tamir edilmesi. Katlanıyorum şimdilik yapacak birşey yok.
kardeş neredesin ki direksiyon kutusunu açtırmaya korkuyorsun. o kadar mı zor direksiyon kutusunu sökmek ve bakmak.
Gönderen: ridvan73 - Nisan 30, 2009, 05:02:16 ÖS
http://justmycar.moxiereporting.com/HondaManual/CivHtml/17-99.htm
Gönderen: cemmess - Mayıs 02, 2009, 09:37:13 ÖÖ
05 vtecII aynı sıkıntı bende de var, sürekli olmamakla birlikte kimi kasis ve bozuk yolda yapıyor..
Gönderen: murat oto - Mayıs 03, 2009, 06:24:44 ÖS
kayseriye yolun düşerse beklerim problemini halledebilirim!!!
Gönderen: enes50 - Mayıs 12, 2009, 10:31:36 ÖÖ
arkadaşım aynı sorun benim aracımda da oldu iyi olduğuna inandığım bir ustaya gittim disklerin orada çelik pimler var pimler aşınınca onu yapıyor onun orjinalini al veya pirinç kaynakçılarında bnirebir yapıyorlar hiç bir sıkıntım kalmadı
Gönderen: blackeagle76 - Mayıs 15, 2009, 10:56:49 ÖÖ
2007 elegance aynı sorunu bende yaşıyordum, özellikle sağ önden parke ve bozuk yollarda lakur lukur bir ses geliyordu önce amartisör zannettim servise gittim, kuleleri yağladılar ama geçmeyince tekrar gittim teste çıktık ustayla direksiyon kutumda sorun varmış dün garantiden değişti şu an araçta en ufak bir sorun yok, ses özellikle sağ taraftan geliyorsa büyük ihtimal direksiyon kutunuzda sorun var, uzun olan parça sağ tarafta olduğu için sağ taraf daha fazla ses yapıyormuş, ayrıca torna geçici çözüm, tek kurtuluş direksiyon kutusu değişimi
Gönderen: murat oto - Mayıs 15, 2009, 08:03:39 ÖS
kardes o senin sölediğin ses frene bastıgın zaman kesilir ama arkadaşların anlattığı şey sürekli geliyo...
Gönderen: rallier_61 - Mayıs 16, 2009, 07:07:34 ÖS
arabasını 0km alan arkadaşlara soruyorum; bu tıkırtılar yaklaşık hangi km aralığında başlıyor??
benim 06 vtec2 15binde tıkırtı falan yok maşallah..
Gönderen: murat oto - Mayıs 17, 2009, 04:08:16 ÖS
kardes v-tec2lerde nadir çıkıyo o ses bildiğim kadarıyla
Gönderen: cobra34 - Mayıs 17, 2009, 04:55:58 ÖS
vtec lerde new civic lerde bu ses var
Gönderen: s.alkan - Mayıs 17, 2009, 05:00:55 ÖS
kardes o senin sölediğin ses frene bastıgın zaman kesilir ama arkadaşların anlattığı şey sürekli geliyo...

direksiyonu cevirdigi zaman geliosa kuleleri yağlıyorlar düzeliyor
Gönderen: jumper28 - Temmuz 23, 2009, 08:16:51 ÖÖ
arkadaşlar tüm yanıtları okudum ama kimse soruna çare yazmamış.Aynı sorunu bende yaşadım.Tamirci tamirci gezdim herkez bişeyler dedi en son bir öndüzenci ye gittim abi dedi direksiyon kutusunun altında bir ayar vidası gibi bişey varmış.onu dikkat edin ama çok az yarım tur sıktı (çünkü çok sıkınca direksiyon müthiş ağırlaşıyor) ve 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.Bu sorunu yaşayan olursa uzun uzun amortisör dü rot du rotildi araştırıp boşuna masraf yapmasın.Tıkırtı direksiyondan geliyorsa sozuk satıhlı yolda sorun bu.Gerçekten hondalar bu sorunu yaşıyor biraz.
Gönderen: DENON - Temmuz 23, 2009, 08:23:52 ÖÖ
özellıkle vtec2 lerın kronık hastalıgıdır, nede olsa memleketımın yolları asflat dahı olsa yamalardan dolayı yınede on takım ayarı kacar
Gönderen: 06FAT68 - Aralık 06, 2009, 11:36:53 ÖS
direksiyon kutusu aracın tam olarak neresinde kendimizde sıkamazmıyız
Gönderen: poyrazz - Aralık 07, 2009, 11:54:41 ÖS
evet arkadaşlar bunlar kronik hastalıktı ama saglam bi hondacı bunu çözüyor.
benim arabamdada vardı her seferinde direksiyon ayarı sıkılıyordu. en sonunda
ayar vidası komple söküldü altında sert fiber gibi bir malzeme var. onun biyerlerini egelediler
suanda gayet rahatım.
Gönderen: enginturan - Aralık 07, 2009, 11:56:58 ÖS
evet arkadaşlar bunlar kronik hastalıktı ama saglam bi hondacı bunu çözüyor.
benim arabamdada vardı her seferinde direksiyon ayarı sıkılıyordu. en sonunda
ayar vidası komple söküldü altında sert fiber gibi bir malzeme var. onun biyerlerini egelediler
suanda gayet rahatım.
araç kaç model?
Gönderen: enginturan - Aralık 08, 2009, 12:04:24 ÖÖ
nerede yaptırdınız öğrenebilirmiyim