TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Motorsporları => Konuyu başlatan: HONDA - Temmuz 09, 2005, 02:52:09 ÖS

Başlık: BRITANYA GRAND PRIX (Sıralamalar ve katılım Sonuçları)
Gönderen: HONDA - Temmuz 09, 2005, 02:52:09 ÖS
Kimi Raikkonen Britanya Grand Prix'indede Fransa'da olduğu gibi 10 sıra geriden başlama cezası aldı. Bu Raikkonen'in son iki katılım antrenmanlarında yaşadığı ikinci motor problemi oluyor. Raikkonen bugün Silverstone'da yapılan son antrenman turlarında motor arızası yaşayarak aracını garaja çekmişti.

Finlandiyalı şanssız pilot geçen hafta yapılan Fransa Grand Prix'i Cuma antrenman turlarındada aynı sorunla karşılaşmış ve gridin 10 sıra gerisinden başlama cezası almıştı.

McLaren takımı Silverstone'da yapılacak olan katılımta şüphesiz favori olarak gösteriliyordu. Ancak yaşanan bu olumsuz gelişme takımın yarın yapılacak katılımtaki şansını düşürmüş oldu. Raikkonen Dünya Şampiyonasında Alonso'nun 24 puan gerisinde ve artık geriye sadece 9 katılım kaldı.

Britanya Grand Prix'i Cumartesi antrenman turlarının son bölümünde Renault pilotu Fernando Alonso en hızlı zamanın sahibi oldu. Britanya Grand Prix'inin favori pilotu Kimi Raikkonen ise son seansta yaşadığı motor problemi nedeniyle zamanyapamadı ve garaja çekildi. McLaren takımı motorda yaşanan problemi onayladı. Raikkonen geçen hafta yapılan Fransa Grand Prix'indede motor problemi yaşamış ve 10 sıra geriden başlama cezası almıştı.

Eğer Raikkonen bugün sıralamalrdan önce motor değiştirirse gene 10 tur geriden başlama cezası ile karşı karşıya kalacak. Ancak takım motoru değiştirmeden sorunu gidereceklerini belirten bir açıklama yaptı.

Alonso son antrenman turlarında 14 tur attı ve 1:20.077'lik bir derece yaptı. Alonsoyu McLaren Mercedes'ten Juan pablo Montoya 1:20.128 ile takip ederken Toyota sürücüleri Trulli ve Ralf üç ve dördüncü sırayı aldılar.

Kendi evinde katılıman Jenson Button Alonso'nun +0.686 saniye geirisinde beşinci hızlı zamanı yaparken Renault'in diğer pilotu Giancarlo Fisichella takım arkadaşının +0.721 saniye gerisinde kalarak altıncı sırada yer aldı. Michael Schumacher 1:20.893'lük derecesi ile Mark Webber'in ününde yedinci Nick Heidfeld ise 1:21.052'lik derecesi ile dokuzuncu sırada yer aldılar.

ilk ona giren son pilot ise Red Bull'dan Christian Klien oldu. Klien'in derecesi 1:21.064.

Britanya GP sıralama turları bugün saat 15.00'da başlayacak ve CNNTÜRK yelevizyonundan canlı olarak yayınlanacak.

(http://www.turkiyef1.com/sezon/pist_britanya_big.gif)

Pole posizyonu Alonso'nun

Silvertone'da yapılan sıralama turlarını Renault pilotu Fernando Alonso kazandı. Sıralamalara en son otomobil olarak çıkan Alosno 1:19.905'lik bir derece elde ederken Kimi Raikkonen Alonso'nun sadece +0.057 saniye gerisinde en hızlı ikinci dereceyi yaptı. Ancak Raikkonen son antrenman turlarında yaşadığı problem sonucunda motorunu değiştirmek zorunda kalmıştı. Bunun sonucunda Finlandiyalı pilot katılıma derecesinin 10 sıra gerisinde başlama cezası almıştı.

Bunun sonucu olarak Raikkonen katılıma 12. sırada başlayacak. Sıralamalrda Jenson Button üçüncü en iy zamanı yaptı. Button 1:20.207'lik derecesi ile Alonso'nun +0.302 saniye gerisinde kaldı. McLaren Mercedes'in diğer pilotu Juan Pablo Montoya ise 1:20.382'lik derecesi ile yarınki katılıma üçüncü sırada başlayacak.

Toyota pilotu Jarno Trulli dört, Ferrari'den Rubens Barrichello ise beşinci sıradalar. Giancarlo Fisichella ise takım arkadaşının +1.105 saniye arkasında katılıma altıncı sırada başlayacak. BAR-Honda pilotu Jpon Takuma Sato yedinci, Ralf Schumacher sekizinci, Michael Schumacher dokuzuncu ve Jacques Villeneuve onuncu sırada katılıma başlayacaklar.

