TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Motor, Modifiye & Do it yourself - Teknik bilgiler => Konuyu başlatan: MOTUL - Nisan 14, 2009, 12:28:59 ÖÖ
-
Arkadaşlar bildiğiniz gibi aracınızın kanı olan motor yağını doğru seçiyormuyuz? Motor yağını hangi sıklıkla değiştirmekteyiz? Motor yağındaki rakamlar neyi ifade eder? Vb. gibi her türlü soruyu gönderirseniz seve seve cevaplayabilirim.
-
ben gtx magnatec kullanıyorum ve her 5-6 binde filtreyle beraber değiştiriyorum
-
civic sedan 2005 vtec2 için en uygun yağ hangisidir diye soralım ozaman. performansa yönelik
-
castrol magnatec 10 x 40
-
gönül isterdiki motul tam sentetik kullanalım ama iyi mal iyi para
bende magnatec10-40 kullanıyorum ama biyerden duydum BPde satılan yağlarla castrol arasında sadece ambalaj farkı varmış
2000model 1.6ies lpgli kullanmam gereken en iyi yağ ne
-
Merhaba öncelikle arabanın model ve yılını tam olarak yazarsan daha iyi cevap verebilirim 5-6 bin km'de değiştirmene gelince eğer trafiğe çok giriyorsan en iyisini yapıyorsun açık trafikte fazla gidiyorsan arabanın durumunuda göz önüne alarak 10.000 km'ye kadar kullanabilirsin.
-
civic sedan 2005 vtec2 için en uygun yağ hangisidir diye soralım ozaman. performansa yönelik
Merhaba araban 2001-2005 yılları arasında üretilen 1.6i vtec ise karter kapasiten 3.2LT 2005 ve sonrasında üretilmeye devam eden Civic 1.8i VTEC, -Sport (140PS) ise karter kapasiten 3.4 litredir. kullanman gereken yağ ise fabrika verilerine göre 0W/20 veya 5W/30 dur. Yalnız bu iki yağında tam sentetik olmasına mutlaka özen göstermen gerekiyor. Birde 5W/30 da ACEA normları A5/B5 olursa senin için daha iyidir.
-
gönül isterdiki motul tam sentetik kullanalım ama iyi mal iyi para
bende magnatec10-40 kullanıyorum ama biyerden duydum BPde satılan yağlarla castrol arasında sadece ambalaj farkı varmış
2000model 1.6ies lpgli kullanmam gereken en iyi yağ ne
tabiki tam sentetik yağ kullanman yarı sentetik motor yağlarına göre motor korumanı daha iyi yapacaktır yalnız şunuda unutmaki yarı sentetik demek %50 sentetik demek değildir. Motor yağları %1 ila %99 arasında sentetik kullandıklarında yarı sentetik diye adlandırılır. 10W/40 yarı sentetik grubunda Motul'ün 6100 Synergie+ diye bir ürünü var . Şuanda Türkiyede en yüksek sentetiğe sahip 10W/40 grubundaki yağdır. Bunu yağların arkasındaki onaylardan daha iyi anlayabilirsiniz. Motul 6100 Dünyada Mercedes-Benz firmasından 229.3 onayını alabilmiş tek 10W/40 olma özelliğini gösteriyor. BP-Castrol aynı fabrikanın ürünleridir. Zaten Castrolün arkasında küçük bir yazı ile Castrol BP petrolleri a.ş. tarafından üretilmiştir diye bir not bulacaksın.
-
şimdi güleceksiniz ama ben bu hafta tam üç kere artı şimdi yapılırken de değişti etti dör hepsinde filitre vaybee 1000 km olmadan dört kere motor yağı yağ filitresi normalde ben kendi 3000 km bir motor yağı ve yağ filitresi değişiyorum mobil 10/40
birkeresinde 5/30 denedim 1000km 1.5 lt eksiltti dahada 5/30 koymam aracıma
-
şimdi güleceksiniz ama ben bu hafta tam üç kere artı şimdi yapılırken de değişti etti dör hepsinde filitre vaybee 1000 km olmadan dört kere motor yağı yağ filitresi normalde ben kendi 3000 km bir motor yağı ve yağ filitresi değişiyorum mobil 10/40
valla öncelikle tebrik ederim bu bonkörlüğün için yağcıları zengin ettin :) 10W/40 kullanıyorsan eğer 3000 km çok az ama tabiki parada senin arabada senin tavsiyem en az 6000-7000 km değiştirmen. kullandığın 5W/30 ne markaydı? tam sentetikmi yarı sentetikmiydi? bunlar önemli. Yağ eksiltmesi önemli değil tamamlayabilirsin ama eksiltmeden zarar vermesi daha kötü. bunuda göz önüne almak gerekir.
-
valla öncelikle tebrik ederim bu bonkörlüğün için yağcıları zengin ettin :) 10W/40 kullanıyorsan eğer 3000 km çok az ama tabiki parada senin arabada senin tavsiyem en az 6000-7000 km değiştirmen. kullandığın 5W/30 ne markaydı? tam sentetikmi yarı sentetikmiydi? bunlar önemli. Yağ eksiltmesi önemli değil tamamlayabilirsin ama eksiltmeden zarar vermesi daha kötü. bunuda göz önüne almak gerekir.
kullandığım mobil 5/30 du yarı sentetikti bonkörlükle alakası yok motorun içi temiz dursun amacım o sadece
-
eneos kullanıyorum
listede yok onaylayamadım
-
Merhaba öncelikle arabanın model ve yılını tam olarak yazarsan daha iyi cevap verebilirim 5-6 bin km'de değiştirmene gelince eğer trafiğe çok giriyorsan en iyisini yapıyorsun açık trafikte fazla gidiyorsan arabanın durumunuda göz önüne alarak 10.000 km'ye kadar kullanabilirsin.
98 civic 1.4 is yılda ortalama 6-7 bin kilometre yapıyorum aslında
-
98 civic 1.4 is yılda ortalama 6-7 bin kilometre yapıyorum aslında
motor yağı sadece km ile değil zamanlada özelliğini giderir. raf ömrü için kesin bir şey olmamakla beraber 2-3 yıl denir ama arabaya konulduktan sonra 8-12 ay arasında yağ özelliğini kaybeder. bu yüzden km'yi doldurmasanız bile en fazla 1 yıl içinde yağınızı değiştirmeniz arabanız ömrü açısından daha iyidir.
-
Aracımın yağını yeni değiştirdim yağ almaya gittiğimde ilk Castrol istedim adam bana sebebini sordu en iyisi o dedim ozaman sana BP vereyim dedi istemiyorum dedim ama castrol istiyosun dedi ayrı onlar dedim tabi bilmiyerek arkasında yazan o küçük yazıyı gösterdi bp a.ş tarafından üretilmiştir yazıyodu aa dedim sonra castrol almadım en iyisi mobil dedi zaten honda yetkili seervisin mobil koyduğunu biliyorum sonra 2005 sedan vtec2 aracıma mobil 5 40 tam sentetik yağ koydum...
-
kullandığım mobil 5/30 du yarı sentetikti bonkörlükle alakası yok motorun içi temiz dursun amacım o sadece
5W/30 tam sentetiği tavsiye ederim bulabilirsen 0W/20 yi tavsiye ederim fakat motoru sıkıştırıyorsan 5W/40 da olabilir motorun içinin temizliği için her yağ değişiminde motor iç temizleme ürünlerini mutlaka kullandır ama kullanan usta nasıl kullanılacağını iyi anlamış olsun çünkü kimyasal madde olduğundan temizleyici motor içinde en fazla 15dk kalması gerekir ve araç rölantide çalışması gerekir. asla gaz vermeden temizlik işlemini tamamlaman gerekiyor
-
Aracımın yağını yeni değiştirdim yağ almaya gittiğimde ilk Castrol istedim adam bana sebebini sordu en iyisi o dedim ozaman sana BP vereyim dedi istemiyorum dedim ama castrol istiyosun dedi ayrı onlar dedim tabi bilmiyerek arkasında yazan o küçük yazıyı gösterdi bp a.ş tarafından üretilmiştir yazıyodu aa dedim sonra castrol almadım en iyisi mobil dedi zaten honda yetkili seervisin mobil koyduğunu biliyorum sonra 2005 sedan vtec2 aracıma mobil 5 40 tam sentetik yağ koydum...
evet BP Castrolu satın aldıktan sonra castrol üretimini kendi tesislerinde yapmaya başladı. yetkili servis mobil koyuyorsa tamamen ticari antlaşması gereği koyuyor her yetkili servisin kullandığı yağ farklı olabilir. fabrika dolum yağı hondada tek marka üzerinden yürütülmüyor. sanada tavsiyem aracını devirli kullanmıyorsan tam sentetik ve ACEA normları A5/B5 olan 5W/30 eğer devirli kullanıyorsan yine tam sentetik 5W/40 kullanabilirsin
-
5W/30 tam sentetiği tavsiye ederim bulabilirsen 0W/20 yi tavsiye ederim fakat motoru sıkıştırıyorsan 5W/40 da olabilir motorun içinin temizliği için her yağ değişiminde motor iç temizleme ürünlerini mutlaka kullandır ama kullanan usta nasıl kullanılacağını iyi anlamış olsun çünkü kimyasal madde olduğundan temizleyici motor içinde en fazla 15dk kalması gerekir ve araç rölantide çalışması gerekir. asla gaz vermeden temizlik işlemini tamamlaman gerekiyor
merak etmeyin bu söylediklerinizi her yağ değişiminde yapıyorum reklam olurmu bilmem ama pro tech isimli bir motor temizleme ürünü her yağ değiştirmeden önce motora onu koyuyorum rölantide 15 dk çalıştırıyorum daha sonra yağ ve filitreyi değiştiriyorum ama bazı araçlarda iyi olmuyor sac olmayan silindir kapak contalarını yani mantar contaları hemen çürütüyor ve bir yerden yara verdiriyor başıma geldiği için biliyorum
-
merak etmeyin bu söylediklerinizi her yağ değişiminde yapıyorum reklam olurmu bilmem ama pro tech isimli bir motor temizleme ürünü her yağ değiştirmeden önce motora onu koyuyorum rölantide 15 dk çalıştırıyorum daha sonra yağ ve filitreyi değiştiriyorum ama bazı araçlarda iyi olmuyor sac olmayan silindir kapak contalarını yani mantar contaları hemen çürütüyor ve bir yerden yara verdiriyor başıma geldiği için biliyorum
kullandığın marka piyasada bulunabilen ve iyi markalardan bir tanesidir uygulama biçimin doğru ama mantar contalarda şu ana kadar rastlanmış bir sıkıntı duymadım. problemi ilaca bağlamak haksızlık olabilir.
-
kullandığın marka piyasada bulunabilen ve iyi markalardan bir tanesidir uygulama biçimin doğru ama mantar contalarda şu ana kadar rastlanmış bir sıkıntı duymadım. problemi ilaca bağlamak haksızlık olabilir.
ilaca bağlamamın nedenini şöyle söyliyeyim her yağ değişiminden sonra conta yaktım bu contanın kalitesizliği olabilir ama ilaçta çok kaliteli çıktı pistonlar daha ilk günkü gibi tertemizdi her açtığımda bu seferki katılımlarda hararet sebebide o ilaçtır muhakkak daha koyduktan 4 saat sonra araba harareti kalkmaya başladı ilaç iyi çonta kötü sonuç tekrar conta değişşimi
-
98 vti sedan kullanıyorum.
Bp, Castrol, Shell, Mobil gibi markaların hepsi aslında aynı yerden yanı petrol ofisi santrallerinden alıyorlar (temel maddeyi yağı) ama kendi fabrikalarında bu yağın içersinde kattıkları katkı maddeleri her birinin farklılıkları ortaya çıkıyor. İzmirde yağ sektöründe çalışan bir abimizin bana anlattıkları bunlar. Örneğin pepsi ve cococola. pepsi biraz daha fazla asitli olduğu için cococola kadar tatlı gelmez bizlere, cococola nında asit oranı pepsiye göre daha az olduğu için tatlı gelir. Yağ olayınında buna benzer farklılıkları var. İçersinde bulundurduğu katkılardan dolayı ben castrol serisini kullanıyorum ve gayette memnunum.
-
98 vti sedan kullanıyorum.
Bp, Castrol, Shell, Mobil gibi markaların hepsi aslında aynı yerden yanı petrol ofisi santrallerinden alıyorlar (temel maddeyi yağı) ama kendi fabrikalarında bu yağın içersinde kattıkları katkı maddeleri her birinin farklılıkları ortaya çıkıyor. İzmirde yağ sektöründe çalışan bir abimizin bana anlattıkları bunlar. Örneğin pepsi ve cococola. pepsi biraz daha fazla asitli olduğu için cococola kadar tatlı gelmez bizlere, cococola nında asit oranı pepsiye göre daha az olduğu için tatlı gelir. Yağ olayınında buna benzer farklılıkları var. İçersinde bulundurduğu katkılardan dolayı ben castrol serisini kullanıyorum ve gayette memnunum.
Merhaba
Motor yağları kola gibi değildir. Kola üretimle olur madeni yağ harmanlama ile olur. yağ üretim tesisi yoktur yağ harmanlama tesisleri vardır. Türkiyede harmanlama yapıyorsan petrol ofisinden değil petkimden almak zorundasın baz yağı. içine koyduğun katıkları ise dünyada üretebilen birkaç firma vardır. katkıyı alırsın baz yağı alırsın belli oranlarda harmanlamasını yaparsın çeşitli viskozitelerde yağ elde etmiş olursun. motor yağının kalitesini markaların internet sitelerinde bulabileceğin TDS ( Tecnichal Data Sheet) ile karşılaştırabilirsin. söylediğin markalar genelde akaryakıt firmalarıdır. akaryakıt firmalarının katkılarını alabileceği tek yer kendileridir. ama sadece motor yağı üreten firmalar istedikleri katkıları istedikleri zaman istedikleri yerden alabilir. buda onlar için avantajdır.
-
tekrar merhaba...
verdigim cola örneği basitçe farklılıkları anlatmak içindi. bende bılıyorum colanın ne halt olduğu eskiden pepsi nin il bayiliğini yapardık çorumda... senın sölediğin petkim doğrudur benım aklımda petrol ofisi kalmış bölece bır yanlışı düzeltmiş oldum kendı adıma.
benım yağ konusunda tek dikkatimi çeken şey castrolden faz geçmediğim için tabiki. her yenı üründe bir karışımın daha o ürüne eklenmesi. mesela castrol edge yüksek sıcaklıkta maxımum koruma diye çıkmıştı. biz bunu sanayıde bır ustamızın 98 hyundai 1,3 accent inde kullandık. ustanın sölediği motorundan ses geliyordu gaha önceden ama bu yağı kullandıkltan sora ses kesildi daha hoş bir motor horultusu çıktı ortaya dedi. daha önce normal bır markanın motor yağı + bırde motor katkı maddesi kullanıyormuş kendısı.
bir sorumda 2002 yamaha R1 için ne tavsiye edersin ? imza kısmında gördüğün motor için yanı...
-
tekrar merhaba...
verdigim cola örneği basitçe farklılıkları anlatmak içindi. bende bılıyorum colanın ne halt olduğu eskiden pepsi nin il bayiliğini yapardık çorumda... senın sölediğin petkim doğrudur benım aklımda petrol ofisi kalmış bölece bır yanlışı düzeltmiş oldum kendı adıma.
benım yağ konusunda tek dikkatimi çeken şey castrolden faz geçmediğim için tabiki. her yenı üründe bir karışımın daha o ürüne eklenmesi. mesela castrol edge yüksek sıcaklıkta maxımum koruma diye çıkmıştı. biz bunu sanayıde bır ustamızın 98 hyundai 1,3 accent inde kullandık. ustanın sölediği motorundan ses geliyordu gaha önceden ama bu yağı kullandıkltan sora ses kesildi daha hoş bir motor horultusu çıktı ortaya dedi. daha önce normal bır markanın motor yağı + bırde motor katkı maddesi kullanıyormuş kendısı.
bir sorumda 2002 yamaha R1 için ne tavsiye edersin ? imza kısmında gördüğün motor için yanı...
Selam
Castrol Edge yüksek sıcaklıkta maximum koruma demesinin sebebi %100 sentetik olmasından kaynaklanıyor. tam sentetik yağların mineral ve yarı sentetik yağlara oranla daha fazla koruma yapması castrole özgü bir şey değildir. Her markanın özelliği aynıdır. Ustana gelince iyi bir usta hiçbir zaman katkı kullanılmaması gerektiğini bilmesi gerekir. çünkü yağ firmaları yağı harmanlarken gerekli tüm katıkları zaten içine koyarlar extra bir şeye gerek yoktur. ayrıca yağ firmaları yağı inceltmek için ellerinden geleni yaparken malesef bizim ustalarımız yağı kalınlaştırmak için uğraşıyorlar. ses konusuna gelince yine castrole özgü değil tam sentetik her yağ diğer yağlara göre motor kayganlığını arttırmasından sesi azaltır. castrol edge serisini piyasa için üretirken profesyonel servislerde farklı bir seri kullanıyor. mesela piyasaya edge 10W/60 üretiyor ralli garajlarına tws 10W/60 veriyor. yani katılımta kullandırttığı yağı bizlere kullandırtmıyor.
motosikletinin yağı benim bilgi alanımın dışında olmasına rağmen yardımcı olmaya çalışayım.
muhtemelen senin motorsikletin 1998 - 2005 yılları arasında üretilen YZF-R1 1000 modeli olması gerekir. kullanman gereken yağ ise tam sentetik 10W/40 grubu bir yağ olursa daha iyidir.
-
tekrar merhaba
evet yamaha YZF-R1 1000 modeli motorun yağı servisteki usta PRISTA 4T 10W/40 koymuştu şimdilik pek bir farklılık göremedim açıkçası...
bilgiler için teşkl....
-
tekrar merhaba
evet yamaha YZF-R1 1000 modeli motorun yağı servisteki usta PRISTA 4T 10W/40 koymuştu şimdilik pek bir farklılık göremedim açıkçası...
bilgiler için teşkl....
Rica ederim
Pristanın internet sitesine girdim ve senin yağın teknik dökümanlarına bakayım diye ama kendi sitelerinde senin söylediğin yağ ile ilgili bilgi koymamışlar bu yüzden sana detaylı birşey söyleyemeyecem.
eğer memnunsan devam et derim.Yamaha'nın orjinal yağı Yamalube eğer bulamazsan motul 300V 10W/40 ı denemeni tavsiye ederim. yamalube motul tarafından üretilmektedir.
-
tekrar merhaba
bilgiler için teşkl....
Rica ederim
Pristanın internet sitesine girdim ve senin yağın teknik dökümanlarına bakayım diye ama kendi sitelerinde senin söylediğin yağ ile ilgili bilgi koymamışlar bu yüzden sana detaylı birşey söyleyemeyecem.
eğer memnunsan devam et derim.Yamaha'nın orjinal yağı Yamalube eğer bulamazsan motul 300V 10W/40 ı denemeni tavsiye ederim. yamalube motul tarafından üretilmektedir.
Tekrar merhaba bugün pristanın yağını araştırdım aldığım sonuca göre kullanmanda bir sakınca yok zaren sende memnunsan başka söze gerek yok. Tek ricam dikkatli kullanman.
-
bende 2001 1.4 lpgli civic var yağ değişimi geldi aynı zamanda araç 150 binde bu şekildeki yüksek km lere sahip araçlar için özel önerilen bi motor yağı var mıdır ??
-
bir sorum daha olacak bazı yağlarda "Ekstra Conta Sızdırmazlık Önleyici Katkılı" şeklinde bi ibare oluyor bu doğrumu faydası var mı
-
Honda dostları benim bi sorum olacaktı. Aracım 05 civic. Castrol yağ konuldu. Yağ değişimi yapılırken alttan tapa sökülüp yapıldı. Yaklaşık 3.7 , 3,8 litre arası yağ konuldu. Bu miktar fazlamı ???
Birde yağ çubuğunda iki nokta var. Benim motorun yağ seviyesi ikinci noktanın biraz üstünde. Bu yağ seviyesinin nerede olması gerekiyor ???
-
Honda dostları benim bi sorum olacaktı. Aracım 05 civic. Castrol yağ konuldu. Yağ değişimi yapılırken alttan tapa sökülüp yapıldı. Yaklaşık 3.7 , 3,8 litre arası yağ konuldu. Bu miktar fazlamı ???
Birde yağ çubuğunda iki nokta var. Benim motorun yağ seviyesi ikinci noktanın biraz üstünde. Bu yağ seviyesinin nerede olması gerekiyor ???
Marka HONDA
Model Civic 1.6i VTEC
Motor P
Yıl 2001 - 2005
Uygulama Tavsiye Kapasite (litre)
Motor (P) Best 8100 Eco-lite 0W-20 (d)
Better 8100 Eco-nergy 5W-30
3.2 LT
İki çizgi arasında olması gerekiyor
-
Marka HONDA
Model Civic 1.6i VTEC
Motor P
Yıl 2001 - 2005
3.2 LT
Üstat o zaman benim yarım litre fazlam var. Bu haliyle zarar görürmüyüm ?
-
Marka HONDA
Model Civic 1.6i VTEC
Motor P
Yıl 2001 - 2005
3.2 LT
Üstat o zaman benim yarım litre fazlam var. Bu haliyle zarar görürmüyüm ?
Fazla olan yağı geri çektirmeni tavsiye ederim aksi taktirde keçeleri zorlayabilirsin
-
Bilgi için teşekkür ederim.
-
castrol 10-40 magnatec 50tlye aldım toptancı tanıdık iyimi?
-
castrol 10-40 magnatec 50tlye aldım toptancı tanıdık iyimi?
4 litre değilmi 50 lira ?
Güzel fiyata almışsın.
-
üstadlar benim de bi sorum olucak; 1.6 ies aracımda önce delpi 10w 40 yağ kullanmıştım kışın motor ısınması çok kısa sürede oluyordu yani iyiydi. sonraki yağım castrol gtx 10w 40 oldu kışın motor ısınma süresi 4-5 kat arttı. bunun yağ ile ilgisi var mı?
-
ustam ben de 1.6 ies var 2000 model sedan yılda 6 bin km yapıyorum bana kaç binde ve hangi yağı önerirsin
-
ustam ben de 1.6 ies var 2000 model sedan yılda 6 bin km yapıyorum bana kaç binde ve hangi yağı önerirsin
dostum sana ilk tercih olarak %100 sentetik 5W/40 kullanmanı tavsiye ederim asgari koruma için 10w/40 da kullanabilirsin. senede 6000 km yapıyorsan normal yağ süresini tamamlamamış olursun ama yağ motora konduktan sonra ömrü 1 yıldır. özelliğini yitirmiş yağla daha fazla km yapmamanı öneririm
-
üstadlar benim de bi sorum olucak; 1.6 ies aracımda önce delpi 10w 40 yağ kullanmıştım kışın motor ısınması çok kısa sürede oluyordu yani iyiydi. sonraki yağım castrol gtx 10w 40 oldu kışın motor ısınma süresi 4-5 kat arttı. bunun yağ ile ilgisi var mı?
hocam bana önericeğin yağ varmı motoru soğuk havalarda daha hızlı ısıtabiecek??
-
hocam bana önericeğin yağ varmı motoru soğuk havalarda daha hızlı ısıtabiecek??
soğuk havalarda 5W/X kullanmanda fayda var. Kullanacağın yağın %100 sentetik olmasına özen göster
-
10*40 tam sentetik değilmi?
-
10*40 tam sentetik değilmi?
hayır piyasada satılan 10W/40 motor yağları kısmi sentetik yağlardır.
-
hondacılar araçlarınız fabrikadan çıkarken enos yag ile çıkıyormuş japon aracına japon yağ koydurun ben buseferki yağ değişiminde servis bu yagı kullan dene dedi ve memnunum 3000 km oldu yag çubugunda yağ kalitesinde hiç faklılık yok castrol 10 - 40 kullanıyordum daha çabuk karardığını farkrtmiştim bilginiz olsun . ayrıca anket olmamış enos nasıl olmaz :-) oy kullanamadık ....
-
hondacılar araçlarınız fabrikadan çıkarken enos yag ile çıkıyormuş japon aracına japon yağ koydurun ben buseferki yağ değişiminde servis bu yagı kullan dene dedi ve memnunum 3000 km oldu yag çubugunda yağ kalitesinde hiç faklılık yok castrol 10 - 40 kullanıyordum daha çabuk karardığını farkrtmiştim bilginiz olsun . ayrıca anket olmamış enos nasıl olmaz :-) oy kullanamadık ....
dostum yağ kirlenmiyorsa iyi bir yağ olmadığını gösterir çünkü yağın bir özelliğide temizleme özelliğidir ve motorundaki kurumları temizledikçe yağın içine alır buda yağın kirlenmesine sebep olur
-
dostum yağ kirlenmiyorsa iyi bir yağ olmadığını gösterir çünkü yağın bir özelliğide temizleme özelliğidir ve motorundaki kurumları temizledikçe yağın içine alır buda yağın kirlenmesine sebep olur
evet motul servisteki ustada aynısını söylemişti
-
merhaba öncelikle bende 2000 honda civic 1.4 is sedan var yag degısım zamanı geldı? bana önerebileceginiz arabamın motorunun kaldıracagı hangısı olabılır yardımcı olursanız sevınırım kafam ıyıce karısık motul kardes sen yetkılısın anladıgım kadarıyla? tam sentetıkmı yarı sentetıkmı? marka ne olsun benım arabaya en uygun hangısı? bu arada arabamda lpg yok. 97 oktan benzin kullanıyorum sımdıden tesekurler
-
Aracım 2004 model Honda Cr-v 73binde. 80bin bakımında yağ değiştirmeyi düşünüyorum. Çanakkale'de yaşıyorum, iklimi genelde nemli. Bugüne kadar hep 10-40w yağ koyduk. Sizin tavsiye ettiğiniz başka viskotize var mıdır? Araç hiç sıkıştırılmadan sadece aile için sakin kullanılıyor ve lpg'li.
Ayrıca 80bin bakımında "Motul Engine Clean" kullanmayı düşünüyorum ama 1. sayfada okuduklarım biraz şüpheye düşürdü beni. Tabi ki hiç kimse yoğurdum ekşi demez ama Motul Engine Clean nasıldır? Alınca nasıl kullanmam gerekiyor? Eski yağı boşalttıktan sonra mı koyacam yoksa direk yağa mı koyacağım? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
-
agip 10/40 nasıldır aracım 2004 1.6 vtec servis bununla anlaşmalı oduğu için bunu koydular
-
merhaba öncelikle bende 2000 honda civic 1.4 is sedan var yag degısım zamanı geldı? bana önerebileceginiz arabamın motorunun kaldıracagı hangısı olabılır yardımcı olursanız sevınırım kafam ıyıce karısık motul kardes sen yetkılısın anladıgım kadarıyla? tam sentetıkmı yarı sentetıkmı? marka ne olsun benım arabaya en uygun hangısı? bu arada arabamda lpg yok. 97 oktan benzin kullanıyorum sımdıden tesekurler
Merhaba
Motorunda maksimum koruma istersen tam sentetik kullanmanda fayda var(5W/40) Asgari koruma istiyorsan 10W/40 kısmi sentetik motor yağı kullanabilirsin. Yakıt için bence en iyisini yapıyorsun eğer mümkünse kendine tek istasyon belirle ve oradan başka yerden almamaya özen göster.
-
Aracım 2004 model Honda Cr-v 73binde. 80bin bakımında yağ değiştirmeyi düşünüyorum. Çanakkale'de yaşıyorum, iklimi genelde nemli. Bugüne kadar hep 10-40w yağ koyduk. Sizin tavsiye ettiğiniz başka viskotize var mıdır? Araç hiç sıkıştırılmadan sadece aile için sakin kullanılıyor ve lpg'li.
Ayrıca 80bin bakımında "Motul Engine Clean" kullanmayı düşünüyorum ama 1. sayfada okuduklarım biraz şüpheye düşürdü beni. Tabi ki hiç kimse yoğurdum ekşi demez ama Motul Engine Clean nasıldır? Alınca nasıl kullanmam gerekiyor? Eski yağı boşalttıktan sonra mı koyacam yoksa direk yağa mı koyacağım? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
Merhaba
Dostum Sanada öncelikli tavsiyem 5W/40 ikinci tavsiyem 10W/40 olur. Engine Clean motorunun nefes almasındaki en önemli temizleyicidir. Motor sıcakken eski yağın içine döküyorsun 15dk kadararacı rolantide çalıştırdıktan sonra yağı boşaltıyorsun filtreyi değiştirdikten sonra temiz yağını ekliyorsun. nasıl işe yaradığını görmek istiyorsan youtube da motul engine clean yaz ve oradaki videoyu mutlaka izle çok güzel anlatmış
-
agip 10/40 nasıldır aracım 2004 1.6 vtec servis bununla anlaşmalı oduğu için bunu koydular
SINT 2000 10W-40
Product Code
001002
Name
SINT 2000 10W-40
Grade
SAE 10W-40
Description
Engine oil
Specification Approval Omologation
ACEA A3 | ACEA B3 | ACEA B4 | API CF | API SL | BLS.22.OL.07 | BMW | CCMC G5 | CCMC PD2 | FORD ESE-M2C-153 E | FORD EU SSM 2C 9011 A | GM 6094 M | MB 229.1 | MIL-L-46152-D | NATO STOCK NUMBER ASSEGNATO | PORSCHE | VW 501.01 | VW 505.00
Applications
4-stroke gasoline engines
Standart 10W/40 lar ile aynı onaylara sahip uluslararası bir marka kullanmanda sakınca yok bence agip Türkiyede kullanan servis hangisi ismini öğrenebilirmiyim sakıncası yoksa
-
Merhaba
Motorunda maksimum koruma istersen tam sentetik kullanmanda fayda var(5W/40) Asgari koruma istiyorsan 10W/40 kısmi sentetik motor yağı kullanabilirsin. Yakıt için bence en iyisini yapıyorsun eğer mümkünse kendine tek istasyon belirle ve oradan başka yerden almamaya özen göster.
cok tesekur edıyorum (5w/40) almalıyım sızın dedıgınıze gore. benzın olayına gelınce arabayı ılk aldıgımdan berı aynı ıstasyona gıdıyorum baska ıstasyondan almadım.(uzun yolculuk dısında)
-
Standart 10W/40 lar ile aynı onaylara sahip uluslararası bir marka kullanmanda sakınca yok bence agip Türkiyede kullanan servis hangisi ismini öğrenebilirmiyim sakıncası yoksa
[/quote]
izmir t.r.kki[reklam olmasın:)]
-
merhaba arkadaşlar benim de aracımda yağ ile ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. 2001 1.6 ies lpg li civicimi iki hafta kadar önce aldım honda servisinde kompresor testinde durum iyi olarak görünmesine rağmen, yaklaşık 750 km lik uzun yol seyahatimde aracıma her 300 km de bir 10/40 1 litre yağ koymak zorunda kaldım. Toplam 2 litre benzin istasyonundan aldığım yağ koydum, şuana kadar 100 km yol gittim şehir içinde eksiltme yok sanırım. Aracımın yağını kendim henüz hiç değiştirmedim. Aracım yağ yakıyor olabilirmi acaba yoksa yağın kalitesizliğinden eksiltme yapmış olabilir mi? Bir de ne tür yağ önerirsiniz, teşekkürler
-
Castrol 10 x 40 >=ok
-
1.000km sonra 30.000 bakımına gideceğim,arabama 2 hafta önce lpg kiti taktırdım.
honda yetkili servislerinde dışardan aldığım bir yağı koydurmama imkan var mıdır?
bir arkadaşım yıllardır kullandığı tam sentetik mobil 1 den cok memnun,2008 civic ot. aracımda hangi tam sentetik ve lpg ye uyumlu yağı önerirsiniz?
-
bende honda civic 2000 model 1.4 otomatik var her 10 binde bakım yaptırıyorum bakımdan bakıma yağ sıfıra iniyo arada yağ koyuyorum normalmi acaba yada neden yardımcı olursanız sevinrim
-
buarada 10/40 kullanıyorum
-
selam aracım 99 16 ies arcı aldığımda 132bin di ben aracın yağının bittiğini farkederek baktığımda araç 140500 de idi ve yağ katran gibi olmuştu aracın yağını çekerek ince bir yağ ile temizleme yaptılar biraz çalıştırarak daha sonra shell helix 10*40 yarı sentetin yağ koyduk bu rada yağ filitresini değiştirmedim aracım şimdi 142700 de ve araçta yağ kalmamış ben aldığım yağdan kalan 1 litre yağı ekledim ve şimdi araca yağ koymayı düşünüyorum ve aracı çoğu zaman yüksek devirde kullanıyorum araçta ek olarak ekzost ve açık hava filitresi var şimdi bana bir tavsiye verin bende ona göre temizleme filitre yağ hepsini halledeyim bu arada aracın enjeksiyoınlarınıda temizleteceğim evet üstad ne önerirsin bana
-
bu arada ustam bana costrol magnetec 10*40 önerdi
-
:)
-
serviste castrol 10/40 yağ koyuldu 10bin bakımında, fakat mobil yağlarının daha uzun ömürlü yani emsal sınıflarındaki yağlara göre uzun ömürlü olduklarını servisteki bir usta söylemişti, tabiki tartışılır.
-
https://www.youtube.com/watch?v=cu43BAjEeu8