Sıralamalrda motor değiştiren Jordan pilotu Tiago Monteiro zaman yapmadan garaja geri döndü. Bunun sonucunda Jordan pilotu katılıma son sırada başlayacak.
Başlık: BRITANYA GRAND PRIX (Sıralamalar ve katılım Sonuçları)
Gönderen: LEVENTBABA - Temmuz 09, 2005, 05:08:08 ÖS
Button ın 1.nin hemen arkasındaki startı iyi idegerlendirmesi lazım... Britanya da Honda nın daha avantajlı oldugunu düşünüyorum düzlüklere bakarak... hayırlısı
Başlık: BRITANYA GRAND PRIX (Sıralamalar ve katılım Sonuçları)
Gönderen: HONDA - Temmuz 11, 2005, 10:03:12 ÖÖ
Britanya Grand Prix'ini McLaren Mercedes pilotu Juan Pablo Montoya kazandı. Montoya McLaren takımında ilk zaferini elde ederken takım arkadaşı Kimi Raikkonen Fransa Grand Prx'inde yaşadıklarının adeta aynısını Silverstone'da yaşadı. Raikkonen 12. olarak başladığı katılımı üçüncü sırada bitirerek podyuma çıkmayı başardı. katılıma pole pozisyonunda başlayan Şampiyona lideri Fernando Alonso startta geçildiği Montoya'nın arkasında katılımı ikinci sırada bitirdi.

Sadece bir pilotun katılımı tamamlayamadığı Britanya Grand Prix'inde dördüncü sırayı Renault takımından Giancarlo Fsichella aldı. Kendi evinde katılıman ve büyük ilgi çeken Jenson Button ise katılımta beşinci olarak dört puanın sahibi oldu.

Ferrari pilotları Michael Schumacher ve Rubens Barrichello ise sırasıyla altıncı ve yedinci olarak bu katılımtan puan çıkartmayı başardılar.

katılımta en hızlı turu 1:20.502'lik derecesi ile Kimi Raikkonen attı. Bu katılımtan sonra Alonso sürücüler şampiyoasındaki liderliğini 77 puanla sürdürürken Kimi Raikkonen 51 puanla Alonsoyu takip etmeye devam etti. Takımlar Şampiyonasında ise Renault 102, McLaren Mercedes ise 87 puana yükseldi.

Basın Toplantısı
Montoya: Dün sıralamalrda zorluk çekmeme rağmen iyi bir tur attım. Buna rağmen katılıma çok iyi başladım ve ilk sıraya yerleştim. Buda bana katılımı kazanmamı sağladı. Lastiklerde biraz sorun yaşadım servise erken girmem biraz beni rahatlattı. Benim aracım biraz oversteer sorunu yaşadı bu da zaman kaybetmeme neden oldu. Her şeye rağmen aracımın daha hızlı olduğunu düşünüyorum ve bu bizim önde kalmamıza neden oldu. McLaren'da herkese teşekkür ediyorum bana verdikleri motorla bu katılımı kazanmam çok güzel. McLaren'in evinde kazanmak çok güzel ve bunu yapmamı istiyorlardı, çok mutluyum.

Alonso: Montoya ve benim aramda çok az fark vardı özellikle ilk serviste çok yaklaştım. Aslında ilk servisten sonra onu geçmiş olmalıydım. Ama ne yazıkki trafiğe takıldım ve yaklaşık 3 saniye kaybettim. İkinci servisten sonra onu biraz zorladım ama bu yeterli olmadı. Onun hızı benimkiyle hemen hemen aynıydı ve ikinciliğimi muhafaza etmeye karar verdim.

Raikkonen: Michael'in ve Trulli'inin arkasında çok vakit kaybettim. Yeteri kadar yaklaşamadım zaten zor olacağı belliydi. Ama podyuma çıkabilmek iyi bir sonuç. katılımı kazanamamış olabilirim ama puan almak çok önemli. Normal şartlar altında çok daha iyi bir sonuç alacaktık gibi gözüküyor ama yapacak bir şey yok.

1. Montoya McLaren-Mercedes 1s24:29.588
2. Alonso Renault + 2.739
3. Raikkonen McLaren-Mercedes + 14.436
4. Fisichella Renault + 17.914
5. Button BAR-Honda + 40.264
6. M.Schumacher Ferrari + 1:15.322
7. Barrichello Ferrari + 1:16.567
8. R.Schumacher Toyota + 1:19.212
9. Trulli Toyota + 1:20.851
10. Massa Sauber-Petronas + 1 tur
11. Webber Williams-BMW + 1 tur
12. Heidfeld Williams-BMW + 1 tur
13. Coulthard Red Bull-Cosworth + 1 tur
14. Villeneuve Sauber-Petronas + 1 tur
15. Klien Red Bull-Cosworth + 1 tur
16. Sato BAR-Honda + 2 tur
17. Monteiro Jordan-Toyota + 2 tur
18. Sato Minardi-Cosworth + 3 tur
19. Friesacher Minardi-Cosworth + 4 tur
En hızlı tur zamanı: Raikkonen, 1:20.502
Başlık: BRITANYA GRAND PRIX (Sıralamalar ve katılım Sonuçları)
Gönderen: Srkn® - Temmuz 31, 2005, 09:27:29 ÖÖ
(http://www.turkiyef1.com/images/caricature/bigs/bri05.jpg)

:mrgreen: